D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Thursday, April 6, 2017

BAGAIMANA POLITIK KERIS TELANJANG DAN PARTI2H TIPU UMAT ISLAM DENGAN MAIN ISU RUU355 !!

 BAGAIMANA POLITIK KERIS TELANJANG -PARTI 2H GUNAKAN ISU RUU355 MENIPU
UMAT ISLAM DAN RAKYAT !!
http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/ahli-parlimen-dap-dan-pkr-cuba-sekat-haji-hadi-akhirnya-dapat-bentang-usul-ruu355-di-dewan-rakyat.html

RUU355 yang dibentangkan itu bukanlah hudud tapi untuk dapatkan sokongan simple majority parlimen untuk hukuman denda RM100k dan penjara 30 tahun . Apakah itu adil dan munasabah ?? Kerna fundamental hukum Islam adalah berasaskan " KEADILAN ". !!    Ini bukan hudud tapi hukum taazir ciptaan manusia . Khususnya  Presiden Parti 2h ( Hadi Hashim ) sahja dan penambahbaikan prosedur mahkamah !!  Mana dia  " DERAF HUDUD "  yang digembarkan oleh Tim. MB Kelantan bahwa partinya akan laksanakan juga hudud walau apapun yang terjadi .???

Tanpa mengambil kira aspek Perlembagaan Pesekutuan bahawa " Sharia' Court Law, Act 1965 " tiada sebarang peruntukkan untuk laksanakan  hukuman kesalahan hudud mengenai " Sariqah " ( " Robbery " ) dan " Hirabah " ( " Armed Robbery " ) Kerna apa? kerna ianya  tertakluk di bawah " CRIMINAL LAW "  atau undang-undang jenayah di bawah jurisdiksi atau bidang kuasa Perlembagaan Persekutuan . Khususnya di bawah artikel 76A ..Di mana Perlembagaan Persekutuan adalah undang-undang yang  tertinggi negara!!

Justeru itu , tuduhan Presiden Parti 2h ( Hadi Hahim ) bahwa orang -orang yang membahaskan RUU355 dari aspek Perlembagaan Persekutuan seperti di atas sebagai mabuk kuasa adalah dengan sendirinya membuktikan belaiu sendiri  adalah dalam keadaan mabuk keegooannya . Kerna apa ??  Kerna Presiden Parti 2H yang tiada memahami aspek Perlembagaan Persekutuan. Khususnya artikel 76A ..Dan parti 2H sekarang ini taja " takfiri " ke atas mereka yang khilaf pendapat dengannya !!  Bahkan Presiden parti 2H juga gelarkan meraka yang khilaf pendapat dengan beliau dengan kesombongan dan keegoannya mereka yang khilaf pendapat dengan beliau dipanggil sebagai " keldai , anjing gila , serigala " dan yang terkini sebagai biawak ! . Siapa yang sebenarnya lidah bercabang dan biawak ?? Siapa yang buat " U-Turn " sokong penguasa yang zalim jangn letak jawatn PM  dll . ??  Fikirkanlah .

Untuk melaksanakan hukum jenayah Hudud seperti " Sariqah " dan "Hirabah " artikel 76A ; Pelembagaan Persekutuan perlu dipinda telebih dahulu dengan keperluan kepada  2/3 majoriti sokongan " Law Makers " bukanny melalui himpunan murahan di padang -padang !! Bukan iti cara !

Justeru itu ,tuduhan Parti 2h bahawa Parti Amanah adalah kuda tunggangan parti Roket
adalah fitnah Parti 2H samasekali dan tiada berasas serta tiada berpijak kepada realitas yang ada dalam Perlembagaan Persekutuan.  Kerna apa ??   RUU355 bukannya Hudud tapi adalah taazir . Yakni ; hukuman ciptaan manusia. Khususnya  Presiden Parti  2H sendiri . Dan sehingga sekarang ' Deraf Hudud " yang diwawarkan oleh Tim MB Kelantan tiada bisa dikemukakan oleh parti 2H .

 Kerna apa ?? Kerna Parti 2H memperdagangkan agama untuk kepentingan diri . Ternyaa RUU 355 adalah " Political Game "  Parti 2H dan Keris Telanjang . Yang mana isu Hudud yang dimankan oleh kelicikan politik keris telanjang telah mengatasi permainan politik " Matang , sejahtera dan selesa ( " comfort zone " ) . Parti 2h yang akhirnya bisa dijinakkkan oleh Keris Telanjang. Ulamaknya bisa duduk di dalam kluster Keris telanjang . Mulut ulamaknya bisa diplaster oleh Kluster Keris Telanjang yang dipantau oleh orang No.2 Keris Telanjang .Dan kesannya berlaku perpecahan di dalam Pas dan Pakatan Rakyat ( PR )sebelum ini ;  sebagaimana dek kerna kelicikan politik keris telanjang bersama " Kuda Trojan " nya di dalam PAS !  Siapakah mereka ? Fikrkanlah sendiri .!

Kerna apa ? Perjuangan Parti 2H ( Hadi Hashim ) sudah menyimpang ( ' Deraiment " )dan " TUKAR HALUAN "  dapada perjuangan asal Pas yang dipertahankan oleh Yusuf Rawa, Fadzil Noor dan Tok Guru . Setelah ketiadaan Tok Guru ; " FIKH SIASAH "  parti 2H bisa MEMBENARKAN ( HALAL ) nya menyokong Penguasa yang zalim jangan letak jawatan PM dan bisa bersekongkol dan kerjasama ; senggama dengan perjuangan assobiyah jahiliyyah Keris Telanjang , Kerna apa ??Tak berani kata bahawa "  Assobiyyah  " itu haram  lagi !! Kerna sudah " comfort zone " dengan keris telanjang.!! '
Lawan 3 penjuru menentang semua calun PH itu adalah cuma helah politik sahja supaya rakannya Keris Telanjang bisa menang PRU 14 kalah pun tak apa asalkan PH tiada menang ; justeru mahu pecahkan " KESATUAN " mega politik baru campuran pembangkang ( PH ) .

RUU355 adalah mainan politik  Parti 2H -Keris Telanjang untuk tutup isu yang lebih besar yang perlu tangani segera  demi rakyat dan negara ! RUU355 adalah mainan politik  Parti 2H -Keris Telanjang untuk tutup isu yang lebih besar yang perlu tangani segera yang menyiksa rakyat .Itu lebih afdal dan lebih penting . Tetapi cuba ditutup seperti masaalah perumahan , GST ,dan kenaikan harga minyak  yang menyebabkan kenaikan harga barang, ikan dan turutan skandal  negara yang besar . Yakni, kleptokrasi songlap dana rakyat seperti 1MDB, skandal dan penyelewangan dalam Felda , Tabung Haji dan  Mara .

Khalifah Omar Al Kattab pernah " Suspended " ( Gantuingkan hukuman hudud ) buat sementara waktu kerna negara pada waktu itu mengalami  kemelesan ekonimi yang kronik ; berlakunya kemiskinan dan  kelaparan di kalangan rakyat . Kerna waktu itu berlaku kemaruau yang berpanjangan dan rakyat tiada makanan . Kerna apa? Islam memberikan prioriti kepada   menjaga dan menjamin situasi hal ehwal rakyatnya !! . Atasi masalah kemiskinan dan kelaparn rakyat terlebih dahulu . " Mengapakah Khalifah Omar Al Khattab tiada bisa di " Takfirikan " seperti yang suka di lakukan oleh parti yang tertentu ??  . Fikirkanlah.

Justeru;  agenda rakyat sekarang adalah menentang korupsi , salahguna kuasa , kleptokrasi songlap dana rakyat .Kebocoran dan ketirisan wang rakyat sebanyak RM30Billion seperti yang dedahkan oleh Akauntan Negara !  Wang " Tax-Payers " disonglap oleh RM, anak tiri MOI ( NTR ) dan dalam akaun MOI sendiri di masukkan RM2.6. Billion seperti yang di dedahkan oleh Department of Justice ( DOJ ) Amerika !

Sehingga sekarang tiada bisa disaman oleh MO1 . Mengapa ?? Kerna Kleptokrat -Kleptokrat ini telah songlap RM14Billion wang " Tax-Payers  dan terkini paksa rakyat bayar GST di atas kefasadan yang mereka lakukan selama ini !! ;
 *DOSA PARA ULAMA YANG LAHIRKAN FIQH SOKONG PENGUASA YANG ZALIM*

*"Saya tidak terbayang besarnya dosa para ulamak yang melahirkan fiqh yang menyokong penguasa yang zalim sehingga rakyat terus menjadi mangsa kezaliman. Sepatutnya mereka melahirkan fiqh yang menjadikan Islam itu rahmatan lil aalamin, bukan rahmatan lil dzolimin."*
 _- (Prof Dato' Dr Siddiq Fadhil, Nunji'17, 15hb Februari 2017, Kompleks Belia dan Kebudayaan Shah Alam, Selangor)_
 *NAJIB KANTOI!! Mahkamah Singapura sahkan RM2.6 billion yg masuk ke akaun Najib adalah berasal dari 1MDB bukan putera Saudi* https://jebatmustdie.wordpress.com/2017/01/18/bukti-najib-menyamun-rm2-6-billion-dari-1mdb/

# VIRAL DEMI NEGARA DAN ANAK CUCU TERCINTA.
# ALLAH MAHA BESAR DAN MAHA BERKUASA BUKAN NAJIB
 http://amanahdaily.com/index.php/2017/02/06/mohamad-sabu-yakin-takfiri-sudah-ke-hujung-maqasid-syariah-akan-isi-lompong-islam/

Fikrkanlah , Dan lakukan perubahan mengganti penguasa Putrajaya yang zalim dan rakus dengan  pelbagai skandal kleptokrasi  pada PRU 14 ini dengan PH "  KESATUAN " mega politik baru campuran pembangkang ) dengan izin Dia !
Yang terdiri daripada Amanah Bersatu , Pkr , Dap dan in sha Allahu Parti Bebas Rasuah  ( PBR ) . ........  Nasharrawy/6.4.17
" ALLA HU AKBAR ! "
            www.Twitter.com/adnanrawa
Oleh:  www.nasharrawy.blogspot.com .

Nasharrawy Rawaan · 

MENGAPA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) JADI LEBIH RASIS DAN LEBIH TERUK DARIPADA ASSOBIYYAH LAGI ??
http://www.agendadaily.com/.../dap-tak-suka-kepada-orang...

Nabi tak pernah ajar " Arab Islam " . Kerajaan Islam Turki tak pernah ajar " Turki Islam " . Kerna apa?? Nabi ajar ' Islamrahmatanlil'alamin " , Tapi NTR dan 2H ajar ajaran baru " assobiyyah " Melayuu Islam " ( Nasionalisma Islam ?? ) .. Bukankah Islam itu untuk semua kaum . dan matinya " Pas 4 all "" ; kerna apa?? Kerna jadi rasis pula !!

