D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Wednesday, June 3, 2015

USUL DEWAN MUSLIMAT PUSAT TIADA KONDUSIF DENGAN IKLIM POLITIK SEMASA UNTUK PECAT AHLI PAS YANG MENJADI ANGGOTA PASMA! Oleh : Nash Ar-Rawy/4.5.15


 USUL MUSLIMAT DAN DEWAN ULAMAK PAS PUSAT SAMA SAJA BUKANNYA UNTUK TERUS TAHALUF DENGAN PAKATAN ! DAN ISTIQAMAH UNTUK TUMPASKAN UMNO DI DALAM GE14 !! BIARLAH TINDAKAN PAS ITU POSITIF " WALK D TALK " 
                                           ISLAM MEMBENARKAN PERCAMBAHAN MINDA ATAU PERBEZAAN PENDAPAT YANG PASTI ADA IKTILAF DALAM MANA- MANA ORGANISASI ; SELAGI TIADA BERCANGGAH DENGAN AKIDAH ISLAMIYYAH ! . BAHKAN RASULULLAH S.A.W. SENDIRI PERNAH BERIKTILAF DENGAN SAHABAT MENGENAI STRATEGI MEMPERTAHANKAN KOTA MEKKAH DARIPADA  SERANGAN TENTERA KUFFAR!
                                         BAGINDA MAHUKAN KOTA MEKKAH DIPERTAHAN DARI DALAM ; SEDANGKAN SEORANG SAHABAT MAHUKAN DIBINA PARIT DI LUAR KOTA MEKKAH SEBAGAI BENTENG UNTUK PERTAHANKAN KOTA MEKKAH ! DARI LUAR BUKAN DARI DALAM.
AKHIRNYA BAGINDA TERIMA PANDANGAN STRATEGIK DAN PROFESSIONAL SAHABAT TERSEBUT DAN  SANGGUP GUGURKAN PANDANGAN BAGINDA SENDIRI ; WALAUPUN SELAKU SEORANG NABI 
KERNA ITU PADANGAN BAGINDA SENDIRI BUKAN WAHYU !
                                        JUSTERU ITU IKTILAF ATAU PERBEDAAN PENDAPAT DARI SEGI PENDEKATAN DAN STRATEGI DI BENARKAN DI DALAM KEPEMIMPINAN ISLAM SELAGI TIADA BERCANGGAH DENGAN PRINSIP ATAU AKIDATUL ISLAMIYYAH !
                                       JUSTERU KEPUTUSAN  DAN PERTIMBANGAN  SHURA PAS PUSAT  ADALAH WAJIB DIPATUHI OLEH SEMUA  PIMPINAN PAS PUSAT; TIADA TERKECUALI AMIR ! ;  APABILA KEPUTUSAN SUDAH DIBUAT SEKALIPUN BERCANGGAH DENGAN IDEA ATAU PEMIKIRAN SENDIRI ; INI ADALAH KERNA TIADA SEORANG PUN AMIR YANG MAKSUM KECUALI RASULULLAH S.A.W . YANG TERIMA LANGSUNG PIMPINAN DARIPADA YANG MAHA KUASA DAN YANG MAHA PENCIPTA  LAGI YANG MAHA ‘ALIMUN ! .
                                       DALAM HAL PASMA INI ADALAH FUNGSINYA UNTUK BAIK-PULIH PAS DENGAN PAKATAN RAKYAT LEBIH-LEBIH LAGI DAP ! DAN “ VICE-VERSA “ . PASMA JUGA BUKAN SAINGAN PAS SEPERTI HAMIN, BERJASA DAN ISLAH !  IANYA DI ANGGOTAI OLEH AHLI PAKATAN RAKYAT UNTUK HARMONIKAN SEMUA PEMIMPIN PAKATAN .! ; JUSTERU BUKAN MUSUH PAS UNTUK DIPERANGI DAN PECAT AHLI PAS YANG MENGANGGOTAINYA  SEBAGAI TIADA DINAMIKA DAN TIADA BERTAMADUN KECUALI JIKA TINDAKAN ATAU KERJA BUAT MEREKA ITU JELAS DAN TERBUKTI MENYALAHI AKIDAH ISLAMIYYAH !
                                    TETAPI DEWAN MUSLIMAT PAS PUSAT TELAH TERSALAH TAFSIR PASMA SEBAGAI BERMUSUH DENGAN PAS . KALAU PASMA INI BERMUSUH DENGAN PAS PASTI MEREKA INI SUDAH BERADA DI DALAM UMNO ATAU GERAKAN !
