D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Saturday, October 24, 2009

Pengidam Umno Dalam Kepemimpinan PAS Oleh: Nash Ar-Rawy

Oct 24th, 2009 | By Admin | Category: Rencana, nash ar-rawy ( www.perakexpress.com )

Oleh: Nash Ar-Rawy

Pengidam Umno ini ada di mana mana, baik di dalam PAS maupun PKR. Dalam PKR , siapa sangka pejuang anti rasuah antara yang terhebat dan berani ; iaitu , Ezam masuk Umno. Dalam sejarah perjuangan PAS , Presiden PAS yang pertama , Ustaz Fuad bisa masuk Umno dan kemudian Dato Asri juga pernah menjadi Presiden menjejaki Ustaz Fuad masuk Umno. Dato’ Muhammad Nasir, bekas MB Kelantan keluar PAS , buka Berjasa ; masuk UBN juga akhirnya. Naib Prersiden PAS , pengarah kitab usrah PAS akhirnya mengusrahkan diri masuk Umno dan di petisejukkan , dipusatkan di Pusat Islam. Bahkan PAS satu jemaah pernah masuk BN dan akhirnya di tendang keluar BN setelah melepaskan ‘anjing tersepit’.Bukankah PAS pernah menjadi talian hayat bagi UBN ? Sebagaimana Anwar pernah memberikan nafas baharu kepada Umno apabila keluar Abim masuk Umno dan mengkantoikan PAS?

Ini semua adalah pengajaran dan i’tibar yang paling pahit dan pengalaman getir dan ‘Gerhana Bulan” yang paling dahsyat pernah dialami oleh perjuangan PAS.

PAS juga pernah melupakan permasalahan dengan pemimpin Umno dan bekerjasama dengan Semangat 46’ yang akhirnya dikhianati apabila Ku Li dan Rais Yatim masuk Umno. Anuar pun pernah diidami semula Umno untuk menyambung talian hajatnya yang di penghujung sekarang ini . Sehingga terpaksa ambil slogon yahudi : One Malaysia ( One Israel ), Umno For All ( ciplak “PAS for all ) dan keadilan ( ciplak “Justice for all dari DAP dan Keadilan dari PKR.

Kesemua tahalluf as-siayasi dalam politik PAS ini, membuktikan bahawa PAS ini terbuka tetapi berpendirian yakni, tiada berlaku ‘derailment” daripada perjuangan asalnya yang di pantau dan pandu oleh Dewan Ulamaknya dan sekarang ini oleh Badan Tertingg di dalam PAS , iaitu, Majlis Syura Ulamak untuk memastikan perjalanan PAS tidak terkeluar daripada landasan kitabullah dan assunnah, kias, ijmak dan sirah rasulillahu. Pendekatan yang terkini sudah disepakati sesuai dengan iklim dan waqi’( realitas ) siasah sekarang ; iaitu bersama dengan Pakatan Rakyat pada PRU 13 untuk tumbangkan UBN ‘insya Allahu sebagai “ Government in waiting” dan Pakatan sebagai satu-satunya PAKATAN PILIHAN RAKYAT sebagaimana penegasan Presidennya DS Hadi Awang.

Penegasan demi penegasan juga pernah di wawarkan di Muktamar PAS di Ipoh , iaitu, Perkukuhkan Pakatan dan kenyataan TGNA dalam Harakah bahawa .” selagi beliau hidup , beliau akan pastikan PAS tidak masuk semula UBN ( kerna terasa sangat PAS di tendang keluar setelah Umno merasa kuat dan PAS tinggal satu kerusi sahaja di Parlimen) Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali juga pernah membuat kenyataan Akbar bahawa isu UG dan PAS masuk UBN sekarang selesai dan tertutup sepenuhnya .Yakni, tiada timbul lagi perkara tersebut. Diperkukuhkan lagi dengan tanda tangan tiga pemimpin utama parti; iaitu , Anuar, Hadi dan Kit Siang ; penegasan mengukuhkan PAKATAN PILIHAN RAKYAT( PPR) untuk menumbangkan UBN pada PRU 13 .insyaAllahu.

