D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Thursday, April 27, 2017

KENAPAKAH PARTI 2H ( HADI HASHIM ) MAHU KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA DENGAN MENENTANG PAKATAN PEMBANGKANG ATAU PAKATAN HARAPAN ( PH ) PADA PRU 14 NANTI ?? POLITIK DAN STRATEGI APAKAH INI SENGGAMA DAN PRO KEZALMAN DAN KLEPTOKARSI KERIS TELANJANG DAN AJARAN " MELAYU ISLAM " ( ASSOBIYYAH ; NASIONALISMA ISLAM ; YANG PRO BANGSA YANG ZALIM DAN KLEPTOKRAT SONGLAP WANG NEGARA ! ) KONGKALIKONG !! PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAM YANG DIBENARKAN OLEH " FIKH POLITIK " PARTI 2H SUBAHAH DAN PRO KEZALIMAN NTR TAK BAGI LETAK JAWATAN PM ?? FIKIRKANLAH

 Nasharrawy Rawaan
KENAPA KAH BLOK KETIGA PARTI 2H UNTUK KEKALKAN KERIS TERLANJANG BERKUASA ?? DAN MENENTANG PAKATAN PEMBANGKANG ( PAKATAN HARAPAN ) PADA PRU 14 SELAKU PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAMIS ??

JAHANAM ASSOBIYYAH JAHILYYAH " MELAYU ISLAM " ( NASIONALISMA ISLAM ) ; AGAMA BARU TAJAAN KERIS TELANJANG - PARTI 2H !! YANG BISA PRO BANGSA YANG ZALIM DAN KLEPTOKRAT SONGLAP DANA AWAM ?? YANG TAKSUB KEPADA PRESIDEN WALAUPUN BIKIN KESALAHAN ( BUKANNYA " MAKSUM " ) ;  PADA PRU 14 INI DENGAN IZIN DIA !! " ALLA HU AKBAR ! "  ......   Nasharrawy

Nasharrawy Rawaan
KENAPA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BISA KECUNDANG UNTUK KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA SELEPAS PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA ??

Nasharrawy Rawaan KENAPA KERIS TELANJANG DAN PARTI 2H BISA KANTOI DALAM PRU 14 ?? DENGAN IZIN DIA!!

KENAPA PARTI 2H SOMBONG DAN BONGKAK !!  TAK MAHU KOMPROMI KERUSI DENGAN PH SPT YANG BERLAKU DALAM PRK KK DAN SG. BESAR ??  BUKANNYA PERLU MASUK PAKATAN !! KERNA APA ??KERNA MAHU KERIS TELANJANG TERUS BERKUASA PADA PRU 14 NANTI ?? SELAKU PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAMIS !! ........   Nasharrawy.


Pengaruh ; LEGASI dan karisma Mahthir dalam Bersatu berpotensi menggugat bukan sahaja Umno . Tetapi juga PBK ( Parti Boneka Keris ) ; Yakni, Parti 2H ( Hadi Hashim ) .Justeru itu , Jika Parti 2H bertanding 3 penjuru untuk selamatkan Umno . Parti Bersatu yang mendapat sokongan PH ; termasuk di dalam ada Amanah dan bisa tumpaskan Keris Telanjang dan sekaligus parti ' LALANG " ; Parti 2H dengan izin Dia
.
Begitu juga disebaliknya dengan izin Dia . Jika Amanah atau Pkr yang bertanding lawan Keris Telanjang dan Parti 2H . Kedua-dua parti tersebut sudah ditolak oleh orang Islam . Kerna apa ?? Satu parti yang korup dan satu lagi " LALANG " yang tiada pendirian !! dan TUKAR HALUAN perjuangan . Kononnya Parti Lalang ini nak masuk ' Kerajaan Campuran " ( " Coalition Govt. " ) yang tentunya Ubn selepas PRU 14
.
Justeru kerana selama ini pun Parti 2H memang menentang PH yang di dalamnya ada Amanah dan Dap .! Apalagi " FIKH SIASAH" parti 2H membenarkannya pro dan subahah ; bersekongkol dan " Main Wayang " ; bisa menyokong dengan penguasa yang zalim jangan letak jawatan PM ! Fikirkanlah . ..... Nasharrawy/17.4.2017
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com...
UNDILAH SAPA PUN PADA PRU 14 NANTI . " ASAL BUKAN UMNO PAS " !! ( ABUP ) !! " ALLA HU AKBAR ! "
: http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/pas-tak-tutup-pintu-kerjasama-dengan-dap-dan-pan-tapi-bersyarat.html
UNDILAH SAPA PUN PADA PRU 14 NANTI . " ASAL BUKAN UMNO PAS " !! ( ABUP ) !! " ALLA HU AKBAR ! "
http://www.agendadaily.com/.../pas-tak-tutup-pintu...
http://www.agendadaily.com/.../laungan-jahanam-pan...
SUFISM OF D NEW MILLENNIUM By: Nash Ar-Rawy ( Nasharrawy )


 PAGE 02 ; SUFISM OF D NEW MILLENNIUM ; By: Nash Ar-Rawy 

  PAGE 04: SUFISM OF D NEW MILLENNIUM : By: Nash Ar-Rawy 

 PAGE 03 : SUFISM OF D NEW MILLENNIUM: By: Nash Ar-Rawy 


PLS C : www.nasharrawy10.wordpress.com ( Sufi )

SALAMUN QAULAMMIRRABBIRRAHIM !


PARTI ASSOBIYYAH JAHILIYAH KERIS TELANJANG YANG MAHU DIKEKALKAN OLEH PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BERKUASA ITU ; BUKAN PARTI SEKULAR KE SEPERTI YANG DIKEHENDAKI OLEH MB KELANTAN ??
Apabila beliau berkata , " Tiada Gunanya Jatuhkan Kerajaan Sekarang Yang Di Pimpin BN " . Sudah terang lagi bersuluh ; " Parti 2H akan lawan " 3 Penjuru " pada PRU 14 nanti untuk kekalkan Keris Telanjang berkuasa dengan memecahkan undi Pembangkang ( PH) !! Selaku PBK : " PARTI BONEKA KERIS " bersama " PIGS " nya selaku " BLOK GOBLOK BONEKA KERIS TELANJANG " !!
SELAKU " PENGKHIANAT ' PERJUANGAN ISLAMIS YANG DI TINGGALKAN OLEH YUSUF RAWA , FADZIL NOOR DAN TOK GURU !! Parti 2H ( Hadi Hashim ) ; bermaharajalela dengan sudah " MENUKAR HALUAN " ( " DERAILMENT " ) lari daripada landasan perjuangan Pas asal !! ketiadaan TOK GURU sewenang-wenangnya .Nak masuk Ubn takut pengikuit cabut lari masuk Amanah !! Memadailah jadi " KERIS TELANJANG DI LUAR UBN ! ) . Pada hakikatnya bukan lagi parti pembangkang ; sebagaimana maksud tersurat dan tersirat ucapan MB kelantan. Di dalam Muktamar Parti 2H 2017; merasmikan Dewan Ulamak Parti 2H !!
.Kalah pun tak pa asalkan bukan PH yang menang ! Namun ; rakyat bersama PH untuk selamatkan Malaysia daripada kezaliman , rasuah , skandal demi skandal , kefasadan ekonomi dan KLEPTOKRASI songlap dana awam spt 1MDB ; bayar 2X dalam kes penyelewengan wang dan skandal wang yang lesap !! daripada IMDB kepaad IPIC . Felda , KWAP ( PENCEN ) , Tabuing Haji ,Mara dll .
Ternyata ; Akhirnya ; terbongkar juga bahawa songlap dana rakyat . Wang 1MDB memang sebenarnya berlaku !! ; yang bisa lesap entah ke mana dalam kes IPIC ( Kenapa bayar 2X ) ;Ke mana dana awam lesap !! Siapa yang ' SONGLAP " ?? .Mana SPRM , Peguam Negara dan IGP ?? .
Kenapa pula parti sekular socialsit ( Dap ) pula akan memerintah jika Ubn jatuh ? Presiden Parti 2H sendiri pernah becakap di Terengganu bahawa kerusi parlimen majoriti bukan Islam cuma ada tiada lebih daripada 86 kreusi sahja di Malaysia ; termasuk Sabah dan Sarawak ! . Masakan Dap bisa memerintah Malaysia jika memenangi kesemua kerusi tersebut .Yang Tak bisa dapat pun " SIMPLE MAJORITY " sebanyak 112 kerusi daripada 222 semuanya !!
Politik dan strategi apakah ini Parti 2h yang mahu kekalkan Keris Telanjang berkuasa pada PRU nanti !! Cakap tak ada " FACTS AND FIGURES : langsung !! Temberang " PERIGI BUTA " sahja !! .
Dengapan kekalahan Keris telanjang dan Bonekanya , Iaitu; " PARTI BONEKA KERIS " atau Parti 2 H ' pada pru 14 nanti . PH yang akan memerintah Putrajaya dengan izinnya . Yang ramai tokoh-tokoh Islam yang berwibawa dan lebih berkaliber daripada Parti 2H dan Keris Telanajng sendiri !! . Di dalam Amanah , Pkr , Bersatu dan Dap . Bahkan , di dalam Dap sendiri ada Prof. Abdul Aziz Bari , sasterawan Negara; A. Samad Said, Zaid Ibrahim ( Bekas Menteri Undang-Undang ) , Mejar ( B ) Zaidi , Zahril Khir Johari dan ramai lagi tokoh !! .
Parti bukannya " Agama " ; cuma merupakan mekanisma politik sahaja dan ' Presiden ' mana-mana parti pun bukanlah pula " Maksum " seperti Nabi !! Selamatkan negara segera daripada kerosakan , kefasadan ekonomi, rasuah , skandal yang bertalu -talu dan kedahsyatan " KLEPTOKRASI " songlap dana awam yang dilakukan oleh Keris Telanjang selama ini
Dengan " MENGUBAH PENGUASA PUTRAJAYA " kepada PH pada PRU14 nanti dengan izin Dia!! Yang terdiri daripada KESATUAN campuran politik baru parti pembangkang atau ' PAKATAN HARAPAN " ( PH ) ; yang terdiri daripada Amanah, Pkr , Bersatu dan Dap sebagai satu pasukan yang ideal dan mantap untuk tumpaskan keris telanjang dan boenekanya Parti 2H pada PRU 14 nanti dengan izin Dia !! ...........Nasharrawy/28.4.17
UNDILAH SIAPA PUN PADA PRU 14 NANTI ; " ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP) !!
" TOLAK " MELAYU ISLAM " ( ASSOBIYYAH : NASIONALISMA ISLAM YANG PRO BANGSA SENDIRI YANG KEZALIMAN DAN KLEPTOKRATIK SONGLAP DANA NEGARA DAN KETAKSUBAN TERHADAP " PRESIDEN " SEKALI PUN SALAH !! "
ISLAM RAHMATANLI';ALAMIN " ; PH FOR ALL !! JUSTICE 4 ALL " !! REGARDLESS OF RELIGION , RACE N ETHIC !! .

" AMANAH PAKATAN HARAPAN 4 UNIVERSAL JUSTICE N HUMANITARIAN LOVES N
BROTHERHOOD !! " SAY NO 2 RACIST " !!


