D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Thursday, November 27, 2014

http://lnkd.in/bdEB8yi UMNO IS NOT MALAY; MALAY IS NOT UMNO!! AS 2 MALAY IS NOT ISLAM N ISLAM IS NOT MALAY! 'COS MALAYS IN PAS DAP N PKR WILL TAKE OVER PUTRAJAYA IN D GE14 BY HIS GRACE !! N MALAYS IN UMNO WILL JOIN PAS , PKR N DAP WHEN UMNO IS OUSTED ; NO MORE IN POWER !! SO NOT MALAY WILL DIE BUT UMNO !... ISLAM SAVES RACE; NOT RACE SAVES RACE ! RACE IS UPLIFTED BY ISLAM IF ISLAM RULES NOT BEING RULED ! NOT RACE ; SO, FOLLOW ISLAM ISLAM less http://lnkd.in/bDnterF FOLLOW ISLAM ISLAM AS ISLAMIST NOT D " MAKE UP " ISLAM OR SECULARISM! By: Nash Ar-Rawy/28.11.14

Saturday, November 7, 2009


Pimpinan Jangan Terjerangkap Suara Melayu "Anjing Tersepit " Oleh : Nash Ar-Rawy

Pimpinan Jangan Terjerangkap Suara Melayu “Anjing Tersepit”
Nov 8th, 2009 | By Admin | Category: nash ar-rawy, utama ( www.perakexpress.com )

Oleh : Nash Ar-Rawy

Apabila anging tesepit berbicara apakah tanpa jerangkap samar. Atau apakah samar-samar lagikah pimpinan PAS akan putar alam anjing tersepit yang memang tradisionalnya tak lekang menyanyi lagu assobiyyah Melayunya dan MelayuIslam kononnya supaya PAS meninggalkan DAP/PAKATAN dan bersama UBN baru betul perjuangan PAS.

PAS pernah gagah menempur Umno di zaman Presiden Tuan Hj Yusuf Rawa dengan serangannya “ Menggempur Fahaman Assobiyyah” ? . Apa sudah berjaya mesej tersebut di terbarkan di khalayak dengan konsep Islamnya ; “ Rahmatan lil “alameen “ dan yang terkini “ PAS For All” dan “ Justice For All” . Atau masih ada lagikah Pimpinan PAS yang terkiai-kiai untuk menangkis peluru perkauman Umno; iaitu PAS menolak perpaduan Melayu Islam dan terima kerjasama politk dengan DAP/PAKATAN untuk memerintah Satu Malaysia.

Siapakah perkauman? Apakah MCA dan MIC itu bukan parti perkauman seperti Umno. Bukankah DAP dan PKR dianggotai oleh semua kaum yang menegakkan keadilan untuk semua tanpa mengira kaum dan agama; asalkan susah mesti dibantu .Tetapi, UBN membantu juga semua kaum tapi mengkaya-kayakan kroninya dan rakyat mahhein semua kaum terpinggir dan menjadi mangsa kerakusan UBN ; yang mempermainkan isu MelayuIslam tetapi adalah lidah anging tersepit yang hidup dengan dendangan lagu dan irama lidah anjing ‘MelayuIslam” yang cuba berselindung dengan jenama Islam spt : penerapan nilai-nilai Islam, Islam Hadhari dan MelayuIslam ;tetapi hakikatnya assobiyyah Melayu sama dengan parti perkauman Cina( MCA) dan perkauman India( MIC) . Tetapi, menembak peluru perkauman kepada DAP ; kononnya PAS mengkhianati MelayuIslam sebab menerima DAP dan menolak politik ‘MelayuIslam” Umno.

Tidak ada politik “MelayuIslam”sebenarnya, kerna yang ada hanya Islam (ad-Deen) dan bangsa seperti keturunan Melayu , Cina, India. dan lain-lain. Apakah Rasulillahu menegakkan ArabIslam dan Khalifah Islamiyyah di Turkey menegakkan TurkeyIslam dan kerajaan Islam Siber seperi Iran menegakkan ParsiIslam . Begitupun, PakistaniIslam atau AfganistaniIslam mengikut versi dan acuan Umno dan konsep Umno atau lebih tepat lagi “Akidah Umno’ seperti yang dinyatakan Presiden Umno yang jelas ada dua akidah . Iaitu Islam Islam yang betul dan satu lagi”Akidah Umno;iaitu MelayuIslam” yang bernausakan assobiyyah Melayu dan bertopengkan Islam ( ‘MelayuIslam ‘) .

Melayu tiada bisa selamatkan Melayu kerna yang bisa selamatkan Melayu , semua kaum dan bangsa adalah Islam.( ‘Pas For All”) Melayu bukan amalan agama ( ‘MelayuIslam’) tetapi bangsa atau ras. Buktinya, pembunuhan beramai-ramai di Memali adalah kefasadan fahaman “MelayuIslam”Umno : yang menjadikan Melayu bunuh Melayu hasil daripada konspirasi politik Umno( “MelayuIslam”) Buang biasiswa kepada Melayu yang sudah terjamin dalam ‘Social Contract” semua kaum satu Malaysia dalam Perlembagaan Malaysia. Buang Bahasa Melayu dalam pembelajaran ilmu matematik dan sains di institusi pengajian. dan penghakisan tulisan jawi zaman Khir Johari adalah kefasadan Umno( “MelayuIslam). Sejak bila DAP dan PAS/PAKATAN melakukan angkara pengkhianatan kepada bangsa , agama dan tanah air ini? Bukankah parti Umno( MelayuIslam) yang melakukannya.?Melayu bukan Islam dan Islam bukan Melayu. Melayu adalah Melayu( bangsa) dan Islam adalah Islam( Ad-deen) ; samasekali tiada wujud MelayuIslam kerna itu semua adalah penipuan Umno yang nyata dan akidah (‘Akidah Umno’ seperti kata Najib) yang sesat lagi menyesatkan.

Yanga ada hanyalah Islam kerna Islam itu penyelamat semua bangsa. Politik “MelayuIslam” Umno ternyata bukan sahaja “Melayu tipu Melayu” seperti kerakusan DEB yang melahirkan penipu bangsa yang kaya-raya dan terus kaya di atas nama Melayu yang mengambil peruntukan kepada Melayu yang susah untuk mengkayakan segelintir Melayu yang senang lenang di atas nama nak menolong Melayu yang susah. Sudah lebih 5 dekad politik umno “MelayuIslam” di manipulasi dan putar belit sepatutnya tiada timbul lagi masaalah kesusuahan orang Melayu dan semua kaum yang miskin yang susah yang tertindas kerna Malaysia Negara yang kaya . Tetapi, mengapa pembayar cukainyanya susah dan segelintar sahaja kolongmerat yang mewah melimpah ruah?

“ Formula One, One Malaysia, One Million, One Day “ Projek siapa ini kalau bukan “PROJEK KRONI SATU MALAYSIA” ? dan projek “ PKFZ” 20 BILLION HANGUS . Melayu . Cina , India yang susah dengan tekanan ekonomi dapat apa ? Ini semua adalah kefasadan rasuah dan kerakusan segelintir kolongmerat Cina yang kaya (MCA) dan segelintir Melayu umno ( “MelayuIslam’) yang kaya seperti yang di dedahkan oleh tokoh MCA sendiri. Ternyata politk Umno jenama ‘MelayuIslam” tidak bisa selamatkan Melayu dan semua kaum . Sebaliknya , qorun-qorun UBN menggunakan sentimen kaum dan agama untuk terus memerintah dan meratah khazanah negara kepunyaan rakyat.

Politik jenama ‘MelayuIslam ‘Umno ini sudah muak di hati rakyat yang sekarang ini beralih kepada PAS/PAKATAN . Cina , India sudah tahu yang sebenarnya perkauman bukannya PAS atau DAP yang bernaunsakan universalitas tanpa sempadan kaum tetapi; politik perkauman sebenarnya adalah politik jahat Umno “MelayuIslam” yang menipu dan khianat kepada Melayu ( bangsanya sendiri) dan Islam . Buktinya menolak hudud dan menolak royalti kepada kerajaan rakyat Kelantan dan dipaksakan ‘wang ehsan” yang tiada disebut langsung dalam Akta Petroleum. Akan tetapi, , mengapakah Sabah dan Sarawak bisa ada ‘ROYALTI” . Inilah kefasadan ke atas orang Melayu dan Islam yang dilakukan oleh politik jahat Umno “MelayuIslam” yang menipu dan khianati agama , bangsa tanah air dan sistem federalisme; yang berselindung di sebalik politik “MelayuIslam” bermain dengan sentimen kaum dan agama untuk hidup ; justeru itu, jenama Islam Hadhari ; Islam cabut lari . Mana ada lagi retorik itu sekarang yang diganti dengan retorik tadika satu Malaysa iaitu itu: SMS ( SATU MALAYSIA SEKULAR) berjenama “MELAYUISLAM” yang menipu dan topengan semata-mata.

