D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Saturday, November 7, 2009

Pimpinan Jangan Terjerangkap Suara Melayu "Anjing Tersepit " Oleh : Nash Ar-Rawy

Pimpinan Jangan Terjerangkap Suara Melayu “Anjing Tersepit”
Nov 8th, 2009 | By Admin | Category: nash ar-rawy, utama ( www.perakexpress.com )

Oleh : Nash Ar-Rawy

Apabila anging tesepit berbicara apakah tanpa jerangkap samar. Atau apakah samar-samar lagikah pimpinan PAS akan putar alam anjing tersepit yang memang tradisionalnya tak lekang menyanyi lagu assobiyyah Melayunya dan MelayuIslam kononnya supaya PAS meninggalkan DAP/PAKATAN dan bersama UBN baru betul perjuangan PAS.

PAS pernah gagah menempur Umno di zaman Presiden Tuan Hj Yusuf Rawa dengan serangannya “ Menggempur Fahaman Assobiyyah” ? . Apa sudah berjaya mesej tersebut di terbarkan di khalayak dengan konsep Islamnya ; “ Rahmatan lil “alameen “ dan yang terkini “ PAS For All” dan “ Justice For All” . Atau masih ada lagikah Pimpinan PAS yang terkiai-kiai untuk menangkis peluru perkauman Umno; iaitu PAS menolak perpaduan Melayu Islam dan terima kerjasama politk dengan DAP/PAKATAN untuk memerintah Satu Malaysia.

Siapakah perkauman? Apakah MCA dan MIC itu bukan parti perkauman seperti Umno. Bukankah DAP dan PKR dianggotai oleh semua kaum yang menegakkan keadilan untuk semua tanpa mengira kaum dan agama; asalkan susah mesti dibantu .Tetapi, UBN membantu juga semua kaum tapi mengkaya-kayakan kroninya dan rakyat mahhein semua kaum terpinggir dan menjadi mangsa kerakusan UBN ; yang mempermainkan isu MelayuIslam tetapi adalah lidah anging tersepit yang hidup dengan dendangan lagu dan irama lidah anjing ‘MelayuIslam” yang cuba berselindung dengan jenama Islam spt : penerapan nilai-nilai Islam, Islam Hadhari dan MelayuIslam ;tetapi hakikatnya assobiyyah Melayu sama dengan parti perkauman Cina( MCA) dan perkauman India( MIC) . Tetapi, menembak peluru perkauman kepada DAP ; kononnya PAS mengkhianati MelayuIslam sebab menerima DAP dan menolak politik ‘MelayuIslam” Umno.

Tidak ada politik “MelayuIslam”sebenarnya, kerna yang ada hanya Islam (ad-Deen) dan bangsa seperti keturunan Melayu , Cina, India. dan lain-lain. Apakah Rasulillahu menegakkan ArabIslam dan Khalifah Islamiyyah di Turkey menegakkan TurkeyIslam dan kerajaan Islam Siber seperi Iran menegakkan ParsiIslam . Begitupun, PakistaniIslam atau AfganistaniIslam mengikut versi dan acuan Umno dan konsep Umno atau lebih tepat lagi “Akidah Umno’ seperti yang dinyatakan Presiden Umno yang jelas ada dua akidah . Iaitu Islam Islam yang betul dan satu lagi”Akidah Umno;iaitu MelayuIslam” yang bernausakan assobiyyah Melayu dan bertopengkan Islam ( ‘MelayuIslam ‘) .

