D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Wednesday, June 21, 2017

PELUANG DAN RUANG ANWAR DIBEBASKAN DARIPADA PENJARA DAN MAHKAMAH TINGGI BUANG KES TUDUHAN LIWAT DENGAN IZIN DIA ! BERSEDIAKAH MOI DAN PEGUAM SHAFIE ABDULLAH DEDAHKAN AKAUN BANK MEREKA ??

Bersediakah PM dan Shafee dedah akaun bank mereka?

Adakah perdana menteri Datuk Seri Najib Razak dan peguam kanan Tan Sri Shafee Abdullah bersedia untuk mendedahkan akaun bank masing-masing seperti diarahkan mahkamah tinggi semalam?
Apakah kesan tindakan mendedahkan akaun bank dua individu berprofail tinggi itu terhadap sabitan kes liwat II ketua pembangkang yang juga bekas timbalan perdana menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Dan adakah pembebasan Anwar daripada pertuduhan akan memberi peluang kepada gabungan Pakatan Harapan untuk mencipta sejarah baru negara bagi menggantikan kerajaan BN di Putrajaya?
Kesemua persoalan ini akan terjawab pada prosiding mahkamah Julai dan Ogos ini.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam mengarahkan kerajaan untuk menjawap permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mengketepikan sabitan kes Liwat II berikutan dakwaan Najib membayar RM9.5 juta kepada Shafee sebagai khidmatnya menjadi pendakwa utama dalam kes liwat itu.
Hakim Datuk Kamaludin Md Said membuat arahan itu ketika pengurusan kes semalam.
Beliau mengarahkan kerajaan untuk mengemukakan afidavit sebagai menjawap permohonan yang dibuat Anwar sebelum 12 Julai ini.
Peguam Anwar, Latheefa Koya ketika dihubungi media berkata, hakim itu turut memerintahkan Shafee, yang dinamakan dalam permohonan penzahiran itu untuk mengemukakan hujahnya menjelang 19 Julai.
Hakim Kamaludin kemudiannya menetapkan 3 Ogos depan, sebagai tarikh pengurusan kes berikutnya.
Kerajaaan hari ini diwakili oleh peguam persekutuan kanan, Nadia Hanim Tajuddin manakala Sarah Abishegam pula mewakili Shafee. Najib pula tidak diwakili oleh sebarang peguam.
Shafee dilantik oleh peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail untuk mengetuai pasukan pendakwaan dalam rayuan terhadap pembebasan Anwar oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.
Beliau kemudiannya tampil sebagai pendakwa raya utama dalam kes itu di Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Persekutuan.
Sarawak Report sebelum ini mendakwa Najib membayar RM9.5 juta kepada Shafee melalui dua pembayaran yang menyaksikan Anwar didapati bersalah oleh mahkamah rayuan pada 7 Mac, 2014.
Pejabat Perdana Menteri tidak memberi sebarang jawapan berhubung soalan media mengenai dakwaan itu manakala Shafee awal bulan ini berkata akan mengeluarkan kenyataan media mengenai perkara itu.
Setakat ini belum ada sebarang kenyataan yang dikeluarkan beliau.
CNP : http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9055-bersediakah-pm-dan-shafee-dedah-akaun-bank-mereka  (  /index.php/berita-list/20-headline/9055-bersediakah-pm-dan-shafee-dedah-akaun-bank-mereka  ) 
KIRIMAN ;  www.nasharrawy.blogspot.com      www.Twitter.com/adnanrawa


'Pas ibarat orang main dam aji kalih tudung botol' ; CNP : http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9034-pas-ibarat-orang-main-dam-aji-kalih-tudung-botol

Pengarah Hal Ehwal Syariah Amanah, Ustaz Zolkharnain Abidin menyifatkan pendirian Pas termasuk terbaharu berhubung kerjasama dengan PKR seperti 'orang main dam aji kalih tudung botol'.
Hal ini ujarnya dapat dilihat pada kenyataan Naib Presiden Pas, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah baru-baru ini yang mendakwa parti yang tidak berpayung di bawah Pakatan Harapan itu terbuka untuk kerjasama dengan PKR.
"Tak sampai dua bulan, pendirian Pas berubah terhadap Keadilan. Sebelum ini, timbul urat leher pemimpin Pas beritahu, Pas lebih kuat dan sanggup berdepan sesiapa saja secara bersendirian.
"Akhirnya, tak sampai dua bulan Pas mengaku kalah. Pas sedar bersendirian masuk pilihan raya maksudnya bersendirian jugalah ia menggali kuburnya sendiri," bidasnya dipetik dari catatan beliau di Facebook hari ini.
Untuk rekod, Dewan Ulama Pas meluluskan usul putus hubungan dengan PKR pada 27 April lalu yang kemudian disahkan Majlis Syura parti itu pada 11 Mei.
Walau bagaimanapun, Mohd Amar yang juga Timbalan Menteri Besar Kelantan semalam berkata, Pas 'membuka ruang pada semua' kecuali DAP dan Amanah bahkan meyakini gabungan partinya bersama PKR dan Bersatu berpotensi untuk menumbangkan BN.
Sehubungan itu, Zolkharnain melihat Pas tidak tetap pendirian bahkan menjual prinsip memandangkan parti dikepalai Datuk Seri Abdul Hadi Awang tersebut bertegas tidak akan bersama dengan mana-mana parti yang bekerjasama dengan Amanah dan DAP.
"Sebelum itu lagi, bukan main tegas Pas pasakkan pendirian tak akan bekerjasama dgn mana-mana parti yg bekerjasama dgn DAP dan Amanah.
"Keadilan bukan parti Islam tapi parti sekular pragmatik. Demikian label Pas kepada Keadilan. Kini, semuanya berkalih macam orang main dam aji kalih tudung botol. Tiada pilihan, kalih pun kalihlah, asalkan boleh main dam politik kluk klek," ujarnya.
Beliau yang juga Timbalan Pengerusi Amanah Perlis berpendapat perkataan dasar Islam dalam perlembagaan parti bulan itu seperti asap setanggi untuk menutup bau sebenar 'rumahtangga' Pas.
"Minggu lepas, perjuangan ini demi agama, minggu ini perjuangan ini demi undi. Tahun lalu, kita akan berjuang bersendirian demi prinsip. Tahun ini, kita terbuka untuk berkawan. Dah jual prinsip? Lidah bergulung, bahkan bercabang juga.
"Pas sebenarnya tidak konsisten dengan pendirian politiknya. Di dalam bilik-bilik rumah Pas ada kain pelikat dan serban tak berbasuh, ada lampin tidak berbuang dan ada longgokan sampah yang berulat. Bau setanggi dasar Pas menutup semua bau hapak itu," selarnya.
Namun, jelasnya, bau setanggi berkenaan pada masa ini semakin tewas dengan bau hapak itu menyebabkan pemimpin Pas kelam-kabut memanggil orang itu dan orang ini untuk bersamanya, kononnya menikmati bau setanggi.
"Padahal dari jauh orang sudah terbau hapaknya. PPBM (Bersatu) juga diajaknya, padahal sebelum ini mereka menolak Tun Mahathir yang kini mengetuai PPBM. Semua buruk Tun M diungkit. Tapi kini? Boleh berkirakah politik hapak sebegini?" soalnya.
Mengakui hak Pas untuk menyusun langkah politiknya menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) ini, Ustaz Zolkharnain mengingatkan supaya rakyat perlu diberitahu tentang sikap parti tersebut.
"Parti politik seperti Pas bukanlah parti yang sesuai untuk menjadi platform kepada aktivis politik bermaruah. Parti itu hanya sesuai untuk mereka yang suka beretorik dan bergurindam politik," tegas bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Santan selepas Pilihan Raya Umum 1999 itu lagi.
SATU ANALOGI YANG BENAR DAN TEPAT ( " PRECISE " ) SEKALI
( http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9034-pas-ibarat-orang-main-dam-aji-kalih-tudung-botol ) ; index.php/berita-list/20-headline/9034-pas-ibarat-orang-main-dam-aji-kalih-tudung-botol .

Inilah " Political Game " Parti 2H ! Sah dan sahih bisa menjadi " BONEKA " ( Kuda Tunggangan ) Keris Telanjang . Apabila Presiden Parti 2H sendiri bilang ," PAS PERLU UNDI UMNO "; Petikan Sinar Harian !! Dan Tim. Murshidul Am Parti 2H bilang pada Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H 2017 , " KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI !! " .

Sudah terang lagi bersuluh bahawa sudah wujud pada praktisnya Gabungan " PASNO " .Yakni , Parti 2H dan Keris Telanjang adalah " SATU ENTITI POLITIK " samada secara tersurat maupun tersirat sudah bisa " SENGGAMA " DI dalam " MAIN WAYANG " POLITK MEREKA !! Nak masuk Ubn takut pengikut habis lari masuk Amanah ! Dah jadi politik " HURU HARA " parti 2H sekarang ini ! Kerna apa ? " TUKAR HALUAN " SOKONG PENGUASA YANG ZALIM JANGAN LETAK JAWATAN PM . DAN LAWAN SEMUA MUSUH-MUSUH KERIS TELANJANG DALAM PRU 14 DENGAN PERTANDINGAN 3 PENJURU UNTUK KEKALKAN " BOSS"NYA KERIS TELANJANG BERKUASA !! SELAKU " BONEKA"NYA !!

Nak masuk PH ; tak bisa kerna ada Amanah dan Dap ! Dan terkini ada " Pkr " dan Bersatu ( yang ada Mahthir ! ) . Duduk di dalam Kluster Keris Telanjang di pantau oleh orang No 2 Parti Sekular, nasionalis assobiyyah jahiliyyah itu boleh pulak ! Nak main politik seperti kata TITM dan D Zuh ! . Parti 2H sudah bisa bersedia masuk " Coalition Govt." selepas PRU 14 nanti ! Persis ! tentunya bersama dengan Ubn dengan Gabungan " PASNO " yang sediada ! Pada praktisnya .; seperit kata Presiden Parti 2H dan Tim. Murshidul Amnya itu !!

Undilah sapa pun pada PRU 14 ; " ASAL BUKAN " PASNO " ( " ABUP !! ) .Gabungan politik baru reformasi satu bangsa rakyat Malaysia bersama HARAPAN ( PH ) untuk tumpaskan " PASNO " pada PRU 14 !! ; ini dipermudahkan HARAPAN ( PH ) berkuasa di Putrajya dengan izin Dia ! ..... Nasharrawy/22.6.17
" ALLA HU AKBAR ! "

Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa

SPRM !!  SILA BUKTIKAN DAKWAAN DOJ ITU SEMUA ADALAH PALSU ; " AUTA" DAN " FITNAH " BELAKA !  SILA BUKTIKAN ! 

Pemuda PH gesa SPRM siasat isteri MO1 dan barang kemas RM128 juta

Pemuda Pakatan Harapan dan Gerakan Anakmuda Tolak Najib (GANT1) menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat pendedahan Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat berhubung 27 barang kemas maha mewah yang dihadiahkan kepada isteri Malaysia Official 1 (MO1).
Timbalan Ketua Pemuda Amanah Nasional, Faiz Fadzil berkata, pembongkaran paling memeranjatkan itu membabitkan seutas rantai berloket belian merah jambu 22 karat bernilai AS$27.3 juta (RM122 juta) dan 27 barang kemas bernilai AS$ 1.3 juta (RM6 juta) kepada isteri MO1.
"Pendedahan hadiah barang kemas maha mewah bernilai lebih kurang RM128 juta ini hanya kepada seorang individu sahaja sebagai isteri MO1 adalah suatu pertuduhan yang serius yang memerlukan tindakan dan penyiasatan segera, bebas dan menyeluruh," katanya dalam laporan kepada SPRM itu.
Terdahulu beliau menyerahkan dokumen tersebut di ibu pejabat SPRM di Putrajaya hari ini dengan turut disertai pemuda parti Bersatu.
Faiz menuntut supaya SPRM menyiasat individu sebenar yang dinamakan sebagai isteri MO1 seperti didakwa dalam saman DoJ serta merampas 28 barangan kemas terbabit bagi tujuan mengenalpasti sumber sebenar perolehan.
Menurut peguam itu, saman DoJ merupakan satu prosedur kes jenayah di Amerika Syarikat selaras dengan peruntukan 18 USC 981 dan 18 USC 1956.
"Saman DoJ ini juga menggariskan beberapa kesalahan pecah amanah, penipuan dan penyelewengan di bawah Kanun Keseksaan serta kesalahan rasuah mengikut Akta SPRM 2009. Dengan itu, fakta yang didedahkan dalam saman DoJ dan aduan ini adalah berada dalam bidangkuasa SPRM," jelasnya.
Minggu lalu, DoJ telah memfailkan kali ketiga saman "Civil Forfeiture" (Saman DOJ) di bawah program ‘Kleptocracy Asset Recovery Initiative’ untuk menyita dan merampas serta bagi melucuthak beberapa aset tambahan kepada saman DoJ yang difailkan pada 20 Julai tahun lalu.
Sejumlah aset terbabit didakwa diperolehi melalui jenayah penyelewengan dan pengubahan wang haram berkaitan skandal 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) iaitu syarikat milik Kerajaan Malaysia.
Mengulas lanjut, Faiz menggesa SPRM mengenal pasti penglibatan isteri MO1 dalam skandal 1MDB sama ada hadiah 28 barangan kemas itu adalah penghargaan oleh ahli perniagaan, Jho Low atau arahan isteri MO1 sendiri.
"Saya juga mendesak agar pihak SPRM membuka semula kertas siasatan berkenaan skandal 1MDB kerana terdapat pendedahan baru berkenaan aliran wang sepertimana pendedahan Saman DoJ.
"DoJ adalah sebuah institusi undang-undang kerajaan Amerika Syarikat yang sudah pasti mempunyai maklumat dan bukti yang konkrit dan kredibel dalam membuat dakwaan tersebut," tegasnya.
Sehubungan itu, Faiz merayu agar SPRM dapat menjalankan tanggungjawab dan amanah sebagai institusi penguatkuasa undang-undang negara dalam menangani korupsi dan penyelewengan wang negara berpuluh bilion ringgit sesuai dengan visi dan misi institusi tersebut.
Butiran mengenai barangan kemas maha mewah yang dikaitkan dengan isteri MO1 adalah seperti berikut:-
 1. 1 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (sederhana)    AS$52,000
 2. 1 gelang tangan emas bertatah berlian putih 18K (sederhana)  AS$52,000
 3. 1 gelang tangan “rose gold” bertatah berlian putih 18K (sederhana)    AS$52,000
 4. 2 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang 18K (sederhana)    AS$99,000
 5. 3 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (nipis)    AS$91,200
 6. 2 gelang tangan emas bertatah berlian 18K (nipis)    AS$60,800
 7. 3 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang 18K (nipis)    AS$76,125
 8. 2 gelang tangan emas hitam bertatah berlian hitam 18K (nipis)    AS$35,500
 9. 2 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (sederhana)    AS$92,000
 10. 4 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K dan jed hitam    AS$68,000
 11. 1 gelang tangan emas bertatah berlian putih 18K    AS$65,000
 12. 1 utas rantai “rose gold” berbatu nilam pelbagai warna berbentuk hati    AS$150,000
 13. 1 utas rantai “rose gold” bertatah berlian putih 18K    AS$70,714
 14. 1 utas rantai emas bertatah berlian putih 18K    AS$55,489
 15. 1 utas rantai emas putih bertatah berlian putih 18K    AS$40,172
 16. 1 utas rantai emas putih bertatah berlian putih dan hitam 18K    AS$240,000
CNP ;  http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9056-pemuda-ph-gesa-sprm-siasat-isteri-mo1-dan-barang-kemas-rm128-juta  (  index.php/berita-list/20-headline/9056-pemuda-ph-gesa-sprm-siasat-isteri-mo1-dan-barang-kemas-rm128-juta ) 23/6/17

KIRIMAN :   www.nasharrawy.blogspot.com    www.Twitter.com/adnanrawa


     
       
WAHAI RM ( ISTERI MOI ) ! ; RAKYAT BUKAN BODOH !! 