Gabungan parti dalam Pakatan Pilihan Rakyat ( PPR) iatu , PAS , PKR dan DAP , dijangka pendaftarannya pada penghujung tahun ini dan penubuhan Dewan ( sayap) baru PAS untuk KPP (Kelab Penyokong PAS ) yang berjumlah 5,000 ahli ketika ini sangat memberangsangkan momentum sokongan massa pada PAS dan PPR( Pakatan Pilihan Rakyat) tanpa mengira bangsa dan agama

Namun demikian, pengidam –pengidam PAS ini masih tidak kecewa dan terus mengintai jika ada peluang dan ruang di dalam kepimpinan PAS itu sendiri untuk kembali ke pankuannya selaku ‘janda’ nya;diminati dan ‘diterima semula’ Apakah akan ada lagi zat-zat mereka yang keluar PAS dan masuk Umno atau masuk UBN ini dalam kepemimpinan PAS dewasa ini.? Apakah kesemua saf kepemimpinan sedar dan insaf serta mengambil iktibar perlakuan-perlakuan lalu oleh bekas-bekas pemimpinn-pemimpinnya sehingg berlaku ‘Anti-Clockwise” memontem perubahan massa dan “ Kegerhanaan Semula “ PAS; sebagaimana yang digusari TGNA. Manusia bisa berubah kerna manusia itu tidak sempurna dan bisa melakukan kesilapan dalam kehidupannya.

Sungguhpun zat-zat tersebut sudah tiada lagi dalam PAS . Tetapi , jangan lupa sifat-sifat yang bersekongkol dengan zat-zat tersebut tetap ada sepanjang zaman dan sepanjang perjuangan sehinggalah hari akhirat . Siapakah zat-zat yang di cari-cari sifat ‘Melompat” itu ? Apakah memang ada dan cuba menyembunyikan diri selaku pengidam-pengidam Umno atau UBN; yang tahan-diri dulu seberapa boleh untuk masuk Umno atau merancang dalam diam untuk bawa PAS ke dalam UBN semula?

Justeru itu , telahan Prof. Aziz mengenai adanya pemimpin dalam kepemimpinan tertinggi PAS yang cenderung kepada Umno atau UBN tiada bisa dipandang enteng dan tiada bisa dianggap sebagai cetusan kutipan jalanan ;sekalipun beliau adalah seorang akademis bukan orang yang berada di medan perjuangan . Bahkan ‘post-mortem’ sifat yang tercari-cari zat –zat dalam saf pemimpin PAS Pusat ; yang kepingin ‘Melompot”dan MENGIDAM Umno seperti pemimpin PAS pelompat yang terdahulu itu perlulah di tangani dengan cermat dan bijaksana oleh PAS. Sebagai persediaan yang lebih utuh dan mantap ; memberikan keyakinan yang jitu dan utuh kepada massa , tanpa sebarang keraguan lagi ; termasuk dari kalangan rakan seperjuangannya ; PKR dan DAP.

Ini penting untuk mendapatkan kepercayaan semula rakyat setelah kantoi di Bagan Pinang. Tumpuan utama PAS/PAKATAN kali ini ialah untuk memerintah Kerajaan Persekutuan dan juga Negeri pada PRU 13.

Untuk itu TGNA selaku Ketua Majlis Syura Ulamak , Badan Tertinggi dalam PAS tiada perlulah memanggil AGM untuk menyelesai polimik UG dan kemelut pengidaman masuk Umno atau UBN dari kalangan saf pimpinan PAS; jika benar-benar ada zat-zat tersebut yang telah pun menemui sifat yang memburu ‘mangsanya’ itu . Bukankah Badan Tertinggi PAS ini yang berotoriti menentukan dasar, hala-tuju dan ‘approach” PAS selama ini yang dipertanggungjawapkan kepada Mursyidul Amnya. Justeru untuk, wajarlah kesemua anggotanya di panggil berserta dengan zat-zat yang dipertuduhkan itu secara terbuka untuk membela diri dan membersihkan segala fitnahnya demi untuk memperkasakan jemaah dan tidak menghampakan para pejuang ‘parti workers’ (amilin) yang 100 persen memang IKLAS dalam perjuangan , tetapi “Pemimpin” bagaimanai? Jangan pisang bebuah dua kali dan tiada selayaknya orang mukmin dipatuk ular dua kali dalam satu lubang yang sama(UBN) ; maksud hadis.

Kenyataan akhbar hendaklah dibuat oleh Mursyidul Am ; yakni penegasan muktamad yang diambil oleh mesyuawarah Majlis Syura Ulamak membersihkan telahan sekaligus menangani secara tepat dan tegas akan pertuduhan dan telahan Prof . Aziz itu ; kerana ketulusan beliau itu sebenarnya untuk kebaikan PAS . Justeru, cuma ada tiga(3) tahun lagi untuk PAS melakukan lonjakan paradigma yang bisa disertai massa yang sudah muak dengan gelagat ketidakisiqamahan beberapa pemimpin PAS; jika sudah ada sifat yang sudah bertemu zat-zat tersebut.

