D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Wednesday, July 4, 2018

4 CHARGES AGAINST NTR ; THREE CHARGES ON " BREACH OF TRUST " AND ONE CHARGE ON " ABUSE OF POWER " IN SRC INTERNATIONAL ( A SUBSIDIARY OF IMDB ) ; HIGH COURT CASE!

NETIZEN  DAN RAKYAT SERAHKAN KEPADA MAHKAMAH UNTUK MENGADILI KES NTR  !! .

APAKAH SOGLAP DANA AWAM ITU BUKAN SATU KEZALIMAN KE ATAS DANA RAKYAT ?? ." WAQULJA AL HAKKU WAZAHAQAL BATIL " !! ; NABI KATA , " KALAU ANAK AKU FATIMAH PUN MENCURI ; POTONG TANGAN DIA ' !! ; INILAH KEADILAN DALAM ISLAM ; TIADA BISA PILIH BULU !! . " UKT " MESTI DI BAWA KE MUKA PENGADILAN UNTUK MENDAPAT PENGADILAN BERSALAH ATAU TIDAK DI MAHKAMAH YANG AKAN MENGHAKIMINYA MENGIKUT " D RULE OF LAW " !! 

. " BERANI KERNA BENAR ! ; NAMUN ,BISA TAKUT DAN GABRAH KERNA SALAH ' !! . ITU SAJA ! . BUKAN SOKONG ATAU BANGKANG SECARA BUTA TULI ATAU SEMBERONO SAHAJA! ." NEGARA ADA UNDANG-UNDANG ! " ; BUKANNYA UNDANG-UNDANG RIMBA YANG ZALIM !! .NETIZEN DAN RAKYAT YAKIN ; MAHKAMAH BISA BERTINDAK MENGIKUT " D RULE OF LAW " DAN " S.O,P, " PERJALANAN MAHKAMAH !! ; 

DAN PIHAK OKT ( NTR ) ;  BISA DIBENARKAN MENGAMBIL " PEGUAM BELA " NYA SENDIRI UNTUK MEMPERTAHANKAN HAKNYA !! DAN BELA DIRINYA !! ; TIADA SEBARANG SEKATAN SAMASEKALI !!  . MANA ADA " UNDANG-UNDANG RIMBA DAN KEZALIMAN " YANG BISA BERLAKU DALAM TINDAKAN YANG DIAMBIL OLEH MAHKAMAH ! ; SEKALIPUN ; SEORANG PEROMPAK ITU TIADA  BISA MENGAKU BAHAWA DIA ADALAH SEORANG " PEROMPAK ! " .( WON'T PLEAD GUILTY ! ) 
 SEMUA PIHAK HENDAKLAH BERSEDIA UNTUK MENGHADAPA APA SAJA KEMUNGKINAN KEPUTUSAN MAHKAMAH !! ITU NANTI !! ; DENGAN TENANG DAN;  MENGIKUT " D RULE OF LAW " YANG SEDIADA! .' MENJUNJUNG UNDANG-UNDANG DAN KELUHURAN  PERLEMBAGAAN !! SEMUA PIHAK WAJIB MENGHORMATI MAHKAMAH DAN UNDANG-UNDANG NEGARA DENGAN SEBAIK-BAIKNYA ?? SUPAYA KEADILAN BISA TERCERNA !! DAN TERTEGAK TANPA PILIH BULU!! ; " NO ONE IS ABOVE LAW !!! " . .' " MALAYSIANS R ALL " LAW ABIDE " PEOPLE !! . WE R NOT " LAW BREAKERS ! " . SO ,THINK ABOUT IT !! .; FOR PEACE , HARMONY N JUSTICE IN D COUNTRY !! . THERE'S LAW IN D COUNTRY !  N EVERYBODY IS PROTECTED BY D LAW 4 OUR OWN SAFETY !! NOBODY WILL B VICTIMIZED N UNJUST ! ." LAW IS LAW " !! . .

" ALLA HU AKBAR ! " 

Oleh : Nasharrawy/4.7.18.

REF: ; ; ; Netigen dan rakyat Malsysia ambil iktibar ! ; Bekas PM Pakistan Nawaz Sharif dijatuhi hukuman penj
ara 10tahun kerana rasuah dan salahgunakuasa . !! . " Begitu juga dengan Park bekas presiden Korea Selantan di atas kesalahan yang serupa dijtuhkan hukum penjara selama 24 tahun.!! WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATHIL " ! "

NETIGEN N RAKYAT TIADA BISA SIMPATI DENGAN MANA-MANA " PEROMPAK , MENYANGAK DAN PENCURI WANG RAKYAT !! " -

REF: ; ; ; " Malay Crook " penyangak NTR keris telanjang didakwa atas tiga tuduhan pecah amanah, dan satutuduhan salah guna kuasa dana SRC ; berjumlah RM84 juta.; yang disonglap ! ; yang merupakan anak syarikat IMDB ! .

Perbicaraan akan bermula pada 18 FEB 2019. Netizen dan rakyat samasekali tiada bisa menyokong parti " Penyangak ! Penipu dan songlap dana awam !! . Dan bersama dengan Kerajaan Malaysia Baru PH yang memertintah Putrajaya ! .

Telahan ketua Penerangan keris Telanjang bahawa PH adalah seperti Parti Janata India yang tumbang sebelum penggal habis adalah persis menunjukan bahawa beliau masih lagi " bemimpi di Siang Hari ". Tanpa menyedari bahawa parti beliau sudah pun menjadi persis sepertii parti Golkar Indonesia !! dengan Suharto sama dengan kes " Malay Crook " NTR keris Telanjang ! Ambillah iktibar dengan tulus dan ikhlas ; jangan jadi " MIMPI DI SIANG HARI " ! . DAN " SIOK SENDIRI " !! .TAK SEDAR DIRI LAGI KAH ?? .; Majlis Penasihat Kerajaan bukannya ada kuasa " Eksekutif : seperti " Menteri " samasaekali ; Pergi ke China atas arahan PM untuk dapatkan maklumat dan maklum balas !! Bekerja secara percuma dandigunapakai untuk 100 Hari sahaja ! Tenyata hujahnya " Does not hold water at all " ; kerna tiada bisa langsung menjejaskan akauntibility Kerajaan Malaysia Baru Pakatan maupun " Binding " nya !! . REF:http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2018/07/24/ph-wont-last-full-term-its-a-world-trend-says-annuar-musa/
REF: https://malaysiadateline.com/bn-dingatkan-sedar-diri-tidak-perlu-jelaskan-isu-kepada-rakyat/; www.nasharrawy.blogspot.com; www.Twitter.com/adnanrawa;  ) . 25.7.18./Nasharrawy.


TERAKHIR DIKEMASKINI: 04 JULAI 2018BY BERNAMA
By: Nasharrawy/4.7.18.
REF: ; sufism of the new millennium Nasharrawy ( Google ) ! .


SUFISM OF D NEW MILLENNIUM By: Nash Ar-Rawy ( Nasharrawy )


 PAGE 02 ; SUFISM OF D NEW MILLENNIUM ; By: Nash Ar-Rawy 

  PAGE 04: SUFISM OF D NEW MILLENNIUM : By: Nash Ar-Rawy 


 PAGE 03 : SUFISM OF D NEW MILLENNIUM: By: Nash Ar-Rawy 


MUZIKARAMA DAN AGAMA Oleh: Nash Ar-Rawy

MUZIKARAMA DAN AGAMA Karya : Nash Ar-Rawy 15.06.06  REF:  ;
muzikarama dan agama nasharrawy ( Google ) .

Muzik merupakan sebahagian daripada alam semulajadi anugerah Yang Maha Pencipta, sebagaimana agama adalah suatu kepercayaan manusia tentang kewujudan Tuhan dan alam akhirat .’ A-gama’ pada ambilan bahasa sanskrit.ya bererti ‘Tidak Kacau’ yakni aman , berbetulan dengan makna Islam itu sejahtera dan selamat; jusrteru kerana Islam adalah ‘Ad-din’ yang bermaksud satu cara hidup yang lengkap.

Maka kesempurnaan dan kelengkapan Islam itu sendiri, kerana ia bukan agama (Kepercayaan) tetapi satu sistem hayat yang sempurna pastilah ada terangkum di dalamnya aspek muzik, seni lagu, seni tari, seni budaya dan sebagainya. Secara logikanya apalah erti dunia ini tanpa bunyi yang mempunyai keaslian melodi dan iramanya yang tersendiri seperti suara siulan burung, ayam yang berkokok, pukulan ombak di pantai, bunyi deruan angin dan daun-daun pokok serta suara alam itu sendiri pada keseluruhannya selain daripada bunyi yang artifisial seperti hon kenderaan, jentera berat dan pesawat samada di laut, darat dan udara.

Oleh kerana muzik itu menghiasi dan mengisi kehidupan manusia, maka pengaruhnya kepada manusia terlalu besar. Sehingga si bayi yang lapar bisa melahirkan muzik protes mendemontrasi kelaparannya sehingga menarik perhatian ibunya yang lalai. Alunan irama pada muazzin (Bilal) dan momentum takbir raya pastinya menyusuk jiwa orang yang beriman untuk mengingati Tuhannya Yang Maha Agung lagi Maha Sempurna. Ternyatalah kesan bunyian dan suara yang mempunyai irama dan melodi yang bermakna itu; mempunyai impak yang terlalu ketara dan tidak dapat dinafikan adalah esensi dalam kehidupan manusia.

Justeru itu, muzik yang disusunatur dengan kemas dan rapi yang di panggil lagu dan irama atau lebih tepat lagi lagu dan lirik kerana irama itu sendiri adalah lagu. Maka, Apalah lagu tanpa lirik kerana tiada senikatanya hanya muzik semata dan apalah lirik tanpa lagu kerana sendikata sahaja. Maka, Lagu dan Lirik tiada boleh dipisahkan dan jika diolah dengan baik kedua-duanya insyaAllah boleh menyentuh perasaan manusia untuk mengingati Tuhannya melalui muzikarama untuk mentauhidkan yang Maha Esa, insyaAllah jika niat Si Komposer Dan Si Penulis lirik (‘Lyricist’) itu ialah untuk mengingati Yang Maha Seni, Yang Maha Halus, Yang Maha Kudus ,Yang Maha Mulus dan Yang Maha Tulus di dalam jiwa manusia yang rasa, merasa dan terasa hadirnya ‘Dia’ di dalam hati nurani; melalui lirik yang mentauhidkan Tuhan Yang Maha Esa.

Pokok pangkalnya muzik yang berunsur ketuhanan dan berlirik ketauhidan itu selari dengan tuntutan syarak yang salah satu cabangnya ialah syariat yang sebaris dengan tauhid dan tasauf sebagaimana dengan Akidah, syariat dan Akhlak, atau iman, Islam dan Ehsan serta Syariat, hakikat dan makrifat. Ertinya perjalanan muzikarama itu sendiri seperti ‘Road Show’, latihan dan persembahan tiada lalai daripada solat waktu, pemisahan lelaki dan perempuan yang bukan muharam, pakaian yang menutup aurat yang dikawalselia oleh pihak penganjur ke atas ahli muzik (‘Performers’) dan audien pada keseluruhannya supaya bermusikarama dengan berakhlak; yakni tidak lupa diri dan menjaga maruah diri daripada sebarang bentuk pencemaran budaya dan maksiat.

Maka untuk itu, wajidlah ada perbedaan dan pemisahan hak dan batil, yakni, demarkasi atau persempadanan di antara muzikarama yang hak dengan yang batil; iaitu hududullah (Had ketentuan Allah) dan Al-Furqon (Pemisahan hak –batil) di dalam dunia muzikarama. Penggiat muzik sewajarnyalah bertanggungjawab supaya cara budaya muzikarama yang batil daripada pengaruh barat itu disingkirkan samasekali dan di ambil element-element teknologi muzik yang canggih itu sahaja untuk di sesuaikan dengan iklim muzikarama ketuhanan dan ketauhidan yang tiada menjurus kepada budaya maksiat yang di luar tabii seperti yang di anuti oleh penggiat seni barat yang bercampur-baur lelaki dan perempuan yang berpakaian menjolok mata tanpa batasan dan segan silu.

Realiti atau waqi’nya dunia muzikarama dewasa ini, kebanyakan anak-anak muda sudah pun terjerumus di dalam budaya seni muzik yang berteraskan atau menjurus kepada kelalaian daripada mengingati Tuhan dan lebih cenderung kepada muzikarama hedonisma .Yakni, berseronok semata-mata sehingga berpesta maksiat melalui muzik; tiada solat dan bebas bergaul jantan dan betina.

Maka, adalah menjadi tanggungjawab semua pihak dari kalangan ibubapa, penjaga(‘Guardian’),anak-anak, pemuzik, penyanyi, komposer, penulis lirik, penganjur ‘road show’, pihak berkuasa tempatan (PBT) dan pihak berkuasa Negeri (PBN) alim-ulamak, para pendidik dan pihak pemerintah supaya serius akan fenomena keruntuhan akhlak di kalangan remaja sekarang ini yang sudah kecanduan dengan budaya muzikarama hedonisma ini di paras yang sudah terlalu kronik dan menakutkan sekali. Terutamanya pada malam-malam perayaan seperti menyambut tahun baru dan sebagainya pesta menari yang keterlaluan; langsung tiada apa-apa pencegahan dan pengawalan oleh pihak yang berkuasa secara yang bertanggungjawab.

Justeru itu, para belia dan beliawanis ini tiada bisa dibiarkan mereka ini liar begitu sahaja, kerana jika usaha-usaha pencegahan tiada dilakukan.Maka, adalah dikuatiri maksiat yang di biarkan oleh masyarakat itu akan menerima hukuman atau bala daripada Allah dan jika ia turun, bala itu merata dan tidak ‘selected’(memilih si pelaku maksiat sahaja). Ertinya, Tok Bilal, Tok Imam, Tok Kadi, dan masyarakat dan orang yang mempunyai kuasa pada keseluruhannya tiada bisa terlepas; janganlah jadi seperti Tsunami lagi, nauzubillahiminzalik.

