D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Friday, June 9, 2017

KENAPA NTR BERTUHANKAN WANG ; MENYATAKAN " DECLARED MONEY IS KING " ; BISA KORUPSI DENGAN WANG DAN KLEPTOKRAT; SONGLAP DANA AWAM UNTUK KEPENTINGAN SERAKAH KENDIRI ??

APABILA SESEORANG ITU BERTUHANKAN " MONEY IS KING " . Bisa salahgunakan kuasa Penguasa ; untuk mengkayakan  kendiri  , isteri , keluarga,; POLITIK  MENGKAYAKAN " SUKU SAKAT " !  dan kroni .!!  Dengan apa cara sekalipun ; kebatilan yang berterusan dilakukan , Kerakusan, kefasadan  dan " KLEPTOKRASI " ; SONGLAP DANA AWAM  . Bisa berlaku dengan sewenang -wenangnya dan bermaharajarela! .: berterusan dan " UNLIMITED " SELAGI BERKUASA ! . Sementara, rakyat selaku " TAX-PAYERS "

 Dipaksa membayar GST , kos-kos korupsi , skandal dan " Kleptokrasi " songlap dana rakyat yang berharga berbiliion RM dan hidup di dalam sengsara menanggung kehidupan yang merana dan tertekan !!  Sedangkan para Kleptokrat hidup mewah dan menghirup darah rakyat jelata! . Ditipu dek " Brim " oleh Penguasa;  yang bisa bertahan untuk beberapa hari sahaja ; tiada bisa pun mengurangkan kemiskinan desa dan fakir kota . Yang tiada berumah dengan tekanan kos hidup yang tinggi ! 

 Apabila " Public Prosecutor " bisa dirasuah ; Pincang dan musnahlah institusi kehakiman . Kerna apa ? Musnahnya keadilan ! . Pendakwa Raya pastinya bisa " BERAT SEBELAH " di dalam pendakwaannya dek kerna " DEDAK ' YANG DISUMBAT !!  dan pastinya tiada bisa melaksanakan amanah dan tugasan pendakwaan secara.amanah, jujur ,  adil dan kesaksamaan.  . Pastinya pendakwaan  yang  " BISA DIBELI " ; menjadikan " Public Prosecutor "nya  sebagai " BIAS " .

Bukan sahaja Hakim tiada bisa dirasuah . Namun, " Public Prosecutor " juga sama saja . Sama beratnya kesan " NEGATIF "nya  untuk mendapatkan  keadilan pendakwaan dan  kehakiman yang saksama di dalam mahkamah ! .Kerna apa ? Kedua-duanya ; hakim dan pendakwaraya saling kait -mengait di antatara satu sama lain . Kerna apa? Membeli ' pendakwaan ' adalah satu jenayah dan dosa  besar dan bisa " MENGANIAYAI " SESEORANG " di dalam mana-mana mahkamah ! .

PEMBOCORAN maklumat rahsia ; korupsi yang berlaku yang melibatkan rasuah sebanyak RM9.5 Juta . Di dalam kes pertuduhan liwat ke atas Penasihat Pkr oleh PSRM Insider , SR ( Sarawak Reports ) dan " The Wall Street Journal " adalah suatu krisis kepercayaan judisiari yang berat yang melanda sistem kehakiman negara ! .

SEWAJARNYALAH , di dalam hal yang sangatlah berat ini . Suatu " Siasatan Di Raja " atau " Royal Commission Of Inqury " ( RCI ) . Di bentuk seberapa segera demi untuk menegakkan keadilan di dalam sistem kehakiman negara ! . Apatah lagi; " MEMBELI KEHAKIMAN " ini yang melibatkan Ketua Penguasa dan " Public Prosecutor " ! . Mengaku atau tidak ! biarlah " RCI " yang menentukannya . Di peringkat awalan lagi kes rasuah yang seperti ini sepatutnya sudah lama dibuang ! Siapakah yang menyembunyikannya ! Bukanlah ramai pegawai-pegawai tinggi Penguasa tahu akan perkara ini . Samada takut atau di dedak! Hanya dua itu sahja ! .

Justeru itu ; Demi untuk mengembalikan keyakinan rakyat terhadap kewibawaan sistem kehakiman negara !  Perkara ini sangatlah penting kerna melibatkan juga maruah negara di mata dunia ! . Yang sudah pun rosak dek skandal mega  demi skandal mega ; khususnya di dalam kes IMDB  !! . Tak termasuk lagi skandal Tabung Haji , Felda, KWAP , Mara dsn !! .

APABILA  majalah " TIMES " menggelarkan Malaysia adalah " A Corrupted Nation " . Negara yang korupsi sangatlah ditakuti pelabur. Kerna apa ?? .  Kerna bisness mereka juga bisa  terancam dan terjejas dek koruspi yang ada di mana-mana saja ! Bergantung kepada sejauh manakah " MEGA" nya projek tersebut ! Dan bisa melabur pula di negara lain . Ianya juga  bisa memberikan " IMPAK "  yang besar terdapat " GEOPOLITIK " dunia terhadap negara! .Justeru itu, janganlah dipandang enteng perkara ini dan kesannya terhadap negara !.  Fikirkanalah ........  Nasharrawy/10.6.17

" SELAMATKANLAH NEGARA ANDA !! " Pada PRU 14 nanti ! . Undilah siapa saja " ASAL BUKAN UMNO PAS " ( ABUP ) ; Yang merupakan " SATU ENTITI POLITIK PADA PRAKTISNYA ; ATAU " PASNO " ( PAS UMNO ! ) .Dengan izin Dia ! .

" ALLA HU AKBAR ! " .

Oleh:  www.nasharrawy.blogspot.com
            www.Twitter.com/adnanrawaKENAPA RAKYAT KELANTAN BISA JATUHKAN  PENGUASA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) DI KELANTAN  PADA PRU 14 INI DENGAN IZIN DIA !

http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/8885-rakyat-akan-jatuhkan-pas-kelantan-bukan-amanah-husam  (  /index.php/berita-list/20-headline/8885-rakyat-akan-jatuhkan-pas-kelantan-bukan-amanah-husam ) .


Rakyat Kelantan sudah cukup hujah untuk menjatuhkan Pas dalam pilihan raya akan datang dan Amanah hanyalah berusaha mengganti bagi meneruskan pentadbiran Islam yang diasaskan oleh almarhum Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dahulu.
Naib presiden Amanah Datuk Husam Musa berkata demikian ketika mengulas dakwaan kononnya beliau mendapat dana dari seorang Cina untuk menjatuhkan Pas Kelantan.
"Seorang pengguna facebook yang menggunakan nama Wan Zawawi W Ismail telah memfitnah saya dalam status yang dimuatkannya.

"Ini satu fitnah dan saya sedang menyiasat akaun sebenar pemilik fb ini walaupun ramai memberitahu akaun ini milik ketua eksekutif PKINK, Datuk Wan Zawawi." katanya ketika menyampaikan kuliah Jumaat di Wisma Tok Guru, Salor, semalam.

