D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Tuesday, June 23, 2009

Mantapkan PR bentuk Kerajaan Rakyat PRU 13

Rabu, 2009 Jun 24
Berkuburnya Kerajaan Perpaduan pada 22 Jun 2009, harap tidak hidup semula!

KUALA LUMPUR: Isukerajaan perpaduan sudah tamat. Umno tidak boleh memanipulasikan lagi isu ini untuk kepentingannya di Manek Urai. Segala sokongan lunak dan laporan indah dari media kuasannya, sudahpun berakhir.

Harapan Umno dan pemimpinnya untuk melihat PAS kecundang di Manek urai, terburai sebaik sahaja Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat mengeluarkan kenyataan bersama, menolak kerajaan perpaduan yang diidam-idamkan oleh Umno.

Kenyataan itu cukup kuat didokongi bersama, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Dato' Seri Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang. Ia diputuskan pada 22 Jun dalam satu mesyuarat yang diadakan di Bangunan Parlimen.

Semua parti dalam Pakatan Rakyat mengulangi komitmen untuk terus bersama memperkasakan Pakatan Rakyat bagi membentuk Kerajaan Persekutuan yang akan datang. Majlis Pimpinan menolak idea penubuhan Kerajaan Perpaduan dengan Umno/BN yang disifatkan fitnah dan tohmahan jahat serta tindakan terdesak Umno untuk menggugat Pakatan Rakyat.

Umno cukup kecewa dengan keputusan itu. Namun, kekecewaannya makin parah apabila menjelang senja, tarikh yang sama, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Nik Mat bertindak secara negarawan menarik balik kenyataannya yang mahukan Timbalan Presiden, Ustaz Nasharuddin Mat Isa meninggalkan PAS dan meletakkan jawatan Ahli Parlimen Bachok jika menyokong cadangan kerajaan perpaduan dengan Umno.

Keputusan Majlis Pimpinan Pakatan pada tengahari itu, yang menolak kerajaan perpaduan ditegaskan lagi oleh Mursyidul Am PAS dengan persetujuan sebulat suara bahawa kerajaan perpaduan diberhentikan serta merta.

Kesemuanya ini, adalah kejayaan besar PAS menangani isu dalaman yang membadai, pada tempoh yang singkat dengan semangat ukhwah seperti yang diajar oleh Islam. Hasil perbincangan dari awal hingga akhir dalam perjumpaan khas yang diadakan di Pejabat Agung PAS itu, satu keputusan nekad diambil bagi meredakan fitnah yang membara dilancarkan oleh Umno untuk memecahbelahkan Pakatan Rakyat.

Dengan semangat kekeluargaan bagi menangani permasalahan beberapa isu politik semasa, seperti yang ditangguk oleh media perdana, pertemuan 10 pemimpin utama PAS itu akhirnya bersetuju sebulat suara melupakan prihal salah tanggapan antara pimpinan atasan parti akibat daripada permainan politik parti Umno.

Mereka kembali bertaut, mengerat ukhwah bersama-sama dalam satu saf yang padu, untuk terus memperjuangkan keazaman PAS bagi mendaulat Islam di persada tanahair.

Keinginan Umno untuk melihat Tok Guru Nik Abdul Aziz "berperang" dengan Ustaz Nasharuddin Mat Isa berjaya ditepis melalui pertemuan singkat dan penuh makna ini. Selaku Mursyidul Am PAS, beliau menarik balik segala kenyataannya terhadap Timbalan Presiden PAS yang juga Ahli Parlimen Bachok dengan satu ikatan, ianya (gesaan keluar PAS dan letak jawatan Ahli Parlimen Bachok) tidak berbangkit lagi.

Sebelum ini, media massa kuasaan Umno mengambil kesempatan memperbesar-besarkan isu ini, dengan beberapa usaha menerbitkan semula keratan-keratan akhbar lama yang mereka simpan, bertujuan menjadikan ianya senjata menyerang kembali PAS.

Walaupun, kebanyakkan pemimpin Umno menyahut secara terbuka kesediaan mereka berjumpa untuk memperkatakan isu kerajaan perpaduan ini tetapi, hakikatnya mereka semuanya belum boleh dikatakan bersetuju untuk memulakannya. Ini terbukti, respons Najib Tun Razak apabila Pakatan Rakyat menolak agenda kerajaan perpaduan ini.

