D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Wednesday, June 24, 2015

JELAS DAN TERBUKTI NYATA ; TERANG LAGI BERSULUH WUJUDNYA BLOK ULAMAK ATAU KUMPULAN ULAMAK DI DALAM POS BERSAMA BEBERAPA KERAT PROFESSIONAL YANG PRO KUMPULAN TERSEBUT ! Oleh : Nash Ar-Rawy/24.6.15

MEMANG SEJAK DAHULU LAGI PAS TIADA KUMPULAN; KERNA SEMUA AHLI PAS SAMADA PROFESSIONAL, ULAMAK DAN AKTIVIST ADLAH SEMUANYA “ ISLAMIST “ ; TIADA SEBARANG PEMISAHAN . NAMUN PADA ERA MUTAKHIR INI ; WUJUD BLOK PRO ULAMAK YANG DIWUJUDKAN DAN DIAKUI SENDIRI ULAMAK UNTUK MENAIKKAN KALANGAN ULAMAK SEBAGAI PEMIMPIN TERTINGGI DI DALAM PAS ! SEBAGAI SATU KEPERLUAN DEMI MEMENUHI HAJAT DAN ASPIRASI ULAMAK DAN MEMANTAPKAN KEPEMIMPINAN ULAMAK SEPENUHNYA !’ “ MULLAH’S RULE “ DI DALAM POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) !


KEWUJUDAN BLOK ULAMAK INI YANG JUGA DIKENALI DENGAN NAMA " GOLONGAN KONSERVATIF " . MANAKALA GOLONGAN PROFESSIONAL DIKENALI DENGAN NAMA " GOLONGAN PROFESSIONAL " . NAMUN GOLONGAN PROFESSIONAL SENANTIASA BERBAIK SANGKA TERHADAP ULAMAK DAN TIADA MEMBUAT APA-APA PERSIAPAN AWAL ATAU PERSEDIAAN AWAL UNTUK MEMASTIKAN KEDUDUKAN MEREKA TERJAMIN SEBAGAI PIMPINAN PAS PUSAT DI DALAM PEMILIHAN DI MUKTAMAR 2015 YANG LALU. MEREKA MENGANGGAP BAIK ULAMAK, BAIK PROFESSIONAL , BAIK AKTIVIST ADALAH " ISLAMISTS " BELAKA! TIADA HAL !  JUSTERU TIADA BISA MAIN POLITIK KOTOR YANG DIMAINKAN OLEH KUMPULAN AGAMAWAN SEPERTI PERANGAI UMNO SEWAKTU PEMILIHAN PIMPINAN PARTI .

AKAN TETAPI, KALANGAN ULAMAK DALAM POSTELAH PUN BERSIAP -RAPI DENGAN MENGATUR STRATEGI AWAL SEJAK DUA TAHUN YANG LALU; SETELAH MERAKA TEWAS BEBERAPA KALI SEJAK TERTEWASNYA NASARUDDIN MAT ISA DALAM PEMILIHAN DALAM PAS ! MEREKA MENGUASAI SETIAP RUANG LINGKUP YANG ADA DI DALAM CAWANGAN, KAWASAN DAN NEGERI . DENGAN MENGGUNAKAN PLATFORM MULATAQA ULAMAK UNTUK MENJATUHKAN SAHABAT DALAM PIMPINAN PAS PUSAT ! .

SECARA PERMAINAN POLITIK KOTOR MEMPENGARUHI DAN MENDOKTRINASIKANMINDA DAN FOKUS MAJORITY KALANGAN PERWAKILAN DENGAN PROGRAM SUSUN-ATUR YANG KEMAS-KINI, TERSUSUN -RAPI DAN MANTAP !YNTUK MENCAPAI MARDHATILLAH MEREKA ! WAHAL PROFESSIONAL DI DALAM PAS SELAMBA SAHAJA DAN TIADA APA-APA BURUK SANGKA KE ATAS PARA ULAMAK ! SEKALIPUN ULAMAK WUJUDKAN BLOK ULAMAK DI DALAM PASYANG DIAKUI OLEH MEREKA SENDIRI KEPERLUAN BLOK ULAMAK SETELAH MEREKA MENCAPAI KEMENANGAN BESAR DI DALAM POS ! 

TERBUKTI, DAN JELAS SEKALI; TERANG LAGI BERSULUH ! BLOK ULAMAK YANG DIBENTUK OLEH MEREKA SENDIRILAH YANG MEWUJUDKAN KUMPULAN YANG KETARA SEKALI DI DALAM POS ! .KECUALI BEBERAPA KERAT PROFESSIONAL YANG PRO ULAMAK ! 

CONTOHNYA, DISALAHGUNAKAN PLATFORM MEREKA ; IATIU , MULTAQA ULAMAK UNTUK MEMBURUKKAN SAHABAT PIMPINAN LAMA PAS PUSAT! ANTARANYA DR ZUHDI MENGINDOKTRINASIKAN DI DALAM MINDA AHLI BAHAWA KEPIMPINAN PAS PUSAT YANG BUKAN ULAMAK BISA MENYESATKAN PAS LARI DARIPADA AKIDAH ISLAMIYYAH ATAU LANDASAN ISLAM YANG SEBENARNYA! .SEDANGKAN DI DALAM PAS SUDAH ADA " MURSHIDUL AM " DAN ULAMAK PADA HIRAKI YANG TERTINGGI PAS ! IAITU MAJLIS SHURA ULAMAK UNTUK MEMANTAU TIADA LARI DARIPADA AKIDAH ISLAMIYYAH ATAY SESAT DAN TERGELINCIR DARIPADA KTABULLAH DAN ASSUNNAH !

SEMENTARA ITU , NIK AMAR MENGINDOKTRINASIKAN FIKIRAN AHLI PAS BAHAWA PRESIDEN DAN TIMBALAN PRESIDENT MESTILAH TERDIRI DARIPADA ULAMAK KERANA PAS ADALAH PARTI ISLAM !  WAHAL TOK GURU FADZIL NOOR PERNAH MEMBERITAHU DINSMAN BAHAWA BUKAN ULAMAK PUN BISA MENJADI PRERSIDEN PAS ( APALAGI TIMBALANNYA ! ) ; KENA PAS SUDAH PUN MELETAKKAN ULAMAK PADA TEMPAT YANG SEBENAR! YANG TERTINGGI SEKALI DI DALAM PAS ! IAITULAH  " MAJLIS SHURA ULAMAK ! ) JUSTERU TIDAK SEPERTI KEPEMIMPINAN DALAM UMNO! OS-TADZ DIDUDUKKAN DI BAWAH KETIAK PRESIDEN!

JUSTERU ITU , SEKARANG MEMANG WUJUD DENGAN KETARANYA BLOK YANG DIWUJUDKAN SENDIRI OLEH GOLONAN " OS-TADZ " DI DALAM POS ! IAITU KUMPULAN ATAU BLOK MEREKA SENDIRI! UJNTUK MENGUASAI SEPENUH SELURUH PENTADBIRAN POS : " MULAH'S RULE " BUKANNYA " ISLAMIST RULE " ; SUPAYA BISA MERIALISASIKAN " POS 4 OS-TADZ " ONLY BUKAN " PAS 4 ALL " LAGI !.
MEREKA MELONJAKKAN CALUN MEREKA SEJAK DUA TAHUN YANG LALU HINGGALAH KEPADA " CHAI LIST " YANG BISA DIGUNAPAKAI OLEH HARUN DIN DI DALAM PEMILIHAN MUKTAMAR 2015! ; SECARA TERBUKA DAN TERANGAN ! INILAH HAKIKAT SEBENARNYA POS SEKARANG IN DENGAN BLOK ULAMAK MEREKA ! ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA!

