D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Saturday, July 11, 2015

“ POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) UNTUK AGAMAWAN “ ( POS 4 THEOCRATES ! ) Oleh : Nash Ar-Rawy

“ POS UNTUK AGAMAWAN “ ( POS 4 THEOCRATES ! )   Oleh : Nash Ar-Rawy

Ternyata  pos ( parti os-tadz semalaysia ) tiada bisa bersekedudukan lama dalam rumah pakatan dan  msu terpaksa akur keputusan sebulat suara dewan ulamak pos pusat dalam muktamar 2015 putuskan hubungan dengan dap !
Pendirian hadi sebelum ini bahawa pakatan masih lagi wujud walaupun dengan dua parti sahja terpaksa akur tiada lagi pakatan dengan hanya dua parti ( pkr dan pas ! ).
Justeru itu , demi memenuhi kehendak 52% undi popular yang menyokong pakatan pada ge14 ; youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!  massa menunggu kemunculan sebuah pakatan pembangkang yang baru ; kemungkinan diberi nama baru ; phb ( pakatan harapan baru ) .

Ini bermakna. Apabila pos terkeluar daripada pakatan terdahulu ( pas pkr dap) ; kerna yang ada sekarang;  waqi’ nya adalah dap dan pkr ; maka perlu kepada parti baru menggantikan pos . kemungkinan phb ( parti harapan rakyat ) yang dinantikan  sekurang-kurangnya oleh  52% daripada pengundi untuk menghadapi umno pada ge14 ! dengan izinnya untuk menguasai putrajaya ! .

Ini bererti ; umno telah sukses dengan perangkap isu dap –hudud yang di mainkan lagu nya dengan cantik dan berkesan dan di tari dengan molek di dalam pos sendiri melalui “ kuda Trojan umno ‘ di dalam pos itu sendiri. Tahniah kepada multaqa ulama !.yang secara totok sukses hapuskan “ progressives “ di dalam pas ‘ sehingga pas sekarang menjadi pos ! .

Ini bukan perlakuan pertama dap tentang hudud ; sejak era karpal singh dan nik aziz sudah pun dap tentang hudud dan menghalang hadi bawa ‘ private bil ‘ mengenai hudud ! Kerna pada pandangan dap hudud adalah bertentangan dengan perlembagaan Malaysia dan dap menganggap perlembagaan Malaysia adalah hukum yang tertinggi dan bersifat sekular .

Justeru itu , “ agree 2 disagree : yang ditandatangani oleh hadi dan guan eng mengakui kepentingan hudud hanya 5% sahaja sedang menentang umno dan menguasai putrajaya adalah lebih prima dan kepentingannya 95% ; Yakni , " macro hududullah " ! . Yang keduanya, hudud adalah agenda soloist pas yang dipersetujui dap dan pas juga bersetuju hudud bukan agenda dan “ framework “ pakatan rakyat” !! .;

Namun, dap dan pas dengan keegoan masing –masing telah mendahulukan ego mereka daripada keperluan perjuangan menentang umno dan menguasai putrajaya pada  ge14! ; sekaligus mengabaikan “ common interests “ tersebut ; Lantaran menafikan hak rakyat 52% undi popular yang telah diabaikan oleh pas dan dap yang tiada disempurnakan langsung !! .

Ternyata pos kembali kepada situasi asal sebagai “ parti lebai “ dan sekarang untuk “ os-tadz “ sahaja ; pos ( parti os-tadz semalaysia ) ; patah balik ke belakang seperti tahun 60an ! ; hanya di Kelantan dan Terengganu tanpa putrajaya. Inilah yang di tunggu-tunggu oleh umno ; menghancurkan pakatan rakyat yang menyambung hayat ! . Umno pastinya berpuas-hati dan lega dengan kejayaan “ kuda Trojan umno di dalam multaqa ulamak ! mahukan agamawan memimpin 100% pos ! dengan menyingkir-habis “ progressives “ .!! ke arah “ theocratic  rule “ ( pemerintahan agamawan atau “ mullah’s rule “ bukannya “ Islamist Rule “ ;  “ pas 4 all “ ; regardless of religion, race n ethic ! . but “ pos 4 theocrates !! “ .

Akidah pas selama ini tiada terancam justeru pas pertahankan hudud dalam pakatan walaupun 5% sahja keperluannya ; Iaitu di kelantan dan terengganu yang ada " hudud law " ; tidak di negeri lain ! Contohnya di perak hanya 4 kerusi dan di penang cuma satu kerusi ! bagaimana bisa laksanakan hudud ! nizar di perak tiada bisa bikin apa-apa !  Ini waqi!nya ! .Kenyataan s/u  msu ; bahawa dap mengancam akidah pas ! tiada logik samasekali kerana lks dan lge yang menentang hudud itu memang mereka itu bukan Islam! tiada samasekali jejaskan akidah pas ! Yang keduanya dap tentang hudud besabit pada kacamatanya hudud bertentangan dengan perlembagaan sekular Malaysia !yang ketiganya  perjanjian ; " agree 2 disagree "; membuktikan akidah pas tiada terancam kerna hudud perjuangn soloist pas! justeru, tiada kena-mengena   dengan akidah pas ! siapalah dap jika semua " mukmin parliamentarians " sokong " private bill hadi bawa hudud di parliamen ! justeru " argument s/u msu does not hold water at all " !!. 
Namun , yang sebenarnya tentang hudud  adalah umno ; daripada tunku hingga 
mahthir najib !  mahthir bilang " Hudud does not served justice in Malaysia " dan najib bilang pada 29 sept 2011  bahawa , " hudud cannot be implemented in malaysia ! " siapa kah yang lebih " harbi " jika " harbi " mahthir najib atau lim kit siang guan eng!
ternyata tarian dan lagu hudud mainan multaqa ulamak itu suskses masuk perangkap hudud dap seperti yang dikepingin oleh umno selama ini ! Inilah kelicikan politik umno dengan " kuda trojannya di dalam pos !  Menjadikan pas sebagai pos untuk kelantan saja jika bisa ! .Terasa rindu kepada tok guru nik aziz dan tok guru fadzil noor contoh Islamists era moden ! zat mereka sudah tiada! apakah sifat mereka bisa berjumpa dengan zat yang baru dengan izin " dia ". Insya Alla Hu Taala ! " Alla Hu Akbar !