Justeru itu, begitu tepat sekali “At Correct Time and Correct Place” kerjasama politik PAS, DAP PKR untuk membasmi kefasadan rasuah, perkauman dan keautokrasian kezaliman(ISA) yang di bawa UBN dengan jenama politk “MelayuIslam” yang sudah lapok dan basi ini; di terjermahkan dalam PRU 13 nanti dengan menolak dan kunci-mati jajaan dan jualan murah Umno yang menjual satu malaysia untuk kroni dengan dagangan politik “MelayuIslam” dan kerjasama politik Pas-Umno yang sudah tak laku tapi tergila-gila menjajanya bagai orang yang bercakap merapu di hujung nyawa; dengan lidah “MelayuIslam” dan “akidah baru” dari lidah angjing yang tersepit; seperti mana gambaran dalam Qur’an sifat orang yang menolak Islam ibarat anjing yang yang menjelir lidahnya sepanjang zaman. Tutup sudah buka lidah anging tersepit( “MelayuIslam/ “Akidah Baru) dan bermulalah penjanaan semula ( ‘revitalize’) gelombang baru massa bersama PAS /Pakatan merealisasikan kemenangan dengan KEMUAFAKATAN PAKATAN yang jitu dan padu pada PRU 13 ini nanti,insyaAllahu! “PAS FOR ALL “ JUSTICE FOR ALL “ mengatasi dan mengurusi arus perdana politik yang membantutkan dan mematikan politk Umno “MelayuIslam” (sentimen kaum dan agama) dan politik satu Malaysia tenggelam dalam PARTI ISLAM SATU MALAYSIA(PAS) dengan merealisasikan konsep Islam : penyelamt agama ,bangsa dan negara ; iaitu, “ISLAM FOR ALL”

“ GOD IS THE GREATEST! “.
Tags: nash ar-rawy ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com )

Tuesday, March 16, 2010


Antara Roh Islam Dan Perkauman Melayu Oleh: Nash Ar-Rawy

Antara Roh Islam Dan Perkauman Melayu
Mar 16th, 2010 | By Admin | Category: nash ar-rawy, utama ( www.perakexpress.com )
Oleh: Nash Ar-Rawy ( www.nasharrawy.blogspot.com )

Roh Islam sememangnya wujud di dalam batang tubuh setiap orang yang mengucap syahadah . Sayangnya roh itu sudah dicengkam oleh sindrom wahhan; iaitu penyakit cintakan dunia dan takut mati. Pengaruh duniawi dan fisikal yang menyaluti tubuh menjadikan roh Islam itu tiada bisa dijanai atau menyerlah . Ini adalah kerna manusia berpegang pada yang mati, bukannya pada yang hidup .

Yang di luar itu sebenarnya mati ; yakni batang tubuh tiada bisa bergerak dan kaku beku kerna dia ‘Si Mati , “ jika tiada ‘Si Hidup” ; iaitu roh yang di dalam yang hidup lagi menghidupkan kerna ianya berasal daripada yang Maha Hidup ; yang empunya nyawa, rezeki, pangkat , kedudukan dan Yang Empunya Global .( “ Rabbil’ alamiin “ ).

Amat malang sekali manusia hanya mementingkan keperluan yang luar semata-mata seperti makan minum , kenderaan mewah , rumah mewah, dan kehidupan duniawi yang serba mewah. Sedangkan kehidupan yang sebenar adalah ‘orang dalam ‘ yang membawa manusia ke arah masa depan alam ukrawi yang memerlukan santapan rohani yang secukupnya iaitu: “ wa akimissolah tali zikri “ ( dan mengerjakan solat untuk tujuan zikir ) dalam keadaan “ Solatun Daimun “ ( senantiasa mengingati tuhan dan sepanjang masa berkeadaan solat ; bukan 5 waktu sahaja) .

Kerna, perbuatan kamu itu kekal dalam solat dan “talizikri “; justeru kamu tiada bisa melakukan maksiat kerna ada ‘tali zikri’ dan baru lah solat itu mencegah perkara benci dan mungkar ( “fahsya niwal mungkar “). Apabila segala laku-buat , aksi dan reaksi kamu adalah dalam “ Wataqollubaka fissajidiin’ ( dan pergerakan-pergerakan kamu adalah antara mereka yang sujud ) . Jika disebaliknya ; yang berlaku adalah “ Fawailullil musolliin” ( masuk ke neraka weil orang yang solat ); solat tapi tak bersolat!

Inilah intipati roh Islam dalam diri kamu yang hidup lagi menghidup kerna datangnya daripada yang Maha Hidup bukannya jasad kamu ; yang kamu utamakan yang pada hakikatnya adalah “ Si Mati “ . Justeru kerna, yang hidup yang bawa yang mati ; bukannya yang mati yang membawa yang hidup . Ibarat sebuah kenderaan itu, kelihatannya seperti hidup; boleh ke sana ke sini . Namun, jika tiada pemandunya ( ‘Si Hidup ) kenderaan itu mati ; langsung tiada bisa bergerak kerna memang sebenarnya barang mati atau ‘ Si Mati ‘) .

Apabila dalam aplikasi kehidupan manusia meninggalkan yang utama ‘Si Hidup” ( roh Islam ) dan memprimakan yang mati(‘Si Mati’);maka terjadilah penyakit wahhan tadi ; iatiu cintakan duniawi dan takut mati . Sayang untuk meninggalkan harta, saham, estet , kilang dsb ;lantaran itu takut pada mati . Justeru itu , roh Islam tiada berfungsi dan mati nya roh jihad fisabillah di dalam diri . Oleh kerna , terlalu sayang kepada tubuh badan dan penyaruh fisikal dan materi yang terlalu kuat . Maka roh Islam tiada dijanai dan tiada dibangkitkan; tidur lena dengan khayalan dan kepalsuan sandiwara dunia yang menipu dan meninggalkan masa depan kepentingan ukrawi . Yakni, kehidupan kamu yang sebenar! .

Justeru itu, apabila ditiupkan semangat assobiyyah dan pengapian perkauman Melayu , atas nama Melayu ; maka automatis roh Islam itu dimatikan kerna bangkai yang dikuburkan nabi 1,400 tahun dahulu di hidupkan semula menyesatkan manusia . Manusia memperjuangkan barang yang mati iaitu kebangsaan Melayu ( assobiyyah ) dan perkauman Melayu ( kaumiyyah) dan meminggirkan roh Islam yang suci murni , lagi hidup dan menghidupkan ; dikotori dan dipolusi dengan perkauman Melayu yang menjijikkan dan diharamkan nabi dalam hadis-hadisnya . Antaranya, “ Barangsiapa yang menegakkan assobiyyah , memperjuangkan assobiyyah dan mati kernanya; matinya mati jahiliyyah “ . Perkauman Melayu dan Kebangsaan Melayu itu membawa kepada kezaliman. Zalim kerna tiada meletakkan yang hak pada tempat yang sebenarnya! Islam sebagai “Ad-deen waddawlah” dan “Ad-deen wa syariah” dipinggirkan sebaliknya menegakkan perjuangan yang mati iaitu sentimen dan perkauman Melayu yang sesat lagi menyesatkan . Sebagai ajaran baru dan ugama baru yang dibawa oleh Umno yang paling bahaya sekali untuk satu Malaysia. Masuklah Parti Islam Satu Malaysia ( PAS) bersama PAKATAN rakyat yang tiada bernaunsakan perkauman untuk menyelamatkan agama bangsa dan negara daripada kerakusan perkauman, kronisma yang “ breach of trust’ dan ‘ breach of agreement” dalam skandal Royalti; RM2BILLION bukannya RM20juta yang ditipu Umno kepada bangsanya sendiri ; justeru kerna tiada “ROH ISLAM’ sanggup melakukan pengkhianatan ; petualang agama , bangsa dan tanahair . Sementara hutang semasa royalti adalah RM600juta seperti kata Husam .