Menurut Husam, pelbagai tindakan yang dilakukan kerajaan Pas sekarang sudah cukup untuk ditolak rakyat dalam pilihan raya akan datang.

"Pengendalian pembangunan dibuat dengan cara merugikan rakyat dan begitu menyebelahi pihak pemaju.

"Di Lembah Sireh perjanjian untuk kemudahan rakyat dilupuskan begitu saja.

"Di Kampung Laut, rakyat tidak dirundingi dahulu sebelum tanah mereka diambil.

"Kini di Lembah Binjai pula kerajaan terang-terang menipu apabila memberitahu tuan-tuan tanah telah bersetuju tanah mereka diambil sedangkan sebenarnya mereka tidak pun diberitahu di peringkat awal," katanya.
Kerajaan juga katanya gagal merancang untuk menjaga kebersihan dan alam sekitar.
"Pengurusan sampah begitu teruk dan keluhan orang ramai tidak dipeduli malah diancam kononnya mereka yang mempersoalkan hal sampah akan masuk neraka.
"Orang Asli dilayan dengan buruk semata-mata cuba mempertahankan hutan sekitar mereka dan air sungai yang bersih untuk meneruskan kehidupan.
"Pemerintahan yang jadikan rakyat musuh seperti ini tentu akan jatuh dan jangan salahkan parti seperti Amanah.
"Sebagai parti Islam Amanah memikul tanggungjawab untuk memastikan pentadbiran Islam berdsarkan al-Quran dan memihak kehendak rakyat terus kekal di negeri ini selepas pilihan raya nanti," katanya.
CPC ; Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com
                         www.Twitter.com/adnanrawa
DALAM BULAN RAMADHAN YANG SUCI MULIA INI ( TAHUN MASEHI 2017 ) . SILA SIASAT DAN SEMAK SENDIRI ; " FITNAH " ATAU " AUTA " ??  WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATHIL " .  . " MANA-MANA PARTI BUKANLAH AGAMA ; CUMA INSTRUMEN POLITIK AJA !  DAN MANA -MANA PRESIDEN BUKANLAH " MAKSUM " SEPERTI NABI . BISA BIKIN KESALAHAN DAN KESILAPAN ! HANYA DIA YANG MAHA SEMPURNA ! HATTA! OMAR AL KATTAB JUGA BISA DITEGUR OLEH SEORANG ARAB BADAWI DI KHALAYAK !!  .ALLA HU AKBAR! " ! .....  Nasharrawy /13.6.17