Di atas kesedaran ini, kesepaduan tenaga fikir, autoriti dan pengaruh peribadi perlu digembelingkan untuk melaksanakan usaha-usaha bagi menyelamatkan jenerasi dan ummah terutamanya para remaja. Tanpa mengira latarbelakang agama, fahaman politik, kumpulan dan kepercayaan supaya manusia pada keseluruhan selamat.

Ini bersesuaian dengan firmanullah yang bermaksud, “wahai Muhammad sesungguhnya kamu adalah rahmat kepada sekelian alam” (Rahmatanlil’alamin). Oleh kerana muzikarama yang batil ini adalah antara punca yang membuka pintu kepada pergaulan bebas yang menjurus kepada zina, arak,narkotika dan kelahiran bayi-bayi longkang. Maka, usaha yang memerlukan tindakan yang segera ialah bagaimana budaya maksiat di dalam muzikarama ‘Sure Maksiat’ ini boleh dibendung secara bil hikmah ; iaitu, berhibur tetapi berakhlak, tiada lupa diri dan menjaga solat serta aurat.

Usaha alternatif untuk membenteras budaya hedonisma muzikarama ini mestilah diprogramkan kepada golongan remaja. Ini adalah kerana kita tiada upaya untuk membendung pengaruh muzik ke atas mereka. Maka, “We joint them and change them’(Kita menyertai mereka dan merubah akhlak mereka dan sebenarnya tiada jalan ‘escapism’ (pelarian).Mereka ini hendaklah didampingi di dalam dunia mereka dan ditampilkan muzikarama alternatif kepada mereka, supaya jiwa mereka yang kosong itu diisi dengan lirik-lirik yang membuka minda dan hati mereka kepada mentauhidkan Allah dan menjauhkan kesyirikan dan maksiat seperti yang berlaku di dalam budaya ‘Black Metal’, nauzubillahiminzalik.

Para pemuzik, penyajak, komposer, penulis lirik, penyanyi dan penggiat seni hendaklah berkarya ke arah melahirkan muzikarama alternatif yang sesuai dengan muzik kontemporari dan betul duduk pada tempatnya untuk mentauhidkan Allah melalui muzik sebagai platformnya untuk mengajak manusia mengingati Allah.

Di dalam hal ini, semua pihak sepatutnyalah berfikiran terbuka dan jangan jumud untuk mencari jalan keluar untuk mengatasi problema keruntuhan akhlak remaja dewasa ini. Golongan agama sepatutnyalah memberikan sokongan kepada muzikarama alternatif ini untuk menarik kembali anak-anak muda daripada terus terjerumus dan hanyut dengan budaya hedonisma begitu sahaja. Dengan membenci mereka dan mengutuk mereka yang tiada mahu ke masjid tanpa mendekati mereka dan berinteraksi dengan mereka secara bil hikmah belum lagi sebenarnya dibuat dengan pendekatan yang menyeluruh dan profesional; yakni dengan bersemuka dengan semua pihak yang terlibat dan para remaja dan penggiat seni sendiri secara terbuka dan berterusan. Nas yang mengharamkan bunyian yang berasaskan tali dan tiupan adalah hujjah yang lemah kerana terdapat banyak kilaf(selisih pendapat) di kalangan ulamak.

Justeru itu, perkara yang furu’ dalam agama janganlah di jadikan polemik untuk mengekang program muzikarama alternatif demi untuk menyelamatkan para remaja.

Lirik lagu juga sebenarnya mempunyai dua versi, bergantung kepada kefahaman dan pembawaan diri masing-masing. Contohnya, lirik lagu ‘Kepada mu kekasih’(nyanyian M. Nasir),’ Kau kekasih awal dan akhir ‘ dan ‘Penghujung Rindu’(nyanyian Jamal Abdillah).’kekasih’ dan ‘Rindu’ di sini berfsifat subjektif; iaitu samada ‘kekasih’ dan ‘Rindu’ itu dinisbahkan kepada Allah, Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang atau pun kepada sesama manusia seperti hubungan asmara dan asyik Uda dan Dara.

Lirik lagu ‘Alhamdulillah syukur ni’mat’, ‘Kami anak yatim piatu’, ‘Ibu’ dan ‘Rukun Iman’(nyanyian allahyarham Tan Sri P.Ramlee) begitu menyentuh jiwa sekali sama seperti lirik-lirik lagu yang disebutkan di atas dan juga sendikata lagu ‘Perjalanan ku’, ‘Zikir Zaman’dan ‘Kau yang Satu”(nyanyian Ramli Sarif) dengan muzik kontemporari sesuai dengan situasi dan iklim muzakarama mutakhir; adalah menjurus kepada ketuhanan dan ketauhidan kepada yang Maha Esa melalui muzikarama yang berakhlak. Tidak ketinggalan juga sumbangan muzik dari genre nasyid seperti lirik lagu ‘Selimut Putih”(nyanyian Orkes El Suraya) dan lirik-lirik lagu memuji tuhan dan zikir (nyanyian kumpulan Raihan); semua ini memperkaya kepelbagaian genre-genre musik tanahair.
Maka, penggiat seni muzik dan para dai(pendakwah) , masing-masing perlu berfikiran terbuka (‘open-minded’), berlapang dada dan ‘Think Positive”(Berfikiran positive) mematikan diri(keegoan diri dan kumpulan) . Supaya bisa saling hormat-menghormati sesama sendiri dan saling bantu membantu, cukup-mencukupi, isi-mengisi dan lengkap-melengkapi agar muzikarama itu selari dengan agama (syarie).

Justeru kerana muzikarama itu sendiri adalah satu aset dakwah sebenarnya jika ia ditangani dengan bil hikmah secara adil dan jujur kerana bahasa muzik itu sendiri bersifat univesal(sejagat). Contohnya, lagu Hindustani, liriknya langsung tiada difahami tetapi paling diminati sekali oleh orang Melayu yang berlainan agama, bangsa dan budaya. Bidang ini langsung tiada bisa diterokai oleh para daie(Pendakwah) sedangkan Islam itu sendiri bersifat global dan muzik yang mempunyai ‘bahasa’ sejagat yang tersendiri dan teristimewa, tiada boleh dipandang enteng kerana ianya akan terus dikuasai oleh Yahudi melalaikan manusia dengan muzikarama hedonisma.

Dari sudut saikologi, muzik boleh ‘release tension’(melepaskan tekanan dan depresi).Pakar saikologi akur bahawa apabila seseorang itu berada di atas bukit, lalu menjerit-jerit sekuat-kuat hatinya. Ini boleh mengurangkan tekanan perasaan atau tekanan hidup kerana berupaya melepaskannya melalui jeritan itu tadi.

Justeru itu vokalis (penyanyi) yang membawa lagu yang ‘high –pitch’(pitching) atau nada suara yang tinggi .Pada hakikatnya telah ‘release tension’ secara yang tidak disedari khalayak. Kalau kita berfikiran positif ; vokalis, liricis,pemusik,komposer dan ‘performer’(penggiat seni) sebenarnya memperolehi kepuasan batin melalui muzikarama yang disesuaikan dengan agama;khususnya jika lirik yang dijiwai itu menjurus kepada ketuhanan dan ketauhidan kepada Yang Maha Esa.Tanpa dinafikan bahawa makanan rohani yang paling afdal (terbaik) adalah tilawatul Qur’an sebagai obat dan penawar kepada penyakit hati.

Samalah seperti pemain golf, lepaskan depresi mereka melalui pukulan kuat kayu golfnya,, pemain tenis, pemain bolasepakak, hoki , pemain drum, trumpet, biola, piano sama saja kesan akibatnya iaitu bisa ‘release tension’ (mungkin lepaskan geramnya sekali).Begitu juga dengan pelumba motor haram yang melepaskan tension tanpa takut mati. Sedangkan tempat yang betul untuk berbuat demikian ialah di gelanggang Grand prix.Maka muzikarama sebenarnya mempunya element yang sihat sama seperti joggathon, walkathon jika ditangani betul pada tempatnya. Justeru kerana maksiat dan kebajikan boleh berlaku di mana mana jua ; pokoknya tanya diri, ke mana diri mahu di bawa?
Bersukankah, bermuzikaramakah, jika tiada solat, lalai dan alpha serta tiada menutup aurat semuanya adalah maksiat. Menyanyi sampai tinggal solat itu maksiat. Menonton t.v. sampai lupa solat kerana siaran langsung piala dunia juga satu bentuk kelalaian dan kealpaan. Ertinya kelalaian dan zikrullah(mengingati Allah) boleh berlaku di mana-mana jua.
Maka, penggiat seni muzikarama dan para daie perlulah bekerjasama demi untuk melaksanakan amanah Allah yang dipikul oleh orang yang beriman. Iaitu, untuk menjadi hamba Allah dan melaksanakan tugas-tugas hamba; tiada apa-apa kepentingan yang lain melainkan mengharapkan rahmatAllah (Rahmatullah). Mudah-mudahan dengan kerjasama itu, muzikarama insyaAllah akan menjadi beragama.
Oleh : Nash Ar-Rawy ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com)(www.nasharrawy.blogspot.com)


TAHNIAH ! MENTERI WILAYAH BISA MENGGUGURKAN LANTIKAN POLITIK DI DALAM DBKL !!
JANGAN LUPA ATASI PROBLEMA “ KEMISKINAN BANDAR “ RAKYAT KOSMOPOLITAN DAN “ GELANDANGAN “ ! DENGAN “ PELAN TINDAKAN “ KEMENTERIAN DENGAN  SEWAJARNYA ; DENGAN IZIN DIA ! . TK .
KESEMUA 11 WAKIL RAKYAT WILAYAH PERSEKUTUAN SEMEMANG SEPATUTNYA DUDUK DI DALAM LEMBAGA PENASIHAT DBKL KERNA MEREKA INI MERUPAKAN DENYUTAN JANTUNG WARGA KOTA DAN SEPATUTNYA MENGETAHUI DAN PEKA SERTA PRIHATIN DENGAN " KEMISKINAN BANDAR " BERSAMA DENGAN KESUSAHAN RAKYAT !! ;
 BANTU RAKYAT !! ; MEREKA INI LAH BURUH-BURUH YANG WAKTU MUDANYA DULU ; DENGAN " KERINGAT " MEREKA YANG MEMBANGUNKAN KOTA RAYA SELAMA INI ; JANGAN BIARKAN MEREKA INI MENJADI " GELANDANGAN " ( " HOMELESS " ) ; SUPAYA BISA DIBINA ASRAMA MURAH ( " NORMINAL PAYMENT " ) ; YANG SESUAI BUAT " PERSINGGAHAN " MEREKA INI DENGAN IZIN DIA !

.KERNA MEREKA BEKERJA ; BUKAN MALAS BEKERJA ; AKAN TETAPI , NAK BAYAR SEWA BILIK DI KOTA RAYA PUN TIADA MAMPU DAN “ IKAT PERUT “ DENGAN PENDAPATAN YANG KECIL; “ KAIS PAGI MAKAN PAGI ; KAIS PETANG MAKAN PETANG ‘ !!

 RAKYAT BERHARAP MENTERI WILAYAH YANG BARU ! ;
.JANGAN LUPA MEREKA ; WARGA KOTA YANG KURANG BERNASIB BAIK SUPAYA BISA SAMA-SAMA KECAPI NI'MAT PEMBANGUNAN BERSAMA-SAMA ! ; DIBERIKAN PEMBELAAN DAN PERHATIAN YANG SEWAJARNYA ; KERNA MEREKA INI JUGA ADALAH MANUSIA DAN  " RAKYAT " !! JUGA DENGAN IZIN DIA !
Oleh: Nasharrawy/6.7.18
.