MENGAPA MEMBISU RM ATAS DAKWAAN SONGLAP DANA IMDB UNTUK DAPATKAN BARANG KEMAS !! SILA BUKTIKAN BAHAWA SEMUA DAKWAAN ITU SEMUANYA ADALAH PALSU BELAKA ; " FITNAH " DAN " AUTA " SEMATA-MATA !KENAPA TAK BISA BUKTIKAN DAKWAAN ITU SEMUA ADALAH DAKWAAN PALSU ?? MENGAPA BISA TAKUT DAN GABRA! TAK BISA SAMAN DoJ JIKA KAMU BENAR !! " BERANI KERNA BERNAR! TAKUT KERNA SALAH !! ..... Nasharrawy/24.6.17

PEMUDA HARAPAN ( PH ) TUNTUT PENJELASAN RM ( ISTERI MO1 ) MENGENAI BARANG KEMAS YG BERJUTA RM !!
PEMUDA HARAPAN ( PH ) TUNTUT PENJELASAN RM ( ISTERI MO1 ) MENGENAI BARANG KEMAS YG BERJUTA RM !! 
KENAPA RM ( ISTERI MO1 ) TAK BISA SAMAN DoJ ATAS DAKWAAN TERSEBUT ?? KENAPA TAK BISA PULANGKAN KEMBALI BARANG KEMAS TERSEBUT YANG BERNILAI BERJUTA-JUTA RM ?? BUKANKAH ITU SEMUA " THE PEOPLE'S MONEY " ?? PULANGKAN SEGERA ! KAMU LEBIH TERUK LAGI DARIPADA ISTERI MARCOS !! ; ISTERI MOI INI ?? SONGLAP DANA AWAM IMDB !! BERSAMA PENGUASA " KLEPTOKRAT " ; PENYANGAK , PEROMPAK DAN PENYAMUN " YG BISA SONGLAP DANA AWAM !! BERSAMA MOI YANG LEBIH RAKUS LAGI DARIPADA SUHARTO ! BERSAMA LOW DAN ANAK TIRINYA !! RAKYAT AKAN BISA MENOLAK KERAKUSAN DAN KEFASADAN RM DAN MO1 INI PADA PRU14 DENGAN IZIN DIA ! 

JIKA SPRM , AG DAN IGP MASIH LAGI " KAKU BEKU " DALAM TINDAKAN PERUNDANGAN MEREKA !: RAKYAT BISA JATUHKAN ( " DETHRONE " ) KERIS TELANJANG DAN KUNCUNYA YANG BERSUBAHAH ; PARTI 2H ( HADI HASHIM ); YANG MAHU PENGUASA YANG ZALIM JANGAN LETAK JAWATAN SEBAGAI PM ! ; PADA PRU14 ! SUPAYA PH BISA BERKUASA DI PUTRAJAYA DENGAN REFORMASI RAKYAT BANGSA SATU MALAYSIA DENGAN IZIN DIA ! " ALLA HU AKBAR ! "

 Oleh:www.nasharrawy.blogspot.com www.Twitter.com/adnanrawa   
"WATCH OUT OF PSEUDO SCHOLAR SUPPORTING KLEPTOCRACY "
Nasharrawy Rawaan
PEMIMPIN DAN " PARTI ISLAM " APA BERSUBAHAH SOKONG PENGUASA ZALIM , RAKUS DAN KLEPTOKRAT ?? KONGKALIKONG !!
KLEPTOKRASI SONGLAP DANA AWAM TELAH SALAHGUNAKAN SISTEM KEWANGAN DI AMERIKA . JUSTERU ITU , DoJ BERHAK KE ATAS PENYELEWENGAN KEWANGAN IMDB YANG BERLAKU DI NEGARA MEREKA ! PENYEWENGAN INI BUKANNYA BERLAKU DI MALAYSIA TETAPI DI AMERIKA YANG SUDAH MENCEROBOH SISTEM KEWANGAN AMERIKA !
PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) PULA MEMPERALATKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN POLITIKNYA . SOKONG PENGUASA KLEPTOKRASI SONGLAP DANA RAKYAT SELAKU PENGUASA YANG ZALIM, PENYANYAK, PEROMPAK DAN PENYAMUN . DAN MEMPERTAHANKANNYA JANGAN LETAK JAWATAN PM .
INI SEMUA BISA BERLAKU KERNA PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) YANG TERKINI BILANG ," PAS PERLU UNDI UMNO " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) . DAN TIM. MURSHIDUL AM , PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BILANG DI DALAM MUKTAMAR DEWAN ULAMAK PARTI 2H ( HADI HASHIM) 2017 ; " . " KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI " .
jELASLAH SEKARANG BAHAWA SUDAH PUN WUJUD SECARA PRAKTISNYA ; " PASNO " . IAITU , GABUNGAN SATU ENTITI POLITIK BARU " PASNO " ; PARTI KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H !! . YANG BUKAN LAGI SEBUAH PARTI PEMBANGKANG . AKAN TETAPI, ADALAH PARTI " BONEKA " ( KUDA TUNGGANGAN ) KERIS TELANJANG PADA PRU 14 . BISA LAWAN 3 PENJURU UNTUK PECAH UNDI PEMBANGKANG (PH ) ; DEMI UNTUK KEKALKAN SAHABATNYA KERIS TELANJANG BERKUASA BERSAMA DENGAN " PIGS " NYA ; ATAU " BLOG BONEKA GOBLOK KERIS TELANJANG " NYA !! .
YANG PASTI PARTI 2H AKAN MASUK " COALITION GOVT." SELEPAS PRU14 SEPERTI KATA TITM DAN DR ZUH ! . KALAU BUKAN MASUK UBN ; SIAPA LAGI . KERNA DI DALAM PH ADA AMANAH M DAP DAN PKR ! FIKIRKANLAH.
JUSTERU ITU REFORMASI RAKYAT BANGSA SATU MALASIA ; TIADA BISA MENGUNDI " PASNO " TETAPI PAKATAN POLITIK BARU PEMBANGKANG ( PH ) UNTUK TUMPASKAN " PASNO " PADA PRU 14 INI DAN BERKUASA DI PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA ! ......... Nasharrawy/24.6.17
UNDILAH SIAPA PUN : " ASAL BUKAN " PASNO " ! ( ABUP ) PADA PRU14 DENGAN IZIN DIA !
" ALLA HU AKBAR! " .
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnan
http://malaysiadateline.com... ( /index.php/berita-list/20-headline/9086-amanah-sedih-hadi-guna-islam-pertahan-kerajaan-pencuri-dan-perompak ) .
" SELAMAT HARI RAYA EID FITRI ! MAAF ZAHIR DAN BATIN "


Nasharrawy Rawaan · 

PRINSIP TEGAR ISLAM PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ; KENAPA SOKONG PENGUASA YANG ZALIM JANGAN LETAK JAWATAN PM ?? . KENAPA BISA BERSUBAHAH ?? MANA DIA " WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATIL " YANG MERUPAKAN PRINSIP FUNDAMENTAL ISLAM !! MANA DIA ??
http://www.freemalaysiatoday.com/.../pas-juga-kutip.../ ) ; category/bahasa/2017/06/26/pas-juga-kutip-sumbangan-ahli-biaya-saman-sarawak-report/

DAN TRKINI , i kenapa Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) bilang , " PAS PERLU SOKONG UMNO " ??. ( PETIKAN SINAR HARIAN ! ) . SEMENTRA itu , Tim. Murshidul Am Parti 2H ( Hadi Hashim ) ; merangkap MB Kelantan ; KENAPA pada Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H ( Hadi Hashim) 2017 . Bilang , " KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI ! " ?? . Apakah ini prinsip tegar Islam Parti 2H ?? yang bisa senggama dan bersubahah dengan penguasa yang zalim ?? Prinsip tegar Islam apa ni ??
KONGKALIKONG !! .

PRESIDEN PARTI 2H KHILAFpandangannya dengan pemimpin parti 2H yang lain , terutamanya pandangan TITM yang mengkritik iMDB ; rujuk :
http://www.freemalaysiatoday.com/.../pas-latest-doj.../ ( /category/nation/2017/06/17/pas-latest-doj-action-a-slap-to-countrys-honour/ ).

PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BERHUJJAH ; kononnya berlaku campurtangan asing ( Amerika ) dalam kes 1MDB ! Walhal, satu dunia tahu bahawa 1MDB sudah menceroboh sistem kewangan Amerika ! . Justeruitu , DoJ berhak untuk rampas asset daripada perolehan 1MDB yang merupakan pelaburaun daripada sumber dana awam rakyat Malaysia ( 1MDB ) yang bisa diketahui satu dunia . Rujuk : Butiran mengenai barangan kemas maha mewah yang dikaitkan dengan isteri MO1 adalah seperti berikut:-
1 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (sederhana) AS$52,000
1 gelang tangan emas bertatah berlian putih 18K (sederhana) AS$52,000
1 gelang tangan “rose gold” bertatah berlian putih 18K (sederhana) AS$52,000
2 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang 18K (sederhana) AS$99,000
3 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (nipis) AS$91,200
2 gelang tangan emas bertatah berlian 18K (nipis) AS$60,800
3 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang 18K (nipis) AS$76,125
2 gelang tangan emas hitam bertatah berlian hitam 18K (nipis) AS$35,500
2 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (sederhana) AS$92,000
4 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K dan jed hitam AS$68,000
1 gelang tangan emas bertatah berlian putih 18K AS$65,000
1 utas rantai “rose gold” berbatu nilam pelbagai warna berbentuk hati AS$150,000
1 utas rantai “rose gold” bertatah berlian putih 18K AS$70,714
1 utas rantai emas bertatah berlian putih 18K AS$55,489
1 utas rantai emas putih bertatah berlian putih 18K AS$40,172
1 utas rantai emas putih bertatah berlian putih dan hitam 18K AS$240,000
RUJUK : Pemuda PH gesa SPRM siasat isteri MO1 dan barang kemas RM128 juta; CNP ;http://malaysiadateline.com/.../9056-pemuda-ph-gesa-sprm... ( index.php/berita-list/20-headline/9056-pemuda-ph-gesa-sprm-siasat-isteri-mo1-dan-barang-kemas-rm128-juta ) 23/6/17

DAN RUJUK : TIMBALAN PRESIDEN AMANAH : Salahuddin berkata, sikap membisu kerajaan khususnya Najib, Rosmah dan peguam negara Tan Sri Apandi Ali dalam isu yang dibangkitkan DoJ sangat memberi kesan kepada integriti dan kewibawaan urus tadbir negara.
"Sikap membisu ini cukup membuatkan rakyat berhak mendesak penjelasan ketiga-tiga pihak ini. Ini tidak boleh dielakkan dengan sikap membisu dan mengelak soalan wartawan.
"Sikap membisu ini tidak memberikan apa-apa faedah dan kuntungan kepada negara," katanya.
Sementara itu, Salahuddin berkata, Malaysia kini menjadi 'terkenal' apabila media antarabangsa melaporkan pendedahan DoJ ini.
Antara media antarabangsa yang melaporkan pendedahan DoJ ialah:
1. The Guardian (UK)
2. The New York Times (US)
3. Reuters (UK)
4. Al Jazeera (Qatar)
5. Financial Times (UK)
6. The Wall Street Journal (US)
7. Fortune (US)
8. CNBC (US)
9. The Australian (Australia)
10. The British Broadcasting Channel (UK)
11. Bloomberg (US)
12. The Business Insider (Australia)
13. The Independent (UK, Singaporean correspondents)
14. The Washington Post (US)
15. The Russian Times (Russia)
16. The Asian Correspondent (Asia)
17. The Times of India (India)
18. Gulf News (UAE)
19. Tempo (Indonesia)
20. Handelszeitung (German)
21. France24 (France)
22. Bangkok Post (Thailand)
23. Manila Times (Philippines)
24. Hindustan Times (India)
25. Sydney Morning Herald (Australia)
26. The Japan Times (Japan)
27. South China Morning Post (China)
28. The Straits Times (Singapore)
"Saya tidak tahu lagi apa yang Malaysia mahu tunggu," katanya.
RUJUK: CNP : http://malaysiadateline.com/.../9027-amanah-cabar-rahman... ( index.php/berita-list/16-berita-utama/9027-amanah-cabar-rahman-sebut-siapa-mo1-sekali-lagi )

SIKAP TEGAR ISLAM APAAN INI ?? " Amar Maaruf Amal Mungkar; subahah dan senggama dengan Keris Telanjang mempertahankan NTR dan RM . Justeru sudah bisa wujudnya : " PASNO " PADA PRAKTISNYA ! YAKNI, GABUNGAN SATU ENTITI POLITIK BARU " PASNO " ( PARTI KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) !! NAK MASUK UBN TAK BERANI ; TAKUT PENGIKUTNYA CABUT LARI MASUK AMANAH ! .Namun, TITM dan Dr Zuh ! bilang , " Parti 2h ( Hadi Hashim ) bisa bersedia masuk " COALITION GOVT." selepas PRU 14 . Sudah pastinya UBN kerna sekarang ini pun bisa lawan 3 penjuru pada PRU14 . Untuk melawan semua musuh politik Keris Telanjang ; Untuk pecah undi pembangkang ( HARAPAN ) ; demi untuk kekalkan sahabatnya itu berkuasa !! . Apalagi di dalam HARAPAN ( PH ) bisa ada AMANAH DAN DAP ( TERKINI PKR DAN BERSATU ) seperti kata TITM !! " SUDAH TERANG LAGI BERSULUH ! "
KONGKALIKONG !! Fikirkanalah ! . ........... Nasharrawy/27.6.17

Undilah sapa saja , " ASAL BUKAN " PASNO " ( ABUP ! ) ; DEMI UNTUK MEMBOLEHKAN HARAPAN ( PH ) BERKUASA DI PUTRAJAYA PADA PRU14 DENGAN IZIN DIA !

" ALLA HU AKBAR ! " .

Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa

http://www.freemalaysiatoday.com/.../pas-juga-kutip.../ ) ; category/bahasa/2017/06/26/pas-juga-kutip-sumbangan-ahli-biaya-saman-sarawak-report/


SUFISM OF D NEW MILLENNIUM By: Nash Ar-Rawy ( Nasharrawy ) PAGE 02 ; SUFISM OF D NEW MILLENNIUM ; By: Nash Ar-Rawy 

  PAGE 04: SUFISM OF D NEW MILLENNIUM : By: Nash Ar-Rawy 

 PAGE 03 : SUFISM OF D NEW MILLENNIUM: By: Nash Ar-Rawy 


PLS C : www.nasharrawy10.wordpress.com ( Sufi )


MANA DIA " KERTAS PUTIH " KERAJAAN SIASATAN KE ATAS SONGLAP DANA AWAM IMDB HAMPIR RM2O BILLION ??
http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/9106-kerajaan-digesa-keluarkan-kertas-putih-skandal-dana-1mdb ... CNP


Pakatan Harapan menggesa kerajaan mengeluarkan Kertas Putih berkenaan dakwaan skandal penyelewengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada sidang tergempar Parlimen susulan pemfailan ketiga Jabatan Keadilan (DoJ) Amerika Syarikat baru-baru ini.
Ketua Pembangkang Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, fakta-fakta daripada kerajaan itu harus menjawab segala kemusykilan rakyat yang timbul ekoran jumlah dana 1MDB yang didakwa diseleweng telah mencecah hampir AS$4.47 bilion (RM19.15 bilion) mengikut dokumen mahkamah.
Menurutnya, reaksi menteri bahawa segala dakwaan DoJ kononnya bermotif politik atau campur tangan asing tidak mencukupi untuk menangkis segala persoalan yang didedahkan.
"Jika kerajaan tidak mahu rakyat terbawa-bawa oleh dakwaan DoJ, maka kerajaan harus menjawab segala dakwaan tersebut dengan membentangkan laporan siasatan daripada institusi-institusi siasatan negara melalui Kertas Putih di Parlimen," katanya pada sidang media di Parlimen hari ini.
Beliau yang turut disertai ahli parlimen Amanah, DAP, PSM dan Warisan serta wakil PPBM juga mendesak seluruh agensi berwajib seperti Jabatan Peguam Negara, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Bank Negara Malaysia (BNM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk membuka kembali kertas siasatan.
"Nama baik negara dimalukan apabila sekurang-kurangnya sembilan negara menjalankan siasatan terhadap skandal ini. Namun, kertas siasatan ditutup oleh semua agensi berwajib Malaysia.
"Perdana Menteri, kerajaan persekutuan dan agensi-agensi berwajib tidak boleh lagi berdiam diri mengenai isu ini.
"Tumpuan harus diberikan untuk membersihkan nama negara dan menyelesaikan kemelut melanda yang diakibatkan oleh skandal penyelewengan 1MDB," tegas mereka.
Sehubungan itu, satu Jawatan Kuasa Tindakan 1MDB (1MDB Action Committee) yang akan merangka strategi dan respon pembangkang terhadap isu 1MDB akan diwujudkan.
Pihak pembangkang juga akan membuat laporan bersama kepada SPRM serta BNM bagi menuntut supaya kertas siasatan dibuka semula.
Turut bakal dilakukan siri jelajah penerangan terkini isu skandal penyelewengan dana 1MDB ke seluruh negara dengan dimulakan di Dewan JKKK Penaga, Kepala Batas pada 6 Julai ini dan diakhiri perhimpunan rakyat pada September.
"Kami juga menyeru kesemua parti pembangkang mengenepikan segala perbezaan dan berkerjasama serta bersatu tenaga untuk membawa mereka yang terlibat di dalam skandal penyelewengan dana 1MDB ke muka pengadilan," katanya.

Saman ketiga DoJ kali ini antara lain menyatakan tentang sumbangan yang patut dipulangkan semula oleh Malaysian Official 1 (MO1) kepada putera Arab Saudi (kini "Saudi Account") telah diguna untuk membeli barangan kemas untuk isteri MO1 termasuk kalung berlian 22 karat berwarna merah jambu.
         Pakatan Harapan menggesa kerajaan mengeluarkan Kertas Putih berkenaan dakwaan skandal penyelewengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada sidang tergempar Parlimen susulan pemfailan ketiga Jabatan Keadilan (DoJ) Amerika Syarikat baru-baru ini.
Ketua Pembangkang Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, fakta-fakta daripada kerajaan itu harus menjawab segala kemusykilan rakyat yang timbul ekoran jumlah dana 1MDB yang didakwa diseleweng telah mencecah hampir AS$4.47 bilion (RM19.15 bilion) mengikut dokumen mahkamah.
Menurutnya, reaksi menteri bahawa segala dakwaan DoJ kononnya bermotif politik atau campur tangan asing tidak mencukupi untuk menangkis segala persoalan yang didedahkan.
"Jika kerajaan tidak mahu rakyat terbawa-bawa oleh dakwaan DoJ, maka kerajaan harus menjawab segala dakwaan tersebut dengan membentangkan laporan siasatan daripada institusi-institusi siasatan negara melalui Kertas Putih di Parlimen," katanya pada sidang media di Parlimen hari ini.
Beliau yang turut disertai ahli parlimen Amanah, DAP, PSM dan Warisan serta wakil PPBM juga mendesak seluruh agensi berwajib seperti Jabatan Peguam Negara, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Bank Negara Malaysia (BNM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk membuka kembali kertas siasatan.
"Nama baik negara dimalukan apabila sekurang-kurangnya sembilan negara menjalankan siasatan terhadap skandal ini. Namun, kertas siasatan ditutup oleh semua agensi berwajib Malaysia.
"Perdana Menteri, kerajaan persekutuan dan agensi-agensi berwajib tidak boleh lagi berdiam diri mengenai isu ini.
"Tumpuan harus diberikan untuk membersihkan nama negara dan menyelesaikan kemelut melanda yang diakibatkan oleh skandal penyelewengan 1MDB," tegas mereka.
Sehubungan itu, satu Jawatan Kuasa Tindakan 1MDB (1MDB Action Committee) yang akan merangka strategi dan respon pembangkang terhadap isu 1MDB akan diwujudkan.
Pihak pembangkang juga akan membuat laporan bersama kepada SPRM serta BNM bagi menuntut supaya kertas siasatan dibuka semula.
Turut bakal dilakukan siri jelajah penerangan terkini isu skandal penyelewengan dana 1MDB ke seluruh negara dengan dimulakan di Dewan JKKK Penaga, Kepala Batas pada 6 Julai ini dan diakhiri perhimpunan rakyat pada September.
"Kami juga menyeru kesemua parti pembangkang mengenepikan segala perbezaan dan berkerjasama serta bersatu tenaga untuk membawa mereka yang terlibat di dalam skandal penyelewengan dana 1MDB ke muka pengadilan," katanya.
Saman ketiga DoJ kali ini antara lain menyatakan tentang sumbangan yang patut dipulangkan semula oleh Malaysian Official 1 (MO1) kepada putera Arab Saudi (kini "Saudi Account") telah diguna untuk membeli barangan kemas untuk isteri MO1 termasuk kalung berlian 22 karat berwarna merah jambu.

  http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/9106-kerajaan-digesa-keluarkan-kertas-putih-skandal-dana-1mdb ... CNP

KIRIMAN :   www.nasharrawy.blogspot.com
                         www.Twitter.com          TAHUKAH  ANDA ! SELAIN DARIPADA WANG HARAM IMDB MENCEROBOH MASUK SISTEM KEWANGAN DI AMERIKA ; JENAYAH YANG SAMA JUGA BERLAKU; DILAKUKAN OLEH IMDB ;  DI ABU DHABI. SINGAPURA, SWITZERLAND, LUXEMBOURG, HONGKONG DAN BEBERAPA NEGARA EROPAH YANG LAIN  . APAKAH MEREKA JUGA MAHU JATUHKAN KERAJAAN MALAYSIA ? SEDANGKAN IMDB YANG TELAH MELAKUKAN JENAYAH MENCEROBOH SISTEM KEWANGAN NEGARA MEREKA ! BUKANNYA BERLAKU DI MALAYSIA ; TETAPI DI AMERIKA , ABU DHABI, SINGAPURA, HONG KONG , SWITZERLAND, LUXEMBOURG JUGA !! APAKAH MEREKA INI MAHU JATUHKAN KERAJAAN MALAYSIA/ ?? TAK MASUK ASAL LANGSUNG ! KRNA APA ? INI SEMUA ADALAH PENIPUAN AG DAN PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ! UNTUK SELAMATKAN DAN PERTAHANKAN NTR , RM DAN ANAKNYA DAN LOW  MANA " KERTAS PUTIH " PARLIMEN ??   KONGKALIKONG !!

Banyak kenyataan telah di buat tentang pengumuman Siasatan DOJ Amerika ke atas MO1 dalam isu 1MDB. Ada yang meminta kerajaan Malaysia mengambil tindakan sepatutnya untuk mendapatkan kembali hasil yang dikatakan hak rakyat Malaysia yang telah diselewengkan.
Ada juga pihak pemerintah serta ahli kerajaan dan penyokong dari golongan awam dan juga para penasihat agamawan yang menafikan tuduhan serta meminta tabayun dahulu.
Sememangnya tabayun itu dituntut oleh Islam tetapi pihak yang menuntut bertabayun itu mestilah juga berbuat perkara sama pada siasatan dan tuduhan itu. Tabayun mestilah datang dari semua pihak untuk membuat kesimpulan yang tepat dan adil.
Dakwaan kuasa asing Amerika hendak menjatuhkan kerajaan Malaysia mesti dikutuk sekeras kerasnya jika ianya benar, namun perlu diketahui bahawa bukan hanya Negara Amerika sahaja mengambil tindakan undang-undang sedemikian rupa ke atas Malaysia, negara seperti Abu Dhabi, Singapura, Switzerland, Luxembourg, Hong Kong dan beberapa negara Eropah juga mengambil tindakan yang sama seperti Amerika. Adakah Negara Arab, Eropah, Asean dan Asia.
Kesemua ini pun berhasrat menjatuhkan kerajaan Malaysia juga? Perlu diingat kesemua negara yang disebut merupakan Pusat Kewangan Dunia terkemuka dimana reputasi perniagaan kewangan dan Bank mereka dihormati dunia termasuk oleh Malaysia.
Kalau tindakan mereka salah, maka Malaysia akan mengambil tindakan undang-undang ke atas mereka yang sekaligus mampu merosakkan nama baik sistem kewangan serta bank mereka. Maka persoalannya, apa motif negara yang lebih kaya dari Malaysia hendak menjatuhkan Malaysia ?

Abu Dhabi, Singapura dan Switzerland, selain dari Amerika, telah menutup beberapa Bank utama yang besar dan menangkap serta menghukum beberapa tokoh Bank - Kewangan dalam kalangan rakyat mereka sendiri kerana isu 1MDB.
Ini adalah tindakan yang amat serius yang boleh menjejaskan sistem bank mereka sekiranya tidak betul langkah tersebut.
Perlu juga difahami bahawa mereka telah bertindak didalam sistem negara mereka sahaja untuk menjaga sistem kewangan mereka kerana wang haram dari Malaysia dibawa ke sana dan adalah satu kekeliruan jika mendakwa mereka hendak masuk campur kedalam sistem Malaysia.
Malahan di Amerika mereka merampas wang serta harta haram untuk di kembalikan kepada rakyat Malaysia yang berhak menerimanya. Samalah di Malaysia, kita juga mempunyai sistem undang-undang anti penggubalan wang haram.
Perlu diingat Jho Low adalah seorang rakyat Malaysia yang merupakan rakan kongsi niaga yang rapat dengan anak Datuk Seri Mohd Najib Razak yang membawa wang 1MDB ke Amerika, Abu Dhabi, Singapura; Switzerland dan Hong Kong.
Najib adalah MO1 dalam 1MDB seperti diakui oleh Datuk Rahman Dahlan Menteri Kabinet Malaysia. Negara-negara ini berhak menyiasat dan menghukum perbuatan haram di dalam negara mereka seperti kita juga berhak menghukum mati pengedar dadah asing yang melakukan jenayah tersebut di Malaysia mengikut undang-undang kita.
Negara asing tidak boleh masuk campur tindakan mahkamah Malaysia ke atas warga mereka kerana jenayah berlaku di Negara kita.
Saya menasihati pihak berkenaan dari golongan awam dan juga agamawan, jangan emosi dan bersikap nasionalistik sebaliknya menilai situasi ini secara objektif dari sudut perundangan.
Bukan orang lain sahaja mesti bertabayun, mereka sendiri terdahulu mesti bertabayun juga.
Adakah masuk akal Abu Dhabi, Singapura, Switzerland, Hong Kong dan Amerika kesemuanya hendak menjatuhkan kerajaan Malaysia?
Kenapa kerajaan Malaysia tidak mengambil tindakan mahkamah atau membuat bantahan rasmi terhadap Negara negara ini?
Sepatutnya penyokong serta para agamawan penasihat Kerajaan mendesak Malaysia menyaman Kerajaan kerajaan Negara asing berkenaan untuk mendapat lebih maklumat terperinci bagi melengkapkan proses "tabayun" mereka sebelum mencapai satu kesimpulan yang tepat.
Bertabayunlah sendiri terdahulu sebelum menuntut orang lain berbuat demikian. Rakyat Malaysia hari ini sebenarnya jauh lebih cerdik dari yang mereka sangka.
CNP ; http://malaysiadateline.com/index.php/kolumnis-list/9095-abu-dhabi-as-singapura-berkomplot-jatuhkan-kerajaan-malaysia   (  index.php/kolumnis-list/9095-abu-dhabi-as-singapura-berkomplot-jatuhkan-kerajaan-malaysia  )
KIRIMAN:   www.nasharrawy.blogspot.com    www.Twitter.com/adnanrawa


DI DALAM NEGERI ; SIAPA YANG SEHARUSNYA SUDAH PUN MENERIMA HUKUMAN YANG SETIMPAL YANG BISA DI BAWA KE MUKA PENGADILAN ??
http://www.agendadaily.com/.../ahli-akademik-cadang-hukum...