SHABAS MULTAQA ULAMAK YANG SUKSES MENYINGKIRKAN SAHABAT YANG BERUSAHA UNTUK MEMPERKUKUHKAN PAKATAN SEBAGAIMANA KEHENDAK PRESIDEN SENDIRI MELALUI " SET-UP " KEMAS MEREKA MEMFITNAH TANPA " STRICT PROOFS " BAHAWA PROFESSIONAL MAHU JATUHKAN PRESIDEN DAN MEREKA WALA' PADA PAKATAN BUKAN PAS! HADI BILANG PILIH MEREKA YANG PRO PAS ATAU DAP ! SEDANGKAN " KUDA TROJAN UMNO DLMMULTAQA ULAMAK TELAH MEMBUKTIKAN ; PILIH " KUDA TROJAN UMNO " DENGAN MENYAYIKAN LAGU DAN MENARI TARIAN YANG UMNO SUKAI DAN " TUNNING " ; YANG DI TUNGGU UMNO SELAMA INI ; IAITU PENYINGKIRAN SEMUA TOKOH PROFESSIONAL YANG DI GERUNI UMNO SELAMA INI ! INILAH CARA MERKA MENCARI MARTDATILLAH MEREKA !  SHABAS BLOK ULAMAK DAN MULTAQA ULAMAK!
Oleh : Nash Ar-Rawy/24.6.17 www.nasharrawy.blogspot.com

Gabungan pas umno tiada akan berlaku but masa sekarang kerna pas dikencing umno akan Bil hudud pas di parlimen !  ; jika disebaliknya ada kemungkinan !  msu terpaksa tawakuf kerna jika tiada gabungan pas -umno ; msu akan batal usul putus dgn pas dan akan gunapakai mustafa ali , mahfus dan salahuddin untuk mendampingi dap ! terima balik balik pas !
Oleh: Nash Ar-Rawy/24.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com

BUKAN SEMUA ULAMAK ISTIQAMAH !
Bukan semua ulamak istiqamah dgn perjuangan islam : ustaz nakhaie masuk  umno dan datuk asri mati dalam umno !  umno tiada ikut prinsip " macro hududullah " kerna beramal dengan rasuah , salahguna  kuasa dan dana rakyat ! , one malayist  racist ; one malayist sovereignty , leakages, wastages ,scandals ' pkrz rm12b ; sharizat cowshit rm250m ; perwaja steel ; rasuah kd altantunya ! skandal 1mdb , sedition act, university act dll . sedangkan dap menentang itu semua ! kerana " macro hududullah " yg tiada diikuti umno penuh dgn kezaliman dan kefasadan memerintah putrajaya !  walaupun dap tenang " hudud criminal law " . tapi itu cuma 5% daripada perjuangan pakatan dan hanya untuk kelantan saja ( melalui "G2G" Cooperation n Federalism ) ; bukan satu malaysia kerna kelantan dan terengganu ada pindaan hukuman hudud . negeri-negeri lain tiada !  perak cuma ada 4 kerusi pas dan penang hanya satu ;  !  nak buat hudud apa!  sementara 95% lagi dap bersama pas seperti perjanjian " agree 2 disagree " menentang habis-habisan umno yg tentang dan tiada laksanakan " macro hududullah " ! ; youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !! 

Muktamar PAS 2015 Mengheret PAS ke belakang kembali kepada tahun 60an sebagai parti lebai atau POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) ! http://www.harakahdaily.net/index.php/headline/36112-pas-mampu-ganti-umno-tuan-ibrahim
PAS KEMBALI KEPADA TAHUN 60AN
memang pas akan kembali kepada perjuangan asal yg dikenali dengan " parti lebai " pada tahun 60an . anjakan paradigma perjuangan yang melonjakkan pas bukan sahja sebagai gerakan berdakwah dan bepolitik tetapi bisa menjadi gerakan ummah  " social n masses movement " ) untuk satu bangsa malaysia yang dicetuskan oleh pakar strategist pas tok guru fadzil noor yang mengasaskan gerak - apu - ba dan sekaang pr ! pas sudah boleh diterima dgn bantuan golongan professional yg mempromosikan pas ( " out-reaching islam 2 d masses " ) sehingga kesen kemudiannya pas menjadi mantap dan menguatkan pakatan rakyat ! pas-dap dan pkr ! sehinggalah pada muktamar 2015 ; pas sudah mengambil langkah " reverse gear " kembali ke belakang kepada era tahun 60'an apabila melalui strategi kemas " multaqa ulamak " telah  " mengindoktrinasikan " minda ahli pas pusing jam kebelakang !

 antaranya : dr zuhdi bilang pas tak perlu kepada putrajaya kerna perlu berdakwah mencari mardhatillah ! kalau begitu lebih baik jadi seperti abim atau tabligh atau arqam versi baharu  sahja !'
kemudian " diindoktrinasikan lagi " cuci otak " (.brain-washed )  ahli pas oleh nik amar : president dan timbalan presiden mesti terdiri dari kalangan ulamak ! ( president pas dr abbas itu ulamak ke professional ?? )  ditokok lagi " indoktrinasi " dr zuhdi lagi : pas pusat dari kalangan bukan ulamak ( yakni, professional ) akan menyesatkan pas dan lari daripada landasan islam yang sebenarya ?? . murshidul am dan majis shura ulamak dalam pas itu kerjanya tidur aja ke!;  dan akan membiarkan ianya berlaku ! 

ini semua adalah fitnah dari dalam pas sendiri ; melakukan aksi dan lakunan menarik dan mempersonakan selaku " kuda trojan umno " untuk menyekat momentum pas ke putrajaya bersama pr !!  . mereka ini menggunakan platform multaqa ulamak ! ; menggunakan status agamawan dan agama untuk kepentingan diri menyingkirkan professional di dalam pas pusat yg lalu supaya blok agamawan bisa menguasai sepenuhnya pas daripada msu , dewan ulamak sehingga kepada pas pusat dikuasai sepenuhnya oleh blok " theocrates " ( agamawan ) ke arah " mullah's rule " bukannya islamist rule !

kerja-buat blok agamawan ( " theocrates " ) di dalam pas ini telah transformasi pas kepada pos sekarang ; iaitu : " parti os-tadz semalaysia ) ' bukan lagi " pas 4 all " ; tetapi " pos 4 d theocrates " ke arah " theocratic rule" , " mullah's rule " ini semua adalah  hasil daripada tari dan lagu yang umno gemari sehingga dilakunkan oleh " kuda trojan umno " di dalam pos sehingga sukses tersingkirnya ( " ousted" )

 semua tokoh- tokoh yang digeruni umno di dalam pas selama ini ! memang blok agamawan menjadi mantap tetapi pas tersentap menjadi pos ! apabila dituduh tanpa " strict proofs" kononnya professional sudah jadi barua dap sebagai muslihat untuk singkirkan professional sepunuh daripada pas pusat ! akhir isu huddud -dap yg dimainkan itu terbukti dikencing umno ; apabila mahfus dihalau keluar dariapa dewan parlimen apabila menyoal menteri tentang " bil hudud " yang akan dibawa oleh hadi ! perangkap hudud umno sukses singkirkan tokoh professional dan blok agamawan putus hubungan dgn dap dan melemahkan pr !  semuga al khaliq bisa memberikan pertunjuk bagi pos gantikan umno kerna melayu dan parti baru gantikan pos ! kerna islam islam !
" ALLA HU AKBAR ! "
Oleh " Nash Ar-Rawy/24.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com


there's nothing 2 discuss about nizar's position of being d opposition leader in d perak state assembly . perak pas liaison committee by now shoud 've undestood that pr is never in existent any more due 2 pas dewan ulamak decision in pas muktamar 2015 had already totally disconnected with dap!  so in reality d theocrate's blog in pas 've rejected dap but dap is wanted by d ousted professionals in pas with good ties with dap in order 2 streghtened pakatan . thus , nizar is d still d oppositon leader in perak state assembly . pas should understand that  " pakatan president council n pas  secretariat councils 've already " defunct " .!!  pkr n dap all these while ‘ve no problem with nizar but “ pos “ ( parti os-tadz semalaysia ) is making d problem n having problem with pr ! that’s all . nizar stays !   

By: Nash Ar-Rawy/26.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com

PENULISAN ISLAM
HARUS MENGETAHUI BAHAWA BAGI MANA-MANA PENULIS PADA PRINSIP ISLAM ADALAH " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQOL BATIL " ( APABILA DATANG HAK PASTI YANG BATIL BISA MUSNAH " ) KALAU TIADA BISA FAHAMI PRINSIP ISLAM INI JANGAN BISA MENULIS ! ; JUSTERU KERANA KEBENARAN ADA DI MANA-MANA DAN KEBATILAN ADA DI MANA -MANA DAN MESTI DINYATAKAN KERNA ITU PRINSIP ISLAM ! ;

JUSTERU , KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK JANGAN BISA BERUMAH DI TEPIAN PANTAI ; JUSTERU , TSUNAMI BISA ADA DI MANA MANA !! ; BUKAN SEMUA ORANG BISA TELAN YANG PAHIT ; MENYATAKAN YANG HAK ITU BERERTI TIADA BISA BERSUBAHAT DENGAN KEBATILAN KERNA KEBATILAN DAN KEBENARAN ITU BISA BERLAKU DI MANA- MANA!  NAMUN;. BAGI MEREKA YANG TIADA BISA MENELAN YANG PAHIT BISA MENYANGGAP  PENYERLAHAN ITU DAN PENCERAHAN ITU  SEMUA SEBAGAI MEMBURUKKAN ORANG SAHJA !  INGAT! ISLAM TIADA BISA BERSUBAHAH DENGAN KEBATILAN  !!  JUSTERU AMIR DAN ULAMAK YANG MENDIAMKAN DIRI AKAN KEBATILAN DAN KEBURUKAN YANG BERLAKU DI DEPAN MATA WALAU PUN TERKENA BATANG HIDUNG PARTI SENDIRI ; ISLAM MENGANGGAPNYA SEBAGAI " SETAN BISU " DAN MEMBELA KEJAHATAN KENDIRI ! JUSTERU UNTUK TUJUAN MENGOBATI MESTI BISA TELAN YANG  PAHIT !!

