D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Monday, August 3, 2015

PARTI , AMIR DAN ULAMAK ! Oleh : Nash Ar-Rawy/3.8.15


 • Nasharrawy Rawaan PAS SEKARANG DIPIMPIN OLEH DUA MULLAH HADI HARUN ! PAS TIADA SEPERTI DULU LAGI KERNA MULLAH SUDAH PUN MENGUASAI PAS PADA SETIAP PENJURU DIKUNCI OLEH MULTAQA ULAMAK ! JIKA DULU " PAS 4 ALL " ; SEKARANG MENJADI "POS " ; PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA " ATAU " THEOCRATIC PARTY " 4 MULLAH'S RULE ! SEPENUHNYA ! KALAU DULU BEKAS MURSHIDUL AM TOK GURU NIK AZIZ BILANG HUDUD BISA DILAKSANAKAN APABILA KITA ( PAS PAKATAN KUASAI PUTRAJAYA ) BARU BISA DAPAT "GREEN LIGHT ' DARIPADA PUTRAJAYA ! GERAK -APU YANG DIPIMPIN OLEH BEKAS PRESIDEN PAS TOK GURU FADZIL NOOR BERSAMA "G18 " YANG DIASUH DAN DIDIDIK TARBIAH BELIAU SAMPAI MENJADI B.A. DAN PAKATAN YANG DISAMBUNG OLEH TOK GURU NIK AZIZ UNTUK MENGAMBIL ALIH PUTRAJAYA TELAH HANCUR MUSNAH DENGAN SEKELIP MATA OLEH DUA MULLAH HADI HARUN ! JUSTERU, PAS TIADA RELEVEN LAGI KERNA BUKAN LAGI 'PAS 4 ALL " ; PAS RAHMAH UNTUK SEMUA ! KERNA SUDAH JADI PARTI AGAMAWAN ATAU 'THEOCRATIC " UNTUK MULLAH'S RULE " BUKANNYA ISLAMIST RULE 4 ALL BUT 4 OS-TADZ ONLY ( POS; PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) MENJADI IANYA TIADA LAGI RELEVEN UNTUK BANGSA SATU MALAYSIA DAN PUTRAJAYA . BARANGKALI UNTUK KELANTAN SAJA .

  http://m.youtube.com/watch?v=uCsPCgYmmxE  


  Like · Reply · 26 mins
 • fitnah  Gebon oleh  Block Mullah
 • Lagu sufi :irama cinta spritual
  1. The rawa's language Gopeng Perak


  2. "POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) NOT D ENEMY OF GHB ! BUT UBN ! " by on
  3. "AFTER HUDUD. UMNO NEXT ENTRAPMENT IS " MELAYU ISLAM " ; MALAY ISLAM UNITY " !" by on
  4. ! d masses perception of pas now turned pos ! ( parti Os-tadz semalaysia ) ' theocatic party " 4 mullahs's rule !

 • Nasharrawy Rawaan SEPERTI KATA ZUHDI DALAM MULTAQA ULAMAK MENJELANG MUKTAMAR PAS 2015 ; PAS TAK PERLU PUTRAJAYA ; MEMADAI SAHAJA BERDAKWAH DAN MENCARI MARTHADILAH ! JUSTERU TIADA LAGA SAMA SEPERTI PERJUANGAN ISLAM YANG DIBAWA TOK GURU BEKAS PRESIDEN PAS YUSUF RAWA,DAN FADZIL NOOR SERTA BEKAS MURSHIDUL AM TOK GURU NIK AZIZ YANG MENJADIKAN PAS SEBAGAI " GERAKAN MASSA " . KEMPEN ZUHDI ITU MEMBUATKAN UMNO CUKUP GEMBIRA SEKALI ! WALHAL BERKUASA KE ATAS PUTRAJAYA ITU SENDIRI ADALAH JUGA UNTUK DAKWAH YANG LEBIH BERKESAN DAN JUGA SEBAHAGIAN DARIPADA MARDHATILLAH DI DALAM PERJUANGAN ISLAM !
  Like · Reply · 19 mins
 • Nasharrawy Rawaan JUSTERU AKAN WUJUD PARTI ISLAM BARU YANG DIGERAKKAN OLEH GHB YANG BISA DISYURKAN WUJUDKAN MAJILIS KONSULTASI BEBAS YANG TERDIRI DARIPADA KALANGAN ULAMAK DAN PAKAR-PAKAR AKADEMIK YANG TIADA SEMESTINYA TERDIRI DARIPADA AHLI PARTI YANG DIKETUAI POLEH SEORANG ULAMAK UNTUK BERSAMA DENGAN SESIAPA SAJA YANG MAHU LAKSANAKAN " HUDUD LAW " . PRESIDEN DAN TIMBALANNYA DISYURKAN TIADA BISA DUDUK DI DALAM MAJLIS TERSEBUT DEMI MENYELAKKAN DARIPADA BELAKUNYA 'BIAS " TIADA BISA BERBAHAS DAN KETEPIKAN HAK MUKTAMIRIN UNTUK BERDEBAT AKAN SESUATU ISU KERNA ITU HAK SHURA MUKTAMIRIN ! ; TIADA BISA DI'OVER-RULE 'OLEH AGAMAWAN YANG BISA MENGARAHKAN KEPADA " MULLAH'S RULE' !!
  Like · Reply · 10 mins
 • Nasharrawy Rawaan TIADA SATU PARTI( KUMPULAN ) PUN BISA GELARKAN DIRINYA SEBAGAI " HISBULLAH " ( PARTI ALLAH ) SEKALIPUN PAS , GHB , ABIM , PUM , TABLIK ATAU APA JENAMA KUMPULAN SEKALIPUN " KERNA ITU HANYA BISA DIKETAHU DI AKHRAT KELAK KERAN HANYA 'SE'NYA " DIA " YANG BISA MENENTKANYA DALAM ILMU 'DIA " ; " HUWA" 'ALA GHOIBIWASSHAHDAH " ( HANYA "HUWA" ATAU 'DIA " YANG BERHAK UNTUK MENGIKTIRAF SESIAPA YANG DITERIMANYA DI AKHIRAH KELAK ! ERTINYA BISA KEMBALI KEPADA KE-TUHAN-AN YANG MUTLAK YG BISA MENENTUKANNAY ! BOLEH PAKAI TAPI PENGIKTIRAFAN " DIA " . CONTOHNYA TIADA SEORANG ULAMAK PUN BISA ISYTIHARKAN BAHWA "AKU AHLI SHURGA " ; ITU ; "DIA " SAJA YANG BISA MENENTUKAN ! JUSTERU, MANA-MANA PARTI BERJENAMA ISLAM BUKANNYA AGAMA ; SEMENTARA AMIR DAN ULAMAK BUKANNYA MAKSUM SEPERTI NABI ! . ISLAMIST HANYA BISA BERJUANG BUKAN KERNA PARTI , BUKAN KERNA AMIR DAN BUKAN KERNA ULAMAK ! TAPI HANYA ;'SE'NYA KERNA " RABB DAN 'ISLAM " ; TIADA YANG SELAIN DARIPADA ' DIA " SEBAGAI " BAIAH " , WALA' YANG MUTLAK SEBAGAIMANA MAKSUD DAN TUNTUTAN SHAHADAH ITU SENDIRI ! ISLAM ATAU PENYERAHAN MUTLAK HANYA 'SE' NYA KEPADA " DIA " SEPENUHNYA DUNIA AKHIRAH ! BUKAN KEPADA MANUSIA !
 • Nasharrawy Rawaan DISYURKAN PARTI INI PRESIDEN DAN TIMBALANNYA MESTILAH ISLAM KERNA IANYA BERNAUNSAKAN ISLAM ! NAMUM TIADA SEMESTINYA TERDIRI DARIPADA ULAMAK KERNA AGAMAWAN SUDAH ADA DI DALAM " CONSULTATION COUCIL YANG DIKETUAI OELH SEORANG ULAMAK ; SEKADAR CONTOH BEKAS PRESIDEN PERSATUAN ULAMAK MALAYSIA DAN BEKAS NAIB PRESIDEN PAS ; TOK GURU AHMAD AWANG . NAMUN JAWATAN-JAWATAN LAIN SEPERTI AJK PARTI PUSAT ,DEWAN PEMUDA DAN WANITANYA BISA DI SERTAI OLEH SEMUA BANGSA DAN AGAMA KERNA ISLAM BUKAN UNTUK AGAMAWAN DAN MUSLIM SAHAJA; AKAN TETAPI ISLAM ADALAH 'RAHMATAN LIL 'ALAMIN " RAHMAH KEPADA SEMUA ! ISLAM 4 ALL ! BUKAN UNTUK OS-TADZ SAHAJA ATAU ' MULLAH'S RULE ! ATAU ' THEOCRATIC ' BUT ISLAM IS 4 ALL !! REGARDLESS OF RELIGION, RACE N ETHNIC !
 • Nasharrawy Rawaan DISYURKAN PARTI INI MISI DAN VISINYA BUKAN RASIS DAN BUKAN ' PELAMPAU AGAMA " ( ' RELIGIOUS EXTREMISM ' )  KERNA DISEBUT DALAM AL QUR'AN UMAT ISLAM ADALAH KALANGAN MANUSIA YANG KEHIDUPAN " SEDERHANA " DALAM SEGALA HAL ! TIADA " EXTREMISM " SAMASEKALI ! ; UMAT YANG TERBAIK ! . MATLAMATNYA ADALAH ; ADDIN WADDAULAH WA SHARIA' . BUKAN BERTERASKAN " MELAYU ISLAM " KERNA DI DALAM ISLAM TIADA " MELAYU ISLAM ATAU ARAB ISLAM ATAU TURKEY ISLAM ; TETAPI " ISLAM ISLAM !! SEBAGAI ' Ad-Deen " .TIADAK UNTUK " KETUANAN MELAYU ' TETAPI UNTUK " KETUANAN ISLAM ' YANG TIADA RASIS ; " JUSTICE 4 ALL " UNTUK BANGSA SATU MALAYSIA ! .MENGIKUT " MEDINA' CHARTER " ; MEDINA' BENEVOLENT STATE RULE ! YANG DITIRU OLEH HAK ASASI MANUSIA PBB! . TIADA BISA DINAMAKAN SEBAGAI PARTI PROGRESIF ISLAM , PARTI HADHARI ISLAM KERNA ISLAM ITU SENDIRI SUDAH MODEN, PROGRESIF DAN HADHARI SUDAH ADA DI DALAM " ADDEEN WADDAULAH WA SHARIA' ; JUSTERU TIADA PERLU DI HIASI DENGAN JENAMA TERSEBUT KERNA ISLAM ADALAH " ISLAM ISLAM " .SUDAH CUKUP SEMPURNA ; " INNADDI NAINDALLAH HIL ISLAM ";  HANYA 'SE' NYA ISLAM ISLAM YANG DITERIMA " DIA " . TIADA PERLU DIPERINDAHKAN ATAU DIPERCANTIKKAN LAGI KERNA SUDAH CUKUP INDAH DAN SEMPURNA ! 
 • SEMUGA ISLAMISTS TERGOLONG DI DALAM  " ALLAZINA AN AM TAALAIHIM "( GOLONGAN YANG BISA MENDAPAT NI'MAT ; " BESTOWED" ) BUKAN ' AL MAGHDU BI'ALAIHIM ' ( GOLONGAN YANG DIMURKAI ALLAH ; YAHUDI DAN BUKAN ADDOLIN ( GOLONGAN YG SESAT ; KRISTIAN ) 
 • Nasharrawy Rawaan MENGAMBIL ALIH PUTRAJAYA ITU JUGA JIHAD, DAKWAH DAN MARDHATILLAH; KUASA UNTUK LAKSANAKAN ISLAM ! BUKALAH MINDA ANDA JANGAN JADI JUMUD ; ITULAH JIHAD , DAKWAH DAN MARDHATILLAH GHB !!   BUKAN KERNA PARTI ( BUKAN AGAMA ) , AMIR ATAU ULAMAK! ( BUKAN MASKSUM SEPERTI NABI )  ; TETAPI , HANYA 'SE' NYA KERNA "RABB " DAN "ISLAM " MUTLAK KERNA "DIA ' DAN TIADA YANG SELAIN "DIA "; WALA' MUTLAK TIADA SOALJAWAB DAN BAIAH SEPERTI TERKANDUNG DI DALAM TUNTUTAN SHAHADAH ITU SENDIRI i; KEKAL ABADI DUNIA AKHIRAH !!  INSYAALLAHU !  ALLA HU AKBAR !!://nasharrawy.blogspot.com/.../pas-wants-2-rule-pondok-or... … ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa   www.nasharrawy.blogspot.com/31.7.15
 • Oleh; Nash Ar-Rawy/3.8.15  www.nashararawy.blogspot.com
 • SIAPA YANG HARBI
  NAJIB DAN MAHTHIR TENTANG HUDUD SECARA TOTOK ! ; NAJIB BILANG PADA 29 SEPT 2011 SAMA DENGAN TAHUN " BIBLE MELAYU " DILULUSKAN DAN DIBENARKAN PENGGUNAANNYA ! BILANG, " HUDUD CANNOT B IMPLEMENTED IN MALAYSIA ! DAN MAHTHIR BULANG " HUDUD DOES NOT SERVED JUSTICE IN MALAYSIA ! " ; SEDANG DAP TENTANG HUDUD SEBAB BERSABIT PERLEMBAGAAN MALAYSIA YAHG SEKULAR MELETAKKANNYA LEBIH DARIPADA KITABULLAH DAN ASSUNNAH ! SEBAGAI UNDANG YANG TERTINGGI NEGARA !  SAPA YANG LEBIH HARBI DAN BOLEH BERKAWAN DENGAN HARBI YANG LEBIH HARBI ! MENYOKONG NAJIB TERUS MEMERINTAH ! DAN TERUSKAN KEZALIMAN DAN KEFASADAN MEROSAKKAN UMMAH , AGAMA DAN NEGARA ! 
  Oleh: Nash Ar-Rawy/29.7.15  www.nasharrawy.blogspot.com
  PARTY AMIR N ULAMAK ! By: Nash Ar-Rawy/3.8.15