CNP  DARIPADA : MOHD YUSOF .
APA YG HJ HADI TELAH BOHONG?
KALAU NAK KATA FITNAH, SILA NYATAKAN YG MANA SATU FITNAH!
Orang Pas yg terpedaya kononnya Hadi difitnah sila baca...
Hadi difitnah...herannya bila ditanya apa yg difitnah tak boleh bagitau!
Ini aku senaraikan cakap dan perbuatan bohong Hadi!
Maka izinkan aku untuk memberitahu kepada Hj Hadi dan semua orangnya  bahawa terlalu banyak perkara yang tidak betul atau salah yang telah Hj Hadi lakukan selama ini.
Terlalu banyak pembohongan yang keluar dari mulut seorang yang bernama Hj Hadi, seorang yang diakui sebagai Tok Alim. Malah ada yang mengangkatnya sebagai Tok Wali yang mempunyai karamah ....
Apa-apalah yang korang mahu 'ampu' mengenainya. Cuma nak ajak korang sama-sama fikirkan apakah senarai penipuan Hj Hadi yang saya paparkan di sini ada kebenarannya atau semata-mata fitnah. Apa yang dipaparkan di sini hanyalah sekelumit sahaja yg mampu saya utarakan.
1) Hj Hadi memfitnah gunapakai nama al-Qaradhawi kononnya telah berkata, tubuh parti Islam ke-2 adalah haram.
Sampai sekarang dia tidak mampu tunjuk bukti mengenai dakwaannya tersebut apabila dicabar. Waima, kenyataan al-Qaradhawi adalah sebaliknya.
Menurut Ust Ghani Shamsudin, dalam pertemuannya dengan Syaikh Ali Qaradaghi di Hotel Westin Di KL Awal bulan 11/2015 yg lalu, beliau antara lain telah menegaskan bahawa:
Tidak ada fatwa bertulis oleh Syaikh Yusuf Al Qaradhawi tentang pengharaman parti Amanah Negara di Malaysia seperti yang diwarwarkan oleh orang orang tertentu. ~ sumber
2) Hj Hadi pernah akui sewaktu mesyuarat JKPP nak curi adun PKR untuk bentuk kerajaan Pas-Umno di bawah Khalid Ibrahim; Hj Hadi menawarkan jawaan MB Selangor kepada Azmin. Cerita ini telah dilaporkan oleh Malaysian Insider.
Siapa bohong? Hj Hadi atau Malaysian Insider. Kalau Malaysian Insider berbohong, kenapa Setiausaha Politiknya sekadar buat kenyataan penafian tetapi tidak berani ambil tindakan mahkamah ketika itu?
3) Dato Husam juga turut mencabar Hj Hadi mengenai isu ini tapi Hj Hadi tidak berani untuk menafikannya kerana Husam ada ramai saksi kerana kejadian itu berlaku sewaktu dalam mesyuarat JKPP.
4) Hj Hadi berbohong bila berkata, PAS tidak pelahap nak jadi MB Selangor, bilamana dia sendiri telah menghantar tiga nama ahli PAS ke Istana sebagai calon MB Selangor.
5) Hj Hadi mengatakan bahawa Unity Government lontaran ideanya itu telah dibincangkan dan dipersetujui di dalam dialog dikalangan kepimpinan Pas Pusat. Tapi Almarhum TGNA telah menafikannya seraya berkata “Ini bukan datang daripada Pas tetapi lontaran (idea) daripada peribadi tertentu. Bukan dari Pas.” Terbukti, Hj Hadi berbohong.
6) Hj Hadi mendakwa Unity Government lontaran ideanya itu telah dibincangkan dan dipersetujui bersama oleh PKR dan DAP. Tetapi Anwar dan LKS telah menafikannya.
7) Pada 28 Jan 2012 lalu, dia tawarkan diri untuk berundur, tapi tetap juga bertanding pada PRU13 dan kekal sampai sekarang sebagai ahli parlimen.
8) Dalam amanatnya, dia berkata, “Kita menentang Umno bukan kerana nama dia Umno, kita menentang BN, bukan kerana BN. Kita menentang dia kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan peraturan kafir, mengekalkan peraturan jahiliah. Oleh sebab itu kita menentang mereka ….”
Tetapi kini dia mempertahankan perlembagaan tersebut kerana setiap Ahli Parlimen kena mengangkat dan menandatangani sumpah bahawa akan memelihara, melindungi dan mempertahankan Perlembagaan Persekutuan.
Apa hukumnya Hj Hadi menyokong untuk mengekalkan peraturan kafir, mengekalkan peraturan jahiliah?
9) Hj Hadi pernah berkata, “DAP Berhak Tolak Hudud”. Dia adalah berbohong kerana apabila DAP menolak hudud ditempelaknya tuduh DAP memusuhi Islam. Malah mereka dituduh sebagai anjing dan serigala yang menyalak.
10) Dia suruh golongan profesional yang tidak sehaluan dengannya supaya keluar parti dan tubuh parti sendiri.
Tetapi bila mereka keluar dan tubuh parti baru Amanah, Hj Hadi jadi menggelabah lalu menuduh mereka sebagai pengkhianat yang perlu bertaubat atau dihapuskan.
Adakah bila seseorang itu masuk Pas, maka dia tidak boleh lagi keluar dari parti tersebut? Kalau keluar Pas, maka orang itu jadi penghkianat!
Ternyata Hj Hadi telah berbohong kerana dalam perlembagaan Pas Fasal 15 jelas menyebut tiga sebab yang membolehkan seseorang itu berhenti menjadi ahli Pas iaitu atas permintaan sendiri, dipecat atau mengisytihar diri keluar Pas atau menyertai parti politik lain.
11) Hj Hadi fitnah calon PKR sebagai penjual pil kuda , komunis bagai. Tetapi Hj Hadi terlepas dari dakwaan mahkamah kerana tidak menyebut sebarang nama, namun mahkamah mendapati kata-kata yang disebutnya dalam ucapannya pada malam berkenaan adalah berunsur fitnah. Dengar sendiri ucapannya di sini
12) Hj Hadi menuduh Saari Sungib dan Hasnul Baharudin sebagai pengkhianat walhal yang sebenarnya Hj Hadi sendiri yang berkhianat untuk meng UG kan Selangor dalam kemelut MB Selangor dulu !
Selangor hampir 'kembali' semula kepangkuan Umno jika tidak kerana Saari Sungib dan Hasnul menyokong Dr Wan Azizah. Mereka berdua adalah penyelamat kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor. Hj Hadi adalah pengkhianat yang sebenarnya.
13) Hj Hadi kata mahu membela rakyat tetapi ternyata dia berbohong kerana sering ponteng persidangan Dewan Rakyat. Dia gagal melaksanakan tanggungjawabnya sebagai wakil rakyat di parlimen.
14) Dia pernah berkata, bekerjasama dengan Umno umpama memikul biawak hidup!
“Pepatah Melayu mengatakan, kalau memikul biawak hidup, menyakitkan kita, kuku dia, dia gigit kita …lebih baik kita bersendirian ...." kat Hj Hadi.
Tapi dia kini semakin tergila-gila nak pikul biawak hidup merangkap mahu menjadi penasihat pula! Hj Hadi pelawak besar! Baca di sini
15) Dia berbohong dengan tidak mengaku telah berjumpa dan berbincang dengan Umno secara gelap. Tapi tembelangnya pecah kerana Abdullah Ahmad Badawi sendiri telah mengaku telah menemuinya sebanyak tiga kali untuk bincang pasal UG.
16) Ketika kunjungan Pemuda PR pada 12 Sept. 2014, Hj Hadi membuat pengakuan "Pas kekal bersama PR, tiada kerjasama dengan Umno."
Ternyata kata-katanya itu adalah bohong semata!
Hj Hadi yang arahkan secara terus Ketua JK Usul Muktamar untuk pastikan "muktamar mesti terima tanpa bahas" usul tergempar Dewan Ulamak PAS utk "putuskan hubungan dgn DAP."
17) Hj Hadi kata, "Berlaku pertindihan calon PAS dengan PKR pada PRU13 ini adalah untuk menyelamatkan Pakatan Rakyat."
Hj Hadi berbohong bila mana keputusan adalah sebaliknya. Tindakan Hj Hadi itu telah memberikan kemenangan kepada Umno akibah perpecahan undi dalam pertandingan tiga penjuru tersebut.
18) TPPA dimulakan oleh Umno dan bukan DAP tetapi Hj Hadi berbohong dengan menuduh bahawa DAP sokong TPPA kerana orang Cina dikatakan menguasai perdagangan di negara ini. Kenapa Hj Hadi tidak mengecam Umno tetapi sebaliknya mengecam DAP?
19) Ketika kempen pemilihan, Ust Ahmad Awang mencabar Hj Hadi sebagai presiden parti. Hj Hadi telah memfitnah Ust Ahmad Awang sebagai pemimpin pilihan DAP. Antara kata-kata fitnah Hj Hadi :
"Dua-dua ada ulama'; cuma hok satunya DAP nok. Hok dua sajer. Satunya DAP tak nok. Saya nak beri peluang kepada Pilih samaada yang hok DAP nak ker, hok kita sendiri kita nok. Saya beri bebas kepada orang Pas samada pilih pemimpin yang DAP nok cara dia ataupun kita sendiri. Vdionya ada di sini
20) Hj Hadi telah mengelirukan rakyat dengan RUU yang mahu dibentangkan di parlimen itu adalah hudud. Hj Hadi dengan bertegas mahu melaksanakan hudud di Malaysia hingga menyebabkan Pakatan Rakyat berbalah sesama sendiri dan akhirnya berpecah.
Malah Pas sendiri berpecah dan ramai ahlinya yang keluar parti kerana mahu isu hudud ditangguhkan dahulu dan menumpukan soal-soal keadilan sosial dan kebajikan rakyat terlebih dahulu.
Ternyata Hj Hadi berbohong ketika dia berkata "Akan bentangkan draf perlaksanaan hukum hudud di parlimen sebelum 9 April 2015!"
Setelah berbohong RUU yang mahu beliau dibentangkan itu hudud, kini berhempas pulas menjelaskan RUU itu bukan hudud tetapi hanyalah untuk meminda hukuman dera dan denda akta 355.
21) Tetapi ketika mengumumkan mahu berkawan dengan parti 'Ikatan', Hj Hadi mengakui mahu menangguhkan hudud dengan berkata, "Hudud kita fikir kemudian, apa yang dibentangkan di parlimen bukan untuk melaksanakan Hudud....
22) Pada majlis pelancaran manifesto Pilihanraya Negeri Sarawak yang baru lalu, Hj Hadi berkata, walaupun bertanding pada PRN kali ini, parti itu tidak berminat merampas kuasa, sebaliknya mahu memperkukuhkan ‘sistem semak dan imbang’ dalam urus tadbir kerajaan negeri.
Bagaimana mahu memperkukuhkan ‘sistem semak dan imbang’ urus tadbir di Sarawak sedangkan Pas hanya yakin akan menang satu kerusi sahaja?
Hj Hadi berbohong ! Dia sebenarnya hanya mahu mengacau daun sebab Amanah bertanding sama.
23) “PAS bukan parti pengampu,” parti itu akan menentang habis-habisan jika dasar yang mahu dilaksanakan menekan rakyat.
Kata-kata Hj Hadi itu adalah bohong! Di Terengganu Hj Hadi dan PAS gagal melaksanakan ‘sistem semak dan imbang’ walaupun PAS mempunyai 14 kerusi berbanding Umno/BN yang mempunyai 17 kerusi.
24) Hj Hadi berbohong dengan tujuan mahu menakut-nakutkan ahli partinya supaya terus taat kepadanya. Dia kata, "Tidak taat pada Pas, (baca tidak taat kepada Hj Hadi), seperti hilang akidah!"
Hj Hadi jadi menggelabah kerana ramai ahli Pas keluar parti untuk menyertai Amanah, yang sebelum ini dianggapnya sebagai parti nyamuk....
25) Hj Hadi mendakwa bahawa partinya akan menyokong perkara yang benar dan menyanggah apa yang salah.
Ternyata Hj Hadi berbohong apabila sanggup menyokong Perdana Menteri Najib Tun Razak dalam skandal RM2.6 bilion. Dia kata tidak bukti!
26) Hj Hadi kata dia mahukan Umno dan Barisan Nasional tumbang. Tetapi dia siang malam menyerang Amanah dan DAP dengan menuduh mereka anti Islam, anti hudud. Adakah Umno akan tumbang dengan serangan Hj Hadi terhadap Amanah dan DAP? Ternyata Hj Hadi hanya berbohong nak tumbangkan Umno/BN kerana dia tetap mempertahan Najib dan tidak menyerang Umno sebagaimana dia lakukan keatas Amanah dan DAP.
27) Hj Hadi menuduh Amanah sebagai mengikut telunjuk DAP tanpa menunjukan sebarang bukti mengenainya.
Hj Hadi adalah berbohong kerana dia sebenarnya yang menjadi boneka dan khadam Umno kerana mengambil aleh kerja-kerja Umno menyerang Amanah dan DAP.
28) Hj Hadi berbohong dan memperbodohkan orang kampung dengan menuduh Amanah bersekongkol dengan DAP membantah pembentangan usul RUU355 di parlimen. Hj Hadi tuduh Amanah dan DAP mahu menghalang perlaksanaan syariat Islam.
Walhal yang sebenarnya DAP dan Amanah cuma tanya speaker kenapa usul itu didahulukan, bukannya menghalang perlaksanaannya.
Usul itu pula bukan dibentang untuk dibahaskan.Hj Hadi sendiri yang minta supaya pembentangannya ditangguhkan ke lain masa
Sebagai penutup, ingin saya panjangkan pertanyaan dari seorang fesbuker yang bertanyakan seperti berikut :
Betul ke, aku dengar cerita, Hadi Awang baru terima hadiah peribadi berupa dua buah kenderaan mewah, iaitu pacuan empat roda (4X4) Land Cruiser dan sebuah MPV Toyota Fortuner.... Anggaran nilainya lebih kurang RM700,000 sahaja.... Dia juga dikatakan menerima hadiah berupa sebuah rumah baru khusus untuk isteri keduanya. Betul ke...?
Apabila ditanya, Hadi Awang kata, 2 buah kenderaan mewah dan rumah baru itu adalah hadiah dari anak muridnya.
Macam bohong je...!!!
Dengar cerita lagi, setelah diselidiki, rupa-rupanya dua buah kenderaan baru itu adalah pemberian seorang kontraktor yang telah berjaya mendapat projek dari Putrajaya bernilai RM684 juta, hasil pertolongan Hadi Awang yang melobi Najib melalui panggilan telefon.... Kerana itu, dia memberikan hadiah itu kepada Hadi Awang sebagai tanda ucapan terimakasih dan mahu membalas budi dan jasa Hadi Awang hingga dia berjaya dapat projek.... Betul ke...?
Saya tanya je.... takkan tanya pun sampai kena taubat nasuha.
Setelah kalian melihat siri pembohongan Hj Hadi di atas itu, apakah layak dia di anggap sebagai seorang ulama? layakkah Hj Hadi terus memimpin sebuah gerakan harakah Islamiyah ?
Jawapan itu hanya ada pada diri kalian. Buktikan apa yang saya dedahkan diatas adalah fitnah. Jangan jadikan diri kalian terus diselubungi oleh penipuan daripada melihat kebenaran yang nyata di depan mata. Jangan taksub membabi buta. Maka fikir-fikirlah bersama.... CNP .
CNP : Mohd YusofKENAPA BERLAKU POLITIK " KONGKALIKONG " TITM ??
http://www.sinarharian.com.my/politik/pelawaan-pas-tidak-masuk-akal-pkr-1.688267