Parti 2h ( Hadi Hashim ) taja rasis terhadap Dap . Dulu kerja perkaumanan keris telanjang yang buat! Tapi sekarang Parti 2H yang buat kerja Keris Telanjang pula !! Kerna apa?? Lebih rasis yang lebih terok daripada assobiyyah jahiliyyah keris telanjang dan Perkasam lagi ?? Dah tak nampak " Islam rahmatan lil'alamin " dan lupa thema Muktamar waktu Yusuf Rawa sehinggalah ketiadaan Tok Guru . Tinggalkan perjuangan " Membendung Fahaman Assobiyyah " dan " Bangun Menentang Kezaliman " .Terkini bisa sokong penguasa yang zalim jangan letak jawatan PM . Politik dan strategi apa ini parti 2H ??

" FIKH SIASAH " yang membenarkan senggama dengan Penguasa dan parti yang zalim dan assobiyyah duduk pula dalam klusternya dipantau oleh orang no 2 Keris Telanjang ?? Bikin NTR ketawa bessar dan senyum lebar yang licik politiknya mempergunakan poltik matang , sejahtera dan selesa ( " Comfort Zone ' ) Parti 2H yang bisa sokong penguasa yang zalim . Hebat NTR !! . Sebab itu tok guru bilang " Umno ini tak boleh dipercayai " dan Hadis Nabi : " Orang MUKMIN tiada selayaknya di patuk ular 2X dalam satu lubong oleh ular yang sama ( Hatta lubang yang sama juga ) !! Setelah ketiadaan Tok Guru ,macam -macam jadi ; masing-masing bisa tunjuk belang mereka yang sebenarnya !

Bekas menteri Zaid Ibrahim , Zairil Khir Johari , sasterawan negara A, Samad Said, Mejar ( B ) Zaidi , Diana , Prof . Abdul Aziz Bari . Mereka ini semua Cina Kah ? Diana ; Dap letakkan berrtanding di konstituensi bukan Melayu PRK Telok Intan, Diana itu Cina i kah ? Dap letakkan Lim Kit Siang bertanding di konstituensi majoriti Bukan Cina di Gelang Patah ! Lim Kit Siang itu Melayu kah ?? Politik dan strategi apa ni Parti 2h yang jadi perkauman ni ?? Kongkalikong !! 

Dulu Presiden Parti 2H bilang di ceramah beliau di Terengganu bahawa ;  Dap tak bisa perintah Malaysia kerana daripada 222 kerusi Parlimen satu Malaysia ; Kerusi majoriti bukan Islam satu Malaysia tak lebih daripada 86 kerusi . Sekarang orang yang sama main pula isu perkauman bilang : Jika keris telanjang kalah dalam PRU 14 nanti ; Dap akan perintah Malaysia ! 

Politik dan strategi apa ini Parti 2H yang bisa putar alam shah pula ?? Kenapa Tak ada pendirian  dan tak ada prinsip ??  Kenapa Sayang kan keris telanjang sampai begitu sekali ?? Kenapa  Sudah lari daripada perjuangn asal dan " TUKAR HALUAN " ??. Justeru kerna bisa pro assobiyyah jahiliyyah keris telanjang pula ini ??  Kalahnya keris telanjang.dengan izin Dia ;  Terdapat  ramainya tokoh-tokoh Islam dalam Amanah , Pkr . Bersatu , PBR dan Dap sendiri  yang bisa meletakkan PH menerajui Purajaya nanti selepas PRU14 dengan izin Dia !!  Fikirkanlah . .... Nasharrawy Rawaan
" ALLA HU AKBAR !" . 

Amanah tetap istiqamah dengan perjuangan Islamis " Islam Rahmatan lil'alamin "  yang bisa menyambung perjuangan Yusuf Rawa , Fadzil Noor dan Tok Guru dengan izin Dia kerna " ISLAM dan RABB ! .Bukan kerna parti yang bukan agama cuma mekanisma politik sahja dan bukan kerna mana-mana Presiden yang bukan " Maksum " .dan menolak fahaman dan ajaran " Melayu Islam " ( Nasionalisma Islam ) yang bukannya ajaran Nabi !!.... Nasharrawy/7.4.17

" ALLA HU AKBAR !! " ...


POLITIK DAN STRATEGI APA PARTI 2H NI ! KENAPA LANGSUNG DAH TAK ADA PRINSIP PERJUANGAN LAGI ??  KENAPA KONGKALIKONG KERNA TERLALU SAYANGKAN KERIS TELANJANGNI ? SIAPA LAWAN PERJUANGAN ISLAM ??  SANGGUP NAK LAWAN 3 PENJURU PADA PRU 14 SEMATA-MATA KERNA NAK SELAMATKAN KERIS TELANJANG ?? FIKIRKAN ! 

Nasharrawy Rawaan
KENAPA BIAWAK LEBAI DAN BIAWAK ASSOBIYYAH BISA SENGGAMA DAN DUDUK BISA DUDUK DI DALAM KLUSTER BIAWAK ASSOBIYYAH DI PANTAU OLEH ORANG NO.2 BIAWAK ASSOBIYYAH ?? KENAPA " FIKH SIASAH " BIAWAK LEBAI SEKARANG BISA MEMBENARKAN SOKONG BIAWAK NASIONALIS DAN PENGUASA BIAWAK NASIOANLIS DINASIHATINYA JANGAN LETAK JAWATAN PM ?? KENAPA HEBAT SUNGGUH BIAWAK LEBAI INI .KENAPA TIADASEPERTI TOKOH PERJUANGAN ISLAMIST YANG ISTIQAMAH DENGAN PERJUANGAN ISLAMIST SAMPAI AKHIR HAYAT SPT YUSUF RAWA , FADZIL NOOR DAN TOK GURU YANG i ) MENENTANG FAHAMAN , AKIDAH DAN PERJUANGAN ASSOBIYYAH JAHILIYYAH KERIS TELANJANG DAN ii ) BANGUN MENENTANG KEZALIMAN PENGUASA DAN PARTI ASSOBIYYAH JAHILLYAH KERIS TELANJANG YANG ZALIM !! . LIHAT VDO CLIP KENYATAAN PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) YANG BISA FARAID KERUSI DENGAN KERIS TELANJANG UNTUK PRU 14 ?? KERNA APA : INILAH DIA LIDAH BERCABANG SI BIAWAK YANG SEMUA ORANG SEDIA MAKLUM FIKIRKANLAH ..... Nasharrawy
Oleh ; www.nasharrawy.blogspot.com...
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com...
http://malaysiadateline.com/…/7753-sertai-bn-umpama-pikul-b…
Sertai BN umpama pikul biawak hidup, kata Hadi
Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengumpamakan tindakan menyertai Barisan Nasional (BN) sebagai memikul biawak hidup kerana parti itu sedang dibebani dengan pelbagai masalah dan…
MALAYSIADATELINE.COM

Nasharrawy Rawaan · 
Dulu Presiden Parti 2H bilang di ceramanh belaiu di Terengganu bahawa . Dap tak bisa perintah Malaysia kerna parlimen satu Malaysia ada 222. Seangkan kerusi majorit bukan Islam cuma ada 86 kerusi sahaja satu Malsysia ! . Bagaimana Dap nak perintah Malaysia ?? Sekarang manusia yang sama juga main isu Perkauman terhdap Dap ; jika Keris Telanjang Kalah pada PRU14 ; Dap akan perintah Malaysia !! Siapa dia biawak yang lidah bercabang ni ?? Dulu thema Muktamar Pas ; ' Menenentang Fahaman Assobiyyah " dan " Bangun menentang kezaliman " . Sekarang Parti 2H bersekongkol dan senggama dengan Parti assbiyyah keris telanjang dan pertahankan Presidennya jangan letak jawatan PM , sokong dan bersubahah dengan kezaliman ! Sudah terang lagi bersuluh ! Siapa itu yang sebenarnya Si Biawak lidah bercabang ?? Fikirkanlah . ..... Nasharrawy Rawaan
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/8.4.17
www.Twitter.com/adnanrawa
http://www.sinarharian.com.my/.../sertai-pakatan-atau-bn...

 *DOSA PARA ULAMA YANG LAHIRKAN FIQH SOKONG PENGUASA YANG ZALIM*

*"Saya tidak terbayang besarnya dosa para ulamak yang melahirkan fiqh yang menyokong penguasa yang zalim sehingga rakyat terus menjadi mangsa kezaliman. Sepatutnya mereka melahirkan fiqh yang menjadikan Islam itu rahmatan lil aalamin, bukan rahmatan lil dzolimin."*
 _- (Prof Dato' Dr Siddiq Fadhil, Nunji'17, 15hb Februari 2017, Kompleks Belia dan Kebudayaan Shah Alam, Selangor)_
: *NAJIB KANTOI!! Mahkamah Singapura sahkan RM2.6 billion yg masuk ke akaun Najib adalah berasal dari 1MDB bukan putera Saudi* https://jebatmustdie.wordpress.com/2017/01/18/bukti-najib-menyamun-rm2-6-billion-dari-1mdb/

# VIRAL DEMI NEGARA DAN ANAK CUCU TERCINTA.
# ALLAH MAHA BESAR DAN MAHA BERKUASA BUKAN NAJIB
 http://amanahdaily.com/index.php/2017/02/06/mohamad-sabu-yakin-takfiri-sudah-ke-hujung-maqasid-syariah-akan-isi-lompong-islam/


MENGAPA UMAT ISLAM DI TIPU 3X DEK POLITIK SENGGAMA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) DAN KERIS TELANAJNG ??


Nasharrawy Rawaan Nasharrawy Rawaan POLITIK DAN STRATEGI APA PARTI 2H NI ??KENAPA SENGGAMA POLITIK PARTI 2H - KERIS TELANJANG YANG MENIPU UMAT ISLAM SEBANYAK 3 KALI ! YANG MENGIKUT ARAHAN NTR ??.. HAKIKAT DAN REALITASNYA MANA DIA " DERAF HUDUD " YANG DI GEMBAR-GEMBURKAN OLEH TIM. MB KELANTAN YANG TAK NAMPAK BAYANGNYA PUN ?? TIPU UMAT ISLAM KONONNYA PARTINYA AKAN LAKSANAKAN HUDUD WALAU APA PUN YANG BERLAKU ?? KENAPA MAIN POLITIK HUDUD UNTUK KEPENTINGAN DIRI SAJA DENGAN MENGKOMERSILKAN AGAMA ?? KONGKALKONG !! . FIKIRKANLAH . .... Nasharrawy Rawaan
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/9.4.17
www.Twitter.com/adnanrwa
http://www.agendadaily.com/.../pas-sokong-speaker-tangguh.