  PRESIDEN UMNO ! NAJIB BILANG PADA 29 SEPT 2011, " HUDUD CANNOT B IMPLEMENTED IN MALAYSIA "; BEKAS PRESIDEN UMNO MAHTHIR BILANG , " HUDUD DOES NOT SERVED JUSTICE IN MALAYSIA ! ; DAP TIADA MENENTANG ISLAM TETAPI TENTANGAN HUDUD BERSABIT BERCANGGAH DENGAN PERLEMBAGAAN MALAYSIA YANG SEKULAR ; SEBAGAI PERUNDANGAN NEGARA YANG TERTINGGI MENGATASI KITABULLAH DAN ASSUNNAH ! BAHKAN KARPAL SINGH PERNAH BILANG DALAM MUKTAMAR PAS SELAKU TETAMU BEKAS MURSHIDUL AM TOK GURU NIK AZIZ BAHAWA ; " AKAN BERDIRI TEGUH DI BELAKANG PAS MELAKSANAKAN ISLAM SELAMA MANA IANYA TIADA BERCANGGAH DENGAN PERUNDANGAN YANG TERTINGGI NEGARA " ( PERLEMBAGAAN SEKULAR MALAYSIA )  ; YANG BUKANNYA KITABULLAH DAN ASSUNNAH !
  SIAPA YANG HARBI ? DAP ATAU UMNO !  MENGAPA BISA NAJIB YANG TENTANG HUDUD  ; DUA MULLAH ; HADI HARUN  MAHU DIBERI  PELUANG KOREKSI KEFASADAN YANG BISA BANKRUPKAN NEGARA!  KERNA BISA TAMBAHKAN LAGI KEROSAKAN NEGARA ! YANG TERKINI SKANDAL RM2.6BILLION !  MANA DIA "RCI ' ( ROYAL COMMISSION OF INQUIRY ) UNTUK SIASAT SKANDAL INI DAN SKANDAL KE MANA PERGINYA WANG RAKYAT : LOAN RM42b !! IMDB !!  KERNA GUNAKAN WANG RAKYAT !! . SIASAT SEGERA !! UNTUK SELAMATKAN NEGARA DARIPADA BANGKRUP ATAU HADAPI DEMO RAKSAKSA MASSA DARIPADA BERSIH DAN GHB !!
  www.nasharrawy.blogspot.com
   SHURGA BUKAN MILIK KAMU ! TETAPI MILIK YANG EMPUNYA SHURGA ! AMALAN HEBAT KAMU TIADA BISA BAYAR SEBIJI MATA KAMU ITU; MAUPUN SETITIK DARAH KAMU ITU ;  KERNA MASUK SHURGA DEK KERNA "RAHMAT ' " DIA " JUA . OLEH YANG EMPUNYA SHURGA ! BUKAN KAMU !! KEMBALILAH KAMU KEPADA " KE-TUHAN-AN " 'SE' KEPADA YANG EMPUNYA SEGALANYA !.... Nash Ar-Rawy/5.8.15
  GHB ( GERAKAN HARAPAN BARU )
   http://www.sinarharian.com.my/politik/harapan-baharu-bukan-perjuangan-nik-aziz-1.416377
  Tuan Ibrahim bilang , " ghb tiada bisa beri nilai tambah kepada pembangkang! Justeru mengapa dua mullah hadi harun takut beri hak syura kepada muktamirin di dalam muktamar pas 2015 tempuh hari bahas putus hubungan dengan dap ! tiadakah pas memusnahkan pakatan apabila putus hubungan pas dengan dap sebagaimana hajat dua mullah hadi harun !!  penat lelah dan keringat tok guru fadzil noor yang bermula dengan gerak -apu -ba dan sambung serta di sokong penuh oleh tok guru nik aziz yang menolak secara total ug karya mullah hadi !      HADI WAS 4 " UNITY GOVT ' REJECTED BY TOK GURU NIK AZIZ ; AHMAD AWANG REFUTED HADI'S UG IN PERAK ;
  Tiba-tiba dengan sekelip mata sahja dua mullah hadi harun dengan mudah sekali memusnahkan gagasan pembangkang tersebut !!  Memusnahkan harapan . visi dan missi  tok guru fadzil noor dan tok guru nik aziz !  Yang hanya bisa berlaku agenda jahat tersebut yang memberi nilai tambah kepada umno oleh blok ulamak dan perancangan multaka ulamak selaku " kuda tunggangan umno " atau " kuda trojan umno " memusnahkan pakatan dan pecahbelah pas ! Mainkan lagu umno dan tari tarian umno melalui platform multaqa ulmak ! dan menjadi "pos ": parti Os-tadz semalaysia ; "theocratic party ' dan mullah's rule ; bukan "Islamist rule " pas 4 all" lagis' tetapi pos 4 mullah's rule only !! ;Sejurus selepas tok guru nik aziz kembali ke rahmtullah !  Apabila pas sudah tiada lagi dalam pakatan dan secara automatis pakatan terbubar dengan sendirinya dek kerana gopoh -gopahnya tindakan 2 mullah tesebut ; maka secara fitrahnya lahirlah ghb untuk menyambung semula "opposition pact " meneruskan momentum rakyat dan memperkukuhkannya dalam pakatan 2.0 menggantikan umno di dalam pru 14 dengan izin " dia " !  phenomena baru ini dan harapan baru massa ini memberikankan sambutan yang tersangat baik sekali kepada ghb dan nilai tambah kepada pakatan 2.0 dengan ketiadaan pas dengan izin " Dia " " ALLA HU AKBAR ! "
  Oleh : Nash Ar-Rawy/5.8.15  www.nasharrawy.blogspot.com http://www.sinarharian.com.my/politik/harapan-baharu-bukan-perjuangan-nik-aziz-1.416377 
  BAIAH PAS TIADA RELEVEN ! : KEMENANGAN KERNA PAKATAN BUKAN PAS BERTANDING SECARA SOLO!
   Oleh: Nah Ar-Rawy/5.8.15
  Baiah tiada terpakai dan boleh tebus dengan beri makan 10 orang fakir !! ( Kenyataan mufti pulau pinang datuk wan ) JUSTERU , BAIAH TIADA RELEVAN KERNA KEMENANGAN DI ATAS TIKET PAKATAN BUKAN PAS! AMANAH 52% POPULAR VOTES KHUSUSNYA KEPADA PAKATAN BUKAN KEPADA PAS ! http://www.harakahdaily.net/index.php/subky/36619-yb-pas-tak-wajar-pertikai-bai-ahnya
  Baiah calun pilihanraya pas bagi pru 13 adalah sehingga pru 14 ! kerna kemenangan calun pas tersebut adalah di atas sokongan rakyat 52% popular votes yang diberikan " AMANAH" nya  kepada pakatan bukan kepada pas, dap atau pkr ! Justeru bukan kemenangan pas tetapi pakatan rakyat ! Kecuali jika pas menang pada pru 13 yang lalu ; secara bersendirian ( sdn .bhd .) atau solo ! bukan atas nama " Opposition Pact" !  Bermula daripada gerak yang dicetuskan oleh Tok guru fadzil noor ; berkembang pesat menjadi apu , b.a. dan sekarang daripada sokongan padu almarhum  tok guru nik aziz dalam pakatan yang dimusnahkan oleh hadi dan harun ! .Ternyata baiah yang di buat dahulu pada pru 13 tiada terpakai lagi justeru kerna pas di era tok guru fadzil noor dan tok guru nik aziz sudah tiada wujud lagi.( setelah tok guru nik aziz kembali ke rahmatullah  ) ;  kerna yang ada sekarang adalah " theocratic parti " dan " theocratic rule " dominasi penuh oleh blok ustaz atau blok agamawan. Iaitu bukan pas lagi ; tetapi pas sudah bertukar menjadi " pos " ( parti Os-Tadz semalaysia )  yang tiada bisa berubah bersabar lagi kepada status asal ! dek kerana  cengkaman agamawan sepenuhnya pada setiap penjuru !! melalui " multaqa ulamak " di mana bukan ulamak tiada platform untuk berkempen secara sihat tetapi blok ulamak kempen secara jahat melalui pentas multaqa ulamak dengan menyebarkan fitnah bukan ulamak sebagai bisikan syaitan, Islam amerika , jebon, sekular, liberal dan sebagainya !  Justeru ghb adalah jalan yang terbaik untuk selamatkan islam yang " rahmatan lilalamin " pas 4 all " !!  kerna dalam Islam tiada " mullah's rule " ; tiada " theocratic rule " tetapi Islamist rule 4 all " bukan untuk  blok " Mullah's " sahja ! . Payah sekarang untuk mendapatkan pemimpin Islamist , berfikiran dinamik dan progresif seperti Tok guru fadzil Noor dan Tok guru nik aziz ! ;Ingat islam pernah perintah 2/3 dunia dengan khalifah selalu minta idea daripada golognan ilmuan dan professional dari perbagai kaum dan bangsa untuk mengimarahkan dunia bukan setakat perintah " Negara berkebajikan Madinah al munawarah " sahja ! . Justeru; " out-reaching Islam kepada semua bangsa. kaum dan ethnik !  " islam 4 all " ;  mengambil alih putrajaya pada pru 14 besama pakatan 2.0 adalah juga jihad dan mencari martdatillah !InsyaAllahu ; bukan setakat perintah kelantan sahja ! 