Tegakkanlah roh Islam dalam diri anda yang bersifat “rahmatan lil’alamiin” menangkis kesesatan perkauman Melayu Umno ; kerna Islam itu ‘Ad-deen” dan hanya Islam yang boleh selamatkan manusia. Sementara fahaman sesat perkauman Melayu Umno ( Kebangsaan ) ; natijahnya : “ MELAYU TIPU MELAYU“ dan Islam cabut lari seperti yang berlaku kepada ‘ Islam hadhari ‘. Yang ada hanya satu sahaja .iaitu: ISLAM ISLAM

“ God is the greatest! “
Tags: nash ar-rawy

Tuesday, November 10, 2009


Kesesatan Akidah Umno: Nationalisme Dan MelayuIslam Oleh: Nash Ar-Rawy

Kesesatan Akidah Umno : Fahaman Kebangsaan dan Melayu Islam
Oleh : Nash Ar-Rawy ( Harakahdaily.net )

Akidah Umno yang dipertahankan Najib adalah termaktub di dalam ‘By Law” parti itu ,iatu: demi untuk menegakkan kebangsaan : raja-raja dan ugama Islam diperalatkan untuk mencapai tujuan tersebut.

Jenama ‘MelayuIslam” digunapalkai sebagai umpan untuk memikat-ikat pengundi Melayu dengan mencantikkan assobiyyah Melayu atau Kebangsaan Melayu( Malay Nationalism) dengan ‘make up’ Islam dan dipropagandakan politik ‘MelayuIslam” ; yang mana islam dan raja hanyalah alat kerakusan kebangsaan Melayu sahaja untuk memuaskan nafsu serakah politik ‘The end justifies the means” ; suatu bentuk kezaliman ; yang tiada mengambil kira sifir halal dan haram dosa , pahala, surga dan neraka.

Bukankah fahaman kebangsaan Melayu ( MelayuIslam) adalah akidah yang sesat lagi menyesatkan. Akidah kebangsan (Nationalisme) atau assobiyyah telah di haramkan dan dikuburkan oleh Rasulillahu 1.4000 tahun yang lalu . Mengapakah akidah yang sesat ini dikorek kembali dari pusaranya dan dihidupkan semula dan dijaja , diprojeksi dan dipropagndakan ajaran dan fahaman sekular yang sesat ini kepada pengundi-pengundi Melayu .

Bukankah dalam hadis Rasulillahu menegaskan,: Barangsaiapa yang menegakkan kebangsaan dan mati kerna kebangsaan, matinya, mati jahiliyyhah.yakni. bukan sahaja jadi bodoh ; tetapi sesat dan hadis lain nabi tiada mengaku umat. Seluruh umat Islam hendaklah membuang Umno kerna menganut akidah sesat dan menyesatkan orang Melayu yang sudah Islam berpegang kepada Islam sebagai “ad-Deen” diubah kiblat oleh Umno kepada akidah baru ;iatiu fahaman kebangsaan Melayu yang dihiasi dengan “MelayuIslam” untuk menghalalkan perjuangan assobiyyah Melayu( Kebangsaan Melayu ).

‘Indian muslims”, “Malay muslims”, “American muslims”, “Arabmuslims” ,”Chinese Muslims” adalah pengenalan rupa bangsa dan anutan agama itu sahaja. Tiada bisa dijadikan bangsa sebagai asas perjuangan kerna Islam adalah ‘ rahmatan lil ;alameen” Perjuangan bangsa bukan diajar Rasulillahu tetapi; ISLAM ISLAM bukan MelayuIslam sebagai perjuangan bahkan diharamkan sekali kerna melakukan kezaliman apabila meletakkan bangsa iatiu ; MelayuIslam bukan ISLAM ISLAM sebagai dasar atau akidah dan pegangan perjuangan.

Tidak salah orang Cina sayangkan Cina, Orang India sayangkan bangsa India hatta orang Melayu sayangkan kaumnya sendiri; keturunan Melayu . Maka apasalahya menganut akidah Umno ? seperti yang dipertahankan najib dan yang dipersoalkan TGNA ?.

Sayangkan bangsa, kaum , kumpulan ethnik dan keturunan adalah fitrah semula jadi manusia yang di jadikan Maha Penciptanya perbagaian kaum dan bangsa supaya manusia itu bisa kenal mengenal antara satu sama lain budaya dan bahasa yang berbeza. Ini kebijaksaan yang Maha Esa yang mencipa perbagai bangsa dan bahasa. Bukannya bisa mencipta satu bangsa dan satu bahasa sahaja di dunia ini.

Namun sistem dan akidah yang mahu digunapai manusia Islam oleh yang Empunya Global ialah ISLAM ISLAM bukannya politik ‘MelayuIslam”. Sayangkan bangsa tidak salah , tetapi menjadikan bangsa sebagai teras perjuangan itulah ‘derailment” atau berlakunya kesesatan akidah Umno. Firmanullahu, “ Inna solati, wanusiki, wamahyaya wawamati lil lahi robbil ‘alameen” ( Sesungguhnya, solat aku, ibadat aku, hidup ku dan mati ku adalah kerna Tuhan semesta alam ).

Hanya ISLAM ISLAM yang bisa menyelamatkan Melayu dan bangsa lain ; kerna MelayuIslam : Melayu tipu Melayu (Kroni elit Umnoputra) dan Melayu bunuh Melayu( Memali) “ ISLAM ISLAM is the world future constitution “(Piagam Madinah) ; “ISLAM FOR ALL “ against akidah baru “MelayuIslam” (Dunia Islam Ketawa)

Islam satu ‘complete set of life” tiada perlu di hiasi lagi dengan ‘make up’ atau kosmetik yang berjenama palsu bukan ‘ORI” ( ISLAM ISLAM); tetapi akidah baru seperti ‘MelayuIslam” atau yang sinonim dengannya hadhari Islam, sosialisme Islam, Nationalisme Islam, progresif Islam dan sebagainya yang merupakan antara fahaman sekular dunia, ajaran dan akidah sesat lagi mengesatkan.umat Islam di seluruh dunia.

‘Rumah Allahu” ( Ka’abah) di mekah itu , kepunyaan ArabIslam atau MelayuIslam . Tiada bangsa dan kaum di sini kerna ianya kepunyaan UMAT ISLAM seluruh dunia . Dunia ini diciptakan Yang Empunya Global untuk di warisi oleh orang-orang yang Soleh . Al –Qur’an tiada nyatakan untuk di warisi oleh :ParsiIslam , ArabIslam, TurkiIslam, Kurdish Islam atau MelayuIslam.

Tetapi , oleh orang Islam (mukmim) yang soleh dan paling bertakwa untuk menegakkan agama dan memerintah dunia dengannya .Yakni, ISLAM ISLAM bukannya dengan akidah dan perjuangan yang sesat seperti MelayuIslam atau ArabIslam. Orang Melayu jika mahu bersatu hendaklah tinggalkan perjuangan kebangsaan Melayu dan masuk Islam ; yakni, masuk perjuangan Gerakan Islam yang dipelupori PAS dan jangan tertipu dengan perangkap sesat assobiyyah yang di saluti Islam ;iaitu MelayuIslam.

Tinggalkanlah MelayuIslam dan MASUK ISLAM ISLAM secara keseluruhannya ( KAFFAH) bukannya ambil sebahagian dan tinggalkan sebahagian. Contohnya Islam Hadhari, Islam cabut lari ; Hudud disalahi ; diletakkan dikandang orang salah .

Umno cuba melarikan fokus orang Melayu yang cenderung kepada PAS/Pakatan supaya jangan mengundi PAS kerna Pas ada kerjasama politik dengan DAP. Sebaliknya sokonglah Umno yang memperjuangkan ‘MelayuIslam untuk keselamatan dan masa depan orang Melayu dan Islam.dan mengajak PAS bergabung semula dengan UBN; setelah dengan ego dan bongkaknya tendang PAS keluar magerankan Kelantan.Jangan biarkan anjing tersepit gigit lagi ; cukuplah!.

Inilah fahaman sesat nationalis dan perkauman Melayu Umno yang MENOLAK ISLAM ISLAM dan menerima kebangsaan “MelayuIslam”;satu akidah baru yang sesat lagi menyesatkan kerana Rasulilahu menolak dan ,mengharamkan ArabIslam dengan hujjah bahawa ; yang paling baik di antara kamu bukan kerna kamu orang Arab tetapi sipakah yang paling bertakwa di sisi Allahu.

Justeru itu, UBN hanya bisa hidup dengan isu perkauman yang dimainkan Umno, MCA dan MIC untuk menjadi juara kaum di dalam pilihanraya. Justeru kerna semua parti dalam UBN adalah parti perkauman yang bernaunsakan bangsa semata-mata.

Sedangkan massa sekarang sudah muak dengan retorik ‘MelayuIslam” jajaan Umno dan menolak gagasan perkauman UBN dan sudah mula memahami dan menerima konsep perjuangan yang universal yang tidak berasaskan kaum seperti PKR, DAP dan PAS . Apalagi PAS yang dasar perjuangannya dan akidahnya Islam yang mengenengahkan ‘ISLAM FOR ALL” dan JUSTICE FOR ALL” tanpa mengira kaum dan agama: siapa saja yang susah berhak mendapat pertolongan Negara Berkebajikan yang dipersetujui semuan kaum dan agama.