 JUSTERU AMIR, AYAH , DATUK , ANAK ADA KESILAPAN MASING-MASING ;  TIADA BISA MAKSUM ; HANYA NABI SAHAJA YG MAKSUM ; CONTOHNYA DI DALAM MASJID PUN BISA ADA MAKSIAT SEPERTI TABUNG DERMA DICURI DAN TABUNG HAJI PUN DUIT ORANG PERGI MEKAH DISUNGLAP ! HATTA ULAMAK JUGA BISA MELAKUKAN KESILAPAN DAN WAJIB DITEGUR !  SEPERTI OMAR MEMBENARKAN DIRINYA DITEGUR DAN NABI SENDIRI BISA GUGURKAN PENDAPAT SENDIRI DAN DENGAR PENDAPAT SEORANG SAHABAT YANG PROFESSIONAL DALAM KES PERANG  KHANDAK NABI IKUTI PENDAPAT PROFESSIONAL UNTUK GALI PARIT DI LUAR KOTA MEKAH ; BUKANNYA SEPERTI PENDAPAT BAGINDA SENDIRI UNTUK PERTAHANKAN KOTA MEKAH DARI DALAM KOTA MEKAH BUKAN DI LUAR !

 INI CONTOH KEPEMIMPINAN NABI ; YG BISA TEBUKA MINDANYA BEGITU JUGA OMAR  AL KATTAB YANG BISA SAJA TERIMA KRITIKAN DI DEPAN KHALAYAK !  . NABI TIADA BILANG KAMU  BARUA, JEBON DAN TIADA ISLAMIK ( SEKULAR , LIBERAL TANPA " STRICT PROOF '") DI DALAM MANA-MANA "OPEN-DISCOURSE " YG DI ANJURKAN ISLAM BUKAN HANYA BERI LABEL DAN FITNAH !  INI BUKAN BUDAYA KEPEMIMPINAN NABI !  PENULIS HARUS BERFIKIRAN TERBUKA WALAUPUN KESILAPANNYA TERKENA PARTI SENDIRI DAN ISLAM MENGAJAR TERIMA YG BETUL DAN BENAR WALAUPUN DATANGNYA DARIPADA PARTI LAIN ! ATAU ORANG LAIN ! ASALKAN YANG BENAR DAN YANG HAK ( AL FURQON : PISAHKAN YANG HAK DARIPADA YANG BATIL ATAU KEPALSUAN !!

 KERANA KEBENARAN ITU ADA DI MANA-MANA DAN KEPALSUAN ITU JUGA BISA ADA DI MANA-MANA !  TELANLAH WALAUPUN YANG PAHIT SEKALIPUN JIKA ITU YG BENAR ! DAN KEBENARAN JUGA ADA DIMANA -MANA !  JUSTERU ISLAM MENGAJAR KITA JANGAN TERIMA KEPALSUAN WALAUPUN  TERKENA BATANG HIDUNG SENDIRI ! BAIK DARIPADA AYAH SENDIRI , IBU DATUK DAN ANAK SENDIRI; KETUA SENDIRI DAN PARTI SENDIRI !! ;

INI CARA PENULISAN DI DALAM ISLAM BERTERASKAN i)  " WAQULJA ALHAKKU WAZAHQOL BATIL " KERNA PENA ITU AKAN MENJADI SAKSI ; DAN MENULIS SEBARANG PENYAKSIAN BERLAKU AKAN ii)  'AL FURQON "  YANG MEMISAHKAN YANG HAK DENGAN YANG BATIL " ;  JIKA DUA PRINSIP DI ATAS ITU TIADA DIPEGANG SEUTUHNYA ; JANGAN BISA MENULIS APA-APA PUN ; KERNA PENULIS YANG BERANI KERNA YANG HAK BISA DI BENCI OLEH SAHABAT SENDIRI YANG TIADA BISA MENELAN YANG PAHIT; KERNA " SUNNAH PENULISAN " BISA  ADA DUA ; TELAN YANG PAHIT KERNA BUKAN SEMUANYA MANIS BELAKA !  YANG MANIS MESTI DIKATAKAN MANIS DAN YANG PAHIT MESTI KATAKAN PAHIT ! DAN BERPEGANG KEPADA " AL FURQON " SEKALI PUN BISA BERHADAPAN DENGAN SAHABAT SENDIRI YANG TIADA BISA MENERIMA HAKIKAH YANG PAHIT DAN TIADA BISA MENELANNYA :

 LANTARAN ITU PENULIS BISA SAJA DALAM " SUNNAH PERJUANGAN " MENGHADAPI TOHMAHAN SEPERTI " MUNAFIK "  ; " SEKULAR " ; SUKA MEMBURUKKAN ORANG SAHJA TIADA KERJA LAIN DAN PELBAGAI LABEL !.DAN FITNAH YANG BISA DI HADAPI ! INI PERKARA BIASA DI DALAM SUNNAH PERJUANGAN PENULISAN DALAM ISLAM ! NAMUM PENULIS YANG BERPRINSIP TIADA BISA MENJADI PENULIS " UPAHAN " KERNA IA BISA MENGAMBIL UPAH UNTUK " DIA" KERNA " DIA " SEBAGAI PENULISAN UKRAWI SEMATA-MATA BULAN UNUTK MENCARAI KEREDHAAN MANUSIA ATAU KEPUJIAN MANUSIA ! TIADA LAIN MELAINKAN KERNA " DIA " YANG " SE" DAN MENYESAKAN " DIA' ; MENGESAKAN " ZAT, SIFAT DAN AF'AL " DIA " YANG ADA DI MANA-MANA! SEBAGAI SAKSI DI DALAM TULISAN SAKSIAN KEBESARAN " DIA " .

 NAMUM. PENULIS HARUS TAHU BAHAWA PENULIS HANYA MENULIS DAN PADA HAKIKAHNYA BUKAN PENULIS ; KERNA PENULIS ADALAH " DIA " KAMU HANYA " MENULIS SAJA " !! JIKA KAMU BERSAMA " DIA " DENGAN " DIA" ; " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQULBATIL " KEMBALI KEPADA RUJUKAN KITABULLAH DAN ASSUNNAH . NAMUN JIKA ADA SITUASI YANG BESIFAT KEHARUSAN SEPERITI MANA YANG LEBIH BAIK ; KOPI ATAU MILO UNTUK DIMINUM ; ISLAM MEMBENARKAN " IKTILAF " YANG MANA SALING HORMAT -MENGHORMATI PENDAPAT MASING- MASING ; JUSTERU DI DALAM ISLAM MEMBENARKAN 4 MAZHAB KERNA SEMUANYA BERSANDARKAN KITABULLAH DAN ASSUNAH ! ; HANYA " DIA" YANG " ALIMUN " ;MANUSIA TIADA BERHAK SAMASEKALI TERMASUK ULAMAK ! YANG BUKAN MAKSUM DAN MAHA SEMPURNA !  " ALLA HU AKBAR ! ..

waqulja alhakku wazahaqul  batil ; jika kebenaran itu pahit , kamu harus menerima sekalipun terkena batang hidung sendir! bukan hanya khayal dengan  pujian ; amir dan ulamak tiada yg maksum kecuali nabi !  al furqon tiada kira sapa dan tiada pilih bulu ; bukan pilih yg baik baik saja, " adinulal nasihat itu juga satu kebaikan bukannya kejahatan !! ; ini harus difahami betul ; kerna ini kenyataan realiti kehidupan di alam nyata bukan dalam kepuraan, menipu diri sendiri atau syok sendiri !
Oleh: Nash Ar-Rawy/27.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com