*UMNO GUNAKAN RUU UTK FITNAH PH DAN DISAMBUT OLEH LEBAI*
TV3 suku hari ini. Hari kedua mereka main isu RUU Akta 355. Tuduh PH mnentang RUU yg Speaker sendiri tak benarkan bahas pd sesi ini. Peliknya, pmimpin Pas pun join fitnah TV3 suku. Dia kata mngapa YB Khalid Samad tak mahu mencelah waktu wakil Pas bahas sokong Hadi.
Adakah telinga mereka pekak atau mata mereka buta sewaktu YB Khalid mohon penjelasan dari Speaker samada mereka boleh bahas atau tidak selepas Hadi bentang? Speaker suruh Khalid Samad bersabar dan tunggu waktu utk bahas. Oleh itu, Khalid Samad menanti saat utk bahas. Kalau setakat mencelah, apa yg Khalid Samad boleh sampaikan? Saat paling baik adalah waktu bahas utk Khalid sampaikan hujahnya dgn panjang lebar.
Malangnya skrip telah diatur sebagaimana yg disebut sendiri oleh Pmimpin MCA dan MIC, iaitu dlm mesyuarat Bn telah pun ditetapkan tiada perbahasan. Mengapa Speaker tak maklumkan awal? Kalau dimaklumkan awal, tentu ramai pimpinan PH akan bangun mencelah waktu Hadi atau Takiyudin berucap.
Amat malang sekali apabila lebai pun sama2 menjadi lidah syaitan seperti TV3 suku.
*WFAUZDIN NS*( CNP )

Assiasah Assyari'iyyah AS I WITNESS IT!BY D GRACE OF AL KHALIQ;D CREATOR:PROPRIETOR OF ALL THINGS!
NASHARRAWY.BLOGSPOT.Worldfuturetv.com


MANA KAH DIA PAS ASAL ???
POLITIK DAN STRATEGI APA INI PARTI 2H ??
MANA ADA LAGI PAS ASAL ?? BERKUBUR APABILA KETIADAAN TOK GURU !!! .. KERNA SEKARANG NI ADALAH PARTI 2H ( HADI HASHM ) YANG " FIKH SIASAH" NYA SUDAH BISA PRO DAN SENGGAMA DENGAN PARTI ASSOBIYYAH JAHILIYYAH KERIS TELANJANG DAN SOKONG NTR PENGUASA YANG ZALIM JANGAN LETAK JAWATAN PM ??

PERJUANGAN ASAL PAS YANG DITEGAKKAN PERJUANGAN ISLAMIS YANG DI BAWA OLEH YUSUF RAWA, FADZIL NOOR DAN TOK GURU YANG ISTIQAMAH LAWAN PRJUANGAN ASSOBIYYAH KERIS TELANJANG SAMPAI AKHIR HAYAT MERKA ! SEKARANG INI BAWA DAN DISAMBUNG OLEH PARTI ISLAM GENERASI BARU . YAKNI,  PARTI AMANAH DI BAWAH PENASIHAT DAN PEMANTAUAN US. AHMAD AWANG ( BEKAS PRESIDEN PUM ) DAN US ABDUL GHANI SAMSUDDIN SELAKU KETUA KESATUAN ULAMAK SEDUNIA CAWANGAN MALAYSIA ! FIKIRKANLAH !  
POLITIK DAN STRATEGI APA PARTI 2H NI ! KENAPA LANGSUNG DAH TAK ADA PRINSIP PERJUANGAN LAGI ??  KENAPA KONGKALIKONG KERNA TERLALU SAYANGKAN KERIS TELANJANGNI ? SIAPA LAWAN PERJUANGAN ISLAM ??  SANGGUP NAK LAWAN 3 PENJURU PADA PRU 14 SEMATA-MATA KERNA NAK SELAMATKAN KERIS TELANJANG ?? FIKIRKAN ! 

Nasharrawy Rawaan 
Nasharrawy Rawaan
KENAPA BIAWAK LEBAI DAN BIAWAK ASSOBIYYAH BISA SENGGAMA DAN DUDUK BISA DUDUK DI DALAM KLUSTER BIAWAK ASSOBIYYAH DI PANTAU OLEH ORANG NO.2 BIAWAK ASSOBIYYAH ?? KENAPA " FIKH SIASAH " BIAWAK LEBAI SEKARANG BISA MEMBENARKAN SOKONG BIAWAK NASIONALIS DAN PENGUASA BIAWAK NASIOANLIS DINASIHATINYA JANGAN LETAK JAWATAN PM ?? KENAPA HEBAT SUNGGUH BIAWAK LEBAI INI .KENAPA TIADASEPERTI TOKOH PERJUANGAN ISLAMIST YANG ISTIQAMAH DENGAN PERJUANGAN ISLAMIST SAMPAI AKHIR HAYAT SPT YUSUF RAWA , FADZIL NOOR DAN TOK GURU YANG i ) MENENTANG FAHAMAN , AKIDAH DAN PERJUANGAN ASSOBIYYAH JAHILIYYAH KERIS TELANJANG DAN ii ) BANGUN MENENTANG KEZALIMAN PENGUASA DAN PARTI ASSOBIYYAH JAHILLYAH KERIS TELANJANG YANG ZALIM !! . LIHAT VDO CLIP KENYATAAN PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) YANG BISA FARAID KERUSI DENGAN KERIS TELANJANG UNTUK PRU 14 ?? KERNA APA : INILAH DIA LIDAH BERCABANG SI BIAWAK YANG SEMUA ORANG SEDIA MAKLUM FIKIRKANLAH ..... Nasharrawy
Oleh ; www.nasharrawy.blogspot.com...
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com...
http://malaysiadateline.com/?/7753-sertai-bn-umpama-pikul-b?
Sertai BN umpama pikul biawak hidup, kata Hadi
Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengumpamakan tindakan menyertai Barisan Nasional (BN) sebagai memikul biawak hidup kerana parti itu sedang dibebani dengan pelbagai masalah dan?
MALAYSIADATELINE.COM

Nasharrawy Rawaan  
Dulu Presiden Parti 2H bilang di ceramanh beliau di Terengganu bahawa . Dap tak bisa perintah Malaysia kerna parlimen satu Malaysia ada 222. Seangkan kerusi majorit bukan Islam cuma ada 86 kerusi sahaja satu Malsysia ! . Bagaimana Dap nak perintah Malaysia ?? Sekarang manusia yang sama juga main isu Perkauman terhdap Dap ; jika Keris Telanjang Kalah pada PRU14 ; Dap akan perintah Malaysia !! Siapa dia biawak yang lidah bercabang ni ?? Dulu thema Muktamar Pas ; ' Menenentang Fahaman Assobiyyah " dan " Bangun menentang kezaliman " . Sekarang Parti 2H bersekongkol dan senggama dengan Parti assbiyyah keris telanjang dan pertahankan Presidennya jangan letak jawatan PM , sokong dan bersubahah dengan kezaliman ! Sudah terang lagi bersuluh ! Siapa itu yang sebenarnya Si Biawak lidah bercabang ?? Fikirkanlah . ..... Nasharrawy Rawaan
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/8.4.17
www.Twitter.com/adnanrawa
http://www.sinarharian.com.my/.../sertai-pakatan-atau-bn...

 *DOSA PARA ULAMA YANG LAHIRKAN FIQH SOKONG PENGUASA YANG ZALIM*

*"Saya tidak terbayang besarnya dosa para ulamak yang melahirkan fiqh yang menyokong penguasa yang zalim sehingga rakyat terus menjadi mangsa kezaliman. Sepatutnya mereka melahirkan fiqh yang menjadikan Islam itu rahmatan lil aalamin, bukan rahmatan lil dzolimin."*
 _- (Prof Dato' Dr Siddiq Fadhil, Nunji'17, 15hb Februari 2017, Kompleks Belia dan Kebudayaan Shah Alam, Selangor)_
*NAJIB KANTOI!! Mahkamah Singapura sahkan RM2.6 billion yg masuk ke akaun Najib adalah berasal dari 1MDB bukan putera Saudi* https://jebatmustdie.wordpress.com/2017/01/18/bukti-najib-menyamun-rm2-6-billion-dari-1mdb/

# VIRAL DEMI NEGARA DAN ANAK CUCU TERCINTA.
# ALLAH MAHA BESAR DAN MAHA BERKUASA BUKAN NAJIB
 http://amanahdaily.com/index.php/2017/02/06/mohamad-sabu-yakin-takfiri-sudah-ke-hujung-maqasid-syariah-akan-isi-lompong-islam

AMANAT TOK GURU ,"  JANGAN MEMPERCAYAI UMNO " !!
HADIS NABI , " ORANG MUKMIN TIADA SELAYAKNYA DI PATUK ULAR 2X DALAM SATU LUBONG OLEH ULAR YANG SAMA ( HATTA DALAM LUBANG YANG SAMA ! )  . FIKIRKANLAH !   .......  Nasharrawy/10.4.17
inhttp://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/04/11/dap-is-pap-droppings-says-hadi/ .... Y PARTI 2H IS KERIS TELANJANG'S DROPPINGS INSTEAD ?? THINK ABOUT IT!

WHY PARTY 2H IS NOW A TOOL OF KERIS TELANJANG ? 2 MAKE SURE IT WINS IN D GE14 INSTEAD OF PH 'COS AMANAH N DAP R ITS COMPONENTS !! WHAT POLITICS N STRATEGY IS THIS ?? WHY? BEING A PUPPET OF KERIS TELANJANG !! WHY IT'S POLITICAL LAW NOW ( " FIKH SIASAH " ) HAS PERMITTED PARTY 2H 2 SUPPORT A TYRANT NOT 2 RESIGN AS PM ?? N Y NOW COULD COLLABORATE WITH A MALAY NATIONALIST PARTY KERIS TELANJANG N NO MORE AGAINST " ASSOBIYYAH " OR MALAY NATIONALISM PLIGHT WHICH IS AGAINST D TEACHINGS OF ISLAM !! ( STRICTLY PROHIBITED OR " HARAM " ) !! . .Y NOW AFTER D DEATH OF  "TOK GURU " ; PARTI 2H NOW COULD " SUBAHAH " ( ABETMEN ) NOW WTH KERIS TELANJANG ?? D ORIGINAL" PARTI PAS " IS NOW GONE DUE 2 D CHANGING OF ITS COURSE N " DERAILMENT " WHICH IS NOW IS  PARTY 2H ( HADI HASHIM ) !! D ORIGINAL N GENUINE PAS HAS NOW DEFUNCT N HAS BECOME PARTY 2H ; PRO KERIS TELANJANG WHICH WILL JOIN IN A " COALITION GOVT " AFTER POST GE14 WHICH IS OBVIOUSLY  UBN 'COS ALL THIS WHILE AGAINST PH WHICH CONSISTS OF AMANAH N DAP ?? .WHY ??  BEING AN OPPORTUNIST PARTY WITHOUT PRINCIPLE N INTEGRITY AS HYPOCRITE !! .

Finally Partyi 2h's ( Hadi Hashim ) President admitted its party's strong n intimate  collaboration with ' Keris  Telanjang " after all . As earlier declared   by its Youith Chief , " I will ensure that d collaboration ties with Keris Telanjang will b tightened " !! Thus Party 2H will contest a 3 corner fight in d GE 14 . Being " Keris Telanjang " outside Ubn ! . And is no more an opposition party 'cos contesting against all d candidates of PH 2 break votes of PH; Why ?? just 2 give its credit 2 Keris Telanjang with its " PIGS " . That is a puppet blog of Keris Telanjang !!