Kini, Manek Urai menjadi bebanan Umno. Isu kerajaan perpaduan sudah tidak boleh lagangkan lagi. Jika dulu, media massa kuasaan Umno akan dijadikan ‘senjata’ untuk memerangkap pemikiran pengundi kini, ia sudah tidak mungkin berlaku.

Malahan, mereka yang membaca media itu sudah tidak menelan bulat-bulat apa yang mereka baca, sebaliknya sekadar dijadikan rutin harian, sebelum merujuk kepada sumber-sumber lain terutama media baru seperti internet, barangkali bahannya dihantar oleh anak-anak mereka.

Untuk membuktikan Umno kembali pulih, segala usaha dilakukan bagi memperlihat Pakatan Rakyat berpecah. Jika keadaan ini tidak dieksploitasi, seolah-olah Umno seperti sudah tidak wujud lagi di maya pada ini.

Dicatat oleh Tarmizi Mohd Jam di Rabu, Jun 24, 2009 1 ulasanTolak kerajaan perpaduan, keputusan bijak pemimpin Pakatan Rakyat - Salahuddin, MahfuzKUALA LUMPUR: Keputusan pemimpin-pemimpin utama Pakatan Rakyat menolak kerajaan perpaduan dengan Umno-BN dianggap bijak oleh kedua-dua Naib Presiden PAS, Dato' Mahfuz Omar dan Salahuddin yang menegaskan keputusan tersebut merupakan isyarat jelas kepada parti dan ahli supaya mementingkan perpaduan parti.

Dengan kata sepakat yang dicapai itu, tegas Mahfuz, pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat akan terus memperkasakan gabungan pembangkang dalam usaha menumbangkan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) nanti.

"Dengan keputusan yang dicapai itu, Pakatan Rakyat dapat merapatkan saf kepimpinan parti yang cuba difitnah dan diadu domba dengan begitu terancang oleh pemimpin Umno-BN menerusi media milik mereka.

"Mereka juga cuba untuk mengasing PAS daripada Pakatan Rakyat dan juga berusaha untuk memecahbelahkan PAS," tegas beliau.

Mahfuz menganggap keputusan menolak kerajaan perpaduan yang dibuat oleh pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat merupakan sesuatu yang dinantikan oleh rakyat.

Rakyat, tegas beliau, tidak bersedia untuk menerima sebuah kerajaan yang dibina hasil kerjasama dengan Umno. Beliau juga menjelaskan, keputusan itu juga dicapai hasil ketinggian ilmu yang dimiliki oleh Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

"Keputusan mesyuarat Pakatan Rakyat telah menghasilkan satu resolusi yang bijaksana dan ia juga memperlihatkan ketinggian ilmu tuan guru presiden. Rakyat umumnya menantikan keputusan tersebut kerana mereka tidak bersedia menerima sebuah kerajaan yang dibina hasil kerjasama dengan Umno-BN," tegas beliau.

Salahuddin Ayub juga turut menempelak sikap pemimpin Umno-BN yang cuba menghancurkan Pakatan Rakyat dengan memainkan isu kerajaan perpaduan.

Mengulas mengenai kenyataan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak yang berkata BN mampu mentadbir negara bersendirian tanpa bergabung dengan mana-mana parti, Salahuddin berkata apa yang diucapkan oleh Presiden Umno itu merupakan gambaran sikap tidak ikhlas pemimpin Umno-BN.

Selama ini, tegas beliau, pemimpin Umno-BN tidak pernah ikhlas untuk mengadakan perbincangan dengan pembangkang demi kebaikan rakyat sebaliknya menggunakan isu tersebut untuk memperlihatkan kejujuran mereka semata-mata untuk mendapat sokongan rakyat.

"Apa yang dicakapkan oleh Najib itu merupakan gambaran sikap sebenar pemimpin Umno-BN yang tidak ikhlas. Mereka menjadikan isu kerajaan perpaduan sebagai senjata untuk memecah belahkan PAS dan juga Pakatan Rakyat," tegas beliau.

Justeru, tegas Salahuddin rakyat harus bijak menilai sikap pemimpin Umno-BN dan menolak mereka dalam PRU-13 nanti.