Justeru itu ;Pas menolak kerjasama politik “MelayuIslam: Umno dan menerima kerjasama politik PAS DAP/PAKATAN demi untuk menyelamatkan agama, bangsa dan negara daripada kerosakan , kefasadan , kerakusan kezaliman ISA yang .dipaksakan ke atas massa.


Anologinya, adalah lebih afal seorang Cina yang soleh , warak dan bertakwa menjadi MB Kelantan umpamanya berbanding dengan mendapatkan seorang PM MelayuIslam yang menyekat khazanah rakyat Kelantan yakni , Royalti.sedangkan royalti di Sabah dan Sarawak bisa dibayar.

Kelantan berjaya menjadi model NEGARA BERKEBAJIKAN SATU MALAYSIA. Dengan sistem pemerintahan Islam 19 tahun rekod tanpa koruspi dan hidup tanpa perkauman atau “MelayuIslam: tajaan Umno.Buang UBN berarti buang perkauman dan rasuah politik yang perlu dilakukan massa pada PRU 13 ini , insyaAllahu, pusingan untuk PAKATAN.
( www.nashsisepuluh.spaces.live.com )

Wednesday, July 7, 2010


Kesesatan Nasionalist Shafie Apdal Dan Nasionalisma : Oleh :: Nash Ar-Rawy

07 julai 2010
Kesesatan Akidah Umno: Nationalisme Dan Melayu Islam
24 Rejab 1431 H ( www.idhamlim.blogspot.com )

Akidah Umno yang dipertahankan Najib adalah termaktub di dalam ‘By Law” parti itu ,iatu: demi untuk menegakkan kebangsaan : raja-raja dan ugama Islam diperalatkan untuk mencapai tujuan tersebut.

Jenama ‘MelayuIslam” digunapalkai sebagai umpan untuk memikat-ikat pengundi Melayu dengan mencantikkan assobiyyah Melayu atau Kebangsaan Melayu( Malay Nationalism) dengan ‘make up’ Islam dan dipropagandakan politik ‘MelayuIslam” ; yang mana islam dan raja hanyalah alat kerakusan kebangsaan Melayu sahaja untuk memuaskan nafsu serakah politik ‘The end justifies the means” ; suatu bentuk kezaliman ; yang tiada mengambil kira sifir halal dan haram dosa , pahala, surga dan neraka.

Bukankah fahaman kebangsaan Melayu ( MelayuIslam) adalah akidah yang sesat lagi menyesatkan. Akidah kebangsan (Nationalisme) atau assobiyyah telah di haramkan dan dikuburkan oleh Rasulillahu 1.4000 tahun yang lalu . Mengapakah akidah yang sesat ini dikorek kembali dari pusaranya dan dihidupkan semula dan dijaja , diprojeksi dan dipropagndakan ajaran dan fahaman sekular yang sesat ini kepada pengundi-pengundi Melayu .

Bukankah dalam hadis Rasulillahu menegaskan,: Barangsaiapa yang menegakkan kebangsaan dan mati kerna kebangsaan, matinya, mati jahiliyyhah.yakni. bukan sahaja jadi bodoh ; tetapi sesat dan hadis lain nabi tiada mengaku umat. Seluruh umat Islam hendaklah membuang Umno kerna menganut akidah sesat dan menyesatkan orang Melayu yang sudah Islam berpegang kepada Islam sebagai “ad-Deen” diubah kiblat oleh Umno kepada akidah baru ;iatiu fahaman kebangsaan Melayu yang dihiasi dengan “MelayuIslam” untuk menghalalkan perjuangan assobiyyah Melayu( Kebangsaan Melayu ).

‘Indian muslims”, “Malay muslims”, “American muslims”, “Arabmuslims” ,”Chinese Muslims” adalah pengenalan rupa bangsa dan anutan agama itu sahaja. Tiada bisa dijadikan bangsa sebagai asas perjuangan kerna Islam adalah ‘ rahmatan lil ;alameen” Perjuangan bangsa bukan diajar Rasulillahu tetapi; ISLAM ISLAM bukan MelayuIslam sebagai perjuangan bahkan diharamkan sekali kerna melakukan kezaliman apabila meletakkan bangsa iatiu ; MelayuIslam bukan ISLAM ISLAM sebagai dasar atau akidah dan pegangan perjuangan.

Tidak salah orang Cina sayangkan Cina, Orang India sayangkan bangsa India hatta orang Melayu sayangkan kaumnya sendiri; keturunan Melayu . Maka apasalahya menganut akidah Umno ? seperti yang dipertahankan najib dan yang dipersoalkan TGNA ?.

Sayangkan bangsa, kaum , kumpulan ethnik dan keturunan adalah fitrah semula jadi manusia yang di jadikan Maha Penciptanya perbagaian kaum dan bangsa supaya manusia itu bisa kenal mengenal antara satu sama lain budaya dan bahasa yang berbeza. Ini kebijaksaan yang Maha Esa yang mencipa perbagai bangsa dan bahasa. Bukannya bisa mencipta satu bangsa dan satu bahasa sahaja di dunia ini.

Namun sistem dan akidah yang mahu digunapai manusia Islam oleh yang Empunya Global ialah ISLAM ISLAM bukannya politik ‘MelayuIslam”. Sayangkan bangsa tidak salah , tetapi menjadikan bangsa sebagai teras perjuangan itulah ‘derailment” atau berlakunya kesesatan akidah Umno. Firmanullahu, “ Inna solati, wanusiki, wamahyaya wawamati lil lahi robbil ‘alameen” ( Sesungguhnya, solat aku, ibadat aku, hidup ku dan mati ku adalah kerna Tuhan semesta alam ).

Hanya ISLAM ISLAM yang bisa menyelamatkan Melayu dan bangsa lain ; kerna MelayuIslam : Melayu tipu Melayu (Kroni elit Umnoputra) dan Melayu bunuh Melayu( Memali) “ ISLAM ISLAM is the world future constitution “(Piagam Madinah) ; “ISLAM FOR ALL “ against akidah baru “MelayuIslam” (Dunia Islam Ketawa)

Islam satu ‘complete set of life” tiada perlu di hiasi lagi dengan ‘make up’ atau kosmetik yang berjenama palsu bukan ‘ORI” ( ISLAM ISLAM); tetapi akidah baru seperti ‘MelayuIslam” atau yang sinonim dengannya hadhari Islam, sosialisme Islam, Nationalisme Islam, progresif Islam dan sebagainya yang merupakan antara fahaman sekular dunia, ajaran dan akidah sesat lagi mengesatkan.umat Islam di seluruh dunia.

‘Rumah Allahu” ( Ka’abah) di mekah itu , kepunyaan ArabIslam atau MelayuIslam . Tiada bangsa dan kaum di sini kerna ianya kepunyaan UMAT ISLAM seluruh dunia . Dunia ini diciptakan Yang Empunya Global untuk di warisi oleh orang-orang yang Soleh . Al –Qur’an tiada nyatakan untuk di warisi oleh :ParsiIslam , ArabIslam, TurkiIslam, Kurdish Islam atau MelayuIslam.

Tetapi , oleh orang Islam (mukmim) yang soleh dan paling bertakwa untuk menegakkan agama dan memerintah dunia dengannya .Yakni, ISLAM ISLAM bukannya dengan akidah dan perjuangan yang sesat seperti MelayuIslam atau ArabIslam. Orang Melayu jika mahu bersatu hendaklah tinggalkan perjuangan kebangsaan Melayu dan masuk Islam ; yakni, masuk perjuangan Gerakan Islam yang dipelupori PAS dan jangan tertipu dengan perangkap sesat assobiyyah yang di saluti Islam ;iaitu MelayuIslam.

Tinggalkanlah MelayuIslam dan MASUK ISLAM ISLAM secara keseluruhannya ( KAFFAH) bukannya ambil sebahagian dan tinggalkan sebahagian. Contohnya Islam Hadhari, Islam cabut lari ; Hudud disalahi ; diletakkan dikandang orang salah .

Umno cuba melarikan fokus orang Melayu yang cenderung kepada PAS/Pakatan supaya jangan mengundi PAS kerna Pas ada kerjasama politik dengan DAP. Sebaliknya sokonglah Umno yang memperjuangkan ‘MelayuIslam untuk keselamatan dan masa depan orang Melayu dan Islam.dan mengajak PAS bergabung semula dengan UBN; setelah dengan ego dan bongkaknya tendang PAS keluar magerankan Kelantan.Jangan biarkan anjing tersepit gigit lagi ; cukuplah!.

