KUALA KANGSAR - Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad  Nizar Jamaluddin mendakwa, hasrat Pas dan Umno untuk menjalinkan kerjasama politik bermula sejak tahun 2008 lagi.
Nizar yang juga merupakan Timbalan Pengerusi Parti Amanah Negara (Amanah) berkata, perkara itu berlaku ketika mana beliau masih menjawat jawatan Menteri Besar Perak lagi.
"Pada tahun 2008, kita membina sebuah kerajaan bersama DAP dan PKR (DAP 18, Pas 6, dan PKR 7 kerusi) yang dipanggil Pakatan Rakyat (PR). PR diwujudkan pada 8 Mac 2008 di Ipoh dan pemimpin pakatan menandatangani surat perjanjian untuk menubuhkan sebuah kerajaan pada jam 4 pagi.
"Namun, keesokan harinya pukul 8 pagi (Ahad), Pesuruhjaya Pas Perak ketika itu, Ahmad Awang menerima panggilan daripada pimpinan Pas nombor satu dan dua dan mereka masih pimpin Pas hari ini untuk membatalkan perjanjian itu.
"Ahmad Awang kata tidak boleh kerana pimpinan Pas menyarankan parti itu menjalinkan kerjasama dengan Umno untuk jadikan kerajaan Melayu Islam di Perak," dakwanya ketika memberi ceramah di Kampung Ulu Piol, Kuala Kangsar baru-baru ini.
‎Terdahulu Sinar Harian melaporkan Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz mengakui parti Islam itu kini giat mendekati Umno untuk meyakinkan bahawa dua parti Melayu Islam itu boleh bersatu kerana dasar kepentingan Islam, khususnya menerusi Rang Undang-Undang Persendirian Akta 355.
Beliau berkata, penyatuan Umno dan Pas hanyalah satu kepalsuan dan tidak boleh kekal lama, melainkan jika kesatuan itu berlandaskan‎ kefahaman dan agama.
Katanya lagi, Pas bukan sahaja berniat malah berazam untuk bersatu dengan Umno kerana matlamat penubuhan parti Islam itu adalah untuk menyatukan umat di atas jalan yang betul termasuk penyatuan parti politik.
RUJUKAN; SIAPA ITU 2H DAN PARTI 2H ? DAN APA KERJA MEREKA! DALAM PARTI 2H !! ; APAKAH INI BUKAN FITNAH !! SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM !/21.4.16;2H menipu Islamis dengan projek bersama dengan keris telanjang " Melayu Islam " umno yang bertunjangkankan " nasionalis melayu ;" One Malay Sovereignty ". Menjadi penasihat kepada musuh Islamis iaitu Melayu nasionalis jenama baru dan ajaran baru; Melayu Islam bukan daripada ajaran nabi! . Selamatkan Malaysia adalah untuk jatuhkan penzalim bukannya bersubahah dengan penzalim kemudian tumpaskan keris telanjang pada pru14 dengan izin dia. Memang ada niat 2H mahu kerajaan Melayu Islam di Selangor dan Perak pada 2008 ; mengkhianati Pakatan Rakyat DAN " PAS 4 ALL"; buktinya: Nasharrawy Rawaan ·
https://www.youtube.com/watch?v=1aGoRI0QJqc...MAJLISSHURA ULAMAK KHIANATI ALMARHUM TOK GURU !
Nasharrawy Rawaan ·
PERANCANGAN JAHAT MUSRSHIDUL AM BULAN SEKARANG!! ;http://www.harakahdaily.net/.../40354-himmah-lambang... … ;http://www.harakahdaily.net/.../40359-prn-sarawak... … PEMUDA BULAN DAN GENG USTAZ SUBAHAH DGN PETUALANG;https://www.facebook.com/Sahabat.DSNizar/?fref=ts… …

BLOK GOBLOK BONEKA UMNO DAN " 3CORNER FIGHT" BUKTI JELAS 2H ADALAH KHADAM PENZALIM UNTUK BERI NAFAS KEPADA KERIS TELANJANG!.... nasharrawy/21.4.16; Nash Ar-Rawy @Adnanrawa
http://www.harakahdaily.net/.../40884-dr-zakir-naik... … PENIPUAN 2H DAN MELAYU ISLAM                   Nasharrawy Rawaan · 

Nizar tiada berbohong apalagi di bulan ramadhan ini . Ini semua kerja orang berkedudukan tinggi dalam pas ;( Tepuk sebelah tangan tak berbunyi ) ; hadi dan harun mahu dibatalkan kerajaan PR dan tubuhkan kerajaaan "umno -pas' ; " melayu Islam " .dengan Parti Najib ! Ini sejarah politik yang berlaku pada tahun 2008 ; bukan saja di Perak bahkan juga di Selangor pengkhianatan 2h tukar haluan pas kepada " melayu Islam" yang bukan daripada ajaran Nabi . Justeru itu ; tumpaskan Parti Najib dan Parti Proksi Parti Najib ; Iaitu Parti 2h ( PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAM ) di parlimen kk dan sg besar dengan izin Dia dan menangkan Amanah pakatan harapan ( APH ) ! dengan izin Dia! " Alla Hu Akbar ! "

TERNYATA 2H PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAM ! TGNA TOLAK " MELAYU ISLAM " DAN TERIMA " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN ! ; " JUSTICE 4 ALL "  SEMENTARA 2H SINGKIRKAN " PAS 4 ALL " 2H DAN NIK ABDUH MAHU BERSATU DENGAN  PARTI NAJIB! PENGKHIANATAN KEPADA PERJUANGAN ISLAMIS ; LEBIH BAIK MASUK UMNO ATAU MASUK UBN ! DARIPADA KHIANAT DAN TIPU . ORANG PAS !! MENJADI " MUSANG BERJANGGUT DALAM PERJUANGAN ISLAM " !

AMANAH TIADA BERSEKONGKOL BUTA KAYU  DENGAN DAP KERNA DAP BUKAN PARTI PERKAUMAN SEPERTI MCA! DALAM DAP ADA TOKOH ISLAM SEPERTI PROF. AZIZ BARI, A SAMAD ISMAIL ( SASTERAWAN NEGARA ) , ANAK KHIR JOHARI , FADZLAN YAHAYA TAIPING DLL
 . 
AMANAH DAN DAP BEKERJASAMA KERNA AMANAH , DAP DAN PKR ADALAH KOMPONEN GABUNGAN PARTI PEMBANGKANG. IAITU PH . APA SALAHNYA AMANAH BERSEKONGKOL DENGAN DAP SEBAGAIMANA PARTI NAJIB BERSEKONGKOL DENGAN MCA ; LEBIH TREUK LAGI PARTI PERKAUMAN CINA ! ! BEZANYA DAP MENENTANG KEMUNGKARAN EKONOMI DAN RASUAH UBN SEMENTARA MCA TIDAK  MENENTANG! ; BERSEKONGKOL DENGAN UMNO!

UMNO MENANG KERNA UNDI PENENTU CINA IAITU MCA , GERAKAN , MIC . DAN PR MENANG BANYAK KERUSI PADA PRU13  KERNA UNDI PENENTU CINA ( DAP ) SOKONG PKR DAN PAS ! TIADA SATU PARTI YANG BISA PERINTAH PUTRAJYA SECARA SOLO. 

JUSTERU ITU PARTI 2H TUKAR HALUAN TINGGALKAN PR DAN MELAWAN PH ; JUSTERU KERNA SEDAR TAK BOLEH SOLO ; MAKA KENA BERSATU DENGAN PARTI NAJIB ; KALU TIADAK AKAN JADI KERA SUMBANG ! 

UNTUK MEMBUKTIKAN PERSENGKOLAN DENGAN PARTI NAJIB ; TERPAKSA BERSANDIWARA LAWAN UMNO ! TAPI SEBENARNYA DENGAN BUKA BLOK GOBLOK BONEKA UMNO ; PARTI 2H LAWAN " 3 CORNER FIGHT " ; LAWAN SEMUA MUSUH PARTI NAJIB ; AMANAH , PKR DAN DAP DENGAN MENENTANG PH YANG DIWAKILI PARTI ISLAM  AMANAH  ! 

TGNA TEGAS TENTANG UMNO YANG BAWA DASAR DAN AKIDAH SESAT DAN JAHILIYYHA IATU ; AKIDAH DAN PERJUANGAN  ASSOBIYYAH NASIONALIS MELAYU ISLAM YANG DI HARAMKAN ISLAM DAN NABI TAK MENGAKU UMAT ! ( JAHILIYYAH SESAT ! ) .


SEKARANG 2H PAKAI JENAMA BARU IAITU :" MELAYU ISLAM " YANG BUKAN AJARAN NABI ; TERSINGKIRNYA ' PAS 4 ALL " DAN " ISLAM RAHMATANLIL 'ALAMIN " . INI ADALAH POLITIK CARA BARU PENGKHIANATAN 2H .( HADI HARUN ) DAN NIK ABDUH !  JUSTERU ITU . DALAM PRK KK DAN SG BESAR ! DAN PRU 14 ; 

PARTI  NASIONALIS MELAYU NAJIB DAN PROKSINYA PARTI 2H HENDAKLAH DITUMPASKAN DAN BERIKAN KEMENANGAN KEPADA AMANAH PAKATAN HARAPAN ( APH ) . DENGAN IZINNYA . . IKUTILAH JEJAK LANGKAH AL FADHIL  YUSUF RAWA , FADHIL NOOR DAN TGNA YANG " MENGGEMPUR FAHAMAN ASSOBIYYAH ' SEBAGAIMANA THEMA MUKTAMAR PAS ERA YUSUF RAWA. JANGAN KHIANATI PERJUANGAN ISLAMIS YANG  TEGAS ANTI AKIDAH SESAT ASSOBIYYAH DAN GADAIKAN " ISLAM ISLAM " KEPADA " MELAYU ISLAM " UNTUK KEPENTINGAN DUNIA YANG SEDIKIT! . KEMENANGAN UNTUK PERJUANGAN ISLAM YANG DI BAWA AMANAH  DAN SELAMATKAN MALAYSIA BERSAMA PH !  IZIN DIA ! . " ALLA HU AKBAR ! " w
www.nasharrawy.blogspot.com/13,6,16
LAGU PARTI AMANAH NEGARA :
PRK ;  

salamunqaulammirrabbirrahim/14.6.16
 

D DANGER OF " MELAYU ISLAM " 2 MALAYSIA ! NOT D CORRECT TEACHING OF NABI . THAT IS " ISLAM A BLESSETH 2 ALL " ( ISLAM ISLAM " : ISLAM " RAHMATANLIL'ALAMIN " ) ; JUSTICE 4 ALL ; REGARDLESS OF RACE, RELIGION AND ETHNC! www.nasharrawy.blogspot.com/ 13.6.16
UMNO YG BERSEKONGKOL DENGAN MCA YANG SAMAN HUDUD DI MAHKAMAH TINGGI! SIAPA YANG ULTRA KIASU ! AMANAH-DAP ATAU PARTI NAJIB- MCA! BAHKAN NAJIB SENDIRI ( UMNO ) PADA 29 SEPT 2011 ; ISYTIHARKAN , " HUDUD CANNOT BE IMPLEMENTED IN MALAYSIA " DAN MENEGASKAN " PRIVATE BILL " HADI YANG DIBENTANGKAN BUKANLAH HUDUD. 

INI DISAHKAN OLEH MUFTI KELANTAN BUKANNYA HUDUD TAPI ' TAAZIR ' YANG DIBENTANGKAN HADI. SUATU PENIPUAN OLEH PRESIDEN 2H TERHADAP ORANG PAS SENDIRI ! 

MANA ADA AJARAN " MELAYU ISLAM ".  ITU AJARAN PARTI NAJIB -PARTY 2H ! BUKAN AJARAN ISLAM ; ISLAM AJAR " ISLAM ISLAM " RAHMATANLIL'ALAMIIN " ; JUSTICE 4 ALL " REGARDLESS OF RACE , RELIGION AND ETHNIC ! ." .