  PAS PERNAH TAWAR DAP GUNAPAKAI TIKET PAS JIKA ROS HARAMKAN DAP!
   Tok guru nik Aziz bersahabat baik dengan  karpal singh dan ziarah beliau bawa kek hari jadi, Karpal lawan hudud kerna pandangannya hudud bercanggah dengan perlembagaan persekutuan dek kerna sekular !  Justeru , malaysia belum ada lagi " constitutional court " untuk membuat tafsiran perlembagaan yang muktamad!! Sedang najib bilang pada : 20 sept 2011 , " hudud cannot b implemented in malaysia " sama dengan tahun " kebenaran gunapakai " bible melayu " . mahthir bilang , " hudud does not served justice in malaysia ! siapa yang sebenarnya harbi di sini ! pas pernah tawarkan dap pakai lambang pas jika dap diharamlan oleh ros !! ; Jangan putar alam shah !!   www.nasharrawy.blogspot.com/27.7.15
  nasharrawy.blogspot.com/2015/04/pas-wa ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa
  Oleh: Nash Ar-Rawy / 29.7.15   www.nasharrawy.blogspot.com

  MUYHYIDDIN HARUS BERSAMA GHB DEMI SELAMATKAN MALAYSIA KERNA " RABB " DAN "iSLAM"
  http://www.harakahdaily.net/index.php/headline/36660-mampukah-muhyiddin-ulangi-kejayaan-anwar-ku-li
  Dalam kes muhyiddin . Sesiapa yang memperjuangkan kebenaran bukan kerna parti dan amir . Tetapi atas dasar " waquljaalhakku wazahaqul batil " ( Apabila datang yang hak yang batil pastinya musnah ! ) ; demi kebenaran kerna hanya "se " nya " Rabb dan "Islam " ; eloklah bergabung di dalam GHB dan tinggalkan d " sinking ship " demi menegakkan kebenaran secara yang lebih beroganisasi dan tersusun rapi kerna " Rabb " dan " Islam " semata-mata ; menyelamatkan Malaysia !
  Oleh: Nash Ar-Rawy/29.7.15 www.nasharrawy.blogspot.com
  MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.
   29 HADI WAS 4 " UNITY GOVT ' : REJECTED BY TGNZ; AHMAD AWANG REFUTED HADI'S UG IN PERAK ; ; WATCH OUT PAS! IS HADI 4 " UBN UNITY GOVT. !! " ; MUSANG BERJANGGUT , AZIZIL , UMNO ADDICTS N SNEAKERS IN PAS !!
  30 : ; D WHOLE TRUTH ABOUT "UG " IN PERAK IN 2008 AS EXPLAINED BY USTAZ AHMAD AWANG D FORMER COMMISSIONER OF PAS PERAK !

  Oleh:  Nash Ar-Rawy/22.7.15  www.nasharrawy.blogspot.com
  WHO IS UMNO N ITS ENTRAPMENT 2 DEVIATE PAKATAN FOCUS N SPLIT PAKATAN ! ;
  HUDUD D ENTRAPMENT OF UMNO 2 SPLIT PAKATAN By: Nash Ar-Rawy/30.3.15; … By: Nash Ar-Rawy
  ; PAS HAS TURNED INTO PUS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
  By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
  ; CLEAR CUT N CRYSTAL CLEAR D " ULAMAK BLOCK " IN POS ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ) TURNING D CLOCK BACK 2 D 60'S !!


  1. DEWAN MUSLIMAT STAND DAN DEWAN ULAMAK RESOLUTION DO NOT COMPLY WITH D PRESIDENT POLICY SPEECH ! ; " KONGKALIKONG ! " By: Nash Ar-Rawy/5.6.15
  2. nasharrawy.blogspot.com/2015/04/pas-wa ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa
    UPDATED ARTICLES OF NASH Ar-RAWY; nasharrawy.blogspot.com/2015/04/update   youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
   By : Nash Ar-Rawy/ 19.4.14 
   www.nasharrawy.blogspot.com  www.facebook.com/nasharrawy10
   " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATIL " ( WHEN D TRUTH PREVAILS ITSELF; FALSEHOOD DIMINISHES ! )  SAY D TRUTH EVENTHOUGH IT'S BITTER ! " WITHOUT FEAR OR FAVOUR! "BUT 4 D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS, POWER N ALL THINGS ! ; AL KHALIQ !  ALAHU AKBAR!

  3. NASH Ar-RAWY'S ARTICLES ! ( 02 ) oleh blok " parti Os-Tadz semalaysia ! : ( Mana ada pas ; lagi ! sekarang ni ) .kecuali " pos " !! .yang terang lagi bersuluh !
    .Perjuangan Islam bukan untuk kelantan sahja tetapi utntuk satu bangsa malaysia dengan keadilan Islam untuk semua ! barulah bisa " rahmatan lil'alamin ! " seperti yang dibawa oleh khulafa rasyidin memerintah 2/3 dunia yang terdiri bukan oleh bangsa arab sahja bahkan parsi, turkey, India dan semua bangsa di dunia ini. Apalah sangat bangsa melayu di nusantara ! ( kerajaan Islam Osmaniyyah  turkey ! yang gugur pada tahun 1924 ! dek kerna sentimen " assobiyyah arab " oleh yahudi zionist tumbangkan kerajaan Islam ! ) .Kerna dalam Islam tiada melayu Islam yang dipelopori oleh hadi dan harun ! atau pun nationalist lslam , sosialist Islam atau Islam Hadhari atau Progresif Islam Kerna Islam tiada perlu dihiasi oleh progresif Islam atau Melayu Islam kerna yang diterima Allahu adalah " innaddinaindallah hil Islam " ; hanya Islam yang diterima ; yakni ISLAM ISLAM bukan Melayu Islam atau Arab Islam atau Turkey Islam ! Justeru itu, jika ghb mahu tubuh parti Islam baru . Jangan pakai nama " parti progresif Islam " kerna Islam yang dibawa nabi memang sudah progresif , dinamik dan hadhari ; Islam sudah cantik tiada perlu kepada hiasan tersebut ! Namakan sahaja , " Parti Islam Islam " supaya bisa buka minda massa apa itu ertinya Islam! yang besifat shummul dan " INKLUSIF " ISLAM 4 ALL " ! dan dengan sendirinya moden dan kondusif dan paling sesuai sekali sampai akhir zaman! bukan jumud atau pemerintahan blok agamawan sahaja ( "theocratic rule " ) .Justeru , pas bukanlah agama dan amir serta agamawan bukanlah maksum  kecuali nabi ! .Justeru itu . sumpah setia yang mutlak, tanpa soaljawab di dunia dan akhirah kekal dan tiada terbatal untuk selama-lamanya adalah ; " Lailahaillallahu Muhammadarrasulullahu " . yakni wala' tiada bebelah-bahagi hanya "se" nya " kepada "dia" dan tiada yang lainselain daripada " dia' . Iaitulah kepada " RABB dan " ISLAM " sahaja! ."se" kapada " Dia" sahaja!


 • "POS, AMIR N MULLAHS" by on
 •   · 5m
 • MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )
 • PERSEPSI MASSA TERHADAP PAS SEKARANG !
 • Memang benar kemenangan pas pada pru 13 adalah atas sokongan massa terhadap  gabungan pembangkang itu pakatan rakyat ! 52% ‘popular votes adalah mandat atau amanah rakyat kepad pakatan bukannya kepada pas secara solo atau kepada pkr dan dap !  Tetapi kerna  ‘electorates “ melihat pakatan rakyat sebagai penyelamat kepada rakyat dan Negara !
  Gabungan sokongan rakyat satu Malaysia ini bermula daripada tok guru fadzil noor . Iaitu , penetus gerak atau “ pioneer “ kepada “Gerakan Pembangkang “ . Yang mana bermula dari situ lahirnya  pakatan rakyat ! . belum pernah parti pembangkang bersatu di dalam satu gagasan ; tetapi tok guru fadzil noor telah membuktikan ianya bisa berlaku walaupun berlainan ideologi iaitu : pas , dap dan pkr ! Dan belum pernah orang pas undi dap dan orang dap undi pas atau sokong pas secara terbuka dan terang-terangan begitu juga dengan pas !
  Tetapi, bekas presiden pas  tok guru fadzil noor yang berfikirn dinamik , progresif dan berfikiran terbuka ( bukan jumud ) bisa melahirkan a.p.u. b.a dan kesinambungannya tok guru nik aziz , hadi awing dan anwar Ibrahim bersama lim kit siang bersama pakatan rakyat member harapan kepada bangsa satu Malaysia ! . Baik pas , baik dap , baik pkr bukanlah parti yang bernaunsakan rasis ; tetapi keadilan sejagat dengan slogan dap dan pkr “ justice 4 all “ dan slogan pas ; “ pas 4 all “ sesuai dengan konsep Islam itu “ rahmatan lil alamain . pas bukan lagi jadi parti Os-tadz sebagaimana persepsi massa pas sebagai “ parti lebai “ pada tahun 60an . alhamdulillahu ; tok guru fadzil Berjaya mengubah perespsi tersebut sehingga pas menjadi gerakan massa !
  Namun setelah keputusan dua mullah hadi harun putuskan hubungan dengan dap secara tergopoh –gapah ! Dengan sendirinya pakatan rakyat tebubar secara automatis ! pas sudah memutar jam kebelakang bukannya maju  ke hadapan ; dan putus momentum pas dengan pakatan rakyat kerna wujudnya ghb yang di anggotai bukan sahaja g18 tetapi juga ramai ngo yang akan menubuhkan sebuah parti Islam yang baru !
  Imej “ pas 4 all “ telah dimusnahkan dengan sekelip mata oleh dua mullah hadi harun ! pas bertukar wajah menjadi  “pos” ( parti Ostadz semalaysia .Yakni, “ pas 4 mullah “ n “ mullah’s rule “ yang dikuasai  “theocrats “ ( agamawan ) hampir sepenuhnya di setiap menjuru dikuasai mullahs yang menggunakan blok ulamak di dalam penguasaan kempen mereka di dalam “ election pas “ menggunakan multaqa ulamak sebagai platform . Sementara ‘progressive’ yang berbaik sangka terhadap blok ulama tiada apa-apa platform berkempen ! pada pemilihan dalam muktamar pas 2015.
  Justeru momentum “opposition pack ‘ masih berterusan dengan adanya ghb kelansungan pakatan 2.0 walaupun tanpa pas lagi ! Ianya memberikan nilai tambah kepada pakatan 2.0 sebenarnya apabila tiada bersamaan dengan pos; lebih lebih lagi “ mixed-race constituencies “ ( kawasan plihanraya campuran )pada pru 14 dengan izin “dia “  . Kemungkinan pos mempunyai nilai tambah di Kelantan sahaja sebagai “base” pos ! .yang menolak dap dan bermain dengan sentiment dua mullah iaitu :” melayu Islam “ . Yang sebenarnya bukanlah daripada Islam dan bukanlah daripada ajaran nabi !  .
   Nabi tiada mengajar “arab Islam “ , dan khulafa rashideen juga tiada membawa slogan “ arab Islam “ ; “ turki Islam “ ( kerajaan Islamiyyah osmaniyyah yang dijatuhkan pada tahun 1924 melalui slogan cetusan yahudi –zionist : “ arab Islam “( assobiyyah arab) menenang “ turki Islam ) . Islam adalah “ innaddinaindal lahi Islam “ yang ‘ISLAM ISLAM ‘  yang diterma bukan arab Islam, turki Islam , parsi Islam ; apalagi “ melayu Islam “ yang cuba dibawa umno sekarang ini yang sukses memerangkap pos yang sekarang bercakap mengenai “ perpaduan melayu Islam “ ; tarian dan lagu kesukaan umno sekarang; daripada “ nasionslis melayu kepada ‘’ melayu Islam dan Berjaya memerangkap pas sehingga putus hubunfgan dengan dap !! .
  Walahal dap bukannya parti perkauman cina kerna terdiri daripada singh , melayu, india dan cina ! bukan di bawah naunsa rasis cina seperti mca dan rasis india seperti mic dan “ one malayist racist “ dan “ malay sovereignty “ seperti umno itu sendiri . dan dap menentang hudud bukan kerana ia menentang Islam . Tetapi . dap menentang hudud kerna pada perkiraan dap hudud adalah bertentangan dengan perlembaggan Malaysia yang secular sebagai perundangan yang tertinggi Negara yang bisa mengatasi kitabullah dan assunnah ! Sebaliknya yang menentang hudud adalah umno ! ; najib bilang pada 20 sept 2011 , “ hudud cannot b implemented in Malaysia “ dan mahthir pernah bilang , “ hudud does not served justice in Malaysia . Siapa yang sebebarnya harbi !!  Sedang dua mullah hadi harun mahu kasi “chance “ ; sokong najib memperbaiki  kefazadan umno terhadap negara .Sedang rakyat mahu najib turun dan “ transition government “ memerintah sehingga pru 14!  Apalagi RM42b lesap dan skandal RM2.6b masuk akaun najib !  mana dia “rci “ ( royal commission of inquiry ) untuk siasat kes ini !
  Bekas presiden pas tok guru fadzil noor dan bekas murshidul am pas tok guru nik aziz memahami benar demografi dan iklim siasah di Malaysia ini . yakni , untuk menguasai putrajya tiada bisa solo tapi perlu kepada sokongan rakyat satu Malaysia seperti yang pakatan dan sekarang pakatan 2.0 bersama ghb dan parti Islam baru . Kerna tiada bisa satu parti menguasai putrajaya . Ini asas demgrafi dan iklim politik Malaysia . Bagi pos mungkin bisa perintah Kelantan saja kerna kependudukan padat melayu 97% Islam dengan konsep mullah hadi harun “ melayu Islam “ nya yang sinonim dengan perjuangan umno sekarang ! “ perpaduan melayu Islam “ .  Islam tiada perlu di hiasi dengan “ melayu Islam dua mullah hadi harun “ dan “ Islam hadhari “ umno yang tak laku dan sekarang berubah kepada “ melayu Islam “ senada sekarang dengan konsep “ melayu Islam “ wawasan dua mullah hadi harun . Sedang dalam Islam hanya ada “ ISLAM ISLAM “ ( “ Innaddinaindal lahi Islam “ ; tiada yang selainnya ) tiada perlu dihiasi dengan “melayu Islam “ pos mahu pun “ progresif Islam “ ! ghb berikan nama “ Parti Islam Islam “ sahja ! Itu yang lebih tepat dan lebih afdal !  Apalagi konsep atau wawasan “melayu Islam “ bukannya ajaran Nabi. “ waqulja alhakku wazahaqol batil “ ; “ ALLA HU AKBAR! “
  Oleh: Nash Ar-Rawy/6.8.15  www.nasharrawy.blogspot.com
   MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg ) 
  PERSEPSI PERJUANGAN ISLAM : Oleh : Nash Ar-Rawy/6.8.15