Melayu tiada bisa selamatkan Melayu kerna yang bisa selamatkan Melayu , semua kaum dan bangsa adalah Islam.( ‘Pas For All”) Melayu bukan amalan agama ( ‘MelayuIslam’) tetapi bangsa atau ras. Buktinya, pembunuhan beramai-ramai di Memali adalah kefasadan fahaman “MelayuIslam”Umno : yang menjadikan Melayu bunuh Melayu hasil daripada konspirasi politik Umno( “MelayuIslam”) Buang biasiswa kepada Melayu yang sudah terjamin dalam ‘Social Contract” semua kaum satu Malaysia dalam Perlembagaan Malaysia. Buang Bahasa Melayu dalam pembelajaran ilmu matematik dan sains di institusi pengajian. dan penghakisan tulisan jawi zaman Khir Johari adalah kefasadan Umno( “MelayuIslam). Sejak bila DAP dan PAS/PAKATAN melakukan angkara pengkhianatan kepada bangsa , agama dan tanah air ini? Bukankah parti Umno( MelayuIslam) yang melakukannya.?Melayu bukan Islam dan Islam bukan Melayu. Melayu adalah Melayu( bangsa) dan Islam adalah Islam( Ad-deen) ; samasekali tiada wujud MelayuIslam kerna itu semua adalah penipuan Umno yang nyata dan akidah (‘Akidah Umno’ seperti kata Najib) yang sesat lagi menyesatkan.

Yanga ada hanyalah Islam kerna Islam itu penyelamat semua bangsa. Politik “MelayuIslam” Umno ternyata bukan sahaja “Melayu tipu Melayu” seperti kerakusan DEB yang melahirkan penipu bangsa yang kaya-raya dan terus kaya di atas nama Melayu yang mengambil peruntukan kepada Melayu yang susah untuk mengkayakan segelintir Melayu yang senang lenang di atas nama nak menolong Melayu yang susah. Sudah lebih 5 dekad politik umno “MelayuIslam” di manipulasi dan putar belit sepatutnya tiada timbul lagi masaalah kesusuahan orang Melayu dan semua kaum yang miskin yang susah yang tertindas kerna Malaysia Negara yang kaya . Tetapi, mengapa pembayar cukainyanya susah dan segelintar sahaja kolongmerat yang mewah melimpah ruah?

“ Formula One, One Malaysia, One Million, One Day “ Projek siapa ini kalau bukan “PROJEK KRONI SATU MALAYSIA” ? dan projek “ PKFZ” 20 BILLION HANGUS . Melayu . Cina , India yang susah dengan tekanan ekonomi dapat apa ? Ini semua adalah kefasadan rasuah dan kerakusan segelintir kolongmerat Cina yang kaya (MCA) dan segelintir Melayu umno ( “MelayuIslam’) yang kaya seperti yang di dedahkan oleh tokoh MCA sendiri. Ternyata politk Umno jenama ‘MelayuIslam” tidak bisa selamatkan Melayu dan semua kaum . Sebaliknya , qorun-qorun UBN menggunakan sentimen kaum dan agama untuk terus memerintah dan meratah khazanah negara kepunyaan rakyat.

Politik jenama ‘MelayuIslam ‘Umno ini sudah muak di hati rakyat yang sekarang ini beralih kepada PAS/PAKATAN . Cina , India sudah tahu yang sebenarnya perkauman bukannya PAS atau DAP yang bernaunsakan universalitas tanpa sempadan kaum tetapi; politik perkauman sebenarnya adalah politik jahat Umno “MelayuIslam” yang menipu dan khianat kepada Melayu ( bangsanya sendiri) dan Islam . Buktinya menolak hudud dan menolak royalti kepada kerajaan rakyat Kelantan dan dipaksakan ‘wang ehsan” yang tiada disebut langsung dalam Akta Petroleum. Akan tetapi, , mengapakah Sabah dan Sarawak bisa ada ‘ROYALTI” . Inilah kefasadan ke atas orang Melayu dan Islam yang dilakukan oleh politik jahat Umno “MelayuIslam” yang menipu dan khianati agama , bangsa tanah air dan sistem federalisme; yang berselindung di sebalik politik “MelayuIslam” bermain dengan sentimen kaum dan agama untuk hidup ; justeru itu, jenama Islam Hadhari ; Islam cabut lari . Mana ada lagi retorik itu sekarang yang diganti dengan retorik tadika satu Malaysa iaitu itu: SMS ( SATU MALAYSIA SEKULAR) berjenama “MELAYUISLAM” yang menipu dan topengan semata-mata.