Party 2H's president is playing with racism against Dap using Pap as his arguments! Whereas Dap is not a racist party as his new friend Keris Telanjang is . Likewse as Mca is . Both r a racist based parties . Unlike Amanah ,Pkr and Dap ! Pap  in Singapore has once had a Malay President n now a Malay lady president ! .Why ??  It' s based on merit not racism !!

In Dap threre r Non -Chinese such as Govind , A.Samad Said, Diana, Zaid Ibrahim, Zairil Khir Johari , Prof . Abdul Aziz Bari , Mejar ( B ) Zaidi , etc! R they Chinese ?? . Parti 2H President has lost his " Islamist bearing "( politically has gone far astray ; not as Yusuf Rawa, Fadzil Noor n" Tok Guru " steadfast ( " Istiqamah ' ) till death as Islamist leaders !! .   And now he himself and his party r propagating racism as keris Telanjang n Perkasam r being its traditional n stale political bait which is not wanted anymore by " Bangsa Satu Malaysia " . Racism politics is now " Out-Dated " . It's no more accepted in d  " Cyber Politics " . .What d Malaysians want is ' Justice For All " . as Amanah Pakatan Harapan is ;.Based on  " Islam rahmatan'lil 'alamin " ; SAY NO 2 RACIST " !! PH 4 all ; Justice 4 all !! regardless of Religion , race n ethnic groups !

Why ?? This is d politics of Amanah Pakatan Harapan 4 peace n harmony , justice n " HUMANITARIAN " Universal Loves n Brotherhood in d heart n in d mind of every Malaysian .!! Absolutely " SAY NO 2 RACIST " ' Cos Malaysians don't tolerate racism of any kind n r against it !! .Malaysians r 4 " HUMANITARIAN  LOVES N BROTHERHOOD '"REGARDLESS OF RELIGION , RACE N ETHNIC !!

There's no proofs that Dap is getting foreign financial supports ?? Y until now Party 2h has never summoned SR ( Sarawak's Report ) , Husam n Rafizi over d issue of d " DEDAK " financial support worth RM90 million ?? Y not investigate is it true that Mca is getting foreign financial supports from China's corporate n diplomats ??

There's nothing wrong 4 a Chinese 2 love a Chinese or an Indian n a Malay for that matter 2 love their own race ! . Why ? This is natural and primordial !! As a father loves a son n a mother loves a daughter !

But what is wrong ?? When racism has become d poltical game of Parti 2H more than Keris Telanjang n Perkasam are ! Party 2h has taken over d racist political game of his new ' POLITICAL MASTER " ;  Keris Telanjang !! No more being Islamist !! With  " Islam rahmatanlil'alamin " ( 'cos there's no racist in religion or Islam ! ) .

Keris Telanjang , Perkasam , Mca n Parti 2h r racist parties ! . Amanah/ Pakatan Harapan ( PH ) has taken over d place of Pas; already dead ! ( now is Party 2H ) as a New Generation Islamic Plght 4 " Islam rahmatanlil'alamin : .'" SAY NO 2 RACIST " Keris Telanjang , Perkasam. Parti 2H n Mca utilizing " Racism " 2 survive in politics as their " POLITICAL BAIT "  !! Be with Amanah /Pakatan Harapan ( PH ) together with Dap , Pkr, Bersatu n may b PBR ( Parti Bebas Rasuah ) by HIS Grace ! N dismiss n dethrone Keris Telanjang, Party 2h n Ubn in d state n federal levels for Amanah/ Pakatan Harapan ( PH ) 2 rule Putrajaya in d GE 14. With d UNITY of d grand mixed opposition parties ( PH ) which comprised of Amanah , Dap, Pkr , Bersatu n PBR  by HIS Grace ! .... Nasharrawy/11.4.17
" ALLA HU AKBAR !! "
By: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa

RUU355Nasharrawy Rawaan

Just now

Perundngan Islam berasaskan KEADILAN DAN EHSAN ! . Public Interests in d aspect of Taazir( judge discretion ) could b debated in d parlimen with ehsan ;cos taazir is not ' Wahyu Illahi " .Even if  muslims " Law Makers debate won't turn them into " kafir " fasik or munafik ! " .Especially where is Justice n Ehsan in RUU355 on d aspect of Taazir( man made law )  on imprisonment 30 years n penalty 100k ?? could b debated 'cos it's in d parliament as d parliamentary rights 4 d Law Makers 2 debate 4 clarity , justice n ehsan ! When speaker disallowed 4 a debat . Is RUU355 meant 4 d syaria' or is it NTR n Party 2h ' Political Game " n manipulation for  Ge14 . ...... Nasharrawy/13.4.17

Kerajaan perpaduan: Rafizi dedah Nasharudin terima dana 1MDB?

Nasharrawy Rawaan

http://malaysiadateline.com...
BENARKAH PEMIMPIN PARTI 2H ( HADI HASHIM) ; PERNAH TERIMA " DEDAK " DARIPADA KERIS TELANJANG /PEROLEHAN DARIPADA DANA AWAM IMDB ?? SEPERTI YANG DI DAKWA NAIB PRESIDEN PKR ???
kerajaan-perpaduan-rafizi-dedah-nasharudin-terima-dana-1MDB .
JIka sahih dan betul seperti yang dakwa oleh Naib Presiden PKR itu .. Inilah dia Barua ( agen ) " DEDAK " yang di telan temelok pemimpin " Parti 2h " ( Hadi Hashim ) sekarang ini . Oleh pemimpin-pemimpin mereka yang tertentu demi untuk menegakkan kerajaan " Melayu Islam " Keris Telanjang -Parti 2H selama ini . Akhirnya terbongkar juga !
Namun , sebelum ini ; Kerajaan " Melayu Islam " NTR -2H pada tahun 2008 di Perak dan Selangor . Gagal dibentuk oleh mereka bersama :"KUDA TROJAN " Keris Telanjang kerna bisa ditumpaskan oleh Bekas Pesuruhjaya parti Bulan Perak . 

Sekarang ini . Beliau adalah salah seorang " PENASIHAT " ; Pemantau Parti Amanah Nasional dan disekang oleh almarhum " Tok Guru " di Selangor yang menggelar mereka ini ( Kuda Trojan dan Barua ( Keris Telanjang ) sebagai " BONEKA UMNO " !! Pengkhianatan yang cuba dilakukan oleh mereka pada 2008 di Perak dan Selangor adalah untuk " Dethrone " ( menjatuhkan ) kerajaan pilihan rakyat . Yakni kerajaan Pakatan Rakyat ( PR ) .
Agenda pengkhianat -pengkhianat perjuangan Islamist ini adalah untuk digantikan Kerajaan Pakatan Rakyat ( PR ) dengan kerajaan " Melayu-Islam " NTR-2h yang ditentang dan tiada persetujui oleh bekas Pesuruhjaya Bulan di Perak dan " Tok Guru " di Selangor !! . 
Kerna apa ? Islam mengutamakan kejujuran dan kemulian persahabatan dalam Majlis Presiden Pakatan Rakyat Nasional dan Negeri dan tiada bisa melakukan pengkhianatan sesama rakan " tahaluf siasi " semata-mata kerna gila atau mabuk kuasa!! .Namun 2H " TIADA BERPRINSIP " langsung bisa ' SUBAHAH " dengan keris telanjang NTR !! Kerna pa ?? Dalam Islam tiada kerajaan assobiyyah " Melayu Islam ( Nasionalisma Islam ) ; kerna diharamkan assobiyah oleh Islam ..
Kerna Islam adalah kerajaan yang berprinsip, bermaruah kerna Islam adalah " Rahmatanlil'alamin " Islam untuk semua ! Tidak ada ' Melayu Islam" , " Turki Islam "maupun " Arab Islam " tapi " ISLAM ISLAM " yang syummul ; " Ad-Deen Waddaulah " wa Sharia" ( Kerajaan Berkebajikan untuk semua ) ; 4 a " BENEVOLENT STATE " 4 all ; regardless of Religion, Race n Ethnic !!. This is Islam brought by d new generation of Islamists plight ; by Amanah Pakatan Harapan 4 All !! by his grace in d GE 14 !
SPRM hendaklah menyiasat perkara ini dengan bebas dan amanah !! Apakah benar mereka yang tertentu ini telah menerima " DEDAK " daripada sumber dana rakyat ; 1MDB. Jika tiada wibawa untuk menyiasatnya tanpa " BIAS " terhadap Presiden Keris Telanjang . Maka , RCI ( " Royal Commission of Inquiry ) hendaklah mengambil-alih untuk menyiasatnya !! Kerna apa ?? Rakyat mahu tahu kebenarannya !! .Kerna ianya melibatkan rasuah ( ' Dedak " ) dan dana rakyat 1MDB !!  Benarkah dakwaan Pengerusi Bersatu bahawa Malaysia sekarang ini di kenali dunia sebagai  " NEGARA KORUP " ??? Fikirkanlah  ..... Nasharrawy/13.4.17
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa

http://www.sinarharian.com.my/.../pembangkang-belum-sedia...
POLITIK DAN STRATEGI APAKAH PARTI 2H INI TIADA BERSEDIA BERSAMA PEMBANGKANG LAWAN " STRAIGHT FIGHT " UNTUK TUMPASKAN KERIS TELANJANG DALAM PRU 14 NANTI ???

Parti 2H ( Hadi Hashim ) sememangnya lebih bersedia untuk pecah undi pembangkang ( PH ) demi untuk memberikan kredit dan kemenangan untuk Keris Telanjang dalam PRU 14 nanti .
Apa buktinya ?? i ) Parti 2H menubuhkan ; PIGS " untuk menyayingi Pakatan Hararapan selaku " Boneka Goblok Keris Telanjang untuk pecah undi pembangkang ( PH ) bagi membantu strategi dan menyempurnakan tugasannya untuk memenangkan Keris Telanjang !!. ii ) Parti 2H bukan lagi sebuah Parti Pembangkang kerna " FIKH SIASAH " nya sekarang ini sudah bisa kompromi beri sokongan penuh kepada Penguasa yang zalim jangan letak jawaan PM ! Dan Pro Keris Telanjang !! Politik dan strategi apakah ini Parti 2H ?? KONGKALIKONG !! Menipu ummah !!

iii ) Parti 2H sudah ' TUKAR HALUAN ' ( " Derailment ' ) menjadi " DROPPINGS " ( BUTIR TAIK ) keris Telanjang . Kerna apa ?? kerna buang perjuangan Islamist ( " Islam Rahmatanlil'alamin " ) dan taja modal lama dan basi keris Telanjang main isu rasis terhadap Dap yang dituduhnya sebagai " Droppings " Pap?? . dan bikin kerja Keris Telanjang itu yang " Assobiyyah " dan " Kaumiyyah " . Bahkan Parti 2H menjadi lebih perkauman lagi daripada Parti Keris Telanjang dan Pekasam !! Fikirkanlah .

iv) Parti 2H ( Hadi Hashim )meninggalkan " Thema Perjuangan Muktamar Pas " a ) " Menentang Fahaman Assobiyah Keris Telanjang " dan b) ' Bangun Menentang Kezaliman Keris Telanajang " . Justeru sekarang bisa lari daripada perjuangan asal Pas yang Islamist !

v) " Main Wayang " bersama keris telanjang menipu rakyat !! Kerna apa ?? Bisa bersedia sertai ' Kerajaan Campuran " ( " Coalition Govt." ) selepas PRU 14 !! . Semua orang tahu; "Sudah terang lagi bersuluh " bahawa tentunya masuk Ubn kerna selama ini pun memang menentang PH kerna di dalamnya ada Amanah dan Dap ?
vi ) Tiada mahu kompromi kerusi dengan PH untuk lawan " Straight Fight " ) demi untuk tumpaskan Keris Telanjang .; selaku parti 2H yang bongkak dan sombong!!
vii ) Pernah Berkompromi dalam konspirasi 2H -NTR untuk jatuhkan kerajaan pilihan rakyat . Yakni,Kerajaan Pakatan Rakyat ( PR ) pada tahun 2008 ) . Untuk digantikan dengan kerajaan : Melayu Islam " NTR - 2H di Perak dan Selangor yang ditumpaskan oleh Tok Guru di Selangor yang gelarkan mereka " BONEKA UMNO " dan Pesuruhjaya Parti Bulan Perak ; di Perak !