TAHUKAH ANDA ! SELAIN DARIPADA WANG HARAM IMDB MENCEROBOH MASUK SISTEM KEWANGAN DI AMERIKA ; JENAYAH YANG SAMA JUGA BERLAKU; DILAKUKAN OLEH IMDB ; DI ABU DHABI. SINGAPURA, SWITZERLAND, LUXEMBOURG, HONGKONG DAN BEBERAPA NEGARA EROPAH YANG LAIN . APAKAH MEREKA JUGA MAHU JATUHKAN KERAJAAN MALAYSIA ? SEDANGKAN IMDB YANG TELAH MELAKUKAN JENAYAH MENCEROBOH SISTEM KEWANGAN NEGARA MEREKA ! BUKANNYA BERLAKU DI MALAYSIA ; TETAPI DI AMERIKA , ABU DHABI, SINGAPURA, HONG KONG , SWITZERLAND, LUXEMBOURG JUGA !! APAKAH MEREKA INI MAHU JATUHKAN KERAJAAN MALAYSIA/ ?? TAK MASUK ASAL LANGSUNG ! KRNA APA ? INI SEMUA ADALAH PENIPUAN AG DAN PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ! UNTUK SELAMATKAN DAN PERTAHANKAN NTR , RM DAN ANAKNYA DAN LOW MANA " KERTAS PUTIH " PARLIMEN ?? KONGKALIKONG !!
CNP ; http://malaysiadateline.com/.../9095-abu-dhabi-as... ( index.php/kolumnis-list/9095-abu-dhabi-as-singapura-berkomplot-jatuhkan-kerajaan-malaysia )

VIRAL PANAS ! KENAPA KREDIT " RM " ( ISTERI MOI ) DI BEKU DI SELURUH DUNIA ?? KENAPA RM TAK BERANI SAMAN DI ATAS PEMBEKUAN TERSEBUT ??
Nasharrawy Rawaan •

KENAPA TAK PUTUS HUBUNGAN DIPLOMATIK DENGAN AMERIKA ATAU USIR KELUAR DUTA AMERIKA JIKA NEGARA ADA REPUTASI ??
KENAPA " CARA MALAYSIA YANG ' TESENDIRI " ADALAH MENGGUNAKAN SEMUA INSTITUSI UNTUK MELINDUNGI " KLEPTOKRAT " YANG SONGLAP DANA AWAM ?? FIKIRKANLAH ! .
Nasharrawy Rawaan ·
KENAPA BIARKAN MARUAH NEGARA TERJEJAS ?? MANA AKAUNTIBILITI MOI ?? KENAPA TIADA TINDAKAN PERUNDANGAN DARIPADA AG DAN MOI KE ATAS DOJ ?? MENGAPA BISA TAKUT ??
Nasharrawy Rawaan ·
SKANDAL KLEPTOKRASI MEGA IMDB ; SONGLAP DANA AWAM , BUKANLAH PERSEPSI, IMAGINASI ATAU SPEKULASI ! KENAPA BUKTI YANG DIKEMUKAKAN DOJ TIADA BISA DISANGGAH ! DENGAN FAKTA YANG KUKUH !! INILAH REALITASNYA !
BENARKAH SKANDAL MEGA KLEPTOKRASI ; SONGLAP DANA AWAM IMDB RM2O BILLION ITU TIADA SEBARANG BUKTI SAMA SEKALI ?? SEPERTI YANG DI DAKWA OLEH " DoJ " ?? ATAU " KONGKALIKONG " !! .SEBENARNYA ! ; " COMEDY OF D CENTURY : !!
KENAPA MOI TIADA SAMAN DoJ ; JIKA SEGALA PEMDEDAHANNYA ITU ADALAH " FITNAH " DAN" AUTA " BUKAN FAKTA !! SEHINGGA SEKARANG TIADA BISA SAMAN ?? JIKA TIADA BENAR SEPERTY YANG DIKATA ! KENAPA TAKUT ?? KENAPA MOI TAKUT NAK BERSIHKAN NAMA !! TANGGUNGJAWAB MOI UNTUK BERSIHKAN NAMA NEGARA DI MATA DUNIA ! KENAPA MAJALLAH " TIMES " BERANI KATA " MALAYSIA IS A CORRUTED NATION " !
KENAPA MOI TAK BERANI SAMAN MAJALLAH " TIMES " MANA KREDIBILITI MOI PEGUAM NEGARA DAN SPRM DALAM HAL SKANDAL KLEPTOKRASI MOI SONGLAP DANA AWAM !! JIKA BETUL SANGATLAH MEMALUKAN NEGARA INI ! SATU DUNIA TAHU !! DI DALAM NEGARA SENDIRI ; MENGAPA TIADA " SIASATAN DI RAJA" ATAU " RCI " (" ROYAL COMMISSION OF INQUIRY " )
DAN KENAPA PARLIMEN TAKUT NAK BERSIDANG SEGERA BINCANG DAKWAAN DoJ INI ?? KENAPA MOI TAKUT SEKALI UNTUK PANGGIL SIDANG KHAS PARLIMEN ?? BUKAN PM KAH YANG BERTANGGUNGJAWAB UNTUK MEMANGGIL NYA ?? APAKAH NEGARA INI TIADA MEMPUNYAI PM DAN HANYA ADA " RM " ( "WIFE OF MOI" ) SAHAJA YANG TAK BAGI PANGGIL !! SIAPA PM ?? FIKIRKANLAH .
Nasharrawy Rawaan ·
APA BUKTI BAHAWA DAKWAAN DOJ ITU PALSU ( " FAKE ")! . KENAPA TIDAK BISA BUKTIKAN BAHAWA IANYA ADALAH PALSU SEMATA-MATA ?? . SEHINGGA SEKARANG ! '. ............ Nasharrawy/19.6.17
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa


"WATCH OUT OF PSEUDO SCHOLAR SUPPORTING KLEPTOCRACY "
Nasharrawy Rawaan
PEMIMPIN DAN " PARTI ISLAM " APA BERSUBAHAH SOKONG PENGUASA ZALIM , RAKUS DAN KLEPTOKRAT ?? KONGKALIKONG !!
KLEPTOKRASI SONGLAP DANA AWAM TELAH SALAHGUNAKAN SISTEM KEWANGAN DI AMERIKA . JUSTERU ITU , DoJ BERHAK KE ATAS PENYELEWENGAN KEWANGAN IMDB YANG BERLAKU DI NEGARA MEREKA ! PENYEWENGAN INI BUKANNYA BERLAKU DI MALAYSIA TETAPI DI AMERIKA YANG SUDAH MENCEROBOH SISTEM KEWANGAN AMERIKA !
PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) PULA MEMPERALATKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN POLITIKNYA . SOKONG PENGUASA KLEPTOKRASI SONGLAP DANA RAKYAT SELAKU PENGUASA YANG ZALIM, PENYANYAK, PEROMPAK DAN PENYAMUN . DAN MEMPERTAHANKANNYA JANGAN LETAK JAWATAN PM .
INI SEMUA BISA BERLAKU KERNA PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) YANG TERKINI BILANG ," PAS PERLU UNDI UMNO " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) . DAN TIM. MURSHIDUL AM , PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BILANG DI DALAM MUKTAMAR DEWAN ULAMAK PARTI 2H ( HADI HASHIM) 2017 ; " . " KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI " .
jELASLAH SEKARANG BAHAWA SUDAH PUN WUJUD SECARA PRAKTISNYA ; " PASNO " . IAITU , GABUNGAN SATU ENTITI POLITIK BARU " PASNO " ; PARTI KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H !! . YANG BUKAN LAGI SEBUAH PARTI PEMBANGKANG . AKAN TETAPI, ADALAH PARTI " BONEKA " ( KUDA TUNGGANGAN ) KERIS TELANJANG PADA PRU 14 . BISA LAWAN 3 PENJURU UNTUK PECAH UNDI PEMBANGKANG (PH ) ; DEMI UNTUK KEKALKAN SAHABATNYA KERIS TELANJANG BERKUASA BERSAMA DENGAN " PIGS " NYA ; ATAU " BLOG BONEKA GOBLOK KERIS TELANJANG " NYA !! .
YANG PASTI PARTI 2H AKAN MASUK " COALITION GOVT." SELEPAS PRU14 SEPERTI KATA TITM DAN DR ZUH ! . KALAU BUKAN MASUK UBN ; SIAPA LAGI . KERNA DI DALAM PH ADA AMANAH M DAP DAN PKR ! FIKIRKANLAH.
JUSTERU ITU REFORMASI RAKYAT BANGSA SATU MALASIA ; TIADA BISA MENGUNDI " PASNO " TETAPI PAKATAN POLITIK BARU PEMBANGKANG ( PH ) UNTUK TUMPASKAN " PASNO " PADA PRU 14 INI DAN BERKUASA DI PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA ! ......... Nasharrawy/24.6.17
UNDILAH SIAPA PUN : " ASAL BUKAN " PASNO " ! ( ABUP ) PADA PRU14 DENGAN IZIN DIA !
" ALLA HU AKBAR! " .
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnan
http://malaysiadateline.com... ( /index.php/berita-list/20-headline/9086-amanah-sedih-hadi-guna-islam-pertahan-kerajaan-pencuri-dan-perompak ) .
" SELAMAT HARI RAYA EID FITRI ! MAAF ZAHIR DAN BATIN "


KENAPA SKANDAL ROMPAKAN MEGA IMDB SONGLAP DANA AWAM ; CUBA DI TUTUP OLEH  MO1 DENGAN  PENAJAAN HAJI  YANG TERLIBAT DENGAN RIBA ?? " DAN ROMPAKAN DANA AWAM ?? WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATHIL " .

CNP :  http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9149-pemuda-amanah-mahu-jamil-khir-desak-sumber-tajaan-haji-1mdb-diaudit   (  index.php/berita-list/20-headline/9149-pemuda-amanah-mahu-jamil-khir-desak-sumber-tajaan-haji-1mdb-diaudit  ) 

Pemuda Amanah mahu Jamil Khir desak sumber tajaan haji 1MDB diaudit


Pemuda Amanah Nasional menggesa Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom membangkitkan isu ketelusan tajaan haji oleh 1MDB bagi memastikan ia bebas daripada sebarang bentuk penyelewengan.
Timbalan ketuanya Faiz Fadzil berkata, ini kerana 1MDB tidak mempunyai kedudukan kewangan yang kukuh - modal perniagaannya diperoleh daripada pinjaman berkonsepkan riba.
“Sebagai Menteri yang bertanggungjawab ke atas urusan haji dan hal ehwal agama, seharusnya Jamil Khir mendesak untuk sumber tajaan ini diaudit bagi memastikan ia halal dan bersih serta bebas daripada sebarang bentuk penyelewengan dan korupsi agar ibadat haji rakyat Malaysia yang ditaja 1MDB ini tidak terjejas,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Sejak tahun 2011, seramai 5,711 jemaah telah ditaja menunaikan haji dengan perbelanjaan sebanyak RM56 juta melalui program khas Perdana Menteri -Yayasan 1MDB.
Menurut Pengerusi Jawatankuasa program berkenaan Datuk Jailani Ngah, pada tahun ini pula seramai 1,100 jemaah ditawarkan menyertai program tersebut.
Faiz juga berkata, skandal 1MDB diibaratkan sebagai rompakan terbesar dunia dan kini menjadi subjek penyiasatan di pelbagai negara termasuk yang terbaru dari Jabatan Keadilan Amerika Syarikat (DOJ).
“Pendedahan ini telah membuktikan wujudnya kes prima facie salah laku jenayah oleh Perdana Menteri (Datuk Seri) Najib Razak. Pendedahan ini juga telah memprejudiskan kedudukan politik Najib Razak dan populariti beliau juga semakin merosot.
“Maka, dalam keadaan politik Najib Razak yang terumbang-ambing sekarang, timbul persoalan sama ada tajaan haji ini sebagai langkah terdesak Najib Razak untuk menutup segala kepincangan yang berlaku dalam skandal berskala mega ini dengan menggunakan helah agama dan kebajikan sebagai kelubung,” katanya.
Jabatan Keadilan Amerika (DoJ) baru-baru ini memfailkan tuntutan undang-undang sivil kali ketiga dengan tujuan merampas semula aset yang didakwa dibeli dengan wang yang diselewengkan daripada 1MDB.
Saman tersebut juga mendedahkan bahawa sebanyak AS$4.5 bilion wang 1MDB telah diseleweng.
KIRIMAN:  www.nasharrawy.blogspot.com
                        www.Twitter.com/adnanrawa


KENAPA PAS BERADA DI DALAM " PASNO " ( " SATU ENTITI POLITIK PAS UMNO ) DAN MENENTANG SEMUA CALUN PEMBANGKANG DALAM PH PADA PRU 14 NANTI ??
PAS BUKANLAH AGAMA; Tapi adalah parti politik ; seperti Amanah , Umno , Dap , Pkr , Bersatu dll. . Justeru itu , tiada bisa jadi kafir jika tiada menjadi ahli Pas ! Perjuangan asal Pas sudah lari daripada landasan asal dan " TUKAR HALUAN " . Sekarang sudah bisa bersekongkol dan senggama dengan Parti assobiyyah nasionalis jahiliyyah keris telanjang dan menjadi " PARTI 2H " ( PARTI HADI HASHIM ) ; PAS SUDAH MATI BERSAMA MATINYA TOK GURU ! .
TIADA MENGHAIRANKAN PARTI 2H SENGGAMA DENGAN KERIS TELANJANG ! KERNA APA ?? ; Presiden Parti 2H sendiri bilang , " PAS PERLU UNDI UMNO ! " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) dan Tim. Murshidul Amnya ; merangkap MB kelantan bilang , " KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI !! " . Dalam ucapan beliau pada Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H 2017 .
" PASNO " ADALAH GAGASAN " Parti 2H - Keris Telanjang sekarang selaku " SATU ENTITI POLITIK " pada praktisnya ; kerna itulah yang sebernarnya yang berlaku ! Persis ! Parti 2H bukanlah parti pembangkang yang menentang semua musuh politik Keris Telanjang ( PH ) pada PRU 14 nanti . Dan bisa bersedia masuk " Coalition Govt." selepas PRU14 . Pastinya masuk Ubn ; sekarang tak berani ! Kerna apa?? Takut pengikut lari masuk Amanah nanti ? Pasti bukan masuk PH! Kerna apa?? kerna ada Amanah, Pkr dan Dap di dalammya !! .Inilah permaianan politik " PASNO " yang bisa dilihat " MAIN WAYANG " nya!
KERNA APA ?? . Kerna Parti 2H mahu sahabatnya ; Keris Telanjang kekal berkuasa ! . Namun , rakyat sudah tahu sandiwara politik lawan 3 penjuru " PASNO " ini ! Parti 2H sudah tiada bisa sembunyi lagi . Satu undi untuk Parti 2H ( Hadi Hashim ) adalah satu undi untuk Keris Telanjang kekal berkuasa !!
Namun, manfaatnya adalah sebenarnya memihakkan HARAPAN ( PH ) . Kerna apa ? Pengaruh legasi Mahthir 22 tahun selaku PM dan negarawan bisa mendapat sokongan Dap,Pkr , Amanah untuk menangkan Bersatu lawan Keris Telanajang ! Dan Pengaruh dan legasi Anwar pula bisa dapat sokongan Dap , Amanah dan Bersatu untuk tewaskan Keris telanajang jjuga dengan rakyat undi Pkr . dengan izin Dia ! Sementara , Amanah bisa tewaskan Parti 2H dengan sokongan Dap . Pkr dan Bersatu untuk tewaskan Parti 2H ( Hadi Hashim ) ; hatta di dalam pertandingan 3 penjuru sekalipun dengan izin Dia pada PRU 14 nanti ! \
Kerna apa ? . Kerna ada dua faktor . Yang pertama PRU 14 adalah sebenarnya pertandingan Anwar Mahtihir VS NTR ; sekaligus ,faktor yang kedua , : " PASNO " VS PH ! .
UNDILAH sapa pun . " ASAL BUKAN " PASNO " : ( ABUP ! ) . AGAR PH BISA MENJADI PENGUASA PUTRAJAYA YANG BARU DENGAN IZIN DIA ! AMANAH ADALAH GERAKAN ISLAMIST GENERASI KEDUA ! . TEGAKKAN NEGARA " BAIDATUN TOIYIBATUN WARABBUN GHAFUR.! " BENEVOLENT STATE " ( NEGARA BERKEBAJIKAN PH ) ' JUSTICE 4 ALL " REGARDLESS OF RELIGION , RACE N ETHNIC " FOR PEACE N HUMANITARIAN LOVES N BROTHERHOOD FOR ONE BANGSA MALAYSIA ! " SAY NO 2 RACIST " NO 2 " PASNO " N MCA ! N PEKASAM ! Y ?? 'COS' RACIST POLITICS IS ALREADY " OUT -DATED " IN MALAYSIA ! VOTE 4 HARAPAN ( PH ) DON'T FORGET D RACIST GAME OF NTR VS LIM KIM SAI !! 2 VOW 4 D MALAYS VOTES !!  " MELAYU TIPU MELAYU " YANG KAYA NTR, RM , ANAKNYA DAN LOW !!   " MELAYU BUNUH  MELAYU" ; MASSACRE IN MEMALI " DON'T B STUPID AGAIN ! " ENOUGH! IS ENOUGH " !!...... Nasharrawy/2.7.14
" ALLA HU AKBAR ! "
http://malaysiadateline.com... ( /index.php/berita-list/20-headline/9155-pas-kalah-bukannya-islam-jika-pakatan-harapan-kuasai-kelantan )


