D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Monday, April 8, 2019

HOW MALAY CROOK NTR MADE TH A BIG BLUNDER 2 D DEPOSITORS BUT SAVED BY D PH GOVT.PUTRAJAYA BY HIS GRACE !

https://malaysiadateline.com/isu-hibah-th-zaharudin-jawab-…/ :
Saya berterima kasih kepada bekas Perdana Menteri dan Menteri Kewangan yang sudi mendiskusikan tulisan saya yang sederhana berkaitan (Mengapa Hibah TH Rendah sebagaimana yang tersiar di Malaysiakini. Ia suatu penghormatan buat saya kerana mendapat perhatian seorang tokoh penting dalam sejarah pemimpin tanahair Malaysia. Saya turut menghargai tulisan beliau yang menggunakan bahasa dan kata-kata yang baik, tiada keterlaluan, tiada cemuhan beremosi atau sindiran kebudak-budakan. Alhamdulillah.
Walaupun saya sangat keberatan untuk mengulas semula disebabkan tidak mahu terjebak dalam polemik bersama ahli politik khususnya yang bertaraf tinggi seperti beliau, kerana saya bukanlah ahli politik yang ingin menagih mana-mana sokongan ahli atau pengundi, kerana saya bukan ahli kepada mana-mana parti politik, juga saya hanya merasakan perlu untuk memberikan ulasan dalam isu pelbagai atas dasar kefahaman ilmu dan bukannya sentimen politik.
Namun atas dasar pentingnya membudayakan perkongsian ilmu dan perbincangan sihat bagi manfaat masyarakat Malaysia. Juga agar kita semua selaku penyokong dan pembangkang boleh mempelajari tatacara berbincang dengan laras bahasa tenang lagi baik, maka saya gagahkan diri untuk serba sedikit mengulas komentar bekas Perdana Menteri yang dikasihi ramai ini, ke atas tulisan saya. Semoga netizen boleh mempelajari gaya bahasa dalam ulasan DS Najib Razak terhadap tulisan saya, dalam membincangkan apa jua isu politik, kewangan dan lainnya. Politik ekstrem perlu dijauhi sama sekali. Komen penuh DS Najib boleh dilihat di link INI
1) Dato’ Seri Najib Tun Ab Razak menyatakan:
“FGV dibeli pada tahun 2012 iaitu 6 tahun dahulu. Kejatuhan nilai ataupun kerugian akan dinilai pada akhir setiap tahun dan telahpun diambil kira apabila mengira pemberian Hibah untuk setiap tahun-tahun itu – bukan hanya pada tahun 2018 sahaja. Lagipun, FGV memberi dividen setiap tahun kerana mencatatkan keuntungan untuk tiap-tiap tahun sebelum tahun 2018. Akan tetapi, FGV mencatat kerugian untuk kali pertama pada tahun 2018 akibat kejatuhan harga sawit.“
ULASAN SAYA
Benar, salah satu pandangan saya yang turut bersumber dari pihak TH, adalah kegagalan pengurusan TH yang lalu untuk menjual segera saham FGV apabila ia berada pada keadaan menurun adalah salah satu punca bebanan besar ditanggung sehingga membawa ke hujung Dis 2018 dan seterusnya punyai impak negatif ke atas plan pemberian hibah 2018.
Saham FGV dibeli oleh TH pada sekitar harga RM 4.6 sesaham, iaitu sekitar tahun 2012. Untuk info, saham FGV pernah mencecah harga RM 5.44 di awal tahun 2012 dan itu menjadi salah satu punca tertariknya institusi besar untuk membeli saham FGV kerana menyangka ia akan terus naik. Malangnya, ia naik hanya sebentar dan terus menurun secara puratanya. Harga FGV kemudian terus jatuh sehingga RM 1.21 sesaham pada 28 Ogos 2015.
Sekiranya saham FGV Berjaya dijual oleh TH pada tahun 2014 bagi menyekat lanjutan kerugian,; sebagai contoh pada tarikh 5 Dec 2014 harga saham FGV sedang jatuh sehingga bernilai RM 2.99 sahaja, itu adalah setelah 12 bulan berturut-turut jatuhnya harga berbanding harga asal sewaktu pembelian. Ataupun ia djual sewaktu nilaian FGV naik semula dari kejatuhan teruk kepada harga RM 2.50 pada 22 Sept 2016; nescaya Tabung Haji tidak akan terkena keadaan rosot nilai yang teruk sehingga terpaksa menanggung kerugian seta bertambahnya liabiliti Tabung Haji. Pada hujung Dec 2018, harganya jatuh sehingga 72 sen sesaham. Hatta kalau TH menjualnya dengan cepat selepas PR 14 juga, contohnya pada 18 Mei 2018, ketika itupun harga masih sedikit baik, RM 1.83 sesaham, itu juga sudah dikira lebih sihat, namun ia tidak berlaku.
Bagaimanakah hal ini boleh memberi kesan kepada Hibah TH 2018?, jawapannya, adalah nilai pasaran saham FGV telah turun mendadak daripada harga IPO dan ini memberi kesan kepada pemegang saham FGV termasuk TH. Oleh kerana polisi rosot nilai TH dipinda secara melanggar etika perakaunan TH yang sepatutnya iaitu penetapan rosot nilai aset kewangan TH di penyata untung rugi hanya apabila kerugian mencapai kadar 90%. Perubahan polisi rosot nilai ini telah diguna pakai sebagai HELAH MENUTUP MASALAH KEWANGAN SEDIA ADA serta membolehkan TH mengagihkan hibah yang tinggi , terutama pada kadar 4.50% (tidak termasuk hibah haji sebanyak 1.75%).
Jika rosotnilai sebenar direkodkan sebagaimana sepatutnya semula kepada cara kiraanya yang betul oleh pengurusan TH yang baru, TH akan merekodkan KERUGIAN BESAR dalam penyata untung rugi bagi pelaburannya dalam FGV, maka keuntungan TH pasti akan berkurangan daripada yang dilaporkan dan seterusnya akan mengurangkan Hibah 2017. Oleh kerana pengurusan lama TH tidak membuat rosotnilai ke atas pelaburan dalam FGV pada tahun 2017 maka ia memberi kesan kepada jumlah yang boleh dihibahkan jika tidak dipindahkan ke SPV. Pengurusan TH telah memindahkan saham FGV nilai RM4.62 sesaham kepada SPV, iaitu pada harga kos pegangan TH (holding cost), berbanding harga pasaran semasa pada hujung tahun 2018 sebanyak 72 sen sesaham. Kerajaan telah memperuntukan 1.31 bil untuk mengambil-alih saham-saham FGV ini. SEKIRANYA BEBAN FGV ini tiada dalam senarai perlu pindah, tentunya TH boleh memindahkan aset lain yang jauh lebih kecil nilai perpindahannya, dengan itu surplus aset berbanding liabiliti akan menjadi lebih besar dan beban kerajaan turut mengecil serta boeh menambahkan lagi jumlah surplus dan memberi kesan kepada keuntungan boleh agih sebagai hibah pada tahun 2018. Itulah kaitannya.
Perubahan berkali-kali nilai ambang ini juga yang menjadikan Ketua Audit Negara menegur tidak konsisten polisi TH dalam menentukan had ambang rosot nilai. Teguran serius oleh Ketua Audit negara tercatat dalam ‘Emphasis of Matters’ dalam laporannya tahun 2017.
Berkenaan dividen FGV kepada TH. Benar mendapat dividen itu bagus tetapi perlu dilihat dengan diimbangi dengan pendedahan kadar risiko tinggi disebabkan pegangan yang besar. Dato’ Seri Najib bercakap berkenaan kentungan pada peringkat FGV tetapi apa yang saya tulis adalah berkenaan nilai pelaburan FGV yang telah jatuh harga pasarannya dengan sangat teruk, sehingga pemberian dividen yang diperolehi tidak setara dengan kerugian hasil kejatuhan harga pasarannya.
Dividen FGV kepada TH dari tahun 2015, 2016 dan 2017 hanyalah sekitar RM 29 juta sahaja. Itu walaupun kelihatan positif tetapi namun apabila direkodkan di dalam balance sheet BERSAMA PELBAGAI ITEM LIABILITI, setelah (sepatutnya) dimasukkan rosot nilai, keuntungan itu akhirnya akan seolah terpadam disebabkan rosot nilai kerana jatuh teruk harga pasarannya, sewaktu pentadbiran TH dahulu itu tidak berlaku disebabkan ‘creative accounting’ yang bercanggah dengan piawaian perakaunan TH sendiri, akhirnya semua kelihatan untung dan aset melebihi liability serta keuntungan pula kononnya mencukupi untuk membayar hibah tinggi.
Hasilnya, dividen FGV tidak boleh dianggap suatu kelebihan kepada TH apabila mengabaikan persoalan rekod rosor nilai, hal ini adalah ‘fiduciary duty’ bagi pengurusan TH dan ahli Lembaga Pengarahnya. Apabila ia diabaikan dalam strategi pengurusan TH yang lalu, akhirnya ia perlu dibetulkan dalam tahun 2018 secara sekaligus, lalu menyebabkan lonjakan jumlah liabiliti yang menjadi satu punca hibah tidak boleh diagihkan dengan sebaiknya walaupun TH masih mempunyai keuntungan tunai. Itulah kaitannya.
Lihat bagaimana efisyen KWSP dalam menjaga wang rakyat secara professional, KWSP mendapat pendapatan dividen sebanyak RM105.77 juta daripada saham-saham FGV itu hasil dari pegangan saham FGV sekitar 8 %. Pada Ogos 2016, KWSP tetap melepaskan semua pemilikan saham dan akhirnya kerugian RM 203.18 juta. Mengapa KWSP tidak terus memegang jika berpuas hati dengan dividen sebagaimana hujah bekas Perdana Menteri? Ia adalah kerana pemegangan itu tidak ‘sustainable’ untuk jangka sederhana dan panjang serta risiko tinggi kepada ‘balance sheet’ KWSP. Turut membahayakan masa depan dana caruman para pekerja rakyat Malaysia yang lebih ramai untuk diutamakan, itulah sepatutnya yang dilakukan oleh TH.