HAK ELECTORAT MUKMIN DI PARLIMEN KK DAN SG BESAR UNTUK TUMPASKAN PARTI ASSOBIYYAH NASIONALIS MELAYU RASIS ( " ONE MALAY SOVEREIGNTY ) ; SUATU AKIDAH DAN PERJUANGAN JAHILIYYAH LAGI SESAT YANG NABI TAK MENGAKU UMAT ! . DAN TUMPASKAN PARTI PROKSI PARTI NAJIB. IAITU PARTI 2H ! YANG MENGKHIANATI PERJUANGAN " ISLAM ISLAM ! TAPI IKUT " MELAYU ISLAM " TAJAAN 2H DAN PARTI NAJIB ! DI PARLIMEN PRK KK DAN SG BESAR! DI MANA ATAS PRINSIP INI PARTI 2H ( HADI HARUN ) DAN NIK ABDUL MAHU BERSATU DENGAN PARTI NASIONALIS MELAYU RASIS NAJIB ! .

MUSNAHKAN KESOMBONGAN DAN EGO PRESIDEN 2H YANG TUTUP PINTU RUNDINGAN LAWAN " SATU LAWAN SATU " DENGAN PARTI NAJIB ! . TAPI SIANG-SIANG LAGI ISYTIHAR LAWAN PARLIMEN KK DAN SG BESAR ! SOMBONG TAK MAHU RUNDING DAHULU DENGAN PH !

NAMUM SEMUA ORANG TAHU PARTI 2H ADALAH PARTI PROKSI PARTI NAJIB BUKA BLOG GOBLOK BONEKA UMNO DAN ' 3 CORNER FIGHT' UNTUK LAWAN SEMUA MUSUH-MUSUH UMNO ! iAITU PARTI AMANAH, PKR DAN DAP DAN MENENTANG PH DI KK DAN SG BESAR YANG DIWAKILI OLEH AMANAH! INI YANG SEBENARNYA BERLAKU SANDIWARA PARTI NAJIB DAN PARTI 2H ! MENIPU ORANG PAS DAN PERJUANGAN ISLAM YANG ANTI ASSOBIYYAH MELAYU UMNO ! AKIDAH DAN FAHAMAN YANG DIHARAMKAN NABI ! ; SESAT LAGI MENYESATKAN ! 

BAHAWA DAP AKAN PERINTAH PUTRAJAYA ADALAH SUATU PEMBOHONGAN DAN FITNAH TERHADAP PAKATAN HARAPAN JUSTERU KERANA; DAP ADALAH ANGGOTANYA ( PH ) ! ;DAN KERUSI PARFLIMEN DAP TAK LEBIH 50 KERUSI SAHJA ! . NAMUN, DEMI UNTUK MUSNAHKAN KERJASAMA AKRAB GABUNGAN PEMBANGKANG( AMANAH PAKATAN HARAPAN ;APH ! PROKSI PARTI NAJIB TERPAKSA BUKTIKAN NYA DENGAN MELAWAN AMANAH PAKATAN HARAPAN ( APH ) !!  PADA PRK KK DAN SG BESAR DAN PRU 14 ! NANTI .

JUSTERU ITU DEMI ISLAM DAN RABB ! ; TUMPASKAN UBN DAN PROKSINYA PARTI 2H YANG MAHU BERSATU DENGAN PARTI NASIONALIS MELAYU RASIS ! .; BERSEKONGKOL DAN BERSUBAHAH DENGAN NYA ! HATTA , JIHAD FISABILILLAH MENENTANG DAN MENGGEMPUR FAHAMAN DAN AKIDAH  ASSOBIYYAH SUDAH PUN MATI BERSAMA 2H DAN KETUA PEMUDA PARTI 2H !

MUSTAHIL DENGAN 50 KERUSI PARLIMEN DAP BISA BENTUK KERAJAAN DI PUTRAJAYA ! NAMUM SOKONGAN DAP YANG " MULTI-RACIAL " SEPERTI PKR DAN JUGA ISLAMIS AMANAH YANG BERSATU-PADU BISA TUMPASKAN UBN DAN PROKSINYA PARTI 2H DENGAN IZIN DIA !

JUSTERU ITU; DEMI ISLAM DAN RABB! ; TUMPASKAN UBN DAN PROKSINYA PARTI 2H ( PENGKHIANAT ISLAMIS DAN SUBAHAH DENGAN NASIONALIS ASSOBIYYAH MELAYU RASIS ; " MELAYU ISLAM " YANG BUKAN AJARAN NABI ).  DEMI UNTUK MEMERINTAH PUTRAJAYA; UNTUK MENEGAKKAN NEGARA BERKEBAJIKAN DAN SELAMATKAN MALAYSIA ! .DENGAN IZIN DIA ! " UNDILAH AMANAH ( PH ) PADA PRK KK DAN SG BESAR DAN BERSAMA AMANAH PAKATAN HARAPAN ( APH ) PADA PRU 14 NANTI DAN MENCAPAI KEMENANGAN DENGAN IZIN DIA ! ALLA HU AKBAR ! " 
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /14.6.16

SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/14.6.16
Nasharrawy Rawaan ·

AMANAH DIPIMPIN DAN DIPANTAU OLEH DUA ORANG ULAMAK HIRAKI SELAKU PENASIHAT UMUM SATU DAN DUA !! . iAITU AL FADHIL US. AHMAD AWANG DAN AL FADHIL USTAZ GHANI SAMSUDDIN ; KEDUA-DUANYA ADALAH BEKAS PRESIDEN PUM !

BUKAN SETARAF KETUA URUSAN ULAMAK PARTI 2H ! SEMENTARA ULAMAK KEDUNIAAN 2H DAN KETUA PEMUDANYA MAHU BERSATU DENGAN PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB ! SUATU AKIDAH YANG SESAT LAGI JAHILILLIAH ( ASSOBIYYAH ) ; TAPI PARTI 2H BERSUBAHAH DAN BERSEKONGKOL DENGANNYA UNTUK BERSATU ! DEMI GAGASAN " KERJASAMA DAN PERPDUAN MELAYU iSLAM " YANG BUKAN DARIPADA AJARAN NABI !!

AKIBATNYA " PAS 4 ALL " TERPINGGIR DAN " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN SUDAH TIADA TERPAKAI LAGI! DEMI ASSOBIYYAH JENAMA BARU . IAITU " MELAYU ISLAM " PARTI 2H TINGGALKAN KONSEP PERJUANGAN YANG BERTERASKAN KTABULLAH DAN ASSUNNAH .IAITU " ISLAM RAHMATANLIL'ALAMIN' DAN " JUSTICE 4 ALL " ( " ISLAM ISLAM : ); TIADA DIPAKAI LAGI DAN GUNAPAKAI AKIDAH UMNO - DAN 2H . IAITU , " MELAYU ISLAM " YANG TIADA DIAJAR OLEH NABI ! DEMI UNTUK MENCAPAI KEUNTUNGAN DUNIA YANG SEDIKIT !

INILAH DIA POLITIK CARA BARU PARTI 2H YANG KONONNYA BERPOLITIK SECARA MATANG DAN SEJAHTERA DEMI UNTUK KEPENTINGAN DUNIA YANG SEDIKIT !. DAN MENIPU AHLI PAS DAN MENYELEWENG DARIPADA PERJUANG ASAL YANG MENENTANG HABIS AKIDAH SESAT JAHILLIAH ASSOBIYYAH BENTUK BARU " MELAYU ISLAM " !!

.INILAH YANG DILAKUKAN OLEH AL FADHIL YUSUF RAWA, FADHIL NOOR DAN TGNA! ; MENGGEMPUR FAHAHAM " ASSOBIYYAH " " MELAYU ISLAM ! DAN SEKARANG DITAJA OLEH PARTI NASIONALIS ASSOBIYYAH MELAYU NAJIB DAN PARTI 2H , 2H DAN KETUA PEMUDANYA YANG MAHU BERSATU DENGAN UMNO YANG DILARANG KERAS DAN TEGAS OLEH ALMARHUM TGNA!

TERUSKAN ISTIQAMAH PERJUANGAN ISLAMIS KERNA ISLAM DAN RABB ! ; MENENTANG ASSOBIYYAH BENTUK BARU . IAITU " MELAYU ISLAM " ; YANG DI BAWA OLEH PARTI 2H DAN PARTI NASIONALIS NAJIB DALAM PRK SG BESAR DAN KK DAN PRU14 NANTI ! . UNTUK MEMENANGKAN GERAKAN ISLAM PARTI AMANAH BERSAMA PAKATAN HARAPAN ( PH ) DENGAN IZIN DIA !

INGAT! SATU UNDI KEPADA PARTI 2H ADALAH SATU UNDI UNTUK UMNO KERNA PARTI 2H ADALAH SECARA TERANG LAGI BERSULUH MERUPAKAN PARTI PROKSI UMNO !! SEPERI DISEBUT KETUA PEMUDANYA MAHU BERSATU DENGAN PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB ITU ! TEWASKAN PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB DAN PROKSINYA ( PARTI 2H ) PADA PRK SG BESAR DAN KK DAN PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA ! " ALLA HU AKBAR! "
Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com/14.6.16

SALAMUNQWAULAMMIRRABBIRRAHIM/15.6.16 " SIAPA ITU PARTI 2H !! "
SILA BACA SEBELUM TELAN PIL KUDA 2H  TQ .; PAS SUDAH MENYELEWENG ; " DERAILMENT " ;  MENJADI PROKSI UMNO ; BEKERJA DAN BERJASA UNTUK PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB !! BAHKAN KETUA PEMUDA PARTI 2H MAHU BERSATU DENGAN PARTI ASSOBIYYAH NASIONALIS MELAYU RASIS NAJIB ! HIPOKRAT !!  KONGKALIKONG ! LAWAN UMNO APA! SEMATA LAKUNAN SAJA!

 MAHU TUNGGU APA LAGI ORANG PAS DALAM PARTI 2H INI !!  JANGAN TERTELAN PIL KUDA 2H LAGI ! MERUGIKAN PERJUANGAN ANDA! JIKA UNTUK KEPENTINGAN PENIPU DAN " MUSANG BERJANGGUT " DALAM PERJUANGAN ISLAMIS !; MENGGUNAKAN " CREDENTIALS " AGAMAWAN 
 DEMI UNTUK MENCAPAI KEPENTNGAN PERIBADI DAN DUNIAWI BUKAN UKHRAWI.
ISTIQAMAHLAH KALIAN  KERNA ISLAM DAN RABB! SEMATA-MATA !!  BUKAN NAWAITU KERNA PRESIDEN ( BUKAN MAKSUM ) DAN BUKAN KERNA PARTI ( BUKAN AGAMA ) !! .TAPI KERNA ISLAM DAN RABB! SAHAJA ! .' DUA BEKAS PRESIDEN PAS PUN CABUT LARI MASUK UMNO !! 

DULU UMNO KATA PAS TUNGGANGAN DAP ! SEKARANG HADI KATA AMANAH TUNGGANGAN DAP !! PULA !. WAHAL DIA YANG JAWAB DULU , "  PAS BUKAN TUNGGANGAN DAP TAPI KAMI TUNGGANGAN RAKYAT! " KONGKALIKONG! MAIN WAYANG !! KERNA KEPENTINGAN DIRI DAN AGENDA POLITIK PERIBADI !! DENGAN PARTY NAJIB! ; PERLUKAN KERJASAMA UMNO!

PARTI 2H BERUSAHA SELAKU PROKSI PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB ; MENENTANG SEMUA MUSUH-MUSUH PARTI NASIONALIS NAJIB : AMANAH,PKR DAN DAP ; PH ! SEKALIGUS PARTI 2H MAHU MUSNAHKAN PH SEBAGAIMANA YANG DILAKUKANNYA TERHADAP  PR  DAHULU! SAMA SAJA ! LAKUNANNYA !