Oleh: Nash Ar-Rawy/11.7.15  www.nasharrawy.blogspot.com
Al Qur'an mengisahkan golongan kecil kalahkan golongan besar spt d dalam 
Peperangan Badar Al Qubra ! ; 
Nasharrawy Rawaan YA MEMANG BERLAKU DI ZAMAN MODEN DENGAN KEHENDAK 'DIA' ; MELALUI PAKATAN RAKYAT ; NIZAR ( PARTINYA PAS ) DENGAN KERUSI YANG PALING SEDIKIT SEKALI BEBANDING PKR DAN DAP BISA MENGALAHKAN UMNO DAN JADI MB PERAK! NAMUM PAS SEKARANG SUDAH PUTUS HUBUNGAN DENGAN DAP DAN TERBUBARLAH PAKATAN DENGAN RASMINYA ! UMNO SUKSES HANCURKAN PAKATAN MELALUI GURKA KUDA TROJAN UMNO MAIN LAGU DAN TARI HUDUD-DAP SEHINGGA  TERSINGKIR HABIS SEMUA MUSUH UMNO ; "PROGRESSIVES " DI DALAM PAS MELALUI KEMPEN MEMBURUKKAN MEREKA SEPERTI BARUA DAP, JEBON , LIBERAL DSN. TANPA ADA " STRICT PROOFS " !! DENGAN FITNAH SEMATA-MATA !!  TAHNIAH !  POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIAS ) OR A " THEOCRATIC PARTY " . TAHNIAH MULTAQA ULAMAK !

ANTARA PERANCANGAN AZAZIL DAN ALLA HU TAALA! SIAPA YANG BENAR!
Keputusan shura pas pusat 17 ogos 2014 disangkal sewenangnya sebagai diktum  oleh hadi guna shura sendiri ! Sehingga s/u agong parti pun tak tahu ! hebat hadi !  Membelakangi keputusan shura apakah mengikut kepemimpinan nabi sekalipun kita bukanlah nabi , bukanlah malaikat dan bukan maksum !
Muktamar pas 2015 ; membenarkan semua muktamirin membahas kerna itulah tempatnya yang paling afdal untuk membuat sedemikian. Justeru pimpinan ulamak acapkali bilang apa-apa hal pun; bawa dan bincang di muktamar 2015! 

Namum  hadi dan harun ( 2h ) selaku presiden dan murshidul am pas membiarkan usul dewan ulamak sebulat suara putus hubungan dengan dap ! wahal ianya boleh di tangguhkan oleh kuasa hadi dan harun untuk di bahaskan kemudian kerna itu hak muktamirin ! Sebagai shura tertinggi di dalam muktamar sekalipun bisa di " over-rule " oleh majlis shura ulamak ! tetapi hak muktamirin untuk berbahas  terlebih dahulu untuk mendengar hujah-hujah yang lebih baik !!. Apa ertinya  muktamar jika semuanya “ yes man “ ; dipaksa patuh diktum agamawan ; ( " theocratic rule " ; tiada hak untuk membahas ! ) ;  Ini bercanggah dengan shura dalam Islam ! .Amirul mukminin omar al kattab dan nabi sendiri bisa dengar pendapat sahabat yang lebih baik seperti membina parit perang khandak ! Samasekali tiada pakai diktum dan dipaksa wala' kepada nabi !

Hadi menggelar dua orang adun pas dalam krisis mb Selangor sebagai barua ( agent ) makan suap !  Apa buktinya !  Ini satu fitnah besar oleh  seorang amir jemaah ! G18 telah berusaha supaya pakatan diperkukuhkan demi menumpaskan umno pada ge14 ! Sebaliknya hadi bilang mahu pilih orang yang pro dap atau pimpinan sendiri dalam jemaah !  Wahal g18 menyahut kehendak presiden sendiri untuk memperkukuhkan pakatan dan istiqamah ! youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
Siapa yang memecahbelahkan pas !  hadi membiarkan saja dr zuhdi memburukkan g18 ( sebelumnya dikenali sebagai ‘progressives “ atau " professionals ) dengan mengatakan pas pusat yang bukan ulamak bisa membawa pas keluar daripada landasan Islam yang sebenar !  Sedangkan datuk asri ( bekas presiden pas ) dan nakhaie ( bekas naib presiden pas itu yang masuk umno itu professionals ke ? ) mat nasir bekas menteri besar pas kelantan jadi menteri ubn itu professional ke ! .

 Tok guru fadzil nor bilang kepada dinsman ; bukan ulama juga bisa menjadi presiden pas ( tim presiden  apa lagi ) kerna ulamak sudah ada pada hiraki pas yang tertinggi sekali ; “ murshidul am “ dan “ majlis shura ulamak “ ! 

Sedangkan nik amar bilang ; “ Oleh kerana pas adalah sebuah parti Islam ; maka presiden dan timbalan presiden mestilah terdiri dari kalangan ulamak ! .Ertinya zuhdi dan nik amar membawa pas ke arah sebuah “ theocratic party “ ( parti agamawan ) atau 100% dikuasai mullah atau ulamak ; “ mullah rule “ . bukan “ Pas 4 all ; not 4 mullah’s ) !! ;

 Inilah strategi indoktrinasi yang merosakkan minda ahli pas sekaligus memechbelahkan pas yang dilakukan oleh multaqa ulamak yang memperalatkan agama untuk kepentingan jawatan dalam pas! menggunakan " credentials " agamawan !! ;  Justeru, hadi juga membiarkan ulamak gelarkan sahabat sebagai jebon, liberal dan sbgnya !  Inilah stail kepemimpinan ulamak dalam pas! Nabi bliang orang yang tiada akhlak tiada iman ! Nabi bliang : tiada aku diutuskan ke muka bumi ini melainkan untuk memperbetuli akhlak manusia ! Rupa-rupanya begini akhlak, perangai dan sikap keterlaluan  agamawan pas ! 

Lihat siapakah yang sebenarnya yang memecahbelahkan pas dengan menggunakan agama sebagai alat untuk memburukkan g18 ? Dengan menggunakan platform multaqa ulamak ! Selaku “ kuda Trojan umno “ di dalam pas ! Ini satu bukti dan hakikat yang wujud dan tiada bisa dinafikan menari tarian umno dan menyanyi lagu umno dalam pas ; hudud dap mengindoktrinasi minda ahli pas ; sebagai fitnah sehingga semua g18 terhapus dan tercantas ! Satu politik kotor yang lebih kotor daripada umno !