 • Sewaktu asri selaku bekas  presiden pas di kala tiada lagi majlis shura ulamak dan murshidul am pas keluar pas dan buka hamin dan langsung masuk umno apabila hamim dibubar;  hanya segelintir pemimpin sahaja yang mengikuti beliau . Sekalipun beliau diiktiraf oleh majalah "asia week " sebagai “ d silver tongue orator of asia “ .
                             Namun  ahli pas tiada taksub kepada mana-mana pemimpin !  Kerna Wala’ hanya  kepada " RABB ' dan " ISLAM " bukan kepada parti ( bukan agama ) atau amir dan ulamak yang bukan maksum seperti nabi . Justeru dua bekas presiden pas bisa keluar pas dan masuk umno seperti bekas presiden asri , bekas naib presiden nakhaie dan bekas presiden yang pertama ustaz  fuad yang masuk umno!  . Begitu juga sebelum itu bekas menteri besar pas Kelantan ; Mat Nasir  keluar pas ; tubuh berjasa dan masuk ubn menjadi menteri ubn ; hanya beberapa kerat sahja pemimpin yang menyertai beliau. Pada peringkat awal berlakunya ‘gerhana bulan " yang ‘ memakan masa yang panjang untuk pas baik pulih semula !
                             Ini semua membuktikan Islamists bersama Islam dan tiada wala’ buta tuli kepada mana-mana pemimpin kerna amir dan ulamak bukanlah maksum seperti Nabi dan parti bukanlah agama ! wala’ yang muktamad hanya’se’nya kepada “ Rabb “ dan “ Islam “ sahja!.
                             Justeru demi Islam ; g18 dulunya adalah pemuda Islamists yang menggerakkan dan mencetus tertubuhnya konsep kepemimpinan ulamak dan lahirnya majlis shura ulamak dan mushidul am yang mempunyai authority lebih darpida presiden dan timbalan presiden ; memantau perjalanan pas tiada lari daripada landasan kitabullah dan assunah ! Saf pemuda tersebut adalah seperti mat sabu, salahuddin ayub, Khalid samad , mahfus omar, dr hatta ramli dan lain-lain lagi sewaktu mudanya dahulu di bawah kepeminpinan ketua pemuda mustaffa ali !; menegakkan kepemimpinan ulamak !
                             Pas dibawah kepeminpinan ulamak mendapat tarbiyyah daripada presiden tok guru yusuf rawa, presiden  tok guru fadzil noor dan presiden tok guru hadi awang yang bermurshidul amkan tok guru nik aziz .
  Ini bermakna bahawa Islamist g18 sangat sayangkan kepeminpinan ulamak yang terbentuk di dalam perjuangan Islam . Namun, beberapa agamawan ( ‘theocrates ) telah memberikan persepsi yang salah tentang maksud kepeminpinan ulamak !
                             Kepemimpinan ulamak bukanlah bermakna pas bertukar menjadi “pos “ : parti Os-tadz semalaysia ! . Namun, nik amar dalam kempen pemilihan ‘ pas election ‘ telah menggunakan platform multaqa ulamak “ degraded “ pemimpin yang bukan agamawan ! .Supaya tiada bisa duduk didalam kabinet pas pusat! Contohnya, beliau memberikan syarat bahawa presiden dan timbalan presiden semestinya terdiri daripada kalangan ulamak juga kerna pas adalah sebuah parti Islam .
                             Sedang tok guru fadzil noor pernah bilang sama dinsman bahawa ; bukan ulamak pun bisa menjadi presiden pas ( apalagi memikul amanah sebagai timbalan presiden pas! ). Justeru kerna ulamak; murshidul am dan majlis shura yang tertinggi di dalam hiraki pas bisa pantau itu semua ! Apa masalahnya !! 
                             Di ikuti oleh dr zuhdi bilang bahawa; pemimpin yang bukan ulamak di kalangan pimpinan  pas pusat bisa membawa pas keluar daripada landasan Islam kerna mereka bukan ulamak ! Ini semua adalah fitnah yang sangat jahat di dalam pos ! Ternyatalah pendirian nik amar dan dr zuhdi itu telah memecah-belahkan pas kerna pas bukan parti mullah untuk “ mullah’s rule “ ; tetapi “ pas 4 all “ bukan “pas 4 mullah’s rule “ kerana Islam itu “ rahmatanlil’alamin “ .Yakni, " pas 4 all " bukan untuk blok os-tadz sahaja yang mendominasinya sekarang!ditutup rapat oleh penguasaan mullah hadi harun!Tiada bisa berubah dua tahun lagi !
                             Keadaan menjadi bertambah buruk apabila zuhdi bilang pas tiada perlu kepada putrajaya dan memadailah pas ini berdakwah sahaja dan mencari keredhaan Allahu ! Ini bercanggah dengan usaha-ikhtiar perjuangan tok guru fadzil noor ; bekas presiden pas yang telah bertungkus lumus bersama anak -anak didikannya  “g18” dulu mencetuskan gerakan massa melalui gerak , menjadi apu , b.a. dan kesinambungannya pakatan rakyat yang mendapat sokongan padu daripada almarhum tok guru murshidul am nik aziz! sebagai gerakan massa bersama pakatan dan bersih!; menggempuri umno dengan memimpin gerakan massa !
                            Di sinilah suksesnya perangkap umno memecah- berlahkan pas kepada blok ulamak dan akhirnya dua mullah putus hubungan dengan dap dan terbubarnya pakatan secara automatisnya!. Sedang dap bukannya menentang hudud .Cuma menentang perlembagaan Malaysia yang dikira secular yang bertentangan dengan hudud ! bukan seperti mahthir dan najib yang menentang perlaksanaannya secara totok ! " hudud cannot b implemented in Malaysia " : 29 sept 2011( najib ) dan " hudud does not served justice in Malaysia " ( mahthir ) .
                           Akhirnya terbukti usaha tokoh presiden dinamik dan berfikiran luas dan terbuka pas; bekas presiden tok guru fazdil noor yang mencetuskan gerak -apu - ba sehinggalah kesinambungannya pakatan yang disokong penuh oleh TGNA telah dimusnahkan dengan mudah sekali . Dengan tergobah-gapah musnah habis gagasan pembangkang  tok guru fadzil noor dan g18 selama ini . Inilah fitnah blok ulamak yang sukses pecah-belahkan pas dan hancurkan harapan rakyat ; pakatan untuk menawan putrajaya pada pru14 dengan izin " Dia" . Tiada satu parti pun bisa perintah putrajaya secara solo .Terkini mullah harun bilang pos bisa putus hubungan dengan pkr !! 
  .                       Namun blok ulamak mahu bersendirian ; mungkin untuk kelantan saja ( 97% muslims )  dan putrajaya beri  peluang kapada najib oleh dua mullah hadi harun perbaiki Negara yang sudah di dalam ketenatan kejatuhan ringgit dan tiadanya “rci” ( royal commission of inquiry ) untuk siasat skandal imdb ; rm42b dan akaun najib rm2.6 b !!.
                         Keadaan menjadi bertambah buruk lagi apabila tiada sifat dan akhlak yang elok ditunjukkan oleh agamawan seperti fitnah yang ketara ; memfitnah kalangan bukan agamawan yang tiada sebulu dengan mereka dengan fitnah tanpa “ strict proofs “ sebagai barua, bisikan syaitan , jebon , Islam ala amerika , liberal dan sebagainya . Justeru,  berlaku apabila blok ulamak sudah menguasai setiap penjuru pos dan dikunci rapat oleh multaqa ulamak supaya tiada bisa dicabar dua tahun lagi.
                        Perkara ini berlaku setelah tgna meninggal dunia !dan ketiadaan tkfn yang mahu jadikan ulamak professional dan jadikan professional ulamak ! Sebaliknya seperti kehendak nik amar dan zuhdi ; pas hancur dan dipecah-belah jadi "pos " kerna hanya mahu " mullah rule " sahaja ! Yang dikuasai sepenuhnya oleh blok ulamak bikinan mereka! . Kecurangan yang telah dilakukan oleh blok ulamak diketuai oleh nik amar dan zuhdi melalui penggunaan platform pas ; iaitu, multaqa ulamak sangatlah mendukacitakan sekali dan memusnahkan harapan rakyat dan harapan bekas presiden pas tok guru fadzil noor dan bekas murshidul am  tok guru nik aziz ! Bahkan, tok guru nik aziz pernah berhadapan dengan kecurangan tgha yang pernah mengemukankan gagasan " unity government " beliau yang bertentangan dengan pendirian pas dan murshidul am tok guru nik aziz amat mengecewakan sekali buat pas ! ;sekalipun belum berjaya lagi dengan pendekatan slogan baru " melayu Islam dan " perpaduan melayu Islam " ajaran dua muallah hadi harun dan gagasan baru umno setelah temberang Islam hadhari ditolak Islamists :
  HADI WAS 4 " UNITY GOVT ' REJECTED BY TOK GURU NIK AZIZ ; AHMAD AWANG REFUTED HADI'S UG IN PERAK ;
                        Justeru secara fitrahnya bisa lahir pakatan 2.0 ,dengan ketiadaan pas yang bergerak sendiri tak perlu putrajaya dan dakwah cari keredhaan Allahu ; Sedang mengambil alih putrajaya daripada umno adalah juga untuk dakwah yang lebih berkesan menuju mardahatillah !