2) Dato’ Seri Najib menyatakan lagi
“Oleh itu, tidak benar bahawa ketiga-tiga pelaburan di atas adalah sebab yang besar untuk Hibah tahun 2018 kerana pelaburan-pelaburan di atas sudah wujud sejak bertahun-tahun dahulu dan TH tetap membayar Hibah yang tinggi pada tahun-tahun berkenaan.”
ULASAN SAYA
Saya tidak menyatakan ia sebab besar, tetapi ia adalah siri sebab dan punca-punca yang tergabung lalu menjadi besar, inilah yang perlu difahami. Bagaimana ia berkaitan dengan hibah kerdil 2018 ?
Jawapannya adalah, ia suatu indikasi lemahnya strategi pelaburan pengurusan TH yang lalu, iaitu apabila prestasi sedemikian dilakukan secara berterusan ke atas dana TH, kerugian sukar dielakkan. HIbah yang tinggi tahun-tahun lalu turut boleh dipersoal sama ada ia benar-benar hasil keuntungan tinggi pelaburan yang diuruskan TH atau hanya hasil pindaan polisi rosot nilai yang salah. Justeru itu, apabila keputusan ketiga-tiga pelaburan itu dibawakan, ia sebagai contoh menunjukkan kelemahan yang terbukti wujud yang akhirnya mendorong kepada situasi bermasalah pada tahun 2018. Iaitu ‘lack of skills, inefficiency’, campur tangan politik atau kelemahan kemampuan kepimpinan TH yang lalu.
3) Dato’ Seri Najib juga menyatakan
“Penulis juga menyebut program Yayasan Tabung Haji (YTH) 2017, di mana dana berjumlah lebih daripada RM22 juta telah dikeluarkan untuk aktiviti yang mempunyai kecenderungan politik.Yayasan Tabung Haji bukan Tabung Haji. Wang RM22 juta yang disebut itu bukan semua dari TH juga. Dana berjumlah RM22 juta itu bukanlah wang penabung (pendeposit TH). Ia adalah zakat hasil keuntungan pelaburan TH sebanyak RM7 juta dan selebihnya adalah duit sumbangan UMNO, Kerajaan Persekutuan dan syarikat yang tidak pernah berniaga dengan TH untuk menjalankan aktiviti bulan Ramadan pada 2017. Program YTH yang dimaksudkan termasuklah program membantu golongan fakir miskin, orang kurang upaya (OKU), serta ibu tunggal seluruh negara menerusi program ‘Ziarah Kasih’, ‘Jom Bantu Rakyat’, dan ‘Ziarah Kasih Ramadan’ selama setahun. Oleh itu, bagaimana pula RM7 juta duit zakat TH boleh mengakibatkan TH hanya mampu membayar Hibah 1.25%?”
ULASAN SAYA
Jawabnya, kes ini diutarakan bagi merespon persoalan rakyat akan apakah tindakan TH terhadap salah laku pengurusan TH yang lalu ? Maka apa yang dibawakan adalah sebahagian tindakan sudah dilakukan namun belum menyeluruh. Kaitan dengan isu hibah 2018 ? Walaupun belum ada sebarang tindakan lain dan pendakwaan, itu perkaar biasa, siasatan mengambil masa dan banyak kes yang lebih besar mungkin didahulukan. Kita tidak menuduh sesiapa bersalah selagi belum dibuktikan, maka sama-sama kita tunggu dan lihat perkembangannya. Wallahu’alam.
Ia bagi memahamkan rakyat wujudnya keraguan sebenar pada prestasi pengurusan dan ia bukan hanya cakap kosong tetapi tindakan telah pun dimulakan oleh pihak TH. Walaupun ia berkaitan YTH, namun ia masih dibawah pembuat keputusan kepimpinan TH pada waktu itu. Kelemahan dan masalah tercipta di sana, merosakkan reputasi dan kebolehpercayaan terhadap seluruh pengurusan di dana TH juga.
Manakala, persoalan mengenai zakat TH, sebaikanya diajukan kepada ahli Majlis Penasihat Shariah Tabung Haji yang diketuai oleh Prof Dr. Ashraf Hashim yang juga merupakan ahli Lembaga pengarah Tabung Haji lantikan baru. Saya turut tidak mempunyai info berkenaannya justeru secara jujur saya tidak mempertahankan hal terbabit dari pertikaian tanpa maklumat cukup.
4) DS Najib menyatakan :
“Apa yang tidak disebut oleh penulis ialah pada tahun 2017, indeks Bursa Malaysia meningkat 200 mata manakala pertumbuhan KDNK untuk tahun itu ialah 5.9%. Tetapi Bursa Saham Malaysia jatuh 200 mata pada tahun 2018 dan menyebabkan kehilangan nilai RM270 bilion dalam pasaran saham Malaysia menakala pertumbuhan ekonomi kita jatuh kepada 4.7% pada ketika harga sawit juga jatuh teruk. Itulah yang menyebabkan prestasi TH merosot teruk pada tahun 2018”
ULASAN SAYA
Sekiranya DS Najib membaca dengan teliti tulisan saya, saya telah menyatakan dengan terang bahawa pertukaran kerajaan dari BN kepada PH sememangnya menjadi salah satu faktor kesan kejatuhan saham di bursa yang seterusnya memberi impak kepada saham milikan TH. Bagi saya itu hakikat dan ketidaktentuan halatuju kepimpinan PH dalam kabinet dan gelagat para Menteri tidak berpengalaman dalam menyuarakan pandangan turut menyumbang kepada kejatuhan serba sedikit. Itu lumrah bagi pelaburan kerana sector pelaburan tidak sukakan ketidaktentuan politik yang dibimbangi boleh membawa masalah ekonomi dan lingkupnya bisnes. Saya juga setuju, kejatuhan harga sawit hasil boikot oleh Eropah turut menjadi sebab jatuhnya saham.
Kejatuhan harga saham selepas pilihanraya tidak memberi ruang cukup kepada TH yang baru untuk bertindak mengurangkan kerugian TH kerana mereka hanya dilantik pada Julai, siapnya semakan PwC pada sekitar September. Justeru, tidak cukup masa untuk bertindak menghentikan kerugian saham dimiliki TH sebelum Dis 2018.
Namun begitu, hujah itu semata untuk menolak elemen luar negara penyumbang kepada kejatuhan adalah lemah kerana :
a. Menurut laporan Bloomberg sebagaimana gambarnya disertakan, seluruh saham Asia jatuh pada tahun 2018, dan 5 trillion hilang pasaran Asia pada tahun tersebut. Adakah ini disebabkan peralihan kerajaan di Malaysia? Tentunya tidak dan itu adalah bukti pengaruh luar turut besar dalam kejatuhan saham di seluruh rantau ini.
b. Malah menurut laporan Bloomberg dan The Edge Market, sila rujuk gambar juga, prestasi saham Malaysia FBM KLCI dari Dis 2017 ke Dis 2018, negara kita adalah yang KELIMA TERBAIK walaupun mengalami kejatuhan lebih 200 mata, berbanding kejatuhan lebih teruk pada saham-saham Asia Pasifik yang lain. Iaitu hanya – 5.91 % berbanding US Dow Jones jatuh -6.70, Australia , -6.90, Taiwan TAIEX – 8.60, Singapore STI -9.82, Bangkok SET -10.82 %, Jepun Nikkei – 12.76 %, South Korea Kospi -17.28 % dan banyak lagi. Adakah kejatuhan saham serantau disebabkan kelemahan Menteri kerajaan yang baru dan peralihan pentadbiran kerajaan Malaysia? Sudah tentu tidak.
c. Hatta kalaupun betul saham milikan TH jatuh teruk selepas peralihan kerajaan, maka siapa yang ingin dipersalahkan? Adakah itu salah rakyat yang menunaikan hak mereka dalam mengundi? Adakah ingin disalahkan rakyat ? Sudah tentu, ada beban kesalahan patut ditanggung oleh kepimpinan baru Malaysia, namun itu lumrah yang berlaku pertukaran pertama kali dalam sejarah Malaysia, ia tidak sama seperti pertukaran Presiden atau kerajaan USA yang sudah biasa berlaku.
d. Tambahan lagi, jika benar saham milikan TH jatuh selepas Mei 2018, itu juga tidak banyak kesan lagi kepada rosot nilai yang sudah termasuk dalam kiraan bulan kerugian sejak dari sebelum itu lagi, cuba lihat prestasi FBM KLCI dari tahun 2017 ke 2019. Benar saham jatuh sejurus Mei 2018, tetapi naik semula dan turun naik adalah biasa bagi pasaran saham, malah turun naik itulah yang membuka ruang pelabur meraih keuntungan dan peluang kepada ramai pelabur baru untuk masuk dengan kos murah. Pun begitu, rendah dan kejatuhan turut berlaku pada tahun 2017 pada mata 1617 pada tarikh 18 Dis 2017, malah lebih rendah dari separuh akhir tahun 2018. Rujuk Gambar prestasi FBM KLCI yang disertakan.
Tulisan ini tidak mewakili pengurusan TH atau kerajaan Malaysia, ini adalah pandangan bebas saya selaku pemerhati dan pengkaji luar. Sekadar itu ulasan semula saya, semoga bermanfaat.
* Penulis merupakan Profesor Adjung Universiti Selangor dan Presiden NGO MURSHID.
1.1K
WHY TH IS SAFE NOW ??
REF : TV3: 8.4.19. :www.nasharrawy.blogspot.com . Tiada sebarang transaksi pengeluaran wang tunai yg luar biasa d semua cawangan TH d seluruh Malaysia! spt. d dlm PS Mujahid Rawa!. Hatta, semua itu adalah Fitnah dan sangkaan jahat Pasno semata mata : demi utk memburukkan Kerajaan PH Putrajaya!. Bahkan pendeposit bertambah!.
