D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Wednesday, August 2, 2017

HAPUSKAN GST DAN GANTIKAN DENGAN YANG LAMA SST ; TIADA BEBANKAN RAKYAT ; CUKAI KEPADA PENGILANG DAN PERKHIDMATAN TERTENTU SAHAJA !

Hasrat Pakatan Harapan untuk menghapuskan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sekiranya berjaya mengambil alih Putrajaya boleh dilaksanakan dengan kembali kepada regim cukai lama (SST) dan meningkatkan keyakinan pelabur terhadap negara.
Naib Presiden PKR Rafizi Ramli menjelaskan, kehilangan hasil GST juga boleh ditampung dengan mengurangkan bayaran faedah hutang kerajaan yang kini berjumlah RM680 bilion.
"Sebelum GST dilaksanakan kutipan cukai jualan dan perkhidmatan RM22 bilion tambahan GST hanya RM18 bilion sahaja bukan RM40 bilion (yang dicanang kerajaan).
"Jika kita mansuhkan GST kembali kepada cukai jualan dan perkhidmatan sebelum ini yang hanya mengutip cukai di kilang dan perkhidmatan tertentu, ia tidak akan membebankan rakyat, yang mana rakyat tidak rasa (beban kos)," ujarnya dalam paparan video oleh Media Oren.
Menurut Ahli Parlimen Pandan itu lagi, dengan jumlah RM18 bilion yang ingin dimansuhkan oleh Pakatan Harapan itu, ujarnya, boleh dilakukan dengan mengurangkan perbelanjaanyang tidak perlu dan membazir dilaksanakan kerajaan BN selama ini.
"Apa yang kita nak tutup boleh datang daripada dua tiga benda yang mudah. Pertamanya semua tahu tentang pembaziran jika kita tidak berjaya mencapai penjimatan 20% dalam tahun pertama Pakatan Harapan mansuhkan GSt mungkin berjaya 10% contohnya, itu pun sudah dapat mengurangkan RM12bilion.
"Jadi kita tinggal RN6bilion lagi daripada RM18bilion yang kita kena cari. Itu boleh dicari dengan mudah dengan mengurangkan bayaran faedah hutang," ujarya.
Menurut Rafizi lagi kadar faedah dikenakan tinggi terhadap pelabur ekoran krisis keyakinan pelabur terhadap negara merosot kerana isu membabitkan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Oleh itu dengan hutang kerajaan RM680bilion pelabur kurang keyakinan terhadap Perana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak dengan meletakkan kadar faedah lebih tinggi terhadap Malaysia berbanding ketika pemerintahan Tun Dr Mahathir Mohamad.
"Zaman Najib orang (pelabur) tidak yakin maka faedah yang dikenakan oleh pasaran kepada hutang kerajaan Malaysia adalah tinggi 4% tetapi pada zaman Tun Mahathir hanya 2 peratus.
"Bila kerajaan itu jujur dan amanah kadar hutang itu boleh mungkin dari 4% kepada 3% walaupun dilihat berlaku penjimaatn 1% ia membawa pengurangan sebanyak RM6bilion ke atas hutang RM680bilion itu.
"Bag saya ia tiada masalah (hapus GST) untuk mencapainya dan diganti dengan sumber kewangan kerajaan," ujarnya.
Pada Julai lalu, Pakatan Harapan mengumumkan rancangan untuk 100 hari pertama selepas mengambil alih Putrajaya antara lain akan menghapuskan pelaksanaan GST.
Bagaimanapun ia diperdebatkan oleh pemimpin BN yang beranggapan ia hanya omongan kosong Pakatan Harapan bagi menarik sokongan pengundi bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke -14 akan datang.
CNP : http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9625-rafizi-bagi-penyelesaian-penghapusan-gst  (  index.php/berita-list/20-headline/9625-rafizi-bagi-penyelesaian-penghapusan-gst )
KIRIMAN CNP OLEH :   www.nasharrawy.blogspot.com      www.Twitter.com/adnanrawa