" ALLA HU AKBAR ''
http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/8271-amanah-ajak-rakyat-tukar-kerajaan-bersama-ph-jika-pas-tidak-berminat


KENAPA PAN ( PAN MALAYSIA ISLAMIC PARTY )
KEMARUK JAWATAN RUPANYA ??


Nasharrawy Rawaan ·
Nasharrawy Rawaan ·
HEBAT! PAN NI ( PAN MALAYSIA ISLAMIC PARTY) YANG ULAMAKNYA LAKNAT" " HANCUR PAN "!! LAKNAT DIRI SENDIRI RUPANYA ! BUKAN AMANAH !! DAH BERCERAI PUN BISA DUDUK SERUMAH !! TIADA MARUAH ! TIADA PENDIRIAN DAN HARGA DIRI ! NAMPAK SANGAT KEMARUK JAWATAN TAK BERANI LEPAS !! TAK ' GENTLEMAN ' !! .CAKAP AJA BERGEGAR ! CAKAP TAK SEPUPA BIKIN !!... Nasharrawy/28.4.17

Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa

Y D TREACHERY OF PARTI 2H WANTS 2 RESTORE KERIS TELANJANG AS D RULING PARTY IN GE14?

MUKTAMAR PARTI 2H 2017 ; TERBONGKAR RAHASIA ; i ) PRU14 PILIH KERIS TELANJANG PARTI 2H ATAU AMANAH BERSATU PKR PAKATAN HARAPAN ! ii ) SETELAH PARTI 2H MAHU FARAID KERUSI PRU 14 DENGAN KERIS TELANJANG; KELANTAN, TERENGGANU , KEDAH DAN SELANGOR BAGI PADA PARTI 2H DAN SELAINNYA BAGI PADA KERIS TELANJANG iii ) PARTI 2H MAHU KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA DI PUTRAJAYA !! DAN iv ) " COMFIRMED " INILAH " FIKH SIASAH " PARTI 2H SUDAH " KHIANAT TUKAR HALUAN PERJUANGAN " . KERNA SUDAH BISA KOMPROMI; BERSEKONGKOL DAN BERSUBAHAH DENGAN KEZALIMAN ASSOBIYYAH JAHILIYYAH KERIS TELANJANG ; BERKONSPIRASI DENGAN BANGSA SENDIRI YANG ZALIM DAN KLEPTOKRAT SONGLAP DANA AWAM DAN KETAKSUBAN KEPADA PRESIDEN YANG BIKIN KESALAHAN ( BUKAN " MAKSUM " SEPERTI NABI ) !!

Rakyat hendaklah bersedia untuk terima kenyataan bahawa Parti 2H ( Hadi Hashim ) adalah Keris Telanjang dan Keris Telanjang adalah Parti 2H di dalam PRU 14 nanti . !!

Kerna apa ?? Pertembungan yang akan berlaku pada PRU 14 nanti . Sebenarnya adalah di antara Keris Telanjang Parti 2H VS Amanah, Bersatu , Pkr Pakatan Harapan !! Pertandingan " 3 Penjuru " Parti 2H bersama " PIGS " nya atau " BLOK GOBLOK BONEKA KERIS " .
Adalah semata-mata untuk pastikan Keris Telanjang kekal sebagai penguasa Putrajaya dengan cara " memecahkan undi " KESATUAN politik baru campuran pembangkang atau PAKATAN HARAPAN ( PH ) !! pada PRU 14 nanti .

Namun, rakyat satu Malaysia yang peka dan masak dengan konspirasi jahat keris telanjang Parti 2H ini bisa hidu dan sedar bahawa satu undi kepada Parti 2H adalah satu undi kepada keris telanjang dan satu undi untuk keris telanjang kekal berkuasa di Putrajaya !!

Justeru itu ; " Suara Keramat Reformasi " Rakyat satu Malaysia bersama Pakatan Harapan ( PH ) sudah pun bersedia dengan gerakan massa untuk tumpaskan keris telanjang dan Parti 2H pada PRU 14 nanti.!! Dengan izin Dia !

Demi untuk selamatkan Malaysia daripada kerakusan kuasa ; kefasadan ekonomi ,kezaliman zalimi orang asli , rasuah , ketirisan RM30Billion seperti yang dinyatakan oleh Auditor Negara, skandal 1MDB- IPIC ; songlap dana awam ; ke mana perginya hilang entah ke mana ! (kena bayar 2X ) ; Pendedahan " Department of Justice " ( DoJ ) Amerika; songlap dana rakyat 1MDB sebanyak RM14Billion ( 14 RIBU JUTA ) ; DIFARAID KEPADA : akaun peribadi MO1 ( Menteri Rahman Dahlan bilang ; MO1 itu NTR sendiri )sebanyak RM2.6Billion ; RM, Low dan anak tiri MO1 ) . Sehingga sekarang DoJ tiada bisa disaman oleh MO1 .Semuanya songlap wang " TAX-PAYERS " .( Rujukan: " Handbill " Pemuda Amanah Nasional ) .

Sementara rakyat susah papa kedana dipaksa bayar GST !! sebaliknya pula penguasa Singapura pula yang sita jet eksekutif Low di Air Port Singapura kerna membabitkan pembelian jet songlap dana rakyat 1MDB dan tangkap hukum dan penjara dan denda seorang bekas pengurus Bank Swiszerland yang dikatakan hakim; bersubahah songlap dana rakyat IMDB ? Dan DoJ bekukan semua aset " PENJENAYAH 1MDB " yang diperolehi daripada songlap dana awam 1MDB di Amerika !

RM40Billion hilang di Mongolia ; syarikat arang batu yang tiada wujud ! Ke mana perginya dana rakyat ??

Inilah pengkhianatan Parti 2H yang bersubahah dan berkonspirasi dengan keris telanjang mahu kekalkan keris telanjang berkuasa !! Yang zalim dan Kleptokratik songlap wang rakyat " BERBILION - BILLION ! ( " TAX-PAYERS' MONEY ) Sehingga hutang negara sekarang ini mencecah RM700Billion atau RM900Billion sekali interests!!

Yang mana bebanan hutang negara ini untuk menjamu serakah projek membazir dan kleptokrat yang songlap wang rakyat ini ! Rakyat yang susah yang dipaksa membayarnya ! Sedangkan mereka hidup senang dan kaya raya dan rakyat marhein dan sederhana dalam kesempitan hidup!.

.Kerna apa ??Angkara kefasadan Keris Telanjang !! Fikirkanlah secara rasional dan bertanggungjawab demi negara , anak bini , keluarga dan masyarakat di masa akan datang; yang mana keadaannya sudah cukup kritikal ; dengan lesapnya dana rakyat ; 1MDB, Tabung Haji . KWAP ( PENCEN ) , felda , Mara dsn . Wajid anda selamatkan Malaysia sekarang daripada kerakusan Ubn !!

Pengkhianatan Parti 2H terhadap perjuangan Islamis ini sudah pun berlaku; " JELAS DAN NYATA " !! . Sebagaimana terbukti di dalam muktamar Parti 2H sewaktu rasmi Muktamar Dewan Ulamak. MB Kelantan bilang ," apa perlunya di jatuhkan kerajaan BN sekarang ! " Nanti kerajaan sekular sosialis ( Dap ) akan perintah negara ! .

Demi untuk mengekalkan parti assobiyah jahiliyyah ( Nasionalis ) keris telanjang berkuasa yang juga; bukankah sebuah parti sekular ??

Dap tak bisa perintah Malaysia kerna kerusi parlimen di Malaysia cuma ada tak lebih daripada 86 kerusi sahaja .Macam mana nak perintah ;" Simple Majority " pun tak dapat .

Bahkan; inilah juga yang pernah di sebut oleh Presiden Parti 2H sendiri di Terengganu sebelum ini ; dengan menggunakan hujjah yang sama terhadap DAP yang dijadikan " Kambing Hitam " ( " Scape Goat " ) sekarang ini oleh Parti 2H !! .

Sahlah; ini semua " TEMBERANG POLITIK " Parti 2H yang bisa mahu kekalkan keris telanjang berkuasa !!: Menipu umat Islam . " KONGKALIKONG! " Tunggu apa lagi dalam Parti " PENGKHIANAT " Parti 2H ini lagi ?? " SUDAH TERANG LAGI BERSULUH !! " ( IT'S CRYTAL CLEAR ) Tiada perlu kepada pencerahan lagi !! Fikirkanlah .

Dengan kalahnya Keris Telanjang dan Parti 2H pada PRU14 nanti . Ramai pemimpin Islam yang berkaliber di dalam Amanah , Pkr , Bersatu bahkan di dalam Dap sendiri dalam Pakatan Harapan yang bisa memerintah Putrajaya selaku " Govt. in the waiting " selepas PRU 14 nanti ; dengan izin Dia ! Mereka ada ramai tokoh-tokoh Islam yang berpengaruh di dalamnya ( PH ) yang disokong massa; rakyat satu bangsa Malaysia dan tokoh kepemimpinan ummah yang lebih berwibawa lagi; TEGAS , BERANI DAN ADA PRINSIP PERJUANGAN ! "; yang lebih baik daripada calun keris Telanjang dan Parti 2H dengan izin Dia ! Rakyat bisa sokong Pakatan Harapan ; Satu Calun, Satu Logo, Satu Manifesto , Satu Pakatan dan Satu HARAPAN untuk tumpaskan Keris Telanjang dan Parti 2H pada PRU 14 nanti dengan izin Dia !! bersama Pakatan Harapan ( PH ) " Alla Hu Akbar ! " ...... Nasharrawy/29.8.14

UNDILAH SIAPA PUN PADA PRU 14 NANTI ;
" ASALKAN BUKAN UMNO PAS " ( ABUP ) !!

ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN . REGARDLESS OF RELIGION , RACE N ETHNIC !

AMANAH PAKATAN HARAPAN 4 PEACE, UNIVERSAL JUSTICE N HUMANITY LOVES N BROTHERHOOD! SAY NO RACIST !! FOR A " BENEVOLENT STATE 4 ALL " ALLA HU AKBAR ! " .

Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa


" Y  WHEN PAS IS NOW D LIKENESS OF A " DEAD MAN WALKING " NOW ??( DEAD PARTY !) 

KENAPA DAP DAN BERSATU TERARAH; TETAPI PARTI 2H TUKAR ARAH PERJUANGAN ; MAHU PARTI NASIONALIS ASSOBIYYAH JAHILIYYAH KERIS TELANJANG KEKAL BERKUASA PADA PRU14 ??

Siapa yang kitar semula ' Racist Political Game ' terhadap Dap ?? Dulu keris telanjang main isu rasis terhadap Dap . Sekarang tohmahan tradisi "Chauvinist " ( Pekauman ) itu dimain semula oleh boneka keris telanjang . Iaitu , Parti 2H ( Hadi Hashim ) . Kononnya Dap akan perintah Malaysia jika - keris telanjang tewas ( " Dethrone ) pada PRU 14 !

Inilah perangai dan mainan politik jahat Presiden Parti 2H ! Kenapa ? Dulu dia yang kata di Terengganu bahawa Dap tiada bisa perintah Putrajaya kerna kerusi Parlimen satu Malaysia cuma ada sebanyak 86 kerusi sahaja. " Simple majority" pun tak bisa perolehi .