POLITIK " KONGKALIKONG" TITM . KERNA APA?? kERNA HANYA BISA BERANI BUKA MULUT SIKIT SEWAKTU PRESIDENNYA UZUR ! BILA SANG PRESIDENNYA ( PARTI 2H / HADI HASHIM )  SIHAT KEMBALI; PASTINYA MULUT TIMBALANNYA BISA DIKUNCI  SEMULA. DAN MENGALAMI PENYAKIT " KANCING GIGI " YANG KRONIK ; SEPERTI YAG PERNAH BERLAKU ; YANG LEPAS-LEPAS ; SANG PRESIDEN BISA SAJA  " OVER-RULE " IDEA TITM !! .( KERNA MEMPUNYAI " D POWER OF COMMAND ! " DALAM PARTI 2H DAN SEMUA PENGIKUTNYA KENA " WALA " WALAUPUN SECARA " BUTA TULI " MENGIKUT RESMI " PERIGI BUTA " !!  . TETAPI ISLAM MENGAJAR SANG PRESIDEN BUKAN LAH " MAKSUM  " SEPERTI NABI DAN BISA BIKIN KESALAHAN DAN KESILAPAN YANG BISA DITEGUR OLEH SESIAPA PUN . HATTA ! OMAR AL KHATTAB PERNAH DI TEGUR OLEH ARAB BADAWI !   FIKIRKANLAH ..    .......  Nasharrawy/13.6.17

Oleh:  www.nasharrawy.blogspot.com
          www.Twitter.com/adnanrawa


KENAPA MALAYSIA YANG DIKENALI DUNIA SEBAGAI " A CORRUPTED NATION " ( RUJUK MAJALLAH " TIMES " ) SARAT DENGAN KERAKUSAN DAN KEFASADAN  DAN SKANDAL- SKANDAL MEGA ; " KLEPTOKRASI " SONGLAP DANA AWAM . MASIH MAHU BERSUBAHAH LAGI DENGAN KERIS TELANJANG YANG MELINGKUPKAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA ! JIKA MENANG LAGI PRU 14 ; BISA BERTERUSAN DAN KEKAL " KLEPTOKRASI " NYA DAN RAKYAT ( " TAX-PAYERS " ) YANG BISA MENANGGUNG SEGALA BEBANAN KOS KLEPTOKRASI SONGLAP DANA AWAN , KORUPSI , SALAHGUNA KUASA , KETIRISAN DAN KEFASADAN EKONOMI.!!   PENGUASA KERIS TELANJANG TIADA RELEVAN LAGI ; NTR BISA JADI KETUA OPPOSISI PADA PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA !  :" ALLA HU AKBAR ! " ................... Nasharrawy/14.6.17 

http://www.agendadaily.com/Email-Pembaca/surat-terbuka-untuk-pemimpin-pembangkang-malaysia.html  (  /Email-Pembaca/surat-terbuka-untuk-pemimpin-pembangkang-malaysia.html ).