Inilah fahaman sesat nationalis dan perkauman Melayu Umno yang MENOLAK ISLAM ISLAM dan menerima kebangsaan “MelayuIslam”;satu akidah baru yang sesat lagi menyesatkan kerana Rasulilahu menolak dan ,mengharamkan ArabIslam dengan hujjah bahawa ; yang paling baik di antara kamu bukan kerna kamu orang Arab tetapi sipakah yang paling bertakwa di sisi Allahu.

Justeru itu, UBN hanya bisa hidup dengan isu perkauman yang dimainkan Umno, MCA dan MIC untuk menjadi juara kaum di dalam pilihanraya. Justeru kerna semua parti dalam UBN adalah parti perkauman yang bernaunsakan bangsa semata-mata.

Sedangkan massa sekarang sudah muak dengan retorik ‘MelayuIslam” jajaan Umno dan menolak gagasan perkauman UBN dan sudah mula memahami dan menerima konsep perjuangan yang universal yang tidak berasaskan kaum seperti PKR, DAP dan PAS . Apalagi PAS yang dasar perjuangannya dan akidahnya Islam yang mengenengahkan ‘ISLAM FOR ALL” dan JUSTICE FOR ALL” tanpa mengira kaum dan agama: siapa saja yang susah berhak mendapat pertolongan Negara Berkebajikan yang dipersetujui semuan kaum dan agama.

Justeru itu ;Pas menolak kerjasama politik “MelayuIslam: Umno dan menerima kerjasama politik PAS DAP/PAKATAN demi untuk menyelamatkan agama, bangsa dan negara daripada kerosakan , kefasadan , kerakusan kezaliman ISA yang .dipaksakan ke atas massa.

Anologinya, adalah lebih afal seorang Cina yang soleh , warak dan bertakwa menjadi MB Kelantan umpamanya berbanding dengan mendapatkan seorang PM MelayuIslam yang menyekat khazanah rakyat Kelantan yakni , Royalti.sedangkan royalti di Sabah dan Sarawak bisa dibayar.

Kelantan berjaya menjadi model NEGARA BERKEBAJIKAN SATU MALAYSIA. Dengan sistem pemerintahan Islam 19 tahun rekod tanpa koruspi dan hidup tanpa perkauman atau “MelayuIslam: tajaan Umno.Buang UBN berarti buang perkauman dan rasuah politik yang perlu dilakukan massa pada PRU 13 ini , insyaAllahu, pusingan untuk PAKATAN.
dicatat oleh drs. khalil idham lim di 2:54 pm (www.nasharrawy.blogspot.com )


http://lnkd.in/bFQyhhK Y PAS PAKATAN "TAHALUF SIASI " NOT D SAME AS UBN'S " TAHALUF SIASI" OR POLITICAL COHESION !!

 http://lnkd.in/bDnterF FOLLOW ISLAM ISLAM AS ISLAMIST NOT D " MAKE UP " ISLAM OR SECULARISM!

http://lnkd.in/bPSYwki ISLAMIST MUST NOT FORGO TAUHEED OF SUFI 'COS IT WILL CREATE 'SHIRIK' SUCH AS EGO , ARROGANCE N SHOWING OFF AS " BERHALA " IN THYSELF ! By: Nash Ar-Rawy http://lnkd.in/9kNHcr


Sunday, June 8, 2014


SUFISM OF D NEW MILLENNIUM : By : Nash Ar-Rawy

PLS CLICK HERE; TQ : 

MAHTHIR ANTI HUDUD MEANS ANTI QUR'AN 'COS HUDUD IS IN D QUR'AN! KASIM ( NO AHMAD ) ANTI AUTHENTIC HADIS! HOW 2 PRAY! ( C D LATEST UPDATED IN : www.twitter.com/adnanrawa ) By: Nash Ar-Rawy

 

blues song by Nash Ar-Rawy hati yang terluka nasharrawy )

 

MAY 13 CULPRITS:

! TAMRIN SAID;MAHTHIR WAS D CULPRIT BEHIND MAY 13. 1969! 2 TOPPLE TUNKU N INSTALL TUN RAZAK ; KIT SIANG WAS IN SABAH! WITHOUT ONE MALAY RACISM ( MALAYIST ); UMNO WILL DIE ! SO, UMNO SUPPORTS PEKASAM BEHIND D SCREEN!

www.nasharrawy.webs.com ( SUFISM )    

                   ( SUFI SONG LYRICS: BY NASH-ARRAWY ) ( nasharrawy ) 01-05 : VDO CLIPS OF SUFI SONGS )

                         


    …  SEKONDAKHATI MELAYU RAO ( RAWO OR RAWA ) AR-RAWY ; PAGAR RUYONG   " ONDAIK! MAKAN SIREH KO!!  "http://www.youtube.com/watch?v=wRGv7pdhYeA  LAGU DARI PAGAR RUYONG!!http://www.youtube.com/watch?v=uCsPCgYmmxE ( LAGU ASAL ORANG RAO ! ) ; http://www.youtube.com/watch?v=8u5nQE0YFlo  ( RAO RAO MAK OI : LAGU RAO RAO ) ; http://www.youtube.com/watch?v=sphCnoXcmng ( BATINTIN D RAO MUSIC; http://www.youtube.com/watch?v=4-7RakGU9l0  ( RAO BERANDAI BY AN INDIAN LADY IN RAO ; MINANG IS A COUSIN 2 RAO! THEIR LANGUAGE IS ALMOST D SAME : RAO-MINANG ! ( SOME SORT OF AMERICAN N BRITISH! )
RAO PASAMAN!  D HISTORY OF RAO OR RAWO OR RAWA !   http://nasharrawy.blogspot.com/2014/01/megat-tarawih-adalah-anak-saudara-tun.html;  http://id.wikipedia.org/wiki/Rao,_Pasaman ;  ;
  1.   SUFISM OF D NEW MILLENNIUM
  2. http://nasharrawy.blogspot.com/search?updated-min=2007-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2008-01-01T00:00:00-08:00&max-results=50  : SUFISM DISCOURSE ! BY NASH AR-RAWY

 PAGE 01 : SUFISM OF D NEW MILLENNIUM By : Nash Ar-Rawy 
 SUFISM OF D NEW MILLENNIUM : By: Nash Ar-Rawy http://lnkd.in/bqZuEhS … REVENUE FR. PETROLEUM OPERATIONS AT JDA ( JOINT DEVELOPMENT AREA ) ; KELANTAN-THAILAND BOUNDARIES; 5% ROYALTY DUE 2 D KELANTANESE ; RM379m BEING ROBBED BY D FED.GOVT!( UMNO ) DESPITE OF OWING D PEOPLE OF KELANTAN RM12b BEING ROYALTY NOT PAID! N BUDGET 2015 NEGLECTED ALLOCATION 4 K'TAN 2 BUILD HIGHWAYS WHICH IS D FED. GOVT. DUTY ; BUT UMNO IS AGAINST D SPIRIT OF FEDERALISM N ONE MALAYSIA  UMNO RHETORIC BULSHITless http://lnkd.in/9kNHcr WHAT GOODIES ; http://www.freemalaysiatoday.com/category/highlight/2014/10/14/many-thanks-for-the-goodies-mr-pm/!  !www.nasharrawy.blogspot.com/15.10.14 ; THERE'S NO SUCH THING AS 3 MILES NAUTICA AS TOLD BY KU LI AS HE HIMSELF WAS D ONE WHO FORMULATED D PETRONAS AGREEMENT WITH TUN SALLEH ABBAS ; N SIGNED D AGREEMENT WITH D KELANTAN GOVT, ON D CAPACITY OF BEING D FINANCE MINISTER AT THAT TIME! ; PETRONAS MUST PAY KELANTANESE THRU' D PAKATAN PAS KELANTAN GOVT.! ON D BASIS OF 5% DUE 2 D KELANTANSES! ; ALREADY AMOUNTED TO RM12b ! UMNO IS D TRAITOR 2 RELIGON, RACE N NATION !! BESIDES, KELANTAN WATERS IS MALAYSIAN WATERS! MALAYSIAN WATERS COMES FR. WHERE IF NOT FR. KELANTAN WATERS 4 THIS  PARTICULAR CASE!! ;  IF FED. GOVT. GETTING 5% ; LOGICALLY, KELANTANT STATE GOVT. MUST OSO GET 5% AS WELL !!  By: Nash Ar-Rawy/22.10.14
 http://lnkd.in/beVgVjv … SABAH ONE OF D RICHEST STATE IN MALAYSIA; BUT D PEOPLE R POOR ! ITS' ECONOMY NOT 4 D PEOPLE BUT 4 D CRONY CAPITALIST UMNO! WHICH COMES FIRST N RAKYAT LAST !! D SITUATION OF D POOR RAKYAT WELL BEING  IS D LIKENESS OF MALAYA B4 INDEPENDENCE !! SCHOOLS N INFRUCTURES R VERY BAD INDEED EVENTHOUGH D STATE IS VERY RICH! By: Nash Ar-Rawy/19.10.14 http://lnkd.in/9kNHcr