JAHAT SUNGGUH LOBAI MP KUALA NERUS INI FITNAH MP PARIT BUNTAR YANG TAK PERNAH PUN KATA MAHU PINDA UNDANG -UNDANG UNDANG SUPAYA " LGBT" " BISA DI HALALKAN !! . LOBAI PARTI SUCI "D"WANG INI SUKA BIKIN FITNAH ; SPEKULASI DAN MANIPULASI YANG BUKAN BUKAN . AGAKNYA KALAU TAK FITNAH ORANG DENGAN PELBAGAI PERSEPSI JAHAT KOTOR DAN TEMBERANG; " TEMBAK SEMBORONO " AJA ; TAK BISA HIDUP KOT ! .
INILAH DIA LOBAI PARTI SUCI "D"WANG . BILL 355 PUN TEMBERANG ORANG KATA HUDUD! WALHAL ; " TAAZIR " !!( BIKINAN MANUSIA/"D"WANG BUKAN " WAHYU IL LAHI " !! ) . NAK TEMBERANG APA LAGI LOBAI KUALA NERUS !! SEBAB ITULAH RAKYAT TAK PERCAYA LOBAI " PARTI SUCI "D"WANG !! .LOBAI TIMBALAN PRESIDENNYA PUN PERNAH SOKONG IMDB DAN TERSANGATLAH BERPUAS HATI DENGANNYA !! ; NAUZUBIL LAHI MINZALIK ! .TAK PANDAI POLITIK !! .KENA MAIN AJA ! . ; TAK TAHU POLITIK !.
BOLEH SOKONG PULAK NTR PENGUASA YANG ZALIM SEBELUM INI JANGAN LETAK JAWATAN PM ; KENA MAIN DENGAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG !! . JADI ASSOBIYYAH SAMA SOKONG PEMIMPIN MELAYU ( BANGSA SENDIRI ) YANG ZALIM !! ."D"WANG JADI RASIS; PERSIS " KLON " NTR ; ( " RACIST N RELIGIOUS EXTREMIST " ); KATA ," JIKA KERIS TELANJANG KALAH DALAM PRU14 ; DAP AKAN MEMERITAH ! ; LIM KIT SIANG JADI PM DAN MALAYSIA JADI " NEGARA KRISTIAN " .. INI SEMUA ADALAH FITNAH DAN TEMBERANG PARTI SUCI LOBAI "D" WANG SEMATA-MATA !! . DAN LOBAI " D'WANG KATA ," BUKAN ISLAM TAK BISA JADI MENTERI KABINET " "FM " SEKARANG YANG NAK BAGI ROYALTI MINYAK KEPADA KELANTAN DAN TERENGGANU ITU ORANG ISLAM KAH ?? 
. SEBAB ITULAH PARTI SUCI "D"WANG DITOLAK OLEH NETIZEN DAN RAKYAT DI " PANTAI BARAT " ; " GUA TAK CAYA SAMA LU " ! . BERBEDA DENGAN AMANAH PH YANG MEMBAWA "
ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN " . ALAHAMDULIL LAHU SEKALIPUN PUN CUMA MEMPUNYAI 11 ORANG SAHJA MP ; TAPI DENGAN ANUGERAH ALLA HU ; BISA DIKURNAKAN 10 ORANG MENTERI ; 5 MENTERI PENUH DAN 5 TIMBALAN MENTERI DENGAN IZIN DIA ! ' 
MENYAMBUNG PERJUANGAN ISLAMIS SETELAH KETIADAAN TOK GURU ; MENYAMBUNG PERJUANGAN ISLAMIS YANG DIPELOPORI OLEH YUSUF RAWA . FADZIL NOOR DAN TOK GURU ; BAHKAN SAMBUNG KEPINTARAN DAN KEMATANGAN " FUTURISTIK KONTEMPORARI POLITIK " FADZIL NOOR YANG PINTAR BERPOLITIK ;ISLAMI ; YANG SEKARANG INI KITA KECAPI KEJAYAANNYA SEPERTI YANG DIBERIKAN DIA KEPADA " AMANAH PH " .
YANG BERJUANG BERMULA DARIPADA " GERAK " ; APU . BA ( BARISAN ALTERNATIF ) ; PR ( PAKATAN RAKYAT YANG DIMUSNAHKAN OLEH "D" WANG YANG BERKOMPLOT DENGAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG YANG GAGAL JATUHKAN KERAJAAN PR DI PERAK DAN SELANGOR PADA PASCA PRU 12 PADA TAHUN 2008 ) ; AKHIRNYA DENGAN IZIN DIA WUJUD AMANAH DAN PAKATAN HARAPAN ( PH ) ; 
YAKNI AMANAH, BERSATU .PKR DAN DAP/ 15% AHLINYA ORANG ISLAM BUKAN PARTI PERKAUMAN CINA SEPERTI FITNAH " D" WANG ) ; YANG BISA MENGALAHKAN " PASNO " ; PAS-UMNO DALAM PRU14 DAN MENJADI KERAJAAN PERSEKUTUAN ; PARTI PEMERINTAH PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA ! " ALHAMDULIL LAHU ! " .
SHABAS! AMANAH PH !! .DALAM PH TIADA SAPA YANG DOMINAN 'DAN BUKAN DAP YANG MENUNGGANGI AMANAH ,PKR DAN BERSATU SEPERTI FITNAH LOBAI " D" WANG !! YANG TAK RETI BERPOLITIK ISLAMIS TAPI; " EXTREMIS AGAMA DAN RASIS " !! DAN "CETEK POLITIK " !! ; KERNA PH ADA " MAJLIS PRESIDEN PH YANG DIANGGOTAI OLEH " TOP 6 " . MEREKA INI LAH YANG MEMBUAT KEPUTUSAN PARTI ; BUKANNYA DAP !! MANA DIA KIT SIANG YANG DIKATAKAN OLEH FITNAH "D"WANG JADI PM ?? .SUDAH TERANG LAGI BERSULUH!! ; ITU SEMUA TEMBERANG PARTI SUCI LOBAI "D" WANG SAHJA ! .SEBAB ITU LAH RAMAI YANG SUDAH MENYEDARINYA DAN KELUAR PARTI TERSEBUT MASUK PH DENGAN IZIN DIA ! " ALHAMDULIL LAHU " !
" ALLA HU AKBAR ! " !! .
Oleh; Nasharrawy/7.7.18.
LOW MESTI DITANGGAP ATAU DI EKSTRADISI DARIPADA NEGARA BERKENAAN DI DAKWA DI MAHKAMAH TINGGGI KUALA LUMPUR ; SEBELUM SINGAPURA TANGKAP DULU DI JATUHKAN HUKUMAN OLEH MAHKAMAH SINGAPURA . JUSTERU LOW ADALAH SAKSI PALING UTAMA YANG PALING DIKEHENDAKI KEHADIRANNYA ; DALAN KES MAHKAMAH NTR DI MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR ! .
KERANA KETIADAAN LOW DALAM MAHKAMAH ITU NANTI MEMBERIKAN KREDIT BESAR DAN LUMAYAN - KEPADA PIHAK PEGUAM NTR UNTUK MEMBELA BELIAU ! . APALAGI, JIKA MAHKAMAH SINGAPURA TERLEBIH DAHULU JATUHKAN HUKUMAN KEPADA LOW . MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR TIADA BISA BIKIN APA-APA ! .AG THOMAS TIADA BISA MENSABITKAN NTR  DENGAN KETERANGAN LOW DI DALAM MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR! .
.INI SANGATLAH PENTING KERNA NETIZEN DAN RAKYAT MAHUKAN KEADILAN YANG SEBENARNYA BERLAKU DENGAN SAKSI TERPENTING SEKALI ADA DI DALAM PERBICARAAN KES NTR PADA 18 FEB 2019 ITU NANTI .IGP DAN SPRM MESTILAH MENGAMBIL TINDAKAN YANG CEPAT, PROFESIONAL DAN FOKUSKAN PERHATIAN YANG SERIUS DALAM PERKARA INI ; KE ATAS LOW !

DAN SUDAH TENTUNYA BAGI AG THOMAS ! BELIAU CUMA BERGANTUNG KEPADA " 1.P. " ( " INVESTIGATION PAPER ") MACC DAN LEBIH-LEBIH LAGI DENGAN KEHADIRAN LOW !! .DENGAN IZIN DIA ! .

SEBARANG KONSPIRASI JAHAT KERAJAAN LUAR NEGERI ; UNTUK MENGGAGALKAN LOW DI BAWA PULANG ( EKSTRADISI ) UNTUK DIBICARAKAN SEBAGAI SAKSI PRIMA DI MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR ADALAH BERMOTIF UNTUK SELAMATKAN NTR DALAM KES BELIAU PADA 18 FEB 2019. SEMUGA KEADILAN YANG SEBENARNYA BISA DITEGAKKAN PADA BICARA 18 FED 2019 ITU NANTI; SEPERTI YANG DIKEHENDAKI OLEH NETIZEN DAN RAKYAT !! DENGAN IZIN DIA ! . " ALLA HU AKBAR ' ! .
Oleh: Nasharrawy/6.7.18

JAHAT SUNGGUH LOBAI MP KUALA NERUS INI FITNAH MP PARIT BUNTAR YANG TAK PERNAH PUN KATA MAHU PINDA UNDANG -UNDANG UNDANG SUPAYA " LGBT" " BISA DI HALALKAN !! . LOBAI PARTI SUCI "D"WANG INI SUKA BIKIN FITNAH ; SPEKULASI DAN MANIPULASI YANG BUKAN BUKAN . AGAKNYA KALAU TAK FITNAH ORANG DENGAN PELBAGAI PERSEPSI JAHAT KOTOR DAN TEMBERANG; " TEMBAK SEMBORONO " AJA ; TAK BISA HIDUP KOT ! .
INILAH DIA LOBAI PARTI SUCI "D"WANG . BILL 355 PUN TEMBERANG ORANG KATA HUDUD! WALHAL ; " TAAZIR " !!( BIKINAN MANUSIA/"D"WANG BUKAN " WAHYU IL LAHI " !! ) . NAK TEMBERANG APA LAGI LOBAI KUALA NERUS !! SEBAB ITULAH RAKYAT TAK PERCAYA LOBAI " PARTI SUCI "D"WANG !! .LOBAI TIMBALAN PRESIDENNYA PUN PERNAH SOKONG IMDB DAN TERSANGATLAH BERPUAS HATI DENGANNYA !! ; NAUZUBIL LAHI MINZALIK ! .TAK PANDAI POLITIK !! .KENA MAIN AJA ! . ; TAK TAHU POLITIK !!
BOLEH SOKONG PULAK NTR PENGUASA YANG ZALIM SEBELUM INI JANGAN LETAK JAWATAN PM ; KENA MAIN DENGAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG !! . JADI ASSOBIYYAH SAMA SOKONG PEMIMPIN MELAYU ( BANGSA SENDIRI ) YANG ZALIM !! ."D"WANG JADI RASIS; PERSIS " KLON " NTR ; ( " RACIST N RELIGIOUS EXTREMIST " ); KATA ," JIKA KERIS TELANJANG KALAH DALAM PRU14 ; DAP AKAN MEMERITAH ! ; LIM KIT SIANG JADI PM DAN MALAYSIA JADI " NEGARA KRISTIAN " .. INI SEMUA ADALAH FITNAH DAN TEMBERANG PARTI SUCI LOBAI "D" WANG SEMATA-MATA !! . DAN LOBAI " D'WANG KATA ," BUKAN ISLAM TAK BISA JADI MENTERI KABINET "; "FM " SEKARANG YANG NAK BAGI ROYALTI KEPADA KELANTAN DAN TERENGGANU ITU ; ISLAM KAH ?? .
. SEBAB ITULAH PARTI SUCI "D"WANG DITOLAK OLEH NETIZEN DAN RAKYAT DI " PANTAI BARAT " ; " GUA TAK CAYA SAMA LU " ! . BERBEDA DENGAN AMANAH PH YANG MEMBAWA " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN " . ALAHAMDULIL LAHU SEKALIPUN PUN CUMA MEMPUNYAI 11 ORANG SAHJA MP ; TAPI DENGAN ANUGERAH ALLA HU ; BISA DIKURNAKAN 10 ORANG MENTERI ; 5 MENTERI PENUH DAN 5 TIMBALAN MENTERI DENGAN IZIN DIA ! '
MENYAMBUNG PERJUANGAN ISLAMIS SETELAH KETIADAAN TOK GURU ; MENYAMBUNG PERJUANGAN ISLAMIS YANG DIPELOPORI OLEH YUSUF RAWA . FADZIL NOOR DAN TOK GURU ; BAHKAN SAMBUNG KEPINTARAN DAN KEMATANGAN " FUTURISTIK KONTEMPORARI POLITIK " FADZIL NOOR YANG PINTAR BERPOLITIK ;ISLAMI ; YANG SEKARANG INI KITA KECAPI KEJAYAANNYA SEPERTI YANG DIBERIKAN DIA KEPADA " AMANAH PH " .
YANG BERJUANG BERMULA DARIPADA " GERAK " ; APU . BA ( BARISAN ALTERNATIF ) ; PR ( PAKATAN RAKYAT YANG DIMUSNAHKAN OLEH "D" WANG YANG BERKOMPLOT DENGAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG YANG GAGAL JATUHKAN KERAJAAN PR DI PERAK DAN SELANGOR PADA PASCA PRU 12 PADA TAHUN 2008 ) ; AKHIRNYA DENGAN IZIN DIA WUJUD AMANAH DAN PAKATAN HARAPAN ( PH )
YAKNI AMANAH, BERSATU .PKR DAN DAP/ 15% AHLINYA ORANG ISLAM BUKAN PARTI PERKAUMAN CINA SEPERTI FITNAH " D" WANG ) ; YANG BISA MENGALAHKAN " PASNO " ; PAS-UMNO DALAM PRU14 DAN MENJADI KERAJAAN PERSEKUTUAN ; PARTI PEMERINTAH PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA ! " ALHAMDULIL LAHU ! " .
SHABAS! AMANAH PH !! .DALAM PH TIADA SAPA YANG DOMINAN 'DAN BUKAN DAP YANG MENUNGGANGI AMANAH ,PKR DAN BERSATU SEPERTI FITNAH LOBAI " D" WANG !! YANG TAK RETI BERPOLITIK ISLAMIS TAPI; " EXTREMIS AGAMA DAN RASIS " !! DAN "CETEK POLITIK " !! ; KERNA PH ADA " MAJLIS PRESIDEN PH YANG DIANGGOTAI OLEH " TOP 6 " . MEREKA INI LAH YANG MEMBUAT KEPUTUSAN PARTI ; BUKANNYA DAP !! MANA DIA KIT SIANG YANG DIKATAKAN OLEH FITNAH "D"WANG JADI PM ?? .SUDAH TERANG LAGI BERSULUH!! ; ITU SEMUA TEMBERANG PARTI SUCI LOBAI "D" WANG SAHJA !
.SEBAB ITU LAH RAMAI YANG SUDAH MENYEDARINYA DAN KELUAR PARTI TERSEBUT MASUK PH DENGAN IZIN DIA ! "; ALHAMDULIL LAHU ! ; BAHKAN DAH RAMAI ORANG " PANTAI TIMUR " ( MAJORITAS 97% ORANG ISLAM ) BARU SEDAR BAHAWA UNTUK LAKSANAKAN HUDUD ; ARTIKEL 76A DAN 80 PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN MESTILAH DIPINDA TERLEBIH DAHULU DENGAN PERSETUJUAN 2/3 MAJORITI "PARLIAMENTARIANS " !
NAMUN, TIM. MB KELANTAN KATA," PARTI BELIAU DI KELANTAN AKAN LAKSANAKAN JUGA HUDUD DI KELANTAN WALAU APA PUN YANG TERJADI !! ( PETIKAN SINAR HARIAN ) ! . SUDAH TERANG LAGI BERSULUH !! ; ITU SEMUA TEMBERANG PARTI LOBAI KEPADA ORANG ISLAM PANTAI TIMUR SAHJA !