Sekarang justeru berhujjah sedemikian kerana mahu Parti sekular nasionalis assobiyyah jahiliyyah Keris Telanjang kekal perintah Malaysia pada PRU 14 nanti . Bilang pula Dap akan bisa perintah Malaysia jika Parti sekuler nasionalis assobiyyah jahiliyyah keris telanjang tewas kepada Pakatan Harapan .

Semua orang tahu Dap bukannya parti " Chauvinist Cina " seperti tohmahan Parti 2H . Tetapi Parti 2H yang sekarang ini sudah menjadi lebih rasis lagi daripada Keris Telanjang dan Perkasam . Menaja isu perkauman dan tohmah Dap itu Parti perkauman . Sedangkan Dap adalah parti ' Multi -Racial ' seperti Pkr juga . Yang ada ramai pemimpin seperti Prof. Abdul Aziz Bari , Sasterawan Negara ; A. Samad Said , Zaid Ibrahim ( Bekas menteri undang-undang ) , Mejar ( B ) Zaidi , Zahril Khir Johari dan ramai lagi .

Apakah mereka ini semua " Cina " justeru kerna terlebih main isu " Chauvinism " . Hentikan jadi rasis Parti 2H kerna sudah tukar arah jadi perkauman bukannya ' Islamis' pula ini .Semata-mata kerna mahu Parti sekuler nasionalis assobiyyah jahiliyyah keris telanjang kekal berkuasa . Maka kenalah lebih perkauman daripada Keris Telanjang dan Perkasam sendiri .Kenapa Tukar arah pula ?? Kononnya Malaysia akan diperintah Dap jika Keris Telanjang kantoi pada PRU 14 nanti . Satu hujjah Parti 2H yang kekatunan dan bohongi umat Islam tanpa " Facts and Figures " .

Kerna apa ?? Jika Keris Telanjang dan bonekanya kalah dalam PRU 14 . Yang akan berkuasa perintah Putrjaya adalah PH yang terdiri daripada ramai tokoh-tokok pemimpin Islam dan bukan Islam yang berwibawa ; BERANI . TEGAS DAN ADA PRINSIP PERJUANGAN BUKANNYA TANPA ARAH SEPERTI PARTI 2H ( " LALANG " ) yang di hormati , disegani dan disokong oleh massa.

Mereka ini ramai sekali di dalam PH yang terdiri daripada Amanah ,Pkr , Bersatu dan juga dalam Dap sendiri ( Tidak seperti Mca yang sebenarnya parti yang bernansakan " Chauvinist " ) seperti keris telanjang juga !! .Parti " Lalang " ini mahu pula masuk " Coalition Govt ," selepas PRU14 ! Kenapa? Pastinya masuk Ubn kerna di dalam PH ada Amanah dan Dap. Nak masuk Ubn sekarang takut nampak sangat dan takut pengikutnya lari masuk Amanah ! Tunggu apa lagi sekarang ?? Masuk Amanah sekarang orang Parti 2H ! Fikirkanlah !!.

NTR dan Lim Kim Sai pernah cetuskan main isu perkauman yang dahsyat !! . Tapi pemimpin pembangkang yang ramai ditangkap ! Ini semua adalah " entrapment " perkauman yang sudah basi yang pernah dimainkan oleh Mca dan Keris Telanjang dahulu. !! Tapi sekarang cuba di " Recycle " pula oleh Presiden Parti 2H! terhadap Dap !! Mca dan Keris Telanjang bisa senyum saja melihat telatah lucu Presiden Parti 2H ini.Kerna apa ?? Yang bisa menipu pengikutnya hidup -hidup ! Sehingga deligasi dan pemimpin mereka langsung tiada sebarang kritikan langsung ke atas keris telanjang ; khususnya songlap dana awam dan kes wang hilang dan bayar 2X dalam kes 1MDB-IPIC ; melainkan melaknat amanah , pkr , bersatu dan Dap !! Kerna apa ?? Kerna semata-mata mahu keris telanjang berkuasa pada PRU 14 nanti. bisa " Comfort Zone " bersenggama dengnnya !!

Sudah terang lagi bersuluh ; " FIKH SIASAH " Parti 2H sudah bisa subahah dan konspirasi dengan kezaliman , kerakusan kuasa,kefasadan ekonomi dan perjuangan jahiliyah nasionalis keris telajang apabila ; Tim. Murshidul Amnya berkata , " Tak perlu lagi sekarang ini BN di jatuhkan " . Dengan menjadikan Dap sebagai " Kambing Hitam " akan bisa perintah Malaysia jika keris telanjang kalah ! Jika kalah bagus ! kerna PH yang bisa nanti berkuasa di Putrajaya dengan izin Dia . Kerna Keris Telanjang bisa kecundang dengan bonekanya Parti 2H sekali nanti dengan izin Dia pada PRU14 !

Mca yang menentang Hukum dan denda " Taazir " ( RUU355 ) bukan Dap kerna Mca yang bisa saman RUU355 di Mahkamah Tinggi . bukan Dap . Dap cuma mempertikaikan Hudud dari sudut perlembagan persekutuan yang perlu dipinda artikel 76 A terlebih dahulu dengan mendapat 2/3 majoriti sokongan " Law Makers " untuk memberi laluan kepada perlaksanaan Hudud. Justeru kerana, " Sharia' Court Law " Act 1965 tiada peruntukan untuk laksanakan " Sariqah " ( " Stealings ) dan " Hirabah " ( Armed Robbery ) . Kerna apa ?? Kerna ianya bukannya terletak di bawah bidangkuasa ( " Jurisdiction " ) Sharia' Court Law " Act 1965 kerna ianya adalah di bawah jurisdiksi" CRIMINAL LAW " . Yakni , di bawah bidang kuasa Perlembagaan Persekutuan !!

Bagaimana hendak diberikan laluan kepada Hudud ? Perlembagaan Persekutuan perlulah dipinda terlebih dahulu dengan 2/3 majoriti ; Khususnya artikel 76A Perlembagaan Persekutuan !!.
Denda RM100k dan Penjara 30 tahun bukanlah Hudud ; cuma Taazir sahja; undang-undang ciptaan Presiden Parti 2H . yang bisa dilhat tiada adil dan tiada ehsan . Yang bisa dibahas penambahbaikan RUU355 tersebut !! . Kerna apa? .Ianya tiada bisa menjadi kafir , murtad , munafik atau fasik kerna membahaskannya !! Yang lucunya di mana kah pula perginya " DERAF HUDUD " yang pernah digembar-gemburkan oleh Tim. MB Kelantan " By Hook or By Crook " !! partinya akan
laksanakan juga ! Cakap yang tiada " facts and figures

" . Hudud adalah permaianan politik Parti 2H dan Keris Telanjang untuk " Political Mileage " sahaja. bukan untuk sharia' pun sebenarnya ! . Ini terbukti apabila bagi ' Chance " bentang RUU355 2X pun tak bentang juga ! Dan bila bentang; Tiada dibenarkan sebarang perbahasan ! Siapa di belakang speaker ! Fikirkan dalam " main -wayang " ini ?? . Inilah kelicikan NTR tipu orang Parti 2h dan memperalatkan " Memperkudakan " parti 2h .

Akhirnya sukses juga kelicikan politik NTR i ) Hancurkan Pas ; jadi Parti 2H dan " BARUA" ( AGEN ) Keris Telanjang ii ) Tukar Arah Haluan perjuangan mahu parti nasionalis assobiyyah keris telanjang kekal berkuasa pada PRU 14 nanti .

Yakni,lari daripada pejuangan Pas asal seperti yang diasaskan oleh pejuang-pejuang Islamis " TULIN" YANG JUJUR, ISTIQAMAH DAN AMANAH INI ; dengan begitu perit dan susah payah sekali; MEMBERIKAN DIRI ,KELUARGA,MASA, HARTA DAN NYAWA !! ; Selama berdekad-dekad lamanya!! ; di dalam menempuh perlbagai - " TRIBULASI " perjuangan Islamis ! seperti yang diperjuangkan dan yang ditinggalkan oleh Yusuf Rawa , Fadzil Noor dan TOK GURU ! ; Dengan sekelip mata sahja hancur lebur begitu saja " Hadiah " agamawan " musang berjanggut " kepada parti sekuler nasionalis assobiyyah jahiliyyah sesat keris telanjang !! iii ) TUKAR ARAH ; dengan
MENUKAR " FIKH SIASAH" nya bisa jadikan Parti 2H ini ; " MEMBENARKAN PARTI 2H : pro dan senggama ; bersekongkol dengan perjuangan sesat nasionalis assobiyyah jahiliyyah keris telanjang lawan 3 penjuru pada PRU 14 ; bersama " PIGS " nya ; nama yang diberi selaku " BLOK GOBLOK BONEKA KERIS TELANJANG !! untuk kekalkan Keris Telanjang berkuasa . .
Dengan pecah undi KESATUAN Politik Baru Campuran Pembangkang ( PH ) dan iv ) Hancurnya Pakatan Rakyat ( PR ) seperti yang konspirasikan dalam ' Master Plan NTR dan " Kuda Trojan Keris Telanjang " dalam Pas !!; yang Pro presidennya yang pro keris telanajng !!- .Fikirkanlah .

Sebaliknya pula , Mahthir ambil arah yang betul . Tubuh Bersatu dan lawan Keris Telanjang bersama PH ! tiada seperti Parti 2H yang sudah mengkhianati perjuangan ; " Menukar Arah". !!

Syabas! kepada Amamah yang bisa meneruskan perjuangan Islamis " Generasi Baru " yang istiqamah kerna " ISLAM DAN RABB! " SEMATA- MATA ! Bukan kerna mana-mana Presiden yang bukan " Maksum " seperti Nabi . Dan bukan kerna mana-mana " Parti " yang bukan agama ; cuma sebagai mekanisma politik sahja .
Syabas kepada Dap dan Pkr yang kekal di dalam PH yang bisa menjadi bertambah kuat dan utuh dengan adanya Amanah dan Bersatu untuk bersama-sama berada di " ARAH YANG BETUL " mahu tumpaskan Keris Telanjang dan bonekanya ( Parti 2H ) dalam PRU 14 nanti dengan izin Dia ! Tidak seperti Parti 2H yang sudah " HILANG ARAH " ( " DERAILMENT " ) . Fikirkanlah................. Nasharrawy/30.417

UNDILAH SIAPA PUN PADA PRU 14 NANTI ! ;
" ASAL BUKAN UMNO PAS! " ( ABUP ) !!
ALLA HU AKBAR ! " ISLAM RAHMATANLIL'ALAMIN !

AMANAH PAKATAN HARAPAN 4 UNIVERSAL JUSTICE ! PEACE N HUMANITY LOVES N BROTHERHOOD ! " . 4 A " BENEVOLENT STATE " 4 ALL. " ALLA HU AKBAR ! ".

By: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/8287-dap-cauvinis-bersatu-tiada-arah-kata-hadi-di-muktamar
KENAPA " PAS " SEKARANG SUDAH MATI KERNA YANG ADA SEKARANG ADALAH " KLON KERIS TELANJANG " YANG MENGGUNAKAN JENAMA " PARTI 2H " ( HADI HASHIM ) ; " IT'S LIKE A " DEAD MAN " WALKING " NOW !!! ( " A DEAD PARTY ! " ); MATINYA ROH JIHAD DAN ROH PERJUANGAN ISLAMIS !!
http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/8299-pkr-dap-lupa-jasa-pas-dakwa-anak-abdul-hadi
KENAPA KEMENANGAN PR DAHULU BUKAN KEMENANGAN SOLO MANA-MANA KOMPONEN TAPI KEMENANGAN PR DALAM " WIN-WIN SITUATION " ??