Azmin memberi tahu Menteri Ekonomi Arab Saudi berjanji bisa tambah 10K pilgrims ke Mekah dgn Seizin Dia. Netigen dan Rakyat menyatakan kesyukuran Al Hamdu lil Lahu dan
Shabas! Tk. kpd Kerajaan PH Putrajaya!.Yg mengendalikan TH dgn sebaiknya : tanpa ada sebarang elemen Kleptokrasi penrasuahan politikus: salahguna kuasa, pencurian dan ketirisan Dana TH! spt d era Regim Kleptokrat Malay Crook Ntr keris telanjang yg dahulu. Sebaliknya : Al Hamdu lil Lahu.Kerajaan PH dgn Seizin dia bisa baikpulih dan selamatkan TH. "Alla Hu Akbar!". Oleh: Nasharrawy/8.4.19
PH GOVT.PUTAJAYA SPENT RM27BILLION 2 REVIVE TH !
[08/04, 2:15 pm] . Nasharrawy: https://youtu.be/XtOqwbLUX2g
[08/04, 2:41 pm] . Nasharrawy: Ref: Youtube, :Kerajaan PH Putrajaya bantu TH keseluruhannya RM27Billion demi utk selamatkan TH yg rugi selama 4thn berturut turut drp 2014 lagi d manipulasi dan d rompak oleh Pencuri Kleptokrat.
Pakai jenama Melayu Islam utk songlap dana org Islam TH keseruluhannya RM20Bilion!!. Tipu dan curi duit simpanan bagi Hibah atau hadiah! Walhal rugi. Tak ada duit: Liabiliti melebihi aset!. Menyalahi Akta TH dan menipu rakyat. Kerajaan PHlah yg menyelamatkan TH.
Tapi di sebaliknya d persalahkan pula goleh Pasno : Gabungan dan Senggama Penipu dan Pencuri!. Jual agama dan jual Melayu selonggok 3 Kupang!. Parti Lobai D Wang sokong penuh penyangak dan pengkhianat agama, bangsa dan negara Malay Crook Ntr keris Telanjang!!!.
Bisa saja jadi Budak Budak Barua Kuda Kayu keris telanjang dlm Pru Sg Kandis, Semenyih. CH. dan Rantau. Dan bisa jadi Kuda Tunggangan Mca yg Demo tolak Hudud dan pernah saman Hudud d Mahkamah Tinggi KL.
Nasharrawy: Halal pulak!!. Seketul babi dlm kawah gulai daging skrg ini : dlm Pru Balakong: Halal pulak Agamawan memperalatkan agama D Wang!. Apamacam budak budak barua Kuda Kayu Pasno??
Tiada Doktrin Ajaran Sesat Melayu Islam Pasno!. Nabi pun tak ajar Arab Islam!! Tapi: ISLAM ISLAM : Rahmatan lil'alamin. Islam 4 All."Alla Hu Akbar!." "Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/8.4.19.
PH GOVT PUTRAJAYA REJECTED " ROME STATUTE !
[08/04, 9:35 am] . Nasharrawy: Congrats 2 PH Govt. Putrajaya!. For d withdrawal of d recognition of "Rome Statute". U've d fullest support from Netizen n D People!. By: www.nasharrawy.blogspot.com/8.4.199.
[08/04, 11:02 am] . Nasharrawy: Rome Statute : Ref:TV3 nl. 12.3.19.www.nasharrawy.blogspot.com Malaysia bukanlah sebuah negara diktator dan penguasanya kuku besi membunuh rakyatnya sendiri spt Gaddafi A dan Hitler. dan skrg d Myanmar!!.Maupun Agong selaku Ketua Negara adalah bukan" Absolute Monarchy "
Akan tetapi, adalah categori," Constitutional Monarchy " atau Raja Berperlembagaan yg tertakluk kpd Mahkamah Khas utk adili Agong dan Raja Melayu jika melakukan apa apa kesalahan.P.M sendiri jika bersalah korupsi atau bunuh org boleh d bawa ke muka pengadilan kerna AG , MACC Hakim bukan lagi d bawah ketiak spt PM dahulu
Kerana mereka semua duduk terus d bawah Agong dan Parlimen skrg ini. Kerna kerajaan baru Malaysia PH harapan telah pun.. Melaksanakan Reformasi Parlimen memastikan bahasa berjalannya Sepation of Power d antara Executive. Judiciary n d Legislstive.Ini bermakna d Malaysia. PM dan Agong adalah d bawah ," D Rule of Law".
There's Nothing 2 c if Rome Statute do peeps in!.It's only a matter of Pasno's Political Manipulation 2 attack n condemn d PH Govt.That's all that matters. ' Cos Malaysia is not as Myanmar or illicit state israel after all. And we r not a Military Junta!.killing d innocents at all; shouting out 4 International Surveillance n assistance.. By : Nasharrawy/12.3.19.
REF : www.nasharrawy.blogspot.com . Bersatu Sabah bukannya musuh Warisan.Justeru itu,Presidenya bisa terima kehadirannya d Sabah!. Bahkan Warisan bisa mempunyai 3 org Menterinya dlm Kabinet Kerajaan PH Putrajaya!. Sebaliknya yg bisa rasa marah dan kecut telok adalah Pasno d Sabah!.
Kerna kerjasama Warisan Parti Pemerintah Sabah dgn Bersatu PH pemerintah Putrajaya. Bukannya utk rampas kerajaan Warisan Sabah!.Justeru adalah kerna Warisan Sabah sekalipun bukan anggota PH : Tapi adalah SEKUTU Bersatu PH dan Seteru kpd Pasno d Sabah!.
Yg saling bekerjasama demi rakyat dan bersatu dgn Bersatu utk melenyapkan Pasno : Parti Penipu Dan Pencuri d negara ini!. Dgn Seizin Dia. Begitu pun : Parti Pemerintah Sarawak. Yakni, Parti Gabungan Sarawak. Sama juga spt Parti Warisan Sabah :
Adalah Sekutu kpd Kerajaan PH Putrajaya : sekalipun bukan anggota PH dan Seteru kpd Pasno Bn sebelum, pada dan selepas PRU15 dgn Seizin Dia!.
Shabas!!, kpd Elektorat Sabah dan Sarawak yg matang berpolitik :bersama PH ; yg bisa jadi, "King Maker" akan siapa yg bisa menjadi Kerajaan Persekutuan pada Post PRU 15 nanti dgn Seizin Dia!.Yg Empunya segala pemerintahan! :Utk PH terus memrintah Putrajaya bersama wakil sekutunya d Putrtajaya dgn Seizinnya! . "Al Mulk".!!. "Alla Hu Akbar!". Oleh : Nasharrawy/7.4.19.
Y BN WILL BECOME " BATU NISAN " BY HIS WILL ??
[07/04, 11:56 am] . Nasharrawy: REF: www.nasharrawy.blogspot.com . Parti Penipu Jual Agama D Wang skrg sudah lari drp. landasan perjuangan asal atau "Derailment". `Bisa jalin hubungan intim SENGGAMA dgn Mca, Mic dan keris telanjang. Dulu D Wang bilang Bn ini Thoghut! Tak bisa pakai kerna menolak Islam. Skrg bisa berada d dlm kancah Kefasadan Bn.Inilah dia temberang "FEKAH POLITIK" Lobai D Wang! :
 Menipu Budak Barua Kuda Kayu Perigi Buta Pentaksub, Fanatiknya dan umat Islam!.
Parti PENIPU dan PENCURI atau Pasno + Mca + Mic bisa jadi Bn atau "BATU NISAN" sebelum. semasa dan selepas PRU15 dgn izin Dia!. Bisa karam dgn Doktrin Sesat lagi menyesatkan : Doktrin Rasis, Perkauman dan Ekstremis Agama!!. Yg bisa d Tolak oleh massa yg majmuk!. Sikap positif dan Dinamika Netizen dan Rakyat!: "Say No 2 Racist n Religious Extremist!". Oleh: Nasharrawy/7.4.19
BN KLEPTOCRAT REGIME HAS STOLEN D DEPOSIT MONEY 2 PAY HIGH DIVIDEND 2 TH DEPOSITORS ! 
Ref : TV3 : 6.3.19. www.nasharrawy.blogspot.com. CEO TH menyatakan TH membuat keuntungan RM10 Billion apabila sekumpulan asetnya yg tiada menguntungkan yg bernilai RM9 Billion : D jual kpd SPV di bawah MOF dgn harga RM19Billion!. Ini bererti Kerajaan PH telah sukses menyelamat TH dlm rencananya pemulihan TH.dgn izin Dia!.
Pendeposit tiada bisa gusar duit mereka tiada bisa hilang Kerana dividen mereka bukannya d bayar dgn mencuri duit deposit mereka dgn izin Dia. Tidak seperti sebelum ini Regim Kleptokrat dulu sembunyikan kerugian TH. sejak drp. tahun 2014 lagi.
Apabila menipu pendeposit dgn bayar Hibah atau Hadiah dgn duit pendeposit!. Kerna TH tak ada duit!!. Justeru kerna Liabiliti TH melebihi Aset. Tapi bayar juga dividen dgn cara yg tak betul dan menyalahi Akta TH. Tapi ianya tiada berlaku lagi skrg kerna Kerajaan PH telah pun berjaya pulihkan TH dgn izin Dia!.
Mana dia fitnah MP Pasno kononnya Guan Eng merompak TH dan jual aset TH kpd syarikat, Cina. SPV bukannya Syarikat Cina spt Fitnah dan Temberang Taik Minyak Rasis MP Pembangkang!!.Tapi SPV adalah Anak syarikat MOF yg bertindak sebagai Penyelamat!!.
Apamacam Budak budak Kuda Kayu Rasis Pasno??.Untuk sementara waktu dividen atau lebih tepat lagi Hibah atau Hadiah d bayar rendah kerana TH baru saja d baik pulih!!.Dan tak bisa gunapakai dan CURI duit pendeposit spt regim kleptokrat dahulu!!.utk menaikan peratusan Hibah !!