                                    USUL DEWAN MUSLIMAT SUPAYA AHLI PAS YANG MENJADI ANGGOTA PASMA INI DIPECAT ADALAH TANPA HUJJAH YANG KONKRIT ATAU “ STRICT PROOFS , FACTS N FIGURES “ KERNA MEREKA SELAMA INI TERNYATA BUKANNYA BEKERJASAMA DENGAN UMNO TETAPI DGN PAKATAN ! BAHKAN PERMAINAN HUDUD ITU SENDIRI ADALAH TARIAN UMNO YANG DISERAPKAN DIDALAM PAS ! SUPAYA PAS BERPECAH DAN PAKATAN BERANTAKAN SEPERITI YANG DIKEHENDAKI ; KETIKA UMNO KETENGGELAMAN BAHTERANYA; nasharrawy.blogspot.com/2015/05/permai ; UMNO HUDUD GAME ; AN ENTRAPMENT 2 DAP N PAS ! N SPLITS PAKATAN !
APAKAH  KITA MAHU KURANGKAN AHLI JUSTERU KERNA GHAIRAH SANGAT UNTUK MEMECAT AHLI ATAU KITA MAHU MEMPERBANYAKKAN  KEAHLIAN PAS !
                                    PASMA ADALAH SEBUAH “ NGO “ BUKANNAYA PARTI POLITIK . IANYA ADALAH NGO YANG PRO PAKATAN UNTUK PERKUKUHKAN DAN PENAMBAHBAIKAN PAKATAN UNTUK TUMPASKAN MUSUH YANG SEBENAR IAITU UMNO PADA GE14 INSYA ALLAHU TAALA .
LAINLAH KRITERIANYA JIKA PASMA ITU MENJADI PARTI POLITIK YANG BERLAWANAN DENGAN PAS ! MAKA SECARA AUTOMITIS GUGUR KEAHLIAN PAS APABILA MENJADI MANA-MANA PERTUBUHAN POLITIK YANG LAIN SEPERTI KEHENDAK PERLEMBAGAAN ITU SENDIRI ! .                                 CONTOHNYA TIADA JADI KESALAHAN BAGI AHLI PAS YANG MENJADI AHLI PUM ( PERSATUAN ULAMAK MALAYSIA ) WALAUPUN PAS SUDAH ADA DEWAN ULAMAKNYA SENDIRI DAN “ MURSHUDUL AM “ DAN “ MAJLIS SHURA ULAMAK “ SEBAGAI HIRAKI YANG TERTINGGI DALAM PAS ! INILAH YANG DIKATAKAN DEMOKRASI YANG TIADA BERTENTANGAN DENGAN ACUAN ISLAM ATAU PRINSIP ISLAM YG MEMBINA DAN TIADA BERCANGGAH DENGAN AKIDATUL ISLAMIYYAH!
                               JUSTERU ITU,  KEPEMIMPINAN PAS PUSAT YANG BARU DAN ‘ MAJLIS SHURA ULAMAK “ HARUS BERLAPANG DADA  DAN BERFIKIRAN TERBUKA DAN INKLUSIF MERAIKAN IKTILAF DI KALANGAN AHLI PAS YANG MENJADI ANGGOTA PASMA ATAU MANA-MANA PERTUBUHAN BUKAN POLITIK ;  BAHKAN BERDIALOGUE  DENGAN MEREKA MERAIKAN PERCAMBAHAN FIKIRAN ; TERMASUK DARI KALANGAN AHLI PAS DALAM PAS ITU SENDIRI KERANA IKTILAF ITU ADA HIKMAHNYA SELAGI TIADA BERCANGGAH DENGAN AKIDAH ISLAMIYYAH .
                              JUSTERU ITU, USUL DEWAN MUSLIMAT ITU AGAK DRASTIK DAN BERCANGGAH DENGAN KONSEP “ PAS 4 ALL “ , “ JUSTICE 4 ALL “ DAN “ PAS RAHMAT UNTUK SEMUA “ SEKIRANYA PINTU PERBEDAAN PENDAPAT ATAU “ IKTILAF “ ITU DITUTUP RAPAT OLEH PAS ! KERNA ITU MERUGIKAN MASA DEPAN PAS  ITU SENDIRI YANG SEPATUTNYA BERSIFAT “ FUTURISTIC ‘ , “ DINAMIKA “ DAN TEBUKA LUAS RUANG BERIJTIHAD YANG DIBENARKAN ISLAM SELAMAMANA TIADA BERTENTANGAN DENGAN AKIDATUL ISLAMIYYAH ATAU PRINSIP ISLAM ! 