Contohnya kemenangan PasPakatan Rakyat di Parlimen Temerloh adalah dengan bantuan Mat Sabu turun bekempen ke pengundi Cina bersama Dap tolong bantu calun PR . Begitulah juga dengan kemenangan MP Gelang Patah ; Dap Pakatan Rakyat adalah dengan bantuan Pas untuk bantu calun PR . Tiada satu parti pun yang bisa dakwa bahawa partinya menang secara solo dan bukan PR yang menang dalam PRU 13 yang lalu ! " This is ridiculous: It' a plain facts !! ".

Siapakah parti yang opportunis yang sebenarnya ? Sewaktu mesyuarat Majlis Presiden PR dahulu untuk tentukan Wan Azizah dan Azmin Ali sebagai calun PR yang dipersetujui oleh Majlis Presiden. Siapa kah yang menjadi opportunis kemukakan nama-nama daripada partinya sendiri sebagai calun-calun MB ?

Kenapa Ketua Pemuda parti 2H yang baru tiada tanya Presidennya sendiri ! Siapakah bapa opportunis dan tiada jujur dan amanah kepada Majlis Presiden PR mengambil kesempatan ke atas kepentingan politiknya sendiri ??

Mengapa rasa Islam itu milik parti kamu secara ekslusif kah ?? ; parti lain semua tiada memperjuangkan Islam !! . Parti bukan agama ; cuma instrumen politik sahaja . Semua orang ada menyumbangkan dan ada jasa mereka masing-masing kepada kepada Islam ; yang wajar dirai !!. Apakah tokoh -tokoh seperti Penasihat Pkr , Pengerusi Bersatu dan Presiden Amanah dan Penasihat -Penasihat Amanah itu ( Mentornya ) ; tiada apa-apa kontribusi langsung kepada Islam di negara ini ?

Bahkan, kenapa Orang No 4 dalam Majlis Ulamak Islam Sedunia pun bisa memperlekehkan bossnya sendiri ; Sheikh Yusuf Qardhawi sebagai tiada bisa mendengar lagi dan tiada bisa melihat dengan baik . Semata-mata kerna untuk mencari hujjah kepermergiannya ke Syria dalam dalam keadaan negara tersebut dalam kancah peperangan proksi Amerika dan Russia; apabila dilarang oleh Bossnya itu !! Dalam MUIS ; orang No 2nya adalah " Setiausaha Agong " bukannya dipanggil Timbalan Presiden !! .

Apakah ini sikap dan syaksiyyah seorang tokoh dan pemimpin Islam . Di dalam negeri ; bisa saja " MELAKNAT" siapa saja yang khilaf pendapat dengan beliau . Dengan ' Laknatan " seperti " anjing gila , keldai , babi, serigala , barua , tahi dan dan entah apa lagi laknatnya !!Apakah pendakwah bisa laknat orang ??.

Ambillah iktibar dengannya selaku ketua pemuda parti 2H ini ; walaupun membabitkan Presiden kamu sendiri . Kerna mana-mana Presiden; mana pun tiada bisa jadi " Maksum " seperti Nabi !! . Fikirkanlah.

Dalam keadaan ada " tahaluf siasi " pun ; partinya bisa dapat nombor yang tercorot sekali dalam PRU 13 yang lalu dan kecundang di Terengganu dan Kedah !

. Bagaimana bisa memerintah putrajaya secara solo !!
Melainkan menjadi Keris Telanjang di luar UBN ; bersama " PIGS"nya nama yang diber! . Dan " Mutual Undersanding " dengan Keris Telanjang; " faraid " Trengganu ,Kelantan , Kedah dan Selangor kepada Parti 2h dan selainnya " diberikan " kepada Keris Telanjang sebagaimana yang ditegaskan oleh Presiden Parti 2h itu dalam bukti VCD yang asal dan asli !.

Bukti yang terkini ; Keris Telanjang adalah Parti 2H dan Parti 2H adalah Keris Telanjang ada; di dalam sandiwara " Main-Wayang " kedua -dua parti tersebut . Apabila i ) NTR bilang; sekarang ini tiada menjadi kesalahan kalau orang Keris Telanjang undi calun Parti 2H pada PRU 14 nanti . dan ii ) Mengapa Timbalan Murshidul Am Parti 2H menegaskan dalam Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H 2017 bahawa, " TAK PERLULAH TUMBANGKAN BN SEKARANG INI " !!

Kerna apa ? Parti 2H Sudah bertekad mahu kekalkan Keris Telanjang " BERKUASA " !! . Ini lah " Fikh Siasah " nya sekarang yang sudah " TUKAR HALUAN " ( " DERAILMENT " ) ; bisa sokong Pemimpin yang zalim jangan letak jawatan PM yang ' KLEPOKRATIK ' songlap dana awam !! dan " Taksub : kepada Presiden yang bukan " Maksum " . Justeru kerana, " Pas" sudah mati kerna sudah jadi " KLON KERIS TELANJANG " sekarang ini menggunakan jenama " Parti 2H " ( Hadi Hashim ) ! .

Itu lah hakikat yang sebenarnya berlaku mutakhir ini . " Sudah terang lagi bersuluh " . " It's crytal clear now after the Muktamar !! . Fikirkanlah pengikut parti 2H secara rasional !! . Politik matang dan strategi apakah ini menjadi " Klon Keris Telanjang " ( Bonekanya !! ) .Satu perangkap ( " entrapment " ) NTR tipu ummah dan pengikutnya sendiri !!


Tunggu apa lagi dalam " Pas" !! yang sudah mati itu .Meminggirkan perjuangan asal Pas ; perjuangan Islamis ; yang diasaskan oleh pejuang Islamis Yusuf Rawa ( Bapa Mujahid Rawa ), Fadzil Noor ( Bapa Faiz Fadzil ) dan TOK GURU ( Bapa Nik Omar ) . Buktinya, tiada lagi sekarang ini suara- suara perjuangan seperti i ) " Membendung fahaman nationalis sekular assobiyah jahiliyyah keris telanjang " dan ii ) " Bangun menentang kezaliman keris Telanjang " ; langsung tiada kedengaran lagi dalam Muktamar Parti 2h sekarang ini .Sebaliknya laknat PH saja yang tahu ? Kenapa tak ada standard bermuktamar langsung ?? " SORRY ! " NO QUALITY AT ALL "

Kerna apa ?? Kerna sudah bisa senggama ; "KOMPLOTAN dan KONSPIRASI JAHAT " dengan lawan politik dan " FITNAH " PERJUANGAN ; bisa menjadi " KLON KERIS TELANJANG " mutakhir ini ." KERIS TELANJANG ADALAH PARTI 2 H ; PARTI 2H ADALAH KERIS TELANJANG !! SATU UNDI KEPADA PARTI 2H; ADALAH SATU UNDI KEKALKAN KERIS TELANJANG ; PENGUASA YANG ZALIM DAN ASSOBIYYAH ITU BERKUASA ! Fikirkanlah ...... Nasharrawy/30.4.17

Nasharrawy Rawaan

SENSASI ABAD INI !! " TUNGGU SAJA " TAHALUF SIASI " KERIS TELANJANG -PARTI 2H ( HADI HASHIM )  SECARA RASMI NANTI ( TERSURAT ! )  JIKA TIDAK PUN TERSIRAT  !! DALAM DRAMA KOMPLOTAN DAN SIRI KONSPIRASI MEREKA MENIPU UMMAH DAN JADIKAN PARTI 2H SEBAGAI " KLON KERIS TELANJANG " !! DEMI UNTUK KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA DENGAN MENJADIKAN PARTI 2H SEBAGAI BARUANYA ( AGEN !! ) PERHATIKANLAH ......... Nasharrawy

UNDILAH SIAPA PUN PADA PRU 14 NANTI !;
" ASAL BUKAN UMNO PAS !! " ( ABUP ) !

" ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN " PAKATAN HARAPAN 4 ALL " ; JUSTICE 4 ALL !! .

AMANAH PAKATAN HARAPAN 4 UNIVERSAL PEACE! ; LOVES N HUMANITARIAN BROTHERHOOD 4 ALL !! SAVE MALAYSIA !!
" ALLA HU AKBAR !! " By: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa


KENAPA G18 TINGGAKAN PAS ??
G18 tinggalkan Pas bukan kerna tewas dalam pemilihan . Akan tetapi, kerna Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) sendiri yang suruh orang yang khilaf pendapat dengannya keluar Pas !! .Bahkan, yang sebenarnya sekarang ini Pas yang sudah tewas . Kerna apa ??
Berjaya fitnah kepada golongan Profesional mengunakan pentas parti ; " Multaqa Ulamak " burukkan mereka supaya tiada terpilih berserta dengn " CAI LIST " nya dalam Muktamar pemilihan dahulu . NTR cukup gembira kerna sukses hantar " Kuda Trojannya "ke
 dalam Pas dahulu untuk singkirkan musuh ketatnya yang  paling berani ,tegas dan banyak mengkritik kefsadan dan kerakusan NTR dan Keris telanjang !! . Yakni, golongan Profesional . Politik dan strategi apakah parti 2H Ini ?? Yang dikatakan Politik matang dan selasa ( " Comfort Zone " senggama dengan keris Telanjang ) . Apabila sudah " TUKAR ARAH DAN TUKAR HALUAN " ; LARI DARIPADA PERJUANGAN PAS ASAL !! ( " DERAILMENT " ) .
Ini terbukti , sudah terang lagi bersuluh dengan penegasan Tim Mushiduil Am ; Parti 2H di dalam Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H , 2017 . Dengan menegaskan bahawa , " TAK PERLULAH LAGI  KITA JATUHKAN BN SEKARANG INI ! ". Kerna apa ?? Parti 2H sudah " TUKAR " FIKH SIASAH" nya daripada perjuangan Islamis Pas dahulu yang menentang perjuangan nasionalis sekular assobiyyah jahiliyyah keris terlanjang dan kezaliman Keris telanjang !! . Kepada sokong Penguasa yang zalim keris telanjang jangan letak jawatan PM  dan assobiyyah !!