Memang dap bukan parti Islam dan menentang hudud . Tapi kerna persepsi dap hudud bertentangan dengan perlembagaan Malaysia yang sekular ! Justeru .Malaysia belum ada lagi “ mahkamah perlembagaan “ ( “ constitutional court “ ) untuk mendapatkan penghakiman yang muktamad !
Tapi boleh pula nik amar dan harun bilang “ apa salah bekerjasama dengan umno dalam keadaan sekarang ini !; Sebenarnya dalam isu banjir besar dan hudud kelantan ; hanya perlu kepada "G2G " cooperation and federalism "; tiada lebih daripada itu atau " UG " . !!

  Antara LKS LGE  dan Mahthir Najib siapakah yang lebih harbi jika harbi;  LKS LGE tentang hudud kerna aspek perlembagaan Malaysia yang sekular ! Sedang umno sejak tunku hingga mahthir najib totok menentang hudud ! Najib bilang.” Hudud cannot b implemented in Malaysia ! “ pada 29 sept 2011 ! sama dengan tahun najib benarkan penggunaan “ bible melayu “! Dan mahthir bilang “ hudud does not served justice in Malaysia “ . Siapa yang sepatutnya di siku dan dilutut sebenarnya !! .Dan siapa sebenarnya penentang hudud yang totok! 

Ternyata pas sudah masuk perangkap " umno hudud entrapment " dan kencing pas! "Simple logic " ; tak kenal lagi siapa itu umno ke ? Terengganu kerajaan negeri dan kerajaan pusat adalah kerajaan yang sama ( ubn ) . Mengapa sehingga sekarang hudud tiada dilaksanakan ! 

Mengapakah menteri jamil khir umno tiada bisa bawa bill hudud itu sendiri di parlimen jika umno mahu hudud! ; hatta mahfus disingkir keluar parlimen oleh speaker apabila desak menteri nyatakan pendiriannya !! Umno sukses patuk pas dua kali dalam satu lubang; ular yang sama !ini berlaku apabila murshidul am pas tok guru nik aziz meninggal dunia dan akibatnya pas berpecah-belah dan tiada bisa diperbaiki lagi seperti asal seperti di era tok guru fadzil noor dan tok guru nik aziz ! ; yang digeruni umno! Sekarang umno tak kisah pas lagi kerna sukses umno-multaqa ulamak melemahkan pas !!

Ternyata kenyataan s/u msu tiada logic semasekali apabila beliau membuat kenyataan bahawa penentangan dap terhadap hudud mengancam akidah pas!; .akidah pas memang tersedia terpelihara dan mantap apabila pas tiada bersetuju dan tiada berkompromi dengan dap bahawa hudud adalah agenda soloist pas dan diterima oleh dap ! Ini juga membuktikan bahawa pas telah mempertahankan prinsip perjuangannya dan samasekali tiada mengkhianatinya! 

Justeru, dewan ulamak pas pusat dan msu telah menutup skop perjuangan pas dan dakwah pas dengan dap ! Menjadikan pas sebagai pos yang ternyata jumud kerna tiada bukti bahwa akidah pas telah rosak dan pas tergadai prinsip Islamnya dan mengkhianati perjuangan Islam pada kaca mata masyarakat spt perjanjian yang terkandung di dalam " agree 2 disagree " kerna LKS dan LGE tiadalah seperti mahthir-najib yang menentang hudud secara tokok sedang dap tentang dari sudut perlembagaan Malaysia yang sekular ! Itu saja! 

 Bagaimana pula bisa menjejaskan akidah pas ! pasal apa ! Ternyata Hujjah s/u msu " does not hold water at all " . Hebat sangatkah dap jika semua " mukmin parliamentarians " sokong hudud! Dap boleh buat apa ! . Semata-mata alasan sahaja demi untuk pertahankan keputusan msu tentang dap ! Bagaimana bisa pula jejaskan " akidah pas " ; kerna dap samasekali tiada bisa merosakkan akidah pas !! Dan perkara itu tiada pun berlaku sebenarnya !! Ini temberang msu untuk membela diri sahja ! Jangan tak ada hujjah !! Itu saja!

 Hadi sendiri tandatangan perjanjian dengan guan eng perjanjian ; “ “ agree 2 disagree “ dan pas terima bahawa hudud bukan agenda dan ‘framework “ pakatan  tetapi tegaskan hudud pendirian kekal pas sebagai agenda soloist pas ! Apakah pendirian pas itu menjejaskan akidah pas ; sedangkan pas  mantap dengan hudud hatta di sokong oleh " progressives " ( professionals ) pas sendiri sebagai akidah mereka !! Tetapi di sebaliknya difitnah bersekongkok dengan dap menentang hudud ! Ini strategi jahat multaqa ulamak !!  Yang jelas tanpa selindung lagi !!

 Memanglah bukan Islam ; LGE LKS yang menentang hudud itu perkara biasa ! Tetapi penentangan dari sudut perlembagaan dan bersetuju bahawa hudud Cuma 5% dan 95% adalah lawan umno untuk putrajaya pada ge14 ini dengan izin dia !

Tetapi sekarang sudah terbalik lawan umno 5% dan Hudud 95 % . Hudud 5% kerna untuk kelantan dan terengganu sahja. Sedang negeri lain tiada pun " hudud law " ! .Contohnya, perak 4 kerusi dan penang satu kerusi sahja ! : nak buat hudud apa ! Apa kuasa nizar di perak . Sebaliknya nizar difitnah kompromi dengan dap tolak hudud ! .Sebagaimana hadi bilang nak pilih pemimpin yang menjadi alat dap atau orang sendiri !

Hatta!  seperti kata dr zuhdi yang indoktrinasi ahli pas dalam multaqa ulamak bahwa kita tak perlu kepada putrajya ; yang penting ialah kita berdakwah dan  mencari mardhatillah !  Apakah pakatan yang  pernah perintah Terengganu, kedah dan sekarang Selangor dan Kelantan itu bukan di dalam kerangka mencari mardhatillah !  dan dakwah !! ; " what a clear cut  bulshit!! "

Inilah tarian dan lagu kuda Trojan umno di dalam pas yang amat disenangi oleh umno ! pas cuma mahu Kelantan sahja ! , berdakwah dan mencari keredhaan Alla hu taala!!  Syabas! Multqa ulamak yang direstui indoktrinasinya oleh hadi dan harun ! sehinggalah pas betukar menjadi 100% ulamak atau “pos “ ( parti os-tadz semalaysia ) .