Namun barua budak Kuda Kayu Pasno!!. Masih lagi tiada akur dgn pencerahan Fakta Konkrit dan kebenarannya!! Kongkalikong!!.Al Hamdu Lil Lahu!. Netizen dan Rakyat mengucapkan Terima Kasih kpd Kerajaan PH!. "Alla Hu Akbar!". Oleh: Nasharrawy/6.4.19.
D TRUE COLOR OF LOBAI D WANG !!
Inilah dia manusia "AGAMAWAN"Lobai D Wang ; yg mempunyai 2 Wajah!!. Tahun 1980 haram bersekongkol dgn Mca. Keris telanjang Mca ibarat seketul babi dlm kawah gulai daging nan suci. Skrg dlm Prk Balakong halal pula jadi Budak Kuda kayu Mca yg pernah tolak dan saman Hudud d Mahkanah Tinggj dan, Demo Anti Hudud!.
Seketul babi tiba tiba jadi Halal. Putar alam hukum dan "Fekah Politik" Penipu Agamawan yg memperalatkan agama. Dulu bersama Yusuf Rawa, Fadzil Noor dan Tok Guru dlm Pakatan menentang Assobiyyah dan Kezalimannya keris telanjang!.
Skrg bisa Senggama dan bersekongkol dgn keris telanjang dlmTaawun Pasno. Si Penipu dgn Si Pencuri : Peralatkan Agama dan Tipu Melayu Islam selonggok 3 Kupang!!. Nabi tak ajar Doktrin Sesat Melayu Islam Pasno, Tapi Akidah Islamiyyah ISLAM ISLAM Rahmatan lil 'alamin..
Netigen dan Rakyat menolak pemimpin Agamawan Dua Wajah spt. ini ygTiada berpendirian : Berubah rubah spt. Lalang, jual agama dgn temberang taik minyak " Fekah Politik" ; Penipu dlm Parti Rasis Pasno!!. Apamacam Budak Kuda Kayu Pasno??. Kongkalikong!!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.comy/5.4.19.
WHO SWINDLED FELDA MONEY RM8BILLION??.
[05/04, 1:01 pm] . Nasharrawy: https://youtu.be/paW1y6k8FyM
[05/04, 3:37 pm] . Nasharrawy: RM8Billion Duit peneroka Felda Lesap d khianati oleh org Melayu Islam, keris telanjang!!, Melayu Tipu Melayu!!. Apamacam?? Inilah dia Melayu Islam Species keris telanjang CURI DUIT MELAYU ISLAM!!.YG TOLAK ISLAM ISLAM!!. Kongkalikong!!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/5.4.19.
Y MALAY CROOK NTR KERIS TELANJANG IS FACING " D RULE OF LAW " !! N BROUGHT 2 JUSTICE ??
[05/04, 9:03 am] . Nasharrawy: https://youtu.be/CmYniKRWM0o
[05/04, 10:00 am] . Nasharrawy: Malay Crook Ntr keris telanjang akan berhadapan dgn"D Rule of Law " d Mahkamah Tinggi KL, n nobody is above law d bawah Kerajaan PH yg memerintah atau" Govt. of d day "PH selaku Kerajaan Pilihan Rakyat atau Kerajaan Rakyat. Kerajaan PH telah melakukan Reformasi Parlimen yg drastik oleh Dr. M.
D mana : IGP, Hakim, AG, Audit Negara. Boss MACC, SPR dll bukan lagi duduk d bawah PM.
Mereka sudah bisa telus dan bebas. Tanpa sebarang ikatan ;Tapi bebas dan duduk d bawah pengawasan dan jurisdiksi Agong dan Parlimen.
Barulah ada manifestasi perlaksanaan "Separation of Power" in d judiciary, Executive n Legislative ", Where there's" D Rule of Law".
As a matter a fact, there's already a Special Court 4 d Royalties made by Dr. M b4 n one more Special Court 4 d Judges will also b dealt soon..
Further more a New Special Court will also b introduced by d PH Govt. of day. Specially 2 facilitate n expediate all d pending court cases on Bribery. Kleptocracy of Abuse of power by corrupted politicians n Money Laundering,regardless of party PH or Bn.
Even if d PM is corrupted : will also b brought 2 justice or 2 d court of law. No Exemption!!.
Congrats!! PH Govt. of d day!. This is what's happening 2 d"Malay Crook " Ntr keris telanjang which did not n could not h've happened at all when he was d Premier for 10yrs.As a Liar, Robber n Traitor 2 d nation n d people!. 3 APRIL 2009 to 3 APRIL 2019..Netizens n d Rakyat r awaiting 4 d High Court Judgement on MAY 10, 2019!. Is Bamboo River will b his latest resort??. Leave it 2 d Court 2 decide!!. By: www.nasharrawy.blogspot.com/5.4.19
CONGRATS ! PH GOVT.PUTRAJAYA! EQUANNIMITY IS SOLD 2 LOCAL CO.GENTING BERHAD!!
.
REF : TV3 : 4.4.19. www.nasharrawy.blogspot.com, Hutang Negara drp RM1Trillion telah sukses d turunkan oleh Kerajaan PH Putrajaya kpd RM900Billion! Apabila berlaku kenaikan KDNK automatis peratusan hutang turun.!!
Banyak loan telah dapat diselesaikan dan Singapura kembalikan wang kepunyaan Malaysia yg bersabit dgn " Money Laundering 1MDB! dan dapat balik RM500Juta lebih setengah drp harga asal RM1Billion atau RM1Ribu Juta! D jual kepada Syarikat Malaysia Genting ! .
Kos maintance saja RM2Juta sebulan ! dan harganya bisa depreciates !! . Bukti bahawa skandal 1MDB itu benar benar wujud ! Bukan Fitnah atau cerita rekaan Kerajaan PH Putrajaya spt temberang taik minyak dan Fitnah Lockman A .yg sudah Meroyan dan kehabisan modal ! .. Beberapa Aset Negara juga akan d jual kpd Malaysians.Usaha usaha lain pun berterusan utk menanganinya!.
Ini membolehkan Kerajaan PH utk Bangkit Semula memperbaiki proses pembangunan dan ekonomi negara dgn lebih baik lagi utk menyempurnakan aspirasi dan agenda rakyat d masa masa akan datang mengikut kemampuan kewangan semasa ekonomi negara dgn Se izin Dia.
TH akan mengeluarkan dividen tiada berapa lama lagi dgn Seizin Dia. Justeru itu, adalah Fitnah besar dan prasangka jahat MP Pembangkang menuduh d dlm parlimen bahawa MOF dan Guan Eng "Merompak" TH. Mengarut!!
Sebaliknya Kerajaan PHlah yg menyelamatkan TH drp kecurian dan kefasadan Kleptokrat penyangak. pencuri keris telanjang!!. Apamacam Pasno!!. Kongkalikong!. Oleh : Nasharrawy/4.4.19.
D BLUFFLOLOGY OF PASNO IN D PARLIAMENT!!
[04/04, 6:44 pm] . Nasharrawy: https://youtu.be/r_VS8_zciIU
[04/04, 6:52 pm] . Nasharrawy: Kerajaan PH cuba selamatkan TH. Tapi MP Pembangkang sebaliknya Fitnah kata MOF rompak wang TH!. Inilah strategi jahat keris telanjang berbicara tanpa fakta yg sebenarnya Bohong Syarie terjangkit dgn perangai Parti Penipu Jual Agama Lobai d Wang d dlm Parlimen!. Apamacam??.Kongkalikong!!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/4.4.19.
WHEN MCA 'S PRESIDENT MAKING A FOOL OF HIMSELF !!
[04/04, 3:13 pm] . Nasharrawy: https://youtu.be/_ZQJ0XSWCMU
[04/04, 3:13 pm] . Nasharrawy: Guan Eng sebaliknya minta MP Air Hitam, Presiden Mca yg letak jawatan yg bercakap bohong dan fitnah. D jangkiti Penyakit Bohong Syarie Parti Penipu Jual Agama Lobai D Wang dgn Parti Pencuri Jual Melayu atau Pasno!! : selonggok 3 Kupang! Mengenai Tender Terbuka Jual Bangunan Malaysia d Hong Kong dgn harga yg lebih lumayan. Melebehi RM500Juta drp tender terus regim Kleptokrat Bn dahulu!!. Syabas! Menteri Kewangan Guan Eng!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/4.4.19.
WHEN REMBAU MP SPIN HAS MADE HIM ; A  FOOL OF HIMSELF BY D JELUTONG MP.!!  CONGRATS PH PARLIAMENTARIANS !!
[03/04, 6:23 pm] . Nasharrawy: https://youtu.be/Sz5NJ4cARVU
[03/04, 6:36 pm] . Nasharrawy: Putar Alam Shah MP Pembangkan Rembau dll. Kerajaan Bn yg songlap duit TH. T. Tentera. Kwsp. Kwap. Khazanah Nasional. Felda dll utk "Bail-Out" Skandal 1MDB Taik Malay Crook Ntr dan Kuncunya!!. Kerajaan PH pula yg d persalahkan.Khazanah Nasional d paksa sedekah RM6Billion utk Bail-Out Mas d buang 6,000 pekerja dan banyak destinasi d hentikan. Masih juga Rugi. Kerajaan PH pula d salahkan.
[03/04, 7:27 pm] . Nasharrawy: Kwap d paksa bayar RM3Billion utk d songlap oleh Jhow Low dlm urusniaga IPIC. 1MDB!!.: Pelaburan dlm GLC's PNB terlibat dgn Skandal 1MDB dan Felda.: Dana EPF RM1Billion d gunakan bantu negara kaya Amerika!!. : Dana Tabung Tentera d gunakan utk Bail - Out 1MDB!!. : TH juga d gunakan utk Bail-Out 1MDB. D paksa beli Harta Tanah TRX. dan orgnya duduk d dlm Lembaga Pengarah TH.Hutang TH RM4Billion. Bayar bonus duit pendeposit kerna Liabiliti mengatasi Aset!. Menyalahi Akta TH sembunyikan hutang sejak tahun 2014 lagi!!. : Felda berhutang RM8Billion. Jab. Audit Negara sahkan FGV beli ladang milik Peter Sondakh harga lebih tinggi drp Market Value!!. : Separuh kerugian Khazanah kerna Bail-Out Mas!!.Oleh:. Nasharrawy/3.4.19.REF : www.nasharrawy.blogspot.com, Credit 2 Kamal Rahim.
