D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Thursday, February 4, 2010

Kongres Penyokong PAS Bukti Keislaman PAS oleh: Nash Ar-Rawy

Feb 4th, 2010 | By Admin | Category: nash ar-rawy, utama ( www.perakexpress.com )


KONGRES PENYOKONG PAS BUKTI KEISLAMAN PERJUANGAN
Oleh: Nash Ar-Rawy
Kemantapan Gerakan Islam PAS yang senantiasa konsisten dan istaqamah dengan perjuangan untuk menegakkan agama dan memerintah dunia dengannya ; membuka ruang uslup dakwah dan pendekatan berani melakukan tajdid (reformasi) yang Islamik dan kondusif dengan situasi dan kondisi iklim politik dan waqi’ persepsi massa dewasa ini.. Menghapuskan ‘Islamophobia’ ke atas Gerakan Islam PAS yang serasi dengan massa tanpa menggadaikan prinsip Islam sebagai teras perjuangan semakin di minati ramai. Bahkan , paderi , sami budha dan hindu pun sudah mula merasai kehadiran PAS selaku Gerakan Islam di persada politik negara dan di hati masyarakat yang berbilang kaum dan agama.
Bermula dengan sokongan daripada masyarakat bukan Islam yang menganggotai Kelab Penyokong PAS yang bertukar kepada Himpunan Penyokong PAS dan yang terkini; di ‘upgrade” dan dinamakan sebagai KONGRES PENYOKONG PAS yang setaraf dengan Dewan Pemuda PAS, Dewan Muslimat PAS dan Dewan Ulamak PAS yang mempunyai wakil di Muktamar Agung PAS dan selaku SAYAP BARU dalam PAS yang mempunyai keahlian seramai 20,000 orang anggota
Sayap Baru PAS ini ; KPP( Kongres Penyokong PAS) mempunyai platformnya sendiri bebas bergerak di dalam lingkungan perlembagaan parti di peringkat nasional, negeri dan daerah sebagai jambatan emas di antara PAS dengan masyarakat pelbagai kaum, etnik dan agama sebagai aset terpenting di dalam Islam membuktikan bahawa Islam itu universal dan PAS FOR ALL bukan sahaja dari segi teorinya semata-mata tetapi PAS bukan retorik namun bersifat realistik dan praktikal bukan cuma idealistik sahaja. Syabas! kepada PAS dan kepemimpinan Ulamaknya yang sukses membawa Gerakan Islam PAS bertaraf ‘multi-racial’ dan ‘multi-religious’ tanpa menggadaikan fundamental Islam yang di bawanya kerana Islam itu : “ Rahmatan lil ‘Alameen “ dan “Ad-Deen Waddaulah “ (Agama dan Pemerintahan )
Gerakan Islam PAS berterus terang dan tiada bersikap hipokrit di dalam menangani problema massa. Sistem Islam yang terang-terang menentang apa saja bentuk kezaliman , nasionalisma, racialisma, komunialisma, nepotisma, kronisma dan parochialisma ; sebaliknya bersifat universal dan sejagat. Justeru, merupakan sistem yang paling sesuai dan kondusif dengan masyarakat majmuk dan releven dengan fitrah semulajadi manusia yang berasal daripada satu moyang dan adik beradik ; iaitu, keturunan Nabi Adam dan Hawa . Masaalah pegangan agama itu pilihan masing-masing ; “ La iqrohafiddeen” ( Tiada paksaan dalam agama) ; Cuma dalam konteks penganut Islam “ Ad-Deen wa Syariah” ( Agama dan Perundangan) ; mereka terikat dengan sifir halal dan haram , demarkasi dosa dan pahala jika benar-benar ada tauhid dan iman di dalam dada .
Rakyat tanpa mengira bangsa , agama dan kumpulun etnik wajib mendapat bantuan daripada Negara Berkebajikan kerna semuanya adalah warga Malaysia . Iaitu , menolong mereka yang miskin dan benar-benar perlu di bela dan dilindungi . Bukannya mengkayakan suku-sakat kroni elit Umnoputra MelayuIslam yang segelintir itu berbanding dengan rakyat marhein yang sapu bersih saham bumiputra untuk sekitar 10 orang sahaja MelayuIslam Jutawan; yang kaya raya di atas kesusahan rakyat jelata . Atau mengkayakan orang India seperti Ananda Krisnan dan menjutawankan orang Cina seperti Vincent Tan . Sedangkan kaum