BERMAIN DENGAN ISU HUDUD YANG MERUPAKAN PERANGKAP DAN PENIPUAN PARTI NASIONALIS NAJIB! NAJIB BILANG PADA 29 SEPT 2011, " HUDUD CANNOT BE IMPLEMENTED IN MALAYSIA " .DAN SEKARANG BILANG " PRIVATE BILL " HADI BUKANLAH HUDUD! . DISAHKAN SENDIRI OLEH MUFTI KELANTAN ; BILL TERSEBUT BUKAN HUDUD TAPI " TAAZIR " SAHAJA! . PARTI 2H DITIPU LAGI PARTI NASIONALIS NAJIB DAN PARTI 2H MENIPU PENGIKUT PAS !

PARTI 2h SEPATUTNYA BINCANG DENGAN PH TERLEBIH DAHULU SUPAYA BOLEH TANIDING " SATU LAWAN SATU ". LAWAN  PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB! TAPI MERANCANG " 3 CORNER FIGHT " DAN SEBAGAI PENGKHIANAT BUKA PULA BLOK GOBLOK BONEKA UMNO SEBAGAI JAS UNTUK UMNO PECAH UNDI PEMBANGKANG ( PH ) !! DAN SUPAYA BOLEH HAPUSKAN MUSUH PARTI NASIONALIS NAJIB IATU : AMANAH PAKATAN HARAPAN ( APH ) ; 

KERNA PARTI 2H   SUDAH MENJADI BONEKA , BARUA ( AGEN ) DAN PROKSI PARTI NASIONALIS MELAYU RASIS NAJIB ! PARTI 2H TAK BISA HIDUP SOLO DAN PERLUKAN KAWAN DAN KERJASAMA POLITIK ; YAKNI , PARTI NASIONALIS MELAYU RASIS  NAJIB !

MANA ADA PAS ! YANG ADA ADALAH PARTI 2H ! DIKUASAI SEPENUHNYA DEK  MULLAH ; 2H ;(  DUA :" RANKING " TERTINGGI DALAM PARTI 2H ) ; SEGELINTIR PROFESSIONAL ISLAMIS ADALAH " PAK YA " SAHAJA DALAM PARTI 2h ! 

YANG LAKSANAKAN " AMAR MAAFUF NAHI MUNGKAR " TEGAS , ADA PRINSIP DAN BERMARUAH DAN BERPENDIRIAN ISLAMIS SERTA ISTIQAMAH KERNA ISLAM DAN RABB !! BUKAN KERNA PRESIDEN YANG BUKAN MAKSUM DAN PARTI YANG BUKAN AGAMA ;  DALAM PARTI 2H DI PECAT ; SEPERTI HUSAM ; DAN RAMAI LAGI YANG MENJADI " HARUM MANIS " .PARTI 2H SUDAH MENJADI " PARTI OSTAZ SEMALAYSIA " !! BEKERJA , MEMBANTU DAN BERLAKON; BERSANDIWARA  " JUARA AWARD P.RAMLEE " UNTUK PARTI NASIONALIS MELAYU RASIS NAJIB ! SUATU AKIDAH , FAHAMAN DAN PERJUANGAN YANG DIHARAMKAN NABI ( ' ASSOBIYYAH MELAYU : RASIS /KAUMMIYYAH ! ) !!

SEMUA AHLI PARLIMEN DAN DUN PR KENA LETAK JAWATAN ; TERMASUK DAP , PKR DAN PARTI 2H ! KERENA SEMUA MENANG KERNA RAKYAT YANG SOKONG PR ! KALAU ATAS TIKET PARTI ; DAP , PKR DAN PARTI 2H TAK BISA MENANG BANYAK PADA PRU13! KERNA DOKONGAN RAKYAT ADALAH GABUNGAN PEMBANGKANG ! SUARA KERAMAT RAKYAT ! ( PR BUKAN PARTI ) .LAGIPUN KALAU LETAK JAWATAN TAK BISA TANDING SEMULA DALAM MASA LIMA TAHUN !

TANPA MAT SABU BANTU DAPAT SOKONGAN DAP DAN CINA ;MP TEMERLOH BOLEH MENANG KE  ?? YANG MINTA TOLONG MAT SABU SEHINGGA MAT SABU KALAH DI TEMPAT SENDIRI! SEKIAN . TAMBAHAN AJA !www.nasharrawy.blogspot.com/15.6.16

SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/16.6.16
Apa yang sebenarnya Azmin bilang adalah , " saya
sokong calun Amanah ( kan amanah anggota komponen besama Dap dalam PH ; Parti 2h sebenarnya terkeluar tak masuk gabungan pembangkan ( PH ) . dan saya doakan Dr. Rani berjaya ( Itu biasala " Marriage of convenient Parti 2H dan Pkr dijangka sampai PRU 14 aja .Kan Nik abdul bilang mahu bersatu dengan Parti Nasionalist Melayu Najib sebagaimana 2H mahu kerjasama politik yang dekat ! ).atas dasar penyatuan dan kerjasama " melayu Islam " yang bukan daripada ajaran Nabi ; tapi ajaran Parti 2H dan Parti Najib ! .

MB selangor sudah lama kenali aktivis P
akatan Harapan spt Mat Sabu sendiri , Dr- Zulkifli Ahmad, Dr Hatta, Dr Mujahid Rawa, Salahuddin Ayub , Al fadhil Us Ahmad Awang Penasihat Amanah, Khalid Samad , Hanifa Mydin  dan ramai lagi tokoh-tokoh  aktivis bersama semasa di daalam PR dan sambung semula perjuangan kebersamaan di dalam Pakatan Harapan ( PH )pula !

Keakrabannya bertambah erat terutamanya di palrlimen KK; bersama Parti Amanah , Dap dan PKR sendiri dalam gabungan pembangkang( PH tanpa parti 2H !! ) ;Yakni, bersama suara rakyat menentang Parti Assobiyyah Melayu Najib ! dan Proksinya Parti 2H !!

Sementara Parti PKR hanya dalam kerajaan Negeri Selangor saja ; sementara tunggu PRU 14 dan Parti 2H pasti akan giatkan lagi visi dan misi bersama Parti Assobiyyah Nasionalis Melayu Najib . Iaitu , gagasan kerjasama politik " melayu Islam " itu. Walaupun bukan daripada ajaran Nabi. Sebagimana Ketua Pemudanya mahu bersatu dengan Parti Assobiyyah Nasionalis Melayu Najib dengan Parti 2H dengan kerjasama yang erat yang dikehendaki 2h !

Apa yang dikuatiri Parti 2H dan Parti Nasionalis Melayu Najib adalah sokongan padu Dap membantu komponan PHnya iaitu Parti Amanah !

Bekas orang Amanah yang merupaka bekas Pkr yang keluar Amanah tiada jejaskan peluang amanah di Sg Besar kerna perjuanganya semata kerna jawatan dan keciwa kernanya bukan kerna Islam dan Rabb! Itu biasa dalam mana-mana parti !

Peluang Parti Amanah makin melebar di Sg Besar begitu juga di KK kerana Azim Ali MB selangor turun ke KK ; berikan " full support " kepada Amanah calun PH ! Begitu juga dengan sokongan Ngo spt bekas ketua bersih , bekas PM ( Mahthir ); gerakan Deklarasi Rakyat yang menyemerakkan lagi sokongan rakyat yang sokong pakatan pembangkang ( PH ) di kk dan Sg, Besar ! memperlihatkan pertanda baik amanah akan menang di KK dan Sg. Besar dengan izin Dia ; mengalahkan parti Assobiyyah Nasionalis Melayu Najib dan Proksinya : Parti 2h di PRK KK dan Sg. Besar dengan izin Dia ! " Alla Hu Akbar ! "
.http://www.nasharrawy.blogspot.com / 16.6.16


SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/16.6.16  
3 minutes ago
Nasharrawy Rawaan · 

Parti 2h sengaja kacau PRK KK dan Sg.Besar untuk " 3 corner fight " selaku barua ( agen ) dan Proksi Parti Assobiyyah Nasionalis Melayu Najib; Untuk bisa  melawan semua musuh pollitik Umno iaitu Amanah , Pkr dan Dap dalam PH yang diwakili Amanah supaya Umno bisa menang !

Terkini;  Ketua Pemudanya bilang mahu bersatu dengan Parti Assobiyyah Nasionalis Melayu Najib dan 2h ( Hadi Harun ) mahu kerjasama politik didekatkan lagi ! Terutama untuk hadapi PH bersama Parti Nasionalis Melayu Najib pada PRU 14 nanti !!  Ternyata , dengan persiapan awalnya itu .


 Satu Undi kepada Parti 2h ( Pas )  sama seperti satu Undi kepada  Parti Assobiyyah Nasionalis Najib ! ( umno ) . Justeru itu, tewaskan Parti Assobiyyah Nasionalis Najib dan Proksinya Parti 2H dan berikan kemenangan kepada Amanah yang mewakili Gabungan Pembangkang . Iaitu PH ( Pakatan Harapan ) ; yang diwakili oleh Amanah demi  Islam dan Rabb! dan demi untuk selamatkan Malaysia ! dengan izin Dia !
:" Alla Hu Akbar! " . www.nasharrawy.blogspot.com/16.6.16