Y ISLAM IS RAHMATAN LIL 'ALAMIN !
Brethren in Islam. Unity of d Ummah is based on d ayat : "Wa'Tazimu b habli lahu jami au wala tafar raku". Behold on d Rope of Allahu n don't b disunited!. Pasno is definitely not mentioned in d Al Qur'an. D Rope of Allahu is said as in d Hadith. Who ever Behold on these 2 things could never go astray forever. That is D Kitabul lahu n Assunnah!.
Thus! That's d only Rope of Allahu. Not any party in d world or Pasno in particular!!.Nevertheless : Pasno is based on an Astray Doctrine which is not in d teachings of d Nabi!!. That is : "D End Justifies D Means".
As proven in d Astray Doctrine "Melayu Islam". Which was a propaganda of Pasno 2 dethrone d PR Govt. in Selangor 4 a Melayu Islam Govt. in Selangor being blocked by Tok Guru n Khalid Samad n by Ustaz Ahmad Awang in Perak in d Post GE 12!!.Which is d basis of Pasno official Taawun now.
No more Assobiyyah in its Injustices n no more Infidel!!. as in D Wang's Ruling in d 80's.Nabi did not teach Arab Islam : what more "Melayu Islam" being d "New Religion" and an " Astray Doctrine" of Pasno!.
Transgressing n Violating d Basic Principle of Akidah Islamiyyah : Islam Rahmatan lil 'alamin. No Race in Religion: Islamu nyaklu wala nyakla' alaih". Islam is high n nothing is higher than it!.
Islam means Surrender n also Peace!!. Meaning sincerely surrendersin Peace 2 Him!!. Islam Islam!!. And not 2 Melayu Islam Astray Doctrine!!.
"Innaddina indalla hu hil Islam!". Ad-Deen or d only Way of Life accepted by Him is Only ISLAM!!. Not Melayu Islam at all. An Astray Doctrine n teachings of d New Religion of Pasno!!.
Similarly D Wang is precisely d same as d yahood rabbies!!.: Ahlul Kitab: Performing, manipulating n manifestating d Astray Doctrine : "D End Justifies D Means".
As d yahood Rabbies with his " " Astray Doctrine Melayu Islam" ; which is not d Rope of Him!. But fr.His owm manipulative "Fikh Politics" of Melayu Islam according 2 his Lust IDOL With-In!!. deceiving d ummah!. Nauzubil lahi minzalik!. Beware of "Pseudo Hypocrite", muslim scholars selling off religion n abuse religion according 2 his whim n fancies.
Say No 2 Melayu Islam but ISLAM ISLAM!!. Muslims Electorates n Netizens reject Melayu Islam!!. "Alla Hu Akbar!". By : www.nasharrawy.blogspot.com/2.4.19.
NASHARRAWY : Murshidul Am Parti Penipu Jual Agama D Wang. Pernah tamsil Partinya dgn Parti keris telanjang seperti Anjng Anjing Yg berebut Tulang!!. PARTI ANJING SEMALAYSIA.. Oleh: Nasharrawy.
Kerajaan PH bukannya kerajaan kesumat! LHDN adalah Lembaga yg Bebas drp. sebarang pengaruh politik!. Bertindak mengikut, "D Rule Of Law"!!. Tuntutan ke atas Ntr Cukai RM1.5billion!!. Siapa siapa pun bisa lawan apa apa kesnya d Mahkamah!. Spt. kes Mahkamah Malay Crook Ntr keris telanjang pd. Rabu : 3 April 2019. Jadi PM 3 April 2009. Apamacam?. Makan tanggung, berak tong: Pandai buat, pandai tanggung!!. Kongkalikong.!! Netizen dan Rakyat tak bisa terima samasekali Malu apa boss ku!. KERIS TELANJANG DAN PASNO!!.YAKNI, SENGGAMA SI PENIPU DGN SI PENCURI!. JUAL AGAMA DAN JUAL MELAYU SELONGGOK 3 KUPANG!!. Apamacam Budak Budak Kuda Kayu Pasno??. Kongkalikong!. Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com/2.4.19.
Y D WANG D BARUA OF MCA NOW !!
PASNO D WANG PERTAHAN MCA YG BISA TOLAK DAN SAMAN HUDUD D MAHKAMAH TINGGI KL. Buktinya bisa sokong Mca dlm Prk Balakong!!. Apamacam Budak Budak Barua Kuda Tunggangan Mca??. Kantoi!!.Siapa yg sebenarnya Cium Jilat habis Berak dan kencing kafir Mca??. Bukankah D Wang Pasno??.Yg sama pendirian dgn Malu apa boss ku??. Kongkalikong!!. Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com/2.4.19.
Y CHAUVINISM IS HARAM IN ISLAM ??
Ref : www.nasharrawy.blogspot.com NABI HARAMKAN DOKTRIN SESAT!!.KAUMMIYYAH!. Dalam Islam tiada Race atau Doktrin Rasis!!. Adakah Nabi tak baik haramkan Rasis? " Wa'tasimu bihablil lahi jamiau wala tafarraku ". Berpegang teguhlah kamu dgn Tali Alla Hu, jgn kamu berpecah belah?. Doktrin Rasis bukannya Tali Alla Hu..Sesat dan tiada dlm Islam. Tali Alla Hu adalah Kitabul lahu dan Assunnah. Inilah Faktanya bukan tuduhan melulu. Buktinya yg 100% Sahih!!.
Nabi bilang," Barang siapa yg menyentuh org bukan Islam adalah dia itu spt. menyentuh aku" Ini hadis Nabi bukan Fitnah atau Pembohongan mengenai Haramnya Doktrin Sesat Rasis daripada d anuti oleh org Mukmin!."" Kerna akidah Islamiyyah itu" Islam rahmatan il 'Alamin".Tiada kena mengena dgn kaum atau bangsa sama sekali.!!. Apamacam Pasno?. Kongkalikong... Oleh: Nasharrawy/13.3.19.
WHAT R D KLEPTOCRACY SCANDALS OF MALAY CROOK NTR KERIS TELANJANG'S REGIME ?
Kenapa selepas PH jadik kerajaan baru kita tahu perkara berikut? :
1) Khazanah
- Separuh kerugian Khazanah kerana 'Bail-out' MAS.
- MAS menyebabkan 6000 orang rakyat Malaysia hilang pekerjaan demi membela 2 orang CEO Mat Salleh.
- CEO Mat Salleh gadai laluan MAS kepada Emirates lepas tu dia resign keje dengan Emirates.
- Syarikat-syarikat GLC bawah Khazanah jugak gagal menyumbangkan keuntungan.
2) Felda
- Felda mempunyai hutang RM8 bilion hingga menjejaskan perancangan tanam semula.
- FGV yang merupakan IPO kedua terbesar di dunia gagal memberikan pulangan kepada Felda seperti yang 'dibawangkan'.
- FGV membeli ladang milik Peter Sondakh pada nilai yang lebih tinggi daripada market price. Disahkan oleh Jabatan Audit sendiri.
- Pelaburan FGV di luar negara tidak menguntungkan langsung.
3) Tabung Haji
- TH sejak 2014 lagi sepatutnya diisytiharkan rugi dan tidak boleh isytihar Hibah kerana nilai liabiliti melebihi nilai aset.
- Najib dan Azeez menyembunyikan kerugian TH dengan memanipulasikan nilai aset dan liabiliti TH tanpa mempedulikan Akta TH sendiri yang melarang sedemikian.
- TH turut diperalatkan oleh Najib dan kuncu-kuncunya untuk 'Bail-out' skandal 1MDB menerusi pembelian hartanah TRX.
- Lembaga Pengarah TH jugak dianggotai oleh Pengurusan 1MDB.
LTAT
- Syarikat-syarikat GLC milik LTAT terlibat dalam pembelian AES pada harga tinggi.
- Dana LTAT jugak dikatakan dipergunakan untuk menutup skandal 1MDB.
- Menteri Pertahanan sendiri baru-baru ini mendedahkan pembinaan 2 kem tentera melibatkan GLC bawah LTAT hanya semata-mata untuk tambah pengundi UMNO.
KWAP
- RM3 bilion duit KWAP hangus dipergunakan oleh 1MDB melibatkan urusniaga dengan IPIC.
- Sampai sekarang duit itu tidak diganti tetapi 'Money Trail' menunjukkan ianya disonglap oleh Jho Low - rakan Najib sendiri dalam 1MDB
KWSP
- Pelaburan EPF di UK untuk projek Battersea tidak menguntungkan.
- EPF jugak kerugian dalam membeli IPO FGV
- Dana EPF jugak jadik modal Najib untuk 'membantu ekonomi US' semasa dia jumpa Trump.
PNB
- Pelaburan PNB jugak tidak begitu untung kerana ada GLC-GLCnya turut berkait dengan skandal 1MDB dan Felda.
- Masalah Sime Darby
Apa lagi kerugian yang disembunyikan oleh Najib umpama dia berak tapi suruh orang lain yang basuh? Kalau ikut semua pendedahan Najib sendiri dalam Twitternya, memang dia tahu hampir kesemua GLC yang diganggunya selama 9 tahun ini telah rugi/kurang untung tapi dia dan Cybertrooper UMNO cuba alihkan kesalahannya itu kepada Kerajaan PH..
Sebab itu zaman Najib dia berhutang dengan China dan perkenalkan GST untuk tampung duit yang dia memang tahu dah lesap.. Umpama dia longgarkan skru tayar keretanya yang akan dipandu oleh pemandu lain.