Ini adalah suatu Pengkhianatan 2H terhadap " Majilis Presiden Pakatan Rakyat " . Kerna apa ?? 2H tiada kejujuran ,; maruah , integrity dan harga diri selaku penipu dan gila serta mabuk kuasa ! Justeru jika Parti 2H bersedia untuk sertai Kerajaan Campuran Ubn selepas PRU14 nanti : tiadalah menghairankan . Namun rakyat yang sudah nampak Parti 2H yang tiada " Principles " ini berpendirian seperti " LALANG " ; Bisa pada PRU 14 nanti mahu sapu keliling jadi " TERGULING "bersama dengan " POLITICAL MASTER "nya Keris Telanjang dengan izin Dia !!.... Fikirkanlah .
" ALLA HU AKBAR ! " .

POLITIK DAN STRATEGI APAKAH PARTI 2H INI SEPERTI SANDIWARANYA YANG TERBONGKAR DI ATAS ?? ; YANG MENIPU UMAT ISLAM JADI PBK ( PARTI BONEKA KERIS ) . Kerna apa ?? Selaku Keris Telanjang di luar Ubn bersama " PIGS " nya !! Pastinya NTR ketawa besar dengan kelicikan strategi dan poltiknya memerangkap ( " entrapment " ) parti 2H yang didakwanya sebagai matang dan sejahtera ! Kerna apa? Sebenarnya selesa dan " Comfort Zone " senggama dengan keris Telanjang . Ulamaknya bisa di pantau oleh orang No 2 Keris Telanjang; mulut di " PLASTER " duduk dalam kluster Keris Telanjang !! Kerna apa ?? Hilang syaksiyyah dan wibawa diri !! Jadi mainan keris telanjang aja sekarang ini !! RUU355 ( Hukuman dan denda " taazir " ( "man made Law " ) bukannya Hudud !! Kelicikan NTR ( guna speaker ) ; kena tipu sebanya 3X  !!. FIKIRKANLAH . ....... Nasharrawy Rawaan
Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa

 SIAPA PEGANG KUASA POLITIK DI MALAYSIA ??
Kenyataan Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) bahawa kuasa politik di Malaysia ini ; dipegang oleh samada Pas atau Umno adalah kenyataan yang tiada berpijak kepada waqi' atau realitas politik Malaysia ; yang tiada " Facts n Figures" dan tiada professional langsung ! Kerna apa ? Kuasa politik di Malaysia ini dipegang oleh keseluruhan orang “ MUSLM”  bukannya Pas maupun Umno!
Sementara undi bukan Islam ;; Khususnya kaum Cina adalah penentu kepada. Kerusi yang dimenangi Pas PRU 13 yang lalu bukanlah kerna Pas menang secara solo ( " Soloist ' ) . Tapi yang menang adalah Pakatan Rakyat ( PR ) bukan Pas ; maupun Dap atau Pkr !!
Contohnya ‘ MP Temerloh menang kerna Presiden Amanah sekarang yang membantu beliau untuk meraih sokongan pengundi bukan Islam ( Cina)  dengan sokongan Dap dan Pkr !! Dan MP Gelang Patah menang di kawasan konstituensi islam majority kerna PH bukan kerna tiket Dap !!  Inilah waqi' dan realitinya politik Malaysia .Cuma d Kelantan dan Terengganu sahaja pengundi Majoriti adalalah orang Islam ; 97 % ..
Sebab itu . Fadzil Noor bilang , “ PAS NI NAK MEMERINTAH “ PONDOK “ KE MALAYSIA ?? ( realitas politik dewasa ini adalah “ Tahaluf Siasi “ bersama PH Atau Pakatan Harapan ) . Demi untuk menumpaskan Keris Telanjang dan Parrti 2H . Ingat parti 2h ; lawan kamu  yang sebenarnya adalah Keris Telanjang !Tetapi kamu sudah “ TUKAR HALUAN “ menyimpang dariapaa landasan perjuangan Pas Asal yang Islamis ( “ DERAILMENT” )  Ketua Pemudanya bilang ,” Bertekad mahu kolaborasi dengan keris Telanjang dengan lebih erat lagi ( senggama ) “. .Sedangkan Tok Guru bilang ,” Jika saya tiada, jangan mempercayai Umno ! “Dan  Hadis Nabi : Melarang orang MUKMIN ( Bukan Melayu ) dipatuk ular 2X dalam satu lubang . ( Hatta oleh ular yang sama ! )  Politik dan Strategi apakah parti 2H ( Hadi Hashim ) in ??.. Pengkhianat ! KONGKALIKONG !!
 Dan ‘FIKH SIASAH ‘ PARTI 2H ; MEMBENARKAN BERSEKONGKOL DENGAN  PENGUASA YANG ZALIM ; JANGAN LETAK JAWATAN PM ! DAN PRO PARTI ASSOBIYYAH JAHILIYYAH KERIS TELANJANG ! ULAMAKNYA SEKARANG BISA SELESA ( “ COMFORT ZONE “ ) MULUT DIPLASTER DUDUK DI DALAM KLUSTER KERIS TELANJANG  YANG DIKETUAI OLEH ORANG NO 2 PARTI TERSEBUT !!  POLITIK DAN STRATEGI APAKAH INI PARTI 2H ??? . PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAMIST YANG DIBAWA OLEH YUSUF RAWA, FADZIL  NOOR DAN TOK GURU !!  MENIPU UMAT ISLAM ! SUDAH TERANG LAGI BERSULUH !  KONGKALKONG !!
 Bukan Pas mahupun Umno yang menentukan siapa yang bisa memerintah Putrajaya! Begitulah di sebaliknya Dap dan Pkr tiada menang secara solo ; Tapi yang menang adalah sokongan rakyat kepada Pakatan Rakyat ( PR ) ! pada PRU 13 yang lalu .
Justeru itu Keris Telanjang menang bukan kemenangan parti tersebut atas tiket sendiri tapi atas tiket Ubn . Kerna apa ?? Keris Telanjang tiada pernah perintah satu negeri pun di Malaysia tapi Perikatan dan sekarang Ubn ! .Tiada satu parti pun yang bisa perintah Putrajaya secara solo . Melainkan parti tersebut adalah PBK ( Parti Boneka Keris ) !!   Fikirkanlah .
 Pas pernah memerintah Terengganu kerna adanya " Tahaluf Siasi ' dengan Dato' Onn Jaafar kerna Parti Negara Pimpinan beliau penyokong Pas selaku sama-sama parti pembangkang sebelum Pas menjadi kerajaan dengan sokongan Parti Negara . " Tahaluf Siasi Pas" dengan Semangat 46 membolehkan Pas memerintah semula Kelantan dan Terengganu melalui APU ( Angkatan Perpaduan Ummah ) dan “ B.A ( Barisan Alternatif) dan Pakatan Rakyat ( PR )  memerintah Kelantan selepas itu bukan Pas !
Pas memerintah Kedah melalui “ Tahaluf Siasi “ dengan PR ( Pakatan Rakyat ) . Waqi’ atau realitas politik membuktikan bahawa . Pas memerintah Kedah , Kelantan , dan Terengganu bukan secara solo !! Kerna apa ? Kerna Pas tiada mempunyai kekuatan untuk berbuat demikian, Samalah juga dengan Keris Telanjang ! Bezanya sekarang bukan sahaja Keris Telanjang sudah kehilangan pengundi Bukan Islam .
Tetapi Parti 2H sekarang pun demikian juga . Kerna apa ??  Setelah menjadi Parti ‘ LALANG “ dan “ Hypocrtie “ TIADA PENDIRIAN LANGSUNG !!; Pro dan senggama dengan Keris Telanjang !  Ini jauh berbeda dengan “ Approach “ Amanah Pakatan Harapan yang bisa ISTIQAMAH; PROGRESIF, PEDULI DAN INKLUSIF dengan perjuangan Islamis Seperti yang dibawa oleh Yusuf Rawa ,Fadzil Noor dan Tok guru.Dengan izin Dia ; bisa  mendapat kepercayaan Bukan Islam dan sokongan pengundi Islam.