Justeru itu, begitu tepat sekali “At Correct Time and Correct Place” kerjasama politik PAS, DAP PKR untuk membasmi kefasadan rasuah, perkauman dan keautokrasian kezaliman(ISA) yang di bawa UBN dengan jenama politk “MelayuIslam” yang sudah lapok dan basi ini; di terjermahkan dalam PRU 13 nanti dengan menolak dan kunci-mati jajaan dan jualan murah Umno yang menjual satu malaysia untuk kroni dengan dagangan politik “MelayuIslam” dan kerjasama politik Pas-Umno yang sudah tak laku tapi tergila-gila menjajanya bagai orang yang bercakap merapu di hujung nyawa; dengan lidah “MelayuIslam” dan “akidah baru” dari lidah angjing yang tersepit; seperti mana gambaran dalam Qur’an sifat orang yang menolak Islam ibarat anjing yang yang menjelir lidahnya sepanjang zaman. Tutup sudah buka lidah anging tersepit( “MelayuIslam/ “Akidah Baru) dan bermulalah penjanaan semula ( ‘revitalize’) gelombang baru massa bersama PAS /Pakatan merealisasikan kemenangan dengan KEMUAFAKATAN PAKATAN yang jitu dan padu pada PRU 13 ini nanti,insyaAllahu! “PAS FOR ALL “ JUSTICE FOR ALL “ mengatasi dan mengurusi arus perdana politik yang membantutkan dan mematikan politk Umno “MelayuIslam” (sentimen kaum dan agama) dan politik satu Malaysia tenggelam dalam PARTI ISLAM SATU MALAYSIA(PAS) dengan merealisasikan konsep Islam : penyelamt agama ,bangsa dan negara ; iaitu, “ISLAM FOR ALL”

“ GOD IS THE GREATEST! “.
Tags: nash ar-rawy ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com )

Tuesday, November 3, 2009

Wala' Dan Istiqamah Pemimpin Pada Perjuangan Oleh : Nash Ar-Rawy

Wala’ Dan Istiqamah Pemimpin Pada Pejuangan
Nov 3rd, 2009 | By Admin | Category: utama ( www.perakexpress.com )

Oleh: Nash Ar-Rawy

Pendukung PAS selalu diingatkan demi perjuangan Islam , wajib memberikan wala’ kepada pemimpin dan jangan timbul masaalah kepada perjuangan. Namun demikian, pemimpin juga wajib memberikan wala’ yang tiada berbelah –bahagi kepada pejuangan dan bersikap istiqamah supaya tiada menjadi orang yang bermasaalah dalam perjuangan.

Yang penting sekali adalah Islam itu terserlah dan diprojeksi “PAS FOR ALL” secara teori dan praktikalnya sekali bukan cakap tak serupa bikin seperti retorik tadika UBN ; Satu Malaysia yang sebenarnya SMS ( Satu Malaysia Sekular) .Parti hanyalah sebagai wadah sahaja , kerna anggota PAS bukannya bertuhankan PAS atau TGNA hatta TGHA. Pemimpin boleh pergi dan datang , tetapi panji-panji Islam tetap akan berkibar walau apa pun terjadi kepada parti yang hanya merupakan instrumen untuk mencapai matlamat ( Islam ).

Bekas pemimpin PAS seperti Asri pernah menubuhkan Hamim dan kemudiannya masuk Umno. Namum wala’ dan keistiqamahan para pejuang Islam masih lagi kekal dalam parti yang bernaunsakan Islam. Yakni, PAS dan tiada menjejaki Asri. Muhammad Nasir bekas MB Kelantan pernah menubuhkan Berjasa dan berjasa kepada Umno ; mengkhianati perjuangan Islam. Nakhaie pernah menjadi Pengarah Kitab Usrah yang digunapakai oleh semua pemimpin dan anggota parti . Akhirnya mengusrahkan diri pada Umno dan membeloti kitab usrah yang beliau sendiri karang.