http://lnkd.in/bSMsgCq … UMNO CAPITALIST CRONYISM RUINS D PEOPLE OF SABAH !THAT'S Y SARAWAK DO NOT WANT UMNO BUT LIKEVISE EXPOLITED BY EX CM N FAMILY AS SARAWAK'S TYCOON ! WHILST POVERTY IS VERY HIGH IN SARAWAK AS WELL !! ; UBN IS FULLY CORRUPTED N ABUSE OF POWER 4 A VERY LONG PERIOD ! IT'S TIME 2 CHOP DOWN D UBN OLD N ROTTEN TREE N REPLACE IT BY PAKATAN 2 SAVE D PEOPLE OF SABAH N SARAWAK ! N DETHRONE UBN IN D GE14 !! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS, POWER N ALL THINGS ! " ALLA HU AKABAR! " By: Nash Ar-Rawy/19.10.14 less http://lnkd.in/9kNHcrwww.twitter.com/adnanrawa

 


http://lnkd.in/bFQyhhK Y PAS PAKATAN "TAHALUF SIASI " NOT D SAME AS UBN'S " TAHALUF SIASI" OR POLITICAL COHESION !!

 http://lnkd.in/bDnterF FOLLOW ISLAM ISLAM AS ISLAMIST NOT D " MAKE UP " ISLAM OR SECULARISM!

http://lnkd.in/bPSYwki ISLAMIST MUST NOT FORGO TAUHEED OF SUFI 'COS IT WILL CREATE 'SHIRIK' SUCH AS EGO , ARROGANCE N SHOWING OFF AS " BERHALA " IN THYSELF ! By: Nash Ar-Rawy http://lnkd.in/9kNHcr 

http://lnkd.in/bjmSGeH IS SANI SINCERE! IN MAZHAB SHAFIE; DOG CAN B TOUCHED IF " DRY N DRY " BUT REFUTED HUDUD LAW IS WORSE; IT MAY  CAUSED APOSTASY ; " RIDDAH " OR " MURTAD " COS D "AKIDAH' OR FATH OR " KALIMAH SHADATHAIN " IS DISQUALIFIED " WHEN MAHTHIR SAID, " HUDUD DOES NOT SERVED JUSTICE IN MSIA " ;NAJIB SAID, " MALAYSIA CANNOT IMPLEMENT HUDUD " ON 29 SEPT 2011; ALWI OF UMNO  SAID ON TV , " HUDUD HAD NEVER BEEN UMNO'S AGENDA BUT PAS !!  " N UMNO'S TGANU STATE ASSEMBLY LAWMAKERS INSISTED 2 DISCUSS D IMPLEMENTATION OF HUDUD  IN TERENGGANU: ! SANI BOY JUST KEPT  QUIET!; NO SOUND ! SILENCE!!  www.nasharrawy.blogspot.comless

http://lnkd.in/b48-ghq http://lnkd.in/b48-ghq … EXPENDITURE MORE THAN INCOME: NATIONAL; DEBTS IS 52.8% ; MORE THAN D NATIONAL REVENUE! AMOUNTED 2 RM568.9b NOW !! 70% R POOR RAKYAT ( INCOME RM3,000< ) FORCED 2 PAY 4 D NATIONAL DEBTS RM568.9b !! THRU' SO MANY WAYS ; DIRECT N INDIRECT TAXES! DESPITE OF NEW YEAR APRIL 2015 PAYING 4 A NEW EXTRA TAX; BEING GST 6% !!   BUT IPP; TYCOON COMPANIES  GETTING SUBSIDIES FR. FED. GOVT( UBN RULE ) ; REJECTED PAKATAN NATIONAL BUDGET OF REPLACING GST WITH " CAPITAL GAIN TAX " MEANT 4 D RICH TYCOON CO. MAKING D RICH CRONY CAPITALISTS RICHER N D POOR SUFFER ! ONE OFF BRIM DOES NOT WORK WITH D DAILY EXPENTURES OF 70% POOR RAKYAT ! ( INCOME RM3,000< ) ; D RULING FED. GOVT PARTY IS AWAITING 4 ITS DOOMSDAY IN GE14 ! 4 A NEW FED.GOVT IN D WAITING WITH D PEOPLE'S PROTESTS !  RAKYAT VOICE ! BY HIS GRACE !! D PROBLEMS OF LEAKAGES, WASTAGES, CORRUPTION, ABUSE OF POWER N PUBLIC MONEY STILL NOT SOLVED BEING D CANCER OF UBN RULE ! AG SAID D NATION HAS LOST RM28b TO RM40b PER YEAR IN ITS YEARLY REPORTS!  SAVE D NATION NOW ! WITH PAKATAN RAKYAT !  "  ALLA HU AKBAR ! "  .http://lnkd.in/9kNHcr

http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2014/10/29/anwar-perlu-bersumpah/ LITTLE KNOWLEDGE IS DANGEROUS RAMESH RAO ! SWEARING ON AL QUR'AN IS NOT 2 B MOCKED AT 2 ESCAPE ! HAVE SOME RESPECT 4 OTHER RELIGION ( ISLAM ) ! . IN D  ISLAMIC JURISPRUDENCE ALREADY SET BY D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS AN ALL THINGS! Y UMNO MINISTER; JAMIL BAHARUM REJECTED ANWAR'S REQUEST 2 B JUDGED UNDER HUDUD LAW ! 'COS UNDER HUDUD WITHOUT 4-EYE- WITNESS; SODOMY CASE IS ACQUITTED! N D ACCUSER WILL B PUNISHED WITH " QAZAF " ; 80 SLASHES ! BUT UMNO REJECTED GOD'S LAW 2 PERMIT QAZAF UNATTENDED IN ORDER 2 ELIMINATE ITS POLITICAL ENEMY SINCE MAHTHIR AS A REVENGE !! REMEMBER! UMNO FEARED OF ANWAR'S CHARISMA N ONE BANGSA MALAYSIA SUPPORTS ! UMNO FEARED OF ITS OWN SHADOWS WHEN LOST D POPULAR VOTES ( EQUAL REPRISENTATIVES ) IN GE 13 WHEN UBN GOT 47% N PAKATAN WITH ANWAR IN GOT 52% POPULAR VOTES ! IT'S OBVIOUS ANWAR WITH D PAKATAN LEADERSHIPS ( HADI N KIT SIANG ) IS D VITAL ENEMY OF UMNO ! 

 

  STAND IS NOT FROM D TEACHINGS OF ISLAM BUT IS BASED ON LIBERALISM N PLURALISM !! A CLEAR CUT DERAILMENT ! FROM D CORRECT N TRUE COURSE OF ISLAM !! SIS OUGHT 2 REPENT B4 ITS TOO LATE N RETURN 2 D CORRECT BEARINGS, TEACHING N GUIDELINES OF ISLAM IF U R A MUKMINAT ( PIETY ) NOT A SINNER MUSLIMS; FREELY CONDEMNED D LAWS OF GOD ! IT MAY SOS CAUSED " APOSTASY " OR"  RIDDAH " ; MURTAD NAUZUBI LAHI MINZALIK IF U CHANGE WAS HAS BEEN ORDANED IN D AL QUR'AN ; JILBAB IS OBLIGATORY( WAJIB ) NOT OPTIONAL !! ( HARUS );  " JILBOOBS " SHOWING OFF D BOOBS IS HARAM N "JILBUTTS "  SHOWING OF D BUTTS SHAPE IS HARAM; BOTH BOOBS AND BUTTS MUST OSO B COVERED AS WELL NOT SHOWING OFF ITS SHAPES ; IT'S NOT JUST D HAIR IS COVERED BUT WITH A T LONGER CLOTH COVERING D BOOBS SHAPE N BUTTS !! AS WELL ! COVERAGE IS NOT A FASHION BUT ORDAINED IN AL QUR'AN 4 A MUKMINAH ( PIETY ) NOT JUST A MUSLIM! BUT A SINNER !!  By: Nasharrawy/3.11.14 www.nasharrawy.blogspot.com    www.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/bYkvCB7 ISLAM IS NOT JUDGEMENTAL ! SAYING OTHERS AS INFIDELS ; BUT PROPAGATE D CORRECT N TRUE PRINCIPLE OF ISLAM ! IT'S D QUESTION OF "RIDDAH " MURTAD ! NOT " TAKFIR " ( KAFIR MENGKAFIR ) READ D BOOK ON " D ELEMENTS OF MURTAD OR DISQUALIFIED D SHAHADAH ; BECOMES MURTAD BY ITSELF IN " MUSTAKA HADIS ; ISSUED BY D PM's DEPARTMENT !" D PROPHET SAID WHOEVER STRIVE 4 NATIONALISM N DIES IN D COURSE DIES AS PAGANS !;THUS IT GOES 2 ONE MALAYIST RACIST( 'KAUMMIYAH" ) N " MALAYIST SOVEREIGNTY" ( " ASSOBIYYAH" ) 'COS ISLAM 4 " ISLAMIST SOVEREIGNTY " ISLAM 4 ALL : JUSTICE 4 ALL REGARDLESS OF RACE ,ETHNIC N RELIGION! By" Nash Ar-Rawy/3.11.14 less http://lnkd.in/9kNHcr