 Apalagi dengan sokongan dan kemasukan Bersatu dalam  PH saling bantu membantu  dan pengaruh Negarawan Mahthir lawan yang sebenarnya NTR ! yang digeruninya !! SECARA " FACE 2 FACE " STRAIGHT FIGHT !!  di persada politik negara! ( KERIS TELANJANG VS KERIS TELANAJANG ) yang di nantikan oleh orang keris telanjang sendiri dengan izin Dia 1 Kerna apa??  kena pengaruhnya yang begitu kuat sekali . Terutamanya di Kelantan, Terengganu dan Kedah di dalam PH !!
Begitu juga Keris Telanjang pernah memerintah Selangor kerna Ubn bukan atas tiket Keris Telanjang ! Yakni dengan bantuan Mca, Gerakan dan Mic  . Bukan kerna Keris Telanjang semata-mata ! Tapi kemenangan Ubn.
Namun setelah komponen Ubn itu ; tongkat nya sudah patah apabila rakyat menolak Mca, Gerakaan dan Mic . Keris Telanjang Kalah kerna Ubn kalah !! Erinya bukanlah Keris Telanjang yang memerintah Selangor selama ini ( sebelum ini ) .
Namun sekarang Keris Telanjang memperolehi Tongkat yang baru . Iaitu ,parti 2H ( Hadi Hashim ) . Kerna apa ? Parti 2H melalui “ PIGS “ nya . Yakni, Blog Goblok Boneka Keris Telanjang . Untuk bisa lawan 3 penjuru pada PRU14 nanti  . Demi untuk memecah undi  KESATUAN Mega Politik Baru Pakatan Harapan ( PH ) . Yang terdiri darpada Amanah , Pkr , Dap , Bersatu dan in sha Allau PBR ( Parti Bebas Rasuah ) .
Sebab itu Parti 2H ( kenyataan TITM  dan Dr. Zuh ) bahawa Parti 2H bersedia untuk menyertai ‘ Kerajaan Campuran ‘ ( “ Coalition Govt,’ ) selepas PRU14. Sudah terang lagi bersuluh . Sudah tentulah bisa masuk Ubn .
Kerna apa ? Selama ini pun Parti 2H menentang PH yang ada di dalamnya Amanah dan  Dap . Bahkan, Bersatu dan Pkr juga adalah komponen PH !! Mengapa Parti 2H tiada berani dan tiada bisa masuk Ubn sekarang ??  Kerna takut pengikutnya lari ! .Biar bersandiwara atau ‘ Main Wayang  dahulu . Seperti yang terkini , Presiden parti 2H tiada mahu bentang RUU355 sekalipun diberi peluang oleh speaker sebanyak 2X untuk berbuat demikian .
Dan Speaker pula melarang perbahasan RUU355 untuk penambaikan oleh Amanah dan angoota PH yang lain . Kerna apa ? Inilah kelicikan permaianan politik NTR yang bisa mempermainkan Parti 2H dalam senggama selesanya , ( “ Comfort Zone ) . matang dan sejahtera ; lakunan drama senggama Keris Telanjang-Parti 2H ! sebagai “ POLITICAL GAME “ mereka  untuk PRU 14 bagi mendapatkan sokongan orang Islam yang ditipu sebanyyak 3X oleh  NTR -2H !!  bukannya kerna sharia’ sebenarnya!!. Ingat ! Penjara 30 tahun dan denda RM100k tiada “ KEADILAN” dan “ EHSAN “ di dalamnya dan bisa di bahas oleh MP muslim dan tiada jadi kafir ,fasik atau munafik kernanya . Kerna apa . Ianya bukan “ Wahyu Ilahi “ tapi taazir .Yakni , “ Man made law “ dan bisa menjadi hak mana-mana ‘ Law Makes “ untuk membahasnya ke  arah penambahbaikan demi “ Keadilan dan Ehsan ‘ yang menjadi asas dan ‘ SUBSTANCE”  kepada perundangan Islam
Bukannya dek kerna denda yang tinggi penjara yang lama menjadikan mahkamah syaria’ itu perkasa ! Sebaliknya bisa menjahanamkan  keutuhan sharia’ Islam itu sendiri dengan gambaran yang buruk sekali hukuman taazirnya ( Bukan Hudud )  !! Sistem pentadbirannya; teknikalnya , penguatkuasaannya dan kehakimannya perlu diperbaiki terlebih dahulu ke atas usul RUU355 supaya bisa ada keadilan , ehsan dan professionalism yang tinggi dan dihormati ; disegani oleh semua . Bukan setakat menaikkan gaji hakim bisa jadikan mahkamah sharia’ itu perkasa !  Bukan itu sebenarnya !
Kesimpulannya, mana logiknya Parti 2H ( Hadi Hashim ) atau Parti Keris Telanjang  bisa jadi penentuan siapa yang memerintah Putrajaya . Kerna apa ? Oang Islam pada keseluruhannya yang menentukan siapa ke Putajaya ! Amanah Pakatan Harapan atau Keris Telanjang/Parti 2H Barisan Nasional .
Justeru itu, satu undii untuk Parti 2H yang main isu rasis terhadap Dap !! ; bikin kerja keris telanjang dan Perkasam . Bererti satu undi  untuk keris telanjang sekaligus kepada Ubn yang sebenarnya!. Dan demi untuk menyelamatkan Malaysia . PH telah pun bersedia dengan Satu Calun , Satu .Manisfesto dan Satu Logo dengan izin Dia untuk tumbangkan Keris Telanjang dan Baruanya ( agennya ) ; PBK ( Parti Boneka Keris ) atau Parti 2H dalam “ 3 corner fight ‘ pada PRU 14 nanti dengan izin Dia ! . JANGAN PILIH KERIS TELANJANG ATAU PARTI 2H !!  orang sudah tak mahu mereka !! Undilah siapa pun “ ASAL BUKAN UMNO PAS “ ( A.B.U.P. ) dan hantar PH ke Purtrajaya pada PRU 14 ini dengan izin Dia !!; yang mewakili SUARA REFORMASI DAN SUARA KERAMAT RAKYAT DENGAN IZIN DIA!! PADA PRU 14 !! YANG TERDIRI DARIPADA KESATUAN MEGA POLITIK BARU PH; AMANAH ,BERSATU ,PKR , DAP DAN PARTI BEBAS RASUAH ( PBR ) DENGAN IZIN DIA !!   ...... Nasharrawy/16.4.17
“ ISLAM RAHMATAN LIL’ALAMIN  “  PH 4 ALL !!  JUSTICE 4 ALL !! SAY NO 2 RACIST !! ISLAM 4 ALL REGARDLESS OF RELIGION, RACE AND  ETHNIC !!
“ ALLA HU AKBAR !  ‘’ 
          www.Twitter.com/adnanrawaNasharrawy Rawaan • 3 minutes ago
KENAPA KERIS TELANJANG DAN PARTI 2H BISA KANTOI DALAM PRU 14 ?? DENGAN IZIN DIA!!
Pengaruh dan karisma Mahthir dalam Bersatu berpotensi menggugat bukan sahaja Umno . Tetapi juga PBK ( Parti Boneka Keris ) ; Yakni, Parti 2H ( Hadi Hashim ) .Justeru itu , Jika Parti 2H bertanding 3 penjuru untuk selamatkan Umno . Parti Bersatu yang mendapat sokongan PH ; termasuk di dalam ada Amanah dan bisa tumpaskan Keris Telanjang dan sekaligus parti ' LALANG " ; Parti 2H dengan izin Dia .
Begitu juga disebaliknya dengan izin Dia . Jika Amanah atau Pkr yang bertanding lawan Keris Telanjang dan Parti 2H . Kedua-dua parti tersebut sudah ditolak oleh orang Islam . Kerna apa ?? Satu parti yang korup dan satu lagi " LALANG " yang tiada pendirian !! dan TUKAR HALUAN perjuangan . Kononnya Parti Lalang ini nak masuk ' Kerajaan Campuran " ( " Coalition Govt. " ) yang tentunya Ubn selepas PRU 14 .
Justeru kerana selama ini pun Parti 2H memang menentang PH yang di dalamnya ada Amanah dan Dap .! Apalagi " FIKH SIASAH" parti 2H membenarkannya pro dan subahah ; bersekongkol dan " Main Wayang " ; bisa menyokong dengan penguasa yang zalim jangan letak jawatan PM ! Fikirkanlah . ..... Nasharrawy/17.4.2017
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com...

WHERE GONE RAKYAT MONEY IN KWAP N TABUNG HAJI ?? Y WE NEED RCI 2 INVESTIGATE ??
TERKINI-.RAFIZI RAMLI,Aliran Wang SRC International & Akaun Najib Razak;
https://www.youtube.com/watch?v=VdqsA5b_FEw


MENGAPA BERLAKU PENGKHIANATAN PERJUANGAN !!
Bagaimana Presiden parti 2H sekarang pada PRU 13 mengarahkan ahli Pas dan penyokongnya pada waktu itu ; termasuk lah Pengarah nya pada waktu itu untuk bekerja membantu calun Pkr untuk Parlimen Macang ; sebagai kesepakatan dan kerjasama dalam Pakatan Rakyat ! .
Akhirnya mengkhianati rakan " tahuluf siasi " dengan mengarahkan ahli dan penyokong parti jangan undi calun Pkr dan sokong calun Keris Telanjang yang akhirnya menang Parlimen Macang ( P029 ) pada PRU 13 yang lalu . Politik dan Strategi apakah ini yang mengkhianati kawan dan kompromi serta bersekongkong dan membantu untuk memenangkan Keris Telanjang .
Parti yang tiada bisa di percayai , tiada berprinsip ; tiada haga diri . penipu,pembohong dan pembelot pejuangan . ." TIKAM KAWAN DARI BELAKANG !! " ; TIADA JUJUR DAN TIADA AMANAH TERHADAP KAWAN DAN SOKONG PULA LAWAN UNTUK KALAHKAN KAWAN ! SIAPA LAWAN POLITIK KAMU PARTI 2H ?? TAK ADA PENDIRIAN LANGSUNG ?? PENGKHIANAT PERJUANGAN !! Tunggu apa di dalam Parti 2H ( Hadi Hashim ) lagi ?? . Fikirkanlah .
Unilah apa saja pada PRU 14 ini ; " ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP ) !!..... Nasharrawy/21.4.17
" ALLA HU AKBAR! "
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawaTERKINI-.RAFIZI RAMLI,Wang SRC International & Akaun Najib Razak ; CNP/19.4.17 ; Pls do click here! TQ