Nasharrawy Rawaan ·
SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/13.6.16  FITNAH MUSANG BEJANGGUT DALAM GERAKAN ISLAMIS !! AWAS !  MEMANG ADA SEPANJANG ZAMAN !!
Nash Ar-Rawy @Adnanrawa 26s26 seconds agoView translation
http://www.sinarharian.com.my/…/umno-pas-ingin-kerjasama-se… … NIZAR COMFIRMED PAS -U,MNO; " MELAYU ISLAM " GOVT, AGENDA IN PERAK ( N S'NGOR) SINCE 2008 http://www.nasharrawy.blogspot.com
PENIPUAN 2H DAN MELAYU ISLAM Nasharrawy Rawaan ·
Nizar tiada berbohong apalagi di bulan ramadhan ini . Ini semua kerja orang berkedudukan tinggi dalam pas ;( Tepuk sebelah tangan tak berbunyi ) ; hadi dan harun mahu dibatalkan kerajaan PR dan tubuhkan kerajaaan "umno -pas' ; " melayu Islam " .dengan Parti Najib ! Ini sejarah politik yang berlaku pada tahun 2008 ; bukan saja di Perak bahkan juga di Selangor pengkhianatan 2h tukar haluan pas kepada " melayu Islam" yang bukan daripada ajaran Nabi . Justeru itu ; tumpaskan Parti Najib dan Parti Proksi Parti Najib ; Iaitu Parti 2h ( PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAM ) di parlimen kk dan sg besar dengan izin Dia dan menangkan Amanah pakatan harapan ( APH ) ! dengan izin Dia! " Alla Hu Akbar ! "
TERNYATA 2H PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAM ! TGNA TOLAK " MELAYU ISLAM " DAN TERIMA " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN ! ; " JUSTICE 4 ALL " SEMENTARA 2H SINGKIRKAN " PAS 4 ALL " 2H DAN NIK ABDUH MAHU BERSATU DENGAN PARTI NAJIB! PENGKHIANATAN KEPADA PERJUANGAN ISLAMIS ; LEBIH BAIK MASUK UMNO ATAU MASUK UBN ! DARIPADA KHIANAT DAN TIPU . ORANG PAS !! MENJADI " MUSANG BERJANGGUT DALAM PERJUANGAN ISLAM " !
AMANAH TIADA BERSEKONGKOL BUTA KAYU DENGAN DAP KERNA DAP BUKAN PARTI PERKAUMAN SEPERTI MCA! DALAM DAP ADA TOKOH ISLAM SEPERTI PROF. AZIZ BARI, A SAMAD ISMAIL ( SASTERAWAN NEGARA ) , ANAK KHIR JOHARI , FADZLAN YAHAYA TAIPING DLL
.
AMANAH DAN DAP BEKERJASAMA KERNA AMANAH , DAP DAN PKR ADALAH KOMPONEN GABUNGAN PARTI PEMBANGKANG. IAITU PH . APA SALAHNYA AMANAH BERSEKONGKOL DENGAN DAP SEBAGAIMANA PARTI NAJIB BERSEKONGKOL DENGAN MCA ; LEBIH TREUK LAGI PARTI PERKAUMAN CINA ! ! BEZANYA DAP MENENTANG KEMUNGKARAN EKONOMI DAN RASUAH UBN SEMENTARA MCA TIDAK MENENTANG! ; BERSEKONGKOL DENGAN UMNO!
UMNO MENANG KERNA UNDI PENENTU CINA IAITU MCA , GERAKAN , MIC . DAN PR MENANG BANYAK KERUSI PADA PRU13 KERNA UNDI PENENTU CINA ( DAP ) SOKONG PKR DAN PAS ! TIADA SATU PARTI YANG BISA PERINTAH PUTRAJYA SECARA SOLO.
JUSTERU ITU PARTI 2H TUKAR HALUAN TINGGALKAN PR DAN MELAWAN PH ; JUSTERU KERNA SEDAR TAK BOLEH SOLO ; MAKA KENA BERSATU DENGAN PARTI NAJIB ; KALU TIADAK AKAN JADI KERA SUMBANG !
UNTUK MEMBUKTIKAN PERSENGKOLAN DENGAN PARTI NAJIB ; TERPAKSA BERSANDIWARA LAWAN UMNO ! TAPI SEBENARNYA DENGAN BUKA BLOK GOBLOK BONEKA UMNO ; PARTI 2H LAWAN " 3 CORNER FIGHT " ; LAWAN SEMUA MUSUH PARTI NAJIB ; AMANAH , PKR DAN DAP DENGAN MENENTANG PH YANG DIWAKILI PARTI ISLAM AMANAH !
TGNA TEGAS TENTANG UMNO YANG BAWA DASAR DAN AKIDAH SESAT DAN JAHILIYYHA IATU ; AKIDAH DAN PERJUANGAN ASSOBIYYAH NASIONALIS MELAYU ISLAM YANG DI HARAMKAN ISLAM DAN NABI TAK MENGAKU UMAT ! ( JAHILIYYAH SESAT ! ) .
SEKARANG 2H PAKAI JENAMA BARU IAITU :" MELAYU ISLAM " YANG BUKAN AJARAN NABI ; TERSINGKIRNYA ' PAS 4 ALL " DAN " ISLAM RAHMATANLIL 'ALAMIN " . INI ADALAH POLITIK CARA BARU PENGKHIANATAN 2H .( HADI HARUN ) DAN NIK ABDUH ! JUSTERU ITU . DALAM PRK KK DAN SG BESAR ! DAN PRU 14 ;
PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB DAN PROKSINYA PARTI 2H HENDAKLAH DITUMPASKAN DAN BERIKAN KEMENANGAN KEPADA AMANAH PAKATAN HARAPAN ( APH ) . DENGAN IZINNYA . . IKUTILAH JEJAK LANGKAH AL FADHIL YUSUF RAWA , FADHIL NOOR DAN TGNA YANG " MENGGEMPUR FAHAMAN ASSOBIYYAH ' SEBAGAIMANA THEMA MUKTAMAR PAS ERA YUSUF RAWA. JANGAN KHIANATI PERJUANGAN ISLAMIS YANG TEGAS ANTI AKIDAH SESAT ASSOBIYYAH DAN GADAIKAN " ISLAM ISLAM " KEPADA " MELAYU ISLAM " UNTUK KEPENTINGAN DUNIA YANG SEDIKIT! . KEMENANGAN UNTUK PERJUANGAN ISLAM YANG DI BAWA AMANAH DAN SELAMATKAN MALAYSIA BERSAMA PH ! IZIN DIA ! . " ALLA HU AKBAR ! " w
www.nasharrawy.blogspot.com/13,6,16
LAGU PARTI AMANAH NEGARA : https://www.youtube.com/watch?v=ugaVdA5qGX8 … http://www.nasharrawy.blogspot.com
PRK ; https://www.youtube.com/watch?v=AxcNLowoPko …
BUKTI KHIANAT 2H PADA 2008 DI PERAK DAN SELANGOR!
https://www.youtube.com/watch?v=1aGoRI0QJqc...MAJLISSHURA ULAMAK KHIANATI ALMARHUM TOK GURU !
Nasharrawy Rawaan ·
PERANCANGAN JAHAT MUSRSHIDUL AM BULAN SEKARANG!! ;http://www.harakahdaily.net/.../40354-himmah-lambang... … ;http://www.harakahdaily.net/.../40359-prn-sarawak... … PEMUDA BULAN DAN GENG USTAZ SUBAHAH DGN PETUALANG;https://www.facebook.com/Sahabat.DSNizar/?fref=ts


SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/17.6.16


SIAPA YG BILANG SAHABAT BARUA DAN RASUAH TANPA " STRICT PROOFS " ; PARTI 2H SUDAH MENJADI PROKSI PARTI NAJIB ! MATINYA JIHAD FISABILLILLAH BERSAMA PARTI 2H !!
PARTI 2H SUDAH MENJADI PROKSI PARTI NAJIB ! BARUA UMNO!!! SEKARANG NI !! CARA POLITIK BARU UNTUK MEMENANGKAN PARTI ASSOBIYYAH NASIONALIS MELAYU NAJIB DALAM " 3 CORNER FIGHT" DAN BLOK GOBLOK BONEKA UMNO ! PADA PRK KK DAN SG BESAR SEBAGAI PERSIAPAN AWAL UNTUK PRU14 !!
MATINYA JIHAD FISABILLILLAH BERSAMA PARTI 2H !! TERKINI KETUA PEMUDANYA  MAHU BERSATU DENGAN PARTI ASSOBIYYAH NASIONALIS MELAYU NAJIB DAN 2H MAHU DIDEKATKAN LAGI KOLUSI POLITIK !!

www.nasharrawy.blogspot.com / 7.6.16: Parti 2H : Parti Hadi Harun . Mana ada PAS lagi ! Parti 2H di kuasai sepenuhnya oleh " Geng Ostaz " ; Kumpulan atau Parti Ostaz Semalaysia! Sementara segelintir Profesioinal kebanyakannya " Pak Ya " kecuali Husam ; akhibatnya dipecat apabila berkata " waqulja alhakku wazahaqol bathil " Jihad fisabilillah sudah pun mati bersama Parti 2H ! ; menjadi proksi parti Najib menentang musuh-musuh Parti Najib ; Amanah, Pkr dan Dap ! ( PH ) ! . 

Yang Empunya Kuasa bersama Amanah dan sekutunya PH untuk melaksanakan Jihad Fisabilillah ; menyelamatkan Malaysia bersama Dap dan Pkr rakan PH . Bukan kerna Presiden yang bukan maksum seperti Nabi dan bukan juga kerna Parti yang bukan Agama . Akan tetapi, kerna Islam dan Rabb ! Itu saja! dengan izin Dia!

Dengan izin Dia ;  Amanah dan PH ( APH ) menang di PRN kk dan sg.besar! "Alla Hu Akbar ! " . Parti 2h Jangan cakap besar, sombong dan bongkak . Kerajaan Islam Osmaniyyah pun jatuh pada tahun 1924 . Begitu juga kerajaan Kuffar Rom dan Parsi . Part Islam Mashumi di Indonesia pun jatuh dan Parti Refah Turky pun jatuh ! . 

Bagaimana pula Amanah dan PH ( APH ) menang di kk dan Sg, Besar ! dengan izin Dia .ini semua kerja Dia ! JUSTERU ITU , UNDILAH PH YANG DIWAKILI AMANAH DENGAN SOKONGAN PKR DAN DAP !! DAN SUARA RAKYAT BANGSA SATU MALAYSIA!  " AMANAH 4 ALL " ; JUSTICE 4 ALL " BUKAN " MELAYU ISLAM"  AJARAN 2H DAN NASIONALIS NAJIB YG BUKAN AJARAN NABI !!   " ALLA HU AKBAR! "

SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/18.6.16  PRK KK DAN SG BESAR!!

Ya jangan bisa takbur spt bicara parti 2H ! ; lihat apa jadi pada Hadi dan Parti 2h ( Hadi Harun ) kerna Yang Empunya Kuasa tiada suka pada org yang sombong dan bongkak ! Istiqamahlah kamu  dengan  Islam dan Rabb ! Bukan parti yg bukan agama dan bukan Presiden yg bukan maksum ! Parti 2H hendaklah ambil pengajaran supaya PRU 14 nanti janganlah lawan " 3 corner Fight " dan lawan " satu lwn satu " lawan Parti Nasionalis Najib ; bersama PH ! . 

2H yang khianat pada tahun 2008 nak jatuhkan kerajaan PR; mahu kan kerajaan " Melayu Islam " Pas-Umno ! ; UG lah itu !! di Perak dan Selangor !! ;https://www.facebook.com/Sahabat.DSNizar/?fref=ts… …  dan  NIZAR COMFIRMED PAS -U,MNO; " MELAYU ISLAM " GOVT, AGENDA IN PERAK ( N S'NGOR) SINCE 2008  ;  https://www.youtube.com/watch?v=1aGoRI0QJqc.  .Bukan pas yang menang kerusi pada PRU 13 . Tapi PR . Buktnya Pas kalah di Sabak Bernam kerna bertanding solo dan Amanah mengalahkan PAS kerna bersama PH ! Ini fakta ! Solo tak bisa perintah Putrajaya ! pada PRU 14 !

Jangan jadi proksi Parti Nasionalis Najib dengan pecah undi pembangkang!! . Supaya menangkan Parti Assobiyyah Melayu Najib ( Umno )  !  Dan Parti 2H ( Hadi Harun ) hendaklah batalkan azam spt kata Ketua Pemudanya mahu bersatu dengan Parti Assobiyyah Naionalis Melayu Najib ! . Justeru itu , pada PRU 14 nanti ; sewajarnyalah Part 2h ( Hadi Harun ) kompromi kerusi dengan PH tanpa perlu pun masuk PH demi untuk " satu lawan satu " ; " straight fight " tumpaskan Parti Nasionalis Najib ! dengan izin Dia!  "Alla Hu Akbar 1 " .

Justeru itu , . Pada PRU 14 nanti ; sewajarnyalah Part 2h ( Hadi Harun ) kompromi kerusi dengan PH tanpa perlu pun masuk PH demi untuk " satu lawan satu " ; " straight fight " tumpaskan Parti Nasionalis Najib ! dengan izin Dia!  "Alla Hu Akbar 1 " . 

Lawan satu lawan satu di PKR KK dan SG BESAR sudah pun ditolak oleh Parti 2 H siang-siang lagi ! Justeru itu , Parti 2h perlu ambil pengajarannya untuk PRU 14 nanti ! Namun, Nak negosiasi apa kalu pihak yang berdegil masih dengan ego dan degil !  Mungkin Tuan Ibrahim bisa ambil alih Parti 2H untuk mengalahkan Parti Nasionalis Najib dalam " straight fight " bersama PH ( Pakatan Harapan ) kompromi kerusi dengan izin Dia . " Alla Hu Akbar! .


Orang bawah yang menaikan orang atas! Orang atas mana ada kuasa naikan diri sendiri . Melainkan kuasa pada orang bawah yang menaikkan . Sebab itu orang bawah yang tahu kuasa orang bawah tegur Khalifah Omar dengan pedangnyanya . Dan Omar bilang Alhamdulillahu !  Presiden bukan Maksum dan Parti bukan agama ! Istiqamahlah kamu hanya pada Islam dan Rabb! Itu saja. !! 

Justeru ,  Orang bawah yang ikhlas pacak bendera aja . Adalah lebih baik dan lebih mulia daripada Sang Presiden yang " Musang Berjanggut " !! .Bisa mahu dekatkan lagi kolusi dengan Parti Assobiyyah Najib dan Ketua Pemudanya bisa mahu bersatu dengannya .!! 