http://lnkd.in/bhb-5fa WHAT IS ISLAM !! http://lnkd.in/bDnterF FOLLOW ISLAM ISLAM AS ISLAMIST NOT D " MAKE UP " ISLAM OR SECULARISM! http://lnkd.in/bPSYwki ISLAMIST MUST NOT FORGO TAUHEED OR SUFI 'COS IT WILL CREATE 'SHIRIK' SUCH AS EGO , ARROGANCE N SHOWING OFF AS " BERHALA " IN THYSELF !; ASSOCIATION OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS N ALL THINGS WITH OTHERS ! MAKING " THY-SELF " AS GOD !! " IDOL( " THOGHUT : ) WITHIN THY-SELF " http://lnkd.in/bD7JDqr … By: http://lnkd.in/9kNHcr

 


http://lnkd.in/bPSYwki ISLAMIST MUST NOT FORGO TAUHEED OF SUFI 'COS IT WILL CREATE 'SHIRIK' SUCH AS EGO , ARROGANCE N SHOWING OFF AS " BERHALA " IN THYSELF ! By: Nash Ar-Rawy http://lnkd.in/9kNHcr

 

http://lnkd.in/bmEiuac … " FAITH N MUSICAL ARTS PERFORMANCE PART OF ISLAMIC CIVILIZATION WITHOUT SINFUL APPROACHES; MUSIC A VIBRANT 2 LIFE N CULTURE NOT SEGREGATED! http://lnkd.in/9kNHcr  ; MUZIKARAMA DAN AGAMA ! ;    D " GAMBUS "  MUSICAL INSTRUMENT WAS CREATED BY A MUSLIM MUSICIAN ( ARAB ) N OSO D MUSIC NOTE ORIGINATED FROM A MUSLIM MUSIC PERFORMER FROM SPAIN  ! By: Nash Ar-Rawy:   ; … " FAITH N MUSICAL ARTS ;  WITH D " NOTE " ANY TOM DICK N HARRY COULD PLAY D " NEGARA KU " THIS IS  D CONTRIBUTION OF ISLAMIC MUSIC  AS PART THERE OF OF ISLAMIC ARTS CIVILIZATION ! 4  A BEAUTIFUL LIFE OF AL TULUS AL KUDUS ( SENI ; SENTUHAN HALUS ; ILHAM DARIPADA YG MAHA HALUS ; YG MAHA SENI ; SUBHANAL LAHU ! )

http://lnkd.in/brNjUjz … ANUAR SPEECH AT UNIVERSITY MALAYA ; OCT 2014 ; BROUGHT BY D UNDERGRADUATES OF ALL RACES ; STUDENTS PLIGHT 4 JUSTICE !N 4 A BETTER MALAYSIA IN D FUTURE !! http://lnkd.in/9kNHcrwww.twitter.com/adnanrawa

 
MUSIC HAS GOT KHILAF( SPLIT OF OPINIONS )  AMONGST ULAMAKS! D HADIS ON MUSIC HARAM DERIVED FROM DAIF HADIS !  MUSIC BROUGHT VIBRANT 2 LIFE N IN D ISLAMIC ARTS , CULTURES N ISLAMIC CIVILIZATION ; DURING D  ISLAMIC RULE IN SPAIN 4 800 YEARS !N 2/3 OF D WORLD! UNDER ISLAMIC HADHARAH ( CIVILIZATION )  AS LONG AS ITS APPROACHES R NOT SINFUL AS D WEST MUSIC WITH HOT SHORT PANTS N MIXED BOYS N GIRLS FORGO  D MAGHRIB PRAYER ! NIK AZIZ CALLED RAMLI SARIF, M NASIR N MAWI 2 KELANTAN STADIUM N PERFORMED AFTER SOLAT ISYA' , TAZKIRAH N AWI SANG D SONG SELIMUT PUTIH ; WHILST MEN N WOMEN R SEPARATED AS IN D SOLAH JEMAAH ! AS A MATTER A FACT; D MUSICAL  " NOTE " WAS CREATED BY A MUSLIM MUSICIAN FROM SPAIN ! IS NASHEED WITH D MUSICAL INTRUMENTS HARAM ?? DON B EXTREME IN CULTURE N ARTS !  By : Nash Ar-Rawy/22.11.14  www.nasharrawy.blogspot.com   www.twitter.com/adnanrawa

 

http://lnkd.in/b6YWfEb   http://lnkd.in/bAu7QXA    THERE SHOULD B GIVEN SCHOLARSHIPS NOT LOAN 2 ALL RACES 'COS ALL RACES R D TAX PAYERS !; AS A MATTER A FACT; UMNO HAD ALREADY WITHDRAWN D BUMI SCHOLARSHIPS BY MAHTHIR WHICH IS ORDAINED 4 D BUMI AS IN D FED. CONSTITUTION! UMNO HAD VIOLATED D FED. CONSTITUTION !! A TRAITOR 2 BUMI !!   WHERE GOES OUR MONEY ! ; PETRONAS RM60b ;  PKFZ RM12b ! ; PERWAZA STEEL ; SHARIZAT COWSHIT RM250M !  IMDM RM20b DEBTS BAIL OUT 2 SAVE IPP  BY D RAKYAT  ; FED. GOVT. CO . SUBSIDIARIES DEBTS RM 876 m GONE STILL TAX PAYERS HAVE 2 PAY 2 BAIL OUT BY CHANGING DEBTS 2 EQUITY ! ; N SUBSIDIES 4 TYCOON IPP RM19b  ; BUT RAKYAT SUBSIDY 4 PETROL WITHDRAWN !!  UMNO NOT FIT 2 RULE D COUNTRY BUT COVERED UP ITS FAILURES WITH RACIST ; ONE MALAY RACIST ! BULSHIT BUT FILLING UP D BELLIES OF D MONOPOLY - ONE CRONY CAPITALIST OF IPP LOST; RM20b;  BAILED OUT BY D TAX-PAYERS BY ELECTRICITY TARIFF HIKE BAIL OUT IMDM!! By: Nash Ar-Rawy/25.11.14 www.nasharrawy.blogspot.com www.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/b-RmUmG DIE IN D NAME OF D ABSOLUTE N SOLE CREATOR ( AL KHALIQUE ) ; D SOLE PROPRIETOR OF ALL CREATIONS; POWER N ALL THINGS ! ; ALLA HU AKBAR! NOT IN D NAME OF NIK AZIZ, HARUN DIN OR HADI! THIS IS ISLAM NOT EVEN 4 MUHAMMAD 'COS HE'S NOT D CREATOR; JUST A PROPHET;  OSO A CREATION ! N MUHAMMAD OSO DIED IN ISLAM AS A MUSLIM ! N ALL D 25 PROPHETS R MUSLIMS! By; Nash Ar-Rawy/22.9.14 lesshttp://lnkd.in/9kNHcr www.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/bJVcAq6      NAJIB HAS BROKEN HIS PROMISED ; FLIP-FLOP "U-TURN" 2 REMOVE SEDITION ACT ! UNTRUSTWORTHY N UNDEMOCRATIC !! IT'S A NEO-COLONIZATION OF UMNO CONTINUING D COLONIAL DRACONIAN LAW OF SEDITION ACT ( SINCE 1948) 2 SUBDUE D RAKYAT 2 DETERMINED  D FUTURE N D WELL-BEING OF THEIR OWN COUNTRY !! ONLY UMNO, N ITS SUBORDINATES OR  AGENS ( " BARUAS ); PERKASAM N ISEMAK ! R FREE 2 B SEDITIOUS AS THEY LIKE ! ONE BANGSA MALAYSIA IS FORCED 2 FOLLOW D DICTUM OF UMNO ! WHICH IS AGAINST ARTICLE 10 OF D FED. CONSTITUTION ON FREEDOM OF SPEECH N A PEACEFUL, UNARMED ( SIT-INS ) RALLIES ! WHCIH IS PURELY A PARLIAMENTARY DICTATORSHIP ! SILENT FREEDOM VOTERS WILL MAKE SURE THAT  A NEW FED.GOVT IN D WAITING WILL TAKE OVER PUTRAJAYA  AFTER GE14 BY HIS GRACE !!DESPITE OF PETROL HIKES, PRICE HIKES, GST ETC! ;UMNO NEEDS SEDITION ACT 2 SECURE ITSELF! COWARD ! NO BALLS 2 FACE D RAKYAT ! N D REALITY OF  ONE BANGSA MALAYSIA TSUNAMI 2 CHANGE D FEDERAL GOVT IN D GE14 BY HIS GRACE ! By: Nash Ar-Rawy/27.11.14  www.nasharrawy.blogspot.com