                        Justeru , pos sudah tiada relevan lagi kerna telah memusnahkan gagasan pembangkang yang diusahakan oleh tok guru fadzil noor hingga kepada tok guru nik aziz yang menentang konsep “ melayu Islam” darpada umno dan juga daripada dua mullah hadi harun kerna Islam adalah Ad-deen ; yakni, “ ISLAM ISLAM” bukannya ‘melayu Islam ‘ atau arab Islam atau turkey Islam atau parsi Islam ! 
                        Keputusan memusnahkan ‘opposition pact “ oleh dua mullah hadi harun itu memberikan penambahan nilai kepada pakatan 2.0 dan ghb untuk menyambung momentum perjuangan melalui ghb  sebagai gerakan massa harapan baru ; iaitu ghb dan pakatan 2.0, serta bersih yang disokong oleh anak-anak muda yang sudah cukup matang membaca demografi  dan iklim politik yang memerlukan “ opposition pact “ pakatan 2.0 . dan ghb yang terdiri daripada banyak ngo dokongan  anak-anak muda untuk putrajaya dengan izin “dia “ melalui pakatan 2.0 .  ghb dan bersih !

                       Sebagai harapan baru untuk rakyat satu bangsa malaysia ; " regardless of religion , race n ethnic ! " . Justreru , bukan untuk Os-tadz dan muslim sahja seperti pos sekarang ! Tetapi "Islam 4 all " ; " Rahmatan lil 'alamin " dan demi untuk selamatkan negara daripada kefasadan dan kezaliman umno dengan  temberang dan perangkap " melayu Islam " nya ! 
                      Parti bukan agama , amir dan ulamak bukan sempurna dan bukan maksum!. Kembalilah kepada ketaatan dan wala' , baiah yang mutlak lagi suci murni dan  muktamad serta sudah cukup  sempurna . Iaitu itulah kembali kepada "Ke- Tuhan-an " dan 100 % " se" kepada :"Dia" 
                    Tiada yang selain daripada "Dia" Yakni , kepada " RABB" dan " ISLAM " .'; Sebagaimana terkandung di dalam tuntutan shahadah ! Jangan bisa taksub kepada mana-mana pemimpin, parti dan ulamak . Perbetulkan tauhid hanya 'se' nya kepada " Dia" sahja! "huwa" 'alimun ghaibiwasshahadah ! " ; wa "huwa" ala kullishaiin kodir ! " .
  “waqulja alhakku wazahaqol batil “  ;  “ ALLAHU AKBAR ! “
  Oleh: Nash Ar-Rawy/6.8.15  www.nasharrawy.blogspot.com

   MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )


  PAS TERMAKAN PERANGKAP  HUDUD –DAP  OLEH UMNO !
  Sehingga sekarang " pos " ( parti Os-Tadz semalaysia )  masih lagi memakan dan termakan perangkap hudud- dap oleh umno ! . Pertentangan dap terhadap hudud bukan perkara baharu sejak di era karpal singh lagi ! .
  Namum dap tentang hudud bersabit hudud bertentangan dengan perlembagaan Malaysia yang sekular ! Di mana perlembagaan Malaysia adalah perundangan yang tertinggi Negara mengatasi Kitabullah dan Assunnah
                                        Politik hudud ini tiada selesai secara muktamad sehingga sekarang kerna Malaysia tiada mempunyai “ constitutional court “ yang bisa memuktamadkan samada hudud bisa dilaksanakan dek kerna perlembagaan malaysia yang sekular ! 
                                        Namun, umno  sejak awalan lagi sejak era tunku hingga presidennya yang terkini menolak hudud ! Secara totok oleh  Najib , “ hudud cannot b implemented in Malaysia “ pada 29 Sept 2011 dan mahthir bilang, “ hudud does not served justice di Malaysia “ . Siapakah harbi;  dap atau umno !
                                         Namun “umno ‘s hudud entrapment “ sukses perangkap pas sehingga bisa pecah-belahkan pas kepada blok ulamak yang akhirnya; berjaya putuskan hubungan dap dengan pas melalui perangkap lagu dan tari umno yang dimainkan oleh blok ulamak   melaui platform pas . Iaitu ; “ multaqa ulmak “ dengan memfitnah  pimpinan pas pusat yang bukan ulamak sedang menjadi kuda tunggangngan dap menolak hudud pada waktu ‘ pas election ‘ pada muktamar 2014 ! baru-baru ni . Sedangkan presiden sendiri;hubungan dengan pakatan hendak diperkukukuhkan dan beristiqamah dengannya menentang umno!

                                       Fitnah ini tersebar luas oleh blok ulamak salahgunakan platform pas iaitu : multaqa ulamak menyebarkan fitnah ! . Tarian umno dan lagu umno itu sukses dimainkan oleh kuda tunggangan umno atau “ kuda trojan umno “ di dalam blok ulamak  sehinggalah usul sebulat suara putus hubungan dengan dap itu tiada bisa dibahas samasekali oleh para muktamirin sekalipun itu hak shura muktamirin di dalam muktamar sekalipun ianya bisa kemudiannya di “over-rule “ oleh msu Bukankah mullah hadi sendiri yang bisa setuju : hudud 5% dan tumbangkan umno 95% ! Contohnya, penang cuma ada satu kerusi sahaja dan perak 4 kerusi ; bagaimana nizar hendak laksanakana " hudud law " ! Maka menjadi hak dap contra hudud dan hak pas pro hudud  dan hudud adalah hak solo pas bukan di dalam agenda pakatan seperti yang dipersetujui bersama! ;  youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
                                     
                                    Sekarang ini setelah strategi umno “ Islam hadhari “ tak laku . Umno main isu  “ Melayu Islam “ sedang di dalam Islam tiada melayu Islam, arab Islam , turki Islam atay parsi Islam ! Yang ada hanya “se” nya adalah “ ISLAM ISLAM “ ! Yakni , “ innaddinainddallahiIslam “ ( Hanya’Se” Islam yang di terima)  ; tiada melayu Islam, india Islam , cina Islam atau Pakistan Islam ! ; di Malaysia ini ; kecuali " Islam Islam " sahaja.
  Strategi Umno kemukakan gagasan ‘melayu Islam"  dan “perpaduan melayu Islam " ; disambut dengan begitu baik sekali oleh dua mullah hadi harun !!
                                    Najib dan mahthir yang menentang “ hudud law “ lebih harbi daripada dap tenggelam dengan begitu sahaja di dalam gagasan “ perpaduan melayu Islam “ dek kerana perangkap umno yang dimakan oleh  dua mullah hadi harun !.Iaitu " melayu Islam " dan " perpaduan melayu Islam " .
                                   Sebaliknya lagu dan tari umno di dalam  pas ( kononnya pimpinan bukan ulamak pas pusat sesi pemilihan muktamar pas 2015 ( g18 adalah kuda tunggangnan dap ) masih lagi dimainkain oleh blok ulamak lagu basi tersebut . Namun masih lagi segar perangkap umno tersebut di kalangan blok ulamak pas! Ternyata tipu daya umno sukses ; pas dipecah-belah kepada blok ulamak dan pakatan musnah seperti mana strategi dan idaman umno ! dan pas menjadi " pos "(bukanlagi " pas 4 all " ; " rahmatanlil'alamin " tapi untuk Os-Tadz dan blok ulamak menjadi  "parti mullah " ke arah " mullah's rule " ; diktum dua mullah hadi harun !; di dalam " pos " : parti Os-Tadz semalaysia ! .