Akhir kalam; jangan ‘Policy Statement” mendahalui Mursyidul Am dan hormatilah Majlis Syura Ulamak Gerakan Islam PAS ; selaku penentu dasar PAS . Walaupun tiada pemimpin yang sempurna dan pemimpin pergi dan datang, Akan tetapi, biarlah Badan yang tertinggi di dalam PAS itu berfungsi dengan sempurna dan selayaknya secara prinsip berjemaah yang bisa koreksi diri , tanpa malu mengakui kesilapan atau keterlanjuran kerna tiada manusia yang ‘perfect’ agar PAS bisa menjadi contoh Gerakan Islam sedunia dan memerintah Malaysia bersama PAKATAN PILIHAN RAKYAT(PPR) insyaAllahu .

Justeru itu , penegasan dari Mursyidul Am itu nanti setelah kemelut tersebut selesai dan Sidang Akbar mengenainya sangatlah diharap isu ini selesai ‘for good and final “ insyaAllahu ALLAH HU AKBAR!
Tags: nash ar-rawy ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com)

Tuesday, October 20, 2009

Dua Malaysia : Satu Kroni UBN Oleh : Nash Ar-Rawy

Sandiwara Satu Malaysia
Oct 20th, 2009 | By Admin | Category: Rencana, nash ar-rawy(www.perakexpress.com)

Oleh : Nash Ar-Rawy

Semua orang tahu bahawa bahawa Malaysia ini di tadbir dan di perintah oleh pemerintahan kediktatoran berparlimen ( ‘Parliamentary Dictatorship’) . Justeru itu , ada dua Malaysia dan ‘double’ standard Malaysia selama ini; yang cuba di selindungi oleh pemerintahan Rosmah Najib. Iaitu, satu Malaysia untuk UBN dan satu lagi Malaysia untuk Pakatan Rakyat; dengan memperkudakan institusi-institusi terpenting negara sebagai talian hayat UBN.

Buktinya, institusi-institusi terpenting negara seperti PDRM(I.G.P.), Peguam Negara, Hakim Negara , SPRM , SPR dan Jabatan Pendaftraran Negara masih lagi di bawah kawalan dan ehsan PM ; sekaligus merupakan ‘subordinate’ PM ; yang pastinya tiada bisa betindak secara telus dan berintegriti tinggi dan bertanggungjawaban kepada Dewan yang mulia ; iaitu, parlimen.

Justeru kerna, institusi-institusi ini tiada bertanggungjawab kepada parlimen tetapi menjadi ‘YES MAN” kepada PM. Tidak hairanlah satu Malaysia tiada berani memparlimenkan institusi tersebut . Yakni, diletakkan di bawah kuasa DYMN Yang Di Pertuan Agong; yakni di bawah kuasa parlimen dan bukan lagi PM. Barulah berlakunya ‘ Separation of powers’ ( Pemisahan Kuasa) dalam satu Malaysia . Namun perkara ini tiada berlaku kerna institusi-institusi tersebut hanya bisa duduk di bawah cengkaman PM ; justeru kerana UBM selesa dan ‘ Comfort Zone” dengan statusnya yang sedemikian ; demi untuk mengekang dan mencengkam kebangkitan rakyat satu malaysia yang menolak sandiwara UBN.

PAS dari dulu lagi sejak dari tahun 1951 sudah pun ketengahkan gagasan satu Malaysia ; justeru itu, namanya adalah PARTAI ISLAM SEMALAYSIA ( SATU MALAYSIA ) . Justeru kerna , konsep Islam yang di bawa oleh PAS lebih luas dariapada satu Malaysia yang terhad , tetapi konsep Islam yang universal dan ‘unlimited’ iaitu : “ Rahmatan lil ‘alameen’ yakni , untuk sekalian alam. Konsep in di perbaharui dengan pendekatan terkini yang mula di fahami , diterima dan dirasai oleh masyarakat majmuk . Ia itu, “PAS For ALL “ selari dengan rakan seperjuangannya DAP dan Keadilan , iaitu: “ Justice For All “ tanpa mengira bangsa, fahaman politik, agama dan kepercayaan. Perjuangan PAS adalah untuk membuat transformasi SMS ( Satu Malaysia Sekular ) kepada Negara berkebajikan yang berteraskan keadilan untuk semua ( Rahmat kepada sekalian alam ).

Sistem pemerintahan ‘DUA MALAYSIA” UBN masih lagi berterusan sejak Dato’ Asri menjadi MB Kelantan lagi sekatan ekonomi dilakukan oleh kerajaan ‘DUA MALAYSIA” yang menafikan hak federalisme( Persekutuan ) sebagai satu unit di dalam Malaysia. Semasa PAS memerintah Terengganu 5% royalti minyak yang merupakan hak rakyat Terengganu bukan hakmilikan mana-mana parti ; baik PAS maupun Umno di nafikan oleh pemerintahan ‘DUA MALAYSIA” . Jika benar, UBN mahukan satu malaysia , buktikan dulu dengan membenarkan wang minyak itu disalurkan sepenuhnya langsung kepada kerajaan Kelantan kerna itu bukannya habuan UBN untuk memfaraidkannya sesama mereka sebagaimana yang pernah kerajaan ‘DUA MALAYSIA” merakusi dan membolotinya di Terengganu.