 Yang bertentangan samasekali dengan apa yang telah diusahakan dan dari keringat almarhum tok guru fadzil noor dan tok guru nik aziz nik mat selama ini “ pas 4 all “ ;yang sudah pun menghampiri putrajaya dalam keadaan umno sakit tenat dan kronik ! Sebaliknya multaqa ulamak ini pula yang menjadikan pas sekarang sakit menjadi pos !  youtube.com/watch?v=3Z0RvL WITHHOLD D ISLAMIST PRINCIPLES OF TOK GURU FADZIL NOOR N TOK GURU NIK AZIZ 4 A BETTER HOPES 4 ONE BANGSA MALAYSIA! ISLAM 4 ALL ; REGARDLESS OF RELIGION., RACE N ETHNIC ! ; " JUSTICE 4 ALL " ; "ALLA HU AKBAR ! "

Dirosakkan dan dilemahkan oleh kuda Trojan umno yang menggunakan pentas multaqa ulamak ; Sekaligus memusnahkan pakatan yang digeruni umno selama ini !!! Menari tarian umno dan menyanyi lagu umno " hudud-dap " untuk melingkupkan pakatan dan melemahkan pas ( gerhana bulan ) ; membawa pos balik ke zaman 60an yang dkenali sebagai “ parti lebai “ bukannya sebagai “ d masses movement”seperti  yang dicetuskan oleh tok guru fadzil noor bermula dengan gerak ; apu , b.a disambung oleh tok guru nik aziz dengan pakatan ! yang akhirnya di dihancurkan oleh azazil !! Ingat ! tok guru fadzil noor pernah bilang ; " pas nak perintah "pondok" atau negara ! Sekarang umno dah tak kisah dengan pos yang lemah tiada seperti pas-pakatan sebelumnya yang sangat digeruni umno!!; nasharrawy.blogspot.com/2015/04/pas-wa ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa
Oleh: Nash Ar-Rawy/12.7.15  www.nasharrawy.blogspot.com