Pemimpin yang terdahulu dalam PAS yang bermasaalah ini memberikan masaalah kepada pejuangan dan melambatkan Islam untuk menang. Ini adalah kerna ada pemimpin yang sebenanya tiada wala’ dan tiada istiqamah dalam perjuangan. Seluruh anggota PAS, hendaklah ada sifat cemburu kepada perjuangan. Memang salah , salah sangka terhadap pemimpin ,tetapi tiada salah cemburu kepada perjuangan dan kepemimpinan demi ketulusan dan wala ‘ kepada perjuangan.

Pemimpin atau parti bukannya tuhan dan tiada bisa lakukan kesilapan. Satu jemaah pernah masuk UBN dan kemudian ditendang keluar setelah melepaskan ‘anjing tersepit’ , itu satu iktibar dan pengajaran buat PAS.; yang tinggal hanya satu kerusi parlimen sahaja selepas itu.

Umno tidak akan berubah dan bagaimana bisa berubah jika perjuangannya sekular bernaunsakan assobiyyah(perkauman) Melayu yang diharamkan Rasulillahu di dalam hadisnya. Satu demi satu Presiden Umno melaungkan anti –korupsi dan mahu bersihkan Umno sepenuhnya daripada amalan rasuah. Apa bezanya teriakan anti-rasuah Rosmah Najib dengan Khairy Abdullah dan Tun Mahathir yang sudah menjadi kanser dan darah daging. Yang tiada bisa dibendung lagi ;justeru padat dengan sindrom kroni, korupsi dan manipulasi yang ketara dan parah . Ibarat kapal yang tunggu masanya sahaja akan pecah dan karam.

Apakah kapal yang semacam ini , mahu diselamatkan oleh sekelumit kepemimpinan Pas ; jika ada yang mengidami Umno dan ketagihan yang meluap-luap. Jika ada kecenderungan beberapa kerat pemimpin yang sedemikian; yang bersembunyi disebalik lalang .Keluarlah kamu daripada penyamaran dan persada persembunyian kamu secara terhormat meletakkan jawatan sebelum kamu , lambat laun akan dikeluarkan juga secara fitrah dan sunnah perjuangan dalam proses pembersihan dari dalam pucuk pimpinan. Sebagaimana yang sangat disedari dan dicemburui oleh Mursyidul Am TGNA yang bertanggung jawab ke atas Badan Tertinggi dalam PAS yang mengatasi obligasi Presiden dan Setiausaha Agung . Agar kesetiaan pemimpin adalah pada perjuangan ; justeru kerana Majlis Syura Ulamak adalah badan yang berotori untuk menentukan dasar , ‘approach’ prinsip dan hala-tuju perjuangan tidak seperti Umno; ulamak diperdudukkan di bawah ketiak Rosmah-Najib.

PAS bukannya parti perkaumnan Melayu seperti Umno atau perkauman Cina seperti MCA dan perkauman India seperti MIC. Penyatuan rakyat atas asa perkauman memang dilarang keras oleh Rasulillahu . Apakah asas kaum ini mahu digunapakai sekali lagi untuk ‘rejoin’ UBN oleh beberapa kerat pemimpin yang bermasaalah ?. Pakatan Pilihan Rakyat adalah satu-satunya PILIHAN yang ada untuk menyelamatkan Agama, Bangsa dan Negara daripada tipu daya retorik tadika ‘Satu Malaysia’. Tahaluf siasi yang menyatupadukan PAS , DAP dan PKR atas dasar ;” ISLAM FOR ALL” dan “ JUSTICE FOR ALL” telah menghakis fahaman perkauman dalam PAKATAN PILIHAN RAKYAT yang tidak bernaunsakan kaum dan slogan retotik tadika ‘satu Malaysia’ dari awal lagi sudah ketinggalan dengan konsep Islam sebagai “ RAHMATAN LIL ‘ALAMEEN” yang di bawa oleh PARTAI ISLAM SEMALAYSIA ( SATU MALAYSIA) sejak dari tahun 1951 lagi. Umno masih lagi untuk orang Melayu.bumiputrra sahaja ; SMS , iaitu , “SATU MALAYSIA SEKULAR” yang bernaunsakan assobiyyah Melayu.