 Ini suatu pengkhianatan dalam perjuangan Islamis yang menentang akidah dan fahaman jahiliyyah Assobiiyah Nasionalis Parti Najib !! Kongkalikong!!   Kerna subahah dan kolusi  Parti 2H ( Hadi Harun ) dengan Parti Assobiyyah Melayu Najib !! ;  bersekongkol dengan Parti Assobiyyah Melayu Najib !! membukti jasa dan bakti sebagai Proksinya !  . Alla Hu Akbar!

SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/19.6.16
ISU HUDUD SEKARANG DAN PERMAINAN UMNO-PAS! FITNAH AMANAH PAKATAN HARAPAM(APH)
( THE HUDUD ENTRAPMENT AND ITS MOCKERY AND ITS POLITICAL GAME !! )


Apabila Amanah mengatasi Parti 2H ( Pas ) di Sg. Besar! yang tiada pun mempunyai cawangan! , berbanding Parti 2H ! yang mempunyai banyak kawasan! ; Ini bermakna bahawa PH harapan adalah lebih releven daripada Parti 2H . Ini juga bermakna bahawa di kawasan Urban ( Bandar ) dan di kawasan campuran ( " Mixed Constituencies or .Electorates " ) , APH ( Amanah Pakatan Harapan ) bisa menang pada PRU 14 nanti dengan izin Dia ! Ternyata dan terbukti sekarang bahawa Parti 2h ( PAS ) tiada bisa mencapai kemenangan secara solo ! Waqi' politik Malaysia yang majmuk bukan begitu ! Kenyataan Presiden Parti 2H bahawa Pas akan bertanding di satu Malaysia secara solo ; ternyata tiada praktikal samasekali .Yakni tanpa mahu berunding dahulu dengan APH untuk " satu lawan satu ' ( " straight fight " ) ; lawan Parti Assobiyyah Melayu Najib ( Umno ) ; mencerminkan keegoan dan kesombongannya semata-mata! .

Namun, di kawasan rural ( Kampung ) agak sukar bagi APH untuk menembusinya! Memerlukan kerja yang lebih keras daripada Amanah dan Pkr daripada sekarang! kerna terlalu banyak " dedak" yang ditabur kepada pengundi Melayu! ; Anak-anak APH perlu selalu balik kampung memberikan penjelasan dan kefahaman yang jitu tentang perjuangan APH ini ; mulai sekarang! jika mahu menang dan perintah Putrajaya dengan izin Dia.melalui APH !!

Akan tetapi , jika parti 2H ( Pas ) masuk bersatu dengan Parti Assobiyyah Melayu Najib ( Umno ) ; . atas gagasan dan kerjasama politik " Melayu Islam ". Saya kira Amanah Pakatan Harapan ( APH ) akan menang besar mengalahan Pas-UBN ( PUBN ) ! . Justeru kerna, orang yang setia dengan pejuangan Islamis dalam PAS dan " Harum Manis " akan berduyun-duyun masuk Amanah dan Parti Parti dalam Pakatan Harapan ( APH ) dengan izin Dia .

Ini adalah kerna mereka tiada mahu kompromi dan bersubahah dengan perjuangan Assobiyyah Melayu Najib,( Umno ), kerakusannya, kezaliman, rasuah dan salahgunagusa penguasa yang melakukan kemungkaran ekonomi dengan skandal -skandal yang teruk sekali ! Dan terlalu banyak dan bersiri.!!

Penipuan permainan hudud Pas-Umno akan terbongkar juga akhir nanti apabila rakyat ketahui " private bill" Hadi itu bukanlah Hudud . Tetapi , hukum " Taazir " sahaja. Seperti yang di sahkan oleh Mufti Kelantan sendiri . Bukan Hudud tapi " Taazir " sahaja! . Justeru kerna, hukum hudud seperti " sariqah dan "Hirabah ". Iaitu, mencuri( " theft " ) dan merompak( " Arm Robbery" ) tiada boleh dimasukkan di dalam " Sharia' Court Law Act 1965 " ( Undang-Undang Sharia' Akta 1965 ) . Kerna ianya melibatkan " criminal Laws " ( Undang-Undang Jenayah ) di dalam Perlembagaan Malaysia yang memerlukan 2/3 majoritu undian " daripada " Law Makers " ( parliamentarians ) untuk melakukannya!

. Ini bererti tuduhan Parti 2H ( Pas ) bahawa Amanah adalah barua Dap dan juga terhadap Pkr tolak hudud adalah meleset samasekali dan adalah satu fitnah jahat dan penipuan Parti 2H . semata-mata . Bahkan disahkan oleh Najib sendiri : Private Bill " Hadi bukanlah Hudud dan UBN janganlah takut dengan " Private Bill " Hadi tersebut ! ; Bukan Hudud !!

Mengenai Hukum Hudud berhubung dengan bukan " Criminal Laws " di dalam Perlembagaan Persekutuan ; seperi" Riddah" ( Murtad atau "Apostasy" ) dan Zinah ( " Adultery " ) ; " Sharia' Court Law Act 1965; boleh digunapakai dengan memasukkannya melalui pindaaan di Dewan Perundangan Negara ( Parlimen ) dengan " simple majority " sahaja

.Sokongan daripada " Mukmin Parliamentarians " ( Ahli Parlimen Mukmin ) wajib menyokongnya! . Sementara Pas tiada perlu gopaoh untuk kemukakannya kerana perlu diberikan kefahaman yang sepernuhnya terlebih dahulu kepada penggubal undang-undang yang bukan muslim dengan sebaik-baiknya. Supaya mereka nanti akan bersetuju dan menyokongnya kerna tiada membabitkan orang bukan Islam ! .Ini adalah kerana Islam menjaga akidah umatnya dalam kes murtad dan akhlak umatnya dalam kes zinah !

APH ( Amanah Pakatan Harapan ) perlu menjelaskan situasi Hudud dalam Perlembagaan Negara supaya rakyat tiada bisa ditipu begitu sahaja oleh parti 2H.( Pas ) . Untuk pecahbelahkan APH ( Amanah Pakatan Harapan ) .

Seperti yang dilakukannya ke atas PR dan Pas sendiri sehingga jadi Parti 2H( Hadi Harun ) atau " Parti Ostaz Semalaysia " dan PR pecah jadi PH ( Pakatan Harapan ) ; tanpa Parti 2H ! .Inilah yang telah dirancang dan yang dikehendaki oleh Umno yang mana perangkapnya (" Hudud entrapment of Umno : ) ; itu sukses terjerat dan menjerat Parti 2H ( Hadi Harun )
Sekian. " Alla Hu Akbar! " .
www.nasharrawy.blogspot.com/19.6.16

SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/19.6.16  " MELAYU ISLAM " ( 2 ALL MUSLIMS )

[6/19, 10:58 AM] nasharrawy nasser Nash: Sorry Bro. In islam there's no " Malay Islam " ! This is not d teachings of Islam but d a new religion ; d teachings of 2h ( Hadi Harun ) n " Party Assobiyyah Melayu Najib ! " ( Umno ) .. Who is a hypocrite party . If u could understand this ! as follows : Why I don't accept Ulama' Su' and " " Musang Berjanggut " in Pas ! : as follows: Memang ada niat 2H mahu kerajaan Melayu Islam di Selangor dan Perak pada 2008 ; mengkhianati Pakatan Rakyat DAN " PAS 4 ALL"; buktinya: Nasharrawy Rawaan � https://www.youtube.com/watch?v=1aGoRI0QJqc...MAJLISSHURA ULAMAK KHIANATI ALMARHUM TOK GURU ! Nasharrawy Rawaan � PERANCANGAN JAHAT MUSRSHIDUL AM BULAN SEKARANG!! ;http://www.harakahdaily.net/.../40354-himmah-lambang... ? ;http://www.harakahdaily.net/.../40359-prn-sarawak... ? PEMUDA BULAN DAN GENG USTAZ SUBAHAH DGN PETUALANG;https://www.facebook.com/Sahabat.DSNizar/?fref=ts? ? BLOK GOBLOK BONEKA UMNO DAN " 3CORNER FIGHT" BUKTI JELAS 2H ADALAH KHADAM PENZALIM UNTUK BERI NAFAS KEPADA KERIS TELANJANG!.... nasharrawy/21.4.16; Nash Ar-Rawy @Adnanrawa http://www.harakahdaily.net/.../40884-dr-zakir-naik... ? PENIPUAN 2H DAN MELAYU ISLAM [6/19, 11:26 AM] nasharrawy nasser Nash:

Dalam perundangan Islam bukan Islam dibolehkan minum arak ! Tapi bukanlah sampai buat kilang arak seperti yang Umno buat ! Omar Al Kattab benarkan org kafir bawa masuk arak dalam jumlah yg sedikit sahja 4 them 2 consume only ! Pas in Kelantan let d not non-muslims drink but not in d public .

Buy n carry drink at home! . MCA wanted 2 drink in d open , Same thing 2 dap if they want 2 drink in d open can Pas stop as Umno allows it ( permitted by d Fed. Govt. ) . This is not d problems of Amanah but d Fed. Govt . , You should understand this . It has got nothing 2 do with Amanah ! and don't fitnah dalam bulan puasa ini by saying , " macam ini ikutan Amanah ! Dap minum arak! kalau PH menang ! " R u a muslim FITNAH such thing 2 amanah ! Amanah is monitored by 2 ex presidents of PUM ; Al Fadhil Us. Ahamad Awang n Ustaz Ghani Samsuddin

So pls don bulshit! ; talking nonsense n simply stupidly fitnah Amanah 4 nothing ! with Pas irresponsible fitnah and propaganda towards Amanah ! What a shame during this Ramadhan month ! . Get ur bearing correct ! Don't simply emotional unreasonably ! Remember Pas is no more as b4 as during TGNA's time. But has turned into POS ; " Party Ostaz Semalaysia ( Mullah ) ; telling people as " Islam Amerika " ; munafik , fazik n kafir and what not ! R u one of them ??

These works r exactly d mind n d ways of thinking of " ISIS " .For example even Hadi himself said 2 sahabat : " barua " and " rasuah " without strict proofs who 'had saved d PR govt.of Selangor , and Hadi himself 've betrayed PR Presidential Council n sent his own names of his own choice of candidates 4 d MB post of Selangor; not discussed it over with d council n even not acknowledged 2 his own secretary mustafa at that time ! What a blunder ! If this is not an act of hypocrisy and treason! What do u call that bro ?? This is Pas which is 2 b exact " Part 2h "( Hadi Harun ) with such a hypocrite President! Sorry Bro. I don't trust them . They r not like Al Fadhil Yusuf Rawa, Fadzil Noor n TGNA! .