KERNA RABB DAN ISLAM ! : JAGA TAUHID! AKIDAH ISLAMIYYAH ! Nasharrawy Rawaan nasihat saya ,pastikan tauhid anda tidak rosak ! memang al ulamak warasatul ambia' . tetapi imam ghazali bilang ; hati-hati ada dua jenis ulamak ! ulamak su' dan ulamak akhirah ! susah nak dapat sekarang ini , ulamak seperti tok guru fadzil noor , yusuf rawa dan tok guru nik aziz ! bagi label kpd sahabat sebagai " barua " ; jebon dan sebagainya . anda pernah dengar tok guru fadzil nor atau tok guru nik aziz label sahabat macam tu ! justeru itu , ulmak bukan maksum !nasihat saya anda perlu hati-hati yang hadi kata orang barua itu ! mana " strict proof " . tak dapat buktikan ! ii kerja ulamak ke ! kebenaran itu apabila terserlah di katakan suka memburukan kan dengan tulis lah yg baik baik sahja ! " adinul nasihah " tak kira bulu dan tak pilih bulu dan ianya sendiri adalah kebaikan bukannya kejahatan ! perlu buka minda sedikit ! jangan tak faham maksud dan applikasi " waqulja alhakku wazahaqul batil" dan ' al-furgon ! ; aspek penting " adinul nasihah ! "  Oleh: Nash Ar-Rawy/17.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com
waqulja alhakku wazahaqul  batil ; jika kebenaran itu pahit , kamu harus menerima sekalipun terkena batang hidung sendir! bukan hanya khayal dengan  pujian ; amir dan ulamak tiada yg maksum kecuali nabi !  al furqon tiada kira sapa dan tiada pilih bulu ; bukan pilih yg baik baik saja, " adinulal nasihat itu juga satu kebaikan bukannya kejahatan !! ini kenyataan realiti kehidupan di alam nyata bukan dalam kepuraan, menipu diri sendiri atau syok sendiri !  www.nasharrawy.blogspot.com/27.6.15

KETERBUKAAN PIMPINAN NABI
memang bukanlah muktamd kerna ada majlis shura ulamak ! tetapi hadi dan harun bisa tangguhkan keputusan yg dibuat dalam muktamar yakni tawakuf dulu keputusan tersebut ! jadi putus hubungan dengan dap itu tiada berlaku ! LU FIKIR 1,000 X MA! TAPI TAWAKUF ITU TAK BERLAKU DAN DIANGKAT PULA KEPADA MAJLIS SHURA ULAMAK ! MENGAPA ! ; sudahlah muktamirin tiada di beri hak untuk berbahas! muktamar apa ni . DULU BILANG KEPUTUSAN SEMUA DIBUAT DI MUKTAMR!
kepemimpinan nabi jelas tiada tolak pandangan yang baik spt peristiwa perang khandak nabi pakai idea sahabah yg professional yg lebih baik dan gugurkan pendapat peribadi walaupun baginda seorang nabi dan tidak kata ; kamu kena ikt diktum aku dan kena wala' pada aku sepenuhnya ; jangan bantah ikut aja diktun aku ! namum kepemimpinan nabi tiada begitu sebagai contoh kepada ummah !. . tapi pos ( parti os-tadz semalaysia) tolak bulat bulat hak muktamirin untuk dibahas usul dewan ulamak putus hubungan dengan dap .sedangkan sebelum ini semua pimpinan beritahu apa-apa pun muktamar akan putuskan . bukan soal ulamak bukan maksum sahja , ada yang lain lagi yang menjadi prinsip jemaah iaitu hak besuara dan bershura para muktamirin di dalam muktamar adalah suara shura tertinggi muktarim dalam muktamar!! LU KENA FAHAM BETUL MA ! wirid dalam fikiran dan hati 33 x kot baru boleh faham kot ! omar al khattab kasi arab badui tegur beliau di depan khalayak ! bukan soal; amir dan ulamak tak maksum aja , banyak alasan yang lain lagi ! LU FIKIR MA 33X MA ! KASI FAHAM MA!; LU JANGAN KETERLALUAN TAKSUB KEPADA MANUSIA DAN PARTI MA ! kerna itu bisa rosakkan tauhid dan akidah lu ma! , nauzubil lahi minzalik ! ; ULAMAK DAN AMIR BUKAN TUHAN MA ! DAN PAS BUKAN AGAMA MA! ; justeru , jangan keterlaluan macam ini ma! ; perjuangan lu bukan kerna hadi, ulamak dan pas ma ! TETAPI KERNA RABB DAN ISLAM MA ! ; TIDAK ADA YANG SELAIN DARIPADA ITU MA! ; INI TAUHID ( " SE" ) DAN AKIDAH ISLAMIYYAH MA ! LU FIKIRKAN MA ! SEBANYAK 33X MA ! KASI MASUK DALAM OTAK DAN HATI LU MA ! INSYAL LAHU TAALA MA! AMIN.; Tunggulah apabila kita semua pasti bisa bertemu dengan "DIA" ma ! apakah selama ini tauhid dan akidah islamiyyah KERNA RABB ! DAN ISLAM ! ATAU DI SEBALIKNYA MA !! 

.http://www.harakahdaily.net/index.php/headline/36142-sertai-jamaah-dalam-hati-mesti-percaya-dasar-jamaah
CEMBURUI DENGAN  AZAZIL YG BISA ADA DI MANA MANA ROSAKKAN JEMAAH YANG BAIK!
jemaah yg baik mestilah dpimpin oleh pemimpin yg baik . akan tetapi, bukan semua amir dan ulamak itu tiada buat silap kerna hanya nabi yg maksum ! justeru ahli jemaah wajib pastikan dasar yang baik jemaah itu tiada menyalahgunakan agama oleh agamawan untuk kepentingan diri. kerana memperalatkan agama untuk mengangkat diri dan menjatuhkan sahabat sendiri boleh berlaku di mana -mana kerna ini juga adalah sunnah perjuangan yg bisa hadapi jenis species agamawan azazil di dalam jemaah ; dahulu , sekarang dan akan datang !

species ini ada di mana mana ! bukankah azazil pernah pimpin jemaah malaikat dilangit dan pernah menjadi ketua malaikat ; tok guru , sifu di langit pimpin jemaah malaikant di langit ; walaupun daripada keturunan jin tetapi apa jadi akhirnya! . ahli jemaah renungkanlah ! jangan bisa tertipu dan ditipu oleh azazil di dalam jemaah ! bukan tiada amir dan tok guru seperti tok guru yusuf rawa, tok guru fadzil noor dan tok guru nik aziz ! yg tiada memperalatkan agama untuk melonjakkan diri sekaigus menjatuhkan sahabat melalui multaka ulamak konon org yang bukan ulamak itu adalah barua, jebon , sekular , liberal ; memfitnah sahabat tanpa ' strict profs "

"namum sukar di perolehi sekarang ini yang tiada ego , sombong dan bongkak, ria' takabur 'ujud ; berhala dalam diri , maksiat batin dan nafsu yang tersembunyi ; yang bisa gugurkan segala amalan yang soleh , kerna rosak tauhid ( tiada sufi ) dan musnah akidatul islamiyah ! nauzubil lahi minzalik . terkenang akan tok guru fadzil noor dan tok guru nik aziz l ! semuga Alla Hu Taala rahmati roh mereka dimasukkan di kalangan roh orang yang beriman dan beramal soleh ! alhamdulillah , terima kasih di atas contoh teladan kepemimpinan ukrawi yang baik untuk jemaah yang baik !
Oleh: Nash Ar-Rawy/28.6.15 www.nasharrawy.blogspot.com

PESANAN ALMARHUM TOK GURU NIK AZIZ!
Nasharrawy Rawaan JANGAN LUPA PESAN TOK GURU NIK AZIZ ! " SELAGI HAMBA MASIH HIDUP HAMPA PASTIKAN PAS TAK MASUK UBN ! KENALI SIAPA ITU UMNO YANG TERKINI KENCING PAS ; HALAU PAS ( MAHFUZ ) KELUAR DEWAN KERNA PERSOALKAN SIKAP MENTERI MENGENAI BIL PERIBADI HADI MENGENAI HUDUD ! NABI SEBUT: ORANG MUKMIN ( BUKAN ISLAM SAHAJA ) TIADA BISA DIPATUK ULAR DUA KALI DALAM SATU LUBANG ! KALAU UMNO MAHU HUDUD DAH LAMA HUDUD DILAKSNAKAN DI TERENGGANU ; KERAJAAN NEGRI DAN KERAJAAN PUSAT YG SAMA ! JUSTERU MENGAPA UMNO SENDIRI TIDAK KEMUKAKAN BIL HUDUD DI PARLIMEN YG BISA PENGARUHI SEMUA AHLI PARLIMEN UBN !! 