Wala’ dan istiqamah pemimpin bukan sahaja perlu tulus dan ‘honest’ pada perjuangan Islam dan tahaluf siasi yang disepakati semua pemimpin . Akan tetapi, penghormatan kesetiakawanan , wala’ dan istiqamah para pemimpin PAS dalam semua peringkat samada Majlis Presiden, Majlis Sekretariat maupun diperingkat Negeri dan kawasan hendak suci , bersih dan ikhlas dalam menyatukan sokongan massa untuk memenangkan Pakatan Pilihan Rakyat (PPR) pada PRU13 nanti, insyaAllahu.

Untuk itu, jangan ada pemimpin yang bermasaalah memberikan masaalah kepada Pakatan kerana tiada wala’ dan istiqamah untuk memperkukuhkan Pakatan Pilihan Rakyat. Jika hati masih lagi kurang senang dan kurang sedap untuk memperkukuhkan Pakatan dan teridam-idamkan bersekongkol dengan Umno demi assobiyyah Melayu ; silakan menjejaki dua bekas Presiden ( Ustaz Fuad dan Dato’ Asri) atau Nakhaie selaku bekas Naib Persiden Pas. Atau pun terus beristiqamah dalam perjuangan Islam bersama TGNA selaku Mursyidul Am; Badan yang tertinggi di dalam perjuangan yang berotoriti menentukan prinsip , polisi , pendekatan dan hala-tuju Gerakan Islam Pas ;iaitu Pengerusi, Majlis Syura Ulmak ; sekaligus merangkap MB Kelantan yang membangun bersama Islam sebagai model “ Pas For All, “Islam For All” yang diterima semua kerna menolak retorik tadika “ Satu Malaysia “ yang rasuah dan menyanjung tigggi perasuh menjadi wakil rakyat dan Ketua Menteri Satu Malaysia.

Pakatan Pilihan Rakyat(PPR) berbeda dengan UBN kerna UBN telah mengkhianati Agama, Bangsa dan Negara yang bergelumang dengan kefasadan rasuah , kezaliman autokrasi , kronisma dan nepotisma yang anti –federalisme( kerajaan rakyat Kelantan) Masa sama dengan Pakatan ; kecuali orang yang buta politk sahaja yang bisa samakannya. Para pejuang keadilan dan para penentang kezaliman semuanya berada di dalam Pakatan . Seperti DS Anuar, Mahfuz, Mohammad Sabu, Tian Chua, Gobalakrisnan dan lain-lain kecuali yang ada kepentingan dan bermasaalah seperti Ezzam dan Nakhaie yang membeloti perjuangan. UBN sarat dengan pembelot-pembelot perjuangan dan penegak kezaliman autokrasi dan kefasadan ; yang berselindung dengan jenama baru ‘ satu Malaysia” untuk meraih simpati dan pengaruh baru dari rakyat .

Justeru itu, pemimpin juga perlu memberikan wala’ , fokus dan istiqamah sepenuhnya kepada perjuangan Islam dan tiada bersubahat , telus dan berani membasmi sebarang bentuk ‘VIRUS” dan elemen ; anasir-anasir pengkhianatan dan pembelotan dalam perjuangan. Pemimpim juga perlu ada sifat cemburu kepada saf kepemimpinan demi keutuhan perjuangan agar di geruni lawan dan dihormati serta disegani lawan. Perkukukan Pakatan Pilihan Rakyat (PPR) dan bersihkan jemaah daripada pengkhianat-pengkhianat perjuangan ; kemuncup –kemuncup sepanjang jalan agar tiada belaku “ Gerhana Bulan “ supaya pisang tiada berbuah dua kali dan tiada di batuk ular dua kali dalam satu lubang (UBN) .InsyaAllahu. massa akan kembali memberikan kepercayaan penuh ( ‘trust’) kepada PAS dan PAKATAN PILIHAN RAKYAT ( PPR) Pembuktian dan komintmen semua pemimpin mesti ada, berani , telus.dan tegas membasmi hipokrasi beberapa kerat pimpinan PAS; tanpa memilih bulu.

“ ALLAH HU AKBAR! “
Tags: nash ar-rawy ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com )

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14