FITNAH ZUHDI MASIH ON SELEPAS MUKTMAR PAS 2015 KE ATAS MAT SABU !
Zuhdi  telah salahgunakan platform multaqa ulamak sewaktu kempen pemilihan muktamar pas 2015 ! ; strategi jahat untuk menghapuskan bukan ulamak daripada memegang sebarang post di dalam kepemimpinan  pas central !
Indoktrinasi beliau yang  sukses adalah “ brain-washed “ pengikut pas bahawa pemimpin pas central yang bukan ulamak bisa membawa pas keluar daripada landasan Islam yang sebenar yang membawa maksud :  “ deviated from its Islamic course “ as “ deviationist “ atau sesat!
Pemimpin bukan ulamak dalam pas central diburukkan lagi oleh nik amar bahawa pemimpin bukan ulamak tiada bisa diberi kepercayaan untuk memimpin pas central , Justeru dengan menyatakan bahawa  “ Oleh kerna pas adalah sebuah parti Islam ; maka presiden dan timbalan presidennya mestilah terdiri dari kalangan ulamak !
Akibat daripada kempen yang terancang tersebut menjadikan agama sebagai alat oleh agamawan pas untuk jawatan dengan menggunakan pentas multaqa ulamak!; keputusan pimpinan baru pas di dalam muktamar pas 2015 dapat dilihat bahawa ianya didominasi hampir 100% daripada pimpinan pas central yang baru oleh blok agamawan atau blok ulamak di dalam pas! Pas menjadi POS ( parti os-tadz semalaysia ) ; ke arah “ Theocratic Rule “ ( Pemerintahan agamawan atau Mullah’s Rule ! ) .
Namun selepas kemenangan blok agamawan mendominasi pas ; sekarang strategi zuhdi seterusnya adalah memburukkan pula G18 yang dicantas itu yang di pimpin oleh mat sabu ! . dengan memfitnah mat sabu membawa pemikiran Islam amerika yang bukannya sebagai Islam yang sebenar . Sehingga melarat kepada : “ gay amerika “ ; yang tiada kena-mengena dengan mat sabu dan G18.
Pemimpin Islamists seperti dr zulkifli  ahmad dan mujahid yusuf rawa , mat sabu, Khalid samad , nizar jamaluddin . hanifah maidin , salahuddin ayub, mahfuz omar dsn. bukanlah orang yang tak tahu dan tiada kenali apa itu Islam yang diperjuangkan mereka selama ini ! ; Sekalipun mereka bukan lah mempunyai “ credential “ os-tadz atau agamawan ; tetapi mereka matang dan mempunyai ilmu pengetahuan yang mendalam tentang Islam ; bukannya “ buta kayu “ tiada seperti fitnah yang dilemparkan oleh zuhdi ! Selama mereka diamanahkan sebagai pimpinan pas central yang pernah menerima tarbiah dan asuhan almarhum tok guru fadzil noor dan tok guru nik aziz di dalam gerak, apu, b.a. dan pakatan rakyat di bawah tarbiyyah tok guru nik aziz ke arah “ Benevolent State “ .
Seperti husam musa yang sukses membantu tok guru nik aziz dengan agenda “ benevolent state “ ( Negara berkebajikan ) berdiri teguh di belakang kepimpinan murshidul am nik aziz ! Memang tiada dapat dinafikan membawa suatu pemerintahan Islam yang sukses di bumi Kelantan !  Syabas!  sumbangan tok guru nik aziz dengan gandingan husam musa ! yang bukan ulamak! ; syukur alhamdulil lahu taala ! .
Tidak semene-mena ; zuhdi muncul entah dari mana dan bukannya murid  tok guru  fadzil noor; dan tiada dalam kepimpinan pas pakatan dan tok guru fadzil noor !  Tiba-tiba saja menyeludup sebagai ‘ sneaker ‘ di dalam pas ! . Membawa fitnah seperti yang di sebut di atas ke atas pemimpin pas central yang bukan ulamak ! Mentang-mentanglah mereka ini bukanlah agamawan tapi mereka bukanlah tak ketahuan dalam agama dan bukannya buta kayu tentang perjuangan Islam ! Namun, diftnah sebagai membawa Islam ala amerika di dalam pas oleh zuhdi !
Apa bukti zuhdi bahwa selama ini G18 itu telah membawa Islam amerika sewaktu memimpin pas central ! Melainkan fitnah, buruk sangka dan pertuduhan tanpa sebarang “ strict’ proof “ belaka! Pertuduhan yang “ does not hold water at all “ .
Semua orang tahu G18 mendukung kepemimpinan ulamak tok guru nik aziz dengan menyusun program “ out-reaching Islam “ kepada bukan Islam ‘ sebagai  dahwah dan politik Islam . Ke arah Ad-deen waddaulah washaria’  melalui dr mujahid yusuf rawa ; sebagai penggerak “ kelab penyokong pas “ sehingga berdiri tegak sama rata bersama dewan ulamak, dewan pemuda dan dewan muslimat selaku “ dhpp “ !!  memberikan imej yang sebenar kepada komuniti bukan Islam inilah pejuangan Islam yang sebennya yang di bawa oleh pas!  Sehingga ada seorang ahli ‘ dhpp ‘ berani menyatakan bawa dia masuk pas melalui platform “ dhpp “ kerana mesej yang di bawa oleh mat sabu  pemimpin G18 dan tok guru nik aziz !
Apakah masuk akal tuduhan zuhdi mat sabu bawa pemikiran liberal Islam ala amerika ! di dalam pas! Dan selama ini pun bekas pengarah strategi pas pusat sendiri pun’ dr zulkifli ahmad  dalam banyak tulisannya bersama dr mujahid yusuf rawa begitu tegas sekali mengupas dan membasuh ; mengkritik Islam liberal dan Islam ala amerika; kerna yang bisa diterimapakai hanyalah “ ISLAM ISLAM “  bukannya “ Islam liberal atau Islam progresif ; hatta Islam nasionalis , Islam sosialis ; Hatta ; melayu islam, arab Islam, turkey Islam ,  dan seumpamanya. Kerna yang bisa diterimapakai hanyalah “ Islam Islam “ !!.;
 Samasekali  tiada rasis ; tiada “ theocratic rule “ but “Islamist rule 4 all “ dan tiada ideology ciptaan manusia!! Islam 4 all inilah dalam “ pas 4 all “ ; “ rahmatanlil alamin “ ; Justice 4 all “ for one bangsa Malaysia ; regardless of religion, race n ethnic ! Bukan untuk perintah kelantan saja berdakwah dan mencari keredahaan Alla Hu Taala .dan Islam tak perlu perintah putrajaya sebagaimana yang penah diindoktrinasikan oleh zuhdi dengan memperalat agama ; mempergunakan  platform multaqa ulamak!; memberikan Islam versi beliau ! yang diindoktgrinasikan ke atas ahli pas!
 “ Islam 4 all “ ; “ pas 4 all “ Inilah yang merupakan “ approach “ gerakan Islam yang di tegaskan dan yang selama ini menjadi pendirian mat sabu dan G18 memperjuangkan konsep perjaungan Islam yang sebenar selama ini yang mendapat restu di dalam hampir setiap program mereka bersama tok guru nik aziz dan sebelum berdiri padu di belakang kepemimpin ulamak tok guru fadzil noor memperkukuhkan gerak  apu , ba dan pakatan rakyat dengan Islam bukannya dengan Islam liberal atau Islam ala amerika seperti fitnah zuhdi ke atas mat sabu dan G18 !! Ingat! Mat sabu dan rakan-rakannya adalah hasil daripanda kepemimpinan ulamak yang ditarbiah dari zaman muda lagi oleh tok guru fadzil nor dan tok guru murshidul am nik aziz!  Alhamdulillah !
 Apakah mat sabu dan rakan-rakannya dalam kepemimpinan pas central bisa menyesatkan pas dengan Islam ala amerika atau Islam liberal !  Ternyata tuduhan zuhdi itu meleset samasekali dan merupakan fitnah yang tiada masuk akal langsung ! Kalau nak tipu pun zuhdi biar lah ada logic sikit supaya tiada menjadi bahan ketawa khalayak!
 Sumbangan mat sabu dan rakan-rakannya di tangkap , dilock-up , di ISA dan segala macam tribulasi dari zaman muda mereka sampai kini beristaqmah sebagai Islamist amat besar kepada gerakan Islam dan melonjakkan pas sebagai “ the masses movement “ yang bisa diterima oleh satu bangsa Malaysia di bawah pimpinan mat sabu bersama “ bersih “ dan lain –lain menyatukan rakyat tanpa mengira agama dan bangsa untuk membela rakyat yang di zalimi oleh parti pemerintah ubn ! Di manakah zuhdi waktu itu !! Hanya bisah masuk “rumah pas ‘ dalam keadaan serba lengkap atau : fully finished ‘ ; tiada merasa susah payah tribulasi perjuangan ; goyang kaki saja ‘ bikin fitnah di dalam pas . pecah-belahkan pas dengan “ blok ulamak “ dan membusukkan  ‘ memburukkan ; memfitnah mat sabu sebagai pembawa pemikiran Islam ala amerika dan Islam liberal sewaktu melaksanakan amanah jemaah sebagai timbalan presiden pas ! 
Shabas ! mat sabu dan rakan-rakan islamists beliau !  Teruskan perjuangan kalian kerna RABB dan ISLAM bukan kerna manusia ! , jemaah , parti , amir dan agamawan kerna  itu semua bukan tuhan , bukan malaikat dan bukan maksum ; tetapi justeru hanyasanya kerna : “ RABB dan ISLAM “ . ; di atas kebenaran “ RABB dan ISLAM ! “
Kerna “Dia” yang bisa beri rahmahnya di sana nanti bukan kerna “ kehebatan diri “ yang diberikannya kepada kamu !  Islamists jangan sekali-kali melupai “ tasauf “ yang wajib ada di dalam diri Islamists ; agar tiada di dalam diri kamu “ BERHALA DALAM DIRI ” ; nafsu yang tersembunyi! Dosa batin dan maksiat batin ! seperti ego, ria’ takabur ,sombong , ‘ujub , bongkak ! PHD dan seumpamanya yang bisa gugurkan segala amalan soleh kamu!; Sekalipun kamu itu agamawan . Namun jangan bisa kamu jadi seperti azazil dan “ musang berjanggut “  ; tok guru malaikat di langit yang kecundang akhirnya dalam perjuangan!!   Nauzubil Lahi minzalik !  
Jelas dan nyata ; sudah terang lagi bersuluh bahawa ini semua ini adalah “ package “ fitnah zuhdi yang berterusan ; tanpa dapat bisa membawa sebarang bukti yang kukuh aau “ strict proofs “ ;  adalah fitnah zuhdi semata-mata dengan teori tanpa “ strict proofs “ ke atas mat sabu dan G18 ! .