May d proprietor of power saves Amanah from d fitnah of " Party 2H " !! . Sorry Bro.! . Not my style ! . Istiqamah only 2 Islam n Rabb! not 2 d president who is not maksum n not 2 d party which is not a religion !! Alla Hu Akbar! " . www.nasharrawy.blogspot.com
[6/19, 11:32 AM] nasharrawy nasser Nash: Melayu is not necessarily must b muslims ! There r many Melayu who r murtad ( Christians ) in KL ( Persatuan Melayu Kristian ) . In Arab u could c an Arab with d " Jubah " n " serban " ( Arab traditional dress ) with d " tasbih " in his hand tasbih , tahmid and takbir ! But wearing a cross on his neck ! Don't be mistaken . Islam is a religion not race ! That's y Nabi didn't teach " Arab Islam " And d Ottoman Turk Islamic Govt. did not teach or propaganda " Turks must follow " Turkey Islam " . .U must understand that! Nabi taught " Islam rahmatanlil'alamin ' not "Melayu Islam " 4 that matter ! " Alla Hu Akbar ! ' .www.nasharrawy.blogspot.com [6/19, 11:43 AM] nasharrawy nasser Nash:

Najib said on 29 SEPT 2011," Hudud cannot b implemented in Malaysia ! . U tell me , is this Islam ! So, pls don't b mistaken ! . or jumud minded!! . U 've Malays who r corrupted, , womanizers , drinkers, hired killers etc ! U tell me is this Islam ! but they r Malays n want 2 b Malays ; stay as Malays , Proud as Malays but donwant 2 become Islam nno " Melayu Islam" in d teachings or Nabi ! ." Alla Hu Akbar " .
www.nasharrawy.blogspot.com/19.6.16

9.6.16SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/20.6.16 " SATU LAWAN SATU " ( STRAIGHT FIGHT! PRU14 ! )

PARTI 2H ( HADI HARUN ) SEWAJARNYA SEKARANG INI BEKERJASAMA ATAS KOMPROMI KERUSI DENGAN PH SUDAH LAH ! BUAT APA JADI PROKSI UMNO DAN BONEKA PARTI ASSOBIYYAH MELAYU NAJIB LAWAN SEMUA PARTI MUSUH UMNO. IAITU PH ! DALAM '3 CORNER FIGHT ' DAN BLOG GOBLOK BONEKA UMNO UNTUK MEMENANGKAN PARTI ASSOBIYYAH MELAYU NAJIB ITU !
TAK BOLEHKAH "SATU LWN SATU ' TIADA BERTEMBUNG DENGAN PH ; TEWASKAN PARTI ASSOBIYYAH MELAYU NAJIB ITU ! TAK PERLU PUN PARTI 2H ( HADI HARUN ) MASUK PH !! ITU SAJA ! FORMULA YANG " SIMPLE " DAN PALING AFDAL ! .CONTOHNYA , SEPERTI PRK KK DAN SG BESAR ! APA SALAHNYA AMBIL SEORANG SATU . KENAPA EGO, SOMBONG DAN BONGKAK ! SAPA YANG RUGI!
SAPA-SAPA PUN TAK PERLU EGO DAN SOMBONG ! KEKUASAAN HANYA DI TANGAN YANG EMPUNYA KUASA! BUKAN MANUSIA ! HATTA! UBN PUN BISA JATUH! KERNA TIADA SATU KERJAAN PUN YANG KEKAL DI DUNIA INI , ROM, PARSI , TERMASUK KERAJAAN ISLAM TURKI JATUH PADA TAHUN 1924! ,
PARTI YANG LAMA;-LAMA SEPERTI GOLKA INDONESIA , CONGRESS PARTY INDIA DAN PARTI MARCOS FILIPINA SEMUANYA KANTOI ! SEKARANG LAWAN " SATU LAWAN SATU ": UNTUK TEWASKAN UBN PADA PRU14 UNTUK MEMERINTAH PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA ! ITU SAJA .www.nasharrawy.blogspot.com/19.6.16
USTAZ DERIS , MALAYSIA BUKAN KELANTAN 90% MELAYU! MALAYSIA ADA PELBAGAI KAUM DAN UNTUK PERINTAH MALAYSIA MESTI ADA KOMPOSISI SEMUA KAUM! BANGSA SATU MALAYSIA SEPERTI DI SELANGOR ; BUKAN BANGSA SATU MELAYU !

 INI WAQI'NYA! SEBAB ITULAH PAS TAK BOLEH TANDING SOLO ; KENA ADA KAWAN SAMADA MASUK UBN ATAU KOMPROMI KERUSI DENGAN PH ; SATU LAWAN SATU ; LAWAN PARTI ASSOBIYYAH MELAYU NAJIB! DN TUMPASKANNYA PADA PRU14 ! DENGAN IZINNYA!  BUKAN DENGAN " 3 CORNER FIGHT " DAN BLOK GOBLOK BONEKA UMNO JADI PROKSI UMNO LAWAN SEMUA MUSUH UMNO ( PH ) . YANG NI KALUT ! .

 ATAUPUN PARTI 2H MASUK UBN ATAS PREMIS " MELAYU ISLAM " CIPTAAN 2H DAN PARTI ASSOBIYYAH NAJIB ( UMNO ) ; ATAU BUBAR SAJA PAS DAN SEMUA PENGIKUTNYA SETIA 2H MASUK SAJA UMNO KERNA UMNO MAHU ISLAM ; MASUK PERANGKAP PERPADUAN DAN KERJASAMA POLITIK " MELAYU ISLAM "YANG MERUPAKAN BUKAN AJARAN NABI ! KERANA ISLAM MEMBAWA " RAHMATANLIL'ALAMIN " BUKAN " MELAYU ISLAM " ATAU " ARAB ISLAM " ATAU " TURKI ISLAM " . SUPAYA BISA ADA " STRAIGHT FIGHT " : " SATU LAWAN SATU " ; PH VS UBN ! PADA PRU 14 INI !  DENGAN IZIN DIA! . " ALLA HU AKBAR! " .
www.nasharrawy.blogspot.com/20.6.16
SALAMUNQAULAMMIRRABBIRRAHIM/20.6.16 PARTI 2H ( HADI HARUN ) JANGAN SYOK SENDIRI ! ;
JANGAN TERSILAP CONGAK DAN LUPA DIRI ! KEMENANGAN KERUSI DUN DAN PARLIMEN UNTUK PAS PADA PRU 13 YANG LALU BUKANNYA KEMENANGAN PAS !; SECARA SOLO !! TETAPI KEMENANGAN PR ! ( SUARA RAKYAT ! BUKAN SUARA PAS SOLO !). BEGITU JUGA DENGAN DAP DAN PKR ! YANG MENANG ADALAH PR ! JANGAN SYOK SENDIRI ! PARTI 2H ( HADI HARUN ) ! TIADA PARTI YANG BOLEH PERINTAH PUTRAJAYA SECARA SOLO ! INI WAQI' POLITIK MALAYSIA ! www.nasharrawy.blogspot.com/20.6.16
Di sg besar pun Parti 2H ( Hadi Harun ) kantoi dengan amanah kerna tiada 'support' bangsa satu malaysia . kerna malaysia ini masyarakat majmuk bukan macam kelantan satu bangsa melayu !; 97% Melayu!! . Ini fakta nya relaiti nak perintah putrajaya ! atas satu parti sahja dan satu bangsa saja ; tiada bisa perintah putrajaya .Takkan Parti 2h ( hadi harun ) nak perintah pondok sahaja ! Putrajaya cam na! bagi kat UBN! . www.nasharrawy.blogspot.com./20.6.16

ALMARHUM TGNA BERKAWAN DENGAN DAP . ZIARAH DAN RAIKAN HARI LAHIR MENDIANG KARPAL SINGH. ITU BERGANTUNG KEPADA CINA KE ! DAN BERGANTUNG KEPADA DAP KE? JADI BARUA DAP KE! . SEPERTI FITNAH PARTI 2H ( HADI HARUN ) .

PAS JADI PROKSI UMNO ; BARUA UMNO ! ; JAJA HABIS MODALUMNO ! SEDANGKAN UMNO BERKAWAN DENGAN MCA 100% CINA ; PAS BENARKAN KERNA DEMI UNTUK MEMBOLEHKAN PAS MAHU BERSATU DENGAN PARTI ASSOBIYYAH MELAYU NAJIB ! ATAS DASAR " MELAYU ISLAM " YANG BUKAN DARIPADA AJARAN NABI ! DAN FITNAH PULA AMANAH SEBAGAI HIPOKRAT !! .

SEDANGKAN JIHAD PAS LAWAN ASSOBIYYAH AJARAN JAHILIYYAH UMNO  SUDAH PUN MATI DALAM PARTI 2H ! BAHKAN SOKONG PENGUASA ZALIM JANGAN LETAK JAWATAN !! BERSEKONGKOL DENGAN KEMUNGKARAN EKONOMI PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB !! . INILAH WAJAH SEBENAR PARTI 2H ( PAS ) SEKARANG INI.! MUSANG BERJANGGUT YANG MENGGUNAKAN " CREDENTIAL " AGAMAWAN UNTUK KEPENTINGAN KENDIRI !!  ;

 MELINGKUPKAN PAS ! ALMARHUM AL FADHIL US FADZIL NOOR MAHU PAS TAMBAH AHLI . TETAPI , PRESIDEN PART2H SURUH KELUAR DAN BUKA PARTI BARU !  AL FADHIL US, FADZIL NOOR DAN TGNA MAHU TAHALUF SIASI BERSAMA PKR DAN DAP ! 

PARTI 2H ( PAS ) MAHU BERGERAK SECARA SOLO ; BERTANDING " 3 PENJURU " DAN BUKA BLOK GOBLOK BONEKA UMNO . UNTUK BERJASA KEPADA UMNO ; JADI BARUA DAN PROKSI UMNO DALAM PILIHANRAYA . LAWAN SEMUA MUSUH UMNO; PAKATAN HARAPAN ( PH ) .. SIAPA YANG MENGKHIANATI PERJUANGAN DAN BERSUBAHAH MAHU BERSATU DENGAN PARTI NASIONALIS MELAYU NAJIB !! FIKIRKANLAH !! 

INILAH DIA TAHALUF SIASI NAMANYA ! KERNA PERGANTUNGAN AMANAH HANYA KEPADA YANG EMPUNYA KUASA . BUKAN MANUSIA ! TAPI PAS BERTERUSAN MAIN FITNAH INI DAN MAIN ISU PERKAUMAN DAN AGAMA TERHADAP DAP YANG " MULTI-RACIAL " BUKAN " CHAUVINIST " ! SEPERTI MCA !! 

HATTA ! DALAM DAP ADA SASTERAWAN NEGARA A. SAMAD SAID , ANAK KHIR JOHARI DAN PROF AZIZ BARI .DLL TOKOH MELAYU! . kENAPA MEREKA INI TAK MASUK PAS !! .PARTI 2H ( HADI HARUN ) SEKARANG NI  NAK PERINTAH PONDOK KE ! ATAU NAK PERINTAH  NEGARA!, KENA ADA FATANAH DALAM PERJUANGAN ISLAMIS ; JANGAN JADI KURANG CERDIK !! !www.nasharrawy.blogspot.com/20.6.16

