D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Saturday, October 24, 2009

Pengidam Umno Dalam Kepemimpinan PAS Oleh: Nash Ar-Rawy

Oct 24th, 2009 | By Admin | Category: Rencana, nash ar-rawy ( www.perakexpress.com )

Oleh: Nash Ar-Rawy

Pengidam Umno ini ada di mana mana, baik di dalam PAS maupun PKR. Dalam PKR , siapa sangka pejuang anti rasuah antara yang terhebat dan berani ; iaitu , Ezam masuk Umno. Dalam sejarah perjuangan PAS , Presiden PAS yang pertama , Ustaz Fuad bisa masuk Umno dan kemudian Dato Asri juga pernah menjadi Presiden menjejaki Ustaz Fuad masuk Umno. Dato’ Muhammad Nasir, bekas MB Kelantan keluar PAS , buka Berjasa ; masuk UBN juga akhirnya. Naib Prersiden PAS , pengarah kitab usrah PAS akhirnya mengusrahkan diri masuk Umno dan di petisejukkan , dipusatkan di Pusat Islam. Bahkan PAS satu jemaah pernah masuk BN dan akhirnya di tendang keluar BN setelah melepaskan ‘anjing tersepit’.Bukankah PAS pernah menjadi talian hayat bagi UBN ? Sebagaimana Anwar pernah memberikan nafas baharu kepada Umno apabila keluar Abim masuk Umno dan mengkantoikan PAS?

Ini semua adalah pengajaran dan i’tibar yang paling pahit dan pengalaman getir dan ‘Gerhana Bulan” yang paling dahsyat pernah dialami oleh perjuangan PAS.

PAS juga pernah melupakan permasalahan dengan pemimpin Umno dan bekerjasama dengan Semangat 46’ yang akhirnya dikhianati apabila Ku Li dan Rais Yatim masuk Umno. Anuar pun pernah diidami semula Umno untuk menyambung talian hajatnya yang di penghujung sekarang ini . Sehingga terpaksa ambil slogon yahudi : One Malaysia ( One Israel ), Umno For All ( ciplak “PAS for all ) dan keadilan ( ciplak “Justice for all dari DAP dan Keadilan dari PKR.

Kesemua tahalluf as-siayasi dalam politik PAS ini, membuktikan bahawa PAS ini terbuka tetapi berpendirian yakni, tiada berlaku ‘derailment” daripada perjuangan asalnya yang di pantau dan pandu oleh Dewan Ulamaknya dan sekarang ini oleh Badan Tertingg di dalam PAS , iaitu, Majlis Syura Ulamak untuk memastikan perjalanan PAS tidak terkeluar daripada landasan kitabullah dan assunnah, kias, ijmak dan sirah rasulillahu. Pendekatan yang terkini sudah disepakati sesuai dengan iklim dan waqi’( realitas ) siasah sekarang ; iaitu bersama dengan Pakatan Rakyat pada PRU 13 untuk tumbangkan UBN ‘insya Allahu sebagai “ Government in waiting” dan Pakatan sebagai satu-satunya PAKATAN PILIHAN RAKYAT sebagaimana penegasan Presidennya DS Hadi Awang.

Penegasan demi penegasan juga pernah di wawarkan di Muktamar PAS di Ipoh , iaitu, Perkukuhkan Pakatan dan kenyataan TGNA dalam Harakah bahawa .” selagi beliau hidup , beliau akan pastikan PAS tidak masuk semula UBN ( kerna terasa sangat PAS di tendang keluar setelah Umno merasa kuat dan PAS tinggal satu kerusi sahaja di Parlimen) Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali juga pernah membuat kenyataan Akbar bahawa isu UG dan PAS masuk UBN sekarang selesai dan tertutup sepenuhnya .Yakni, tiada timbul lagi perkara tersebut. Diperkukuhkan lagi dengan tanda tangan tiga pemimpin utama parti; iaitu , Anuar, Hadi dan Kit Siang ; penegasan mengukuhkan PAKATAN PILIHAN RAKYAT( PPR) untuk menumbangkan UBN pada PRU 13 .insyaAllahu.

Gabungan parti dalam Pakatan Pilihan Rakyat ( PPR) iatu , PAS , PKR dan DAP , dijangka pendaftarannya pada penghujung tahun ini dan penubuhan Dewan ( sayap) baru PAS untuk KPP (Kelab Penyokong PAS ) yang berjumlah 5,000 ahli ketika ini sangat memberangsangkan momentum sokongan massa pada PAS dan PPR( Pakatan Pilihan Rakyat) tanpa mengira bangsa dan agama

Namun demikian, pengidam –pengidam PAS ini masih tidak kecewa dan terus mengintai jika ada peluang dan ruang di dalam kepimpinan PAS itu sendiri untuk kembali ke pankuannya selaku ‘janda’ nya;diminati dan ‘diterima semula’ Apakah akan ada lagi zat-zat mereka yang keluar PAS dan masuk Umno atau masuk UBN ini dalam kepemimpinan PAS dewasa ini.? Apakah kesemua saf kepemimpinan sedar dan insaf serta mengambil iktibar perlakuan-perlakuan lalu oleh bekas-bekas pemimpinn-pemimpinnya sehingg berlaku ‘Anti-Clockwise” memontem perubahan massa dan “ Kegerhanaan Semula “ PAS; sebagaimana yang digusari TGNA. Manusia bisa berubah kerna manusia itu tidak sempurna dan bisa melakukan kesilapan dalam kehidupannya.