KEPALA OTAK ISLAMISTS MESTILAH MEMBANGUN BERSAMA ISLAM BUKANNYA MENJADI AGAMAWAN JUMUD; TAK PERLU PERINTAH PUTRAJAYA UNTUK LAKSANAKAN ISLAM ;" ADDIN WADDAULAH WA SHARIA" ; BUKAN DAKWAH SAJA !  TEGAKKAN NEGARA BERKEBAJIKAN JUGA ADALAH JIHAD MENCARI KEREDAHAAN ALLAH UNTUK LAKSANAKAN DAKWAH ! INSYAALAH HU TAALA! ;  
“ ALLA HU AKBR! “

Oleh: Nash Ar-Rawy/15.7.15  www.nasharrawy.blogspot.com

http://www.harakahdaily.net/index.php/headline/36451-ghb-usah-salah-guna-aset-derma-ikhlas-ahli-pas
Nasharrawy Rawaan · Madison Heights High School, Anderson, IN
INSYAALLAH BEKAS PEMIMPIN PAS PUSAT YANG BUKAN DALAM BLOK ULAMAK TIADA AKAN GUNAKAN APA- APA PLATFORM PAS UNTUK KEPENTINGAN GHB; TIADA SEPERTI BLOK AGAMAWAN YG SALAHGUNAKAN PLATFORM MULTAQA ULAMAK UNTUK FITNAH MEREKA BERSEKONGKOL DENGAN DAP ! ; KERANA MEREKA CUBA PERKUKUHKAN PAKATAN DAN ISTIQAMAH DENGAN HUDUD 5% DAN LAWAN UMNO 95% SEBGAIMANA PERJANJINAN PAS-DAP DALAM PERJANJINAN " AGREE 2 DISAGREE " youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA 29 APRIL 2013 !! ; KEMENANGAN SEMUA WAKIL RAKYAT PAS ADALAH KEMENANGAN PAKATAN BUKANNYA KEMENANGAN PAS ; SEBAB ITU SEBELUM PAS PUTUS HUBUNGAN DENGAN DAP; TIADA PERNAH WUJUD KERAJAAN PAS, DAP ATAU DAP ; TETAPI KERAJAAN PAKATAN; SETIDAK-TIDAKNYA SEHINGGA PARLIMEN DAN DUN DIBUBARKAN KERNA GE14 !! kEMENANGAN WAKIL RAKYAT PAS BUKANLAH KERNA PAS TETAPI KERNA PAKATAN DAN SOKONGAN , MANDAT DAN AMANAH RAKYAT, SATU MALAYSIA; BUKAN ORANG PAS SAJA ; 52% BERIKAN UNDIAN KEPADA PAKATAN ; BUKAN KEPADA PAS, DAP MAUPUN PKR ! INI PERLU DIFAHAMI SEMUA PARTI !!  JANGAN BISA  EGO DAN BESAR KEPALA KEPATAIAN !! INGAT ! PAS TIADA AKAN MENANG BERSENDIRIAN SEBAGAIMMANA DIAKUR SENDIRI OLEH BEKAS S/U AGONG PAS MUSTAFFA ALI !!
DAN KEMENANGAN PAKATAN DARI KALANGAN CALUN PAS BUKANNYA DARI TITIK PELUH DAN USAHA BLOK ULAMAK TETAPI DENGAN IZIN DIA USAHA SEMUA ISLAMISTS ; TAK KIRA AGAMAWAN, PROGRESSIVES ATAU AKTIVIST !
Oleh: Nash Ar-Rawy/15.7.15 www.nasharrawy.blogspot.com

http://www.harakahdaily.net/index.php/kesatuan-fikrah/36463-cintai-islam-cintailah-pas
Nasharrawy Rawaan · Madison Heights High School, Anderson, IN
CINTAILAH ISLAM DAN CINTAI LAH PAS BUKAN POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ! ) . MANA ADA PAS LAGI ! JUSTERU POS PERLU DIGANTI DENGAN GHP ! KE ARAH ISLAMIST RULE BUKANYA " THEOCRATIC RULE " ATAU PEMERINTAHAN AGAMAWAN; MENGIKUT DIKTUM THEOCRATES YANG BUKAN TUHAN, BUKAN MALAIKAT DAN BUKAN MAKSUM ! JADIKAN AL KISAH DALAM AL QUR'AN MENGENAI KETUA ULAMAK DI LANGIT YANG BERNAMA AZAZIL YANG AKHIRNYA KANTOI ! APAKAH AGAMAWAN DI DALAM POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) BISA JADI BEGITU ??  JUGA! NAUZUBIL LAHI MINZALIK ! " ALLA HU AKBAR! "
www.nasharrawy.blogspot.com /15.7.15

DUDUKLAH KAMU DI DALAM GOLONGAN " ILLAZI NAAN AMTAALAIHM " ( ORG YANG MENDAPAT PETUNJUK ) BUKANNYA GOLONGAN ALMAGHDU BIALAIHIM ( YG DIMURKAI ALLA HU TAALA SPT PERANGAI ORANG YAHUDI ) DAN GLONGAN ADDOLIN ( YANG SESAT SPT NASRANI ) ; AL ULAMAK WARASATUL AMBIA' TETAPI ULAMAK SU ' ( JAHAT ) KERNA REBUTI DUNIA DAN JAWATAN ATAS NAMA AGAMA ; MEMPERALATKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN DUNIAWI DAN JAWATAN !! BUKAN KERNA UKRAWI ADALAH PENGIKUT AZAZIL ULAMAK DI LANGIT ! ;YANG MERASAKAN DIRINYA GAH DAN HEBAT WAJIB JADI KHALIFAH; KETUA . AMIR  DI MUKA BUMI BUKAN ADAM !!  NAUZUBILLAH HI MINZALIK ! PELAJARILAH  AL KISAH AZIZAL DI DALAM AL QUR'AN YANG KANTOI AKHIRNYA ! NAUZUBIL LAHI MINZALIK ! 
Oleh : Nash Ar-Rawy/16.7.15  www.nasharrawy.blogspot.com