JUAL AGAMA UNTUK KEPENTINGAN POLITIK ; ATAU " " RELIGIOUS MOCKERY " PARTI SUCI LOBAI "D"WANG TERHADAP ORANG ISLAM DI " PANTAI TIMUR " !! .KERNA DI " PANTAI BARAT " PENIPUAN TERSEBUT SUDAH DI SEDARI LAMA ORANG ISLAM ! DAN " TAK LAKU " !! ; PARTI SUCI LOBAI "D"WANG SUDAH TERBABAS DARIPADA LANDASAN PERJUANGAN ISLAMIS ( " DERAILMENT " ) ; MURSHIDUL AMNYA SENDIRI( AGAMAWAN NO.1 / AGAMAWAN SU' PARTI TERSEBUT ) ; PERNAH BISA DUDUK DI DALAM " KLUSTER AGAMA " BERTUANKAN ZAHID HAMIDI DAN SOKONG PENGUASA MELAYU " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG YANG ZALIM ! .; JADI " ASSOBIYYAH " ( NATIONALIST MELAYU ZALIM ) SAMA !! .

JUSTERU ITU , TIADA HAIRANLAH DALAM PERTANDINGAN " 3-PENJURU " PRU14 ; "D"WANG MAHUKAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG JADI PM DAN MENOLAK SAMASSEKALI DR M SEBAGAI PM ; WAN AZIZAH SEBAGAI TPM WANITA YANG PERTAMA MALAYSIA ; APALAGI ANWAR IBRAHIM SELAKU PM YANG KE DELAPAN !! .
NAMUM, POLITIK " KING MAKER" NYA; NTR SEBAGAI PM ; TAK MENJADI ; DR.M YANG MENJADI PM DAN AMANAH PH MEMPUNYAI 10 ORANG MENTERI DENGAN IZIN DIA ! " ALHAMDULIL LAHU " ! .
" ALLA HU AKBAR ! " !! .
Oleh; Nasharrawy/7.7.18.


REF:

;
;
;

KERAJAAN PH MENOLAK AMALAN " LGBT " ;

MENGIKUT " MAQASID SHARIA " !! TAPI
ATTAKIRI ; MP KUALA NERUS ; PARTI SUCI LOBAI "D"
WANG MEMFITNAH MUJAHID YUSUF RAWA ;
PUTAR ALAM SHAH "SPIN " KONONNYA KERAJAAN
PH MENYOKONGNYA !!
Nasharrawy Rawaan RM1.5 JUTA ; YANG DITERIMA OLEH BAHAGIAN PILIHANRAYA ; PARTI SUCI LOBAI "D"WANG ITU ; SAPA YANG BAGI !??.SEPERTI PENGAKUAN TERIMA OLEH PENGARAH STRATEGI PARTI SUCI LOBAI " D" WANG ?? .

SPRM PERLU SIASAT APAKAH ITU BUKAN " RASUAH "DEDAK "PRU14 ?? " ; TERMASUK UCAPAN-UCAPAN DALAM AUDIO PENGAKUAN NIK ITU ; YANG DIPESETUJUI OLEH PEGUAM "D" WANG
DALAM KES VS SR ( SARAWAK REPORTS ) ITU ; ADALAH ORIGINAL (  GENUINE )  DAN ASLI ; TANPA SEBARANG PERTIKAIAN MENGENAI KESAHIHAN SUARA NIK DALAM AUDIO TERSEBUT !! .;
RAKYAT MAHU TAHU BERAPA BANYAK SOGOKAN " DEDAK " YANG DITERIMA OLEH "D"WANG DAN NIK SEBAGAIMANA PENGAKUAN PENERIMAAN " DEDAK " TERSEBUT OLEH NIK !

JIKA IANYA MELIBATKAN WANG SONGLAP DANA AWAM IMDB ; MAKA AKAUN PARTI PUSATNYA PERLU JUGA DIBEKUKAN SEPERTI AKAUN PARTI KERIS TELANJANG JUGA !
RAKYAT NAK TAHU APA KATA SPRM !!; SUPAYA KEADILAN ITU BERLAKU KEPADA SEMUA ; TANPA PILIH BULU !!

BAGI KES RM90JUTA HINGGA RM200JUTA DAKWAAN HUSAM DITERIMA OLEH BEKAS TIMBALAN PRESIDEN PARTI SUCI "D"WANG ITU ; SAMADA DIGUNAKAN UNTUK PRU14 ; YANG BISA MEMUNGKINKAN JIKA BERSABIT DENGAN KESALAHAN " RASUAH POLITIK DAN PILIHANRAYA " ; YANG JIKA DIBAWA KE MUKA PENGADILAN MAHKAMAH TINGGI DI KUALA LUMPUR ; JIKA BERSABIT DENGAN KESALAHAN GUNAPAKAI WANG SOGOKAN UNTUK TUJUAN PRU14

ADA KEMUNGKINAN BESAR KESEMUA KERUSI PARLIMEN DAN NEGERI YANG DIMENANGI OLEH PARTI SUCI LOBAI "D"WANG BISA DIBATALKAN ; KIRA " NULL N VOID " !! ; ' TERMASUK TERBATALNYA KERAJAAN TERENGGANU DAN KELANTAN UNTUK TUJUAN " RE-ELECTION " ATAU " PILIHANRAYA SEMULA " !!.

DAN APAKAH TINDAKAN MAHKAMAH SEBEGINI; OLEH MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR ; AKAN DIAMBIL DAN ADAKAH IANYA MENGIKUT " D RULE OF LAW " ?? .; AKTA SPRM ?? . DAN "S.O.P. " SPRM ?? ; DALAM MENANGANI " DEDAK " DALAM PRU14 YANG LALU !! .

JUSTERU ITU , RAKYAT DENGAN PENUH MINAT MENUNGGU TARIKH PERBICARAANNYA YANG AKAN BARU BERMULA PADA 1 APRIL HINGGA 11 APRIL 2019 ( TAHUN HADAPAN ) ! .DI MAHKAMAH TINGGI LONDON !! .SEMENTARA ITU ; TARIKH PERBICARAAN KES NTR PULA AKAN BERMULA PADA 18 FED 2019 ( TAHUN HADAPAN JUGA ) . DI MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR . " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATHIL "
" ALLA HU AKBAR " ! ,
 .Oleh: Nasharrawy/8.7.18.https://scontent.fkul14-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/c6.6.74.74/p86x86/168977_100457810033106_2879670_n.jpg?_nc_cat=0&oh=69bbf097dce3e98508b4445ad46e2d64&oe=5BE4CCF8
BAHASA MALAYSIA SEBAGAI TERAS BAHASA RAKYAT HENDAKLAH DIPASTIKAN WUJUD DI DALAM " UEC " KERANA BAHASA MALAYSIA ( BAHASA MELAYU ) ADALAH BAHASA KEBANGSAAN SEBAGAIMANA YANG TERSEDIA TERMAKTUB DI DALAM PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN ; TERMASUKLAH " UEC " INI MENGIKTIRAF TANPA SEBARANG PERTIKAIAN ARTIKEL 152, 153 , 159 DAN 38 DALAM PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN YANG MENJAMIN ; KEDAULATAN RAJA-RAJA MELAYU . ISLAM AGAMA PERSEKUTUAN , HAK KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU DAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN MESTI LAH ADA DIAJAR DI DALAM SILIBUS " UEC " !! . INI ADALAH MANDATORY YANG DIKEHENDAKI NETIZEN DAN RAKYAT MALAYSIA SEBAGAI ASAS PERPADUAN DAN KEHARMONIAN NEGARA ; SEBELUM KERAJAAN MENGIKTIRAFKAN " UEC " ( " UNITED EDUCATION CERTIFICATE ) ATAU " SIJIL PELAJARAN BERSEPADU " DI SEKOLAH CINA ! .; 
KERNA KITA BERADA DI MALAYSIA BUKANNYA DI CHINA ATAU TAIWAN ! . SELAKU WARGANEGARA MASLAYSIA ! . CONTOHNYA KALAU KITA TINGGAL DI PERANCIS ; ANAK KITA PAKAI BAHASA PERANCIS DI SEKOLAH BUKAN BAHASA MELAYU , TAMIL ATAU MANDARIN ; BEGITU JUGALAH DI JEPUN DSN .! KENA SESUAIKAN DIRI DENGAN KEADAAN YANG SEBENARNYA ! .
BEGITU JUGALAH KALAU DI AMERIKA , UK ATAU NEW ZEALAND ; BAHASA PENGANTARNYA DI SEKOLAH-SEKOLAH ADALAH BAHASA INGGERIS !! .HATTA KALAU ANAK KITA BELAJAR DI RUSIA ; KENA GUNAPAKAI BAHASA RUSIA SAHAJA ! HATTA! BUKAN " BAHASA INGGERIS" YANG DIBANGGAKAN ; MAUPUN BAHASA PERANCIS !! . INI FAKTA DAN REALITASNYA ! .INLAH HAKIKAHNYA DAN WAQI" ( REALITI  ) SISTEM KEILMUAN DAN PEMBELAJARAN DI DUNIA INI ! .
NAMUN . KEISTIMEWAAN DI MALAYSIA ADA SEKOLAH CINA DAN TAMIL ! ; JUSTERU ITU ; NETIZEN DAN WARGANEGARA MALAYSIA MENGHORMATI DAN MEMPERTAHANKAN " PERLEMBAGAAN MALAYSIA " ; UNTUK SEMUA " ! .YANG MANA " UEC " DISELARASKAN MENGIKUT " PERLEMBAGAAN MALAYSIA " ; KERAJAAN MALAYSIA DAN " SOCIAL CONTRACT " YANG SEDIADA ! . ISLAM MENGIKTIRAF KEPELBAGAIAN BAHASA , BANGSA , ETHNIK  DAN AGAMA ! ; KERNA ISLAM ADALAH “ RAHMATAN LIL ‘ALAMIN “ SEBAGAIMANA KONSEP DAN PRINSIP YANG DIBAWA OLEH AMANAH PAKATAN HARAPAN ! DENGAN IZIN DIA ! .YANG DISOKONG OLEH NETIZEN DAN RAKYAT YANG SAMASEKALI MENOLAK “ DOKTRIN “ AJARAN SALAH :  PERKAUMAN DAN EKSTRIMIS AGAMA !!  .
 “ SAY NO 2 RACIST DAN RELIGIOUS EXTREMIST “ !!  . INI BUKAN AJARAN NABI ! . TERMASUKLAH “ DOKTIRN “ AJARAN SALAH  SOKONG BANGSA SENDIRI ( MELAYU ) YANG ZALIM ATAU MENJADI “ ASSOBIYYAH “ SAMA !; SOKONG PENGUASA ( PM ) MELAYU YANG ZALIM SEMATA-MATA KERNA DIA “ MELAYU “ ! . SEPERTI “ DOKTRIN “ AJARAN SALAH :  KERIS TELANJANG DAN PARTI SUCI LOBAI “D”WANG !
" HE'S D GREATEST !! " ; " ALLA HU AKBAR ! " .
Oleh: Nasharrawy/11.7.18

NOTA: Sistem persekolahan tahfiz hendaklah dipertahankandan diberikan penambahbaikan kerna ianya adalah benteng terakhir pertahanan Islam di negara ini . Yakni, Tahfiz yang moden dan integrated ! yang bukan sahaja bisa hafal Al-Qur'an ; tapi menguasai Bahasa Arab dan bisa menguasai terjemahan Al-Qur'an ; menguasai " asababun nuzul " ( sejarah dan event yang berlaku ketika ayat di turunkan ) dan bisa menguasai ilmu tafsir hingga ke peringkat " tertiary " ( " upper advance " ) menguasai ilmu Al-Qur'an , Assunah dan sirah nabawiyah ! " . dan di peringkat elementary ada pelajaran akademik ; sijil tinggi agama dan SPM ! . bukannya mengkesampingkan tahfiz !! dan sekolah Arab ! .

Kerna golongan agamawanlah yang mempertahan Islam dan memperjuangkan Islam yang ditakuti oleh kolonial Inggeris : yang dikatakan bahawa ; " BAHAYA DARI GUNUNG " ; Yakni , gerakan Islamis " HISBUL MUSLIMIN " YANG DIHARAMKAN BRITISH KECUALI UMNO SELAKU " BONEKA BRITISH " !! ; Itulah dia , Gunung Semanggul sebagai pusat gerakan ilmu Islam yang hiraki yang menentang kolonial Inggeris yang dipelopori oleh Us. Abu Bakar Bakir dan Ustaz Burharnuddin Al Helmy ( bekas presiden Pas ) : anak muridnya seperti Datuk Asri Muda Bekas Presiden Pas ; Us. Baharuddin Latif ; Us.Hassan Adli ( Bekas Pemuda Pas ) , Us. Ahmad Awang ( Bekas presiden PUM dan sekarang selaku Pengerusi Penasihat Umum AMANAH Pakatan Harapan/bersama Timbalannya Us. Ghani Samsuddin ; ( MAAHAD EHYA ASSHARIF GUNUNG SEMANGGOL ) Dan Tuan guru Almarhum Us. Samad Noh ( MAAHAD YAHYAWIYAH PADANG RENGAS ) dan ramai lagi . Sepatutnya dikekalkan " SEKOLAH ARAB " ; MEDIUM OF INSTRUCTON DALAM BAHASA ARAB ! " BUKANNYA SEKOLAH AGAMA RAKYAT BAHASA PENGANTARNYA BAHASA MELAYU

Sebab itulah sekolah agama tapi tiada fasih
berbahasa Arab . Yakni ,Bahasa Al-Qur'an .ternyata dengan tokoh-tokoh yang dilahirkan ini ; membuktikan bahawa Maahad Tahfiz dan Sekolah Arab ! ; tiada bisa menjejaskan sistem dan dasar pelajaran dan kurikulum negara ! . Bahkan ,melahirkan tokoh-tokoh dan pemimpin Islamis yang berkaliber !! .; selaku benteng terakhir pertahanan Islam , negara dan umat Islam pada keseluruhannya !