                             KITA TIADA BISA PAKSA ORANG IKUT KITA SEPERTI DAP TOLAK HUDUD KERNA BIASALAH MEREKA BUKAN ISLAM , NAMUM JIKA DEWAN ULAMAK PAS KERAP BERI PENERANGAN TERTUTUP; INYSAALLAH ADA HORMAT MENGHORMATI SEPERTI “ AGREE 2 DISAGREE “ ITU LEBIH BAIK DARIPADA POTONG TERUS HUBUNGAN DENGAN DAP KERNA ATAS ISU YANG SAMA : “ NEGARA ISLAM DAN HUDUD ITU SEBENARNYA PERKARA YANG SAMA SAJA . 
                           TETAPI, DAP KELUAR B.A. KERANA HUDUD DAN MASUK PR PUN ADA JUGA HUDUD YANG MENJADI PERINSIP TETAP PAS.                    
                          JUSTERU ITU,  ISU NYA BUKAN HUDUD SEBENARNYA TETAPI POLITIK YANG BISA DIRUNDING ! APATAH LAGI UMNO ITU SENDIRI LEBIH TERUK DARIPADA DAP LAGI ; APABILA SEHINGGA KINI HUDUD TIADA SOKONGAN NAJIB CUMA DIMAINKAN PERMAINAN OLEH ORANG BAWAHANNYA  SAJA ! 
                         BAHKAN NAJIB SENDIRI PERNAH BILANG PADA 29 SEPT 2011, " HUDUD CANNOT BE IMPLEMENTED IN MALAYSIA .  DAN HADI PULA TAK BAGI  NAJIB  LETAK JAWATAN SEDANGKAN MAHFUZ MAHU MUHYIDDIN LETAK JAWAAN ! SEMENTARA MAHTHIR BILANG " HUDUD DOES NOT SERVED JUSTICE IN MALAYSIA "; LEBIH TERUK LAGI DARIPADA LKS DAN LGE !! 
                          TIADA MENJADI KESALAHAN PULA SEKALIPUN BERCANGGAH DENGAN AKIDATUL ISLAMIYYAH !! INLAH PERMAINAN HUDUD UMNO UNTUK PECAH-BELAH PAS DENGAN TARIANNYA DI DALAM PAS ITU SENDIRI TANPA DISEDARI DAN PAKANTAN BERANTAKAN ! UNTUK KEMENGAN MUDAH UMNO PADA GE14 ! JIKA MASIH LAGI PAS TERUS DITIPU DAN TERTIPU OLEH ULAR YANG SAMA YANG PERNAH PATUK PAS !!
                          MENGENAI  IKTILAF  DALAM PAS SENDIRI . PADA TAHUN 60AN MUSTAHIL BISA WUJUD ORANG ISLAM DIDALAM PAS ! SEKARANG MEREKA SUDAH ADA DEWAN MEREKA SENDIRI YANG SETARAF DENGAN DEWAN ULAMAK, DEWAN MUSLIMAT DAN DEWAN PEMUDA . YANG DIKENALI DENGAN NAMA “ DEWAN HIMPUNAN PENYOKONG PAS “ YANG ANGGOTANYA SUDAH MENCECAH 200 RIBU ORANG ! ALHAMDULIL LAHU TA’ALA.SEDANGKAN IDEA SEPERTI DHPP INI PERNAH DI CETUSKAN OLEH PROF .ZULKIFLI MUHAMMAD TETAPI TIADA DI TERIMA OLEH PAS ! DAN KALANGAN ULAMAK PASIF ! JUSTERU. SEKARANG APAKAH PAS PERLU BERTUKAR MENJADI :   " PARTI USTAZ-USTAZ SEMALAYSIA " !!