HUDUD ADALAH " ENTRAPMENT UMNO"  ; PERANGKAP YANG BISA PORAKPERANDAKAN PAS DAN MUSNAHKAN PAKATAN ! TAHNIAH UMNO SUKSES JADIKAN " KUDA TROJAN UMNO " DI DALAM PAS MAIN ISU HUDUD-DAP JATUHKAN SEMUA SAHABAT PROFESSIONAL YG DIGERUNI UMNO SELAMA INI TAHNIAH JUGA KEPADA USAHA GIGIH DAN SISTEMETIK DARIPADA " MULTAQA ULAMAK YG BISA TARI DAN LAGUKAN TARIAN DAN LAGU YG BISA DIGEMARI UMNO YANG DITUNGGU UMNO SELAMA INI DIMAINKAN DAN DILAKAUN DI DALAM PAS SENDIRI !!  

DAN DEWAN ULAMAK PAS SEBULAT SUARA PUTUS HUBUNGAN DENGAN DAP TANPA DITANGGUHKAN KEPUTUSAN TERSEBUT OLEH HADI DAN HARUN TETAPI DITERIMA TANPA BAHAS; MENGENEPIKAN HAK MUKTAMIRIN UNTUK DI BAWA KEPADA PAS PUSAT DAN MAJLIS SHURA ULAMAK ! ; DULU BILANG APA-APA PUN DIPUTUSKAN DI MUKTAMAR ; TETAPI DISEBALIKNYA MENJADI DIKTATOR ! MUKTAMAR PARTI ISLAM APA NI !! 

 KALAU NAK LAKSANAKAN HUDUD DI KELANTAN PUN ; JANGAN TERTIPU MASUK UMNO -PAS UNITY GOVT,!  JANGAN TERUS DITIPU DAN TERTIPU DEK UMNO ' ; KERNA MEMADAI DENGAN "G2G " COOPERTION N FEDERALISM . ITU AJA ! NAK GABUNG DENGAN UMNO APA SAL ! PERLU ADA " FATANAH " KERNA ITU KARECTOR NABI JUGA !  ISLAM BUKAN KANUN JENAYAH ISLAM SAHJA ( " MICRO HUDUDULAH ) DI NEGRI KELANTAN SAHJA ( SEKITAR  5% FOCUS PERJUANGAN ) SEDANGKAN LAGI 95% ADALAH MENENTANG KEZALIMAN DAN KEFASADAN UMNO YANG PERLU DI TURUNKAN DARI PUTRAJAYA PADA GE1 INI DENGAN IZIN DIA . IN SEMUA ADALAH KERANA  UMNO MENENTANG PERLAKSANAN :" MACRO HUDUDDULLAH " DI DALAM PEMERINTAHANNYA  ( 95% FOCUS PERJUANGAN PAKATAN ! ) ; IAITU : KORUPSI, SALAHGUNA KUASA DAN DANA AWAM ; PEMBAZIRAN WANG RAKYAT DAN SEBAGAINYA YANG BERMAHARAJALELA DI PUTRAJAYA !!     Oleh: Nash Ar-Rawy/28.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com

HUDUD ; BUKAN ISLAM TIADA DIPAKSA!
hanya ada dua negeri saja yang bisa ada hudud jika dapat " green-light " daripada parlimen!! ia itu kelantan dan terengganu kependudukannya 95% musim ! dan bukan islam ikut civil law ! lain negeri tak bisa bikin hudud . contohnya perak cuma ada 4 kerusi dan penang cuma satu kerusi ! nak buat hudud apa ! namum yg bisa menentang hudud adalah umno sendiri apabia ; najib bilang pada 29.sept 2011 , " hudud cannot b implemented in malaysia " dan mahthir bilang , " hudud does not served justice in malaysia " ! .di dalam islam al -qur'an sebut " laigra hafiddeen " ( there' no compulsion in religion ) untuk orang bukan islam ;mereka tiada dipaksa ikut hudud dan bisa ikut hukuman taazir iaitu ,  budibicara hakim dan bukan hudud : " civil law " yang sediada .sekarang ini pun mahkamah sharia' di seluruh malaysia tiada bicara orang bukan islam ; cuma bezanya hukumannya dipinda kepada hudud itu saja. dan" scope " nya sama saja iaitu untuk orang islam saja seperti yang berlaku sekarang ini; tiada melibatkan orang bukan islam di seluruh malaysia hanya untuk orang islam saja." melayu bunuh melayu " dimemali adalah angkara umno ( mahthir tuduh musa , musa tuduh mahtir ) ; saham bumi rm52 b di sapu bersih oleh umno ; " melayu tipu melayu " itu kerja umno ! lawan raja ; menghina raja melayu dan buang ;immunity " juga kerja umno tapi kata pertahankan raja melayu ! , bahasa melayu di " degraded " ganti bahasa inggeris sebagai prima oleh mahthir juga dilakukan oleh umno ! mahthir dan najib tentang hudud juga dilakukan oleh president umno !  kenali lah siapa itu umno !  jangan bisa dipatuk ular dua kali di dalam satu lubong oleh ular yang sama ! ingat pesanan dan amanat tok guru nik aziz ! , " selagi  hamba hidup hamba akan pastikan pas tiada masuk bn ! jangan bisa di tipu oleh umno yg kencing pas dan singkar keluar mahfuz daripada dewan parliament kerna persoal menteri mengenai bil persendiraian hudud oleh hadi !  kenalilah siapa musuh dan siapa lawan ; jangan bisa biasrkan diri tertipu dek umno ! bukan umno kalau tidak menipu! kenalilah siapa itu umno !! 
Oleh : Nash Ar-Rawy/28.6.15    www.nasharrawy.blogspot.com

www.nasharrawy.blogspot.com /28.6.15

UMNO TIADA IKUT DAN TIADA BERAMAL DENGAN " MACRO HUDUDULLAH " 

Nasharrawy Rawaan islam bukan mengajar buat baik sahja tapi cegah kemungkaran ! masjid dI negeri komunis pun ada ; adalah rusia laksanakan amal maaruf nahi mungkar ! nahi mungkar itu juga adalah amal maaruf! ; islam menentang umno yang menentang " macro hududullah " ; kerna islam menentang korupsi, salahguna kuasa dan dana awam. kapitalis kronisma. ; pembaziran dan ketirisan, gst untuk orang miskin, kenaikan harga minyak dan barangan .skandal pkfz rm12b, sharizat cowshit rm250 m ! dan banyak lagi maksiat ekonomi berlaku hingga kini terus berlaku di dalam pemerintahan ubn di putrajaya! .." melayu bunuh melayu " di memali adalah angkara umno ( mahthir tuduh musa , musa tuduh mahtir ) ; saham bumi rm52 b di sapu bersih oleh umno ; " melayu tipu melayu " itu kerja umno ! lawan raja ; menghina raja melayu dan buang ;immunity " juga kerja umno tapi kata pertahankan raja melayu ! , bahasa melayu di " degraded " ganti bahasa inggeris sebagai prima oleh mahthir juga dilakukan oleh umno ! mahthir dan najib tentang hudud juga dilakukan oleh president umno !  kenali lah siapa itu umno !  jangan bisa dipatuk ular dua kali di dalam satu lubong oleh ular yang sama ! ingat pesanan dan amanat tok guru nik aziz ! , " selagi  hamba hidup hamba akan pastikan pas tiada masuk bn ! jangan bisa di tipu oleh umno yg kencing pas dan singkir keluar mahfuz daripada dewan parliament kerna persoal menteri mengenai bil persendirian hudud oleh hadi !  kenalilah siapa musuh dan siapa lawan ; jangan bisa biarkan diri tertipu dek umno ! bukan umno kalau tidak menipu! kenalilah siapa itu umno !! 
Oleh : Nash Ar-Rawy/28.6.15    www.nasharrawy.blogspot.com

HUDUD IS D ENTRAPMENT OF UMNO HUDUD MOCKERY  N  POLITICAL GAME 2 SPLIT PAKATAN!