Sementara , persekolahan tajaan kolonial Inggeris melahirkan pengampu dan boneka kolonial seperti Tunku ( D.O kerajaan British di Langkawi ; Datuk Onn Jaafar ( MB Kerajaan kolonial British di Johor ) ; Panglima Bukit Gantang ( MB kerajaan kolonial British di Perak ) dan Tun Razak ( MB kerajaan Koloniah British di Pahang ) .

Yang menentang Kolonial British adalah Mat Kilau . Datuk Bahaman , Tok Janggut Tuan Guru Kelantan ; di era moden ; Us. Abu Bakar Bakir ( Semanggol Perak ) , Prof. Dr. Burhanuddin El Hilmi( Taiping,Perak ) , Boestaman , Pak Sako . Mustapa Hussein ( Matang Taiping , Perak ) ; Ibrahim Yaakub dan ramai lagi tokoh-tokoh perjuang kemerdekaan Malaya ! .Ini fakta sejarah yang tiada bisa di padam oleh mana-mana ahli akademik !! yang jujur dan amanah dengan ilmunya !

.Justeru itu ; Sistem pembelajaran Tahfiz dan Sekolah Arab moden dan kondusif dengan ada makmal sainsnya sendiri seperti di Kelantan ; hendaklah dipertahankankan oleh umat Islam ; bahkan diperbanyakkan lagi dengan mengambil kira faktor , keselamatan , kebersihan dan mata pelajaran yang integrated ( bersepadu ) akademik dan agama ! cara moden dan canggih dengan izin dia ! .

Umat Islam mahu kerajaan Malaysia baru melahirkan ramai ; " HUFFAZ PROFESIONAL " menjadi ; jurutera , doktor . arkitek, saintis dsn. dan juga agamawan ( menjadikan agamawan profesional dan menjadikan profesional agamawan ) .

Contohnya; melalui pengajian intensif " tahfiz " selama 2 tahun dan 3 tahun selepas itu pembelajaran intensif akademik ( STA dan SPM ) ; dengan kerjasama Kementerian Pelajaran ; dan seterusnya ke peringkat " Tertiary " mengikut cenderungan dan kemampuan kurnian Dia ; hingga ke luar negeri !; sehingga menjadi kalangan profesional ! yang huffaz ! dengan izin Dia ! . Contohnya. bekas Presiden Morsi Mesir adalah seorang profesional yang Al -Hafiz .

" ALLA HU AKBAR "

Oleh: Nasharrawy/19.7.18.
; 1MDB: Skim Ponzi diguna

konspirator untuk beri rasuah, kata Pendakwaraya

Switzerland yang akan berikan kerjasama beliau yang

sebaiknya kepada AG

Thomas dengan izin Dia!

" ALLA HU AKBAR " ; " HE'S D GREATEST !!
"
Oleh : Nasharrawy/11.7.18 ..
NETIZEN DAN RAKYAT
MENYOKONG TINDAKAN KERAJAAN MALAYSIA BARU YANG
MEMPERTAHANKAN INSTITUSI RAJA MELAYU DARIPADA SEBARANG PENGHINAAN OLEH SESIAPA PUN ; .KERNA AL SULTAN SELAKU KETUA AGAMA DAN PENAUNG KEPADA HAK KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU ; ISLAM DAN BAHASA MELAYU ' MESTILAH DIPERTHANKAN MENGIKUT PERUNTUKAN DAN JAMINANNYA KE ATAS KEEMPAT-EMPAT PERKARA FUNDAMENTAL TERSEBUT YANG SUDAH SEDIADA DAN TERMAKTUB  
YAKNI. TIADA BISA DIPERTIKAIKAN SEPERTI DI DALAM ARTIKEL 152, 153 , 159 DAN 38 PERLEMBAGAAN MALAYSIA ; " SOCIAL CONTRACT " DAN RUKUN NEGARA ! . NETIZEN DAN RAKYAT MAHU PERLEMBAGAAN MALAYSIA DIHORMATI DENGAN SEBAIK-BAIKNYA SELAKU WARGA MALAYSIA ! .
JIKA ADA KES PENGHINAAN TERHADAP RAJA -RAJA MELAYU ; KES INI; NETIGEN DAN RAKYAT MAHU IANYA DIBAWA KE MAHKAMAH TERBUKA UNTUK MENDAPATKAN KEADILAN DAN TIADA SIAPA PUN YANG TERANIAYA ! . INILAH KEADILAN KERAJAAN MALAYSIA BARU ! ." BERANI KERNA BENAR DAN TAKUT KERNA SALAH !! " 

; KERAJAAN BARU MALAYSIA MENDOKONG DAN MEMPERTAHANKAN PERLEMBAGAAN NEGARA! .; SEBAGAIMANA SUMPAH TAAT SETIA YANG DILAKUKAN OLEH ; PM , TPM ; KESEMUA . MENTERI , TIMBALAN MENTERI DAN KESEMUA MP ! . DAN ADUN !!
Oleh: Nasharrawy/11.7.18.

Industri adalah keperluan fisikal negara untuk menjadi negara maju ; sementara " Self -Food Sufficiency " adalah keperluan pemakanan rakyat yang mencukupi seperti daging , susu , ikan sayuran , beras dsn . Rakyat tak bisa makan besi dan wajib sampai ke peringkat negara tiada perlu lagi ,mengimpot makanan lagi . Ini penting; jika berlaku " peperangan " umpamanya ; makanan adalah paling prima untuk rakyat . Tapi industri bisa ditutup operasinya . Kedua-duanya sama penting namum keperluan prima seperti beras , ayam, ikan dan daging mesti sampai ke tahap " SELF- SUFFICIENCY " !! .
Jika negara mampu ekspot daging . tenusu ( seperti yang akan diusahakan oleh Kerajaan Negeri Johor dan Kedah ) ; ayam dan beras ; adalah lebih baik lagi ! Makanan dan sumber protein untuk rakyat akan menjadi murah !! dengan izin dia ! .Mungkin kerajaan bisa bekalkan tenusu yang berkualiti tinggi kepada sekolah-sekolah dan golongan marhein secara percuma dengan izin dia ! .

" ALLA HU AKBAR! " .
Oleh : Nasharrawy/10.7.18 .

REF: ; ; ; IT'S CALLED " VETHANTIST " ( VEDA ) NOT HINDUISM . NEHRU SAID " HINDU " IS D NAME GIVEN 2 D INDUS VALLEY PEOPLE ! BY D ARABS ! .THUS! HINDUISM NEVER EXITS !!

By: Nasharrawy/12.7.18 .


Alhamdulil lahu ! keputusan PRU14 yang lalu khususnya di " Pantai Barat " membuktikan bahawa " Doktin " ajaran salah seperti ungkapan " Malay Crook " NTR kris telanjang dan Parti suci lobai "D" wang ditolak oleh netizen dan rakyat !! . Contohnya : " Jika kris telanjang kalah dalam PRU14, Malaysia akan diperintah oleh Dap ; Lim Kit Siang jadi PM dan Malaysia bisa menjadi " Negara Kristian " . Sekarang ini mana dia fitnah " Pasno " ( Pas-Umno ) itu Kit Siang bisa jadi PM dan Malaysia jadi " Negara Kristian " . Satu jawatan menteri pun tiada !! . Inilah waqi' atau realitas politik Malaysia yang sebenarnya ! .Yang tiada bisa difahami oleh golongan ini yang merupakan " Klon " ; ISIS dan DAESH ; yang sangatlah merbahaya sekarang ini ;
Netizen dan rakyat tolak " Doktirn " ajaran salah " PASNO : ( PARTI BULAN DAN KERIS TELANJANG " ; Yakni, Doktrin " Rasis n Religious Extremism ' !! Nuzubil lahi min zalik ! Yang bukan daripada ajaran Nabi ( " Assobiyyah " : sokong kaum sendiri ( Penguasa Melayu ) yang zalim / " Malay Crook" NTR keris telanjang dan " Kaumiyyah " ( Main isu dan politik jahat perkauman ) !! 

' SAY NO 2 RACIST N RELIGIOUS EXTREMISM " ! . " Islam 4 all " n ' Justice 4 all " ; regardless of religion ,race n ethnic ! ; with " HUMANITARIAN LOVES N PEACE OF ALL D FELLOW MALAYSIANS " ! .; As being d plight of AMANAH PAKATAN HARAPAN by His Grace !  Demi untuk selamatkan agama ,bangsa dan negara daripada kerakusan dan kefasadan " Malay Crook " keris telanjang dan parti bulan ; "ADIK-BERADIK " SUBAHAH PASNO !! .Netezen dan Rakyat bersama dengan Kerajaan Malaysia Baru Pakatan Harapan demi untuk menyela
" ALLA HU AKBAR ! 

Yang sanggup melakukan " Takfir " atau " kafir-mengkafir " di kalangan umat Islam ! . Contohnya , ada yang pernah menyatakan jika Wan Azizah mati ; kena tanam di ' Jerat Cina " dan nak masuk surga kena ada NO . KEAHLIAN " partinya dahulu ( Os-Tad Taliban !! ) .

Ini semua ada " Doktrin " ajaran salah " Malay Crook " Ntr dan Parti suci ' lobai "D"wang sahaja! . Bahkan pertama kalinya berlaku dalam sejarah politik Malaysia ; Menteri Pelajarannya adalah seorang " Agamawan " ; memiliki Ijazah dalam " Usul Fikh " ; disamping Phd dalam " Good Governance " dan " Political Science " . Iaitu Dr. Mazlee .

Bedanya golongan " Doktrin " ajaran salah ini dengan " ISIS " dan " DAESH " ; hanyalah mereka ini bukanlah golongan " Militancy " atau angkat senjata tapi cuma masuk Pilihanraya sahaja ! .
Lim Guan Eng ; bukanlah " FM " yang pertama Malayasia ; tapi yang ketiga ; sebelum beliau adalah H.S.Lee dan Tun Tan Siew Sin .Bahkan, beliau adalah orang yang bertanggungjawab untuk memberi " Royalti Minyak " kepada rakyat Kelantan dan Terengganu ! . Namun, golongan yang " Racist and Religious Extremist " menentang AG Thomas sebagai AG bukan Islam dan bukan Melayu yang ketiga ; yang dipersetuji oleh Agong ( Mengapakah agung " pecat " ; " terminated " jawatan AG Melayu yang dahulu ! Fikirkanlah ) . dan Guan Eng sebagai " FM " .
Walhal perkara ini dibenarkan oleh Perlembagaan Malaysia ! .Hormatilah ' Ketua Agama " dan Yang Dipertuan Agong ; " Social Contract " dan Perlembagaan Persekutuan sama ! .Yang berpaksi kepada : " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN " ; Tanpa mengira agama, ras dan kumpulan ethnik ! ; " JUSTICE 4 ALL " !! . DAN " D RULE OF LAW " .. Yakni, " Ad-Deen Waddaulah wa sharia' dalam " Good Governance " dalam sebuah pemerintahan kerajaan baru Malaysia yang " Multi-Racial " dan ' Multi-Religious " !

Mengikut waqi' dan acuan realitas Malaysia sendiri ! ; " SESUAIKAN NEGARA DENGAN KEADAAN ( BUKAN WAQ" ARAB ) DAN DUDUKKAN NEGARA PADA TEMPATNYA YANG SEBENAR " .' " Baidatun WarabbunGhafor " dengan izinDia ! .Bukannya negara yang mengkafirkan sesama sendiri . " berperang " dan bermusuhan dan berbunuhan sesama sendiri mengikut " DOKTRIN " jahat ; ajaran salah ' ISIS DAN DAESH " !! . Nauzibul lahi minzalik !
PARTI BUKANLAH AGAMA DAN PRESIDEN MANA-MANA PARTI PUN BUKANLAH " MAKSUM ' ; TIADA BIKAN DOSA DAN KESALAHAN LANGSUNG ! " .KECUALI " NABI " SAHJA ! .
Mengikut waqi' dan acuan realitas Malaysia sendiri ! ; " SESUAIKAN NEGARA DENGAN KEADAAN ( BUKAN WAQI ' ARAB ) DAN DUDUKKAN NEGARA PADA TEMPATNYA YANG SEBENAR " .' " Baidatun WarabbunGhafor " dengan izinDia ! .Bukannya negara yang mengkafirkan sesama sendiri . " berperang " dan bermusuh dan berbunuhan sesama sendiri menikut " DOKTRIN " jahat ; ajaran salah ' ISIS DAN DAESH " !! . Nauzibul lahi minzalik ! .
Bukannya mengikut " Middle-East " yang 90% adalah orang muslim dan bangsa Arab ! ; Maupun mengikut acuan Turki yang 90% rakyatnya adalah muslim dan berbangsa Parsi !! Hatta, bukannya seperti di Kelantan dan Terengganu yang 97% adalah orang muslim dan berbangsa Melayu ! .Model demography kerajaan Malaysia yang sesuai dicontohi dan waqi" ( realitas ) politik Malaysia adalah " KERAJAAN SELANGOR ' !!
.RAIKANLAH " KHILAF PENDAPAT " MEMENUHI CIRI-CIRI RAHMAH ISLAM ITU SENDIRI DAN BUKANNYA KIRA NAK " KAFIRKAN " ORANG SAHJA DAN KITALAH YANG PALING ISLAMIK !! ( JANGAN BISA " JUDGEMENTAL " ; KERNA ITU SEMUA ADLAH HAK " PREROGATIVE " DIA SAHAJA !; YANG EMPUNYA SURGA DAN NERAKA ! BUKAN MILIK MANUSIA ! ) ; HORMATILAH " KETUA AGAMA ' ( AGONG DAN RAJA-RAJA ) DAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN ! .KERNA PARTI POLITIK BUKANLAH " AGAMA " DAN MANA-MANA PRESIDEN PUN BUKANLAH " MAKSUM " SEPERTI NABI !.