                       PAS BISA ADA HUBUNGAN TAHALUF SIASI DENGAN DATO’ ONN JAAFAR ; KERJASAMA POLITIK PARTI NEGARA DENGAN PAS SEHINGGA BISA PERINTAH TERENGGANU DAN KELANTAN PADA TAHUN 1959 YANG MENGGEMPARKAN UMNO ! KEMUDIAN ATAS INISIATIF PAKAR STRATEGI DAN FUTURISTIC DAN DYNAMIC TOK GURU FADZIL NOOR PENCETUS GERAK YANG KEMUDIANNYA JADI   A.P.U ( S. 46 ) ; B.A. DAN SEKARANG PR . ; TELAH MELONJAKKAN PARADIGMA PAS DI KALANGAN BUKAN ISLAM SERTA CORAK KEPIMPINAN TOK GURU NIK AZIZ YANG TIADA SOMBONG ATAU " DICTUM " DENGAN EGONYA SENDIRI ; DENGAN SIKAP KESERDAHANAAN DALAM SEMUA HAL DAN BERFIKRAN TERBUKA KITA SEMUA ADIK BERADIK SATU BAPA IAITU ADAM ; TELAH MENJADIKAN PAS SEBAGAI GERAKAN MASSA YANG DIHORMATI YANG MESTI DIKEMBALIKAN SEMULA BUKAN DENGAN CARA PECAT AHLI SEPERTI DEWAN MUSLIMAT KEHENDAKI ATAU PUTUS HUBUNGAN SEPERTI DEWAN ULAMAK KEHENDAKI !  
                      PAS MESTILAH BUKTIKAN IANYA BERTINDAK POSITIF DAN " WALK THE TALK " REALISTIC " UNTUK UMMAH SATU BANGSA MALAYSIA  BERSESUAIAN DENGAN SLOGAN PAS : " PAS RAHMAH UNTUK SEMUA " : DIBUKTIKAN  DENGAN TINDAKAN YANG POSITIF BUKAN DISEBALIKNYA ! SEPERTI KATA TOK GURU FADZIL NOOR ; " PAS MAHU PERINTAH " PONDOK " ATAU " NEGARA " !
                    KEJAYAAN YANG TERKINI ADALAH KURANGKAN UNDIAN UMNO DI  PILIHANRAYA KECIL ROMPIN PAHANG DAN PERTAHAHANKAN PAKATAN DAN MENANG DI PERMATANG PAUH ! ALHAMDULILLAHU TAALA  ! KEKUATAN INI YG PERLU ; IAITU PERKUKUHKAN PAKATAN DAN TUMPASKAN UMNO PADA GE14 NANTI INYASHA  ALLAHU TA’ALA .                    DI SINILAH KEPERLUAN PASMA SELAKU NGO UNTUK MENAMBAH NILAI MEMPERKUKUHKAN PAS DAN PAKATAN;  KECUALI JIKA TERBUKTI PASMA INI ALAT  YANG BEKERJA UNTUK MUSUH ; IATU UMNO !!
                    JUSTERU, DEMI UNTUK MEMPERMUDAH KOMUNIKASI DENGAN PAKATAN APALAGI DENGAN KETIADAAN FUNGSI “ MAJILIS PRESIDEN PAKATAN “ HANYA TERINYAI-INYAI “ MAJLIS SEKRETARIAT PAKATAN “ . APAKAH WAJAR DAN KONDUSIF AHLI PAS YANG MENJADI ANGGOTA PASMA INI DIPECAT ! APA RUGINYA PAS DAN PAKATAN ;                  MEREKA INI PASTINYA BUKAN AHLI UMNO DAN HANYA NGO BIASA YANG PRO PAS DAN PAKATAN ! SEMUGA PAS TIADA DILIHAT SEBAGAI PARTI YANG “ JUMUD “ DAN KEMBAIKAN IMEJ DINAMIKA PAS YANG TERBUKA “ PAS 4 ALL “ SEPERTI ZAMAN TOK GURU FADZLIL NOOR YANG PERNAH BERAMANAT . “ PAS MAHU PERINTAH “ PONDOK “ ATAU “ NEGARA “ !  “ nasharrawy.blogspot.com/2015/04/pas-wa ; PAS WANTS 2 RULE " PONDOK " OR " NEGARA " ! AS ONCE TOLD BY TUAN GURU FADZIL NOOR ! By: Nash Ar-@Adnanrawa
 UPDATED ARTICLES OF NASH Ar-RAWY; nasharrawy.blogspot.com/2015/04/update   youtube.com/watch?v=TPvyYjm7aNA  29  APRIL 2013 !!
By : Nash Ar-Rawy/ 19.4.14 
www.nasharrawy.blogspot.com  www.facebook.com/nasharrawy10
" WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATIL " ( WHEN D TRUTH PREVAILS ITSELF; FALSEHOOD DIMINISHES ! )  SAY D TRUTH EVENTHOUGH IT'S BITTER ! " WITHOUT FEAR OR FAVOUR! "BUT 4 D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS, POWER N ALL THINGS ! ; AL KHALIQ !  ALAHU AKBAR!

Oleh : Nash Ar-Rawy/4.5.15  www.nasharrawy.blogspot.com

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14