Bagaimana bisa ada satu Malaysia yang mencengkam warganya sendiri . dengan ISA dan OSA. Ratusan demonstran yang dipukul dikasari dan ditangkap polis sewaktu berlaku demonstrasi aman menentang Bahasa Penjajah digunapakai bagi mata pelajaran sains dan matamatik. Para demonstran terdiri daripada kalangan profesional, cendikiawan dan tokoh –tokoh pejuang bahasa negara . Mana dia satu Malaysia yang diwawarkan itu ? Satu Malaysia adalah lakunan semula Presiden Umno dengan jenama baru untuk memperbodohkan rakyat dengan retorik budak tadika yang di jaja merata negara.

Setiausaha Agong PAS, Mustaffa Ali dikasari dan ditangkap polis selaku tetamu ahli parlimen satu Malaysia yang akhirnya terbukti tindakan polis itu satu kesilapan , ‘unparliamentary’ dan ‘undemocratic” apabila beliau menang kes saman beliau di mahkamah dan dibayar ganti rugi ; semata- mata kerna beliau bukan anggota UBN . Ternyata pemerintahan UBN mengamalkan ‘DUA MALAYSIA” ; yang cuba merabunkan massa dengan slogan dan retorik satu Malaysia; sudah dikenali dan difahami rakyat lawak politiknya yang tiada menjadi.

RTM adalah hakmilik rakyat satu Malaysia . Namun , AGM Umno; tiada pernah tiada siaran langsung dipancarkan. Akan tetapi , AGM parti-parti dalam Pakatan Rakyat langsung tiada siaran langsung. Sedangkan cukai dibayar rakyat satu Malaysia tanpa kira parti politik . Hanya pembayar cukai dari kalangan penyokong UBN yang dapat ni’mat siarannya sedangkan penyokong parti Pakatan tidak bisa . Ternyata ada dua jenis rakyat yang diperbezakan UBN dalam ‘ DUA MALAYSIA” . Beranikah PM berikan ‘Air Time” yang sama kepada parti-parti selain UBN khususnya di dalam PRK dan PRU 13 itu nanti ? Lihat sahajalah sandiwara realiti ‘ Dua Malaysia” itu nanti .

Pengundi siber dewasa ini , bukannya anak-anak tadika retorik satu Malaysia. ‘Tracked Record” UBN semua orang tahu ; SMS ( Satu Malaysia Sekular ) yakni, UBN sebagai gabungan parti-parti perkauman nasionalis , tidak seperti Pakatan yang terdiri daripada parti yang bernaunsa ‘multi-racial” atas tiket Islam yang universal dan keadilan sejagat . Pemerintahan
DUA MALAYSIA” mana bisa ada keadilan satu Malaysia ; kerna sesuka hati sahaja bisa tangkap warga sendiri tanpa bicara dihukun di bawah ISA ; semata-mata kerna menjadi anggota Pakatan Rakyat . Bukankah ISA ini tiada bisa menyatukan Malaysia ; bahkan membuatkan massa meluat dengan kerakusan UBN . Satu Malaysia dan ‘One Israel “ adalah sama sahaja; SMS ( SATU MALAYSIA SEKULER )

Akhir kalam , satu Malaysia adalah sinonim dengan konsep federalisme, demokrasi dan keadilan. Bayarlah royalti kepada warga Kelantan dan hapuskanlah ISA, OSA , Akta Universiti, Akta Cetak dan terimalah realiti kekalahan UBN di negeri –negeri yang diperintah Pakatan secara ‘gentle’ dan lupakanlah perancangan kudeta di negeri-negeri tersebut kerna insiden di Perak menjadikan Pakatan mendapat iktibar dan memperkukuhkan lagi Pakatan untuk menawan kerajaan federal pada PRU 13 nanti , insyaAllahu . Selamatkanlah rakyat Malaysia yang menanggung kos biaya “ Formula One of One Malaysia “ kena bayar ONE MILLION DOLLARS FOR ONE MALAYSIA ; bayar SEJUTA SEHARI SATU MALAYSIA. Mengapa tiada di tolongi warga satu Malaysia yang susah, tiada rumah dan biayai pelajaran anak bangsa ke universiti PERCUMA ! Inilah projeksi satu Malaysia yang sebenarnya untuk SATU KRONI UBN. Justeru itu, perasuah pun bisa jadi wakil rakyat dan ketua Menteri satu Malaysia.
Tags: nash ar-rawy ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com )

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14