CONGRATS MR. RAKYAT AUDITOR N RAKYAT ACCOUNTANT!
APABILA AGAMAWAN KHIANATI " TAHALUF SIASI " PAKATAN RAKYAT " ( PR ) ??Apabila Presiden tiada berprinsip ( " NO PRINCILPLES " ) ; tiada harga diri,maruah dan integrity !! ; Tiada amanah dan tiada berpegang kepada kesetiakawanan dan persahabatan dengan rakan-rakan dalam " Tahaluf Siasi " dalam Pakatan Rakyat ( PR ) dan menghkianati " tahluf Siasi bersama ; menipu dan pembelot ! Inilah yang berlaku ! dan sikap dan watak ; syaksiyyah yang sebenarnya Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) !! .....Apakah Presiden dan Parti 2h itu adalah " BUTIR TAHI " ( " DROPPINGS " ) Keris Telanjang ? " Main Wayang " selaku " Hypocrite " dalam perjuangnnya . Tunggu apa lagi dalam Parti 2h ?? " Sudah Terang Lagi Bersuluh " !! . Fikirkanlah . Nasharrawy/20.4.2017
Undilah siapa pun pada PRU 14 nanti; " ASALKAN BUKAN UMNO PAS " ( ABUP ) .
" ALLA HU AKBAR! " .
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com...
Aktivis dedah muslihat Pas isytihar sertai Amanah!
CNP :
Utk simpanan....
Pengkhianatan Hj Hadi , punca AMANAH ditubuhkan.
Biar ahli-ahli PAS marah pada saya! Kerana sayang pada PAS terpaksa dedahkan ini:
PENGKHIANATAN HADI AWANG YANG MENJADI PUNCA PAS BERPECAH SEHINGGA LAHIR PARTI AMANAH:
1. Tuan Guru Mursyidul Am sokong DS Anwar dalam isu 16 September tetapi Haji Hadi tidak setuju, berlaku perbalahan antara Tuan Guru Mursyidul Am dengan Haji Hadi, mengapa Haji Hadi tidak wala' kepada Tuan Guru Mursyidul Am?. Surat terbuka Tuan Guru Mursyidul Am kepada Harakah yang menyokong 16 September tidak disiarkan oleh Harakah, arahan daripada Siapa?. Haji Hadi atau Mustafa Ali?.
2. Haji Hadi hendak PAS Perak bentuk kerajaan dengan umno di Perak selepas PRU-12 tahun 2008.
3. Haji Hadi adakan rundingan dengan Pak Lah untuk bentuk kerajaan UG.
4. Isu PM, dalam mesyuarat PR PAS setuju DS Anwar jadi PM tetapi dalam mesyuarat PAS Pusat Mac 2013 tolak DS Anwar jadi PM dan hantar wakil memujuk Kuli untuk jadi PM.
5. Bertembung di dun Kota Damansara, tiga dun di Terengganu dan dua dun lagi PRU-13 (dalam mesyuarat PR telah dipersetujui PKR bertanding, tetapi hari penamaan calon Haji Hadi bagi watikah khas kepada calon PAS).
6. Haji Hadi gagal selesaikan masalah PAS Kedah sehingga PAS tumbang di Kedah dalam PRU-13 walau pun telah ada usul daripada dewan ulamak PAS Kedah supaya tukar MB sebelum PRU-13.
7. Isu MB Selangor dalam mesyuarat 17 Ogos sudah setuju Wan Azizah dan Azmin sebagai calon MB dan telah bersetuju tidak menuntut MB Selangor, tetapi selepas itu Haji Hadi hendak PAS jadi MB Selangor. (Haji Hadi hantar tiga nama yang tiga2 itu adun PAS, tetapi penggulungan muktamar 2014 cakap PAS tak kemaruk nak jadi MB Selangor, cakap lain dan tindakan lain).
8. Dalam mesyuarat PR, PAS hendak kekal dalam PR dan dalam muktamar PAS juga telah dipersetujui perkukuhkan PR, tetapi dalam mesyuarat JK PAS Pusat 25 Ogos Haji Hadi hendak bersama umno (rujuk mesyuarat 25 Ogos14).
9. Mesyuarat Majlis Syuro Ulamak selepas 25 Ogos tidak cukup korum dan notis jemputan mesyuarat juga tidak cukup 14 hari, Haji Hadi bercakap mengenai perlembagaan PAS tetapi Haji Hadi sendiri pijak Perlembagaan PAS.
10. Haji Hadi tak bersetuju dengan cadangan supaya Y.B. Dr Syed Azman dipilih sebagai MB Terengganu ketika krisis MB di Terengganu (seolah-olah Haji Hadi mahu umno/BN kekal memerintah Terengganu).
11. Pilihanraya semula di Perak selepas rampasan kuasa oleh umno/BN tidak dipersetujui oleh Haji Hadi dengan alasan takut DAP akan jadi MB (nampak sangat fikrah Haji Hadi dah sama dengan fikrah umno).
12. Malam PRK Parlimen Bukit Gantang 2009 dalam mesyuarat Lajnah politik PAS Pusat di Markaz Tarbiyah PAS Perak Air Kuning,Taiping Haji Hadi membangkitkan bahawa Najib Tun Razak ada hubunginya membincangkan kerajaan perpaduan, tetapi Almarhum Tuan Guru Harun Taib telah membantah usul tersebut dan mohon presiden fokus kepada PRK Bukit Gantang.
13. Berita Awani 13.2.2015 perbualan melalui telefon dengan Nasharudin Mat Isa, Nasharudin mengesahkan telah ada perbincangan mengenai kerajaan perpaduan dengan umno oleh Majlis Syuro PAS Pusat sejak 2008 lagi, tetapi tanpa pengetahuan Tuan Guru Nik Aziz.
14. Sebelum PRU-13 telah dibuat perjanjian bertulis ditandatangani oleh Haji Hadi selaku presiden PAS dan Ustaz Azizan Razak, Ustaz Azizan tidak akan dicalunkan bertanding PRU-13, tetapi Haji Hadi langgar perjanjian yang dia sendiri ada tandatangan.
15. Haji Hadi sokong persempadanan kawasan pilihanraya yang akan memberikan kemenangan kepada umno/BN, DAP dan PKR bantah persempadanan kawasan pilihanraya.
16. Pendaftaran PR gagal kerana Haji Hadi seolah-olah tidak mahu PR didaftarkan.
17. Haji Hadi arahkan Mat Yaakub angkat sumpah jadi MB Kelantan walau pun Tuan Guru Nik Aziz belum buat apa2 keputusan (angkat sumpah pun secara tergesa-gesa.
19. PRU-13 DUN Damak,Pahang Haji Hadi secara terbuka sokong calon bebas Cikgu Kah Boon Heng sedangkan PR meletakkan calon PKR Jamaluddin Abdul Rahim.
20. Dalam mesyuarat setuju bantu PKR di Permatang Pauh, luar mesyuarat setuju PAS kawasan Permatang Pauh boikot PRK. Mengapa tiada tindakan kepada PAS kawasan Permatang Pauh yang tidak wala'???.....CNP


Nasharrawy Rawaan 7 mins � Nasharrawy Rawaan ? 2 minutes ago MENGAPA BERLAKU PENGKHIANATAN PERJUANGAN !! Bagaimana Presiden parti 2H sekarang pada PRU 13 mengarahkan ahli Pas dan penyokongnya pada waktu itu ; termasuk lah Pengarah nya pada waktu itu untuk bekerja membantu calun Pkr untuk Parlimen Macang ; sebagai kesepakatan dan kerjasama dalam Pakatan Rakyat ! . Akhirnya mengkhianati rakan " tahuluf siasi " dengan mengarahkan ahli dan penyokong parti jangan undi calun Pkr dan sokong calun Keris Telanjang yang akhirnya menang Parlimen Macang ( P029 ) pada PRU 13 yang lalu . Politik dan Strategi apakah ini yang mengkhianati kawan dan kompromi serta bersekongkong dan membantu untuk memenangkan Keris Telanjang . Parti yang tiada bisa di percayai , tiada berprinsip ; tiada harga diri . penipu,pembohong dan pembelot pejuangan . ." TIKAM KAWAN DARI BELAKANG !! " ; TIADA JUJUR DAN TIADA AMANAH TERHADAP KAWAN DAN SOKONG PULA LAWAN UNTUK KALAHKAN KAWAN ! SIAPA LAWAN POLITIK KAMU PARTI 2H ?? TAK ADA PENDIRIAN LANGSUNG ?? ( " GOT NO PRINCIPLES AT ALL !! Y ?? BEING D DROPPINGS OF KERIS TELANJANG ?? )
PENGKHIANAT PERJUANGAN !! Tunggu apa wala' BUTA TULI ' di dalam Parti 2H ( Hadi Hashim ) lagi ??; BISA BERSUBAHAH ?? ISTIQAMAH HANYA PADA ISLAM DAN RABB!! SAJA!! MANA-MANA PRESIDEN BUKAN " MASKSUM " DAN MANA-MANA PARTI BUKANLAH AGAMA TAPI CUMA MEKANISMA POLITIK SAHAJA !! JANGAN TERTIPU DEK AGAMAWAN YANG JUAL AGAMA UNTUK KEPENTINGAN DIRI ? Fikirkanlah . Unilah apa saja pada PRU 14 ini ; " ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP ) !!..... Nasharrawy/21.4.17 " ALLA HU AKBAR! " Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com www.Twitter.com/adnanrawa

Nasharrawy Rawaan KENAPA PRU 14 ! LAWAN SEBENARNYA : NTR VS MAHTHIR ?? In Sha Allahu . Pengundi Umno akan mengundi Bersatu dan pengundi Pas akan mengundi Amanah. Dengan sokongan Pkr dan Dap bersama " KESATUAN " Mega Politik Baru Campuran Pembangkang ( PH ; bIsa mengalahkan Keris Telanjang dan bonekanya ; PBK ( Parti Boneka Keris ) atau Parti 2H ( Hadi Hashim ) .dan " PIGS" nya ; Yakni, BLOG BONEKA KERIS TELANJANG !! pada PRU 14 nanti ; dengan izin Dia! Khususnya di negeri Kedah , Kelantan dan Terengganu kerna kasrisma negarawan ulung Mahthir yang masih kuat lagi legasinya terhadap pengundi Melayu . ( KERIS TELANJANG VS KERIS TELANJANG ! ; NTR VS MAHTHIR ) ; Sementara di negeri -negeri lain ( pengundi campuran ); Amanah , Pkr dan Dap mendapat sokongan padu daripada Bersatu dalam kolaborasi dan " Tahaluf Siasi " bersama dalam Pakatan Harapan ( PH ) untuk mengalahkan Keris Telanjang Parti 2H dengan izin Dia pada PRU 14 nanti ! . Mahthir Bersatu PH ; Lawan yang sebenarnya !! yang digeruni oleh Keris Telanjang !! . Pilih Amanah Bersatu Pakatan Harapan atau Keris Telanjang Parti 2H Ubn !! pada PRU 14 nanti .Dengan pakatan intim bersama Dap dan Pkr dalam Pakatan Harapan ( PH ) ! . Itu saja! PH VS UBN !! iNGAT!! SATU UNDI KEPADA PARTI 2H ADALAH SATU UNDI UNTUK KERIS TELANJANG DAN UBN !! UNDILAH SIAPA SAJA; " ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP ) Demi untuk selamatkan negara daripada kerakusan dan kefasadan: amalan kleptokrasi keris telanjang ; songlap wang dana rakyat ; perlbagai skandal dan kemungkaran ekonomi yang berterusan ; 1MDB ; penyelewangan wang awam dalam Felda , Tabung Haji , KWAP ( Wang Pencen ) dan Mara !! ; kezaliman GST ; ketirisan RM30 billion wang " TAX-PAYERS " seperti pendedahan Auditor Negara dsn . Mestilah di hentiakan segera dengan menumbangkan Keris Telanjang dan bonekanya Parti 2H pada PRU 14 nanti dengan izin Dia ! ........Nasharrawy " ALLA HU AKBAR ! " Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com... www.Twitter.com/adnanrawa http://malaysiadateline.com... UNDILAH SIAPA SAJA ; " ASAL BUKAN UMNO PAS ! " ( ABUP ) .... " ALLA HU AKBAR ! " . Nasharrawy