JANGAN TAK TAHU ! " PAS SUDAH MATI " ( IT'S D LIKENESS OF A " DEAD MAN WALKING " ) . Yang ada sekarang adalah Parti 2H ( Hadi Hashim ) ! Bisa menjadi " KLON " dan " BONEKA "( Kuda Tunggangan Keris Telanjang ) . Yang bisa tandingi semua musuh musuh Keris Telanjang ( PH ) pada PRU 14 nanti ; kerna merupakan musuh Parti 2H sama ! . Kerna apa ? Mahu kekalkan parti kleptokrat sahabatnya itu ; keris telanjang berkuasa ! .

SEPERTI KATA TIMBALAN MUSRSHIDUL AMNYA. Pada Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H ( Hadi Hashim ) 2017  . seperti berikut, "  KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN KERIS TELANJANG SEKARANG INI " . .Kalau bukan " BARUA " ( Agen ) dan " "BONEKA " ( Kuda tunggangan ) Keris Telanjang ; apa lagi ??. Dan sebelum itu pencerahan daripada Sang Presidennya sendiri  yang berkata , " SEKARANG INI BOLEH UNDI KERIS TELANJANG ATAU PARTI 2H !! " . DUA ITU SAHJA ! . Ini bererti sudah wujud " PASNO " sebagai satu entiti politik pada praktisnya !! ; Yakni,  Keris Telanjang dan Parti 2H  sebagai satu entiti politik pada praktisnnya !  Persis ! PRU14 antara  " PASNO " VS PH " . Dua itu sahaja ! .

MAHTHIR DAN KIT SIANG sendiri bilang bakal PM bisa di tentukan selepas PRU 14 !  Kena apa ? tumbangkan dahulu " PASNO " pada PRU 14 ! .Itu bukanlah satu isu ; kerna PH mempunyai " MAJLIS PRESIDEN "  DAN MAJLIS SETIAUSAHA NYA SENDIRI ! . Yakni , kemuafakatan ( " Consensus : ) PH membuat sesuatu keputusan yang bisa dipatuhi oleh semua ! Mereka semua adalah pemimpin-pemimpin yang matang dan berpengalaman luas dalam politik Malaysia!! Bukannya seperti politik matang, dan sejahtera ( " COMFORT ZONE " ) PARTI 2H  dalam " PASNO " SEKARANG INI ! Yang bisa masuk UBN selepas PRU 14 ( " Coalition Govt ") pastinya bukan dengan PH . Kerna apa ?? kerna ada Amanah dan Dap !! dan sekarang kerna faktor tambahan l Pkr dan Bersatu !!

. NAK TAKUT APA  " PASNO " ?? .Dah rasa dekat-dekat nak nadi pembangkang kah ?? .Pada PRU 14 nanti dengan izin Dia ! Kerna apa ? " PASNO " sudah tiada relevan lagi ! Rakyat bangsa satu Malaysia menyakini PH yang bisa kemukakan ; SATU CALUN,! SATU LOGO ! SATU MANIFESTO !  DAN SATU PAKATAN ( HARAPAN ) . Untuk tumpaskan ' PASNO " Pada PRU 14 nanti ; dengan izin Dia ! 

BEKAS PM SELAMA 22 TAHUN. Tiada mempunyai " DEDAK " sebanyak RM2.6.BILLION di dalam akaun peribadi ! Akan tetapi NTR ?? Anda tiada bisa lagi menjadi PM . Kerna apa ? . " ENOUGH IS ENOUGH !! " . Tak reti -reti lagi kah ?? .Banyak masa , fikiran dan tenaga ANDA telah di sia-siakan saja di akhirah nanti !! . . Di habiskan untuk kayakan diri kendiri ,  RM , Anak tirinya dan Low !! Dengan cara songlap dana rakyat 1MDB ! sebanyak RM14 Billion ( RM14 Ribu Juta ! )  sepertimana yang di dedahkan oleh " Department of Justice " ( DoJ ) Amerika ! .Kenapa Sehingga kini tiada berani di saman oleh MO1 ?? Pendedahan " SR ( Sarawak Reports ) "  dan " Wall Street Journal ".  Bahawa RM2.6 BILLION masuk ke dalam akaun peribadi MO1;  juga tiada bisa di sangkal atau di saman oleh beliau hingga kini .Kenapa??  seperti yang dakwa ; ianya ternyata bukanlah " sedekah " atau "  Dedak " Tok Arab tapi wang songlapan dan kleptokrasi dana awam 1MDB ??  . Fikirkanlah .


KENAPA PENGUASA PH PULAU PINANG ; Bisa kasi bantuan sebanyak 74% lebih banyak daripada Ubn dahulu; untuk hak ehwal dan kemajuan  Islam ? Dan in sha Allahu bisa mendirikan " HOSPITAL ISLAM " DAN " UNIVERSITI ISLAM " pula dengan izin Dia !  .Yang dimomokkan oleh " PASNO " sebagai anti Islam dan bersifat " Chauvinist " . Sedangkan Mca yang " Chauvinist " yang bisa saman hudud di mahkamah tinggi ; tutup mata sebelah sahaja . Mengapa ?? .

JANGAN LUPA ! Prof. Abdul Aziz Bari , saterawan negara A. Samad Said , Zaid Ibrahim ( Bekas Menteri Undang-Undang ) , Mejar ( B ) Zaidi , Zairil Khir Johari , Diana dan ramai lagi  tokoh dan pemimpin dalam Dap ! Mereka in semua " Cina " kah ?? Dn agent " KRISTIANISASI : kah ??  Mereka adalah perjuang rakyat dan Dap adalah parti " Multi -Racial " tidak seperti Keris Telanjang , Mca dan Mic yang bernaunsakan rasis !!  .dan " Chauvinism " is their " POLITICAL SURVIVAL " , Sekarang ini " RASIS " DAN " RELIGIOUS EXTREMISM " dimainkan pula oleh " PASNO " !! Selaku satu entiti politik pada parktisnya ! Main isu yang sama ! Kenapa ?? Fikirkanlah sendiri . Mana " PAS 4ALL " dan " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN " ??  Kenapa Sudah " TUKAR HALUAN " ( " DERAILMENT "  ) DARIPADA PERJUANG " PAS " ASAL ??  . Fikirkanlah . Justeru itu, wujudnya " GERAKAN ISLAM GENERASI KEDUA: " AMANAH " !! .