Namun fahaman dan ajaran salah " Doktrin " Parti suci lobai "D"wang ini masih lagi bermain dengan isu perkauman dan ektrimis agama sekalipun sudah di tolak oleh netizen dan rakyat !! ; Khususnya di " PANTAI BARAT " ', Cuma ada satu kerusi sahja di Selangor dan di Johor dan 3 kerusi sahja di Perak ! ; Sementara , DUN kedah sekalipun MBnya adalah daripada PH ; Namun ; bikin kerja " Trouble Maker " rebut jawatan " Speaker " . Namun 3 Ahli Dun BN menyelamatkan keadaan . Siapa yang amalkan politik " SEJAHTERA DAN MATANG " ; KEDAMAIAN DAN KEHARMONIAN RAKAYAT! sebenarnya ; Sebaliknya pula ; Kris Telanjang pula yang bisa terima hakikah keputusan PRU14 !! .

. "DOGMA " parti suci lobai "D: wang sangatlah merbahaya kepada perpaduan dan keharmonian negara !! . Contohnya ; "D" wang kata , " Bukan Islam tak bisa jadi Menteri Kabinet !! . Fikirkanlah ! . Skhukur Alhamdulil lahu " perjuangan kesinambungan Gerakan Islam yang dipelopori oleh Yusuf Rawa , Fadhil Noor dan Tok Guru ; selaku Gerakan Islam Generasi Ketua ; telah pun membuahkan hasil perjuangan dengan izin dia ! Kerna dianugerahi Dia ; 10 orang Menteri !! .; Bermula dengan " Gerak ' ( Pres. Ustaz Fadhil Noor ) . APU , BA ( BARISAN ALTERNATIF ) ; PR ( PAKATAN RAKYAT YANG DIMUSNAHKAN OLEH KOMPLOT JAHAT " D" WANG DAN " 'MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG ( GAGAL JATUHKAN KERAJAAN PR SELANGOR DAN PERAK PADA PASCA PRU12; PADA TAHUN 2008 ) . NAMUN,SEKARANG SUKSUSMEMERINTAH PUTRAJAYA MELALUI PH ( PAKATAN HARAPAN ) ; AMANAH, BERSATU , PKR DAN DAP ) YANG DI KENDALIKANKAN OLEH " TOP 6 " ; " PAKATAN PRESIDENTIAL COUNCIL SECARA " CONSENSUS "; SAMASEKALI BUKANLAH DITUNGGANGI OLEH DAP SEPERTI DAKWAAN DAN " FITNAH " JAHAT DARIPADA PARTI SUCI LOBAI "D"WANG !! .

Semuga AMANAH PAKATAN HARAPAN; Diberikan Dia kekuatan dan taufik untuk melaksanakan Islam sebagai teras pemerintahan kerajaan Malaysia Baru ; Pemerintahan " NEGARA BERKEBAJIKAN " ( " BENEVOLENT STATE " ) untuk semua ; kerna Islam adalah " Rahmatan lil'alamin " ; " Islam 4 all " ; Justice 4 all " ; regardless of Religon , Race n Ethnik ; with " HUMANITARIAN LOVES OF OUR FELLOW MALAYSIANS " ; " SAY NO 2 RACIST N RELIGIOUS EXTREMIST " ! ' 'COS IT'S NOT D " DOGMA " OR " DOCTRINE " OF D NETIGEN N D RAKYAT OF MALAYSIA ! ." PEACE 4 ALL " !! .
" ALLA HU AKBAR ! " .

Oleh: Nasharrawy/13.7.18.

Nasharrawy Rawaan
KEBIMBANGAN NETIGEN DAN RAKYAT KINI FAHAMI BAHAWA TOKOH MELAYU DAN BERAGAMA ISLAM ; MERUPAKAN PENDOKONG TEGAR DAN BERSUBAHAH SECARA TERANG-TERANGAN DENGAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG ; ATAS DASAR " ASSOBIYYAH " ; TOLONG BANTU PENGUASA " MELAYU " YANG ZALIM ; SEMATA-MATA KERNA DIA " MELAYU !!
TERMASUKLAH "D"WANG SOKONG " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG JANGAN LETAK JAWATAN PM ; DAN LAWAN "3-PENJURU " UNTUK MENANGKAN KERIS TELANJANG ! DAN MAHU NTR JADI PM !! . NAMUN KECUNDANG BILA DR M JADI PM . WAN AZIZIAH JADI TPM ( WANITA YANG PERTAMA ) DAN ANWAR IBRAHIM SELAKU PM YANG KE DELAPAN DENGAN IZIN DIA! .

PEMUKA-PEMUKA INI SEKARANG ; SUDAH TIADA LAGI DALAM KERAJAAN . MEREKA YANG TIADA BERTANGGUNGJAWAB ,TIADA INTEGRITI DAN AMANAH INI SEPERTI BEKAS AG , IGP , BOSS SPRM , SPR DAN ROS SUDAH PUN DIGANTIKAN DENGAN ORANG YANG AMANAH DAN EMPUNYAI INTEGRITY YANG TINGGI ! SHABAS ! KERAJAAN MALAYSIA YANG BARU ! .
Oleh ; Nasharawy/13.7.18 .

NOTA;  AL SULTAN BRUNEI LANTIK ORANG KRISTIAN ; STEVEN CHONG SEBAGAI KETUA HAKIM NEGARA ; KERANA DI SANA TIADA PARTI SUCI LOBAI "D:WANG !!  ...  Nasharrawy/13.7.18.


AG DAN KETUA HAKIM NEGARA TIADA MEMPUNYAI KUASA MELEBIHI PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN YANG MENGIKAT MEREKA DAN TERJAMIN ISLAM AGAMA PERSEKUTUAN, KEDAULATAN RAJA MELAYU ; SELAKU ' KETUA AGAMA " DAN " KETUA NEGARA " ; HAK KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU DAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN; SEPETI TERMAKTUB DI DALAM ARTIKEL 152, 153, 159 DAN 38 ! .DI DALAM PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN .DAN AGONG SEBAGAI PEMELIHARA DAN PENJAMIN KESUCIAN AGAMA ISLAM ITU SENDIRI ! .

JUSTERU ITU ; AG DAN KETUA HAKIM BUKAN ISLAM BUKANLAH MENJADI SATU KEBIMBANGAN ATAU ANCAMAN KEPADA ISLAM ; SEPERTI GAMBARAN SALAH YANG CUBA DI SPIN OLEH PEMUDA PARTI SUCI LOBAI "D'WANG !! .YANG MANA KOTAK PEMIKIRANNYA YANG JUMUD DAN TIADA MENGAMBILKIRA WAQI' ATAU REALITAS PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN YANG SEDIADA !!

KES IMDB; " MALAY CROOK " NTR KRIS TELANJANG ; MEMERLUKAN AG DAN KETUA HAKIM DISEGARAKAN PERLANTIKANNYA . ; MENGAPAKAH AGONG "PECAT " ( " TERMIATED " ) AG MELAYU NTR YANG LALU ??. FIKIRKANLAH ?? ; AMANAHKAH BELIAU ? ADA INTEGRITI KAH BELIAU ? BERLAKU JUJURKAH BELIAU SELAKU AG DAHULU ?? .

!! AL SULTAN BRUNEI TELAH MELANTIK ORANG KRISTIAN; STEVEN CHONG ; SEBAGAI KETUA HAKIM NEGARA YANG BAHARU ! ; KERNA DI SANA TIADA " PARTI SUCI LOBAI "D'WANG ! . YANG JADI " TROUBLE MAKER " ;

PARTI SUCI LOBAI " D" WANG ; BISA SPIN SAJA APA ISU YANG BOLEH MAIN ! . ITU SAJA ( MAIN ISU RASIS DAN EKSTRIMIS AGAMA ! ) ; SUATU " DOGMA " FAHAMAN DAN AJARAN SALAH YANG DI TOLAK OLEH RAKYAT !; KHUSUSNYA DI " PANTAI BARAT " !! . SELANGOR DAN JOHOR ; CUMA DAPAT SATU KERUSI SAHAJA ; SEMENTARA DI PERAK CUMA 3 KERUSI SAHJA. DI KEDAH PULA MB NYA ADALAH PAKATAN HARAPAN . TAPI JADI " TROUBLE MAKER " BUKANNYA " KING MAKER " CETUSKAN HURU HARA MEREBUT JAWATAN SPEAKER !! .

MANA DIA SLOGAN PARTI SUCI LOBAI "D"WANG ; POLITIK MATANG DAN SEJATAHTERAKAN RAKYAT KEDAH ITU ?? . SEBALIKNYA TIGA AHLI DUN KEDAH DARIPADA UBN PULA YANG BISA MENUNJUKKAN " KEMATANGAN POLITIK SEJAHTERA " MEMBOLEHKAN SPEAKERNYA DILANTIK DI KALANGAN PARTI PEMERINTAH PH ! .

AG DAN FM SEKARANG ADALAH YANG KETIGA DIJAWAT OLEH BUKAN ISLAM DAN BUKAN MELAYU ! KENAPA TIADA SPIN " FM" SEKARANG YANG "D'WANG KATA ; " BUKAN ISLAM TAK BISA JADI " MENTERI KABINET " ?? . KENAPA PULA NAK TUNGGU FM BARU ; KERAJAAN MALAYSIA BARU ( KEMENTERIAN KEWANGAN ) UNTUK SALURKAN " ROYALTI MINYAK " RM1.6.BILLION KEPADA TERENGGANU ! .ALHAMDULIL LAHU ! SHABAS ! DR M ! 

TIADA POLITIK KESUMAT!! ; WALAUPUN " D" WANG KATA ," DR M MERBAHAYAKAN NEGARA JIKA JADI PM MALAYSIA !! . DAN SUDI PULA TERIMA KUNJUNGAN "D"WANG. CIKGU PA DAN MB TERENGGANU ! DAN KEMUDIAN SUDI PULA TERIMA KUNCUNGAN TIMBALAN DAN MB KELANTAN ! . INILAH DIA SIKAP RAHMAH YANG DITUNJUKKAN DR M DAN PARTI PEMERINTAH PUTRAJAYA ; PAKATAN HARAPAN .

MEMPUNYAI KOMPOSISI MENTERI-MENTERINYA YANG PERSIS ; MENGGAMBARKAN " WAQI' ATAU REALITAS ; " DEMOGRAPHY .POLITIK PERSEKUTUAN ATAU KERAJAAAN PUTRAJAYA YANG SEBENARNYA !! ; 
SELANGOR BOLEH DIJADIKAN CONTOH ; MODEL YANG TERBAIK UNTUK KERAJAAN PERSEKUTUAN : BERBILANG BANGSA DAN BERBILANG KAUM DAN PELBAGAI AGAMA ! " ISLAM 4 ALL " DAN " JUSTICE 4 ALL " ; REGARDLESS OF RELIGION , RACE N ETHNIC !! . WITH " HUMANITARIAN LOVES " AMONG ALL D FELLOW MALAYSIANS " ; WHO " SAY NO 2 RACIST N RELIGIOUS EXTREMISM " 

BAHKAN , ALHAMDULIL LAHU TERBUKTI DAP BUKANLAH ANCAMAN KEPADA ISLAM ; KERNA DALAM DAP ADA 15% AHLINYA KALANGAN ORANG ISLAM !! . DAN FITNAH PARTI SUCI LOBAI "D" WANG ITU MELESET SAMASEKALI KERNA DI DALAN HIRAKI PARTI PH ; TIADA SIAPA PUN YANG DOMINAN !! SEMUA SAMA SAJA SEBAGAI " D TOP 6 " ! MEREKA INILAH YANG MEMBUAT KEPUTUSAN PARTI PH SECARA " CONSENSUS " BUKANNYA DITUNGGANGI OLEH DAP SEPERTI PERMAINAN RASIS YANG DI MAIN OLEH PARTI SUCI LOBAI "D: WANG ? 

SASTERWAN NEGARA A.SAMAD SAID , BEKAS DUTA MALAYSIA YEOP; . ZAHRIL KHIR JOHARI , PROF.DR ABDUL AZIZ BARI ( EXCO AGAMA KERAJAAN PH PERAK ) . DIANA ; BEKAS MENTERI UNDANG-UNANG ZAID IBRAHIM ; MAJER ( B ) ZAIDI DAN RAMAI LAGI ; MEREKA ITU TOKOH -TOKOH YANG BERKALIBER ! CINA KAH MEREKA INI SEMUA ?? ( DALAM KONTEKS ARGUMEN PERMAINAN POLITIK PERKAUMAN) ; OLEH PARTI SUCI LOBAI "D"WANG SELAKU KAKI BAWA " FITNAH " DAN " FEKAH POLITIK " NYA YANG JAHAT DAN MENGKHIANTI AJARAN ISALAM YANG SEBENARNYA ; " ISLAM ( RELIGION ) AS ITS " POLITICAL MOCKERY " !! ITU SAJA .- .

INILAH " SUBTANCE " POLITIK NEGARA BERKEBAJIKAN " ( " BENEVOLENT STATE " ) PH ! BUKAN HANYA " RETORIK " KEAGAMAAN " SAHAJA ; YANG GUNAPAKAI " DOKTIN " AJARAN SALAH SEPERTI " AJARAN / DOKTIRN ' ISIS DAN DEASH ' !! ! TAPI TIADA " SUBSTANCE" ISLAM NYA !! . BEDANYA CUMA TIADA ANGKAT SENJATA ; ITU SAJA ! 