Kerna apa ?? Kerna  Mahu kekalkan keris telanjang berkuasa !! Bukti suatu PENGKHIANATAN YANG JELAS DAN NYATA ; MENGKHIANATI PAS DULU DAN AHLINYA YANG SETIA DAN TULUS ; KERNA APA ?? KERNA DI TUPU DAN MENJADI MANGSA PEMIMPINNYA YANG JUAL AGAMA KERNA PEPENTINGAN SENDIRI SELAKU " AGAMAWAN MUSANG BERJANGGUT " ( PSEUDO SCHOLARS !! " .  YANG BISA BIKIN " U-TURN " !!  . NTR PASTINYA SENYUM LEBAR DEK KERNA POLITIK LICIKNYA SUKSES ; PECAHKAN PAS DAN PECAHKAN PAKATAN RAKYAT DENGAN PERMAINAN HUDUDNYA BERSAMA " KUDA TROJEN " NYA DALAM PIMPINAN PAS DULU DAN PARTI 2H  SEKARANG ! TUNGGU APA LAGI DALAM PARTI 2H SETELAH PENGKHIANATAN INI SEMUA BERLAKU DEPAN MATA BUKANNYA FITNAH ?? FIKIRKANLAH .!!
Shabas ! kepada G!8 yang telah mengambil arah tuju dan haluan pendekatan ( " approach " ) yang betul dan tepat dengan menubuhkan PARTI AMANAH ; tepat pada waktu dan situasinya yang kondusif . Demi untuk selamatkan perjuangan Islamis dan menyambung perjuangan , perit pahit , kesusahan dan tribulasi perjuang dan pemimpin yang terdahulu yang tulus, iklhas dan itiqamah mempertahankan perjuanagan Islamis yang suci murni itu. Yang menghadapi i mehnah perjuangan seperti yang pernah di lalui oleh Yusuf Rawa . Fadzil Noor dan TOK GURU .
Begiru juga dengan mereka;   seperti apa yang berlaku dan trajedi pembunuhan kejam di " MEMALI " . Telah melalui segala " TRIBUILASI " DAN MEHNAH PERJUANGAN !! MEMBERIKAN DIRI , KELUARGA, MASA , HARTA DAN NYAWA MEREKA DEMI ISLAM DAN RABB !! BUKAN KERNA PARTI YANG BUKAN AGAMA TAPI CUMA INTSRUMEN POLITIK SAHJA DAN BUKAN KERNA PRESIDEN YANG BUKAN " MAKSUM " SEPERTI NABI ; KERNA BISA BIKIN KESALAHAN !!. AKAN TETAPI SEMATA-MATA KERNA " ISLAM DAN RABB! " .
CONTOHNYA ; SEPERTI PRESIDEN PERTAMA YANG BISA MASUK KERIS TELANJANG DAN MEREKA YANG TUBUH BERJASA DAN HAMIM. BISA PULA SUBAHAH DAN  SENGGAMA ( " CONFORT ZONE ") DENGAN KERIS TELANJANG !! SEPERTI APA YANG BERLAKU KEPADA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) SEKARANG INI . !!  CUMA TAKUT NAK MASUK UBN SEKARANG ! KERNA APA ?? KERNA KHUATIRI PENGIKUT AKAN LARI MASUK AMANAH !!
Perkara ini terserlah dengan kenyataan Tim Murshidul Am seperti di atas dan TITM dan Dr. Zuh bisa pula menegaskan sebelum ini bahawa Parti 2H bisa bersedia masuk " Coalition Govt." ( Kerajaaan Caumpura ) selepas PRU 14 . Selaku boneka dan barua ( agen ) keris telanjang yang bisa lawan 3 penjuru nanti .. Kerna apa ?? .
Demi untuk kekalkan keris telanjang berkuasa . Yang dimaksudkan itu adalah masuk Ubn . Kerna bukannya PH yang di dalamnya ada Amanah , Bersatu dan Dap !! . Mengapa pengikutnnya bisa mudah sekali tertipu dek " Kuda Trojan " keris telanjang " dan agamawan " MUSANG BERJANGGUT " itu di dalam Parti 2H sekarang ini. ?? Mereka ini, pastinya tiada seperti Yusuf Rawa , Fadzil Noor dan TOK GURU ! Yang bisa istiqamah dengan " PERJUANGAN ISLAMIS " ( Pas Asal ) sampai akhir hayat mereka !!
Alhamdulillahu , ,mereka adalah tokoh-tokoh perjuangan Islamis yang ' TULIN ' TULUS , IKHLAS DAN ISTIQAMAH " yang terbukti tiada bisa " LARI "  daripada perjuangan asal Islamis ( Pas dulu ? ) . Dan bisa menjadi inspirasi , dorongan , semangat ; BERANI, TEGAS , JUJUR DAN AMANAH ISTIQAMAH DALAM PERJUANGAN ISLAMIS KERNA ' ISLAM DAN RABB! '' SEMATA-MATA BUKAN KERNA YANG SELAINNYA DENGAN IZIN DIA ! Kepada generasi baru perjuangan Islamis yang di pimpin oleh " PARTI AMANAH ". ; Perjuangan Islam yang tiada bisa putus;  kerna disambung oleh pejuang Islamis generasi baru Islam melalui wadah " PARTI AMANAH " dengan izin Dia ! MENENTANG KERIS TELANJANG DAN BARUANYA ( AGEN ) ; IAITU , PARTI 2H PADA PRU 14 ; NANTI DENGAN IZIN DIA BERSAMA " KESATUAN " GABUNGN POLITIK BARU CAMPURAN PEMBANGKAN ATAU PH  ! ( PAKATAN HARAPAN )

PENASIHATNYA : DR. MAHTIR DAN ANWAR IBRAHIM DAN PENGERUSINYA  WAN AZIZIAH SERTA. TIM PENGERUSI MAT SABU , MUHYIDDIN DAN LIM GUAN ENG !  GABUNGAN PIMPINAN DAN PARTI YANG MANTAP DAN DIGERUNI NTR ; KERIS TELANJANG DAN PARTI 2H !!...... Nasharrawy/2/5/17
UNDILAH SIAPA PUN PADA PRU 14 NANTI : 
" ASALKAN BUKAN UMNO PAS !! " ( ABUP ) !

" ISLAM RAHMATANLIL'ALAIM . PH 4 ALL ! JUSTICE 4 ALL " REGARDLESS OF RELIGION , RACE N ETHNIC ! " " SAVE MALAYSIA FROM BN VULTURES !! "
AMANAH PAKATAN HARAPAN 4 UNIVERSAL JUSTICE ! PEACE N HUMANITARIAN LOVES N BROTHERHOOD 4 ALL BY HIS GRACE !
" ALLA HU AKBAR ! ""
http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/15-berita/8318-nasrudin-gagal-jadi-naib-presiden-pas

KENAPA KUASA POLITIK BUIKANNYA DI TANGAN KERIS TELANJANG ATAU PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ??


YANG MENENTUKAN KUASA POLITIK DI MALAYSIA BUKANNYA KERIS TELANJANG ATAU PARTI 2H ( HADI HASHIM ) !! KERNA APA ? KERNA YANG MENETUKANNYA ADALAH SUARA PENGUNDI ISLAM PADA KESELURUAHNYA ; BUKAN MANA-MANA PARTI YANG TERTENTU !! YAKNI, . BUKANNYA RAKYAT KENA PILIH KERIS TELANJANG ATAU PARTI 2H ? TAPI RAKYAT BISA PILIH PAKATAN HARAPAN ATAU UBN ( YANG TERKANDUNG DI DALAM PARTI2H ( HADI HASHIM ) !!
KENAPA PENGUNDI MUSLIM PERLU PILIH AMANAH PAKATAN HARAPAN BERSAMA BERSATU , PKR DAN DAP ? BUKAN KERIS TELANJANG UBN BERSAMA BARUANYA ; PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ?? KERNA APA ?
 SATU PARTI KORUP ( KERIS TELANJANG ) DAN SATU LAGI PARTI YANG MAHU KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA SEPERTI KATA TIM, MURSHIDUL AM PARTI 2H ,DALAM MUKTAMAR DEWAN ULAMAKNYA 2017 . BAHAWA,  " TAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG INI " . SUDAH TERANG LAGI BERSULUH ! PARTI 2H ADALAH BARUA ( AGEN ) KERIS TELANJANG YANG AKAN BISA LAWAN 3 PENJURU UNTUK PECAH UNDI PH ; DEMI UNTUK KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA !! JUSTERU ITU:
UNDILAH SIAPA SAJA DLAM PRU 14 NANTI ; 

" ASALKAN BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP ) .
 "
KEMENANGAN UNTUK PH BERKUASA DI PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA ! ....... Nasharrawy/3.5.17
" ALLA HU AKBAR ! "
KENAPA PARTI BUKAN AGAMA DAN MANA-MANA PRESIDEN BUKAN " MAKSUM "


PARTI BUKANLAH AGAMA; CUMA INSTUMEN POLITIK SAHAJA !! PRESIDEN MANA-MANA PARTI PUN BUKANLAH " PERFECT " DAN " MAKSUM " SEPERTI NABI; TIADA BIKIN SEBARANG KESILAPAN ATAU KESALAHAN LANGSUNG ! MENJADI " PENGLAKNAT " PULA KEPADA SEMUA ORANG YANG KHILAF PENDAPAT DENGANNYA DENGAN MELAKNAT MEREKA SEBAGAI SETAN KECIL , SETAN BESAR , BARUA , KELDAI , ANJING GILA , SERIGALA , BABI; SEANIKA JENIS BINATANG DALAM ZOO DAN TAHI.
BUKAN LAH SYAKSIYAH DAN AKHLAK SEORANG PENDAKWAH DAN PEMIMPIN SESEBUAH GERAKAN ISLAM !!
FADZIL NOOR PERNAH BILANG , " PAS NI NAK PERINTAH " PONDOK " KAH MALAYSIA !! . TIADA SEBUAH PUN PARTI POLITIK DI MALAYSIA INI YANG BISA PERINTAH PUTRAJAYA SECARA SOLO ! MELAINKAN IANYA BISA MENJADI BARUA ( AGEN ) PARTI PENGUASA PUTRAJAYA !
SEPERTI YANG DINYATAKAN OLEH TIM. MURSHIDUL AM PARTI 2H ( HADI HASHIM DALAM MUKTAMAR DEWAN ULAMAK PARTI 2H 2017;  BAHAWA, " TAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG INI " .KENAPA TAK MASUK BN ?? KERNA TAKUT PENGIKUTNYA ; RAMAI LAGI YANG CABUT LARI MASUK AMANAH !! YANG SUDAH PUN BERLAKU SEKARANG INI SETELAH MELIHAT PARTI 2H MAHU KEKALKAN KERIS TELANJANG DALAM PRU 14 NANTI !
PARTI BARUA INILAH SELAKU AGEN PARTI PENGUASA PUTRAJAYA YANG MAHU BERTANDING 3 PENJURU DALAM PRU 14 NANTI . DAN TOLAK MENYERTAI " KESATUAN " GABUNGAN POLITIK BARU PARTI CAMPURAN PEMBANGKANG ( PH ) ; MAUPUN UNTUK KOMPROMI KERUSI DENGAN PH . SUPAYA BISA BERLAKU " STRAIGHT FIGHT " ( SATU LAWAN SATU ) UNTUK TUMPASKAN KERIS TELANJANG PADA PRU 14 DENGAN IZN DIA !
NAMUN . PH DENGAN KEKUATAN SEMANGAT BARU DAN LEGASI NEGARAWAN ULUNG MAHTHIR YANG MENYERTAI PH BERSAMA BERSATU ; BISA BERSATU DENGAN AMAHAH , PKR DAN DAP DALAM PH . UNTUK TUMPASKAN KERIS TELANJANG ( PARTI KORUP ) DAN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ; ( PARTI BARUA /AGEN DAN BONEKA );DENGAN IZIN DIA . KERNA  PARTI TERSEBUT  MAHU KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA PADA PRU 14.!
SEKALIPUN JIKA TERPAKSA HADAPI 3 PENJURU ; PH BISA TUMPASKAN PARTI BARUA ( AGEN ) INI DAN " POLITICAL MASTERNYA " ; NTR KERIS TELANJANG YANG LICIK BERPOLITIK ITU .' MENIPU DAN MEMPERKUDAKAN PARTI 2H ; PADA PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA ! KERNA APA ? RAKYAT SUDAH PEKA DAN SEDAR AKAN APA YANG SEDANG BERLAKU !! " POLITICAL GAME AND IT'S DRAMA " !! SUDAH PUN TERSERLAH DENGAN BEGITU JELAS DAN NYATA SEKALI !!!
SUDAH TERANG LAGI BERSULUH ! TUNGGU APA LAGI DI DALAM PARTI 2H ??? FIKIRKANLAH SECARA RASIONAL ; TIADA JUMUD; DENGAN FIKIRAN YANG TERBUKA ,BERANI DAN TEGAS DAN BERPRINSIP PERJUANGAN ISLAMIS ; SEPERTI YANG DITUNJUK OLEH PEJUANG ISLAMIS YANG ANTI ASSOBIYYAH DAN KEZALIMAN ; SEPERTI BEKAS PEMIMPIN KITA : YUSUF RAWA, FADZIL NOOR DAN TOK GURU ! YANG BISA DICONTOHI YANG TULUS DAN ISTIQAMAH DALAM PERJUANGAN ISLAMIS SAMPAI AKHIR  HAYAT MEREKA !! JUSTERU ITU : ........ Nasharrawy/3.5.17
UNDILAH SIAPA PUN PADA PRU 14 NANTI ;
" ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP ) !!