WHO ARE THE PSEUDO ISLAMIC SCHOLARS ( ULAMAKS ) ???
: Kenapa ? Amanah ditubuhkan sewaktu Tok guru masih hidup kah ? Yang suruh keluar parti Pas dulu ni adalah; Persis ! Presiden Parti 2H yang bongkak dan ego sekarang ni .Kenapa Bila Amanah ditubuhkan dia jadi gabra pula ?? Kenapa ? sampai tuduh orang pengkhianat ? Kenapa sendiri yang suruh sendiri yang maki orang:Barua, Anjing Gila , Serigala, Keldai dsn . Kenapa ? inikah perangai dan akhlak mulia ulamak ? Telan pil kuda kot ?? .... Kenapa kamu tidak berfikir ??? . ...Nasharrawy
Kenapa Akhirnya kamu akur juga bahawa bahawa semua parti pembangkang yang menang pada PRU 13 yang lalu ; bukanlah kemenangan secara solo ?? Yakni , kemenangan melalui tahaluf siasi dalam Pakatan Rakyat ? ; Termasuklah parti kamu dulu ( Pas ) !! Kenapa .Baru kamu nak mula belajar nak faham Kah ?? . Kenapa Mahthir dan Muhyiddin ini keluar daripada keris telanjang ? Kenapa tak sama dengan Parti 2H yang kolaboras dan senggama dengan Keris Telanjang pulak ?? Kenapa Parti 2H Terbalik kot ?? ( : Turned Coat !! ) . Bravo !! Tidakkah kamu mula nak berfikir ?? ...... Nasharrawy
: Siapa yang mengkhianati Tok Guru pada tahun 2008 ?? Siapa yang konspirasi dan berkomplot dengan Keris Telanjang dan berusaha untuk membentuk kerajaan " Melayu Islam " ; Pas-Umno pada tahun 2008 ; secara pakatan di Selangor dan Perak dengan komplotan jatuhkan kerajaan Pilihan Rakyat ( PR ) ?? . Yang mana Tok Guru bilang ," Mereka adalah BONEKA UMNO " !! .Kenapa kamu tidak berfikir ?? ...... Nasharrawy
: Kenapa Cadangan RM100K denda maksima dan 30thn penjara bukannya wahyu Ilahi dalam RUU355 itu ??? ; Tapi undang-undang ciptaan manusia ?? Kenapa bukannya Hudud ?? Kenapa . Pengikut parti 2H kena tipu lagi bisa saja duduk dalam " Perigi Buta " ?? . Kenapa kamu tidak berfikir ?? . ... Nasharrawy
: Kenapa Melayu bunuh Melayu di Memali ?? Dan kenapa Melayu tipu Melayu; Sapu RM52 Billion saham bumi ?? Kerna tiada Islam sebaliknya assobiyyah jahiliyyah sesat KerisTelanjang !! Kenapa kamu tidak berfikir ?? . ... Nasharrawy
Kenapa Hudud tidak boleh dilaksanakan ?? Justeru kerna bercanggah dengan " Ciminal Law " di bawah jurisdiksi Perlembagaan Persekutuan di bawah artikle 76 A !Mengapakah ' Sharia' Court Law " Akta 1965 tidak bisa laksanakan Hudud ?Justeru kerna, bukan di bawah bidangkuasa " Sharia; Court Law" Akta 1965 . Kerna apa ?? Kerna hudud seperti Sarikah ( Robbery ) dan Hirabah ( Armed Roberry ) adalah dibawah bidangkuasa Parlembagaan Malaysia yang sekular !.
Bagaimana untuk laksanakan hudud ke atas kesalahan jenayah yang dilakukan oleh orang yang berugama Islam . ?? Justeru, Perlembagaan Persekutuan terutamanya artikel 76A hendaklah dipinda dengan sokongan 2/3 Majoriti MP's . Benarkah PH ; Dap , Amanah , Pkr dan Bersatu menolak Hudud? . ?? . Baca undang-undang yang tertinggi negara . Iaitu , Perlembagaan Persekutuan dan fahami sendiri ! .Benarkah RUU 355 itu hudud ? . Cadangan pinda denda kepada RM100K maksima dan 30 than penjara adalah undang-undang ciptaan manusia .; Kerna apa ??
Kerna bukannya Hudud seperti yang digembar=gemburkan !!.Kerna apa ?? Tapi dua perkara tersebut adalah Ta'azir aja .Kerna apa?? Bukan wahyu Ilahi yang boleh dibahas penambahbaikannya?? . Kenapakah Tim. MB Kelantan yang gembar=gemburkan Hudud akan di laksanakan " by hook or by crook " oleh Parti 2h tidak dikemukan oleh partinya di Parlimen sehingga sekarang ?? Kerna itu cuma retorik dan " Hudud poliical game ; Parti 2h- Keris Telanjang " sahja. Kenapakah kamu tidak berfikir ? ..... Nasharrawy
Kenapakah Parti 2H sekarang menjadi Parti Opportunist ??.i ) Meninggalkan perjuangan menentang akidah dan fahaman assobiyyah jahiliiyah sesat keris telanjang .Kerna Apa ?? Justeru sekarang besama : " Melayu Islam " assobiyyah Nasionalisma Islam agenda "politik baru " Parti 2H - Keris telanjang ! . ii ) Menjadi Boneka Keris Telanajang ; Bagaimana ?? Selaku PBK ( Parti Boneka Keris ) dengan membentuk " PIGS " .Kerna apa? .
Untukmenjadi " Blok Goblok Boneka Keris Telanajang " . Untuk apa ?? Memecahkan Pakatan Harapan dan bertanding 3 Penjuru sebagai kredit untuk kemenangan Keris Telanjang .Mengapa Parti 2H main " KAYU TIGA " dalam 3 Penjuru ?? . Kerna tiada pendirian dan tiada istiqanah dalam perjuangn .Kenapa Menjadi Parti HIPOKRIT ? . Kerna bisa PRO KERIS TELANJANG dan main kayu tiga dengan Pkr dan Bersatu . Mengapa? supaya kononnya bisa sapu keliling . Apa akan berlaku ?
Rakyat tiada lagi mempercayai parti opportunis seperti Parti 2H . Kerna apa ? Kerna bisa disapu bersih oleh pengundi menjadikan Parti 2h ini selaku Kera sumbang pada PRU 14 nanti dengan izin dia ! Kerna apa? Kerna bersifat seperti " PARTI LALANG " menjadi PETUALANG perjuangan rakyat .Mengapa ? Kerna tidak istiqamah dan menjadi PBK ( Parti Boneka Umno ) ; " Ulamak"nya duduk dalam kluster Umno di pantau oleh orang No .2 parti 2H dan taja Melayu Islam yang bukan daripada ajaran Nabi . Kerna apa Nabi tak ajar " Arab Islam " dan tak ada " Nabi Melayu ". Kerna apa? Nabi hanya ajar , "" Islam Rahmatan lil'alamin " bukannya assobiyyah " Melayu Islam " . Kerna apa ? Matinya " Pas 4 all " dan terkuburnya penentangan assobiyyah Jahiliyya sesat Keris Telanajang @! Mengapakah kamu tidak berfikir ?? .... Nasharrawy
: Apa bukti Parti 2H ini parti Opportunis dan bremain kayu tiga ? .Kenapa Dulu tak mahu memerintah ? dakwah cukup ! Mengapa sekarang sudah bisa bersedia mahu pula sertai ' Kerajaan Campuran " selepas PRU 14 ?? Seperti kata TITM dan Dr. Zuhd* . Bisa saja duduk dalam kerajaan Campuran ( Coalition Govt. ) dengam Keris Telanjang . Mengapa ? jika berjaya dalam kayu tiganya .!
. Namun orang yang hipokrit dan parti yang tiada berpendirian dan tak beristiqamah ini ; biasanya kan kecundang dan dikalahkan oleh rakyat yang mempunyai maruah pada PRU 14 nanti dengan izin Dia . Tumpaskan keris telanjang dan PBK ( Parti Boneka Keris ) ; iaitu parti 2H pada PRU 14 dengan izin Dia ! . Dan kemenangan untuk momentum rakyat melalui PH . Kernapa ? Demi untuk selamatkan Malaysia dariapa kerakusan keris Telanjang pada PRU 14 dengan izin Dia . " Alla Hu Akbar ! " . Kenapa kamu tidak berfikir ?? ..... Nasharrawy
: Apa bukti Parti 2H ini parti Opportunis dan bremain kayu tiga ? .Kenapa Dulu tak mahu memerintah ? dakwah cukup ! Mengapa sekarang sudah bisa bersedia mahu pula sertai ' Kerajaan Campuran " selepas PRU 14 ?? Seperti kata TITM dan Dr. Zuhd* . Bisa saja duduk dalam kerajaan Campuran ( Coalition Govt. ) dengan Keris Telanjang . Mengapa ? jika berjaya dalam kayu tiganya
.!. Namun orang yang hipokrit dan parti yang tiada berpendirian dan tak beristiqamah ini ; biasanya kan kecundang dan dikalahkan oleh rakyat yang mempunyai maruah pada PRU 14 nanti dengan izin Dia . Tumpaskan keris telanjang dan PBK ( Parti Boneka Keris ) ; iaitu parti 2H pada PRU 14 dengan izin Dia ! . Dan kemenangan untuk momentum rakyat melalui PH . Kernapa ? Demi untuk selamatkan Malaysia dariapa kerakusan keris Telanjang pada PRU 14 dengan izin Dia . " Alla Hu Akbar ! " . Kenapa kamu tidak berfikir ?? ..... Nasharrawy
Segala-galanya sudahpun ditetpkan oleh Dia sejak azali. Namun , Kenapa Dia subut di dalam Al -Qur'an ,"Kami tiadak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan kamjum itu berusaha untuk mengibahnya . ?? Kerna manusia tiada tahu apa yang telah ditentuikan Dia sejak azali lagi .Justeru itu, kenapa kerajaan boleh berubah ? Dulu Ubn perintah Penang . Kenapa sekarang PH ? . Dulu Ubn perntah Selangaor . Kenapa sekarang PH ? . Tepok dada tanya tangan ; Kenapa ??
Tangan kamu yang mengubahnya dengan izin Dia kerna tangan kamu yang memangkah mana-mana parti yang kamu mahu ?? Kenapa kamu tidak berfikir ??. Kenapa tiada kerajaan yang kekal ?? Parti pemerintah Golkar kantoi di Indonesia . Kerana apa? Presiden dulunya yang korupsi , kroni dan salahgunakausa ?? . Begitu juga dengan parti Kongres Di India Dan Kenapa Macus kantoi di Fiipina?? Justeru kerana rakyatnya menolak penguasa yang rakus , zalim dan korusi .
Dia sebut dia dalam Al_Qur'an , " Kami yang menaikkan mana-mana kerajaan dan menjatuhkan mana -mana kerajaan. Dan kami yang menaikan mana-mana individu dan menjatuhkan mana-mana individu . Kerajaan Rom dan Parsi pun tumbang . Hatta , Kenapa Kerajaan Islam Osmaniyyah pun jatuh pada tahun 1924 . ?? Kerna Dia yang empunya kerajaan. . Kenapakah kamu tidak berfikir ? .... Nasharrawy
Kenapa kamu ikut NTR dan Keris Telanjang ??. Kenapa pencerahan yang diberi ditolak dan ikut orang yang tolak hudud ? Kenapa tak insaf ?? . Fikrkanlah .
Kenapa kamu tak insaf sokong NTR yang tolak Hudud pada 29 SEPT 2011 dengan berkata , " Hudud cannot b implemented in Malsyisa " !! Mengapa kamu tidak berfikir ?..... Nasharrawy
"Aku bimbang keatas kamu orang-orang yg lebih dahsyat dari Dajjal! Bila ditanya: Siapa mereka itu? Jawab Baginda: Ulamaus-Su'."
- SABDA RASULULLAH S.A.W
....Yakni alim-ulamak yg memutar-belitkan ajaran Islam dan menjadi penjilat Tangan pemerintah yg zalim!
"Aku bimbang keatas kamu orang-orang yg lebih dahsyat dari Dajjal! Bila ditanya: Siapa mereka itu? Jawab Baginda: Ulamaus-Su'."
- SABDA RASULULLAH S.A.W
....Yakni alim-ulamak yg memutar-belitkan ajaran Islam dan menjadi penjilat Tangan pemerintah yg zalim!
 Sadarlah kamu ! Kenapa tiada bisa sadar lagi ?? ...... Nasharrawy