Melayu, India , Cina , Iban dan Kadazan yang terbanyak; yakni, kumpulan majoriti rakyat marhein adalah mangsa kerakusan , ketamakan dan keqorunan UBN . Menggunakan wang rakyat marhein iaitu KWSP , songlap wang Bank Islam , Tabung Haji dan wang zakat untuk kepentingan kroni. dan semborono berjoli katak dengan harta rakyat iaitu wang royalti rakyat Kelantan dan Terengganu untuk difaraid muntahkedarah sesama perompak dan kroni ; makan WANG HARAM ! Memperjudikan wang rakyat sebanyak 100 TAHUN BAJET PULAU PINANG apabila Bank Negara rugi dalam perjudian RosmahNajib dalam tukaran wang asing berjumlah RM 32 BILLION ! .seperti pendedahan KU LI .
Berdasarkan kesadaran nasional inilah penubuhan KPP ( Kongres Penyokong PAS) menjadi realiti di atas kerosakan yang telah di lakukan oleh Umno, MCA dan MIC dalam UBN dan tepat pada waktunya sesuai dengan resolusi yang pernah disarankan oleh allahyarham Prof. Dr Zulkifli Muhammad bekas Timbalan Presiden PAS.
KONGRES PENYOKONG PAS mempunyai Ketuanya sendiri di peringkat nasional, negeri dan daerah yang dibantu oleh seorang Timbalan Ketua, 5 orang Naib Ketua, Seorang Setiausaha, Penolong Setiausaha , Bendahari dan 18 orang ahli Jawatankuasa. Kongres ini mempunyai wakil di dalam Muktamar Agung PAS dan berdiri sebaris, sama tinggi dan sehak dan setaraf dengan semua dewan-dewan di dalam Muktamar Agung PAS dan Kongres ini juga mempunyai sayap wanita dan pemudanya sendiri. Menjadi jambatan PAS menyampaikan mesej, dakwah dan perjuangan Gerakan Islam PAS di dalam persada politik nasional . Cuma tiada dibenarkan mengundi atau diundi di dalam menentukan pucuk pimpinan PAS ,itu sahaja , selain daripada itu , Kongres ini bebas bergerak sehebat Dewan Pemuda PAS dan Dewan Muslimat PAS; selaku SAYAP BARU PAS yang resmi, di bawah Penasihatnya Us. Salehuddin Ayub , merangkap Naib Presiden PAS.
Dengan kerjasama DAP dan PKR dalam PAKATAN RAKYAT bersama PAS : dipercayai KONGRES PENYOKON PAS akan memberikan tekanan dan impak yang mencemaskan kepada UBN dalam PRU13. Apabila rakyat tolak Umno dan undi PAS dan PKR dan tolak MCA MIC dan mengundi DAP, PKR dan PAS ( calun Kongres Penyokong PAS) . InsyaAllah, kekuatan PAS DAP PKR dan kehadirannya sebagai PILIHAN RAKYAT adalah ternyata lebih kondusf dan releven daripada Umno MCA MIC yang bernaunsakan perkauman dan ekstremis agama itu ; yang bakal karam dan tenggalam dengan penyakitnya sendiri dan sesama komponen ; yang tiada bisa diobat lagi . Bak kata mahathir, UMNO BUSUK SAMPAI KE USUS dan UMNO DAH TAK BOLEH BERUBAH LAGI Justeru itu, dengan pengkuan terbuka dan ‘straight forward’ Mahathir itu ; sewajarnyalah PAKATAN RAKYAT MELAYARI SATU MALAYSIA DAN SELAMATKAN MALAYSIA , InsyaAllah , Jangan diperdulikan retorik : JTR(Juara Tipu Rakyat) satu Malaysia yang menipu bukan sahaja rakyat bahkan memperbodohkan pengikut taksub umno sendiri . Tunku jual Estet untuk biaya-giat politik; tetapi pemimpin Umno sekarang kaya –raya bina ‘empire’ keluarga! Razak bagi biasiswa dan mertabat Bahasa Malaysia.di pusat pengajian dan mahkamah . Anaknya Najib ?…. Mereka yang rakus ini tiada seperti Tunku dan Razak ; seorang masuk S.46 dan seorang lagi bawa PAS masuk BN dan Hussein tendang PAS keluar ! PAS akan tetap bersama PAKATAN . Satu Malaysia tahu . “ Gunakanlah tangan anda sebagai manifestasi kuasa rakyat tumbangkan UBN dan kemenangan bagi Pakatan Rakyat di peringkat negeri dan Federal dalam PRU13 nanti, InsyaAllah! “ GOD IS THE GREATEST!
Tags: nash ar-rawy(www.nashsisepuluh.spaces.live.com)
( www.nasharrawy.blogspot.com )

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14