                                Tapi, apa yang berlaku ; kuda Trojan umno ( blok ulamak )  bisa membuatkan dua mullah hadi harun putuskan hubungan pas-dap ! . Akhirnya blok ulamak bisa pecah-belahkan pas menjadi parti Os-tadz semalaysia atau parti mullah atau “ mullah’s rule “ dan pakatan musnah !  Inilah perancangan umno di dalam pas yang sukses akhirnya .
 • Oleh: Nash Ar-Rawy/10.8.15  www.nasharrawy.blogspot.com
MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )
POS YANG  SEMAKIN HARU BIRU
                                    Sejak pos ( parti Os-tadz semalaysia ) menguasa parti selepas muktamar 2015 ; pos menjadi-jadi ; menjadi semakin haru biru . Di peringkat awalan,mullah hadi telah memungkiri keputusan shura pas pusat pada 17 ogos 2014 !  Keputusan mullah hadi mengenepikan pas pusat dengan mengemukakan calun belau sendiri kepada istana berhubung dengan kes mb Selangor menggambarkan otak beliau yang kacau dan haru biru ! Ianya cukup megharu biru apabila setiausha agung sendiri tiada tahu menahu tentang perkara tersebut !  Alih-alih mullah hadi terima wan azizah sebagai ketua pembangkang yang baru ganti anwar tanpa sebarang soal-jawab !
                                  Mullah hadi sudah menunjukkan sikap dan sifat “ mulla’s rule “ beliau . Ianya diperkuatkan lagi apabila dengan tergesa-gesa dan tergopoh gapah menggambarkan  kumpulan os-tadz atau parti os-tadz semalaysia di dalam keadaan haru biru apabila mullah harun dilantik sebagai murshidul am yang baru menggantikan almarhum tok guru nik aziz menjelang muktamar 2015 ! .
                                 Muktamar yang dikuasai dua mullah hadi harun menjadi berrtambah haru biru apabila pertama kalinya berlaku di dalam sejarah . Muktamirin digugurkan hak shura mereka untuk membahaskan apa-apa isu atau usul di dalam muktamarnya ! . Muktamirin tiada dibenarkan samasekali oleh dua mullah hadi harun untuk membahaskan usul yang diluluskan oleh shura dewan ulamak pusat iaitu memutuskan hubungan dengan dap !
                               Sekalipun, msu bisa “over-rule “ apa-apa keputusan shura muktamirin setelah usul tersebut dibahaskan dan mendapat keputusan muktamar atau muktamirin ! Ianya sudah melanggar adat dan disiplin muktamar dan menjadi haru biru apabila dua mullah yang menguasai pos tiada benar ianya dibahaskan samasekali ! .
                              Dikhuatiri blok ulamak akan gagal dan menjadi haru biru untuk mempertahankan usul tersebut apabila ianya bisa dibahas dengan bernas dan jitu oleh g18 seperti mat sabu, salahuddin, Khalid samad, dr hatta ramli , dr zulkifli ahmad dan lain-lain lagi !  Maka usul tersebut disekat samasekali untuk perbahasan kerna blok ulamak nanti bisa menjadi haru biru !
                          Dua adun yang mempertahankan kerajaan pakatan dengan menyokong pakatan di dalam isu mb Selangor ; dengan mendahalui mullah hadi ; menjadikan mullah hadi haru biru apabila tanpa bukti yang nyata  atau “ strict proofs” memfitnah  bahawa mereka berdua itu ada lah barua atau agent dan makan suap !
                         Nik amar daripada blok ulamak juga turut menjadi haru biru sama apabila mengemukakan syarat baru bahawa . Untuk menjadi presiden dan timbalan presiden mesti terdiri daripada kalangan ulamak belaka dengan berhujjah bahawa parti pas adalah parti Islam . Justeru mestilah ulamak sebagai presiden dan timbalan presidennya ! Untuk ingatan sejarah dr abbas bekas presiden pas bukan seorang ulamak tapi seorang doctor perubatan.Yakni, professional !
                        Sedangkan sharat tersebut telahpun di tolak oleh tok guru bekas presiden fadzil noor bahawa tiada perlu syaratnya mestilah ulamak menjadi presiden kerna pas sudahpun mempunya ulamak diletakkan di tempat dan hiraki yang tertinggi sekali selaku “ murshidul am “ dan ‘ msu !. Yang bisa pantau perjalanan parti dan pimpinan pusat selaras dengan kitabullah dan assunnah ! Seperti yang pernah dinyatakan oleh bekas tok guru presiden fadzil noor kepada dinsman .
                       Blok pos bertambah lagi menjadi huru biru apabila zuhdi yang menggunakan platform pas untuk bekempen di dalam “ pas election “. Iaitu pentas atau platform multaqa ulamak dengan menyatakan bahawa, “ pimpinan pas pusat yang bukan daripada kalangan ulamak bisa membawa pas terkeluar daripada landasan Islam ! . Sedangkan sejarah pas membuktikan bahwa yang keluar pas masuk umno adalah bekas presiden asri, bekas naib presiden nakhaie dan lain-lain lagi dan bekas mb pas Kelantan mat nasir yang membuka berjasa dan menjadi menteri ubn ! Meraka ini semua adakah kalangan professional !
                   Tuan Ibrahim janganlah jadi ulamak haru biru seperti ucapan beliau di dalam harakah bil 2070 dengan memfitnah bahawa ghb itu adalah “ geng haru biru “ . Lihatlah ke dalam diri anda sendiri siapakah yang sebenarnya haru biru ! Jangan hanya bisa fitnah orang sahaja sebagai haru biru ! . Tetapi, sikap , minda dan sifat blok ulamak atau ulamak pos sendiri yang terbukti seperti di atas sebagai haru biru !
                 Apakah taraf ulamak tuan Ibrahim itu sama tarafnya dengan ustaz sidik yang gelar g18 sebagai jebon ; atau sama darjatnya dengan at-takiri yang memfitnah g18 sebagai syaitan bisu menjadi haru biru dengan tiada bisa kemukakan hujjah yang kukuh ; hanya berani di belakang sahaja tapi gentar untuk bersemuka memberikan “ strict proofs “ di atas fitnah beliau itu !. Atau taraf ulamak pos tuan Ibrahim sama saja haru biru bisa menjadi  seperti zuhdi yang memfitnah g18 sebagai ‘Islam ala amerika “ ( Americanized Islam ) .
              Apa buktinya . Adakah selama ini g18 yang diasuh dan dididik oleh tok guru presiden fadzil noor itu membawa Islam ala amerika yang membimbing mereka bermula daripada gerak – apu- ba dan diperkukuhkan lagi minda Islamist mereka oleh almarhum murshidul am tok guru nik aziz itu sendiri dengan memperkukuhkan pakatan dengan mesejnya " Pas 4 all " dan " Justice 4 all " untuk tumbangkan umno pada pru 14 dengan izin” dia “dikira sebagai gerakan haru biru ! Ternyata fitnah tuan ibrahim itu " does not hold water at all " .
             Fitnah itu lebih merbahaya daripada membunuh ! Inilah dia betapa huru haranya dan  haru birunya  blok ulamak atau  pos yang dapat disaksikan oleh semua sejak mutakhir ini . Nauzubil lahi minzalik!  yang semakin haru biru ; apabila berhadapan dengan gelombang gerakan harapan baru; pakatan 2.0 dan bersih  yang bukannya bermusuh dengan pos tetapi untuk menumpaskan umno pada pru 14 supaya bisa menguasai putrajaya bukan setakat perintah Kelantan sahaja dengan izin’Dia “ 
            Memang Islam hendak perintah putrajaya kerna itu adalah jihad fisabilil lahu  kerna bisa dakwah dengan lebih berkesann lagi dengan adanya kuasa dan menuju mardhatillah juga ! Nabi ada roh tapi tiada jasad Islam di mekah ; justeru diperintah Al Khalik untuk berhijrah ke medina untuk memberikan jasad Islam kepada roh yang mencari jasad !! Iaitulah negara berkebajikan medina' !!; bukan seperti otak haru biru tuan ibrahim nak perintah kelantan sahaja dan dakwah sahja ; menyeronokkan umno kerna dalam minda tiada putrajaya ! untuk ditawan !dengan izin " Dia " .  
 “ ALLA HU AKBAR! “ .
Oleh: Nash Ar-Rawy/11.8.15   www.nasharrawy.blogspot.com •  MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )
 • GHB BUKAN SERPIHAN PAS SEPERTI BERJASA DAN HAMIN TAPI CETUSAN DARI PAKATAN 2.0.
 •  Kami bukan parti serpihan Pas'
  DR DZULKEFLY AHMAD
  DR DZULKEFLY AHMAD
  [DIKEMASKINI]  PELANCARAN Gerakan Harapan Baru pada 13 Julai lalu, mewarnai kancah politik di negara ini. 
  Melihatkan barisan kepimpinannya, ramai menyifatkan Harapan Baru sekadar parti serpihan Pas yang tidak akan bertahan lama. 
  Namun, tidak kurang ramai juga yang mengalu-alukan penubuhannya dan berharap ia mampu membawa pembaharuan dalam landskap politik tanah air. Ikuti wawancara wartawan Sinar Harian, Siti Nursyahidah Abu Bakar, Sinar Online, Nizam Zain, jurufoto, Rosli Talib dan juruvideo, Fauzi Mohamed bersama Setiausaha Harapan Baru, DR DZULKEFLY AHMAD bagi mendapatkan gambaran lanjut mengenai perjuangan entiti ini.
  Kemunculan Harapan Baru dalam dunia politik tanah air agak mengejutkan. Lebih-lebih lagi ia ditubuhkan selepas Muktamar Pas ke-61. Barisan kepimpinannya pula terdiri daripada bekas pemimpin Pas. Ada tak penglibatan bekas pemimpin dari parti lain seperti DAP, PKR, atau Umno?
  Terus terang saya sebutkan Harapan Baru merupakan satu inisiatif daripada sekumpulan bekas pimpinan Pas dan pertemuan pada 16 Jun lalu di Muar, Johor merupakan gerak pertama kami. Alhamdulillah, kami dapat sokongan dan maklum balas yang lantas mencetuskan satu gelombang mahukan kami terus membina dan menampilkan satu wadah politik baharu.
  Memang betul, pengasas dan nukleusnya itu bekas pimpinan Pas. Tetapi nyata bahawa usaha kali ini akan menggembleng seluruh aktivis pimpinan NGO Islam dan bukan Islam, termasuklah Non Govermental Individual (NGI). Sama ada mereka golongan profesional, ahli akademik dan sebagainya.
  Pendekatan kami adalah inklusif iaitu menggembleng seluruh tenaga umat dan rakyat, merentasi kaum, agama dan budaya. Jadi hasil akhirnya menyaksikan Islam yang sifatnya inklusif itu dapat kami terjemahkan dalam wadah politik ini dan bukan hanya apa yang dikatakan sebagai kelompok yang kecewa. Inilah kelainannya wadah politik yang baru ini.
  Siapakah yang memberi idea penubuhan Harapan Baru? 
  Sejujurnya, pada awal kekalahan kami memang berpandangan tidak akan menubuhkan satu wadah baharu. Saya sendiri dalam muktamar sebutkan kami sangat sayangkan Pas. Tetapi ketika kami membuat sesi brain storming dan wacana selepas itu, semuanya tanpa berkecuali, apabila menilai laluan Pas ketika ini, kami tanpa pertikaian, merumuskan bukan kami tetapi rakyat dan umat memerlukan penampilan sebuah wadah politik baharu berteraskan Islam dan melahirkan masyarakat madani dengan pendekatan syariah kontemporari. 
  Kami sepakat mengatakan tiada pilihan lain, untuk menunggu perubahan dalam Pas itu mungkin tidak. Sebab apa? Yang ada hari ini akan terus perkukuhkan kedudukan mereka bukan perjuangan membela rakyat. 
  Secara ringkas, Harapan Baru ialah parti pemimpin yang tewas pada pemilihan lalu?
  Saya tidak mahu menggunakan istilah itu kerana kita tidak membangunkan wadah ini kerana tewas. Kami sudah tewas banyak kali. Mengapa setiap kali kami kalah tidak berlaku seperti ini? Mengapa kali ini? Jawapannya ada pada yang benar-benar memantau kami. Kami tidak mahu menyebutkannya kembali kerana setiap kali menyebutkan kenapa kami perlu wujud, ia menggores hati dan jiwa kami dan kami tidak senang untuk menyebutkannya acap kali. Cukuplah sekali dua. 
  Tetapi bagi kami sangat jelas, mereka juga sebut kalau tak suka boleh keluar dan buat parti baharu. Saya berpegang kepada ayat ALLAH. Beramallah kepada ALLAH... ALLAH, rasul dan orang beriman akan saksikan. Jadi hujah ini untuk semua. Ya, kami sayang Pas, tapi kami juga sayang perjuangan Islam dan tidak mahu ia melalui proses pereputan. 
  Kami minta maaf, kami mahu teruskan perjuangan ini dan kami yakin formula ini ditunggu gerakan Islam di seluruh dunia. Ini sumbangan kami kepada perjuangan politik Islam jadi kamu dianggap begitu. Bukan sebagai bekas ahli Pas atau serpihan Pas ataupun pemimpin yang kecewa kerana kalah. 
  Ramai menyamakan Harapan Baru dengan parti serpihan yang wujud atas kekecewaan sebelum ini. Bagaimana Dr melihat masa depan Harapan Baru untuk terus relevan?
  Serpihan Pas suatu ketika dahulu seperti Hamim, Berjasa dan Islah, jika kita perhatikan laluannya berakhir dengan mereka masih duduk di bawah naungan BN. Di situlah pendeknya usia parti-parti ini kerana tidak punya kekuatan dari segi sumber bakat, idea, kreativiti dan bergantung harap kepada perlindungan BN. Tetapi kami merentasi kaum, agama, status dan usia.
  Anak-anak muda bersama dengan kami, begitu juga agamawan dan asatizah yang beri kelainan kepada Harapan Baru. Kami bukan parti serpihan Pas walaupun sebahagian besar kami daripada Pas. Tetapi lebih besar itu ialah kelompok lain yang tidak kurang penting dan beri sisi pandang berbeza dan boleh memperkayakan persiapan kami. Tunggu saja mereka membantu kami menjayakan wadah ini. Silap dan tidak selari kalau membandingkan kami dengan parti serpihan Pas lain kerana kami mempunyai laluan berbeza. 
  Boleh jelaskan perjuangan Harapan Baru? 
  Dari sudut dasar kami mendukung Islam syumul, menyeluruh dan sempurna, tetapi dalam masa sama kami tidak membawa pendekatan yang menyempitkan Islam itu. Bahkan sifat kami  pada Islam yang inklusif bukan hanya melindungi orang Islam dan Melayu, tetapi Islam sifatnya bersifat rahmat kepada seluruh alam dan menaungi semua kaum dan agama. 
  Kelainan dengan parti lama kami ialah penekanan kepada mengambil pendekatan Islam dari sudut disiplin maqasid syariah. Yang maksudnya sentiasa meletakkan apa juga yang bersabit dengan permasalahan rakyat mesti dikembalikan kepada tujuan dan matlamat Islam. 
  Kalau kita perhatikan, kebijakan dasar parti lama kami juga adalah hasil pendekatan inklusif kelompok ini (penggerak Harapan Baru) seperti Pas for All, dan negara berkebajikan yang suatu ketika dulu agak asing dalam Pas. Mungkin mereka akan kembali kepada negara Islam dan itu kami tidak mahu masuk campur. Tetapi kami akan meneruskan dasar ini dan yang penting bagaimana Islam itu mampu dan berjaya mengangkat kemakmuran negara dengan menyejahterakan rakyat melalui polisi Islam.
  11.8.15
 •  MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )
 • 2 MULLAHS HADI HARU DESTROYER OF PAKATAN !
 • Nasharrawy Rawaan BULSHIT ! FADZIL WAS D ONE WHO INITIATED GERAK TO APU 2 BA N CONTINUED PAKATAN BY NIK AZIZ ! BUT 2 MULLAH'S HADI HARUN DETROYED IT ALL N ALL D EFFORTS MADE BY TOK GURU FADZIL NOOR N TOK GURU NIK AZIZ ALL ALONG WITH G18 ! POS WANTS 2 B ALONE RANGER ; PROPAGATION N MARTHATILLAH ! ISN'T CAPTURING PUTRAJAYA IS 4 A BETTER PROPAGATION N 4 MARDHATILLAH AS WELL ! WHAT BULSHIT IS POS DOING AFTER DESTROYING D VISION N D MISSION OF D "OPPOSITION PACT " INTIATIATED BY FADZIL NOOR N NIK AZIZ ! BUT EASILY 2 MULLAHS HADI HARUN DESTROYED IT . THIS IS D FACTS DON'T BUSHITTING !N TALKED RUBBISH !!
 • Nasharrawy Rawaan AZAZIL DI DALAM PAS TIADA BISA MENGAKU PECAHKAN PAS KEPADA BLOK ULAMAK ! BERSAMA DUA MULLAH HADI HARUN HIGGGA PAS JADI POS ! INILAH PERMAINAN BLOK ULAMAK YANG MENJADI KUDA TROJAN UMNO TARI DAN LAGUAN UMNO DALAM PAS ! DAN JUGA RANAPKAN PAKATAN SEBAGAIMANA YANG DIKEHENDAKI UMNO ! DARI AWAL DULU LAGI !TAHNIAH BLOK ULAMAK DAN MULTAQA ULAMAK PAKAR FITNAH DALAM POS !
Nasharrawy Rawaan MACAM NI KEPALA OTAK BLOK ULAMAK YANG HARU BIRU ! UMNO SERONOK SUNGGUH TENGOK! DEPA NI HEBAT! TAK MACAM TOK GURU FADZIL NOOR DAN TOK GURU NIK AZIZ !
 • www.nasharrawy.blogspot.com/11.8.14
 • Nasharrawy Rawaan ·http://www.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/36883-kongres-rakyat-platform-terbaik-bincang-isu-p-raya
  GENG USTAZ YANG MENDOMINASI BLOK ULAMAK WAJARLAH DI PANGGIL " POS " PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA " ; PARTY 4 D MULLAHS ; " 4 MULLAH'S RULE ! " ONLY " NOT RELEVANT 4 ONE BANGSA MALAYSIA N NOT RELEVANT4 PUTRAJAYA . MAY B 4 KELANTAN ONLY; PROPAGATION N MARTDHATILAH 'S ; 4 OS-TADZ ONLY !! POS 4 MULLAHS ! NOT 4 ONE BANGSA MALAYSIA !! BUT 4 KELANTAN ONLY !!  www.nasharrawy.blogspot.com/12.8.15
  •  MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )
  G18 BUKANLAH PEMBERONTAK SEPERTI FITNAH SUBKY YANG KETERLALUAN DAN BUKAN BUKAN LARI DARIPADA PAS ; TETAPI MEREKA ADALAH ISLAMISTS YANG BERHIJRAH KEPADA PARTI ISLAM BARU YANG LEBIH SESUAI DAN LEBIH RELEVAN UNTU BANGSA SATU MALAYSIA! KERNA PAS SEKARANG ADALAH "POS" : PARTI OS-TADZ SEMALASYIA ! GHB ITU SENDIRI BUKANLAH SERPIHAN PAS TAPI CETUSAN PAKATAN 2.0. SEBAGAI KELANSUNGAN " OPPOSITION PACT ' DAN PENYATUAN PEMBANGKANG !  UNTUK TUMPASKAN UMNO DI DALAM PRU 14! POS BUKANLAH MUSUH GHB TETAPI UMNO !www.nasharrawy.blogspot.com/13.8.15
  http://www.harakahdaily.net/index.php/subky/36895-hati-raja-bahrin-masih-terbuka-dengan-pas
  http://www.sinarharian.com.my/wawancara/saya-hanya-berhijrah-jawab-siti-mariah-1.412801