" ALLA HU AKBAR ! ""
http://malaysiadateline.com...( index.php/berita-list/16-berita-utama/8340-muktamar-pas-gagal-kata-mahfuz )SUFISM OF D NEW MILLENNIUM By: Nash Ar-Rawy ( Nasharrawy )


 PAGE 02 ; SUFISM OF D NEW MILLENNIUM ; By: Nash Ar-Rawy 

  PAGE 04: SUFISM OF D NEW MILLENNIUM : By: Nash Ar-Rawy 

 PAGE 03 : SUFISM OF D NEW MILLENNIUM: By: Nash Ar-Rawy 


PLS C : www.nasharrawy10.wordpress.com ( Sufi )

SALAMUN QAULAMMIRRABBIRRAHIM !
KENAPA " FIKH SIASAH " PERLUKAN MAQASID SHARIA' YANG BISA KONDUSIF ANTARA KEDUANYA ?? ( CNP ) ; http://malaysiadateline.com/index.php/rencana-list/8348-pas-dan-maqasid-syariah

Syariah diturunkan untuk memastikan manusia mencapai kebaikan. Ekoran itu, syariah dan maqasid syariah perlu berjalan seiringan. Ini kerana, syariah tanpa maqasid syariah, akan memberi implikasi pengamalan syariah tidak memberi kebaikan kepada manusia.

Bagi orang yang cenderung kepada syariah tanpa maqasid syariah akan menekankan perlaksanaan tanpa melihat kepada implikasi kebaikan, malahan jika melahirkan keburukan pun tidak mengapa, dan tetap meletakkan kepercayaan bahawa ia sudah mendapat pahala.

Khawarij adalah kalangan yang menekankan perlaksanaan syariah, dengan abaikan kepentingan mencapai kebaikan kepada manusia. Ekoran itu, ketika berlawan dengan Saidina Ali, mereka membaca al-Quran, iaitu ayat “tiada hokum kecuali hokum Allah”(Surah al-An’am, ayat 57; Surah Yusuf ayat 40 dan 67), “barangsiapa yang tidak berhukum dengan hokum Allah, maka dia adalah kafir” (Surah al-Maidah, ayat 44).
Namun, memandangkan mereka mengabaikan tujuan perlaksanaan syariah untuk mencapai kebaikan kepada manusia, menyebabkan Saidina Ali mengeluarkan perkataan popular, “perkataan itu adalah benar, sedangkan tujuannya adalah kebatilan”.

Di Malaysia, menerusi banyak kenyataan pimpinan Pas, kelihatan mereka akan negative dengan pendekatan maqasid syariah ketika mereka bercakap berkenaan syariah. Dengan pendekatan ini, sudah pasti memberi banyak kesan buruk pada masyarakat. Atas nama perlaksanaan syariah, tidak semestinya memberi implikasi tindakan selaras dengan syariah. Hal ini pernah terjadi pada Khawarij dahulu, dan terbaru diamalkan oleh ISIS di Syria dan Iraq.

Pendekatan tanpa maqasid syariah ketika bercakap soal syariah bakal melahirkan banyak bahaya kepada umat. Sudah pasti, lebih bahaya jika diamalkan di Malaysia, sebuah Negara yang mempunyai peratusan bilangan rakyat muslim dan non muslim hampir setara.

Antara bahaya-bahaya itu adalah seperti berikut;

Pertama, akan wujud peperangan persenjataan yang melibatkan nyawa antara muslim dan orang bukan Islam. Mereka bakal merujuk kepada firman Allah;

فَإِذَا انْسَلَخَ الْأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكِينَ حَيْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ فَإِنْ تَابُوا وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ فَخَلُّوا سَبِيلَهُمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ

“Apabila sudah habis bulan-bulan Haram itu, maka bunuhlah orang-orang musyrikin itu dimana saja kamu jumpai mereka, dan tangkaplah mereka. Kepunglah mereka dan intailah ditempat pengintaian. Jika mereka bertaubat dan mendirikan sholat dan menunaikan zakat, maka berilah kebebasan kepada mereka untuk berjalan. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi maha Penyayang” (Surah al-Taubah, ayat 5)

فَإِنْ تَوَلَّوْا فَخُذُوهُمْ وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَلَا تَتَّخِذُوا مِنْهُمْ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا

“Maka jika mereka berpaling, tawan dan bunuhlah mereka di mana saja kamu menemuinya, dan janganlah kamu ambil seorangpun di antara mereka menjadi pelindung, dan jangan (pula) menjadi penolong” (Surah al-Nisa’, ayat 89)

Tanpa maqasid syariah, ayat ini bakal digunakan untuk lakukan serangan persenjataan dan pembunuhan terhadap orang bukan islam. Terutama, ayat perang adalah suruhan, sedangkan kaedah usul al-Fiqh menyatakan bahawa sesuatu suruhan adalah wajib.

Justeru, melihat al-Quran tanpa maqasid syariah, menjadikan kesimpulan bahawa perangi orang bukan islam adalah wajib di Malaysia. Keadaan ini sudah pasti bercanggah dengan maqasid syariah. Ini kerana, dari sudut maqasid syariah, sesuatu ayat perlu dilihat pada konteks tertentu disamping kepentingan sesuatu perlaksanaan syariah adalah memberi kebaikan kepada rakyat dan menolak sebarang elemen dan unsur kerosakan dari tertimpa kepada rakyat. Ekoran itu, dalam konteks Malaysia perangi orang bukan islam tidak boleh dilaksanakan, malahan haram kerana ia boleh memberi implikasi buruk kepada rakyat.

Kedua, berdasarkan kepada syariah tanpa maqasid syariah, sudah pasti pengamalan bughah mendapat tempat. Ini kerana, pengamalan bughah ini terdapat dalam al-Quran, iaitu firman Allah;

إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا أَنْ يُقَتَّلُوا أَوْ يُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُمْ مِنْ خِلَافٍ أَوْ يُنْفَوْا مِنَ الْأَرْضِ ذَلِكَ لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

“Sesungguhnya pembalasan terhadap orang-orang yang memerangi Allah dan Rasul-Nya dan membuat kerusakan di muka bumi, hanyalah mereka dibunuh atau disalib, atau dipotong tangan dan kaki mereka dengan bertimbal balik, atau dibuang dari negeri (tempat kediamannya). Yang demikian itu (sebagai) suatu penghinaan untuk mereka didunia, dan di akhirat mereka beroleh siksaan yang besar” (Surah al-Maidah, ayat 33)

Ayat ini, memberi gambaran pengamalan bughah boleh dikenakan hukuman bunuh, atau disalib, ayat memotong tangan dan kaki secara bersilang atau buang kawasan. Tanpa maqasid syariah, pengamalan hukuman bughah akan memberi implikasi wujud kerosakan dalam pentadbiran sesuatu negara yang mengamalkan sistem demokrasi dan konsep negara bangsa seperti Malaysia.

Dari sudut maqasid syariah, sesuatu perlaksanaan syariah perlu dilihat kepada faktor konteks dan waqie disamping perlaksanaan itu hendaklah dilihat implikasi kebaikan kepada rakyat. Contohnya perangi orang bukan Islam, seperti dalam kupasan di atas.

Ekoran itu, dari sudut maqasid syariah, dalam kerangka negara demokrasi dan sistem negara bangsa, hukuman bughah tidak boleh dilaksanakan, walaupun termaktub dalam nas, sedangkan pendekatan ini sudah bercanggah dengan pendekatan syariah tanpa maqasid syariah.

Ketiga, dengan melihat syariah tanpa maqasid syariah, sudah pasti pengamalan yang bakal dilaksanakan adalah hukum hamba. Ini berdasarkan kepada firman Allah;

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَحْلَلْنَا لَكَ أَزْوَاجَكَ اللَّاتِي آتَيْتَ أُجُورَهُنَّ وَمَا مَلَكَتْ يَمِينُكَ مِمَّا أَفَاءَ اللَّهُ عَلَيْكَ

“Hai Nabi, sesungguhnya Kami telah menghalalkan bagimu isteri- isterimu yang telah kamu berikan mas kawinnya dan hamba sahaya yang kamu miliki yang termasuk apa yang kamu peroleh dalam peperangan yang dikaruniakan Allah untukmu” (Surah al-Ahzab, ayat 50)

Lebih parah lagi, hamba boleh disetubuhi tanpa proses pernikahan. Ini berdasarkan kepada firman Allah;

وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ * إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ

“Dan orang-orang yang memelihara kemaluannya * kecuali terhadap isteri-isteri mereka atau hamba-hamba yang mereka miliki, maka sesungguhnya mereka dalam hal ini tiada tercela” (Surah al-Ma’arij, ayat 29 – 30)

Tanpa maqasid syariah, pengamalan perangi persenjataan terhadap orang bukan islam boleh diamalkan dalam konteks Malaysia. Justeru, dengan wujud pengamalan perang, sudah pasti tawanan perang boleh dijadikan sebagai hamba.

Dari sudut maqasid syariah, pengamalan ini sudah pasti tidak boleh diamalkan, kerana dalam maqasid syariah, sesuatu ayat perlu dilihat pada konteks ayat yang konteks ayat terbabit menggambarkan proses penghapusan penghambaan disamping dalam maqasid syariah, ada keperluan melihat kepada beberapa perkara dasar yang ditekan dalam maqasid syariah, iaitu dasar kewajipan menjaga imej agama islam dan dasar Islam datang hapuskan budaya perhambaan, menjadikan pengamalan perhambaan tidak boleh diamalkan langsung.

Pendekatan maqasid syariah tidak wajar ditolak, kerana tanpa maqasid syariah, syariah bukan proses memberi kebaikan kepada manusia, tetapi akan melahirkan kerosakan dalam masyarakat. Ini sudah pasti memberi bahaya kepada manusia.

Ekoran itu, disamping syariah, melihat kepada maqasid syariah adalah perlu. Bukan sekadar manusia jadi baik, dengan maqasid syariah, syariah akan dihormati dan mampu menarik kaum bukan Islam kepada Islam.