Nasharrawy Rawaan · Madison Heights High School, Anderson, IN
http://www.sinarharian.com.my/politik/tuan-ibrahim-sindir-mat-sabu-isu-harapan-baru-1.410353
KENA FAHAM OS-TADZ ! SEKARANG MANA ADA PAS! YANG ADA POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) BUKAN LAGI SEPERTI ERA TOK GURU FADZIL NOOR DAN TOK GURU NIK ABDUL AZIZ ! PERNAH KE DENGAR OS-TADZ MEREKA GELARKAN SAHABAT DAN ISLAMISTS DALAM PAS SEBAGAI BARUA! JEBON , LIBERAL DSN. iNIKAH AKHLAK OS-TADZ! ; NABI BILANG TIADA IMAN JIKA TIADA AKHLAK ! AMIR , OS-TADZ BUKAN MALAIKAT, BUKAN TUHAN , BUKAN MAKSUM ! DAN POS BUKAN AGAMA ! ; TERKINI AT-TAKIRI GELAR MEREKA SEBAGAI '; " JANGAN DENGAR BISIKAN SYAITAN ! . HEBAT SUNGGUH AT-TAKIRI DAN OS-TADZ DALAM POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA! ) . SEBAB RAMAI YANG TINGGALKAN KAN POS DAN BUKA GHB ; JANGAN JADI SEPERTI AZAZIL YANG BONGKAK DAN SOMBONG !! DI DALAM POS !!
Oleh: Nash Ar-Rawy/16.7.15  www.nasharrawy.blogspot.comPAS BUKAN AGAMA
Nasharrawy Rawaan JUSTERU PAS BUKAN SEBUAH AGAMA TETAPI PARTI YANG MENUJU KEPADA Ad-dEEN . TETAPI PAS BUKAN Ad-dEEN  . JUSTERU DI BOLEHKAN PIHAK LAIN JUGA PERJUANGKAN ISLAM SPT ABIM , JEMAAH TABLIGH ATAU PUN ARQAM VERSI BARU IKUT ISLAM ! KERANA LAPANGAN PERJUANGAN ISLAM ITU CUKUP LUAS ! JUSTERU , ULAMAK BAIK ,PAS BAIK  , PUM BAIK, ABIM BAIK , JIM BAIK ; BEGITU JUGA DULU ADA BERJASA DITUBUHKAN OLEH MAT NASIR BEKAS MENTERI BESAR PAS, KELANTAN DAN HAMIM YANG DITUBUHKAN OLEH BEKAS PRESIDEN PAS  ASRI ! ; JUSTERU DI PERINGKAT GLOBAL ADA AL IKHWANUL MUSLIMIN, JAMAAT ISLAMI ; HISBULLAH , HAMAS, JIHAD ISLAMI , AL QASSEM DLL SEMUANYA DIBENARKAN WUJUD KERNA SEMUANYA BERSATU MENENTANG KEZALIMAN DAN MENEGAKKAN ISLAM!  NAMUN,  SEMUANYA TIADA MAKSUM DAN BOLEH DITEGUR JIKA BIKIN SILAP ; HATTA DIBENARKAN ADA EMPAT MAZHAB DI DALAM ISLAM ! MENGAPA ??  BEGITU PUN,  PENDAPAT DR ASRI SENDIRI ADA IKTILAF OLEH ULAMAK LAIN ! KERNA ILMU " DIA' ITU LUAS KERNA  " DIA " TIADA MAHU ADA  ULAMAK , ADA  AMIR DAN ADA JEMAAH ATAU PARTI ; MANA-MANA PARTI SEKALIPUN MENJADI EGO ! , SOMBONG DAN BONGKAK; KALAU KITA PANDAI ADA YG LEBIH PANDAI KERNA HANYA " DIA " SAJA YANG " ALIMUN ! INILAH BASIS PENULISAN ISLAM ; PENULISAN UKRAWI !!  DENGAN IZIN "DIA " . " ALLA HU AKBAR! " .

Oleh : Nash Ar-Rawy/26.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com 

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/06/27/zaid-new-party-can-take-on-pas-dap/
A NEW ISLAMIST PARTY 
D new islamist party must 've its own " murshidul am reference council " or " sharia' reference council " or " Al Hisbah reference council " as a guidance its going in d right track as an Islamist party  ! It's president n deputy president must b muslims 4 it's an Islamist party  but not necessarily must b ulamak ! I'ts murshudul am reference council must not hold any position in party central 'cos this party is not 4 " mullah's rule " but 4 Islamist Rule n 4 Islamist administration in d party 4 all !! ; D murshuidul am reference council must b a free council comprised of well known ulamaks n recognised figures not necessarily must b a member of d party without being " bias '' n works as a free body 4 " fekah politics " ( Islamic political law ); based on d kitabullah , assunnah n d sirah ( recorded history ) of nabi ! as a major reference of d party ! .:

 " Islam is rahmatan lil"alamin " ; Islam 4 all , justice 4 all , regardless of religion, race n ethnic ! . Therefor ; non-muslims may oso b  members of this party ! . They could oso lead d youth wing n d women wing as well ! n. non-muslims may  also b in d party central committee.  !. This party must b 4 hudud punishment amendment of d " sharia' court law act 1965 which is d existing hudud law 2 amend its punishment ! Comply with d article 76A of d federal constitution !  As a green light yet 2 b approved   by d parliament 4 it's implementation in kelantan n terengganu !. Other states cannot b implemented hudud law 'cos there's no hudud punishment enactment in other states!  perak only 4 seats n penang only one seat !  how 2 implement hudud !  

Hudud is basically 5% of its plight only in kelantan n terengganu comprised of 95% muslims , non- muslims r abide 2 d civil law ( or taazir law based on d  judge discretion not hudud ) ! .95% of its plight is with d 52% electorates who've given d opposition pact " popular votes " which must b fulfilled til ge14 by his grace!  this new islamist party must b against umno injustices n racism whereby umno is against" macro hududullah ' cos islam is against corruption, abuse of power n public fund, leakages, wastages, 1mdb scandals ,gst , petrol hike n price hike , malayist racism ; pkfz rm12b ; sharizat cowshit rm250m , one malaysist racism , one malayist sovereignty ! cos islam is justice 4 all proven in its " Islamist sovereignty " of its : benevolent state 4 all as shown in d medina benevolent state thru 'd " medina charter " copycat by d uno charter ! .