 Siapa yang tolak Hudud pada 29 SEPT 2011 ?? . Siapa yang duduk diam ; " Setan Bisu " bila sewaktu Mca saman Hudud di mahkamah Tinggi : Mengapa Parti 2H sama saja dengan sikap Keris Telanjang ?? Kenapa Taazir digembar-gemburkan oleh Parti 2h sebagai hudud ? . Sampai ada Ostaz Parti 2h kata ," Presiden Pkr jika mati kena tanam di jerat Cina ?? . Ke mana pergi Hudud yang digembar-gemburkan oleh Tim. Mb Kelantan akan di bawa oleh Parti 2h dalam Parlimen ?? Kenapa jadikan Hudud sebagai ' " Mockery and Political Game " of parti 2h . Kenapa jadikan hudud sepeti yang digembar-gemburkan oleh Tim. MB Kelantan itu bersekongkol dan senggama dengan Keris Telanjang memusnahkan PR dan Pas sendiri ?? .
Kenapa Parti 2H ?? Kenapa kasi leher disembelih oleh Keris Telanajng dengan permainan Hudud ? Kenapa Terbukti Tim. MB Kelantan kena Main ? . Kenapa tertutup hati dan minda sewaktu NTR tolak Hudud pada 29 SEPT 2011 ? Dan Kenapa pula Parti 2H sokong NTR danminta pula penguasa yang zalim itu jangan letak jawatan PM ?? Kenapa kongkalikong ? Kenapa sudah ubah hala -tuju dan " Bearing " perjuangan Islamis dan bisa pula senggama dan kolaborasi dengan perjuangan assobiyyah Jahiliyyah Keris Telanjang ?? Kenapa kamu tidak berfikir ?? ..... Nasharrawy
Kenapa Presiden Parti 2H menghina orang dengan pelbagai gelaran itu dilarang Islam ?? Justeru kerna menghina orang itu sebenarnya menghina yang maha pencipta kerna semuanya adalah ciptaan Dia .Kenapa Bukan dari akhlak Islam apabila beliau menghina orang sebagai barua tanpa " strict proofs" , Anjing Gila, keldai . serigala itu bukannya akhlak seorang ulamak ?? Kenapa menjadi ego , sombong takabur dan bongkak??
Kenapa ada maksiat batin, nafsu yang tersembunyi yang merupakan shirik dalam diri dan berhala dalam diri ?? ; nauzibil lahi minzalik ! Kenapa tiada langsung amalan tasauf dan sufi dan kesucian dalam diri , dalam hati ,roh dan kebatinan ?? Kenapa Nabi bilang ," Tiada Iman bagi orang yang tiada akhlak ???? Kenapa kamu tidak berfikir ??; Dari hati , dengan Iman , kerna Islam ( " Surrender 2 Him ) dan Rabb !! ??? .... Nasharrawy
Y this is not d teachings of Islam ?? Y In Islam there must b " Strict Proofs " 2 say somebody as " Barua 'or an agent ?? Y in Islam an ulamak especially must portray a good manners ? Y Islam teaches us 2 talk with facts n figure ? Y If there's nothing 2 say d Nabi said it's better 4 u 2 keep quite ? Y must u use vulgar words such as Barua without "strict proofs" , anjing gila , keldai , serigala etc ? . Y u r not portraying d image of an ulamak ?? Y d Nabi said , " there's no Iman if u don't 've d "Akhlak " ?? . Y u never think ?? .; from ur heart, with Iman , akhlak and ehsan ? 4 Islam n Rabb ??? .... Nasharrawy
Kepemimpinan (leadership) tidak diukur dgn Sijil atau Ijazah. Ilmu apatah lagi darihal kepemimpinan bukan suatu yang statik dan terkepung di bilik kuliah.
Jihad dan Perjuangan juga bukan hanya untuk yang mendabik dada mengaku alim.
Ukuran daya kepemimpinan boleh dinilai berdasarkan jatuh bangun, berjaya atau mundurnya organisasi yang dipimpin.
Keberanian Abang Mat (Presiden Amanah) meneraju jalur baru Politik Islami di Malaysia sudah terpahat dan dirakam kemas oleh sejarah, sama ada anda suka atau tidak suka.
Muhammad Al Fatih bukan ulama. Salahudin Al Ayubi bukan ulama. Timurlane bukan ulama. Khalid Al Walid bukan ulama, malahan ribuan pemimpin Islam sejak awal dulu bukan ulama.
Menghadkan kepimpinan kepada Ulama atau Ilmuan semata-mata adalah satu kesalahan sejarah.
*DATO PADUKA HJ HUSAM HJ MUSA*
6 Januari 2017
Siapa yang khianat kerajaan pilihan rakyat ? PR pada 2008 di Selangor dan Perak ?? Siapa boneka alat ( barua ) Keris telanjang yang bersubahah dengannya ?? Apa tok guru bilang kepada mereka yang mahu jatuhkan kerajaan PR untuk diganti dengan kerajaan ' Melayu Islam " ; Pas -Umno ?? . Tok guru kata , " Mereka ini BONEKA UMNO !! . Fikirkanlah ! Kata orang anjing , serigala , anjing gila .keldai itu akhlak Islam ke ? Akhlak mulia dan suci murni ulamak ke ?? Menghina orang ?? Hang belajar mana? Macam ni kah akhlak Ulamak ? . Parti bukanlah agama dan Presiden bukanlah ' MAKSUM " Mengapa tak reti ?? Mengapa kamu tidak berfikir ?? ....... Nasharrawy
Kamu ulamak ! contoh tauladan kepada orang ramai ! Kenapa ulamak dunia No 4 buat kerja macam ni? Bukankah kamu sepatutnya jadi contoh kepada semua ?? . Kamu bukannya jual ais kacang atau cendoi di tepi jalan ! Kenapa Kamu kena jaga akhlak kamu ?? Kerna kamu bukan orang biasa tapi pemimpin dan bertaraf ulamak ?? Bapa marah kepada anak yang nakal di rumah aja bukan bertaraf pemimpin dan ulamak pulak tu ? . Bukan maksum bererti ada buat silap . Kenapa ?? dan boleh ditegur kesilapan atau kesalahan akhlak tersebut! . Kerna apa ? Kerna ini ajaran Islam dan akhlak dalam Islam . Kenapa kamu tidak berfikir ?? ... Nasharrawy
Kenapa Saya bukan penghukum seperti Presiden Geng Ostad l AJK Parti 2h ? Kenapa ? kerna menghukum sesiapa yang nak masuk surga mestilah ada NO KEAHLIAN parti beliau !! Kerna apa ? Islam menarik orang kepada Islam bukan takfiri ; mengkafirkan orang atau menghukum orang !! Kenapa ada pula geng Ostad yang kata Presiden Pkr bila mati kena tanam di jerat Cina ?? Kenapa ?? Ini semua adalah ajaran sesat lagi menyesatkan ! Kerna apa ?? Persis! seperti ajaran dan minda " IS " dalam Parti 2H !! .Hadis mengenai ulamak su' adalah benar dan datang dari Nabi mengenai " SESIAPA SAJA " ; " ulamak " yang sedemikian rupa !! .
Bahkan Iman Ghazali pun berkata perkara yang sama ! kepada ulamak yang mendekati pemerintah yang zalim ! Kerna apa ? Bukan semua ulamak itu " al ulamak warasatul anbia' . Ada ulamak su' dan ada ulamak akhirah ! . Kenapa kamu tiada berfikir ?? .Mengapa kamu bisa jadi taksub ? Mengapa berfiran buta tuli dan semberona ?? .Kenapa kamu tiada berfikir ?? .... Nasharrawy
Kenapa aku bukan penghukum seperti yang kamu kehendaki ? Islam itu penerang bukan penghukum spt Geng Ostad kamu dalam Parti 2h ! Kamu setujukah fatwa masuk surga kerna mesti ada NO . KEAHLIAN parti kamu itu ??? . Dan menghukum Presiden Parti PKR jika mati kena tanam di jerat Cina ?? . Berani kamu kata kamu setuju ? Berani kah ?? Dan beranikah kamu kata Parti 2h itu adalah agama ?? Kamu berani kah ?? Kenapa kamu terkayu ? Kenapa nak jadi buta kayu ? Kenapa nak duduk dalam perigi buta ?? . Kenapa kamu tiada berfikir ? Kenapa kamu taksub sangat ?? Dan kenapa berfikir secara semberono ?? . Fikirkanlah ...... Nasharrawy
Kenapa Parti 2h duduk dalam kluster keris Telanjang? Kenapa pro parti 2h jadi boneka kluster assobiyyah jahiliyyah sesat ?? Yusuf Rawa , Fadzil Noor dan Tok Guru pernah buat kah itu dalam perjuangan Islamis ?? Kenapa mereka semua suruh " Membendung fahaman , ajaran dan ideologi assobiyyah Keris Telanyang ?? Kenapa Tok Guru tentang assobiyyah dan kezaliman keris telanjang sampai akhir hayat ?? Kenapa Parti 2H pula Sokong Penguasa yang zalim jangan letak Jawatan PM ?
Kenapa tak ikut Kitabubullah dan assunnah yang tentang assobiyyah dan penguasa yang zalim ?? Islam ke ni ?? Kenapa tak berani kata Parti 2h adalah agama ?? Kongkalikong ?? Kenapa kamu taksub sangat membuta tuli ??? Kenapa kamu tidak berfikir ? Kenapa duduk dalam perigi buta?? . Kongkalikong ?? . Kenapa Tak reti-reti lagi kah ?? Fikirkanlah..... Nasharrawy
: Kenapa ? Islam suruhkah pro keris telanjang yang assobiyyah ?? Kenapa Pas dulu " menentang assobiyyah ? Nasionalisma Melayu itu yang Pas dulu tentang itu assobiyyah le ?? Kenapa itu pun kamu tak reti -reti lagi ?? . Kenapa Parti 2h sekarang pro pulak dengan Keris telanjang assobiyyah jahiliyah ?? Kenapa tak faham lagi ?? .Berani kamu nafi thema Pas dulu era Yusuf Rawa ; " Membendung fahaman assobiyyah itu adalah ajaran dan perjuangan Islamis ? Assobiyyah itu bahasa Arab . Bahasa Inggeris Nationalism ( United Malay Nationalist Party ) . Kenapa Bukannya menghukum ?? Tapi memang nama parti itu sendiri assobiyyah ! Makna dalam bahasa Melayu : Nasionalisma atau Kebangsaan Melayu ( Parti Kebangsaan Melayu Bersatu ) . Kenapa tak reti-reti lagi pencerahan yang diberi ??Kenapa Dalam Islam tak ada bangsa; assobiyyah dan kaumiyyah ( Perkauman ) dan " Melayu Islam " mahupun " Arab Islam " Kenapa ? Kerna tapi tak ajar itu semua . kecuali ' Islam rahmatanlil'alamin " . Kerna Tidak ada Nabi Melayu Kenapa kamu tidak berfikir ?
Kenapa kamu bisa putak alam Shah ? Zuhd* yang kata berdakwah saja tak perlu memerintah putrajaya ?? Kenapa Parti 2h jadi PBK ( Parti Boneka Kerris ! ) Apa buktinya ? Kenapa Tak mahu kompromi kerusi di PRK KK dan Sg. Besar . Siang lagi isytihar bertanding tanpa konpromi dengan parti pembangkang? . Sanggup seronok Amanah tak menang di Sg. Besar sekalipun Amanah kalahkan Parti 2h . Kenapa? Tapi selaku PBK mahu keris terlanjang yang menang bukan Amanah Pakatan Harapan ?? . Kenapa ?Parti 2h bukanlah parti pembangkang ; Kerna apa ?? tapi sanggup jadi PBK dan PRO Keris telanjang sanggup lawan 3 penjuru untuk beri kredit kepada Keris Telanajng ; Kenapa ?? ; selaku barua , atau alat Yakni, PBK ( Parti Boneka Keris ) . Bravo!! Memang busuk perut. Kerna apa ? mengkhianati rakyat yang mahu tumpaskan UBN ?? . Kenapa kamu tidak berfikir ?? ..... Nasharrawy
: Kenapa ? Halal ke PRO assobiyah jahiliyyah Keris Telanjang ? Tak haram ke sokong penguasa yang zalim jangan letak jawatan PM ? Mana hadis ? Mana Kitabullah ? Ikut Kitabullah dan assunnah ke ni ??? . Aku tak caci mana-mana ulamak ! . Kenapa ?? tapi aku hanya beri pencerahan tentang ulamak yang boleh diikut dan ulamak yang haram diikut spt yang dinyatakan dengan jelas oleh hadis tersebut ; yang dituju kepada SIAPA saja Ulamak yang pro penguasa yang zalim sebagai ulamal su '. Kenapa kamu takut dengan hadis tersebut ?? Kenapa kamu gabra pulak ni ?? . Kenapa kamu emo ?? Kenapa kamu tidak berfikir ?? Kenapa kamu tidak rasional ?? .Mengapa harus kita bersubahah ?? Fikirkanlah ..... Nasharrawy
Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com/9....
www.Twitter.com/adnanrawa