Persoalannya timbul;

Pimpinan Pas kelihatan tidak mesra Maqasid Syariah ketika bercakap soal perlaksanaan al-Quran dan hadis atau syariah, malahan lebih parah lagi, mereka memandangkan sinis pada pendekatan maqasid syariah dan menuduh dengan pelbagai tuduhan negative. Justeru, apa jaminan Pas bahawa Pas tidak mahu laksanakan tiga perkara ini?

Sebelum mendapat kuasa polis dan tentera pun, Pas sudah lebih cenderung kepada takfir. Malahan, di Malaysia hanya Pas satu-satunya parti politik yang mengamalkan amalan tersebut, seperti tuduhan mahu tanam di jirat dan tuduhan munafiq haraki. Justeru, apa jaminan Pas tidak cenderung untuk melaksanakan tiga perkara ini pada saat amalan takfir itu amat mudah diamalkan oleh Pas?
CNP :  http://malaysiadateline.com/index.php/rencana-list/8348-pas-dan-maqasid-syariah
           (  /index.php/rencana-list/8348-pas-dan-maqasid-syariah )  .
                 Sender :    Nasharrawy/4.5.17
   

KENAPA DAP LEBIH BAIK DARIPADA MCA DAN UBN ?? ( CNP) ;
http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/8363-lebih-baik-dap-berbanding-bn .......  DR. MAHTHIR MOHAMAD 

Banyak sudah yang diperkatakan berkenaan DAP, terutama kesanggupan Parti Pribumi Bersatu Malaysia bekerjasama dengan parti itu. Hampir semua cemuhan terhadap DAP diasaskan kepada kebencian terhadapnya sebagai parti totok Cina. DAP dipercayai berjuang semata-mata untuk bangsa Cina.
Yang anehnya parti MCA yang 100 peratus Cina, dan berjuang hanya untuk kepentingan orang Cina tidak ditolak oleh orang Melayu. Walaupun MCA mempunyai hubungan rapat dengan Parti Komunis China, dan kita menolak fahaman Komunis dan telah berperang dengan mereka, ini pun tidak menjadikan MCA musuh kepada Umno dan ramai orang Melayu.
Walaupun MCA yang menuntut supaya diberi jawatan Timbalan Perdana Menteri Kedua bagi menjadinya lebih kuat dalam parti Barisan Nasional, ini juga tidak menarik bantahan dari ahli Umno dan ramai orang Melayu.
Sebenarnya parti DAP bukan parti perkauman Cina. Ia adalah parti berbilang kaum walaupun majoriti dari ahlinya Cina. Terdapat Melayu, India dan suku kaum Sabah Sarawak dalam DAP. Ada wakil rakyat DAP yang terdiri dari orang Melayu dan India. Pemimpin besar DAP dahulu ialah Karpal Singh.
DAP banyak mengguna bahasa kebangsaan dalam mesyuaratnya. Lagu partinya juga dinyanyi dalam bahasa kebangsaan.
Sebagai anggota dalam Pakatan Harapan DAP telah menyatakan secara terbuka dan menandatangani penyataan sokongan Pakatan Harapan kepada Perlembagaan Malaysia.
DAP bersama Pakatan Harapan, dan secara bersendirian menyokong dan mengiktiraf:
a) Institusi Raja-Raja Melayu
b) Hak Istimewa Melayu dan Bumiputera
c) Bahasa Melayu ialah Bahasa Kebangsaan
d) Agama rasmi Malaysia ialah Islam
Kepimpinan DAP tidak pernah tuntut jawatan Perdana Menteri atau Timbalan Perdana Menteri. Pimpinan tertinggi DAP mengaku bahawa oleh kerana penduduk Cina adalah minoriti di Malaysia, tidak mungkin DAP mendirikan kerajaan di peringkat pusat di Malaysia, jauh sekali dari menjadi Perdana Menteri walaupun jika DAP menang semua kerusi yang ditandingi.
Dari 222 kerusi parlimen hanya 52 sahaja yang mempunyai majoriti Cina. Untuk mendirikan kerajaan, DAP perlu miliki lebih daripada 111 kerusi. Jelaslah DAP tidak memiliki cukup kerusi. Tetapi ia boleh menganggotai kerajaan campuran walaupun kurang dari kerusi Melayu. Demikian juga MCA dan Gerakan.
Mungkin juga parti berbilang kaum Melayu memberi beberapa kerusi kepada calon bukan Melayu. Tetapi majoriti dari tiga buah parti kepimpinan Melayu akan meletak calon Melayu dan PPBM sebagai parti Melayu tidak mungkin mencalon dan menyokong bukan Melayu sebagai Perdana Menteri. Gabungan parti-parti pembangkang tidak mungkin didominasi oleh DAP selain di Pulau Pinang.
Kenyataan Najib bahawa jika Umno kalah maka Kit Siang akan menjadi Perdana Menteri tidak berasas sama sekali. Sebaliknya Najib sudah pun mengadakan perjanjian ketenteraan dengan China dan seorang penulis China menyatakan pelabuhan Melaka dan Kuantan yang sedang dibangun dengan berbilion Ringgit modal syarikat China akan diguna oleh tentera laut China. Kemenangan Najib dan Umno akan mengikat Malaysia dengan negara China, dan Malaysia tidak lagi dapat mengamal dasar luar berkecuali seperti dahulu.
Sebenarnya yang patut ditakuti oleh Umno dan orang Melayu ialah Najib sebagai Perdana Menteri, bukan Kit Siang. Rekod Najib sebagai Perdana Menteri bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan oleh rakyat Malaysia, terutama orang Melayu. Sebaliknya rekod DAP di Pulau Pinang tidak seburuk Kerajaan BN di pusat..... CNP.....  Nasharrawy/5.5.17
P/S  : Barang diingat Prof. Aiz Bari , SasterawanNegara : A, Samad Said , Zaid Ibrahim ( Bekas Menteri Undang-Undang ) , Zahril Khir Johari , Mejar ( B ) Zaidi , Diana dan ramai lagi . Mereka in semua "  CINA " kah ?? Parti bernaunsakan " CHAUVINISM " adalah Keris Telanjang dan Mca ! yang besifat rasis !

Contohnya , permainan rasis ( " RACIST GAME ") yang mencetuskan " SENTIMEN PERKAUMAN " yang dahsyat . Yang digerakkan satu Malsysia ; di antara  NTR dan Lim kim Sai pada satu ketiga dahulu . Semata-mata untuk alih fokus rakyat ( ' DIVERSION TACTICS ) terhadap isu besar Kleptokrasi dan rasuah serta  penyelewengan Parti Pemerintah dalam negara .!! .

Namun, ramai tokoh pemimpin pembangkang yang ditangkap di dalam " OPERASI LALANG " !! ; sebagai " ENTRAPMENT "  ( PERANGKAP ) RASIS KERIS TELANJANG . Yang mana sekarang ini dikitar semula oleh Parti 2H ( Hadi Hashim ) ; menggantikan sahabat barunya Keris Telanjang dan Perkasam !! Main isu " Chauvinism " terhadap Dap yang " Multi-Racial " tidak seperti Mca yang bersifat perkauman seperti keris telanjang terhadap Dap !  Fikirkanlah .

Tapi Kenapa pula Dap dikambinghitamkan sebagai " RASIS "; Justeru kerna demi  untuk menutup kelemahan Keris Telanjang yang gagal laksanakan DEB ; Kerna apa ??  Kerna kepincangan dan keraskusan kefasadan " KLEPTOKRASI " ; pemimpin keris  telanjang yang  songlap dana awam seperti Tabung Haji , KWAP ( Pencen ) , Felda , Mara ; 1MDB - IPIC !! , Felda , Mara dsn. !!  Dap kah yang melakukannya yang melahirkan " ELIT UMNOPUTRA " YANG KAYA RAYA ; BUKANNYA MEMBANTU BUMIPUTRA MENGGUNAKAN PLATFORM BUMIPUTERA UNTUK KAYAKAN KRONI MEREKA !

 SEDANGKAN BUMIPUTRA HIDUP TERHIMPIT DAN KESUSAHAN HIDUP DENGAN KOS SARA HIDUP BARANGAN YANG MELAMBUNG TINGGI .KERIS TELANJANG YANG MENJUAL AGAMA , BANGSA DAN NEGARA ; UNTUK KESELESAHAN HIDUP MEWAH GOLONGAN " ELIT UMNOPUTRA " !! KETIRISAN SAHAJA RM30BILLION SEPERTI YANG DEDEDAHKAN OLEH  AUDITOR NEGARA ! .

HUTANG NEGARA  SEKARANG MENCECAH RM700 BILLION ATAU RM900 BILLION SEKALI INTERESTS !!  BEBANAN HUTANG IMDB SEBANYAK RM50 BILLION !!  YANG AKAN DIBAYAR OLEH KITA SEMUA . MELALUI KEPERLBAGAIAN CUKAI OEH KITA SEMUA SELAKU " TAX-PAYERS . SIAPAKAH YANG MNGGADAIKAN " FOREST CITY " ( " TANAH "  FREEHOLD " ) KEPADA CHINA " . KERJA DAP KAH ??   FIKIRKANLAH .
YANG AKHIRNYA DISEDARI SENDIRI OLEH MAHTHIR BEKAS PRESIDEN KERIS TELANJANG  DAN BEKAS PM SELAMA 22 TAHUN YANG PERNAH MENYEBUT , "  UMNO ITU SUDAH BUSUK DARIPADA KEPALA SAMPAI KE USUS ! " .DAN TOK GURU PERNAH MENYATAKAN , "  SETELAH SAYA TIADA , JANGAN MEMPERCAYAI UMNO ".  HADIS NABI BILANG : ORANG MUKMIN TIADA SELAYAKNYA DIPATUK ULAR 2X DALAM SATU LUBANG !!  SUDAH BERAPA KALI DIPATUK ??

  . TIM. MURSHIDUL AM DALAM ,MUKTAMAR DEWAN ULAMAK  PARTI 2H 2017;  BILANG , "  KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI ??  TERNYATA PARTI 2H MAHU KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA DALAM PERTANDINGAN " 3PENJURU " UNTUK PECAH UNDI PEMBANGAKANG ( PH ) PADA PRU 14 NANTI !!   FIKIRKANLAH......  Nasharrwy/5/5/17  www.nasharrawy.blogspot.com   www.Twitter.com/adnanrawa 
UNDILAH SIAPA SAJA DALAM PRU 14;"ASALKAN BUKAN UMNO PAS "( ABUP)

KEMENANGAN UNTUK PH BERKUASA DI PUTRAJAYA PADA PRU 14 NANTI ; DEMI UNTUK MENYELAMATKAN NEGARA DENGAN IZIN DIA !!

"  ALLA HU AKBAR ! "
PAS BUKANNYA MENANG SECARA SOLO DALAM PRU13 YANG LALU DI SELANGOR ! MANA MUNGKIN BISA WUJUD " KERAJAAN CAMPURAN " ( " COALITION GOVT. " ) PH-PAS DI SELANGOR!!