hudud is umno' s political game n entrapment 2 split pakatan n it worked ! both dap n pas 've become d victims of umno's mockery of its hudud game . ini pas itself d ulamak multaqa 've used d hudud issue has a point 2 oust all d professional who had worked 2 strengthen pakatan but it worked d other wise in pas alleged d professionals as betrayed pas n dictated by dap ! thus! d winner of d game i umno ! both parties pas n dap 've forgotten about " agree 2 disagree " n lim guan eng was impatience when he 've cut off dap relationship with pas president ! d repercussion is ; 

there's no more " pakatan president council " automatically d council has dissolved ; likewise pakaan ! likewise, hadi n harun did not phospone d dewan ulamak pusat resolution of disconnecting pas with dap !  d resolution was accepted with d majority voice  of d dewan ulamak pusat in d muktamar ! without any debate in d muktamar as directed by hadi n harun 2 mahfuz as acknowledged by him after d muktamar being d resolution chief !  

thus ! after d divorce with dap without any attempt by harun n hadi 2 hold up d resolution ; divorce but still stays in d same house ( pakatan ) by d dewan ulamak pas is ridiculous !  now pas leadership  is " gila talak " ( divorce insanity ) by its impatience moves of d dewan ulamak !  both lim guan n pas dewan ulamak 've been d victims of umno strategic entrapment had destroyed pakatan d caused hay wire in pas! 

 congrat pas multaqa 4 being acting as " umno's trojan horse within pas itself ! voicing out d voice of umno , dancing n singing d tone of umno as what desired by umno whim n fancises !  the result is umno is happy all of its enemies in pas ; d professionals r all being ousted by a well planned , n systematic 2-year -strategies !  whereas d professionals with a clear mind n a pure heart has good thinking 4 d ulamak never thought of these dirty game approached by d ulamak block in pas ! much dirtier than d dirty game in umno inner politics !!  d only thing different is money is not involved but its still a dirty game ! 

By: Nash Ar-Rawy/29.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com

NIZAR'S POSITION
there's nothing 2 discuss about nizar's position of being d opposition leader in d perak state assembly . perak pas liaison committee by now shoud 've undestood that pr is never in existent any more due 2 pas dewan ulamak decision in pas muktamar 2015 had already totally disconnected with dap!  so in reality d theocrate's blog in pas 've rejected dap but dap is wanted by d ousted professionals in pas with good ties with dap in order 2 streghtened pakatan . thus , nizar is d still d oppositon leader in perak state assembly . pas should understand that  " pakatan president council n pas  secretariat councils 've already " defunct " .!!  pkr n dap all these while ‘ve no problem with nizar but “ pos “ ( parti os-tadz semalaysia ) is making d problem n having problem with pr ! that’s all . nizar stays !   

By: Nash Ar-Rawy/26.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com

PAS BUKAN AGAMA
Nasharrawy Rawaan JUSTERU PAS BUKAN SEBUAH AGAMA TETAPI PARTI YANG MENUJU KEPADA Ad-dEEN . TETAPI PAS BUKAN Ad-dEEN  . JUSTERU DI BOLEHKAN PIHAK LAIN JUGA PERJUANGKAN ISLAM SPT ABIM , JEMAAH TABLIGH ATAU PUN ARQAM VERSI BARU IKUT ISLAM ! KERANA LAPANGAN PERJUANGAN ISLAM ITU CUKUP LUAS ! JUSTERU , ULAMAK BAIK ,PASM BAIK  , PUM BAIK ; SEMUANYA TIADA MAKSUM DAN BOLEH DITEGUR JIKA BIKIN SILAP ; CONTOHNYA PENDAPAT DR ASRI SENDIRI ADA IKTILAF OLEH ULAMAK LAIN ! KERNA ILMU " DIA' ITU LUAS KERNA DIA TIADA MAHU ULAMAK DAN AMIR JADI EGO ! , SOMBONG DAN BONGKAK; KALAU KITA PANDAI ADA YG LEBIH PANDAI KERNA HANYA " DIA " SAJA YANG " ALIMUN ! INILAH BASIS PENULISAN ISLAM ; PENULISAN UKRAWAI !!  DENGAN IZIN "DIA " . " ALLA HU AKBAR! " .
Oleh : Nash Ar-Rawy/26.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com 

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/06/27/zaid-new-party-can-take-on-pas-dap/
A NEW ISLAMIST PARTY 
D new islamist party must 've its own " murshidul am reference council " or " sharia' reference council " or " Al Hisbah reference council " as a guidance its going in d right track as an Islamist party  ! It's president n deputy president must b muslims 4 it's an Islamist party  but not necessarily must b ulamak ! I'ts murshudul am reference council must not hold any position in party central 'cos this party is not 4 " mullah's rule " but 4 Islamist Rule n 4 Islamist administration in d party 4 all !! ; D murshuidul am reference council must b a free council comprised of well known ulamaks n recognised figures not necessarily must b a member of d party without being " bias '' n works as a free body 4 " fekah politics " ( Islamic political law ); based on d kitabullah , assunnah n d sirah ( recorded history ) of nabi ! as a major reference of d party ! .:

 " Islam is rahmatan lil"alamin " ; Islam 4 all , justice 4 all , regardless of religion, race n ethnic ! . Therefor ; non-muslims may oso b  members of this party ! . They could oso lead d youth wing n d women wing as well ! n. non-muslims may  also b in d party central committee.  !. This party must b 4 hudud punishment amendment of d " sharia' court law act 1965 which is d existing hudud law 2 amend its punishment ! Comply with d article 76A of d federal constitution !  As a green light yet 2 b approved   by d parliament 4 it's implementation in kelantan n terengganu !. Other states cannot b implemented hudud law 'cos there's no hudud punishment enactment in other states!  perak only 4 seats n penang only one seat !  how 2 implement hudud !  

Hudud is basically 5% of its plight only in kelantan n terengganu comprised of 95% muslims , non- muslims r abide 2 d civil law ( or taazir law based on d  judge discretion not hudud ) ! .95% of its plight is with d 52% electorates who've given d opposition pact " popular votes " which must b fulfilled til ge14 by his grace!  this new islamist party must b against umno injustices n racism whereby umno is against" macro hududullah ' cos islam is against corruption, abuse of power n public fund, leakages, wastages, 1mdb scandals ,gst , petrol hike n price hike , malayist racism ; pkfz rm12b ; sharizat cowshit rm250m , one malaysist racism , one malayist sovereignty ! cos islam is justice 4 all proven in its " Islamist sovereignty " of its : benevolent state 4 all as shown in d medina benevolent state thru 'd " medina charter " copycat by d uno charter ! .

This new Islamist party is not 4 " malay islam " but is  4  " Islam Islam " ; Islam as Rahmatan lil 'alamin ; " Islam 4 all " regardless of religion, race n ethnic! ; With " humanism loves n brotherhood ! " one soul ( Adam n Eve ) , one blood brother ( blood transfusion ) n one breath ( cpr ! ) as what told by tok guru nik aziz ; " kita semua adik-beradik asal daripada moyang yang sama ; adam dan hawa " with  addeen waddaulah n addeen wa sharia" ( a good governance of d rule of law to put d right things in d right place 4 all as taught in d al-qur'an , assunnah  n sirah nabi ! ) .Which must b 95%  of its focus 4 a new federal govt n d waiting in d ge 14 by his grace ! Hudud punishment amendment comprised of 5% of its plight mainly in kelantan n terengganu only ! 'cos other states 've no huddud law as in kelantan m terangganu .
" ALLA HU AKBAR! " 

By: Nash Ar-Rawy/27.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com


WHO IS UMNO N ITS ENTRAPMENT 2 DEVIATE PAKATAN FOCUS N SPLIT PAKATAN ! ;
HUDUD D ENTRAPMENT OF UMNO 2 SPLIT PAKATAN By: Nash Ar-Rawy/30.3.15; … By: Nash Ar-Rawy

; PAS HAS TURNED INTO PUS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
By: Nash Ar-Rawy/5.6.15

 1. DEWAN MUSLIMAT STAND DAN DEWAN ULAMAK RESOLUTION DO NOT COMPLY WITH D PRESIDENT POLICY SPEECH ! ; " KONGKALIKONG ! " By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
 2. nasharrawy.blogspot.com/2015/04/pas-wa ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa
   UPDATED ARTICLES OF NASH Ar-RAWY; nasharrawy.blogspot.com/2015/04/update   youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
  By : Nash Ar-Rawy/ 19.4.14 
  www.nasharrawy.blogspot.com  www.facebook.com/nasharrawy10
  " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATIL " ( WHEN D TRUTH PREVAILS ITSELF; FALSEHOOD DIMINISHES ! )  SAY D TRUTH EVENTHOUGH IT'S BITTER ! " WITHOUT FEAR OR FAVOUR! "BUT 4 D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS, POWER N ALL THINGS ! ; AL KHALIQ !  ALAHU AKBAR!