Dalam satu mesyuarat yang diadakan pada 22 Jun lalu, pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat sepakat menolak perbincangan kerajaan perpaduan dengan Umno atau BN.

Pemimpin tiga parti tersebut PAS, DAP dan KeADILan mengulangi pendirian mereka untuk meneguhkan kerjasama dalam gabungan pembangkang dengan hasrat mengambil alih kerajaan persekutuan suatu masa nanti.

Kenyataan bersama mereka ditandatangani oleh Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, tokoh utama DAP Lim Kit Siang dan Penasihat KeADILan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sementara itu, kedua-dua Naib Presiden PAS itu menyokong tindakan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menarik balik kenyataannya terhadap Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa sebagai sikap seorang negarawan.

Mereka sependapat menganggap Mursyidul Am PAS itu berjiwa besar kerana sanggup melakukan apa saja demi memastikan parti terus kukuh dan keyakinan rakyat terhadap PAS tidak terhakis.

Mursyidul Am PAS, Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 22 Jun lalu, mengumumkan menarik balik kenyataannya menggesa Timbalan Presiden, Nasharuddin Mat Isa meninggalkan PAS dan meletakkan jawatan ahli parlimen Bachok jika menyokong cadangan kerajaan perpaduan dengan Umno.

Dicatat oleh Tarmizi Mohd Jam di Rabu, Jun 24, 2009 0 ulasanSyukur, keputusan tolak kerajaan perpaduan legakan hati akar umbi
KUALA LUMPUR: Naib Ketua Dewan Ulama PAS Pusat, Dato' Dr Mahfodz Mohamad berkata, keterlanjuran PAS dalam menghadapi isu kerajaan perpaduan sekali gus telah memperlihatkan kepura-puraan Umno kononnya untuk bekerjasama dalam membentuk kerajaan perpaduan.

Katanya, Umnolah antara yang paling kecewa dengan keputusan PAS dan Pakatan Rakyat yang menolak kerajaan perpaduan dengan bermacam-macam tohmahan termasuklah mengatakan PAS penakut.

"Umno tohmah kita mengatakan kita takut dengan Pakatan Rakyat sebab itulah mereka beriya-iya sangat hendak mewujudkan kerajaan perpaduan," katanya semasa dihubungi.

Sebenarnya, kata Ustaz Mahfodz, PAS dalam masa yang sama boleh melihat sejauh mana hati budi serta keikhlasan Umno dalam merealisasikan agenda itu.

"Tetapi akhirnya PAS melihat hati budi Umno sebenarnya. Nampaknya Umno sudah terlalu terlajak dalam memberi respons dalam isu ini. Sehingga surat khabar yang tidak pernah memuji PAS akhirnya terlalu memuji PAS dan Umno pula sanggup menawarkan bermacam-macam syarat untuk menarik PAS bekerjasama dalam kerajaan perpaduan," katanya.

Bagaimanapun, beliau bersyukur atas keputusan majlis Pakatan Rakyat dan juga Majlis Syura PAS yang menolak kerjasama dengan Umno.

Mahfodz yang juga Pesuruhjaya PAS Johor juga bersyukur kerana keputusan itu melegakan semua pihak di peringkat akar umbi yang selama ini 'susah hati' kerana mainan politik umno yang sengaja mahu melihat Pakatan Rakyat berpecah.

"Keputusan itu sekaligus menyatupadukan semula PAS dan Pakatan Rakyat termasuk ahli dan penyokong PAS dari peringkat bawah hinggalah ke atas," katanya.

Beliau juga turut mengingatkan pimpinan parti itu jangan mudah terpedaya dengan mainan politik Umno BN sekali gus berbincang terlebih dahulu bersama pimpinan tertinggi mereka sebelum memberi reaksi sesuatu perkara.

"Apabila ada keputusan pimpinan tertinggi mereka diperingkat bawah akan taat setia dengan keputusan itu," katanya selepas ini ahli dan penyokong PAS menumpukan sepenuhnya kepada pilihan raya kecil Manek Urai.

Dicatat oleh Tarmizi Mohd Jam di Rabu, Jun 24, 2009 1 ulasan
( www.nashsisepuluh.spaces.live.com ) ( www.nasharrawy.blogspot.com )

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14