Credit: @⁨Kamal Rahim⁩
NASHARRAWY: Pasno berak dan kencing Rakyat. Sokong pulak Malu apa Boss Ku. Tak ada maruah dan harga diri langsung!!. Tunggu aja Bicara Malay Crook Ntr keris telanjang pd Rabu : 3 APRIL 2019!!.Mengikut d rule of law Kerajaan PH."Alla Hu Akbar!". Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com/1.4.19.
Y D DERAILMENT OF D WANG'S LOBAI PARTY FLIGHT !!
Parti Penipu Jual Agama D Wang sudah terbabas dan lari drp landasan asal: "Derailment" dgn Doktrin Sesat : "D End Justifies D Means". Tiada pendirian tetap,Kongkalikong!! Tak Istiqamah dlm perjuangan spt Tok Guru, yg meninggal dlm Pakatan!!., Fadzil Noor dan Yusuf Rawa. Dan ikut Nafsu, "Fekah Politik" D Wang PENIPU BOHONG SYARIE BOLEH JILAT BERAK MCA YG SAMAN HUDUD D MAHKAMAH TINGGI DLM PRK BALAKONG!! DAN ASSOBIYYAH DGN KEZALIMAN KERIS TELANJANG 2 BEKAS PRESIDENNYA D BAWA KE MUKA PENGADILAN. PARTI YG SARAT DGN HUTANG DAN PENYELEWENGN 1MDB,TH.T.Tentera.Mara,Felda Felcra, Khazanah Nasional Mas yg digunakan utk, "BAIL - OUT" 1MDB, Pprt dsn Tapi salahkan kerajaan PH!!. Pasno adalah SENGGAMA PENCURI DGN PENIPU!!. Doktri Sesat Amal Maaruf Amal Mungkar Nangkir!!. Apamacam??. Kongkalikong!!. 0leh: www.nasharrawy.blogspot.com , Nash Ar-RawyRawaan/1.4.19.
Y PARTI LOBAI D WANG IS NOT RELEVANT ANYMORE AS KERIS TELANJANG IS ??
[01/04, 10:10 am] . Nasharrawy: Aku tak bisa benci Pas. Tapi ketiadaan Tok Guru. D Wang dan kuncu kuncunya telah membuatkan Netizen dan Rakyat tiada bisa percayai lagi Parti Penipu Jual Agama Lobai D Wang ni!!. Bisa saja menyokong dan bersubahah dgn Parti Assobiyyah keris telanjang!!.
Antaranya berkempen 100% utk Parti Assobiyyah Tersebut. Kezaliman Assobiyyah terserlah dlm kes 1MDB.ECRL. Songlap Dana Org Islam spt. Tabung Haji. Bank Islam, Mara. Tabung Tentera. Felda, Felcra, Khazanah Negara dll. Guan Eng dan Dap kah yg lakukan semua ini??. Dap anti Islam dan Anti Melayu kah? Namun Pasno : Parti Penipu Jual Agama Lobai D Wang dan Parti Perompak Melayu Nasional. 2 bekas presiden telah d bawa ke muka pengadilan d Mahkamah Tinggi KL. Sementara D Wang dan kuncu kuncu dlm siasatan MACC bersabit Rasuah Politik RM90Juta.
Wang Sogokan drp keris telanjang!. Sehingga skrg D Wang gentar utk saman Rafizi dan Husam mengenai perkara tersebut!. Namun saman D Wang terhadap SR mengenai perkara yg sama d Mahkamah Tinggi London. D Wang tarik balik saman tersebut kerna takut meneruskan perbicaraan. Gentar peguam Defenden SR telanjangi seban dan jubah beliau dgn"Strict Proofs" dan demi utk mengelak"Boss Ku" Ntr"Malay Crook " drp. d Sapina ke Mahkamah Tinggi London!. Bukankah D Wang yg beria ria sangat pertahankannys jgn letak jawatan PM sebelum ini.
Akhirnya Ntr penggantinya terpaksa juga letak jawatan Presiden parti keris telanjang!.Apamacam D Wang dan pengikut Taksupnya?.Kongkalikong!!.Benarkah Dap Kit Siang bisa jadi PM dan Malaysia jadi negara kristian?. Itu semua adalah Dogma ajaran jahat "Racist n Religious Extremist" D Wang dan Ntr dan Pasmo yg bisa saja jadi BN atau Batu Nisan tanpanya! D Wang sudah menjadi Assobiyyah juga berkawan dgn Assobiyyah!"Derailment" atau terbabas drp landasan perjuangan asal!. Nanamkan Dogma Assobiyyah d kalangan pengikutnya d dlm Perigi Buta Dogma FEKAH. POLITIK ciptaan D Wang sendiri menipu ummah dan jual. agama.
Betul. kah fitnah beliau Dap Anti Islam dan Anti Melayu??. Demi utk d jadikan sbg"Scape Goat" utk tutup kelemahan Pasno itu sendiri."Divert Focus" menjadi Juara Rasis: MELAYU TIPU MELAYU. Bukankah Menteri Kewangan salurkan bantuan RM77Juta kpd Peneroka Felda!. Bantuan kpd Sek. Tahfiz Berdaftar RM50Juta dan SAR dan persendirian RM25 juta. yg fitnah Guan Eng itu kafir harbi kononnya kafir harbi tak bisa jadi Menteri Kabinet. Namun Kelantan dan Terengganu boleh pula terima Royalti yg d katakan drp kafir harbi?. Inilah temberang DOKTRIN dan dogma Fekah Politik D Wang yg d tanamkan d dlm benak pengikut Perigi Butanya.
Yg semberono sokong membabi buta Doktrin Fekah Politik D Wang. Boleh pula sokong parti Assobiyyah keris telanjang dlm Prk Sg. Kandis dan Prk CH. Dah halal. pulak Assobiyyah yg dulunya: "Menentang Fahaman Assobiyyah"!!. Apamacam??.Nak temberang Fekah Politik apa lagi D Wang?? Kamu memang ulamak ranking No. 4 dunia.Tapi DUNIAWI. Bukan Ukhrawi spt Tok Guru. bekas Murshidul Am.yg istiqamah lwn Assobiyyah keris telanjang sampai akhir hayat dlm Pakatan jg d sambung perjuangan Islam Rahmatan lil'Alamin oleh Amanah,!! Dgn izin Dia! Yang lawaknya boleh, pula D Wang dan kuncu kuncunya sokong Mca yg pernah saman hudud d Mahkamah Tinggi dlm Prk Balakong?. Halal pula kah. bisa jilat Mca yg d katakan seketul. babi dlm kawah gulai daging suci??
Inilah sebabnya Mengapa netizen dan rakyat benci Pas dek kerna D Wang dan Os Tadz kuncunya yg tukar hala tuju. perjuangan jadi kris telanjang juga dlm parti.Assobiyah Pasno selaku barua. keris telanjang!!. APAMCAM PENTAKSUB DOKTRIN TEMBERANG FEKAH POLITIK D WANG??. FIKIRKANLAH! Ref : www.nasharrawy.blogspot.com ... Oleh: Nasharrawy/19.2.19
[01/04, 10:10 am] . Nasharrawy: Setakat Pasno. Kena luku kepala dek keris telanjang aja Fanatik pengikut parti dedak penipu jual agama ni!!.Setakat Jadi Barua parti perompak jual Melayu aja!."SENGGAMA PASNO : PENIPU DGN PENCURI D SENYAWAI"!!. Apamacam Fanatik Pasno??. Kongkalilong. www.nasharrawy.blogspot.com . Oleh: Nasharrawy/10.3.19.
[01/04, 10:10 am] . Nasharrawy: PARTI BULAN D WANG SKRG SETELAH MATI TOK GURU. MATILAH BULAN,!!. IKUT DEDAK "Malay Cook" Ntr keris telanjang. Amanah ikut Islam Rahmatan lil amin spt dlm Kitabul lahu dan Assunnah mengikut Waqi'atau realitas Maqasid Shariah massa yg majmuk. Tiada spt. Timur Tengah dan
Turki satu bangsa dan satu agama. Nasharrawy/ 5.2.19.
[01/04, 10:10 am] .
NASHARRAWY: Persoalannya sekarang, bukannya isu taawun Parti Dedak Penipu Jual Agama Tok Haru Lobai D Wang. Dengan Parti. Perompak Penyangak Jual Melayu Nasional keris telanjang!! Akan tetapi kekuatan dan status quo Pasno tiada spt. dulu lagi!Parti Bulan tiada lagi gah spt. d era Mat Sabu jadi Timbalan bersama intelektual Islamis dlm saf kepemimpinan parti tersebut!!.
Kekuatannya lemah dan ada kekuatan Amanah yg terserlah mempunyai 11 org Menteri, termasuk seorang Ketua Menteri Melaka, seorang Speaker Dewan Rakyat dan Hussam Musa bersama Nik Omar Nik Aziz dlm Kerajaan Rakyat PH Putrajaya. Sementara keris telanjang semakin lesu. dan lemah menuju menjadi BN dgn izin Dia. Iaitu"Batu Nisan" spt. Golkar!!. Dengan ketiadaan"Malay Crook" Ntr dan rakannya 2 Org. Bekas Presiden keris Telanjang.
Dan berpecah!!; ramai yg lari masuk bersatu dan Pkr. Sementara org Parti Bulan ramai yang lari masuk Amanah dan Pkr. Ini bermakna taawun mereka jadikan Pasno bertambah lemah dan PH bertambah gagah dgn izin dia menentang Doktrin dan Akidah Sesat Melayu Islam Pasno dan Religious Extremist yg d Tolak Netigen Rakyat!!. D mana Amanah PH membawa akidah Islsmiyyah,, : "Islam Rahmatan lil'Alamin dgn Seizin Dia." Alla Hu Akbar! ". www.nasharrawy.blogspot.com . Oleh Nasharrawy/9.3.19.
[01/04, 10:10 am] .