Monday, June 22, 2015


FAHAMAN POS ; PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA YANG MERBAHAYAKAN UMMAH DAN NEGARA ! Oleh : Nash Ar-Rawy/ 23.6.15TOK GURU NIK AZIZ SENDIRI BILANG , " SELAGI HAMBA HIDUP HAMBA PASTIKAN PAS TAK MASUK UBN " ; ERTINYA PAS BERSAMA PAKATAN ( PAS DAP DAN PKR ) UNTUK TUMBANGKAN UMNO ! . NAMUM DEWAN ULAMAK PAS SEBULAT SUARA DALAM MUKTAMAR PUTUS HUBUNGAN DENGAN DAP !  MENJATUH HADI SEBAGAI PRFESIDEN ADALAH SATU FITNAH BESAR DI DALAM BULAN RAMADHAN NI!  LEBIH BAIK CEPAT-CEPAT TAUBATAN NASUHA  KERNA FITNAH ; JUSTERU KERANA TIADA " STRICT PROOF " . NAMUM PERANCANGAN JAHAT TELAH DISUSUN RAPI OLEH ULAMAK SU ' ;

 BUKAN SEMUA ULAMAK ITU " WARASATUL'AMBIA' " ADA YANG ULAMAK SU' BUKAN ULAMAK AKHIRAH !  GUNAKAN MULTAQA ULAMAK UNTUK JATUHKAN SAHABAT YANG SEKIAN LAMA BERIKAN WAKTU , FIKIRAN , TENAGA DAN ADA YANG PERNAH DIPENJARA DAN I.S.A. ; DI FITNAH TANPA USUL PERIKSA DAN MENGGUNAKAN ISU DAP UNTUK MEMBURUKKAN  SAHABAT KONONNYA WALA' PADA DAP BUKAN ULAMAK ! TANPA " STRICT PROOFS "

 MEREKA INI BERBAIK DENGAN PAKATAN UNTUK PERKUKUHKAN PAKATAN SENDIRI SEPERTI YG DIKEHENDAKI OLEH PRESIDEN . PERKUKUHKAN BERERTI  KUKUHKAN HUBUNGAN DENGAN PKR DAN KAFIR DAP ! 
DEMI UNUK JATUHKAN UMNO BERSAMA KAFIR MCA , MIC DAN GERAKAN ! TAKKAN TAK FAHAM LAGI KUT ! ; KIRA NAK KAFIRKAN ORANG AJA ! " TAKFIR " ; KAFIR MENGKAFIR BUKAN KERJA ISLAM ! DAKWAH DAN POLITIK ISLAM BUKAN MENYERANG ORANG DENGAN " TAKFIR " TETAPI MENERANG APA ITU " RIDDAH " BUKAN " TAKFIR " KERANA ULAMAK BUKAN TUHAN ! MENGKAFIRKAN ORANG ! TOK GURU FADHIL NOOR TAK PERNAH KAFIRKAN ORANG DALAM CERAMAH BELIAU SEPERTI YG DIBUAT OLEH PIHAK YANG TERTENTU  !!

" ISLAM 4 ALL "  BUKAN " ISLAM 4 MULLAH " DAN " MULLAH RULE " ; NIK AMAR SALAHGUNAKAN PLATFORM MULTAQA ULAMAK UNTUK JATUHKAN TIMBALAN PRESIDEN PAS DI MUKTAMAR ; INI PERANCANGAN JAHAT SEJAK DUA  TAHUN UNTUK JATUHKAN SAHABAT ; KONONYA PRESIDENT DAN TIMBALAN PRESIDENT MESTILAH ULAMAK KERNA PAS ADALAH PARTI ISLAM ! ; DR ABBAS YANG PERNAH MENJADI PRESIDEN PAS ITU ULAMAK KE PROFESSIONAL !  INGAT PAS BUKAN PARTI AGAMAWAN . THEOCRATES ATAU UNTUK OS-TADZ SAHAJA ! BUKALAH POS KALAU MAHU SEDEMIKIAN ; IATU " POS " ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) SEBAGAIMANA STATUS PAS SEKARANG BERSAMA BEBERAPA KERAT PROFESSIONAL YG PRO MEREKA !!

SATU LAGI PERANCANGAN JAHAT UNTUK MENJATUHKAN KESEMUA PIMPINAN LAMA YG DIGERUNI UMNO SELAMA INI SUKSES DILAKUKAN OLEH " KUDA TROJAN UMNO " DI DALAM PAS YANG MENGGUNAKAN ISU DAP ; KONONNYA PROFESSIONAL  WALA ' KEPADA DAP BUKAN PAS ! SEDANGKAN PRESIDENT SENDIRI MAHU MEMPERKUKUHKAN PAKATAN ; ITU YANG DIBUAT MEREKA ! NAMUM MULTAQA ULAMAK DISALAHGUNAKAN UNTUK JATUHKAN SAHABAT YANG  MAHUKAN  PAKATAN ( PAS PKR DAN KAFIR DAP ) MENJATUHKAN UMNO DAN KAFIR MCA, GERAKAN DAN MIC ) PADA PILIHANRAYA GE14 DENGAN IZIN DIA !  ; APAKAH TOK GURU FADZIL NOOR MENJADI KAFIR SEWAKTU BEKERJASAMA DENGAN APU DAN B.A. ( BESAMA KAFIR LKS DAN LGE DALAM DAP DAN PKR !  )

MANA DIA PERANCANGAN PROFESSIONAL UNTUK JATUHKAN PRESIDENT !  GUNA PLATFORM APA UNTUK BUAT KERJA BODOH ITU DI DALAM PAS !  MEREKA BERBAIK SANGKA SELAMA 2 TAHUN INI TERHADAP MULTAQA ULAMAK ! NAMUM APA KERJA-BUAT MULTAQA ULAMAK KALAU BUKAN UNTUK JATUHKAN SAHABAT DAN MEMBURUKKAN MEREKA TANPA ADA SEBARANG " STRICT PROOF " ! UNTUK MEREBUT JAWATAN YANG DIIDAMKAN SELAMA INI ! APAKAH INI CARA UNTUK MENDAPATKAN " MARDATILLAH " DI DALAM PERJUANGAN !!  TAUBATAN NASUHALAH DI DALAM BULAN RAMADHAN INI ! KERNA BUAT KERJA 
 FITNAH ! ;  KERNA FITNAH ITU LEBIH MERBAHAYA DARIPADA MEMBUNUH " . TAKKAN TAK TAHU ! 

IKTILAF BERLAKU DI MANA -MANA . DALAM ISLAM PUN ADA 4 MAZHAB ! TETAPI BOLEH DITERIMA KERNA MASING-MASING BERSANDARKAN KITABULLAH DAN ASSUNNAH !  BEKAS MB KELANTAN MAT NASIR BERIKTILAF FEKAH POLITIK DENGAN DATO' ASRI DAN KELUAR JEMAAH PAS DAN TUBUH PARTI BERJASA YANG  PRO KEPADA UMNO ! ADAKAH MAT NASIR DAN BERJASA MENJADI KAFIR !  TOK GURU NIK AZIZ SENDIRI PUN TAK BERANI KATA KAFIR DAN SERONOK DENGAN " TAKFIR " ( KAFIR-MNENGKAFIRKAN ORANG ) ; JUSTERU KERANA TAKFIR BUKAN POLITIK DAN DAKWAH NABI !  NAMUN ITU YANG DIBUAT OLEH PIHAK YANG TERTENTU BAHAWA KELUAR DARIPADA JEMAAH ISLAM JADI KAFIR !!   PIHAK TERSEBUT  TUHAN KE !  DAN  BOLEH JAMINKAH DIRI  MASUK SHURGA ! DI MALAYSIA SENDIRI ADA JEMAAH TABLIGH , DULU ADA  ARQAM DAN ADA JEMAAH ABIM ; RAMAI PEMIMPINNYA YG KELUAR JEMAAH DAN MASUK PAS, UMNO , PKR DAN LAIN-LAIN . APAKAH PERBUATAN PEMIMPIN SEPERTI INI MENJADI KAFIR ! DAN PEMIMPIN PAS PULA ADA YANG BUKA JEMAAH BARU SEPERTI BERJASA DAN HAMIM ; APAKAH PEMIMPIN INI JUGA MENJADI KAFIR !!  HANYAYANG EMPUNYA SHURGA DAN YANG EMPUNYA NERAKA SAHAJA YANG BISA MENENTUKANNYA BUKAN MANUSIA DAN BUKAN ULAMAK ! ; KERNA ITU HAK MUTLAK  DIA !! ;" PREROGATIVE " DIA ! JANGAN BISA EKSPLOITASI JENAMA JEMAAH  SENDIRI DAN MENGKAFIRKAN JEMAAH BARU ! ; SEMATA-MATA KERNA MAHU MENEGAKKAN JEMAAH SENDIRI . LANTARAN MENJADI EGOISTIK , SOMBONG, BONGKAK , RIA' , U'JUD DAN TAKABUR ! ; BUKANKAH ITU BERHALA DALAM DIRI! SHIRIK DALAMAN , MAKSIAT BATIN DAN NAFSU YANG TERSEMBUNYI YG BISA MEMUSNAHKAN AKIDATUL ISLAMIYYAH DAN TAUHID ATAU " SE ' KEPADA " DIA " !! MENGAPA TIADA BISA DIPELIHARANYA !  INI AKIDAH ! YG DILUPAKAN ! KERNA BESAR DIRI !! LENYAP DAN GUGUR DENGAN SENDIRINYA SEGALA AMALAN SOLAH KERNA " SHIRIK BATIN " !! NAUZUBIL LAHI MINZALIK !!