 BAHKAN;  " PASNO " mahu menegakkan kerajaan assobiyyah " Nasionalis Islam" . Iatiu kerajaan " Melayu Islam " " PASNO " di Selangor dan Perak pada tahun 2008 ! Akan tetapi dengan izin Dia bisa  disekang oleh Tok Guru dan Bekas Pesuruhjaya Pas Perak . Yang mempertahan mandat rakyat kepada kerajaan PR ( Pakatan Rakyat ) . Kerna tiada mahu khianati rakan " Tahaluf Siasi " dan Islam adalah " Rahmatan lil'alamin " bukannya ' Melayu Islam ' . Arab Islam ' atau " Turki Islam " yang tiada pernah diajar oleh kerajaan Islam Osmaniyyah ! .Tok Guru bilang , " MEREKA INI ADALAH BONEKA KERIS TELANJANG " !!

UNTUK MEMERINTAH PUTRAJAYA : PH perlu tumpaskan " PASNO " pada PRU 14 dengan izin Dia ! Bukan tumbangkan Keris Telanjang sahaja . Kerna apa ? ." PASNO " adalah satu entiti politik pada praktisnya . Fikirkanlah .Tak reti-reti lagi kah ?? .Parti 2H ( Hadi Hashim ) bukanlah Parti Pembangkang !! sepertimana fakta-fakta yang telah disebut di atas! " SUDAH TERANG LAGI BERSULUH ! " .Pencerahan oleh Tim. Murshidul Am dan Presiden Parti 2H sendiri !! .

PENENTANGAN para pemimpin Amanah ,Dap , Pkr terhadap kefasadan dan kerakusan kuasa dan ekonomi para pemimpin Keris Telanjang bukan perkara baru semalam di lakukan! Bahkan mereka mereka pernah di "LOCK-UP " ;  di penjarakan dan juga disumbat di dalam " Detention Camp " !! Demi untuk agama ,bangsa dan negara dan untuk selamatkan Malaysia .Pengorbanan mereka seperti Mat Sabu . Anwar , Kit Siang dan ramai lagi aktivis rakyat . Bukanlah perjuangan yang sia-sia . Akan tetapi adalah perjuangan yang direstui rakyat Marhein dan penuh dengan barakah ! dan harapan rakyat bangsa satu Malaysia ! 

PEMIMPIN PH adalah ikon perjuangan rakyat . Seperti Anwar , Mat Sabu , Rafizi , Khalid Samad , Tian Chua , Mujahid Yusuf Rawa , Sarifuddin Nasution , M Kulasegaran, Tony Puah  dan ramai lagi . Bukanlah berjuang atas nama peribadi mereka . Akan tetapi untuk memenuhi aspirasi rakyat marhen dan demi untuk menyelamatkan kantong negara daripada nafsu serakah pemimpim " KLEPTOKRASI " keris telanjang yang bisa songlap dana awam ! Apa sudah jadi dengan skandal Tabung Haji , Mara, Felda ,KWAP dsn? Perbuatan khianat Kit Siang, Anwar , Mat Sabu , Mahthir dan Shafie Afdal kah ini semua  ?? Apa sudah jadi dengan " DEDAK " RM9.5 JUTA ITU ??  MANA DIA " RCI " . KENAPA TUNGGU !! 

BAHKAN TERKINI , Bekas PM 22 Tahun; negarawan Mahthir bisa tak tahan lagi dengan kefasdan dan kerakusan kleptokrasi songlap dana rakyat yang begitu maha dahsyat ini. Terpaksa keluar daripada Parti Kleptokrat keris telanjang ini ( Bekas Presidennya ) . Bersama dengan bekas Tim. Presidennya Muhyiddin dan Bekas MB Kedah serta Shafie Afdal bekas Naib Presiden parti tersebut ! Daripada Sarawak yang membentuk parti alternatif Sarawak . Iaitu " WARISAN "  untuk bersama -sama dengan kebangkitan rakyat . Bersama dengan PH ( Pkr , Amanah , Dap dan Bersatu ) untuk tumpaskan " PASNO " pada PRU 14 nanti ; dengan izin Dia! .Faedah perjuangan mereka amat besar sekali . Kerna apa ? Pemimpin-pemimpin PH adalah penyelamat rakyat dan negara .; dengan izin Dia !  Dan membebaskannya daripada cengkaman kezaliman , kerakusan dan kefasadan kleptokrat keris telanjang !!  ; dengan izin Dia ! Fikirkanlah .

CUKUPLAH  NTR untuk kukuhkan lagi posisinya selaku PM ; terpaksa letakkan bin sedatuknya selaku Menteri dengan Tugas-Tugas Khas !! Di Jabatan Perdana Menteri !!  Sedangkan itu sebenarnya tugasan Timbalannya sendiri ! Kerna apa jadinya begitu sekali ?? ." PELIK TAPI BENAR !! " . Anda fikirkanlah sendiri ! .

PERJUANGAN  Anwar, Mat Sabu , Kit Siang . Mahthir , Muhyiddin , Mukliz  sbn adalah perjuangan untuk kepentingan yang bersifat nasional demi agama bangsa dan negara yang tercinta . Kalau tidak mengapa perlu menghadapi segala tribulasi dan mehneh perjuangan!!  . Kan lebih baik bersantai dan bersenang lenang dan berseronok dengan anak bini di rumah sahaja . Akan tetapi . mengapa mereka ini  semua sanggup berkorban dan berjuang .Memberikan masa , tenaga, fikiran dan wang ringgit ! Unuk APA ? Dan untuk SIAPA ? . Fikirkanlah pengorbanan mereka itu . Jangan di sia-siakan ! 


JUSTERU ITU,  , demi untuk menegakkan " MALAYSIA BARU " melalui " POLITIK BARU ! ALAF BARU ! RAKYAT MALAYSIA ! (  PH ) !! .  Yang bukan rasis dan ekstemis agama  dan " KLEPTOKARSI " SONGLAP DANA AWAM . Kerna apa ?? Problema yang terbesar yang di hadapi oleh rakyat bangsa satu Malaysia dewasa ini. Adalah datangnya daripada " PASNO "  , BUKANNYA PH YANG BUKAN RASIS DAN BERJUANG UNTUK SELAMATKAN RAKYAT MARHEIN ; UNTUK SELAMATKAN AGAMA BANGSA DAN NEGARA PADA PRU 14 INI DENGAN TUMBANGKAN " PASNO " DENGAN IZIN DIA ! ........ Nasharrawy/14.6.17

UNDILAH APA SAJA : "  ASAL BUKAN KERIS TELANJANG PARTI 2H !!  " ( ABUP ! ) . 

" ALLA HU AKBAR ! " .

Oleh:   www.nasharrawy.blogspot.com
            www.Twitter.com/adnanrawa

DON'T B RACIST R. PETRA !