Nasharrawy: Assalamualaikum sahabat perjuangan pakatan harapan😄 ( CNP)
Sokong Pas bawa rebah
Sokong umno bawa musibah
Sokong Pakatan Harapan rakyat makmur sentosa dan bermaruah
Sekandang babi perasuah digari ke mahkamah
💪💪💪💪👍🏻 Ref : www.nasharrawy.blogspot.com /1.4.19.
D TRUE FACTS: 15 % OF DAP MEMBERS COMPRISED OF MALAYS N INDIANS !
Pasno melacurkan diri: Bisa cium jilat Berak dan Hancing Mca dlm Prk Balakong!!. Buktinya bukan Mca bisa Tolak dan Saman Hudud d Mahkamah Tinggi KL.Dap tak pernah Saman Hudud dan Demo anti Hudud spt Kafir Mca!!. Dlm Dap ada 15% org Melayu dan India dan wakil rakyat spt. Prof. Dr. Aziz Bari, Zahril Khir Johari. Gobind. Aruah Fadzlan Yahaya. Mendiang P. Patto, Karpal Singh dll. Multi Racial bukannya Rasis spt Mca dan Pasno!!.Pada hari pertama Dap d tubuhkan ; mempunyai 500 org Ahli Melayu !! Apamacam Budak Budak Kuda Kayu Pasno??. Kongkalikong!!. Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com /31.3.19.
BARUA PASNO !
[31/03, 2:50 pm] .CPC Ramai org Klate dan Ganu ni buat onar kat Selangor dan Pulau Pinang.
[31/03, 2:59 pm] .
 Oleh: Nasharrawy: Penipu dgn Perompak!!. Melayu Tipu Melayu: Jual Agama dan Jual Melayu selonggok 3 kupang!!. Inilah hasil drp Taawun Pasno : Rasis dan Pelampau agama!!. Dgn Doktrin Ajaran Sesat Melayu Islam.Bukan drp. ajaran Nabi. Nabi tak ajar Arab Islam, apalagi Melayu Islam. Nabi ajar Islam Rahmatan lil'alamin utk semua kaum dan bangsa!!. Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com /31.3.19.
NASHARRAWY:  DOUBLE FACE Pseudo Hypocrite Muslim Scholar of d Century!! : D Wang Commercializing Religion according 2 his own "FEKAH POLITICS" whim n fancies. By : www.nasharrawy.blogspot.com /31.3.19.
MAT SABU : 
Ref: TV3 : 31.3.19. www.nasharrawy.blogspot.com . Mat Sabu: Kerajaan PH akan meneruskan siasatan mengenai penyelewengan kewangan dan tadbir - urus kewangan Kementerian Pertahanan. Secara telus dan teliti mengikut d Rule of Law oleh Jawatankuasa Khas lantikan kerajaan. Nasharrawy/31.3.19.
D TRUTH ABOUT D SCANDALS OF KERIS TELANJANG'S KLEPTOCRATS POLITICIANS IN TH !
[31/03, 1:14 am] . Nasharrawy: *PROVOKASI MP PAS DAN UMNO DI PARLIMEN PADA 26 MAC 2019 ADALAH SEMATA-MATA UNTUK MENUNJUKKAN BURUK PENTADBIRAN PH WALHAL MEREKA SEDAR APA YANG DILAKUKAN OLEH PH ADALAH BETUL DAN BENAR*
Dalam soalan tambahan berkenaan aset TH yang diletakkan di bawah SPV pada petang 26 Mac 2019 di Parlimen seorang MP UMNO bangun bertanya Menteri Agama berkenaan senarai nama anggota lembaga pengarah SPV yang menjaga TH. Senarai itu tidak disediakan oleh Menteri lalu beliau meminta untuk menjawab secara bertulis.
MP UMNO dan seorang MP Pas sengaja tidak memberi ruang kepada Menteri sebaliknya menekan beliau supaya mengaku bahawa lembaga pengarah adalah dianggotai oleh orang Cina (DAP). Pertikaman lidah itu akhkrnya menjadi begitu besar dan provokasi memperlihatkan seperti benar berlaku bahawa di bawah pentadbiran PH dan Menteri Dr. Mujahid TH telah dijual atau diletakkan di bawah orang Cina.
Provokasi jahat itu akhidnya ditempelak hari ini apabila Dr. Mujahid Yusuf telah memberikan jawaban bertulis seperti yang dijanjikan.
Semalam beberapa wakil pembangkang bangun mengasak Mujahid mendedahkan siapa CEO syarikat PSV, yang diberikan kuasa menjaga sesetengah aset Tabung Haji. Mereka sengaja mencurigai kepada kerajaan PH yang kononya telah menyerahkan penjagaan aset orang Islam itu kepada kafir Cina Guan Eng.
Dalam jawaban bertulis hari ini Mujahid menyatakan, tiadak ada CEO PSV seperti yang dituduh itu, aset Tabung Haji dijaga oleh syarikat milik MOF yang diperbadankan atau Prokhas Sdn Bhd.
Manakala Prokhas ini juga menguruskan beberapa SPV lain dimana anggota jemaahnya terdiri daripada pegawai MOF berpengalaman. Daripada lima pegawai disenaraikan seorang pun tidak ada Cina, atau India, apa lagi orang daripada parti Umno dan Pas.
Mereka ialah:
1. Ketua Setiausaha Perbendaharaan *Ahmad Badri Mohd Zahir* (pengerusi)
2. Setiausaha Bahagian Syarikat Pelaburan Kerajaan *Rashidah Mohd Sies*
3. Pengarah Pelaburan Hartanah Bumiputera Bhd *Mohd Shukri Hussin*
4. Timbalan Setiausaha Fiskal Dan Ekonomi
*Mohd Hassan Ahmad*
5. Ketua Seksyen Bahagian Fiskal Dan Ekonomi
*Imri Dolhadi Ab Wahab*
Jawaban Mujahid itu bagaikan lontaran "chewing gum" ke muka mereka yang ragu-ragu dengan menteri di Jabatan Perdana Menteri itu.
Lain kali kalau benci dan cari isu untuk buruk dan huduhkan orang lain biarlah berhati-hati dan berfakta. Sekian.
[31/03, 1:14 am] . Nasharrawy: MP PASNO Masih lagi berbicara tanpa Fakta dan "Strict Proof ". Sebaliknya Budak Budak Kuda Kayu Pasno ini : masih lagi jadi jagoan rasis dan pecah belahkan masyarakat dgn sentimen dan Fitnah perkauman!!. Secara Semberono dan Membabi Buta!!. Spt. TH d kuasai oleh Cina!!. Yg songlap dana TH itu Dap Kah?. Pasno bisa Mampus jika tak main sentimen chauvinist!!. Apamacam Budak Budak Kuda Kayu Pasno??. Kongkalikong.. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /28.3.19.
GUAN ENG UNVEILS MALAY CROOK NTR KERIS TELANJANG !!
Malay Crook Ntr d kantoikan Menteri Kewangan dgn Skandal 1MDB yg terbesar d dunia liabiliti yg menjadi Hutang Negara: antaranya termasuk Defisit Negara selama 9 thn. Berturut turut.kerna sembunyikan hutang!!. Tak termsuk hutang mega ECRL RM55Billion yg di bayar rakyat sepanjang hayat. dan RM30Billion lesap dlm invensi tipu RM projek mega tipu lombong besi d Mongolia dan banyak perkara lagi Liabiliti yg menjadi hutang negara naik kpd 1Trillion: Termasuklah kerna kerajaan kena bayar hutang skandal 1MDB yg d buat oleh Malay Crook NTR keris telanjang kerana kerajaan adalah Penjaminnya menanggung Biawak Hidup - Ntr keris telanjang. Apamacam budak budak Kuda kayu Malu apa boss ku??. Kongkalikong!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /30.3.19
MRT2 N LRT3 ! WHO TRIED 2 STEAL RM23BILLION ??
[31/03, 12:30 am] . Nasharrawy: Jika tidak siapa yg songlap Kos Berlebihan Mrt2 dan Lrt3 yg berjumlah RM23Billion??. Jika bukan Pencuri keris telanjang Vultures!!. Termasuk RM20Billion Curi drp. ECRL. kerna harga sebenarnya RM35Billion bukannya RM55Billion spt kata Dr. M d TV3. Apamacam budak budak kuda kayu Malu apa boss ku. Kongkalikong!!., Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/30.3.19.
[31/03, 12:35 am] . Nasharrawy: Menteri Kewangan :, Kos Keseluruhan Projek Mrt2 dan Lrt3 D Kurangkan RM23.4Billion!!. Jika tidak sapa yg songlap duit sebanyak itu??. Jika Bn masih lagi memerintah?. Shabas! Kpd Menteri Kewangan Malaysia!!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /30.3.19
EXCELLENT WORK OF PH GOVT. OPEN -TENDER !
.[30/03, 3:47 pm] . Nasharrawy: https://youtu.be/zaFpGpSdf5w
[30/03, 3:56 pm] . Nasharrawy: Sistem Tender Terbuka Kerajaan PH adalah yg terbaik lumayan utk Malaysia dan Rakyat. Spt.under sea bed tunnel Penang. Bn yg menentang sistem tersebut menunjukkan kebodohannya!!. Sistem tender terbuka Penang under sea bed tunnel ini juga d pengerusikan oleh Penang State Secretary sendiri dan tiada khaitan samasekali dgn KM maupun Exco kerajaan Negeri Pulau Pinang!!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
NASHARRAWY: [29/03, 12:01 pm] . Nasharrawy: Inilah dia Skim MY SALAM Kerajaan PH membantu golongan Marhein dab Golongan B40 dgn Seizin Dia.Melalui Takaful PERCUMA!!. Nasharrawy/29.3.19
[29/03, 12:52 pm] . Nasharrawy:
NASHARRAWY: REF: TV3. 28.3.19. www.nasharrawy.blogspot.com. Malay Crook Ntr keris telanjang akan d bicarakan pd : Rabu: 3 April 2019. d Mahkamah Tinggi KL. Atas kes abused of power RM42Juta, melibatkan SRC International. MACC menyatakan mempunyai Strict Proof yg mencukupi. Netizen dan Rakyat menantikan apakah keputusan Mahkamah itu nanti.!!. Nasharrawy/28.3.19.