UPHOLD SEDITION ACT A MOCKERY OF UMNO 2 SUSTAIN POWER NOT 2 PROTECT SOCIAL CONTRACT http://lnkd.in/b4tjWNm WHO DESTROYED D SOCIAL CONTRACTS; ISLAM, BUMI RIGHTS , ROYALTY N D NATIONAL LANGUAGE IF NOT UMNO !;(      ) ;   MAHTHIR'S ROADSHOWS DURING D CONSTITUTIONAL CRISIS AGAINST D MALAY SULTANATES, UMNO REMOVAL OF BUMI SCHOLARSHIP VIOLATED D FED,CONSTITUTION; OSO DEGRADED D NATIONAL LANGUAGE BRINGING IN ENGLISH LANG.; N RM52BILLION BUMI SHARES WALLOUP BY UMNO ! N VIOLATED ISLAM WHEN NAJIB SAID , 'HUDUD CANNOT B IMPLEMENTED IN MSIA ON 29 SEPT 2011; FOLLOWED BY MAHTHIR " HUDUD DOES NOT SERVED JUSTICE IN MALAYSIA!! THUS! SEDITION ACT IS JUST A MOCKERY 4 UMNO 2 STAY IN POWER; N ALREADY PROVEN  NOT 2 PROTECT ISLAM . BUMI , ROYALTY N D NATIONAL LANGUAGE WHICH UMNO HAD AGAINST IT; N D CULPRITS NOT CAUGHT!! ;  BUT 2 PROTECT UMNO PROLONG ITS LIFESPAN! OF NEAR DEATH IN D GE14! AS GOLKAR OF INDONESIA,N CONGRESS PARTY OF INDIA N LIKEWISE IN JAPAN N PHILIPPINES ! By: Nash Ar-Rawy/27.11.14  www.nasharrawy.blogspot.com  www.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/bdEB8yi UMNO IS NOT MALAY; MALAY IS NOT UMNO!! AS 2 MALAY IS NOT ISLAM N ISLAM IS NOT MALAY! 'COS MALAYS IN PAS DAP N PKR WILL TAKE OVER PUTRAJAYA IN D GE14 BY HIS GRACE !! N MALAYS IN UMNO WILL JOIN PAS , PKR N DAP WHEN UMNO IS OUSTED ; NO MORE IN POWER !! SO NOT MALAY WILL DIE BUT UMNO !... ISLAM SAVES RACE; NOT RACE SAVES RACE ! RACE IS UPLIFTED BY ISLAM IF ISLAM RULES NOT BEING RULED !  NOT RACE ; SO, FOLLOW ISLAM ISLAM less http://lnkd.in/bDnterF FOLLOW ISLAM ISLAM AS ISLAMIST NOT D " MAKE UP " ISLAM OR SECULARISM! By: Nash Ar-Rawy/28.11.14

http://lnkd.in/b3HYYSB     UMNO'S DOOMSDAY IS NEAR !!; NO PARTY OR GOVT IS ETERNAL !! IT'S LIKE D WHEEL ROTATION !  ; UPS N DOWNS ! ;    UMNO WILL DIE NOT MALAYS! 'COS MALAYS IN UMNO WILL JOIN PAS, PKR OR DAP WHEN UMNO IS OUSTED; BY PAS, PKR N DAP !! ; UMNO. MCA. ,GERAKAN N MIC R NO MORE RELEVANT !!  IN D GE14 4 GOOD BY HIS GRACE !! ISLAM SAVES RACE ! RACE CANNOT SAVE RACE N CANNOT SAVE ISLAM BUT ISLAM SAVES ISLAM N RACE !! " ALLA HU AKBAR ! " http://lnkd.in/9kNHcrwww.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/bHfUNqe IT MUST B A RAKYAT GOVT. NOT AZMIN ALI GOVT AS 2 KHALID IBRAHIM GOVT.! http://lnkd.in/9kNHcr www.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/bWqaBuw D TRUTH OF PAS DISCOVERED N REVEALED BY ARTIST IN D ISLAMIST PLIGHT 4 ALL WALKS OF LIVES ! http://lnkd.in/9kNHcrwww.twitter.com/adnanrawa

 

STEADFAST ( " ISTIQAMAH " ) WITH ISLAMIST PLIGHT ! A PREREQUISITE 4 VICTORY BY HIS GRACE !

http://lnkd.in/bimafsT PAS PROTESTS SEDITION ACT !! PEACEFUL ; UNARMED NON VIOLENT PROTESTS WITH D MASSES VOICE 4 D RAKYAT'S DEMOCRATIC RIGHTS 'COS SEDITION ACT A TOOL 2 PROTECT UMNO IN FACING PAKATAN MARCH 2 PUTRAJAYA IN D GE14 !! http://lnkd.in/9kNHcr www.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/bMZv_qs PAS STEADFAST CONTINUES ITS POLITICAL PACT WITH PAKATAN RAKYAT ! 4 A NEW FED. GOVT. AFTER GE14 BY HIS GRACE! WITH PAKATAN'S PRESIDENT COUNCIL! SPLIT OF OPINION ( "KILAF " ) IS NORMAL N HAPPENS ANY WHERE! BUT ULAMAKS, PROFESSIONALS N ACTIVISTS' AS ISLAMISTS  IN PAS R ONE IN ITS ISLAMIST PLIGHT 4 A NEW FED GOVT IN D GE14 !! IT'S UNITY FEARS UMNO ; URINATES IN ITS PANT BY HIS GRACE ! lesshttp://lnkd.in/9kNHcr www.twitter.com/adnanrawa

http://lnkd.in/b2mbgCV PAS FLIGHT 63 YEARS WITH ALL SORTS OF TRIBULATIONS HAVE MADE PAS MORE MATURED N MORE COHESIVE N CONDUSIVE WITH D RAKYAT BEING ISLAMIST AS A " MASSES MOVEMENT " LEADS D " MUSTAZAFFEEN " ( OPPRESSED N SUPPRESSED RAKYAT OF GST, PETROL N HOUSE HIKE ,HOSEHOLD  PRICE HIKES; SEDITION ACT ECT ! ) ; D VICTIMS OF CORRUPTION, ABUSES OF POWER N PUBLIC MONEY; LEAKAGES N WASTAGES!  BY " MUSTAKBIREEN " ( OPPRESSOR UMNO ! ) CRONY CAPITALIST RM19b SUBSIDIZED 2 D RICH N POWER IPP CAPITALIST CRONY; N RAKYAT NO SUBSIDY 4 PETROL !! ;  A CONTINUITY OF D PROPHET'S PLIGHT; " PAS JUSTICE 4 ALL " ; " PAS 4 ALL " ANTI RACIST N ONE MALAYIST CHAUVINIST " N " MALAY SOVEREIGNTY "  BUT 4 " ISLAMIST SOVEREIGNY " 4 ALL ; REGARDLESS OF RELIGION, RACE N ETHIC THAT LEADS D " MASSES MOVEMENT " ;  TILL DEATH N TILL DOOMSDAY BY HIS GRACE N 4 A NEW FED. GOVT.IN D MAKING IN D GE14 BY HIS GRACE ; D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS N POWER 4 A BENEVOLENT STATE ; " PAS 4 ALL " JUSTICE 4 ALL ' REGARDLESS OF RELIGION, RACE N ETHNIC! " AS D " MASSES MOVEMENT" ; ONE MALAYSIA ISLAMIST PARTY !  ALLA HU AKBAR ! "http://lnkd.in/9kNHcr www.twitter.com/adnanrawa

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14