KENAPA TAK CUKUP CEKEK RAKYAT DENGAN BEBANAN GST RM3.5 BILLION SEBULAN DAN KENAIKAN HARGA MINYAK YANG MENYUMBANG KEPADA KENAIKAN HARGA BARANG ( BN) DAN KOS SARA HIDUP YANG TINGGI.; YANG MENYEMPITKAN KEHIDUPAN RAKYAT !!  DITAMBAH PULA DENGAN HUTANG BARU RM2.6 BILLION UNTUK LUNAS HUTANG MDB TERHADAP IPIC ; JADIKAN BNM SEBAGAI " BIAWAK HIDUP " ;   BAYAR HUTANG YANG TERPAKSA DI TANGGUNG DAN DIBAYAR OLEH RAKYAT SELAKU " TAX-PAYERS " KEPADA PENGANYAK-PENYANYAK IMDB !!; PENJUALAN BON BNM MEMBUKTIKAN IMDB KEHABISAN WANG SELAIN DARIPADA HUTANG SEDIADA SEBANYAK RM50BILLION ; MENTENATKAN LAGI KANTONG NEGARA YANG SUDAH MERUNCING DALAM KEADAAN HUTANG NEGARA SEBANYAK RM680 BILLION ; DAN MELEBIHI 55% KDNK ; YAKNI , SUDAH PUN MELEBIHI SILING  !! ; YANG AMAT MERBAHAYA KEPADA EKONOMI DAN KESTABILAN NEGARA !!YANG MENJADI PUNCA KEPADA JATUHNYA NILAI RM !!; RAKYAT YANG SUSAH !! .............  Nasharrawy/4.8.17

Naikkan harga petrol, keluarkan bon baru tanda kantung negara tenat; CNP: http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/9628-naikkan-harga-petrol-keluarkan-bon-baru-tanda-kantung-negara-tenat

Tindakan kerajaan menaikkan harga petrol dan pengeluaran bon baru sebanyak RM2.5 bilion sejak 1 Ogos lalu menggambarkan kedudukan kewangan negara berada pada tahap parah.
Timbalan Ketua Pemuda Amanah Nasional, Faiz Fadzil berkata, hal tersebut juga terbukti dengan kegagalan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) menjelaskan bayaran berjumlah RM2.58 bilion kepada firma Abu Dhabi, International Petroleum Investment Co (IPIC).
Menurutnya, pengeluaran bon baru seperti disiarkan Bank Negara dengan tendernya hanya dibuka untuk tempoh empat hari menunjukkan tindakan desperado kerajaan mencari wang bagi membayar hutang dan perbelanjaan negara.
"Entah ke mana hilangnya kutipan GST sebanyak RM3.5 bilion sebulan dihabiskan sehinggakan kerajaan terpaksa berhutang lagi.
"Lebih membimbangkan jika institusi dana awam seperti KWSP, PNB atau Tabung Haji digunakan untuk membeli bon terbaru ini dan digunakan bagi membayar obligasi 1MDB kepada IPIC tersebut.
"Peristiwa-peristiwa yang berlaku ini benar-benar membuktikan kantung negara dalam keadaan tenat," tegasnya dalam satu kenyataan.
Faiz berpendapat trend pentadbiran kleptokrat Datuk Seri Najib Razak jika dibiarkan boleh mengancam kemerdekaan yang dikecapi.
Jelasnya, hal tersebut boleh menyebabkan negara terjebak menjadi 'failed state' jika setiap hari kerajaan hanya tahu mengorek lubang hutang baru untuk menutup lubang hutang lama dengan menggunakan wang rakyat.
"Tirai bulan kemerdekaan tahun ini dibuka dengan peristiwa-peristiwa yang membimbangkan negara dan rakyat, bukan kerana kemerdekaan yang dikecapi 60 tahun dirobek, tetapi kemerdekaan yang dikecapi gagal dimanfaatkan oleh pemerintah untuk meletakkan negara setaraf negara maju berpendapatan tinggi," katanya.
Mengulas kegagalan 1MDB menjelaskan hutang pada 31 Julai lalu iaitu tarikh yang dipersetujui di Mahkamah Timbangtara Antarabangsa London, beliau menganggap itu amat memalukan negara dan akan menyebabkan nilai ringgit terus merosot kerana negara dilihat tidak mempunyai kedudukan kewangan yang stabil.
"Kemungkinan MOF Inc yang perlu membayar hutang tersebut bagi pihak 1MDB tidak dapat ditolak memandangkan MOF Inc adalah penjamin kepada obligasi 1MDB tersebut dan 1MDB pula tiada dana," ujarnya.
Faiz turut membidas kerajaan Umno-BN kerana tiada idea untuk menjana pendapatan selain daripada memerah poket rakyat dengan menaikkan harga petrol sebanyak empat sen semalam.
Walhal, ujarnya, kehidupan rakyat akan semakin derita akibat kenaikan harga barang kerana harga petrol mempunyai kesan domino terhadap ekonomi rakyat.
"Ekonomi negara hari ini berada dalam keadaan gawat dan kronik dengan hutang mencecah RM648.5 bilion lebih separuh KDNK menurut Laporan Audit Negara 2016.
"Kehidupan rakyat semakin tertekan dan susah. Masanya kini tiba untuk rakyat bangkit mempertahankan kemerdekaan bumi tercinta ini," tambahnya lagi.
" SAYANGI MALAYSIA , HAPUSKAN KLEPTOKRASI DAN RASIS PASNO ! "
"  ALLA HU AKBAR! " 
KIRIMAN CNP : http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/9628-naikkan-                                  harga-petrol-keluarkan-bon-baru-tanda-kantung-negara-tenat  (  /index.php/berita-                                list/16-berita-utama/9628-naikkan-harga-petrol-keluarkan-bon-baru-tanda-kantung-                              negara-tenat ) .