DAP ADA KERUSI KAH DI KELANTAN ?? KALAH PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ; DI TANGAN AMANAH HARAPAN ( PH ) ; BUKANNYA ISLAM KALAH ! .KEMENANGAN UNTUK AMANAH HARAPAN ( PH ) YANG BISA MENERAJUI KERAJAAN KELANTAN DENGAN IZIN DIA ! . KERNA APA? PARTI 2H BUKANNYA AGAMA ! SEMENTARA AMANAH ADALAH GERAKAN ISLAMIS GENERASI KEDUA YANG DIPANTAU OLEH BEKAS PRESIDEN PUM US. AHMAD AWANG DAN US.GHANI SAMSUDDIN YANG JUGA ADALAH PENGERUSI SHURA ( KESATUAN ULAMAK ASIA TENGGARA ) ..
(  http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/9170-husam-mb-kelantan-dap-tidak-hormati-pakatan-harapan ) ;  /index.php/berita-list/16-berita-utama/9170-husam-mb-kelantan-dap-tidak-hormati-pakatan-harapan

KEPUTUSAN HARAPAN ( PH ) ; Hanya bisa di buat secara " consensus '" sebagaimana yang berlaku pada PR ( Pakatan Rakyat ) . Tidak seperti Parti 2H;  cadangan Timbalannya bisa saja di masukkan ke dalam " TONG SAMPAH " ; oleh " BIG BOSS " nya yang bisa " Over-Rule " dan jadikan beliau " Kaku -beku " dan akur akhirnya ! 

CADANGAN KIT SIANG ; bisa dimusyuawarahkan di dalam " MAJLIS PRESIDEN HARAPAN ( PH ) .. Kerna apa ? Itu adalah amalan " Collective Leadership " HARAPAN ( PH ) . ; Yang mempunyai Majlis Presidennya sendiri bersama MAJLIS SETIAUSAHA HARAPAN ( PH ) ; Yang bisa berbincang , musyuawarah akan apa-apa saja cadangan untuk diangkat kepada Majlis Presiden Harapan ( PH ) ; untuk mendapatkan keputusan Majlis Presiden Harapan ( PH  ) secara " consensus " . dengan  koordinasi yang baik dan berjalan dengan lancar sebagai " SOP " nya yang merupakan amalan Harapan ( PH ) .

SEPERTIMANA; Cadangan Dap untuk buat " State Snap Election " di DUN Pulau Pinang ; tiada mendapat "consensus " PR ( Pakatan Rakyat ) dahulu . Ini membuktikan bahawa Dap tiada bisa dominasi , kuasai atau monopoli  HARAPAN ( PH ) . Kerna apa ? . HARAPAN ( PH ) ' Bisa mempunyai Majlis Presidennya sendiri ! yang bertindak secara bersama dan 'Consensus " ; bukan secara " Dictum " mana-mana pemimpin Harapan ( PH ) . Ini yang tiada bisa difahami oleh Parti 2H dan sahabatnya dan memutarbelikan fakta yang sebenarnya HARAPAN ( PH ) !.

YAKNI,  " BIG BROTHER"PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ;  DALAM  " PASNO " ; Yakni , " SATU ENTITIY POLITIK BARU " KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H ;  PADA PRAKTISNYA !  TAK PERLU MASUK UBN ; TAKUT PENGIKUT CABUT LARI MASUK AMANAH ! . INILAH REALITASNYA ; TIADA BISA DISEMBUNYIKAN LAGI APABILA PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BILANG , " PAS PERLU UNDI UMNO " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) DAN " TAK PERLU LAGI KITA TUMPASKAN BN SEKARANG NI ; KATA MB KELANTAN PADA MUKTAMAR DEWAN ULAMAK  PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 2017 !  KONGKALIKONG !! SUDAH " TUKAR HALUAN " PERJUANGAN ; BISA SOKONG ; SUBAHAH DAN SENGGAMA DENGAN ASSOBIYAH NASIONALIS SEKULAR JAHILIYYAH DAN REGIM YANG ZALIM "  FIKIRKANLAH ..MENGAPA BISA DITIPU DEK " GENG OSTAD " LAGI ?? DALAM " PASNO " ??

DENGAN ADANYA " PASNO " ; ini bisa memudahkan lagi kemenangan AMANAH HARAPAN ( PH ) ; Sekalipun  terpaksa hadapi pertandingan 3 penjuru pada PRU 14 untuk tumpaskan " PASNO " dengan izin Dia ! 

INILAH PERANGAI HUDOH DAN JIJIK :  Parti 2H sebenarnya yang gunakan Dap sebagai " scape goat " untuk senggama dan kerjasama politik dengan " BIG BROTHER " nya selaku ' BONEKA " ( kuda tunggangan Keris Telanjang ) ; pada PRU 14 nanti . Lawan 3 penjuru ; menentang semua calun pembangkang ( PH ) ; semata-mata mahu " BIG BOSS " nya kekal berkuasa ! Itu saja !  Fikirkanalah .

LEGASI ANWAR MAHTHIR VS NTR ! Itulah sebenarnya hakikat pertandingan PRU 14 . Yakni;  hanya ada peperangan ( " Ballot-Paper : ) di antara 2 entiti politik sahaja pada hakikatnya ( Praktisnya ) . , Iaitu : " PASNO " VS HARAPAN ( PH ) . ; Hanya 2 itu sahaja !  . Fikirkanlah .

DALAM PARTI 2H ( HADI HASHIM ) SENDIRI;  Presidennya bisa " DIKTUM " keputusan Timbalannya . Tiada keputusan Shura samasekali dan Presidennya tiada bisa menghormati khilaf pandangan Timbalannya sendiri !!!  .Kerna apa ??  Inilah yang sebenarnya yang berlaku di dalam Parti 2H ??  Bagaimana beliau pernah mungkir keputusan yang telah diputuskan secara konsensus oleh Majlis Presiden PR . Dengan kemukakan calun-calun beliau sendiri kepada pihak Istana ; dengan nama-nama calun pilihan beliau sendiri ' siapa   MB Selangor ; tanpa  diketahui langsung ; tindakan " SOLO " beliau itu oleh Setiausaha Agong beliau sendiri ! .

 TAK HAIRANLAH DENGAN  " DIKTUM " beliau itu itu ! Bisa hancurkan " Tahaluf Siasi " PR . dan PAS itu sendiri . PAS SUDAH MATI BERSAMA MATINYA TOK GURU .Terkini; yang ada sekarang adalah  Parti 2H ( Hadi Hashim ) ; dengan ego , kesombongan dan bongkaknya ( " arrogance " ) bisa putus ahaluf siasi dengan Dap dan Pkr ! . Ini lah  yang sebenarnya tragedi yang telah berlaku di dalam PR dan PAS !! ;  dek kerna " ARROGANCE " belau itu . Natijahnya beliau telah hancurkan PR dan Pas irtu sendiri . Dengan mencabar ; sesiapa yang tak suka beliau boleh keluar dan buka parti baru .

INILAH YANG SEBENARNYA ;  yang berlaku ;  di atas sikap bongkak dan sombong beliau itu ; Lahirnya HARAPAN ( PH ) DAN GENARASI KEDUA GERAKAN ISLAMIS ! YAKNI ; AMANAH . yang bisa mempertahankan dan istiqaamah dengan perjuangan Islamist  yang diasakan oleh YUSUF RAWA, FADZIL NOOR DAN TOK GURU ; yang istiqaamah menentang assobiyyah dan regim zalim  keris telanjang sampai akhir hayat mreka!  Tiadak seperti Presiden Parti 2H dan " GENG OSTAD " DALAM " PASNO " !! 

YANG BISA DISAMBUNG PERJUANGAN ISLAMIS DAN LEGASI ; Mereka  itu dengan izin dia ! . Oleh pemimpin-pemimpin Amanah yang istiqaamah dalam perjuangan Islamist !  Bukan kerna parti atau Presiden !. Kerna apa ? Parti bukannya  'AGAMA " DAN SANG PRESIDEN BUKANLAH MAKSUM !! 

AKAN TETAPI , KERNA  " ISLAM DAN RABB!! " DUA ITU SAHJA ! ; untuk tumpaskan " PASNO "  menegakkan " ISLAM RAHMATAN LIL 'ALAMIN "  PADA PRU 14 DENGAN IZIN DIA TUMPASKAN " PASNO " !! Tak hairanlah Parti 2H ( Hadi Hashim ) bisa kompromi dengan Assobiyyah dan pertahankan penguasa yang zalim ; NTR jangan letak jawatan PM dan bersubahah dan kerjasama politik dengannya dalam " PASNO " . Inilah yang sebenarnya yang berlaku ! .

 SUDAH TERANG LAGI BERSULUH !  PRESIDEN DAN GENG OSTAZ ; GUNAKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN DIRI !! .Terkini, bisa saokong IMDB mempertahan NTR , RM dan anak tirinya dan Low !  AG dan Presiden Parti 2H menipu ; kononnya berlakunya campurtangan asing dalam pemerintahan negara ! Sedangkan songlap  wang haram lMDB  yang telah menceroboh sistem kewangan Amerika !!  dan jenayah mega kewangan 1MDB ini ; berlaku  di Amerika ! bukanya di Malaysia ! Bahkan pencerobohan sistem kewangan ini ; berlaku juga di SINGAPURA , ABU DHABI ,  HONG KONG , LUXEMBOURG  dan di negara Eropah yang lain !!

 JUSTERU ITU ;  Kenayataan AG dan Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) ; ternyata temberang! semata-mata !!  Kerna apa ? Bisa memberikan sokongan politik kepada songlap wang haram 1MDB ! dan NTR ! ., RM DAN ANAK TIRINYA DAN LOW !! Mengapa tiada RCI , Kertas Putih Parlimen dan penangakapan penjenayah nya di Malaysia oleh AG ?? Sekalipun kes skandal mega songlap wang haram 1MDB ini bukanya berlaku di Malaysia . Akan tetapi , berlaku di Amerika ; kes  pencerobohan sistem kewangan Amerika . Bukannya campur tangan Amerika di Malaysia !!

SEDARKAH ANDA ! : Kenyataan Tim. Murshidul Aam ; merangkap MB kelantan itu kongkalikong !!!  dan putar alam shah !! Kerna apa ? Bukankah beliau yang bisa sokong BN jangan di jatuhkan pada PRU 14 nanti !! Justeru itu , wajib jatuhkan " PASNO " pada PRU 14 nanti demi ISLAM DAN RABB !!  DAN SELAMATKAN MALAYSIA PADA PRU 14 DENGAN MENOLAK " PASNO " DAN MENGUNDI HARAPAN ( PH ) AGAR BERKUASA DI PUTRAJYA DENGAN IZIN DIA !  Fikirkanalah  . ........  Nasharrawy/3/7/17

Oleh :  www.nasharrawy.blogspot.com
            www,Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/9170-husam-mb-kelantan-dap-tidak-hormati-pakatan-harapan

PLS DO UNDERSTAND IN ACTUALITY D FACTS THAT " PAS " IS ALREADY DEAD ! Y ??


Nasharrawy Rawaan · 

PLS DO UNDERSTAND ; THERE'S NO MORE PAS NOW ! PAS IS ALREADY DEAD TOGETHER WITH D DEATH OF TOK GURU ! IT'S LIKE A WALKING " DEAD MAN " NOW ! AS D TOOL OF KERIS TELANJANG IN " PASNO " ( PAS UMNO AS ONE POLITICAL ENTITY IN PRACTICE ) . " PASNO 'S " DRAMA IS FULLY UNDERSTOOD BY ALL WHEN D PRESIDEN OF PARTI 2H ( HADI HASHIM ) SAID IN SINAR HARIAN , " PAS GOT 2 VOTE UMNO ! " AND MB OF KELANTAN SAID, " THERE'S NO NEED ANYMORE 2 TOPPLE BN RIGHT NOW " !! THIS IS WHAT U CALLED " PASNO " . WHICH IS REJECTED BY D PEOPLE !