This new Islamist party is not 4 " malay islam " but is  4  " Islam Islam " ; Islam as Rahmatan lil 'alamin ; " Islam 4 all " regardless of religion, race n ethnic! ; With " humanism loves n brotherhood ! " one soul ( Adam n Eve ) , one blood brother ( blood transfusion ) n one breath ( cpr ! ) as what told by tok guru nik aziz ; " kita semua adik-beradik asal daripada moyang yang sama ; adam dan hawa " with  addeen waddaulah n addeen wa sharia" ( a good governance of d rule of law to put d right things in d right place 4 all as taught in d al-qur'an , assunnah  n sirah nabi ! ) .Which must b 95%  of its focus 4 a new federal govt n d waiting in d ge 14 by his grace ! Hudud punishment amendment comprised of 5% of its plight mainly in kelantan n terengganu only ! 'cos other states 've no huddud law as in kelantan m terangganu .
" ALLA HU AKBAR! " 

By: Nash Ar-Rawy/27.6.15  www.nasharrawy.blogspot.com
TOWARDS PHB ( PARTI HARAPAN BARU ) N PAKATAN HARAPAN BARU : 

http://www.sinarharian.com.my/politik/parti-baharu-bimbang-jika-suara-islam-mengecil-1.410671
Nasharrawy Rawaan · Madison Heights High School, Anderson, IN
PARTI ISLAM BARU ( GHB ) INYSAALLAH AKAN MEMPERKUATKAN LAGI SUARA ISLAM SEPERTI YANG DI RINTIS DAN DI BAWA OLEH TOK GURU FADZIL NOOR DAN TOK GURU NIK AZIZ ! DI DALAM GERAK -APU-B.A. DAN PAKATAN RAKYAT ! NAMUM TELAH DIMUSNAHKAN OLEH POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) YANG MERASAKAN DIRI HEBAT BOLEH PERINTAH PUTRAJAYA BERSENDIRIAN ! JUSTERU POS WAJIB DI GANTI DENGAN GHB YANG BISA DI TERIMA OLEH BANGSA SATU MALAYSIA! " ISLAM 4 ALL " JUSTICE 4 ALL !~ ISLAM BUKANNYA UNTUK DIKTUM AGAMAWAN SAHJA ; " THEOCRATIC RULE " ! BUT " ISLAMISTS RULE 4 ALL " YANG DI BAWA OLEH GHB KERNA PAS SUDAH MATI DIGANTI DENGAN POS ! JUSTERU , GHB TIADA BISA DISAMAKAN DENGAN BEJASA, DAN HAMIM SERPIHAN PAS! KERNA GHB ADALAH DI ERA SUDAH ADA " OPPOSITION PACT " YANG DI BERI SOKONGAN OLEH SATU BANGSA MALAYSIA KEPADA GHB ! DENGAN IZIN DIA UNTUK TAWAN PUTRAJAYA PADA GE14!! DENGAN MENYATUKAN SEMUA ISLAMISTS DENGAN IZIN DIA ! DAN TINGGALKAN " THEOCRATIC RULE " DIKTUM AGAMAWAN YANG MENGGELAR ISLAMISTS SEBAGAI BISIKAN SHAITAN! BARUA ! JEBON ! LIBERAL DSN ! INILAH PERANGAI , SIKAP , AKHLAK DAN KESOMBONGAN AZAZIL DI DALAM POS ! ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ! )
Oleh: Nash Ar-Rawy /16.7.15 www.nasharrawy.blogspot.com
26 seconds ago
WITHHOLD D ISLAMIST PRINCIPLES OF TOK GURU FADZIL NOOR N TOK GURU NIK AZIZ 4 A BETTER HOPES 4 ONE BANGSA MALAYSIA! ISLAM 4 ALL ; REGARDLESS OF RELIGION., RACE N ETHNIC ! ; " JUSTICE 4 ALL " ; "ALLA HU AKBAR ! "


WHO IS UMNO N ITS ENTRAPMENT 2 DEVIATE PAKATAN FOCUS N SPLIT PAKATAN ! ;
HUDUD D ENTRAPMENT OF UMNO 2 SPLIT PAKATAN By: Nash Ar-Rawy/30.3.15; … By: Nash Ar-Rawy
; PAS HAS TURNED INTO PUS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
By: Nash Ar-Rawy/5.6.15


WITHHOLD D ISLAMIST PRINCIPLES OF TOK GURU FADZIL NOOR N TOK GURU NIK AZIZ 4 A BETTER HOPES 4 ONE BANGSA MALAYSIA! ISLAM 4 ALL ; REGARDLESS OF RELIGION., RACE N ETHNIC ! ; " JUSTICE 4 ALL " ; "ALLA HU AKBAR ! "


WHO IS UMNO N ITS ENTRAPMENT 2 DEVIATE PAKATAN FOCUS N SPLIT PAKATAN ! ;
HUDUD D ENTRAPMENT OF UMNO 2 SPLIT PAKATAN By: Nash Ar-Rawy/30.3.15; … By: Nash Ar-Rawy
; PAS HAS TURNED INTO PUS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
; CLEAR CUT N CRYSTAL CLEAR D " ULAMAK BLOCK " IN POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) TURNING D CLOCK BACK 2 D 60'S !! 1. DEWAN MUSLIMAT STAND DAN DEWAN ULAMAK RESOLUTION DO NOT COMPLY WITH D PRESIDENT POLICY SPEECH ! ; " KONGKALIKONG ! " By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
 2. nasharrawy.blogspot.com/2015/04/pas-wa ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa
   UPDATED ARTICLES OF NASH Ar-RAWY; nasharrawy.blogspot.com/2015/04/update   youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
  By : Nash Ar-Rawy/ 19.4.14 
  www.nasharrawy.blogspot.com  www.facebook.com/nasharrawy10
  " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATIL " ( WHEN D TRUTH PREVAILS ITSELF; FALSEHOOD DIMINISHES ! )  SAY D TRUTH EVENTHOUGH IT'S BITTER ! " WITHOUT FEAR OR FAVOUR! "BUT 4 D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS, POWER N ALL THINGS ! ; AL KHALIQ !  ALAHU AKBAR!EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14