PASNO :  D UNITY BETWEEN RELIGIOUS LIARS N D NATIONAL THIEVES !
[27/03, 1:20 pm] . Nasharrawy: Netizen dan Rakyat menganggap keris telanjang offer kerjasama dgn Parti Gerhana Bulan Lobai D Wang utk selamatkan keris telanjang!!. yg tenggelam!!. Org Melayu sudah lama tertipu dek Malu apa Boss Ku :, Melayu Tipu Melayu:,
[27/03, 1:32 pm] . Nasharrawy: Soglap duit Mara. TH. T. Tentera. Bank Islam, Felda, Felcra. PPRT dsn. Namun Parti Penipu Jual Agama D Wang tetap istiqamah rela Bersekongkol dan Bersubahah dgn Pencuri Malay Crooks demi utk selamatkan Parti Pencuri keris telanjang yg tenggelam!!. Inilah jahat Budak Budak Kuda Kayu D Wang!!. Apamacam?. Kongkalikong!!. Oleh:www.nasharrawy.blogspot.com /27.3.19.
A SPECIAL COURT 4 CORRUPTED KLEPTOCRAT POLITICIANS !
Netizen dan Rakyat menyokong penuh tindakan PM utk mewujudkan Mahkamah Khas utk mempercepatkan proceeding kes Rasuah, Kleptokrasi dan "Money Laundering" yg pending!. Rasuah adalah Musuh Negara!!. Dan bisa meruntuhkan Ekonomi Negara! dan sesebuah kerajaan bisa menjadi Bankrup! Pemberi dan Penerima Rasuah masuk neraka! Nauzubil lahi minzalik. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /27.3.19
WHAT R D NEEDS OF NETIZENS N D PEOPLE??
[26/03, 10:23 pm] . Nasharrawy: NETZEN DAN RAKYAT MAHUKAN KERAJAAN GANTIKAN PENGERUSI PAC YG MASUK PH dgn YB Pembangkang yg baru utk menyelakkan sikap Pengersi PAC menjadi Bias spt. yg berlaku dlm regim Malay Crook Ntr keris telanjang regim yg lalu!. Demi utk menjaga keutuhan Kerajaan Rakyat PH Putrajaya! Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /26.3.19.
[26/03, 10:37 pm] . Nasharrawy: Netizen dan Rakyat mahukan Agenda membasmi kemiskinan rakyat. Semua kaum yg miskin. Tanpa mengira Melayu. Cina. India. Benggali. Kadazan. Iban, Murut, Melanau dll. D berikan keutamaan yg mana org Melayu masih lagi majoriti Miskin. Apa perlunya pembangunan yg hebat tapi rakyatnya masih ada ramai yg Miskin!!. Kerajaan hendaklah lebih Mesra lagi kpd org yg daif, susah dan miskin kerna mereka golongan majoriti yg menaikkan kerajaan rakyat!! : Sesuai dgn konsep pemerintahan Islam Rahmatan lil Alamin utuk semua golongan dan kaum!! Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
Y ECRL IS A BLUNDER OF MALAY CROOK NTR KERIS TELANAJANG??
[26/03, 9:30 pm] . Nasharrawy: Budak budak Kuda Kayu Pasno: Sodap ke jilat berak dan hancing Mca d Prk Balakong??. Bukankah hangpa sokong Mca, parti yg saman Hudud d Mahkamah Tinggi!! tapi jadikan Dap sebagai"Scape Goat" pula!!. Pintar sungguh Budak Budak Kuda kayu Barua Pasno ni. Jadi Perigi Buta dan Kuda Tunggangan Mca pula dlm Prk Balakong?.Dana Awam 1MDB d songlap Malay Crook Ntr keris telanjang pun dipersalahkan Dap.Dana org Islam TH. T. Tentera, Mara. Felda. Felcra dll. Dap PH yg d kambing hitamkam!! Apamacam budak kuda kayu Mca Pasno??. Kongkalikong!!...www.nasharrawy.blogspot.com . /25.5.19.
[26/03, 9:41 pm] . Nasharrawy: Malay Crook Ntr keris telanjang memang kerja keras songlap Dana Awam 1MDB!! "Bersama Serigar-Serigala d bawa ke muka pengadilan atas Money Laundering RM6Billion!!. Kemana perginya RM20Billion??. Kerna PM bilang d TV3 : harga sebenarnya ECRL adalah RM35Billion bukannya RM55Billion!!. Apamacam Budak Budak Kuda Kayu Pasno??. Kongkalikong!!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /26.3.19.
NASHARRAWY Siapa yg songkap Dana Org Islam TH dan Bank Islam??. Dap juga ke??. Yg d kambinghitamkan!!. Apamacam kuda kayu Fanatik Barua Pasno??. Kongkalikong!!. Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com /26.3.19.

WHO'S COMMUNIST ??  DAP OR KERIS TELANJANG ?? .

Roundtable Meeting Between BN And Communist Party Of China On December 7 2017 At Hotel Istana Kuala Lumpur!!. Who's Actualy D Agent Of CCP??. "Keris Telanjang" Or Dap?? Who r actually Sidek Ghous n 3-Abdullah of Keris Telanjang??. R they not Communists??. REF: www.nasharrawy.blogspot.com ; www.Facebook.com/Nasharrawy Rawaan ,/26.3. 19.
NASHARRAWY: NABI MENGAJAR ISLAM IS ISLAM! ISLAM RAHMATAN LIL 'ALAMIN., Bukannya Doktrin Sesat Arab Islam! Apalagi Doktrin Melayu Islam yg sesat itu. Ajaran Sesat Pasno!. Apamacam??. www.nasharrawy.blogspot.com . /25.3.19.
ISLAM IS ISLAM !.
Parti bukan agama dan mana Presiden pun bukan Maksum spt Nabi. Parti Lobai D Wang: penipu memperalatkan agama wajib lawan. Bukan Tatang!!. Itu kerja org bodoh!
Mati Tok Guru matilah Parti Gerhana Bulan. Skrg jadi Rasis dan sokong Assobiyyah dan kezalimannya.Islam bukan Melayu. Jgn ikut Doktrin Sesat Melayu Islam dan Arab Islam. Sosialis Islam atau Nasionalis Islam Doktrin yg Sesat lagi menyesatkan!.
"ISLAM IS ISLAM". That's all. There's NO RACE in Islam!!. Islam 4 All: Rahmatan lil alamin. Bukan Doktrin Sesat Melayu Islam, agama baru ajaran Pasno!!. Yg bukan drp. ajaran Nabi!. Nabi tak pernah pun ajar Arab Islam!!.
Bahkan parti bulan gerhana Lobai D Wang dah jadi sama dan Replika dgn keris telanjang: Penipu Jual Agama Senggama dgn Pencuri Nasional dlm taawun Pasno!.
Wala'yg Mutlak hanya pd Dia dan Islam. Itu saja!.Jgn Fanatik , Taksub takketahuan dan bertuhankan Parti dan mana mana Presiden!!.
Jgn bisa Jadi Budak Barua Fanatik: Kuda Kayu Pasno!!. Dlm " Perigi Buta " !! .
Subahah dgn. Malu apa boss ku!!. Tiada bermaruah dan harga diri langsung!!. Jadi barua budak fanatik.Pasno!!. bantu d Prk Sg. Kandis. CH, Semenyih dan Rantau. Jgn jadi Ranjau tak ketahuan!!.
Fikirkanlah. "Islam Is Islam " : penyelamat utk semua kaum rahmat utk sekalian alam. Bukan Doktrin Sesat Melayu Islam maupun Arab Islam. Arab Islam bunuh sesama Arab!!. Melayu Islam Bunuh Melayu d Memali dan Melayu Islam tipu Melayu songlap dana org Islam TH. T. Tentera. Mara, Felda, Fecra. PPRT dsn!!. Apamacam??. Kongkalikong!!.
Doktrin Sesat Melayu Islam!!. Ajaran Sesat Pasno!! yg d tatang budak barua Fanatik.: Kuda Kayu Pasno!.. "Islam Is Islam!!". Itu SAJA. Naik Islam Naik Lah bangsa secara automatis!!.dgn Seizin Dia !!. " iSLAMU NYAK LU WALA NYAKLA ;ALA 'ALAIAH " : ISLAM ITU TINGGI DAN TIADA YG LEBIH TINGGI DRPD.NYA !! " ISLAM IS ISLAM " BUKAN MELAYU ISLAM ATAU ARAB ISLAM !! " ALLA HU AKBAR " .. Oleh: Nasharrawy/23.3.19.
NASHARRAWY: [25/03, 11:41 am] . Nasharrawy: INSAFLAH! Awasilah Agama Baru! Parti Ajaran Sesat Pasno mengajar Doktrin Sesat Melayu Islam bukan drp. Ajaran Nabi. Nabi tak ajar Arab Islam apalagi Doktrin Sesat Melayu Islam agama baru Pasno!!. Nauzubil lahi minzalik!!
[25/03, 11:41 am] . Nasharrawy: www.nasharrawy.blogspot.com
[25/03, 11:44 am] . Nasharrawy: Islam Is Islam : rahmatan lil' alamin.

TOK HARU MU !!

Mu suko jadi penjilat Mca yg saman hudud d Mahkamah tinggi. Dap tak buat cam itu!. Tok Haru mu halal pulak seketul babi dlm sekawah gulai daging yg suci!! Jadi budak barua, kuda kayu Tok Haru mu dan Pasno!!. Ngapo laguni??. .Ngapo mu ni Sokong Mca dlm Prk Balakong??. Ngapo mu dok kono tipu nih??. Apamacam??. Kongkalikong!!... www.nasharrawy.blogspot.com . /25.3.19

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14