THUS ! " ONE VOTE 4 PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 'COS PAS IS ALREADY DEAD; IS ACTUALLY ONE VOTE 4 KERIS TELANJANG IN A 3 CORNER FIGHT ! JUST 'COS PARTI 2H ( HADI HASHIM ) WANTS 2 FIGHT WITH ALL D OPPOSITION PARTIES ( PH ) 2 ENSURE THAT IT'S " BIG BROTHER " OR " BIG BOSS " RETAIN POWER INSTEAD OF PH RULES PUTRAJAYA ! THAT'S ALL ! . THERE'S ONLY 2 POLITICAL ENTITIES . THAT IS " PASNO " VS HARAPAN ( PH ) .! . VOTE 4 HARAPAN ( PH ) 2 SAVE MALAYSIA FROM D VULTURES N POLITICAL CULPRITS ( " PASNO " AS ONE POLITICAL ENTITY NOW ) . SO AS 2 SEND HARAPAN ( PH ) AS D SOVEREIGN OF PUTRAJAYA BY HIS GRACE ! ....... Nasharrawy/4.7.17

By : www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa


WHO'S D CANDIDATE OF PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 4 MB OF KELANTAN ?
Nasharrawy Rawaan · 

GE 14 IS BETWEEN " PASNO " ( PAS UMNO AS ONE POLITICAL ENTITY IN PRACTICE ) VS HARAPAN ( PH ) . PARTI 2H ( HADI HASHIM ) HAS BROKEN INTO TWO WITH AMANAH N KERIS TELANJANG BROKEN INTO 2 WITH BERSATU ! D LEGACY OF MAHTHIR ( BERSATU ) N D LEGACY OF ANWAR
IN PKR BEING COMPONENTS OF PH WILL DETHRONE PAS GOVT ; EVEN IN A 3 CORNER FIGHT !! ; SUPPORTING HUSAM AS D MB OF KELANTAN BY HIS GRACE . IN OTHER WORDS ; IN ACTUALITY IS : ANWAR MAHTHIR VS NTR IN D GE 14 !!
ON D OTHER HAND , WHO'S PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 'S CANDIDATE 4 MB ?? ! ..... Nasharrawy/4.7.17
" ALLA HU AKBAR ! "

By : www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/07/04/husam-accepts-kelantan-mb-offer/  (  category/nation/2017/07/04/husam-accepts-kelantan-mb-offer/ ) 

Pemuda Amanah Kelantan sahkan pejabat projek karbon tidak wujud; songlap dana awam RM17 juta!!  Dan  Kenapa hadiah hutan simpanan kekal seluas " SATU JUTA EKAR " kepada syarikat yang tiada wujud ??LAPURAN KEPADA SPRM HENDAKLAH DIBUAT DENGAN FAKTA YANG SAHIH ; BERLAKUNYA PENIPUAN MATA WANG MAYA ATAU " CRYPTO CURRENCY " MELALUI EcoBit OLEH . ; YANG MELIBATAKAN SKANDAL PENYELEWENGAN DAN SONGLAP PELABURAN DANA AWAM SEBANYAK RM17 JUTA !! MANA PERGI WANG TERSEBUT ?? . MENGAPA PENGUASA KELANTAN BISA " HADIAHKAN " TANAH SIMPANAN HUTAN SELUAS " SATU JUTA EKAR "( REDD Projek )  ; KEPADA SYARIKAT PENIPU YANG DI SENARAI-HITAMKAN OLEH BANK NEGARA ?? SEHINGGA PADA 5 JAN 2017 .
TERMENTERAINYA PERJANJIAN DI ANTARA PENGUASA KELANTAN DENGAN SYARIKAT PENIPUI " CLIMATE PROTECTORS SDN BHD ";  YANG DIDAPATI DI DALAM SIASATAN OLEH PEMUDA AMANAH KELANTAN SEBENARNYA TIADA WUJUD! .SILA RUJUK JUGA: https://climateprotector.org. BAHKAN ; PROJEK MEGA .PERDAGANGAN KARBON TERSEBUT TIADA MENDAPAT PENGIKTIRAFAN DARIPADA KEMEMTERIAN SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR !! TIFIKIRKANLAH APA YANG BERLAKU SETELAH KETIADAAN TOK GURU ?? "
.MANA DIA "  MEMBANGUN BERSAMA ISLAM " ?? ;  SEHINGGA ORANG ASLI PUN BISA DI HALAU KELUAR ; BEGITU HUDOH DAN JIJIK SEKALI PERANGAI DAN WAJAH PENGUASA KELANTAN !!  KERNA APA ?? SEMATA-MATA KERANA RAKUS DENGAN PEMBALAKAN SEHINGGA BERLAKUNYA BANJIR BESAR !! ;
 KERNA APA ??  JUSTERU KERNA MENAFIKAN HAK ASASI MANUSIA DAN TIADANYA KASIH SAYANG DAN PERSAUDARAAN KEMANUSIAN ATAU INSANIAH LAGI ! KERNA APA ?? PIHAK PENGUASA KELANTAN BISA MAHU JADI KAYA RAYA DI ATAS KEPERITAN HIDUP RAKYAT MARHEIN DAN ORANG ASLI !!; 
KERNA APA ??  KERNA PIHAK PENGUASA KELANTAN SUDAH BISA MENGKOMERSILKAN  AGAMA DEMI UNTUK KEPUASAN DIRI ,  KERAKUSAN, KEFASADAN  DAN KEPENTINGAN DIRI ; NAUZUBIL LAHI MINZALIK !  FIKIRKANLAH ! RAKYAT TAHU UNTUK MENGAJARNYA PADA PRU14 NANTI ; TUMPASKAN " PASNO " ; KERJASAMA SATU ENTITI POLITIK KERIS TELANJANG DAN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) PADA PRAKTISNYA ! ............. Nasharrawy /5.7.17
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
http://malaysiadateline.com... ( /index.php/berita-list/20-headline/9193-pemuda-amanah-kelantan-sahkan-pejabat-projek-karbon-tidak-wujud )

CNP : Pemuda Amanah Kelantan mengesahkan pejabat syarikat bagi projek kontroversi perdagangan karbon dalam hutan simpan kekal yang telah memeterai perjanjian dengan kerajaan negeri itu sebenarnya tidak wujud.
Ketuanya, Hazmi Hassan memberitahu hal itu diketahui selepas turun menyiasat sendiri lokasi pejabat Climate Protectors Sdn Bhd di alamat B-5 , Plaza Mont Kiara, Mont Kiara di ibu negara semalam, seperti diperoleh daripada laman web https://climateprotector.org.
Kerajaan negeri Kelantan pada awal tahun ini dilapor memeterai perjanjian tersebut yang membabitkan seluas 396,000 hektar hutan simpan kekal iaitu 25 peratus jumlah keluasan negeri itu.
Projek yang kononnya bagi mengurangkan pengeluaran karbon daripada aktiviti pembalakan itu melibatkan konsesi selama 30 tahun seperti disahkan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob.
"Saya dapati, pejabat itu tidak wujud. Saya telah naik ke tingkat 5 untuk pengesahan pejabat tersebut.
"Saya tidak faham bagaimana Kerajaan Negeri Kelantan boleh percaya pada syarikat yang menipu dan memberi alamat pejabat yang tidak wujud," ujar Hazmi.
Terdahulu, beliau mempersoal pihak yang mengaut keuntungan mencecah RM17 juta dalam perdagangan karbon yang tidak diiktiraf oleh Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar.
Menurutnya, sebanyak RM17 juta wang hasil pelaburan awam telah dikaut atas tujuan saham pelaburan itu dengan bersandarkan perjanjian antara Climate Protectors dengan kerajaan Kelantan.
"Ke mana wang itu pergi? Apakah kerajaan Kelantan sudah 'diperdagangkan' oleh syarikat tersebut bagi mengaburi mata orang awam dalam urusan pelaburan yang tidak diiktiraf ini?" soal Hazmi dalam satu kenyataan.
Lebih mengejutkan, jelas beliau, Bank Negara Malaysia (BNM) telah menyenarai hitamkan syarikat terbabit selepas disyaki terbabit dalam skim penipuan matawang maya (Crypto Currency) melalui penggunaan EcoBit.
Sementara itu, tinjauan Malaysia Dateline di akaun Climate Protectors di Facebook mendapati syarikat yang gagal dikesan lokasinya itu hanya kali pertama memuat naik logo mereka pada 7 Januari lalu iaitu dua hari sebelum MoU dengan kerajaan negeri dimeterai.
Turut dimuat naik dalam media sosial itu, gambar majlis menandatangani perjanjian membabitkan sejuta ekar tanah hutan bagi "REDD Project".
Selain itu, satu rakaman video pendek pula menunjukkan majis menandatangani perjanjian di Hotel Perdana, Kota Bharu yang dimuat naik pada 8 Februari lalu.
Walau bagaimanapun, setakat hari ini akaun tersebut hanya mendapat 38 likes sahaja sekaligus dilihat tidak sepadan dengan status syarikat yang terbabit dengan projek kos mega itu.
Kali terakhir syarikat itu mengemaskini statusnya di laman itu pada 14 Mac lalu dengan memaklumkan pihaknya tidak melantik Carbon Cash Bhd, Goal Green atau MAGTCC untuk menghasilkan karbon kredit atau sebarang bentuk urusniaga dengan syarikat tersebut.
Berita berkaitan:


" Y D BULLSHITTING PARTI 2H ( HADI HASHIM )'S PRESIDENT DECEIVING D MUSLIM ELECTORATES "  ??
MENGAPAKAH  PRESIDEN PARTI 2H ; PUTAR ALAM AGAMA UNTUK KEPENTINGAN KENDIRI ? (  http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/hadi-balas-serangan-terhadap-1mdb-lagi-banyak-isu-zaman-mahathir-dilupakan.html ) ;  /Muka-Hadapan/hadi-balas-serangan-terhadap-1mdb-lagi-banyak-isu-zaman-mahathir-dilupakan.html

 DULU AMANAT BELIAU TENTANG KERAS SEKALI KERIS TELANJANG HABIS-HABISAN KERNA KEKALKAN PERLEMBAGAAN " KAFIR " ! KATA BELIAU !!!  MENGAPA SEKARANG SUDAH BISA SENGGAMA DENGANNYA SEBAGAI " SATU ENTITI POLITIK " ; PADA PRAKTISNYA ?? ( " PASNO " PAS UMNO !! ) KENAPA BISA TUKAR HALUAN DAN PRINSIP PERJUANGAN MAHU KEKALKAN PENGUASA YANG ZALIM DAN JANGAN LETAK JAWATAN PM ?  BUKANKAH ISLAM MENENTANG SEBARANG BENTUK KEZALIMAN WALAU SIAPA PUN PENGUASANYA ; DAN " DETHRONE " ( SINGKIRKAN )  PARTI PEMERINTAH YANG ZALIM !  DULU SEKARANG DAN AKAN DATANG ! MENGAPA SEKARANG BISA KOMERSILKAN AGAMA DAN UBAH PENDIRIAN DAN AMANAT ( PESANAN ) BELIAU SENDIRI ??KENAPA  BAGAIKAN " LALANG " SAHJA ; TAK KETAHUAN HALA TUJU PERJUANGAN ?? MENGAPAKAH  GADAIKAN PRINSIP PERJUANGAN ?? " TIADA PRINSIP !! " .

SIKAP BELIAU ITU . berbeda sekali dengan Timbalan beliau yang khilaf pendapat dalam isu 1MDB . Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) mahukan semua parti pembangkang jangan biarkan kuasa asing ( Amerika ) ; campur tangan urusan negara ! Sedangkan TITM menyatakan itu hak Penguasa Amerika . Kerna apa ? Wang haram songlap dana awam IMDB yang dilabur di negara tersebut .

 ADALAH  mencerobohi  sistem kewangan Amerika ! Justeru itu , menjadi hak Penguasa Amerika dan DoJ untuk merampas segala aset daripada perolehan ; songalap wang haram ; 1MDB itu di Amerika !  Ini undang-undang di Amerika. Tiada perkaitannya dengan tuduhan Presiden Parti 2H dan AG . Kononnya berlaku campur tangan asing di dalam pentadbiran Malaysia ! Bahkan tindakan yang sama juga berlaku ; ke atas wang haram 1MDB ini ; berlaku juga di Singapura , Hong Kong , Abu Dhabi , Luxembourg , Switzerland dan di beberapa negara Eropah yang lain .

APAKAH  Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) sudah termasuk di dalam kalangan orang Melayu yang mudah lupa akan " AMANAT " KERAS  beliau sendiri ?? ; yang samasekali  menentang keras  perjuangn Keris Telanjang ; yang assobiyyah nasionalis sekular jahiliyyah dan zalim pada waktu itu ?? Bahkan dahulu dan sekarang !!

NABI  bukan sahaja menentang tokoh jahilyyah Abu Jahal dan Abu lahab sahaja . Bahkan menjatuhkan sekali Penguasa regim 2A ; Abu Jahil dan Abu Lahap juga !  Justeru itu ,perjuangan menentang kezaliman Penguasa bukan sahaja ke atas NTR ; Akan tetapi; " WAJIB " :juga untuk menumpaskan ;  Parti Pemerintah  Keris Telanjang pada PRU 14 nanti dengan izin Dia !  Termasuklah mengalahkan; "BARUA " ( Agennya ) dan  " BONEKA "nya ( Kuda Tunggangan Keris Telanjang, Yakni ,Parti 2H ( Hadi Hashim ) . Yang sudah bisa sekarang ini menjadi " SATU ENTITI POLITIK " PADA PRAKTISNYA ! .YANG DI PANGGIL " PASNO " ( KERJASAMA POLITIK PARTI KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) DALAM PEPERANGAN ( KERTAS UNDI ) DENGAN PH . " PASNO " VS PH ! . DUA ITU SAHAJA DALAM PRU 14 NANTI ! 

PENGIKUT PARTI 2H ; adalah di nasihatkan jangan ikut rentak , tarian dan irama lagu Presiden Parti 2H yang sudah " TUKAR HALUAN " PERJUANGAN ; YANG SENGGAMA , SUBAHAH DAN PRO ASSOBIYYAH DAN REGIM ZALIM ! YANG SUDAH PUN BISA MENJADI JURUCAKAP MENGIKUT ACUAN KERIS TELANJANG ; SENGAJA MAHU LAWAN " 3 PENJURU " ;  SEMATA-MATA UNTUK KEKALKAN SAHABATNYA ( " BIG BROTHER " ) KERIS TELANJANG BERKUASA PADA PRU 14 !

SEPERTI KATA-KATA BELIAU SENDIRI; " PAS PERLU UNDI UMNO " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) ; SAMA DENGAN UCAPAN MB KELANTAN DALAM MUKTMAR DEWAN ULAMAK PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 2017 YANG BERKATA," KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI " . APAKAH  TAK WUJUD LAGI " PASNO " DALAM MAIN WAYANG PARTI 2H INI ?? . SUDAH TERANG LAGI BERSULUH .!! " TIADA BISA SEMBUNYIKAN DIRI LAGI " !!.  TUNGGULAH PILIHAN DAN PENILAIAN RAKYAT ; MENEWASKAN " PASNO " PADA PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA ! 

RAKYAT BANGSA SATU MALAYSIA ; Bukannya bodoh tak bisa fahami sandiwara dan " MAIN WAYANG : POLITIK " PASNO " INI !  .Yang sudah pun bersedia bersama kebangkitan refomasi rakyat untuk jatuhkan Penguasa dan pimpinan yang sediada pada PRU 14 nanti demi untuk melakukan " PERUBAHAN BESAR"  untuk menyelamatkan negara bersama pembangkang versi baru dan politik baru ke arah perubahan pimpinan negara yang baharu ;  Melalui HARAPAN ( PH ) dengan izin Dia ! tak lama lagi dalam PRU 14 nanti ! 

BAHKAN AL QUR'AN JUGA MENGINGATKATKAN ; " Kami tiada akan mengubah nasib sesuatu kaum itu ; melainkan kaum itu sendiri berusaha untuk mengubahnya ! " . Inilah dia refomasi rakyat satu Malaysia yang bisa " MENGUBAH " keperitan hidup mereka . Agar  nasib mereka terbela dan terubah ; bersama dengan  pembangkang ; HARAPAN ( PH ) untuk menewaskan " PASNO " pada PRU14 nanti dengan izin Dia ! Sudah tentunya Al-Qur'an tiada bisa berbohong ; KECUALI BAGI ULAMAK SU' (  MUSANG  BERJANGGUT ATAU " BEARDED FOX " ) ;  YANG BISA KOMPROMI ; KERJASAMA POLITIK  DAN SUBAHAH DENGAN KEZALIMAN DAN ASSOBIYYAH !