Sungguhpun zat-zat tersebut sudah tiada lagi dalam PAS . Tetapi , jangan lupa sifat-sifat yang bersekongkol dengan zat-zat tersebut tetap ada sepanjang zaman dan sepanjang perjuangan sehinggalah hari akhirat . Siapakah zat-zat yang di cari-cari sifat ‘Melompat” itu ? Apakah memang ada dan cuba menyembunyikan diri selaku pengidam-pengidam Umno atau UBN; yang tahan-diri dulu seberapa boleh untuk masuk Umno atau merancang dalam diam untuk bawa PAS ke dalam UBN semula?

Justeru itu , telahan Prof. Aziz mengenai adanya pemimpin dalam kepemimpinan tertinggi PAS yang cenderung kepada Umno atau UBN tiada bisa dipandang enteng dan tiada bisa dianggap sebagai cetusan kutipan jalanan ;sekalipun beliau adalah seorang akademis bukan orang yang berada di medan perjuangan . Bahkan ‘post-mortem’ sifat yang tercari-cari zat –zat dalam saf pemimpin PAS Pusat ; yang kepingin ‘Melompot”dan MENGIDAM Umno seperti pemimpin PAS pelompat yang terdahulu itu perlulah di tangani dengan cermat dan bijaksana oleh PAS. Sebagai persediaan yang lebih utuh dan mantap ; memberikan keyakinan yang jitu dan utuh kepada massa , tanpa sebarang keraguan lagi ; termasuk dari kalangan rakan seperjuangannya ; PKR dan DAP.

Ini penting untuk mendapatkan kepercayaan semula rakyat setelah kantoi di Bagan Pinang. Tumpuan utama PAS/PAKATAN kali ini ialah untuk memerintah Kerajaan Persekutuan dan juga Negeri pada PRU 13.

Untuk itu TGNA selaku Ketua Majlis Syura Ulamak , Badan Tertinggi dalam PAS tiada perlulah memanggil AGM untuk menyelesai polimik UG dan kemelut pengidaman masuk Umno atau UBN dari kalangan saf pimpinan PAS; jika benar-benar ada zat-zat tersebut yang telah pun menemui sifat yang memburu ‘mangsanya’ itu . Bukankah Badan Tertinggi PAS ini yang berotoriti menentukan dasar, hala-tuju dan ‘approach” PAS selama ini yang dipertanggungjawapkan kepada Mursyidul Amnya. Justeru untuk, wajarlah kesemua anggotanya di panggil berserta dengan zat-zat yang dipertuduhkan itu secara terbuka untuk membela diri dan membersihkan segala fitnahnya demi untuk memperkasakan jemaah dan tidak menghampakan para pejuang ‘parti workers’ (amilin) yang 100 persen memang IKLAS dalam perjuangan , tetapi “Pemimpin” bagaimanai? Jangan pisang bebuah dua kali dan tiada selayaknya orang mukmin dipatuk ular dua kali dalam satu lubang yang sama(UBN) ; maksud hadis.

Kenyataan akhbar hendaklah dibuat oleh Mursyidul Am ; yakni penegasan muktamad yang diambil oleh mesyuawarah Majlis Syura Ulamak membersihkan telahan sekaligus menangani secara tepat dan tegas akan pertuduhan dan telahan Prof . Aziz itu ; kerana ketulusan beliau itu sebenarnya untuk kebaikan PAS . Justeru, cuma ada tiga(3) tahun lagi untuk PAS melakukan lonjakan paradigma yang bisa disertai massa yang sudah muak dengan gelagat ketidakisiqamahan beberapa pemimpin PAS; jika sudah ada sifat yang sudah bertemu zat-zat tersebut.

Akhir kalam; jangan ‘Policy Statement” mendahalui Mursyidul Am dan hormatilah Majlis Syura Ulamak Gerakan Islam PAS ; selaku penentu dasar PAS . Walaupun tiada pemimpin yang sempurna dan pemimpin pergi dan datang, Akan tetapi, biarlah Badan yang tertinggi di dalam PAS itu berfungsi dengan sempurna dan selayaknya secara prinsip berjemaah yang bisa koreksi diri , tanpa malu mengakui kesilapan atau keterlanjuran kerna tiada manusia yang ‘perfect’ agar PAS bisa menjadi contoh Gerakan Islam sedunia dan memerintah Malaysia bersama PAKATAN PILIHAN RAKYAT(PPR) insyaAllahu .

Justeru itu , penegasan dari Mursyidul Am itu nanti setelah kemelut tersebut selesai dan Sidang Akbar mengenainya sangatlah diharap isu ini selesai ‘for good and final “ insyaAllahu ALLAH HU AKBAR!
Tags: nash ar-rawy ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com)

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14