Oleh:  www.nasharrawy.blogspot.com
           www.Twitter.com/adnanrawaLIHAT DAHULU !! KENAPA KEPALA KERETAPI MEMBAWA GERABAKNYA " DERAILMENT " ; TERGELINCIR DARIPADA LANDASAN ASAL PERJUANGAN ISLAMIS !
BUKTI WUJUDNYA " PASNO " SEKARANG NI ?? FIKIRKANLAH !
"PASNO " : " SATU ENTITYI KRJASAMA POLITIK BARU " KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H ( " D" WANG HASHIM ) .PERSIS! PRU 14 ; " PASNO " VS HARAPAN ! ; DUA ENTITI POLITIK INI SAHJA ! ; LEGASI MAHTHIR ANWAR VS KLEPTOKRAT NTR RM !!  
TAZKIRAH ! Nasharrawy Rawaan APA HUKUMNYA MENJADI TOK HARU ?? ; SOKONG ASSOBIYYAH ? YAKNI, SOKONG KAUM SENDIRI YANG LAKUKAN KEZALIMAN ; TAK BAGI DAN PERTAHANKAN PENGUASA YANG ZALIM ( NTR ) JANGAN LETAK JAWATAN PM ' SEMATA-MATA KERNA PERTAHANKAN KAUM SENDIRI YANG ZALIM !! . NABI BILANG JIHAD YANG PALING AFDAL ADALAH MENYATAKAN PERKARA YANG HAK DI HADAPAN PENGUASA YANG ZALIM . JIKA MATI KERNANYA ; MATINYA MATI SHAHID !! 
.SEKARANG INI " D" WANG JIHAD KE JAHAT ?? MENGAPA " D' WANG MELAKUKAN PENGKHIANATAN DALAM PERJUANGAN ISLAMIS DENGAN MENYATAKAN , " PAS PERLU UNDI UMNO "!! ( PETIKAN SINAR HARIAN ! ) . DAN MENGAPA MB KELANTAN BILANG DALAM MUKTAMAR DEWAN ULAMAK PARTI 2H ( "D" WANG HASHIM ) , 2017 , " KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI " ; " AGAMAWAN JENIS APA NI ?? SU' ATAU AKHIRAH ? SIAPAKAH YANG MEMPERDAGANGKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN DUNIA YANG SEDIKIT ?? FIKIRKANLAH ....... Nasharrawy/27.7.17

Y NTR RM SO WORRIED N PANICKY 2 FACE GE14 ?