  'Saya hanya berhijrah', jawab Siti Mariah

  Dr Siti Mariah Mahmud
  Dr Siti Mariah Mahmud
  Desas-desus khabar angin mengatakan Ahli Parlimen Kota Raja, DR SITI MARIAH MAHMUD sudah keluar dari Pas bertiup kencang apabila namanya disebut-sebut antara wakil rakyat yang menyertai Gerakan Harapan Baru (Harapan Baru) sekali gus meninggalkan parti yang disertainya sejak 22 tahun lalu. Ikuti wawancara bersama beliau.

  Benarkah YB sudah lompat parti dan mengubah angin dalam perjuangan parti lain?

  Saya bukan lompat parti, tetapi saya berhijrah ke parti yang benar-benar ingin perjuangkan Islam. Saya juga masih ahli Pas, bahkan hingga ke hari ini, saya belum terima sebarang surat pemecatan daripada pucuk pimpinan tertinggi Pas.

  Saya memang sudah bergerak dalam Harapan Baru namun Harapan Baru belum terbentuk sebagai parti baharu...ia belum diluluskan sebagai sebuah parti malah saya sendiri masih bertanya ia diluluskan atau tidak.

  Adalah kurang bijak bila ada orang bercakap yang saya sudah masuk parti baharu. Rumah pun belum siap...bagaimana saya nak pindah ke rumah baharu.

  Apakah yang menyebabkan YB menyertai Harapan Baru?

  Saya meneruskan hijrah ke Harapan Baru kerana ingin bawa isu semasa negara seperti isu 1MDB dan isu-isu politik yang sedang menghimpit rakyat. Harapan Baru lebih ke arah untuk membentuk parti Islam alternatif selain Pas dan kita nak hasilkan yang lebih eksklusif serta terbuka kepada semua kaum.

  Alternatif yang saya maksudkan ini merujuk kepada sebelum ini di mana hubungan dalam PR terdiri parti Islam Pas-DAP-PKR begitu erat namun sejak hubungan Pas dan DAP terputus melalui muktamar dan seperti yang diputuskan Majlis Syura, nampak sangat Pas sudah tidak mahu bekerjasama dengan DAP lagi.

  Jadi berlaku kelompangan dalam PR. Bagaimana kita hendak hadapi PRU14 bila Pas tidak mahu lagi bekerjasama dengan DAP? Di negeri pantai barat penerimaan kepada Pas agak berbeza dengan di Kelantan, jadi kita berhasrat hendak mengisi kelompangan itu. Rata-rata pengundi di sana marah, mereka bukan undi Pas semata-mata tetapi undi PR.

  Apabila Harapan Baru akan bertukar menjadi sebuah parti, adakah YB akan mengisytiharkan keluar dari Pas?

  Ya, secara jujurnya saya akan umum keluar dari Pas, hipokritlah saya bila Harapan Baru jadi parti, saya hanya suruh orang lain sertai sedangkan saya sendiri tak sertainya. Di sini saya nak jelaskan saya bukan lompat parti tetapi saya hendak teruskan perjuangan Islam dalam parti baharu yang lebih mesra, dan meletakkan Aulawiyat (keutamaaan) dalam perjuangan.

  Adakah selama ini Pas tidak memperjuangkan Islam?

  Saya akui Pas memperjuangkan Islam, namun sejak kebelakangan ini perjuangan mereka sudah tidak sama seperti dahulu...saya akan berikan penjelasan melalui risalah berkenaan perbezaan perjuangan itu agar rakyat lebih faham dan jelas kenapa saya mahu bersama dengan Harapan Baru.

  Kita boleh lihat di Indonesia, berapa banyak parti Islam. Kita harus faham parti Islam bukan hak eksklusif. Bila PR berpecah susah untuk dapat sokongan daripada orang bukan Islam walhal kita berjuang sudah lama untuk sampai ke tahap sekarang bersama bekas Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat.

  Apakah yang membezakan Pas dengan Harapan Baru?

  Pas adalah wadah perjuangan Islam bukan matlamat, ia berbeza. Saya bukan hendak memperkecilkan peranan Pas...saya sayang pada Pas tetapi saya lebih sayangkan Islam.

  Sekarang bila saya berkawan dengan orang bukan Muslim, saya boleh bercerita kepada mereka tentang malam lailatul qadar...dalam Harapan Baru kami akan perjelaskan perkara yang kurang jelas berkenaan Islam kepada orang bukan Islam. Ia pendekatan yang berbeza.

  Apa pandangan YB apabila orang mentafsirkan Harapan Baru ditubuhkan untuk menentang Pas ekoran kekalahan beberapa pemimpin dalam pemilihan lalu?

  Harapan Baru bukan hendak lawan Pas, sebenarnya kita kesal apabila dalam Pas, pendapat orang lain tidak boleh diterima pakai sedangkan hanya pendapat ulamak yang boleh diterima sampai kita lupa yang negara kita ada ustaz dan mufti.

  Sejak kebelakangan ini, sikap itu sudah menjadi satu ketaksuban di kalangan ahli dan pemimpin Pas, saya nak katakan orang Pas memang ‘advance’ dalam siasah. Perbezaan dua aliran pemikiran iaitu ulamak dan profesional susah untuk dicantum semula walaupun pelbagai pendekatan sudah digunakan.

  Sejak bila perpecahan dalam Pas berlaku?

  Bukan perpecahan tetapi perbezaan pendapat itu bermula sudah lama dan ia lebih ketara pada PRU13 lalu yang mana berlaku perselisihan faham dalam pembahagian kerusi, isu Menteri Besar Selangor dan isu hudud. Di situ sudah nampak simptom atau gejala luaran, namun dari segi dalaman ramai orang tak tahu yang di dalam Pas memang tidak ada persefahaman.

   http://www.sinarharian.com.my/nasional/mat-sabu-jawab-isu-harapan-baru-ditaja-dap-1.418934; ADALAH SUATU FITNAH DAN PEMBOHONGAN BAHWA NGO GHB MENERIMA WANG DARIPADA DAP SEBANYAK RM200 RIBU !! DINAFI SEKERAS-KERASNYA OLEH PENGERUSI GHB MAT SABU!

  MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )

  ‘POS” (PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA BUKANNYA MUSUH GHB ! )
                        Pos atau parti Os-tadz semalaysia bukan musuh kepada ghb . Justeru kerna gerakan rakyat atau kebangkitan massa melalui “ opposition pact “ bersama bersih dan ngo ghb adalah gerakan harapan baru rakyat atau “ New Hopes 4 all “ ; Harapan Baru Untuk Semua! .  Adalah musuh kepada umno yang telah dan sedang melakukan perbagai kefasadan , maksiat ekonomi dan kezaliman ke atas rakyat !
                       GHB bukanlah seperti berjasa hamin dan islah ! . Kerana berjasa dan hamin terbukti adalah pro umno ; tiada seperti ghb dan dan parti Islam baru yang bakal ditubuhkan dengan izin dia.  Justeru kerana ghb tiada seperti pas yang sudah bertukar kepada parti mullah yang dipimpin oleh dua muallah hadi harun . GHB juga berada di zaman siber dan era wujudnya " opposition pact " yang sediada dan bisa bersama pakatan 2.0. untuk menawan putrajaya dengan izin "Dia " 
                     .Di waktu berjasa hamin dan islah tiada wujud lagi " opposition pact " . Justeru kewujudan ghb adalah tepat pada masa dan waqi'nya untuk memperkukuhkan lagi pakatan rakyat ; sebagai " HARAPAN BARU UNTUK SEMUA " ! untuk menyatukan semua parti pembangkang dan ngo-ngo yang bersamanya bersama kebangkitan harapan rakyat satu bangsa malaysia untuk menguasai putrajaya dengan izin "Dia " ; Al Khaliq dan Yang Empunya kerajaan di langit dan di bumi!: " wa "Huwa " alakullishaiin kodir " ( Dan " DIA" yang berkuasa di atas segala sesuatu ) ! >
                       Tuan Ibrahim yang masih ada lagi sedikit kepercayaan dengan “ opposition pact “ untuk mengubah pemerintahan putrajaya kerana tiada bisa perintah putrajaya jika berjuang secara solo .  Yang  mungkin untuk kelantan sahaja . Namun tuan Ibrahim kelihatan seperti tersepit di antara dua mullah besar ; hadi harun yang bisa dengan mudah sahaja “ over-rule “ dan tetap dengan pendirian berjuang dengan ‘approach “ bersendirian. ! Bagi Mullah’s rule ; dua mullah hadi harun  tiada apa-apa masalah kerna  sudah bisa “over-rule “ kehendak muktamirin yang mahu bahaskan usul keputusan shura dewan ulamak yang mahu pas putuskan hubungan dengan dap ! .
                      Ternyata melalui “ geng Os-tadz “ yang menguasai blok ulamak sepenuhnya bisa menjadikan pas menjadi “pos “. Yakni, parti Os-tadz semalaysia ! Atau parti mullah ! ; “ Mullah’s Rule “  .Ini bermakna bahawa parti Islam ( pas ) berpecah dua dengan cara dan “approach “  ( pendekatan ) masing-masing untuk menghadapi pru14 ini . Iaitu, pos dan ghb
                      POS dengan pendekatannya berjuang secara bersendirian .Bahkan dr zuhdi pernah memberitahu di dalam kempen “ pas election “ muktamar 2015 .; menggunakan platform pas . Iaitu “ multaqa ulamak “ ; Bahawa perjuangan pas memadai dengan berjuang untuk mendapatkan redhaaan Allahu dan berdakwah sahaja  dan tiada perlu kepada putrajaya. Blok ulamak gunakan hujjah bahawa golongan kecil bisa mengalahkan golongan besar  seperti di dalam peperangan badar ! .
                       Memang di zaman moden ini bisa belaku dengan izin dia ; golongan yang kecil bisa kalahkana golongan yang besar ! ; apabila Datuk Seri Nizar Jamaluddin bisa menjadi mb perak di dalam keadaan pas mempunya kerusi yang kecil . Ianya pernah berlaku bukan melalui cara militant seperti IS ( Islamic State ) ; yakni peperangan bersenjata . Akan tetapi melalui peperangan politik menggunakan  “ ballot paper “ ( kertas undi ) ; “ Just by one vote wins ! “ Namum semua itu berlaku di atas nama dan di atas kerjasama pakatan rakyat bukannya melalui pendekatan pas sebagai “ soloist “ di dalam pru13 ! yang lalu .
                        GHB berkeyakinan bahawa putrajaya tiada bisa ditawan dengan pendekatan berjuang secara sendirian . Justeru kerana ubn berdiri dengan satu gabungan ; maka untuk menyaingi atau mengalahkan gabungan parti pemerintah tersebut ( ubn ) ; perlu kepada sebuah “ Opposition Pact “ atau pakatan 2.0. yang kukuh dan padu bersama bersih dan gerakan harapan baru rakyat satu Malaysia .Iaitu GHB !
                      Iaitu gabungan ngo-ngo dan g18 yang pernah aktif bersama bekas presiden pas yang  “ Islamist, progressive dan dynamic “ ;  tok guru fadzil noor . Pencetus kebangkitan rakyat di dalam gerakan massa melaui gerak –apu –ba dan kesinambungan yang berterusan dengan visi dan misi gerakan massa getusan beliau sehigga kepada pakatan rakyat yang di sokong penuh dan padu oleh almarhum bekas murshidul am tok guru nik aziz hingga akhir hayat beliau! Bahkan beliau juga pernah menentang keras "Unity Govt," anjuran mullah hadi ;
  HADI WAS 4 " UNITY GOVT ' REJECTED BY TOK GURU NIK AZIZ ; AHMAD AWANG REFUTED HADI'S UG IN PERAK ;
                     Namun kesemua harapan tersebut yang terkumpul dengan sekian lamanya dimusnahkan dengan mudah dan dengan begitu sahaja oleh dua mullah hadi harun yang menguasai pos ! . Sekalipun pernah ada " perjanjian " Agree 2 disagree " dengan dap yang bisa diputuskan hubungan dengannya oleh dua mullah hadi harun! ;
     youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
                     Justeru itu , gerakan harapan baru ( ghb ) adalah gerakan massa harapan baru untuk “ new hopes 4 all “ atau “ HARAPAN BARU UNTUK SEMUA ! “ ; “ Islam 4 all “ , “ Justice 4 all “ regardless of religion , race n ethnic “ 4 one bangsa Malaysia ! .
                    Pos bukanlah musuh ghb sekalipun masing-masing mempunyai “approach “ dan khilaf siasah yang berlainan ! Dan berjuang untuk berdakwah sekaligus hanya”se” kerna “ Dia “ untuk mencari keredhaan “ Dia “ . Namun musuh ghb ; rakyat satu bangsa Malaysia , agama dan Negara  adalah umno ! bukannya pos ! . Menguasai putrajaya juga adalah sebahagian daripada dakwah yang lebih berkesan dengan adanya kuasa politik Islam dan persis adalah juga kerna mardhatillah jua dengan izin “Dia “ .
                             Justeru itu kembalilah kamu kepada Ke-TUHAN-an . Yakni , “ se” kepada “Dia “ . Parti anda bukannya agama, amir anda dan ulamak anda bukannya maksum seperti Nabi .  Beribadatlah dan berjihadlah kamu kerna “Dia “ bukan kerna manusia , parti apa pun  , amir atau ulamak siaoa pun  ! Seperti maksud Al-Qur’an ; “ Tiada aku jadikan jin dan manusia melainkan supaya bisa beribadat kepada aku “ . Ertinya ibadat kamu dan perjuangan kamu bukan kerna yang selain daripada “ Dia “ . ‘ “ Inna solati, wanisuki, wamahyaya wwamati lil lahi rabbbil ‘alamin “ : bukan kerna parti, amir atau ulamak ! Tetapi , persis hanya 'Se"nya kerna "Dia" bukan dek kerna sesuatu !! atau ketaksuban kepada yang selain daripada "Dia" ! nauzubil lahi minzalik !
                             
     
                                   Malaysia tiada memerlukan IS ( Islamic State ) untuk tawan putrajaya! Memadai rakyat satu malaysia bergabung dengan ngo ghb ( gerakan harapan baru ) bersama dengan "opposition pact " dan bersih untuk melakukannya melalui " approach " demokrasi dengan cara peperangan politik " ballot paper " demi untuk menyelamatkan agama , bangsa dan negara dengan izin 'Dia " sebagai " govt. in d waiting " !!
 •                                    GHB  : “ NEW HOPES 4 ALL “ ;  “ HARAPAN BARU UNTUK SEMUA “  ISLAM 4 ALL”  ; JUSTICE 4 ALL ! ( ISLAM : RAHMATAN LIL ‘ALAMIN ) !   “ ALLA HU AKBAR !
 •  GHB BUKANLAH SERPIHAN PAS SEPERTI BERJASA DAN HAMIM YANG TIADA MOMENTUM " OPPOSITION PACT " TETAPI ADALAH KESINAMBUNGAN DAN CETUSAN PAKATAN ( 2.0 ) YANG SUDAH DIMUSNAHKAN OLEH DUA MULLAH HADI HARUN ! YANG MENYEBABKAN G18 BERHIJRAH KE GHB KESINAMBUNGAN MEREKA BERSAMA BEKAS PRESIDEN PAS TOK GURU FADZIL NOOR YANG AKTIF DI DALAM GERAKAN MASSA : GERAK-APU-BA DAN MENDAPAT SOKONGAN PADU DAN TARBIAH DARIPADA TOK GURU NIK AZIZ BEKAS MURSHIDUL AM DI DALAM PAKATAN DENGAN THEMA PERJUANGAN " PAS 4 ALL " ! PERKUKUHKAN PAKATAN DAN ISTIQAMAH UNTUK MENGUASAI PUTRAJAYA DENGAN IZIN " DIA " ! .
 • Oleh: Nash Ar-Rawy/17.8.15  www.nasharrawy.blogspot.com
 • KAMU BUKAN TUHAN  
MY WHATSAPP'S NO :  0125367690  TQ.( msg )Nasharrawy Rawaan 
KAMU BUKAN TUHAN BISA MENENTUKANNYA ! ITU HAK ALLAHU YANG BISA TENTUKANNYA BUKAN KAMU ! KEMBALILAH KAMU KEPADA  KE-TUHAN-AN , PARTI BUKAN AGAMA , AMIR DAN ULAMAK BUKAN MAKSUM ! SIAPA PUN BISA GELAR PARTI SENDIRI SEBAGAI HISBULLAH! . NAMUN YANG MENGIKTIRAFNYA BUKAN KAMU DAN BUKAN DUA MULLAH BESAR HADI HARUN ! JANGAN  BISA BERTUHANKAN PARTI , AMIR ATAU ULAMAK! BERTUHANLAH KAMU KEPADA "DIA " BUKAN DEK KERNA SESUATU ATAU KETAKSUBAN KAMU DEK KERNA SESUATU . :AL QUR'AN SEBUT ; " TIDAK AKU CIPTAKAN JIN DAN MANUSIA MELAINKAN SUPAYA BISA BERIBADAT KEPADA AKU ! "  JELAS BUKAN KERNA KETAKSUBAN KEPADA YANG SELAINNYA . PARTI , AMIR ATAU ULAMAK ! . JUSTERU, YANG BISA MENAKIKAN DAN YANG BISA MENURUNKAN MANA-MANA PARTI AMIR DAN KERAJAAN TERMASUKLAH POS DAN UMNO ! DAN APA PARTI PUN  ADALAN " DIA " .KAMU JANGAN BISA TAKABUR !; ITU PERANGAI SHAITAN DAN SHIRIK DALAMAM ATAU " BERHALA DALAM DIRI " ; INGAT! PAS PERNAH BISA  TINGGAL DUA SAHAJA KERUSI PARLIAMENT DAN  KEHILANGAN PENGKALANNYA KELANTAN!!   " HISTORY REPEATS ITSELF " APABILA DIKEHENDAKI DIA " ; JUSTERU JANGAN KAMU SOMBONG , TAKABUR DAN BONGKAK!  GHB ; D NEW  HOPES 4 ALL ! : ISLAM 4 ALL " BY HIS GRACE ! BISA MEMBERIKAN HARAPAN BARU UNTUK SEMUA !  MENYATUPADUKAN "  OPPOSITION PACT " SEBAGAI NGO UNTUK SATU BANGSA MALAYSIA KE PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA ! " ALLA HU AKBAR!
www.nasharrawy.blogspot.com/17.8.15
PAS BUKAN AGAMA !
 • Nasharrawy Rawaan PAS BUKAN AGAMA ; TIADA WAJIB IKUT PAS ! AMIR DAN ULAMAK BUKAN MAKSUM SEPERTI NABI ! TIADA WAJIB BAGI WALA" . WALA JANGAN BISA BERTUHANKAN PARTI, AMIR DAN ULAMAK ! IBADADAH KAMU HANYA KEPADA " DIA:" DAN WALA' KAMU HANYA KEPADA RABB DAN ISLAM BUKANNYA MANUSIA BUKAN KEPADA DUA MULLAH HADI HARUN ! KEMBALILAH KAMU KEPADA "KE-TUHAN'AN " SPT YANG DISURUH " DIA " ; " TIDAK AKU JADIKAN JIN DAN MANUSIA MELAINKAN SUPAYA BISA BERIBADAH KEPADA AKU " ! " INNA SOLATI WANUSUKI WAMAHYAYA WAMAMATI LIL LAHI RABBIL'ALAMIN ! " SEMUANYA KERNA RABB! BUKAN KERNA MENCARI KEREDHAAN MANUSIA, PARTI , AMIR ATAU ULAMAK ! JANGAN BISA KAMU SHIRIK KEPADA " DIA " . KEMBALILAH KAMU KEPADA " DIA" SEGERA DAN " TAUBATAN NASUHA !! WALA' LAH KAMU KEPADA AL; KHALIK DAN SUJUDLAH KAMU WALA'MUTLAK KEPADA "DIA" SAHAJA; SEPERTI DI DALAM SHAHADAH KAMU ITU !! 'ALLA HU AKBAR ! "
 • www.nasharrawy.blogspot.com/17.8.15
 • UPDATED: 22.10.16   : REVISED ADDITION 

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14