BAHKAN HADIS NABI ; dengan tegasnya menyatakan ; " Sesungguhnya Jihad yang paling afdal adalah menyatakan yang hak di hadapan Penguasa yang " ZALIM " !!  . Dan jika ia mati kernanya ; matinya mati shahid !!  . Apakah Presiden Parti 2H sudah jadi Melayu yang lupa akan hadis tersebut dan sudah melupai akan " AMANAT " KERAS belaiu sendiri pada suatu ketika dahulu??  Mengapa bisa 'KONGKALIKONG " ?? DAN TEMBERANG ?? . MENGKOMERSILKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN KENDIRI ??  PENGIKUT JANGANLAH MENGIKUT " MEMBABI BUTA SAHAJA DAN DUDUK DI DALAM " PERIGI BUTA " SAHJA . ATAU APAKAH SUDAH MENJADI " PERIGI CELEK " ; DEK CELEK DENGAN " DEDAK " YANG BERTABURAN DI SANA SINI ??  FIKIRKANLAH .

MENGAPA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ; bisa duduk bersama gerabak keretapi yang " ASSOBIYYAH " DAN " ZALIM " DI DALAM " PASNO " DENGAN KEPALA KERETA API NYA DAN KERIS TELANJANG YANG SARAT DENGAN SKANDAL  " KLEPTOKARASI " SONGLAP DANA AWAM  ITU ?? ; . IMDB . MARA , FELDA , TABUNG HAJI , KWAP DSN !  . APAKAH BISA TERLEPAS DI MAHKAMAH RABBUL JAHLIL DI AKHIRAT KELAK KERNA BERSUBHAH DENGAN KEZALIMAN PENGUASA , KEFASADAN EKONOMI ; KERAKUSAN DAN " KLEPTOKARSI " DI AKHIRAH NANTI ??  PENGIKUTNYA BERFIKRLAH BAIK-BAIK DAN " TAUBATAN NASUHA " SEBELUM TERLAMBAT ! JANGAN BISA BERSUBAHAH KERNA DOSA SUBAHAH LEBIH BERAT DARIPADA PELAKUNYA SENDIRI !!  FIKIRKANLAH . " YA AIYUHAL LAZI NA AMANU : KU AMFUSAKAM WA AHLI KUM NARA "  !!

PARTI BUKANLAH AGAMA DAN MANA-MANA PRESIDEN PUN BUKANLAH " MAKSUM " SEPERTI NABI . Tiada bisa melakukan apa-apa kesalahan dan kesilapan langsung !!

APAKAH KITABULLAH DAN ASSUNNAH NABI :  ( termasuk Hadisnya ) ; Membenarkan orang mukmin bersekongkol dengan apa saja bentuk kezaliman Penguasa ; DAHULU SEKARANG DAN AKAN DATANG ; TAK KIRA SIAPA ?? . Dan bisa pula subahah menyokong dan pro perjuangan Parti Assobiyyah Nasionalis Sekular Jahilyyah Keris Telanjang dalam Pakatan Politik " PASNO " .?? .  Fikirkanlah . Janganlah bisa tertipu dek " Ulamak Su" yang memperdagangkan agama untuk kepentingan kendiri ! Berjuanglah anda kerna  " ISLAM DAN RABBI ! " DUA ITU SAHJA!  BUKAN KERNA PARTI YANG BUKAN AGAMA DAN BUKAN KERNA MANA-MANA PRESIDEN YANG BUKANNYA " MAKSUM " SAMASEKALI !!  . FIKIRKANLAH SEBELUM TERLAMBAT BAIK DI DUNIA APALAGI  DI AKHIRAH KELAK ! 

IKUTILAH JEJAK LANGKAH DAN ISTIQAMAH DI DALAM PERJUANGAN ISLAMIS ! ; Seperti yang ditunjuk dan di buktikan oleh Almarhum YUSUF RAWA, FADZIL NOOR DAN TOK GURU YANG ISTIQAMAH MENENTANG KEZALIMAN DAN ASSOBIYYAH KERIS TELANJANG HINGGA AKHIR HAYAT MEREKA ! 

ALHAMDUILLAHU ! ; dengan taufik dan inayah Dia juga . Perjuangan tokoh-tokoh pejuang Islamist itu tiadalah sia-sia !  Kerna apa ? Dengan izin Dia ; bisa disambung oleh " GERAKAN ISLAMIST GENERASI KEDUA ; YANG DI KENALI DENGAN " AMAMNAH " . Yang bisa dipantau oleh dua orang  tokoh Islamist ; bekas Presiden PUM . iaitulah Us. Ahmad Awang dan Us, Ghani Samsuddin; yang juga  selaku Pengerusi SHURA ; KESATUAN ULAMAK ASIA TENGGARA ! ; yang istiqamah dengan perjuangan Islamist ; yang mendapat taufik dan hidayah Dia ! Alhamdu lil lahu !.

JUSTERU ITU . KEMBALILAH  KEPADA PERJUANGAN  " PAS " ASAL ; yang sudah pun mati . Kerna yang ada sekarang bukanlah " PAS " asal;  tapi sudah bisa " TUKAR HALUAN " menjadi Parti 2H ( Hadi Hashim ) yang " Comfort Zone " dan istiqaamah di dalam " PASNO " . Fikirkanlah perjuangan Islamist yang diasaskan oleh YUSUF RAWA, FADZILNOOR ( BERSAMA ANWAR IBRAHIM )  DAN TOK GURU ! HARGAILAH PERJUANGAN ISLAMIST MEREKA YANG MENOLAK SAMA SEKALI ASSOBIYYAH DAN KEZALIMAN KERIS TELANJANG BERSAMA " AMANAH " DENGAN IZIN DIA ; TUMPASKAN " PASNO " PADA PRU 14 NANTI DENGAN IZIN DIA! LAWAN " 3 PENJURU " PASNO" ADALAH HELAH PARTI 2H ( HADI HASHIM ) UNTUK KEKALKAN " SAHABAT " SUBAHAHNYA ITU BERKUASA ! DENGAN STRATEGI LAWAN SEMUA MUSUH-MUSUH POLITIK KERIS TELANJANG DANMUSUH POLITIK PARTI 2H ( HADI HASHIM ) SENDIRI ! ITU SAJA ! FIKIRKANLAH ! .

JUSTERU ITU , tinggalkan tarian dan lagu lama dan basi permaianan " CHAUVINIST " ( RASIS ) keris telanjang dan Perkasam yang sekarang ini bisa diambil-alih ; dengan penuh semangat nya ; oleh ' PARTI 2H ( Hadi Hashim ) di dalam " PASNO " !!  Dulu Keris Telanjang kata , " Pas adalah kuda tunggangan Dap ! " . Sekarang Presiden Parti 2H ( Hadi Hashim ) pula sendiri  kata ; " SENADA DAN SELAGU " DENGAN KERIS TELANJANG !!!   ," Amanah adalah kuda tunggangan Dap !  " . Sama saja Parti 2H dan Keris Telanjang ni . Tiada apa-apa perbedaannya ! Maklumlah : " PASNO " !!

DAHULU PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ; bilang  di Terengganu ; " Dap tiada bisa perintah Malaysia kerna kerusi Parlimen Bukan Islam yang  ramai; adalah sebanyak 86 kerusi sahaja . Masakan bisa perintah Malaysia ( dengan kerajaan Kristiannya seperti tohmahan );  kerna TIADA BISA DAPAT  ' SIMPLE MAJORITY "PUN ;  sebanyak 112 daripada 222 kerusi Parlimen. !!  Kenapa Parti 2H setelah bersekongkol , senggama  dan subahah dalam " PASNO " bisa saja menjadi ' PENIPU " dan " MENGKHIANATI "  perjuangan Islamist ??  SUDAH TERANG LAGI BERSULUH !! . FIKIRKANLAH ! " TAUBATAN NASUHALAH DAN KEMBALILAH  KEPADA PANGKAL JALAN !! ITU ADALAH LEBIH BAIK DAN PALING AFDAL SEKALI ! DI DUNIA DAN DI AKHRAH DENGAN BARAKAH DAN RAHMAH YANG MAHA PENGASIH DI ATAS SEGALA YANG PENGASIH DAN PENYAYANG !! IN SHA ALLA HU !

UNDILAH siapa saja ; ASALKAN BUKAN " PASNO " ( ABUP ) PADA PRU 14 NANTI ! BERSAMA " HARAPAN " ( PH );   MELAKUKAN BERUBAHAN BESAR TUMPASKAN " PASNO " DENGAN IZIN DIA !   ....................  Nasharrawy/5.7.17
"  ALLA HU AKBAR !  "

Oleh:  www.nasharrawy.blogspot.com
           www.Twitter.com/adnanrawa

http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/hadi-balas-serangan-terhadap-1mdb-lagi-banyak-isu-zaman-mahathir-dilupakan.html  (  Muka-Hadapan/hadi-balas-serangan-terhadap-1mdb-lagi-banyak-isu-zaman-mahathir-dilupakan.html ) 


KENAPA KAH  " BAIAH " BISA TERBATAL DENGAN SENDIRINYA ??

 DAN KENAPA KHALIFAH OMAR AL KATTAB MELARANG ORANG WALA' KEPADA BELIAU SECARA BUTA TULI ? BAHKAN MEMBENARKAN SEORANG ARAB BADAWI ( ORANG  HULU ; BUKAN INTELEKTUAL ) ; MENEGURNYA DENGAN PEDANG JIKA BELIAU MELAKUKAN KESALAHAN . BELIAU TIADA MENGGELARNYA SEBAGAI " BARUA " . BABI " . "ANJING " SERIGALA ", " KELDAI " ; PENGKHIANAT DAN SEBAGAINYA !  FIKIRKANLAH !


Nasharrawy Rawaan · 

" WAQULJA ALHAKKU WAZAHAQAL BATHIL " ;
Nasharrawy Rawaan · Madison Heights High School, Anderson, IN
MENGAP[AKAH " BAIAH " BISA TERBATAL DENGAN SENDIRINYA ?? MENGAPAKAH WALA' YANG MUTLAK BUKANNYA KEPADA MANUSIA ATAU MANA-MANA PRESIDEN YANG BUKAN " MAKSUM " SEPERTI NABI ?? YANG BISA BIKIN KESILAPAN DAN KESALAHAN !! KERNA APA ? KERNA KETAATAN DAN KESETIAAN YANG MUTLAK BUKANNYA KEPADA MANUSIA ; AKAN TETAPI HANYA " SE" NYA KEPADA " ISLAM DAN RABB " SAHJA !! . KERNA APA ?? JANGAN SHIRIK KEPADA DIA !! " ANI' BUDUL LAHU ; WAJTANIBUT THOGHUT ?? " AMAL MAARUF NAHI MUNGKAR "

BUKANNYA AMAL MAARUF SUBAHAH DENGAN KEMUNGKARAN " ; ;KENAPA TIADA BERPENDIRIAN LANGSUNG ?? ARAHAN YANG SEBAGINI TIADA BISA DI PATUHI DAN TERBATALNYA " BAIAH " DENGAN SENDIRINYA ! SEKARANG KETAATAN PRESIDEN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ADALAH KEPADA NTR ! KERNA APA ? TAK BAGI PENGUASA YANG ZALIM LETAK JAWATAN PM . DAN KATA PULA, "
PAS PERLU UNDI UMNO ! " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) DAN TIM. MURSHIDUL AMNYA PULA ; BILANG DI DALAM MUKTAMAR DEWAN ULAMAK PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 2017 ;

" KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI !!! " KONGKALIKONG ! . FIKIRKANLAH . JANGAN DUDUK DI DALAM " PERIGI BUTA " ; DITIPU DEK " MUSANG BERJANGGUT " ( " ULAMAK SU' ) YANG MEMPEERALATKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN KENDIRI !! " PARTI BUKANNYA AGAMA DAN MANA-MANA PRESIDEN DAN MURSHIDUL AM PUN BUKANLAH " MASKSUM " SEPERTI NABI ; YANG TAK BISA BIKIN APA-APA KESALAHAN DAN KESILAPAN !! FIKIRKANLAH !..... Nasharrawy/6.7.17

Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com
www.Twitter.com/adnanrawa
Husam beri maklumat kepada MB Kelantan watak utama syarikat EcoBit

CNP :  http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9218-husam-beri-maklumat-kepada-mb-kelantan-watak-utama-syarikat-ecobit  (  /index.php/berita-list/20-headline/9218-husam-beri-maklumat-kepada-mb-kelantan-watak-utama-syarikat-ecobit  )
Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Salor hari ini menghantar mesej pesanan ringkas (SMS) kepada menteri besar Kelantan Datuk Ahmad Yakob berhubung dakwaan sebuah syarikat yang mengutip dana awam tanpa kebenaran dan kelulusan pihak berkuasa.
SMS itu turut ditujukan kepada ahli exco kerajaan negeri Datk Dr Mohd Fadli Hassan, setiausaha kerajaan negeri dan penasihat undang-undang negeri.
"Tengah hari ini saya telah menghantar SMS seperti di bawah, kepada YAB MB Kelantan, dengan 'di c.c.' kepada YB Dr Fadli, SUK dan LA Kelantan," kata Husam dalam satu pesanan whatsapp.
Kandungan mesej itu menyebut;
YAB MB Kelantan,
Salam. Berkait isu sejuta ekar kelulusan hutan simpan negeri kita Kelantan yg diluluskan pd Climate Protectors yg kemudiannya telah digunakan menerusi EcoBit utk mengutip dana awam tanpa kebenaran sah menerusi jualan koin digital berasas eco, sy jemput YAB membuat google search - sama ada  atas entry TS Tang atau btc panda miners atau scam bitcoin btc panda, utk mengenali latar belakang watak utama syarikat CP/EcoBit.
Tujuan sms ini adalah utk YAB mengambil langkah segera yg sesuai dan mengambil t jwb dan risiko yg sesuai.
Husam Musa
Zohor, 6/7/17
Sk:
1. Yb Dr Fadli Hassan
2. Kelantan SS
Ahmad sebelum ini mempertahankan perkongsian kerajaan negeri dengan syarikat Climate Protector Sdn. Bhd. berkaitan urusniaga karbon kredit.
Beliau turut mencabar orang ramai supaya membuat laporan polis sekiranya syarikat itu menjalankan aktiviti bersalahan undang-undang.
Kerajaan negeri, menurut Ahmad tidak pernah mengarahkan atau meminta Climate Protector Sdn. Bhd. atau mana-mana syarikat mengutip wang untuk melaksanakan projek karbon trading tersebut.
Beliau terus mempertahankan usahasama itu yang diyakini dapat meningkatkan program pemeliharaan dan pemuliharaan kawasan berhutan di negeri Kelantan yang berfungsi dalam mengawal kestabilan alam sekitar, menjamin air bersih dan keberkekalan kepelbagaian biologi.
Kerajaan Kelantan telah menandatangani memorandum perjanjian (MOA) dengan Syarikat Climate Protector Sdn. Bhd. pada 9 Januari lalu yang antara lain  memperuntukkan tempoh 24 bulan atau 2 tahun untuk dilakukan analisa saintifik, penilaian dan laporan verifikasi oleh para saintis bertauliah bagi mengenal pasti stok karbon di kawasan hutan yang dikenal pasti kerajaan negeri.
Kerajaan negeri juga akan mendapatkan pandangan pihak ketiga daripada institusi kewangan berwibawa tentang perjalanan urusniaga yang akan dilaksanakan syarikat bagi memastikan urusniaga itu sah dari segi perundangan tempatan dan antarabangsa.
Ahmad juga berkata, kerajaan negeri turut mengambil kira pandangan daripada Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE) dalam hal ini.
Dalam perkembangan berkaitan, Program Pembangunan Bangsa-bangsa Bersatu (UNDP) Malaysia menafikan terdapat sebarang kerjasama dengan EcoBit, yang menggunakan logo UNDP tanpa kebenaran pihak mereka.
Menurut Penganalisis Komunikasi UNDP Ahmad Hafiz Osman, tiada projek UN-REDD atau UNFCC yang meluluskan projek REDD+  di Malaysia.
REDD+ merupakan mekanisma yang diusahakan PBB dalam mengurangkan pelepasan daripada sektor perhutanan yang dikenali sebagai Pengurangan Pelepasan daripada Penebangan Hutan dan Kemerosotan Hutan.
Bagaimanapun, logo tersebut sudah pun dikeluarkan daripada laman sesawang Ecobit beberapa hari sebelum UNDP mengeluarkan kenyataan agar logo UNDP tidak digunakan syarikat tersebut.
EcoBit merupakan syarikat yang menawarkan peluang pelaburan berasaskan “cryptocurrency” atau mata wang digital.
Ia dikatakan mempunyai kaitan dengan syarikat teknologi hijau Climate Protectors Sdn Bhd. melalui Perjanjian Memorandum (MoA) dengan kerajaan Kelantan pada 9 Januari 2017.
"Sehingga hari ini, kami tidak dimaklumkan oleh mana-mana agensi PBB yang bekerjasama dengan Ecobit.  
"Dengan itu, penggunaan logo PBB dan agensinya tidak dibenarkan sama sekali," katanya dalam satu kenyataan kepada The Malaysian Insight.
KIRIMAN ;   www.nasharrawy.blogspot.com
                     www.Twitter.com/adnanrawa