WHERE IS UNIVERSAL JUSTICE N HUMANITARIAN LOVES N BROTHERHOOD IN
KELANTAN ??DI ,MANA KAH KEADILAN DAN EHSAN TERHADAP RAKYAT ?? APAKAH ORANG ASLI YANG TIADA DATO SERI DAN TAN SERI ITU BUKANYA RAKYAT ?? BISA DIPERLAKUKAN SEWENANG -WENANGNYA ?? SESUKA HATI ! SEIKUT NAFSU SERAKAH ! TANPA BELAS KASIHAN MENYEBELAHI PEMAJU ( OANG KAYA) !! YANG RAKUS !! FIKIRKANLAH ! SAMA ORANG SUSAH DAN MISKIN ! MENGAPA MEREKA DIZALIMI BEGITU SEKALI DAN DIPERLAKUKAN SEPERTI ANJING ?? SEDANGKAN MEREKA ( ORANG ASLI ) SEBENARNYA " TUAN " DI NEGARIA INI ?? NAUZUBIL LAHI MINJZALIK! FIKIRKANLAH !!
Tahniah perjuangan orang asli! Hak anda telah di khianati oleh " Ladang Rakyat " yang bukannya membela rakyat ( orang asli ) . Sebaliknya parti pemerintah ; " Parti 2H " ( Hadi Hashim ) telah mengkhianati rakyat !! . Apalagi " Orang Asli " yang merupakan orang asal bumi Malaysia ini yang mempertahankan hak mereka turun termurun sejak sebelum wuudnya Akta Resab Melayu 1934 lagi. Yang mana orang asli lebih berotoriti dikawasan mereka ; mengatasi akta resab Melayu 1932 ; jika keputusan Mahkamah Tinggi Kota baru di ambil kira ; yang menyebelahi orang asli .
Parti pemerintah ;"Parti 2H " ternyata penguasa yang zalim yang tiada mempertahankan hak turun temurun orang asli dan lebih mengutamakan pemaju. Apabila Penguasa Negeri ( Parti Pemerintah 2H ); menyerahkan " Ladang Rakyat "( syarikat milik penguasa negeri ) kepada pemaju yang rakus terhadap orang asli dan memusnahkan kawasan hutan tempat oarag asli mencari rezeki mereka sejak turun temurun lagi , PENCEROBOHAN KE ATAS TANAH ORANG ASLI DAN KEZALIMAN SERTA KERAKUSAN PENGUASA NEGERI ( PARTI PEMEMRINTAH 2H ) SANGATLAH DIKESALI RAKYAT DAN TIADA ' SUBSTANCE " ISLAM LANGSUNG DALAM SISTEM PEMERINTAHAN !! KERNA KEADILAN DAN EHSAN ADALAH ASAS DAN TONGGAK NEGARA BERKEBAJIKAN ( " BENEVOLENT STATE " ) UNTUK RAKYAT !! ; TANPA MENGIRA AGAMA,BANGSA DAN KUMPULAN ETHNIK ; MUSNAH DAN TIADA WUJUD DI KELANTAN !! SEKARANG INI ; SETELAH KETIADAAN TOK GURU !!
Syukur .Alhamdulillahu ! Tahniah kepada perjuangan orang asli yang berjaya kalahkan penguasa Negeri ; Parti pemerintah 2H yang rakus lagi zalim melalui keputusan Mahkamah Tinggi Kota Baru . Teruskan perjuangan anda mempertahan alam sekitar dan kawasan hutan sumber pencarian dan punca rezeki ORANG ASLI ; sejak turun temurun sebagai warisan orang asli !! Yang mesti dipertahankan sampai bila -bila !! Amanah Pakatan Harapan bersama perjuangan anda !
Undilah siapa pun pada PRU 14 nanti ; " ASAL BUKAN UMNO PAS " !! ( ABUP ) !!
" DAULAT TUANKU !! PERTABALAN AGONG ; AL SULTAN DARI NEGERI KELANTAN
" ALLA HU AKBAR ! " . "ISLAM KEADILAN UNTUK SEMUA " PAKATAN HARAPAN 4 ALL " .; " ISLAM RAHMATAN LIL'ALAMIN " .!!
AWAS !! MENGAPA ADA AGAMAWAN YANG MAKAN " DEDAK " !! ATAU SUBAHAH !! : BAGAIMANA PULA DENGAN KISAH AGAMAWAN LEBAI ALI YANG " FIKH POLITIK " NYA MEMBENARKAN MEMPERTAHANKAN PENGUASA YANG ZALIM DAN KLEPTOKRAT YANG SONGLAP DANA AWAM ?? SUBAHAH JANGAN LETAK JAWATAN PM ??
DAN PRO PARTI KLEPTOKRAT ASSOBIYYAH JAHILLIAH KERIS TELANJANG ?? POLITIK DAN STRATEGI APA KAH PARTI 2H ( HADI HASHIM ) INI; YANG BISA MENIPU UMMAH ?? DAN DITIPU DEK KELICIKAN POLITIK NTR KE ATAS PARTI YANG DIKATA MATANG , SEJAHTERA DAN SELESA ( " COMFORT ZONE ' ) JADI AGEN ATAU BARUA DAN TONGKAT KERIS TELANJANG !
LAWAN " 3 PENJURU " PADA PRU 14 NANTI UNTUK KEKALKAN KRIS TERLANJANG BERKUASA . BAGAIMANA ?? DENGAN CARA MELAWAN SEMUA PARTI PEMBANGKANG ( PH ) SUPAYA KERIS TELANJANG MENANG ! KALAH PUN TAK APA ASAL BUKAN PH YANG MENANG SELAKU BONEKA KERIS TELANJANG ( PBK : PARTI BONEKA KERIS ) BERSAMA " PIGS'NYA ( BLOK GOBLOK BONEKA KERIS TELANJANG ) !! SELAKU PENGKHIANAT PERJUANGAN DAN KEBANGKITAN RAKYAT UNTUK TUMPASKAN KERIS TELANJANG !! PADA PRU 14 !! KONGKALIKONG ! Nasharrawy/25.4.17 http://malaysiadateline.com/?/8171-kisah-ali-dan-baba-serta? Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com... www.Twitter.com/adnanrawa Undilah siapa pun pada PRU14 ; " ASAL BUKAN UMNO PAS " !! ( ABUP ) !! Kisah Ali dan Baba serta 1MDB Ali telah mengambil keputusan untuk menyelesaikan pertelingkahannya dengan Baba di mana Ali bertegas telah membayar AS$3.5 bilion kepada Baba, tapi Baba bertegas bahawa Ali telah tersilap bayar kepada orang lain. MALAYSIADATELINE.COM

Undilah siapa pun pada PRU14 ; " ASAL BUKAN PAS UMNO " !! ( ABUP ) !! . MENGAPA NABI TENTANG " MELAYU ISLAM " , " ARAB ISLAM " DAN " TURKI ISLAM " ??
Nasharrawy Rawaan " MELAYU ISLAM " BUKAN AJARAN NABI ! KERNA NABI TENTANG ASSOBIYYAH ( NASIONALISMA ISLAM BANGSA YANG ZALIM DAN KLEPTOKRATIK ) .NABI TEGAKKAN " ISLAM RAHMATAN'LIL 'ALAMIM " . MELAYU ISLAM AJARAN SESAT 2H DAN NTR SAMA -SAMA MENTAL !! . FIKIRKANLAH . ,,,, Nasharrawy Rawaan

Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com/15.4.17
www.Twitter.comSINGKIRKAN PENGUASA YANG TIADA AMANAH DAN MUNGKIR JANJI SEGERA!!
SUDAH TIBA MASANYA UNTUK MENGUBAH PENGUASA KEDAH DAN PUTRAJAYA YANG " MUNGKIR JANJI " ; CAKAP BOHONG ' ; MENIPU RAKYAT ! KEPADA PENGUASA KEDAH YANG BARU DAN PEMERINTAH PUTRJAYA YANG BARU YANG BANGUN BERSAMA RAKYAT . YAKNI ; PH ( PAKATAN HARAPAN ) ; DENGAN IZIN DIA PADA PRU 14 NANTI .
KERNA APA ?? DEMI UNTUK MEMBELA RAKYAT DAN MENYIGKIRKAN PENGUASA ZALIM KLEPTOKRAT YANG SONGLAP DANA AWAM . SEPERT 1MDB, FELDA , KWAP ( WANG PENCEN ) , TABUNG HAJI , MARA DAN LAIN-;LAIN SKANDAL DEMI SKANDAL YANG BERTERUSAN.
TUMPASKAN KERIS TELANJANG DAN BONEKANYA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) DEMI UNTIUK SELAMATKAN NEGARA DARIPADA KERAKUSAN KLEPTOKARAT YANG SONGLAP DANA AWAM ; KEZALIMAN DAN KEFASADAN EKONOMI PARTI PEMERINTAH KERIS TELANJANG PADA PRU 14 INI DENGAN IZIN DIA !!
TUMPASKAN JUGA BONEKANYA ; PBK ; PARTI BONEKA KERIS BERSMA " PIGS' NYA . YAKNI, " BLOK GOBLOK BONEKA KERIS TELANJANG !! ) ; YANG BISA TANDING 3 PENJURU PADA PRU14 NANTI ; kERNA APA ?? DEMI UNTUK KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA SELAKU BARUA KERIS TELANJANG UNTUK PECAHKAN UNDI PEMBANGKANG ( PH ) . SELAKU PENGKHIANAT RAYKAT YANG PRO KERIS TELANJANG UNTUK KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA !...... Nasharrawy/27.4.17
UNDILAH SAPA PUN PADA PRU14 NANTI ! ; " ASAL BUKAN UMNO PAS '!! ( ABUP) !
" ALLA HU AKBAR ! " .
.


: Nasharrawy Rawaan 
KENAPA KAH BLOK KETIGA PARTI 2H UNTUK KEKALKAN KERIS TERLANJANG BERKUASA ?? DAN MENENTANG PAKATAN PEMBANGKANG ( PAKATAN HARAPAN ) 

Nasharrawy Rawaan 7 minutes ago
KENAPA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BISA KECUNDANG UNTUK KEKALKAN KERIS TELANJANG BERKUASA SELEPAS PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA ??

Nasharrawy Rawaan 3 minutes ago
KENAPA KERIS TELANJANG DAN PARTI 2H BISA KANTOI DALAM PRU 14 ?? DENGAN IZIN DIA!!
Pengaruh ; LEGASI dan karisma Mahthir dalam Bersatu berpotensi menggugat bukan sahaja Umno . Tetapi juga PBK ( Parti Boneka Keris ) ; Yakni, Parti 2H ( Hadi Hashim ) .Justeru itu , Jika Parti 2H bertanding 3 penjuru untuk selamatkan Umno . Parti Bersatu yang mendapat sokongan PH ; termasuk di dalam ada Amanah dan bisa tumpaskan Keris Telanjang dan sekaligus parti ' LALANG " ; Parti 2H dengan izin Dia 
.
Begitu juga disebaliknya dengan izin Dia . Jika Amanah atau Pkr yang bertanding lawan Keris Telanjang dan Parti 2H . Kedua-dua parti tersebut sudah ditolak oleh orang Islam . Kerna apa ?? Satu parti yang korup dan satu lagi " LALANG " yang tiada pendirian !! dan TUKAR HALUAN perjuangan . Kononnya Parti Lalang ini nak masuk ' Kerajaan Campuran " ( " Coalition Govt. " ) yang tentunya Ubn selepas PRU 14 
.
Justeru kerana selama ini pun Parti 2H memang menentang PH yang di dalamnya ada Amanah dan Dap .! Apalagi " FIKH SIASAH" parti 2H membenarkannya pro dan subahah ; bersekongkol dan " Main Wayang " ; bisa menyokong dengan penguasa yang zalim jangan letak jawatan PM ! Fikirkanlah . ..... Nasharrawy/17.4.2017
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com...
UNDILAH SAPA PUN PADA PRU 14 NANTI . " ASAL BUKAN UMNO PAS " !! ( ABUP ) !! " ALLA HU AKBAR ! "
 http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/pas-tak-tutup-pintu-kerjasama-dengan-dap-dan-pan-tapi-bersyarat.html

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14