 SHURGA BUKAN MILIK ULAMAK KERNA SHURGA MILIK YANG EMPUNYA SHURGA DAN  NERAKA MILIK YANG EMPUNYA NERAKA ! PAS BUKAN AGAMA ( HANYA PARTI POLITIK )  DAN ULAMAK BUKAN MAKSUM ! SEPERTI NABI !

SEMENTARA ITU ASRI PULA BERIKTILAF FEKAH POLITIK DENGAN PAS DAN MENUBUHKAN HAMIM !  ADAKAH ASRI DAN HAMIM JADI KAFIR ??   TOK GURU NIK AZIZ SENDIRI PUN TAK BERANI BUAT KERJA SEPERTI PIHAK YG TERTENTU  YG SERONOK DAN SEMBERONO HIDUPKAN BUDAYA “ TAKFIR “ ( KAFIR MENGKAFIR ) KEPADA ORANG LAIN  MELALUI  POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ! ) . TOK GURU NIK AZIZ BERKAWAN BAIK DENGAN KARPAL SINGH DAN ZIARAH BELIAU BAWA KEK HARIJADI !  ADAKAH TOK GURU NIK AZIZ JADI KAFIR ??  BERANI KATA KE PUAK YANG SUKA KAFIRKAN ORANG ( TAKFIR ) NI ???

DALAM DAP DAN PKR ADA ORANG ISLAM ! BERANIKAH ANDA KAFIRKAN MEREKA YANG ADA DALAM DAP DAN PKR !  TAK ADA KERJA LAIN KE ! ; INGAT! PAS PERNAH TAWARKAN LAMBANG BULAN ( TIKET PAS ! ) UNTUK DAP BERTANDING; JIKA ROS BATALKAN PENDAFTARAN DAP !!  NABI TAK BUAT KERJA MACAM NI ! NABI PAKAI PENUNJUK JALAN ( “ TRACKER ‘ ) BUKAN ISLAM YG TERHANDAL SEWAKTU MELAKSANAKAN STRATEGI JIHAD YANG TERPENTING DALAM KEHIDUPAN NABI DAN JIHAD ; IAITU, HIJRAH DARI MEKAH KE MADINAH !  NABI JADI KAFIR KAH ?   DAN NABI ZIARAHI YAHUDI JIRANNYA YANG SAKIT DAN BAWA MAKANAN LAGI !  JADI KAFIR KAH NABI ??  TERNYATA KAFIR YAHUDI TERSEBUT AKHIRNYA MASUK ISLAM !  NABI TIADA BERAMAL DENGAN  AMALAN KAFIR MENGKAFIR ( TAKFIR ) .ISLAM MENERANG BUKANNYA MENYERANG !!  INGAT! JANGAN TAKABUR, RIA’ . SOMBONG DAN BONGKAK DAN KATA ORANG KAFIR JIKA BUKA PARTI BARU ; KERNA PARTI ADALAH  POLITIK ! DAN MEMANG ADA IKTILAF FEKAH POLITIK ! SEPERTI BERJASA DAN HAMIM ! ASRI DAN MAT NASIR !  ; JUSTRU , PARTI BUKAN AGAMA TETAPI POLITIK DAN ULAMAK BUKAN MAKSUM ! “ ISLAM 4 ALL” ‘  BUKAN ISLAM 4 MULLAH OR MULLAH’S RULE ! OR FOR D OS-TADZ ONLY N 4 OS-TADZ  RULE !!  DALAM PEMERINTAHAN KERAJAAN KHILAFAH ISLAMIYYAH YANG MAJU DAN PROGRESIF MEMERINTAH 2/3 DUNIA ; TERDIRI DARIPAD ULAMAK , INTELEKTUAL, SAINTIS , JURUTERA , DAN CERDIK PANDAI YANG MENGUASAI PELBAGAI ILMU , PERUBATAN , KIMIA DAN SEBAGAINYA YG SELALU BERMUSYAWARAH DENGAN KHALIFAH YANG " OPEN-MINDED " DAN BERFIKIRAN PROGRESIF BUKAN " JUMUD " ; BUKAN NYA “ OS-TADZ RULE OR MULLAH’S RULE !  TETAPI ISLAMIST RULE !  “ ISLAM  ALL “ BUKAN ISLAM 4 MULLAH! 

TAPI WAKTU MAT NASIR DAN ASRI  TIADA “ PAKATAN PEMBANGKANG “ .SITUASI TERKINI ; SUDAH ADA BARISAN ALTERNATIF ( B.A. ) . PADA 2001 DAN PAKATAN RAKYAT PADA 2008 UNTUK TUMBANGKAN UMNO DAN KAFIR MCA, GERAKAN DAN MIC ! ) . TIADA SAMA DENGAN KEADAAN BERJASA DAN HAMIM DULU !
JUSTERU JIKA ADA PARTI BARU DAN “ OPPOSITION PACT ‘ YANG BARU ADALAH UNTUK MENGAMBILALIH PUTRAJAYA PADA GE14 DENGAN IZIN DIA ! YANG PENTING WUJUD KERAJAAN BARU : " NEW OPPOSITION PACT  COALITION GOVT.  “ YANG BARU BERSAMA PARTI BARU DEMI UNTUK MENGUASAI PUTRAJAYA PADA GE 14 DENGAN IZIN DIA !  YANG MENJADI IDAMAN SATU BANGSA MALAYSIA YANG TELAH MEMBERI 52% UNDI KEPADA COALITION PEMBANGKANG “; BUKANNYA UNTUK PERINTAH KELANTAN SAHJA DAN DAKWAH SAHAJA ! DAN BIARKAN NAJIB TERUS MEMERINTAH BAGI PELUANG SELESAIKAN MASAALAH EKONOMI NEGARA !  NAK TUNGGU SAMPAI NEGARA BANKRUP BARANGKALI ALLA HU AKBAR !

Oleh: Nash Ar-Rawy/23.4.15  www.nasharrawy.blogspot.com


WHO IS UMNO N ITS ENTRAPMENT 2 DEVIATE PAKATAN FOCUS N SPLIT PAKATAN ! ;
HUDUD D ENTRAPMENT OF UMNO 2 SPLIT PAKATAN By: Nash Ar-Rawy/30.3.15; … By: Nash Ar-Rawy

; PAS HAS TURNED INTO PUS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
 1. DEWAN MUSLIMAT STAND DAN DEWAN ULAMAK RESOLUTION DO NOT COMPLY WITH D PRESIDENT POLICY SPEECH ! ; " KONGKALIKONG ! " By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
 2. nasharrawy.blogspot.com/2015/04/pas-wa ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa
   UPDATED ARTICLES OF NASH Ar-RAWY; nasharrawy.blogspot.com/2015/04/update   youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
  By : Nash Ar-Rawy/ 19.4.14 
  www.nasharrawy.blogspot.com  www.facebook.com/nasharrawy10
  " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATIL " ( WHEN D TRUTH PREVAILS ITSELF; FALSEHOOD DIMINISHES ! )  SAY D TRUTH EVENTHOUGH IT'S BITTER ! " WITHOUT FEAR OR FAVOUR! "BUT 4 D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS, POWER N ALL THINGS ! ; AL KHALIQ !  ALAHU AKBAR!

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14