 
KENAPA NTR RM DITAKUTKAN OLEH KERJASAMA POLITIK BERSATU PKR YANG BERSATU DENGAN AMANAH DAP ( HARAPAN ) !! YANG BISA  MENGALAHKANNYA  PADA PRU 14 DENGAN IZIN DIA !!
PERSIS! PARTI 2H ( " D" WANG HASHIM ) SEKARANG ADALAH BARUA ( AGEN ) DAN BONEKA ( KUDA TUNGGANGAN ) NTR! DALAM" PASNO " ; " SATU ENTITI BARU KERJASAMA POLITIK KERIS TELANJANG PARTI 2H ( " D" WANG HASHIM ) . JUSTERU ITU , " D" WANG BILANG , " PAS PERLU UNDI UMNO ! " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) DAN MB KELANTAN BILANG DALAM MUKTAMAR PARTI 2H ( " D" WANG HASHIM ) 2017 ," KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI ! " . KERNA APA ??
KERNA KERIS TELANJANG YANG BISA TERKENCING TAK SANGKA BISA WUJUD KEMBALI REGU NEGARAWAN UTAMA MAHTHIR ANWAR UNTUK TEWASKAN NTR RM ?? DAN BERHAJAT KEPADA PERTOLONGAN BARUA( AGEN ) NYA ; PARTI 2H ( " D' WANG HASHIM ) PADA PRU 14 NANTI !! SEHINGGA TERPAKSA WUJUDKAN " PASNO " ; " SATU ENTITI POLITIK BARU ; KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H ( " D" WANG HASHIM ) SECARA PRAKTISNYA SEKARANG INI DALAM " 3 CORNER FIGHT " PADA PRU 14 !! . TERNYATALAH " SUDAH TERANG LAGI BERSULUH " ; " D WANG " DAN KUNCU-KUNCUNYA ADALAH PENGKHIANAT PERJUANGAN ISLAMIS!! KENAPA PENGIKUITNYA BISA TERTIPU ?? FIKIRKANLAH .
JUSTERU ITU , PARTI 2H ( ' D" WANG HASHIM ) BUKANLAH PARTI PEMBANGKANG ; YANG BISA LAWAN SEMUA MUSUH KERIS TELANJANG UNTUK PECAH UNDI PEMBANGKANG ; UNTUK TUJUAN KEKALKAN SAHABAT SUBHAHNYA; ASSOBIYYAH KERIS TELANJANG BERKUASA ! PADA PRU 14 ! ; YAKNI SOKONG KAUM SENDIRI SELAKU PENGUASA YANG ZALIM JANGAN LETAK JAWATAN PM DAN PARTINYA YANG ASSOBIYYAH ( SAYANG KEPADA KAUM SENDIRI YANG ZALIM !! )
INI TIADA BISA BERLAKU PADA PRU 14 DENGAN IZIN DIA ! KERNA APA ?? ; KERNA " PASNO " BISA DITOLAK OLEH RAKYAT ! DENGAN IZIN DIA ! ; LEBIH-LEBIH LAGI PARTI 2H ( " D" WANG HASHIM ) ; SUDAH PECAH DUA KEPADA AMANAH YANG MAKIN MENDAPAT SAMBUTAN RAKYAT ! DAN UNDI KERIS TELANJANG DI PECAHKAN OLEH " LEGASI DAN PENGARUH MAHTHIR ANWAR " VS KLEPTOKRASI NTR RM !!
DENGAN ADANYA BERSATU DAN PKR DALAM HARAPAN !! DENGAN IZIN DIA ! ; BERSAMA BANTUAN AMANAH DAN DAP ; KESATUAN POLITIK BARU ( HARAPAN ) YANG BERSATU PADU !! I HARAPAN BISA TUMPASKAN KERIS TELANJANG ( PASNO ) PADA PRU 14 DENGAN IZIN DIA !!! INILAH YANG DIGERUNI OLEH NTR RM !! YANG BISA " GABRAH " SEKARANG INI !! DENGAN IZIN DIA ! " PASNO " BISA DITEWASKAN HARAPAN PADA PRU 14 ! DENGAN IZIN DIA !! FIKIRKANLAH ............ Nasharrawy/5.8.17
" SAYANGI MALAYSIA , HAPUSKAN KLEPTOKRASI DAN RASIS PASNO " !!
" ALLA HU AKBAR ! '"
No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14