KENAPA PARTI 2H (  HADI HASHIM ) SEBENRNYA ;  BUKANLAH SEBAHAGIAN DARIPADA PENGUASA HARAPAN ( PAKATAN HARAPAN ) DI SELANGOR ?? KENAPA PERLU SINGKIRKAN " PASNO " ( GABUNGAN SATU ENTITI POLITIK BARU KERIS TELANJANG DENGAN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) DI SELANGOR DAN PUTRAJAYA PADA PRU 14 NANTI ?? YANG WUJUD SEKARANG ADALAH PENGUASA SELANGOR HARAPAN ( PH ) DAN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ; YANG " MENEMPEK " ATAS EHSAN MB ! ;
SEHINGGA PRU 14 MENENTUKAN NASIB PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ! INI ADALAH KERNA MENGHORMATI KEPUTUSAN AL SULTAN YANG MAHU EXCO DARIPADA PARTI 2H DI KEKALKAN !!  SEPATUTNYA PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ;  ADALAH PARTI PEMBANGKANG BERSAMA KERIS TELANJANG ! DI SELANGOR !! .

BUKANNYA SEBAHAGIAN DARIPADA PENGUASA SELANGOR KERNA HARAPAN ( PH ) YANG MEMERINTAH SELANGOR DAN PARTI 2H BUKANLAH SEBAHAGIAN DARIPADA HARAPAN ( PH ) .. KERNA APA ??  PARTI 2H ( HADI HASHIM ) TELAH MENGHANCURKAN PR ( PAKATAN RAKYAT ) DAN HARAPAN ( PH ) TELAH DITUBUHKAN PADA SEPT 2015 ; DAN PARTI 2H ( HADI HASHIM ) BUKANLAH ANGGOTA HARAPAN ( PH ) .STRATEGI NTR SUKSES HANCURKAN PR DAN " PAS " BERSAMA " BONEKA " DAN " KUDA TROJANNYA DALAM " PAS" DULU .

 TERBUKTI  SEKARANG ;  UCAPAN PRESIDEN PARTI 2H SEKARANG YANG SUDAH LARI DARIPADA PERJUANGN ASAL PAS DAN " TUKAR HALUAN " . SEPERTI KATANYA , "  PAS PERLU UNDI UMNO " ( PETIKAN SINAR HARIAN ) DAN TIM. MURSHIDUL AM PARTI TERSEBUT BILANG PADA MUKTAMAR ULAMAK PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 2017 . , "  KITA TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG INI " . INILAH INTIPATI WUJUDNYA GAGASAN " PASNO "  YANG MENIPU RAKYAT DAN ELEKTORAT MUSLIM ! . DEMI UNTUK KEKALKAN SAHABAT " SUBAHAH" NYA KERIS TELANJANG BERKUASA PADA PRU 14 ; DENGAN STRATEGI LAWAN 3 PENJURU ! DAN BERKERAS TIADA MAHU LANGSUNG KOMPROMI KERUSI DENGAN PARTI PEMBANGKANG ( PH ) .  FIKIRKANLAH .

. APALAGI SETELAH PARTI 2H SENDIRI YANG TELAH MEMUTUSKAN " TAHALUF SIASI " ( KERJASAMA POLITIK DALAM BERKERAJAAN )  DENGAN DAP PADA JULAI 2015. YANG MENGKUBURKAN PR ( PAKATAN RAKYAT ) !!  DAN KEMUDIAN DENGAN PKR !! PADA MUKTAMAR PARTI 2H ( HADI HASHIM ) 2017 !! .MANA DIA MARUAH DAN PRINSIP HARGA DIRI PARTI 2H ( HADI HASHIM ) ?? EXCO  PARTI 2H HANYA BISA " TUMPANG TUI "  EHSAN AL SULTAN SELANGOR SAHJA !

 KENAPA BISA  CAKAP BESAR SAHJA  PUTUSKAN  " TAHALUF SIASI " DENGAN DAP DAN PKR ??  TAPI,  TAKUT ; TAK BERANI LETAK JAWATAN EXCO !! ; WALUPUN BISA KEKAL SEBAGAI WAKIL RAKYAT ATAS NAMA PR ( PAKATAN RAKYAT ) ! . NAMUN, REALITASNYA  SEKARANG MANA ADA PR LAGI ; KECUALI HARAPAN ( PH ) !!,  YANG TERDIRI DARIPADA AMANAH,PKR DAP DAN PKR ! . KONGKALIKONG ! PARTI 2H ( HADI HASHIM ) NI ; TIADA  BISA DIPERCAYAI DAN PENGKHIANAT MANDAT RAKYAT ?? .

PARTI 2H TIADA BISA MASUK HARAPAN ( PH )  KERNA ADA DAP AMANAH DAN PKR !!  RAKYAT YANG BERMARUAH DAN ADA HARGA DIRI.  AKAN TOLAK  PARTI PUTAR ALAM SEPERTI INI !!   DAN  " PASNO " :  GABUNGAN " SATU ENTITI POLITIK BARU KERS TELANJANG DENGAN PARTI 2H ( HADI HASHIM  ) .  . PADA PRU 14 NANTI;  DENGAN IZIN DIA.SUPAYA HARAPAN ( PH ) BISA BERKUASA DI SELANGOR DAN PUTRAJAYA DENGAN IZIN DIA DENGAN MENYINGKIRKAN " PASNO " PADA PRU 14 DENGAN IZIN DIA !   FIKIRKANLAH ....... Nasharrawy/7.7.17
"  ALLA HU AKBAR ! " .
http://malaysiadateline.com... ( index.php/berita-list/16-berita-utama/9219-pakatan-rakyat-tidak-lagi-wujud-kata-guan-eng )

Demi rakyat Kelantan, jika nak saman... samanlah, kata Husam pada tauke EcoBit

http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9222-demi-rakyat-kelantan-jika-nak-saman-samanlah-kata-husam-pada-tauke-ecobit
Naib presiden Amanah Datuk Husam Musa mengalu-alukan hasrat seorang individu Tang Too Siah yang mahu menyaman beliau ekoran kenyataan yang dibuatnya pada 3 Julai lalu mengenai sebuah syarikat yang memungut deposit tanpa kelulusan Bank Negara Malaysia.
Husam yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Salor dalam kenyataannya itu mahu kerajaan negeri Kelantan menjelaskan sama ada tindakan syarikat Climate Protector menggunakan kelulusan sejuta ekar Hutan Simpan Kekal (HSK) untuk mengutip wang orang ramai dengan menjual token atau 'cryptocurrency' dipersetujui kerajaan negeri.
Ini kerana Menteri Besar Kelantan telah mengumumkan projek 'perniagaan karbon' bertaraf dunia itu pada majlis Aidilfitri 26 Jun lalu sedangkan BNM tiga hari sebelumnya telah menyenaraikan Climate Protector dan sekutunya, EcoBit beroperasi tanpa kelulusan bank pusat itu.
"Saya mengalu-alukan tindakan yang dicadang diambil oleh beliau (Tang Too Siah). Banyak perkara mengenai kepentingan negeri Kelantan, orang awam dan rakyat yang berbangkit sekarang dapat diselesaikan menerusi proses itu Insya Allah," ujar Husam di laman Facebooknya.
Penasihat Amanah Kelantan itu berkata, pihaknya telah menerima aduan yang bertali arus daripada orang ramai termasuk dari Indonesia dan beberapa negara mengenai tuduhan scam melibatkan BTC Panda dan TS Tang.
"Seseorang bernama TS Tang telah banyak dikaitkan di dalam aduan itu. Beliau dikatakan terlibat melesapkan wang pelabur melalui skim bit coin anjuran BTC Panda.
"Saya belum dapat mengesahkan sama ada dakwaan ini benar atau tidak.
"Saya berharap Encik Tang boleh menjelaskan kepada umum sama ada beliau ada terlibat dengan dakwaan itu atau tidak," tambah beliau.
Husam bagaimanapun tidak pasti sama ada TS Tang yang disebutkan oleh para pengadu dan Tang Too Siah yang mengancam untuk menyaman beliau ialah individu yang sama.
Menurut beliau, jika TS Tang yang terlibat dengan BTC Panda adalah sama dengan Tang Too Siah dari Climate Protector dan EcoBit, beliau yakin peringatan yang dibuat kepada Kerajaan Kelantan adalah penting dan mustahak.
Husam juga berharap pihak polis mempercepatkan siasatan ke atas isu ini, yang telah dilaporkan di pelbagai balai polis di seluruh negara antaranya di Setapak, Cheras, Rawang, Kajang, Kepong, USJ8, Paroi, Pantai serta Seksyen 6 Shah Alam.
Beliau juga hairan dengan kegagalan Tang untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap BNM kerana mengumumkan Climate Protector telah menjalankan aktiviti yang menyalahi undang-undang.
Malah tambah beliau, Program Pembangunan Bangsa Bersatu (UNDP) Malaysia menafikan terdapat sebarang kerjasama dengan EcoBit, yang menggunakan logo UNDP tanpa kebenaran pihak mereka.
Penyelaras Residen PBB di Malaysia merangkap wakil UNDP bagi Malaysia, Singapura dan Brunei Stefan Priesner, ujar Husam turut menafikan sebarang projek yang diluluskan agensi tersebut di Malaysia.
"Kenapa En Tang tidak ingin menyaman UN (PBB) dan UNDP sendiri kerana kenyataan-kenyataan ini telah menafikan dakwaan tentang mekanisma UN REDD berkait sejuta ekar hutan Kelantan?" soal beliau.
Husam menambah, menjadi tugas beliau selaku Adun untuk menjaga kepentingan negeri dan rakyat Kelantan malah ugutan saman tidak boleh mengubah tugas dan tanggung jawab beliau untuk terus bersuara.
"Saya juga berharap PDRM terbaca posting ini dan bertindak sewajarnya dalam masa yang dikira tidak tertangguh-tangguh oleh mangsa dan bakal mangsa," katanya.
CNP ;  http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/20-headline/9222-demi-rakyat-       kelantan-jika-nak-saman-samanlah-kata-husam-pada-tauke-ecobit  (  index.php/berita-list/20-headline/9222-demi-rakyat-kelantan-jika-nak-saman-samanlah-kata-husam-pada-tauke-ecobit  ) .
KIRIMAN :  www.nasharrawy.blogspot.com
                      www.Twitter.com/adnanrawa


KENAPA AG TIADA BISA BUKTIKAN BAHAWA DAKWAAN DAN MAKLUMAT DOJ DAN AMERIKA SYARIKAT ITU ADA PALSU BELAKA ( " FAKE " ) ??

Adakah 4 negara maju bertindak bodoh kerana siasat skandal 1MDB? soal MP Segambut

CNP :  http://malaysiadateline.com/index.php/berita-list/16-berita-utama/9226-adakah-4-negara-maju-bertindak-bodoh-kerana-siasat-skandal-1mdb-soal-mp-segambut-2

Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Ab Aziz Kaprawi mungkin terpengaruh dengan maklumat palsu berhubung saman sivil Jabatan Kehakiman Amerika (DOJ) sehingga menganggap usaha merampas aset yang dibeli menggunakan dana 1MDB yang diseleweng sebagai 'memalukan'.
Ahli parlimen Segambut Lim Lip Eng juga yakin komen ahli majlis tertinggi Umno itu dibuat berdasarkan maklumat yang tidak tepat.
Menurut Lim, empat pegawai bank telah disabitkan kesalahan dan dipenjara di Singapura kerana terlibat dalam skandal 1MDB manakala siasatan sedang berjalan di Singapura, Switzerland, Luxembourg dan Amerika Syarikat terhadap jenayah pengubahan wang haram berkait 1MDB.
"Adakah si Aziz ini sedang cuba menyatakan bahawa keempat-empat pegawai bank tersebut tidak bersalah dan telah dihukum secara tidak adil oleh mahkamah Singapura berdasarkan keterangan dan bukti-bukti palsu?
"Adakah si Aziz juga menyatakan bahawa empat negara tadi benar-benar bodoh kerana menghabiskan begitu banyak masa, wang dan tenaga menyiasat maklumat palsu melibatkan 1MDB?
"Kenapa Malaysia begitu terkebelakang dari segi ekonomi dan pendidikan jika dibandingkan dengan empat negara 'bodoh' ini?" soal Lim sinis.
Beliau turut mengulas kenyataan Aziz bahawa hampir semua campur tangan Amerika Syarikat di negara asing telah memusnahkan keharmonian dan menjejaskan kestabilan negara terlibat.
Bagi Lim, Aziz sepatutnya mendesak presiden partinya yang juga perdana menteri untuk memutuskan hubungan diplomatik dengan Amerika Syarikat jika benar-benar serius menentang campur tangan Amerika Syarikat dalam hal ehwal negara lain.
"Hakikatnya Aziz mungkin telah tersilap percaya tentang maklumat palsu mengenai Amerika kerana baru sahaja kelmarin, Menteri di Jabatan Perdana Menteri merangkap Pengarah Komunikasi Strategik BN yang juga gigih menghentam tindakan DOJ ke atas 1MDB, kelihatan gembira meraikan ulang tahun kemerdekaan ke-241 Amerika Syarikat di majlis anjuran Kedutaan Amerika di sebuah hotel bertaraf lima bintang di Kuala Lumpur.
"Kenapa Aziz tak ikut sekali dan nyatakan tuduhannya terhadap DOJ dan kerajaan Amerika di majlis itu?" soal Lim.

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14