Nasharrawy Rawaan WHAT A " CHAUVINIST " STATEMENT ! MALAYSIA IS FOR " ONE BANGSA MALAYSIA ' !! . ALL R D CITIZENS OF MALAYSIA !! . THERE'S NO " MELAYU ISLAM " GOVT. WHICH 'VE FAILED 2 FORM IN SELANGOR N PERAK IN D YEAR 2008 ; BY " PASNO " ( " KERIS TELANJANG N PARTI 2H ( HADI HASHIM ) AS " ONE POLITICAL ENTITY IN PRACTICE ! ) ; SO AS 2 DETHRONE " A RAKYAT GOVT " OR PR ! . Y ?? ISLAM IS " RAHMATAN LIL 'ALAMIN " ; JUSTICE 4 ALL " REGARDLESS OF RELIGION, RACE N ETHNIC !! GE 14 IS PURELY BETWEEN " PASNO " VS PH !! .ONLY THESE 2 ! . DETHRONE D CLEPTOCRATIC REGIME IN D GE 14 N SAVE D PEOPLE N MALAYSIA FROM D CLEPTOCTRATS VULTURES !! VOTE ANYTHING EXCEPT " PASNO " ( ABUP !! ) ....... Nasharrawy/ 15.6.17

By:  www.nasharrawy.blogspot.com
           www.Twitter.com/adnanrawa


SIAPA YANG KOMPLIKASI SKANDAL IMDB , FELDA DAN " PUBLIC PROSECUTOR"  YANG DIUPAH ?? MANA DIA " RCI " ( SIASATAN DI RAJA ! ) .

Nasharrawy Rawaan • 4 minutes ago
IANYA BERPUNCA DARIPADA " SELECTED PROSECUTION " . .DALAM KES " DEDAK " RM9.5 JUTA JUGA ; " PUBLIC PROSECUTOR " TAK MUNGKIN BISA ADIL DALAM TUGASANNYA ! DALAN KES FELDA MENGAPA TIADA BISA DILANTIK " AUDITOR LUAR YANG PROFESSIONAL " . SEMUANYA SEBENARNYA MEMERLUKAN " RCI " SUPAYA BISA BERLAKU ADIL DAN SAKSAMA KEPADA SEMUA TANPA " PILIH BULU " DAN " SELECTED PROSECUTION " FIKIRKANLAH . ...... Nasharrawy/15.6.17
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com... ( index.php/berita-list/20-headline/8959-sprm-didakwa-berat-sebelah-kendali-kes-1mdb-fgv ) .
HARAPAN ( PH ) BISA PERINTAH PUTRAJAYA ! KERNA APA ?? JIKA BERSATU TUMPASKAN" PASNO " PADA PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA !
Nasharrawy Rawaan ·
SEWAJARNYALAH PENGERUSI PH ITU ADALAH ANWAR SENDIRI YANG PERNAH DIPERSETUJUI BERSAMA SEBELUM INI. LAMA SEBELUM BERSATU MASUK PH . BAHKAN PRESIDEN PAS DULU ; AL MARHUM US. FADZIL NOOR PUN BERSETUJU ANWAR SEBAGAI BAKAL PM PADA WAKTU ITU . APA SALAHNYA PH DIKETUAI OLEH WAN AZIZAH ! TANPA DIDOMINASI OLEH SIAPA-SIAPA ! . UNTUK " NEUTRALISE " ; PENGERUSI PH ; BUKAN MAT SABU YANG PALING  SENIOR DAN ISTIQAMAH  SEKALI LAWAN KERIS TELANJANG DAN BUKAN MAHTHIR( YANG BISA MASUK KELUAR KERIS TELANAJNG ) DAN MUHYIDDIN YANG BARU NAK BELAJAR LAWAN KERIS TELANJANG !!
KERNA APA ?? KERNA KEPUTUSAN PH ; BISA DIBUAT SECARA " CONSENSUS " MELALUI " MAJLIS PRESIDEN PH " ; YAKNI , PASTINYA BUKAN SECARA " SOLO " ATAU DIMONOPOLI OLEH MANA-MANA PEMIMPIN PH !! DAN DIPERSETUJUI OLEH SEMUA SELEPAS ITU ! ( KONSENSUS ! ).; HARAPAN ( PH ) PRESIDENTIAL COUNCIL 'S COMMAND " !  ANWAR BISA JADI PENASIHAT PH BUAT SEMENTARA WAKTU BERSAMA MAHTHIR ..APALAH SALAHNYA SETELAH 18 TAHUN BERMUSUH ! DEMI UNTUK SELAMATKAN NEGARA DARIPADA KERAKUSAN KERIS TELANJANG ! YANG KLEPTOKRASI SONGLAP DANA AWAM !!  KERNA APA ?? " POLITICS IS THE ART OF POSSIBILITY " ."  AND POLITICS IS  THE ARTS  AND SCIENCES  2  RESOLVE THE BEST WAY OF HOW 2 GOVERN ! "  AND HOW 2 SAVE MALAYSIA FROM D CLEPTOCRATIC REGIME AND CLEPTOCRATIC VULTURES !! ............... Nasharrawy.
SEBAGAI JALAN TENGAH YANG LEBIH BAIK DAN PRAKTIKAL .. DI MANA WAN AZIZAH BISA DILANTIK IN SHA ALLAHU DENGAN MENGENEPIKAN SEGALA EMOSI DARIPADA SEMUA PIHAK ! ; SEBAGAI PENGERUSI PH DALAM PENDAFTARAN PH NANTI DENGAN ROS NANTI !
BERSATU BERSAMA SATU LOGO ! SATU CALUN ! SATU MANIFESTO ! DAN SATU HARAPAN ( PH ) . DEMI UNTUK TUMPASKAN " PASNO " ; PARTI 2H ( HADI HASHIM ) DAN KERIS TELANJANG SELAKU " SATU ENTITI POLITIK " PADA PRKSTISNYA PADA PRU 14 ; HANYA ADA DUA SAHJA ! " PASNO " VS PH ! HARAPAN ( PAKATAN HARAPAN ) YANG BERSATU PADU BISA DI PILIH OLEH BANGSA SATU MALAYSIA UNTUK TUMPASKAN " PASNO " PADA PRU 14 NANTI ! DENGAN IZIN DIA !
FIKIRKANLAH .HARAPAN ( PH ) BUKANKAH SUDAH ADA " MAJLIS PRESIDEN" NYA SENDIRI ??? ITU SUDAH CUKUP BAIK SEKALI UNTUK PENCERAHAN DALAMAN BAGI ORANG YANG BERFIKIR !! KERNA APA ? " MAJLIS PRESIDEN PH " YANG IDEAL DAN UTUH BISA DIGERUNI OLEH " PASNO " YANG BISA KECUNDANG DI TANGAN HARAPAN ( PH ) YANG " SOLID MOLID " !! FIKIRKANLAH .MANA YANG LEBIH PENTING ! ?? NAK JADI PRESDEN PH KAH ?? ATAU NAK " DETHRONE " " PASNO" PADA PRU 14 DENGAN IZIN DIA ! BUKTIKAN KEWIBAWAAN KEPEMIMPINAN HARAPAN ( PH ) DENGAN IZIN DIA ?? ANWAR, WAN AZIZAH, KIT SIANG , MAT SABU , MAHTHIR MUHYIDDIN DENGAN IZIN DIA !! FIKIRKANLAH ........ Nasharrawy/15.6.17
" ALLA HU AKBAR ! "
UNDI SIAPA SAJA ! ; " ASAL BUKAN " PASNO " !! " ( ABUP ! ) .
KENAPA HARAPAN ( PH ) PERLU BERTINDAK PANTAS , TERSUSUN RAPI DAN PROFESSIONAL ??