BAHKAN MENTERI PERTANIAN DAN ASAS TANI ( SALAHUDDIN AYUB ) ; EXCO KELANTAN DAN TERENGGANU DI PANGGIL JUGA BERMESYUARAT SAMA DENGAN KEMENTERIAN BELIAU DEMI UNTUK KEBAIKAN DAN KEBAJIKAN RAKYAT KELANTAN DAN TERENGGANU JUGA !! ; TANPA MENGIRA KAUM DAN AGAMA !! ; . INILAH DIA RAMAH YANG DIAMALKAN OLEH KERAJAAN BARU MALAYSIA PH ! ; KERNA ISLAM ITU " RAHMATAN LIL'ALAMIN " !! 
" ALLA HU AKBAR! " .
Oleh: Nasharrawy/14.7.18 .


SHABAS ! MP REMBAU ! ; TIADA KELUAR DEWAN ; KERNA MENGHORMATI INI ADALAH UPACARA ANGKAT SUMPAH MP DI PARLIMEN ; YANG DIPERHATIKAN DUNIA ; UBN SEBAGAI PARTI PEMBANGKANG YANG BARU DI PARLIMEN ! .BUKAN MESYUARAT MKT KERIS TELANJANG ! SYABAS ! PARTI SUCI LOBAI "D"WANG YANG MENJEJAKI LANGKAH YANG DIAMBIL OLEH SAHABAHNYA ; KERIS TELANJANG; KELUAR DEWAN ;

 KERNA SECARA TIADA RASMINYA SUDAH PUN WUJUD " PARTI BARU " ; " PASNO " ( " PAS-UMNO " ); YAKNI, SELAKU " UO " ( BUKAN " UG " ) ; ATAU "  UNITY OPPOSITION " ;  YANG SUDAH PUN SEKARANG INI .   PARTI SUCI LOBAI  "D"WANG;  BISA DUDUK " SE-BARISAN " ; " SE-KLON " DAN " SERASI " DENGAN "  MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG BUAT PERTAMA KALINYA DI DALAM SEJARAH PARLIMEN MALAYSIA ! . SHABAS ! .RAKYAT MALAYSIA ; .BISA MELIHAT GANDINGAN MANTAP " PASNO "  DENGAN" DOKRIN " AJARAN SALAHNYA !  YAKNI,  " D DOCTRINE OF " RACIST N RELIGIOUS EXTREMISM " OF  PASNO !! .;

DENGAN " TAAWUN " ATAU KERJASAMA POLITIK PASNO YANG CUKUP CANTIK !! ; SEKALIPUN BELUMLAH  LAGI  " BERGABUNG " DALAM PASNO !! .SHABAS !; KERNA PASNO ADALAH " SEKUTU TAAWUN " DAN "  SETERU "   PARTI PEMERINTAH PUTRAJAYA PAKATAN HARAPAN ! ( PH ) DI DALAM PARLIMEN MALAYSIA BARU !  .DAN PASNO PASTINYA MERASA RALAT KERNA LIM KIT SIANG TIADA BISA MENJADI PM DAN MALAYSIA TIADA MENJADI " NEGARA KRISTIAN " SEPERTI YANG DIDAKWA SELAMA INI OLEH " MALAY CROOK " NTR KRIS TELANJANG DAN "D" WANG PARTI SUCI LOBAI "D"WANG !! ; JIKA KRIS TELANJANG TEWAS PADA PRU14 !!

Oleh : Nasharrawy/16.7.18.

Ref:  https://malaysiadateline.com/raja-kamarul-bahrin-radzi-jidin-antara-8-angkat-sumpah-sebagai-senator-hari-ini/www.nasharrawy.blogspot.com. www.Twitter.com/adnanrawa

A GOOD SET OF GOVT. WITH D REPRESENTATIVES FROM SABAH, SARAWAK , KELANTAN N TERENGGANU. WITH A GOOD COMPOSITION OF A MULTI-RACIAL CABINET MINISTERS !!; HEADED BY DR M. WAN AZIZAH N ANWAR AS D 8th PREMIER BY HIS GRACE ! , WELL DECIDED BY D " TOP 6 "  OF D PAKATAN PRESIDENTIAL COUNCIL !!; AS ASPIRATED BY D RAKYAT ! .  CONGRATS PAKATAN !

TAHNIAH! KERAJAAAN MALAYSIA BARU TELAH MELANTIK SENATOR RAJA KAMARUL BAHARIN ; MEWAKILI RAKYAT TERENGGANU DAN SENATOR DR RADZI JIDIN ; MEWAKILI RAKYAT KELANTAN SELAKU TIMBALAN MENTERI DAN WAKIL DARIPADA  KERAJAAN SABAH DAN SARAWAK ; MASING -MASING SEORANG MENTERI PENUH UNTUK MENJAGA KEBAJIKAN RAKYAT  SABAH . SARAWAK , KELANTAN DAN TERENGGANU YANG SELAMA INI TERTINGGAL DARIPADA ARUS PEMBANGUNAN KERAJAAN REGIM  BN YANG TERDAHULU ! .

DENGAN INI , SABAH , SARAWAK , KELANTAN DAN TERENGGANU SUDAH PUN MEMPUNYAI WAKIL MEREKA SENDIRI UNTUK MENYUWARAKAN SUARA MEREKA DI DALAM MENSYUARAT KABINET KERAJAAN MALAYSIA BARU! . SEKARANG INI PUN TERENGGANU BARU SAHAJA MENERIMA " ROYALTI MINYAK " RM1.6 BILLION ; BUKAN " WANG EHSAN " TERUS DARIPADA LIM GUAN ENG SELAKU MENTERI KEWANGAN MALAYSIA YANG BARU!  KEPADA ESPINO KERAJAAN TERENGGANU UNTUK RAKYAT  ! DENGAN IZIN DIA ! .

KEPUTUSAN YANG DI AMBIL OLEH PM PARTI PEMERINTAH PUTRAJAYA PH ; SANGATLAH BERMAKNA DAN BIKJAKSANA SEKALI ! KE ARAH " NEGARA BERKEBAJIKAN " DEMI RAKYAT ; TANPA MENGIRA AGAMA, BANGSA DAN ETHNIK !!  ;  : JUSTICE 4 ALL "  WITH " HUMANITARIAN LOVES N PEACE OF D RAKYAT ! ". RAKYAT MENGUCAPKAN SHABAS! .; KE ARAH NEGARA " BAIDATUN TOIYIBATUN WARABBUN GHAFOOR " ! DENGAN BERKONSEPKAN " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN " ! .DALAM SISTEM PEMERINTAHANNYA SEPERTI YANG DIPERJUANGKAN OLEH AMANAH PH  DENGAN IZIN DIA ! .

SHABAS! JUGA KERNA BUAT PERTAMA KALINYA MELANTIK SEORANG SPEAKER DEWAN RAKYAT YANG TIADA BERPARTI ( NON-PARTISAN ) DALAM MANA-MANA PARTI POLITIK ! .IAITU , SEORANG BEKAS HAKIM MAHKAMAH RAYUAN  PERSEKUTUAN ! . SEBAGAIMANA YANG TERMAKTUB DI DALAM MANIFFESTO PH PRU14 YANG LALU DENGAN IZIN DIA ! .

" ALLA HU AKBAR! " .

Oleh:  Nasharrawy/18.7.18.

REF: FACEBOOK 19.7.18 ; . ; Anna Sue Satu lagi Manifesto BN PRU13...1,000,000 buah rumah mampu milik...500,000 buah rumah PR1MA... Nak tanya...BN dah tunaikan ke sebelum PRU14?

KOMENTAR :
Itu semua adalah temberang politik Keris Telanjang kerna budget negara 2017 juga adalah " FAKE BUDGET " BUKAN KEMAMPUAN EKONOMI NEGARA YANG SEBENAR NYA !

SETELAH KERAJAAN DI PEGANG OLEH PH PADA PASCA PRU14 ; BARULAH DIKETAHUI BAHAWA HUTANG NEGARA BUKANLAH SEBANYAK RM600 BILLION SEPERTI YANG DIDAKWA OLEH " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG ! YANG MENIPU RAKYAT DENGAN " FAKE FINANCIAL SITUATION " ; KERNA HUTANG NEGARA YANG SEBENARNYA ADALAH MENCECAH RM1.1. TRILLION YANG AKAN DIBAYAR OLEH " TAX-PAYERS " ATAU RAKYAT ! .

BEGITU JUGA DENGAN" FAKE COSTING " HSR YANG DIKATAKAN OLEH " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG SEBANYAK RM55 BILLION ! ; KERNA " COSTING " YANG SEBENARNYA MENGIKUT KEMENTERIAN KEWANGAN ADALAH RM110 BILLION ! . INI SATU LAGI TEMBERANG " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG YANG MENYEMBUNYIKAN " COSTING " YANG SEBENARNYA ATAU ADA " HIDDEN COSTING " !! .

SEBAB ITU MENTERI HAL EHWAL EKONOMI ; AZMIN ALI AKAN KE SINGAPURA UNTUK BINCANG MENGENAI PERKARA FAKTA YANG TERKINI INI ; UNTUK MENGURANGKAN KOS DAN TANGGUH DAHULU MENGIKUT REALITI KEAMAMPUAN KEWANGAN NEGARA YANG TELAH DIROSAKKAN OLEH REGIM YANG LALU ; " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG !

KEKANGAN EKONOMI INI YANG BERPUNCA DARIPADA REGIM YANG LALU MEMBUATKAN SEBAHAGIAN PELAKSANAAN MANIFESTO AKAN TERLEWAT SEDIKIT DARIPADA JADUAL ASAL . ; DAN BANYAK YANG SUDAH DAN SEDANG DILAKSANAKAN

KERNA NEGARA SEDANG BERUSAHA UNTUK MENDAPAT KEMBALI WANG NEGARA DARIPADA DANA AWAM IMDB UNTUK DIPULANGKAN KEMBALI KEPADA RAKYAT MALAYSIA ! . INI DI FAHAMI OLEH NETIGEN DAN RAKYAT PADA KESELURUHANNYA ! .

Oleh : Nasharrawy/19.7.18.

REF: TV3 ; . ; TERBUKTI BAHAWA PARTI BULAN BONEKA " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG KERNA BERI LALUAN KEPADA NYA UNTUK LWN " SATU LAWAN SATU " PRK SG. KANDIS !UNTUK BERIKAN KREDIT KEPADANYA ! .

TETAPI PRU14 . PARTI BULAN( PARTI SUCI LOBAI "D"WANG ) ENGGAN TAAWUN DENGAN PH KERNA MAHU LAWAN JUGA " 3-PENJURU " UNTUK PECAH UNDI PH SUPAYA BISA MENJADI " KING MAKER " NAIKKAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG SEBAGAI PM ! .

NAMUN; TIADA MENJADI DITOLAK OLEH RAKYAT KERNA RAKYAT TAHU "D"WANG TAK MAHU MAHTHIR JADI PM ; WAN AZIZAH SEBAGAI TPM ; APALAGI ANWAR IBRAHIM SEBAGAI PM KEDELAPAN DENGAN IZIN DIA ! .; KERNA MAHU JUGA PERTAHANKAN " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG YANG AKHIRNYA KECUNDANG !! .SUDAH TERANG LAGI BERSULUH! ; INILAH SIKAP "D" WANG DAN LOBAI-LOBAI NYA YANG SEBENARNYA !

SEKARANG TERBUKTI WALAUPUN BELUM LAGI " BERGABUNG " TAPI SUDAH PUN WUJUD SECARA TIADA RASMINYA PARTI " PASNO ' ( BULAN DAN KERIS TELANJANG ) DALAM TAAWUN PRK SG. KANDIS SELANGOR , 2018 ! .

BAHKAN DI DALAM PARLIMEN PASNO INI SUDAH PUN SE " KLON " , SERASI DAN SE " BARISAN " DI DALAM PARLIMEN ! .; SELAKU "UO " ATAU " ; "UNITY OPPOSITION " ( BUKAN "UG" ) UNTUK MENENTANG PARTI PEMERINTAH PUTRAJAYA PAKATAN HARAPAN ! . NETIGEN DAN RAKYAT SUDAH TAHU AKAN PERKARA INI DAN MEMANG SUDAH PUN DIJANGKA HAKIKAH YANG DISEMBUNYIKAN SELAMA INI ! .; SEBELUM, SEMASA DAN SELEPAS PRU14 !

.KJ PUN BARU-BARU INI DI DALAM MALAYSIADATELINE TELAH AKUR BAHAWA " MEMANG PARTI SUCI LOBAI "D" WANG INI MENERIMA "DEDAK " DARIPADA DANA IMDB YANG DISONGLAP OLEH " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG !!

" RAHSIA SEBENARNYA SUDAH PUN TERBONGKAR " DAN TERUNGKAP ! JIKA FITNAH KENAPA TAK SAMAN PUN KJ ? .SEMENTARA, SHAHRIL SAMAD TELAHPUN KEMBALIKAN WANG SONGLAP IMDB RM1JUTA KEPADA SPRM ! . JIKA MASUK AKAUN KERIS TELANJANG PUN SALAH KERNA ITU BUKAN WANG KERIS TELANJANG TETAPI HASIL ROMPAKAN DANA AWAM IMDB !!