Mana bisa dibentuk " Kerajaan Campuran " PH - PAS di Selangor kerna kerajaan di Selongor di bentuk di atas kemenangan PR ( Pakatan Rakyat ) yang mengalahkan Ubn pada PRU 13 yang lalu ! Sekalipun Parti 2H ( Hadi Hashim ) telah putuskan hubungan politiknya dengan Dap dahulu dan Pkr sekarang ( dalam Muktamar Parti 2H 2017 )  . Itu tiada menjadikan Parti 2H ( Dulu Pas ) telah menang kerusi tersebut secara solo . Yakni , atas tiket Pas bukan PR !! . " Kerajaan Campuran " bisa dibentuk sekiranya Pas yang menang secara solo pada PRU 13 yang lalu ; bukan PR yang menang ! Tapi Pas menang secara solo !

Akan tetapi,  realitasnya bukanlah begitu ! Kerna apa ? . Semua parti . baik Pkr . Dap maupun Pas . Bukannya menang PRU 13 selangor secara atas tiket parti masing- masing atau kemenangan secara solo ! Akan tetapi , yang menang adalah PR Di Selangor !

Apabila Pas telah bisa  putuskan " tahaluf siasi " dengan Dap dalam Muktmarnya yang terhahulu tanpa sebarang perbahsan ; kerna para perwakilan dilarang untuk membahaskannya . Sekarang in pula Muktamar Parti 2H ( dulu disebut Pas ) meluluskan putus " Tahaluf Siasi " dengan Pkr pula .

Ini bermakna kerajaan sekarang adalah ' Kerajaan Pakatan Harapan " ( 29 kerusi ) . Sementara pembangkang ( 27 kerusi ) ;

Yakni, Keris Telanjang dan Baruanya ( Agen ) parti 2h ( Hadi Hashim ) sehinggalah kepada PRU 14 nanti. Sebagaimana yang rakyat bisa fahami apa maksud penegasan Timbalan  Murshidul Am dalam Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H . 20i7 yang lalu .

Yang jelas dan terang ( " Crystal Clear " ) beliau menegaskan bahawa, " TAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG INI " . Sudah terang lagi bersuluh bahawa terbongkar rahasia " MAIN WAYANG " Parti 2 H selama ini . Kerna apa ?? Parti 2H ( Hadi Hashim ) mahu kekalkan keris Telanjang berkuasa pada pru 14 nanti . .

Justeru umat Islam dan rakyat bangsa satu Malaysia ; yang peka akan ' Sandiwara ' ini semua . Pasti sudah bisa sekarang ini .  Mempunyai  sikap dan pendirian yang cukup jelas ;  mahu undi siapa supaya berkuasa di Selangor dan di negeri -negeri lain . Dan yang paling penting sekali PH berkuasa   di Putrajaya pada PRU 14 nanti .. Demi untuk selamatkan Malaysia dengan izin Dia ! . ........ Nasharrawy/5.5.17

UNDILAH SIAPA SAJA PADA PRU 14 NANTI . " ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP )

JUSTERU ITU ,  KEMENANGAN UNTUK PH SANGAT PERLU SEKALI ;  SUPAYA BISA BERKUASA DI SELANGOR KHUSUSNYA DAN NEGRI-NEGERI LAIN AMNYA  ;  SERTA YANG PALING PENTING SEKALI BERKUASA  DI PUTRAJAYA PADA PRU 14 NANTI ; DEMI UNTUK SELAMATKAN MALAYSIA DENGAN IZIN DIA !!

" ALLA HU AKBAR ! "

Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://www.agendadaily.com/.../kerajaan-campuran-di...
( Muka-Hadapan/kerajaan-campuran-di-selangor-pas.html )

KENAPA PARTI 2H KHIANATI  " FIKH SIASAH " DAN PERJUANGAN GERAKAN ISLAM ??   


Nasharrawy Rawaan :    Pendekatan Amanah Pakatan Harapan adalah yang paling tepat sekali dan kondusif sekali dengan " Maqasid Sharia' . Tidak seperti Parti 2h ( Hadi Hashim ) yang kianat " Fikh Siasah " Gerakan Islam .Apabila Tim. Murshidul Am dalam Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H 2017 menegaskan bahawa , " TAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG NI " . 

Implikasi penegasan belaiu membawa Ertinya bahawa itu adalah satu pengakuan langsung  Parti 2H ( Hadi Hashim ) bahawa : Parti 2H mahu kekalkan keris telanjang yang zalim , nasionalis sekuler assobiyyah ; rakus , rasuah dan kleptokrat songlap dana negara dengan pelbagai skandal ( 1MDB -IPIC ) ; penyelewengan dana awam ; 1MDB , tabung haji , KWAP ( Pencen ) , Felda , Mara dsn ..

 Akan tetapi , Parti 2H ( Hadi Hashim ) mahu juga kekalkan Keris Telanajang   berkuasa pada PRU 14 nanti..Kerna apa ?? Bertindak  Sebagai pengkhianat perjuangan Islam dan perjuangan massa untuk tumpaskan Keris Telanjang pada PRU 14 selaku barua ( agen) nya !!  Fikirkanlah ......... Nasharawy/6.5.17

Oleh :  www.nasharrawy/blogspot.com
            www.Twitter.com/adnanrawaMENGAPA BULAN DIGERHANAKAN DAN SIAPAKAH YANG MELAKUKANNYA ??

TUNGGU APA LAGI DALAM PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ??
http://malaysiadateline.com...(  /index.php/berita-list/20-headline/8392-dr-samsuri-ganti-mustafa-sebagai-pengarah-pilihan-raya-pas-yang-baru )
Inilah barisan Kabinet Baru Parti 2H ( Hadi Hashim ) yang mahu kekalkan keris telanjang berkuasa pada PRU 14 nanti ; dengan bertanding " 3 Penjuru " untuk kekalkan keris  telanjang berkuasa! 

Dengan strategi pecah undi " KESATUAN " politik baru gabungan campuran pembangkang atau Pakatan Harapan ( PH) .. Pada PRU 14 nanti.
Sebagaimana yang ditegaskan oleh Tim Murshidul Am dalam Muktamar Dewan Ulamak ParParti 2H 20i7 bahawa . " TIDAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG NI ?? BikiBuat apa dan . Tunggu apa lagi dalam Parti 2H ini .??
Buat apa Jadi pencacai agamawan " Musang Berjanggut " aja demi untuk kekalkan keris telanjang berkuasa?? Politik matang dan strategi apa ini jadi barua ( agen ) keris telanjang ? 
Mengapa  bisa buang masa , tenaga dan fikiran di platform perjuangan yang salah ?? Perjuangan apa mahu kekalkan perjuangan dan parti sekuler nasionalis assobiyyah 
Jahiliyyah  keris telanjang yang assobiyyah dan zalim itu yang diketuai oleh Penguasa yang zalim dan rakus kleptokrat songlap dana awam .?? . Fikirkanlah . ....... Nasharrawy/6.5.17


[: KENAPA PARTI 2H KHIANATI  " FIKH SIASAH " DAN PERJUANGAN GERAKAN ISLAM ??   
Nasharrawy Rawaan :    Pendekatan Amanah Pakatan Harapan paling tepat dan kondusif sekali dengan " Maqasid Sharia' . Tidak seperti Parti 2h ( Hadi Hashim ) yang kianat " Fikh Siasah " Gerakan Islam .Apabila Tim. Murshidul Am dalam Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H 2017 menegaskan bahawa , " TAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG NI " . Ertinya satu pengakuan Parti 2H ( Hadi Hashim ) bahawa : Parti 2H mahu kekalkan keris telanjang yang zalim , nasionalis sekuler assobiyyah ; rakus , rasuah dan kleptokrat songlap dana negara dengan pelbagai skandal ( 1MDB -IPIC ) ; penyelewengan dana awam ; 1MDB , tabung haji , KWAP ( Pencen ) , Felda , Mara dsn .. Akan tetapi , Parti 2H ( Hadi Hashim ) mahu juga kekalkan Keris Telanajng  berkuasa pada PRU 14 nanti..Kerna apa ?? Bertindak  Sebagai pengkhianat perjuangan Islam dan perjuangan massa untuk tumpaskan Keris Telanjang pada PRU 14 selaku barua ( agen) nya !!  Fikrkanlah ......... Nasharawy/6.5.17
 Nasharrawy Rawaan

Nasharrawy Rawaan 
TUNGGU APA LAGI DALAM PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ??
http://malaysiadateline.com...( /index.php/berita-list/20-headline/8392-dr-samsuri-ganti-mustafa-sebagai-pengarah-pilihan-raya-pas-yang-baru )
Inilah barisan Kabinet Baru Parti 2H ( Hadi Hashim ) yang mahu kekalkan keris telanjang berkuasa pada PRU 14 nanti ; dengan bertanding " 3 Penjuru " untuk kekalkan keris telanjang berkuasa!
Dengan strategi pecah undi " KESATUAN " politik baru gabungan campuran pembangkang atau Pakatan Harapan ( PH) .. Pada PRU 14 nanti.
Sebagaimana yang bisa ditegaskan oleh Timbalan Murshidul Amnya dalam Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H 2017 bahawa . " TIDAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG NI ?? Bikin apa lagi dan Buat apa lagi . Tunggu apa lagi dalam Parti 2H ini .??
Buat apa Jadi pencacai agamawan " Musang Berjanggut " aja demi untuk kekalkan keris telanjang berkuasa?? Politik matang dan strategi apakah ini' bisa jadi barua ( agen ) keris telanjang ? Fikirkanlah .
Mengapa bisa buang masa , tenaga dan fikiran di platform perjuangan yang salah dan bersubahah dengannya ??
Perjuangan apa yang mahu kekalkan perjuangan dan parti sekuler nasionalis assobiyyah Jahiliyyah keris telanjang yang assobiyyah dan zalim itu yang diketuai oleh Penguasa yang zalim dan rakus kleptokrat songlap dana awam .?? .TUNGGU APA LAGI DALAM KERIS TELANJANG SETELAH PERKARA YANG BEGITU JIJIK SEKALI INI BERLAKU YANG " TUKAR HALUAN " PERJUANGAN MENDASARI PARTI 2H ( HADI HASHIM ) SEKARANG INI ?? Fikirkanlah . ....... Nasharrawy/6.5.17
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa

 Nasharrawy Rawaan 
" FIKH SIASAH " PARTI 2H ( HADI HASHIM ) SEKARANG INI MEMBENARKAN ' TUKAR HALUAN " PARTI . APABILA TIMBALAN MURSHIDUL AMNYA MENEGASKAN DI DALAM MUKTAMAR DEWAN ULAMAK PARTI 2H 2017 BAHAWA , " TAK PERLU LAGI KITA JATUHKAN BN SEKARANG INI " !! " MAQASID SHARIA' NYA ADALAH BERTUJUAN UNTUK KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA !! YAKNI SUBAHAH DENGAN SEBUAH PARTI YANG ASSOBIYYAH DAN ZALIM ! MEMBANTU DAN MENYOKONG PARTI DAN PENGUASA YANG ZALIM JANGAN LETAK JAWATAN PM !! ..... Nasharrawy/7.5.17
[5/7, 4:09 AM] nasharrawy nasser Nash: Nasharrawy Rawaan � Madison Heights High School, Anderson, IN
BAGAIMANA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BISA " BERKELAHI " ; JIHAD LAWAN ASSOBIYYAH DAN KEZALIMAN ; APABILA PARTI TERSEBUT MAHU KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA !! .............. Nasharrawy/7.5.17
: http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/haji-hadi-cakap-pasal-tarik-hand-brake-dan-politik-yang-tidak-berkelahi.htmlEVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14