PH KELANTAN MENDAHULUI PROGRAM BERSAMA SEMUA KOMPONEN PH DAN SUDAH PUN ADA SEKRETARIAT SENDIRI SEMUA PARTI D PERINGKAT PARLIMEN DAN DUN . SHABAS ! SEWAJARNYA DI CONTOHI DAN DIIKUTI OLEH PH DI SEMUA NEGERI-NEGERI YANG LAIN . PERLU BERTINDAK CEPAT, TERSUSUN KEMAS -RAPI DAN PROFESSIONAL JIKA MAHU JADI PENGUASA NEGERI DAN PENGUASA PUTRAJAYA ! YANG BARU PADA PRU 14 NANTI .DENGAN IZIN DIA ! " ALLA HU AKBAR ! " ........... Nasharrawy/15.6.17
Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com... ( /index.php/berita-list/16-berita-utama/8960-sekretariat-ph-kelantan-dibentuk-husam-penasihat-pengerusi-digilirkan ) .


SKANDAL MEGA 1MDB: " FITNAH " AUTA " ATAU " FAKTA " MANA " SIASATAN DIRAJA " ( RCI ) ??

Ini berlaku dua hari sebelum beliau bermain golf dengan Presiden Barrack Obama pada malam Krismas 2014.

Kunjungan ke Amerika Syarikat itu menjadi kontroversi apabila beberapa negeri di pantai timur Malaysia dilanda banjir teruk dan Najib terpaksa terbang pulang untuk melawat kawasan yang terjejas.
WSJ melaporkan bahawa seorang pekerja di kedai Chanel di kawasan kelas atasan Ala Moana Center masih mengingati isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor yang membeli-belah di gedung itu sebelum Krismas.
"Urus niaga di gedung Chanel itu dibayar melalui kad Visa atas nama Najib, menurut dokumen siasatan Malaysia. Pada mulanya transaksi itu tidak berjaya dan Najib yang turut hadir, terpaksa menelefon bank untuk meluluskan pembayaran berkenaan," kata laporan itu.
Dokumen itu juga menunjukkan bahawa kad kredit dibayar melalui akaun atas nama Najib dan akaun berkenaan telah dikreditkan dengan AS$9 juta beberapa bulan sebelum itu.
Kereta mewah
Menurut dokumen itu, wang berkenaan datang dari SRC International, bekas anak syarikat 1MDB yang kini berada di bawah Kementerian Kewangan dan diterajui oleh Najib sebagai menterinya.
"Pada hari Najib bermain golf dengan Obama, SRC International memindahkan lagi AS$9 juta ke akaun itu melalui cabang tanggungjawab sosial korporat 1MDB. Wang itu tiba sehari selepas Krismas," kata laporan WSJ itu.
Dokumen juga menunjukkan Jakel Trading Bhd, peruncit pakaian mewah Malaysia, sebagai antara penerima paling lazim dana dari akaun Najib.
"Di antara 2011 dan 2014, Najib memindahkan lebih AS$14 juta kepada Jakel, menurut dokumen. Syarikat itu mengkhusus dalam pakaian tradisional Melayu, sut, pakaian perkahwinan dan kelengkapan rumah."
WSJ berkata terdapat juga perbelanjaan yang dicatatkan pada 28 Jun, 2011, di Signature Exotic Cars, pengedar kereta di Kuala Lumpur dengan harga AS$56,000.
"Kad kredit Najib juga mencatatkan perbelanjaan €750,000 pada Ogos 2014 di cawangan Itali, De Grisogono, sebuah kedai barangan kemas milik Switzerland.
"Seorang pekerja De Grisogono mengesahkan Rosmah, isteri perdana menteri, adalah pelanggan di kedai emas syarikat itu di cawangannya di Porto Cervo, sebuah resort kecil di Sardinia. De Grisogono enggan mengulas."
WSJ juga menghubungi beberapa syarikat lain yang didakwa terlibat dalam urus niaga berkenaan, tetapi semuanya tidak mahu mengulas.
Najib telah berulang kali menafikan sebarang salah laku dan menggunakan dana kerajaan untuk kepentingan peribadi.
573132

Artikel berkaitan  Wednesday, June 7, 2017

  MENGAPA PENYAMUN, PENYANGAK DAN PEROMPAK NTR UMNO/BN PENGUASA KLEPTOKRASI SONGLAP DANA AWAM MESTI DITUMPASKAN ( TERMASUK BONEKANYA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) PADA PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA ! APABLILA RAKYAT ( "TAX-PAYERS " ) YANG MENANGGUNG BERBILION-BILLION RM TERPAKSA MEMBAYAR NYA !

  Nasharrawy Rawaan
  1 hr

  KENAPA PAS SUDAH MATI ! YANG ADA SEKARANG ADALAH " PARTI 2H ( HADI HASHIM ) !!

  KENAPA PAS SUDAH MATI ! YANG ADA SEKARANG ADALAH " PARTI 2H ( HADI HASHIM ) !!
  KENAPA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) KHIANATI PERJUANGAN DAN" TUKAR HALUAN " PERJUANGAN ! BISA JADI " KLON " DAN " BONEKA " ( KUDA TUNGGANGAN ) KERIS TELANJANG ! FIKIRKANALAH ! UNDILAH SIAPA SAJA PADA PRU 14 NANTI : " ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP ) !
  https://www.youtube.com/watch?v=UfWfJxUOh_Y KENAPA BAHAYANYA PENYANGAK DAN PEROMPAK BESAR NEGARA MENJADI PM ?? PENGUASA KLEPTOKRASI NTR SONGLAP DAN AWAM YANG DITANGGUNG OLEH " TAX-PAYERS " MEMBAYARNYA !

  Nasharrawy Rawaan https://www.youtube.com/watch?v=XYQSTYap7KcMENGAPA SABAH BUKAN LAGI " FIXED DEPOSIT " UMNO/BN ??  https://www.youtube.com/watch?v=bhs-mEzuzQI TERBUKTI DAN TERBONGKAR RASUAH MOI ; MENGGUNAKAN WANG AKAUN PERIBADINYA ( RM2.6 BILLION ) YANG DISONGLAP DARIPADA DANA AWAM IMDB BUKANNYA DARIPADA " SEDEKAH " SHEIKH ARAB !!

  TERBONGKAR!! N4J1B R4su4h Peguam 9.5Juta,Penjara Anwar Kes L1W4T Saiful Bukhari . . . .…
  YOUTUBE.COM

  EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

  EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
  TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14