. BEGITU JUGA DENGAN RANTAI LEHER RM YANG BERNILAI RM6.4 JUTA ITU; WANG ( ASET ) KERIS TELANJANG KAH?; YANG TERLETAK PADA LEHER RM SAHJA ; DAN CINCIN ,GELANG , SUBANG , KELONGSONG SETIAP SATU SEBANYAK 1,200 UTAS !! DAN BANYAK YANG LAIN LAGI ; BERJUMLAH DALAM NILAIAN PAKAR ANTARABANGSA BUKAN POLIS ; BERNILAI RM I.1.BILLON ( SATU RIBU 100 JUTA RM !! ) ;

ITU SEMUA WANG ( ASET ) KERIS TELANJANG KAH ?? KENAPA TIADA PUN " INVENTORY " KEPADA PDRM UNTUK MENUNTUTNYA ?? . BOLEHKAH TUNTUT BARANG " PENCURIAN " DARIPADA DUIT SONGLAP DANA AWAM IMDB ?? .
BAHKAN ,MP TONY PUA BILANG DALAM PARLIMEN : " SEMUA KOMPONEN UBN YANG TERIMA WANG( SONGLAP DANA AWAM ) IMDB PADA PRU14 YANG LALU ; HENDAKLAH SERAHKAN KEMBALI ( WANG ROMPAKAN DAN CURIAN TERSEBUT) DENGAN SEGERA KEPADA KERAJAAN! " .

HATTA! JUSTERU KERNA ITU BUKANLAH WANG BN TAPI WANG RAKYAT !! . HENTILAH DARIPADA TERUS MENJADI PEROMPAK !! DAN PENYANGAK SEPERTI " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG !! MALULAH SIKIT !! MANA DIA MARUAH DAN HARGA DIRI SELAKU WAKIL RAKYAT !! DAH KALAH PUN TAK AMBIL PELAJARAN KAH ? TAK SEDAR DIRI KAH ?? ..

" ALLA HU AKBAR ! " .

Oleh: Nasharrawy/19.7.18.

TERKINI: REF: TV3 /26.7.18 .; ; ; Nik Abduh meminta ahli Parti suci lobai "D" Wang mengundi keris telanjang dalam PRK Sg. Kandis ! . Terbukti , Parti suci lobai "D" Wang adalah ' Barua " dan "Klon " keris telanjang kerana tiada lawan " 3- Penjuru " spt.di dalam PRU14 yang dahulu untuk bantu keris telanjang lawan calun Ustaz Sekolah Tahfiz PKR Pakatan Harapan ! .

Sekalipun belum lagi " Bergabung " secara rasmi; tapi sudah pun wujud pada hakikatnya parti " PASNO " ( Bulan dan Keris Telanjang ) lawan PKR PAKATAN HARAPAN pada PRK Sg. Kandis ! . Rakyat tahu siapa itu Pasno dan menolak Pasno dan akan mengundi PKR PH untuk menguatkan lagi kekuatan Kerajaan Negeri PH yang juga adalah parti Pemerintah Putrajaya yang lebih baik daripada keris telanjang ! .dengan izin Dia .

" ALLA HU AKBAR! " .

Oleh : Nasharrawy/26.7.18.

REF; ; ; ; SETELAH PH AMBILALIH KERAJAAN PUTRAJAYA ; BARU TAHU " FAKE COSTING PROJECTS " ; BANYAK PENIPUAN KOS PROJEK !! DAN " HIDDEN COSTING " YANG DILAKUKAN OLEH " MALAY CROOK" NTR KERIS TELANJANG !! ; DI DALAM PARLIMEN ; .TONY PUA TELAH MEMBONGKAR DAN BUKTIKAN DENGAN "FACTS N FIGURES " DAN "STRICT PROOFS " ; BAHAWA HUTANG NEGARA BUKANLAH RM687 BILLION SEPERTI PENIPUAN NTR YANG DIPERTAHANKAN OLEH ZAID !! ; AKAN TETAPI, SEBENARNYA ADALAH MENCECAH RM1TRILLION ;

AKIBAH DARIPADA PENYELEWENGAN PROJEK ; SALAHGUNA KUASA DAN MENYEMBUNYIKAN KOS TAMBAHAN YANG SEBENARNYA DAN MENAMBAHKAN HUTANG NEGARA ! .;DENGAN MEMBERIKAN " PAJAKAN " ( LEASING ) BANK KEPADA SYARIKAT KRONI YANG AKAN DIBAYAR " COSTING " NYA OLEH RAKYAT ATAU " TAX-PAYERS " ! YANG MEMBEBANKAN RAKYAT !! .

CONTOHNYA ; "COSTING " MRT3 DIKATAKAN HANYA RM9BILLION SAJA ( SEBENARNYA "CONSTRUCTION COSTING " SAHJA !! ; AKAN TAPI APABILA DIAMBILKIRA " HIDDEN COSTING " ; MENJADI RM15 BILLION DAN NAIK KEPADA RM30BILLION !!

DAN SEBELUM ITU " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG KATA " COSTING" HSR CUMA RM55 BILLION SAHAJA ; SEMUA ITU ADALAH " FAKE FINANCIAL FIGURES " DARIPADA " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG ; KERANA "COSTING " YANG " SEBENARNYA " YANG DISAHKAN OLEH KEMENTERIAN KEWANGAN ADALAH RM11O BILLION !! APABILA DIMAKSUKKAN SEKALI JUMLAH " HIDDEN COSTING" !! ; SEPERTI YANG DIDEDAHKAN OLEH AZMIN ALI DI DALAM PARLIMEN ! .( REF:  

ALHAMDULIL LAHU , NASIB BAIKLAH " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG KALAH PADA PRU14 YANG LALU!! . KALAU TIDAK HUTANG NEGARA AKAN MENJADI ENTAH BERAPA TRILLION RM LAGI !! ; YANG BISA MENJURUS KEPADA NEGARA BANKRUP KERNA TAK BISA BAYAR HUTANG SEPERTI GREECE ; NAUZUBIL LAHI MINZALIK !! .

Oleh: Nasharrawy/20.7.18.

REF: TV3; ; Ex Pres. S. Korea dipenjara 32 thn.( 24thn. campur 8 thn. ) atas kesalahan rasuah dan salahgunakuasa ! Perkara yang serupa juga berlaku ke atas bekas PM Pakistan Nawaz Sharif dipenjara 20thn.

Sementara, bekas PM Malaysia NTR akan dibicarakan pd 18.2.19.( 18 FEB 2019 ) di atas pertuduhan rasuah dan salahgunakuasa yang membabitkan skandal dan songlap dana awam 1MDB !!

.Bagi kes "D"Wang VS SR ( Sarawak Reports ) ; akan hanya bermula perbicaraannya di Mahkamah Tinggi, London : pada 1APRIL hingga 11APRIL 2019 ! .Perkembangan terkini; peguan "D"Wang di Mahkamah Tinggi , London ; akur bahawa rakaman " Audio " suara Nik adalah suara yang asli , original dan " genuine " ; " SUARA NIK " !!

Dan tiada menafikannya maupun mempertikaikan " KESAHIHAN"NYA !! Dan bisa digunapakai dalam perbicaraan "D"wang VS Sarawak Reports ( SR ) .
Yang mana; antara kandungannya ; Nik berterus terang mengakui bahawa beliau telah pun terima " DEDAK " ( Sogokan atau Rasuah ) daripada " Malay Crook " NTR keris telanjang dan mengesahkan bahawa Pres."D" wang juga telah menerima juga " DEDAK " Tersebut !! .

Sementara itu . KJ dalam Malaysiadateline ; baru sekarang " BONGKAR RAHSIA " dan akur bahawa ; Parti suci lobai "D" wang memang menerima " DEDAK " ( Rasuah ) daripada " Malay Crook " Crook " NTR keris telanjang dan " BERKONGSI " !!
Begitu juga , Tony Phua membongkar komponen UBN telah menerima wang songlap daripada dana awam IMDB dengan " FACTS N FIGURES " DAN " STRICT PROOFS " ; di dalam parlimen untuk hadapi PRU 14 yang lalu dan mendesak komponen-komponen Ubn tesebut memulangkan kembali " wang rompakan " tersebut kepada kerajaan dengan segera ; kerna itu bukan wang parti tetapi adalah wang rakyat ! Malulah sikit !! . Netigen dan rakyat mahu SPRM dan PDRM menyiasat perkara ini secara telus ; mengikut " D rule of Law " dan S.O.Pnya supaya tindakan yang sewajarnya boleh dilaksanakan segera ! .( REF:  ( REF: .https://www.youtube.com/watch?v=6yTUWrNsKdk;DAN https://www.youtube.com/watch?v=wgCUuxg80fM ; )
REF; ; h ; ;

" ALLA HU AKBAR!! " .

Oleh: Nasharrawy/20.7.18.

; Sekarang parti " Malay

Crook " NTR keris telanjang tiada lagi berkuasa !
.
Baru ROS bagi

gunakan Nama Singkatan " BERSATU " .Namun,

,Rakyat juga mahu PH gunakan logonya sendiri dan

diluluskan oleh RoS juga dalam PRK ( N)
SG.KANDIS

nanti! .Kerna tiada wujud lagi " KEKANGAN "

daripada " Malay Crook " NTR keris telanjang
!
.Sekarang ini ! .

" ALLA HU AKBAR! " .

Oleh: Nasharrawy/21.7.18.


Nasharrawy Rawaan Dengan adanya semua entiti; Menteri Wilayah, Datuk Bandar KL dan eksekutifnya dan Ketua S/U kementeriannya ; beserta dengan semua " MP Wilayah Persekutuan " ; itu adalah yang terbaik sekali !.yang dikehendaki oleh netizen dan rakyat! .demi untuk pembangunan wilayah persekutuan dan Bandaraya KL; dan juga tiada ketinggalan termasuklah Labuan ! ; secara bersepdu dan cemerlang !! ( Pelan Tindakan : 2020-2040 ) dengan izin Dia ! .

" ALLA HU AKBAR ! " .

Oleh: Nasharrawy/21.7.18.

REF: ; ; ; TERDAPAT PENIPUAN , RASUAH DAN SALAHGUNAKUASA OLEH REGIM " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG DALAM PROJEK MEGA DENGAN CHINA ; ECRL , MPP DAN TSDP YANG BISA MEMBANKRUPKAN NEGARA JIKA TIADA DICEGAH OLEH KERAJAAN MALAYSIA BARU PH DENGAN IZIN DIA ! .

" ALLA HU AKBAR ! "

Oleh: Nasharrawy/21.7.18.
Nasharrawy Rawaan
Nasharrawy Rawaan MR.YB GOBIND ; LATELY, THERE R MANY " FAKE NEWS " IT SEEM ! Y THERE 'S NO ACTION TAKEN AGAINST THEM BY UR MINISTRY ?? TQ . www.nasharrawy.blogspot.com/22.7.18.

Nasharrawy Rawaan REF: https://malaysiadateline.com/isu-kaum-dan-agama-tidak.../www.nasharrawy.blogspot.com;www.Twitter.com/adnanrawa

Nasharrawy Rawaan


Alhamdulil lahu ! keputusan PRU14 yang lalu khususnya di " Pantai Barat " membuktikan bahawa " Doktin " ajaran salah seperti ungkapan " Malay Crook " NTR kris telanjang dan Parti suci lobai "D" wang ditolak oleh netizen dan rakyat !! . Contohnya : " Jika kris telanjang kalah dalam PRU14, Malaysia akan diperintah oleh Dap ; Lim Kit Siang jadi PM dan Malaysia bisa menjadi " Negara Kristian " . Sekarang ini mana dia fitnah " Pasno " ( Pas-Umno ) itu Kit Siang bisa jadi PM dan Malaysia jadi " Negara Kristian " . Satu jawatan menteri pun tiada !! . Inilah waqi' atau realitas politik Malaysia yang sebenarnya ! .Yang tiada bisa difahami oleh golongan ini yang merupakan " Klon " ; ISIS dan DAESH ; yang sangatlah merbahaya sekarang ini ; 

Netizen dan rakyat tolak " Doktirn " ajaran salah " PASNO : ( PARTI BULAN DAN KERIS TELANJANG " ; Yakni, Doktrin " Rasis n Religious Extremism ' !! Nuzubil lahi min zalik ! Yang bukan daripada ajaran Nabi ( " Assobiyyah " : sokong kaum sendiri ( Penguasa Melayu ) yang zalim / " Malay Crook" NTR keris telanjang dan " Kaumiyyah " ( Main isu dan politik jahat perkauman ) !! . ' SAY NO 2 RACIST N RELIGIOUS EXTREMISM " ! . " Islam 4 all " n ' Justice 4 all " ; regardless of religion ,race n ethnic ! ; with " HUMANITARIAN LOVES N PEACE OF ALL D FELLOW MALAYSIANS " ! .; As being d plight of AMANAH PAKATAN HARAPAN by His Grace ! . With d concept of " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIM " ! .
Netizen dan Rakyat bersama Kerajaan Malaysia Baru Pakatan Harapan ; Demi untuk selamatkan agama ,bangsa dan negara daripada kerakusan dan kefasadan " Malay Crook " NTR keris telanjang dan parti bulan ; "ADIK-BERADIK " BERSUBAHAH DALAM PASNO !! 
" ALLA HU AKBAR ! " .

" ALLA HU AKBAR ! " .

By: Nasharrawy/22.7.18.
REF: ; ; ; NETIZEN DAN RAKYAT SERTA PATRIOT KUTUK " MALAY CROOK " NTR KERIS TELANJANG DAN HASANAH KERNA MENJADI PENGKHIANAT AGAMA , BANGSA DAN NEGARA MINTA BANTUAN CIA BANTU MENJELANG PRU14 YANG LALU HADAPI PAKATAN !! .JUSTERU ITU , MENYOKONG KERIS TELANJANG ADALAH MENYOKONG PARTI " PENGKHIANAT " . NETIGEN DAN RAKYAT BERSAMA KERAJAAN MALAYSIA BARU PAKATAN HARAPAN UNTUK SELAMATKAN AGAMA. BANGSA DAN NEGARA ! DENGAN IZIN DIA ! .

" ALLA HU AKBAR! " .

Oleh: Nasharrawy/22.7.18.EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14