D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Tuesday, September 1, 2009

Antara Hukum Pemerintah Dan Hudud Oleh : Nash Ar-Rawy

Antara Hukum Pemerintah Dan Hudud
Aug 27th, 2009 | By webmaster | Category: Team PerakExpress, nash ar-rawy
( www.perakexpress.com )

Oleh: Nash Ar-Rawy

Hukum hudud adalah hak Tuhan yang merangkumi ; sariqah ( rompakan bersenjata ) , hirabah ( mencuri ), zinah /liwat ( 4 orang saksi yang bukan fasik), qazaf ( Penuduh zinah/liwat tanpa 4 saksi yang bukan fasik ) , syurb ( arak ) dan murtad ( di hukum bunuh jika enggan taubatan nasuha setelah dinasihati berkali-kali ).

Jenayah syariah di atas tiada bisa di laksanakan di Malayisa samada di mahkamah tinggi ‘syariah’ ( yang sebenarnya adalah mahkamah UBN) apalagi di mahkamah sivil yang dipaksakan ke atas umat Islam. Yakni, ‘English Common Law” di perturunkan kepada anak emas dan anak didik British ( UBN) yang mengekang kebebasan perlaksanaan hukum hudud , kisos dan ta’azir ; oleh pemerintah thoghut nasionalis sekular: SMS ( Satu Malaysia Sekular ) yang berkuasa di era mutakhir ini.

Sementara Qisos adalah hak manusia yang bersabit kes pembunuhan dan pencederaan ( ‘battery’) ke atas mangsa. Ini adalah kerna si pembunuh bisa dilepaskan jika mendapat keampunan daripada pewaris si mati berserta dengan pembayaran ganti rugi yang setimpal dengan penyaraan keluarga si mati. Di sinilah keadilan Islam bukannya pemerintah ( atas nama Agung) yang berhak memberi keampunan kepada si pembunuh tetapi waris yang sebenarnya yang berhak.

Namun hak tuhan, yakni, hudud tiada bisa di buat rayuan kepada pemerintah untuk meringankannya kerna itu hak Tuhan dan hukumannya adalah qat’ie ( mandatory) . Dalam kes Kartika , penghakiman tiada berdasarkan syariat Islam kerna hukuman yang jatuhtuhkan ke atas beliau ; bukannya hukum hudud, atau kisos atau ta’azir tetapi hukuman syariat parti pemerintah ( UBN ) yang di ubahsuai sendiri dengan tangan-tangan pemerintah. Di dalam Al- qur’an dalam suratul al- maidah, secara terang-terangan dan jelas ( ‘crystal clear’) tanpa sebarang keraguan langsung bahawa pemerintah yang berhukum dengan bukan syariat Islam di kategorikan oleh Yang Empunya Hukum ( ‘The Absolute Law Giver’) sebagai samada : kafirun, zolimum atau fasikun; satu di antara tiga ini tidak bisa terlepas.

Dalam hal syurb ( arak ) mengikut hukum hudud atau syariat Islam yang sebenarnya ; yang asli mengikut Al-Qur’an ( ‘The Last Testament’) adalah sebatan 40 kali ( minima) atau 80 kali ( maksima). Manusia ( pemerintah ) tiada hak samasekali untuk mengambil hak Tuhan dalam perundangan yang sudah pun ditetapkannya dengan memberi fasiliti membuat rayuan kepada si pesalah jenayah syariah. Wang denda sebanyak RM5,000 ke atas Kartika oleh mahkamah tinggi ‘syariah’(UBN) Kuantan tiada bisa menebus dosa beliau di akhirat kelak Begitu pun, sebatan 6 kali jika dilaksanakan memberikan kesan yang sama kerna itu bukan Hukuman Tuhan ( Hudud) tetapi; hukuman bikinan manusia melalui tangan jahat mereka (UBN) terhadap Tuhan.

Justeru itu, yang bisa menanggung dan tertanggung dosanya di akhirat kelak adalah penguasa atau pemerintah yang menolak Hudud sebagaimana yang berlaku sebagai bukti ke atas Kartika di akhirat kelak ; kerna beliau bersedia dan redha di hukum dengan hukuman yang Maha Pencipta dan Yang Empunya Hukum , iaitu sebanyak 40 kali sebatan . Bukannya dengan hukuman ciptaan manusia ( Mahkamah syariat UBN ).

Oleh yang demikian, adalah menjadi dosa besar bagi orang-orang Islam yang menaikkan penguasa atau parti pemerintah (UBN) yang sedemikian rupa; yang telah melakukan dosa subahah menjadikan orang yang menolak Hudud, Kisos dan Ta’azir sebagai penguasa umat Islam yang sekaligus ; mengekalkan pula ‘British Common Law yang mengatasi Hudud , Kisos dan Ta’azir yang di paksakan ke atas umat Islam Satu Malaysia dengan kethoghutan mereka.SMS. Cara untuk menebus dosa tersebut ialah dengan menyokong dengan tangan anda ( mengundi ) pada PRU 13 ; dengan mengundi Gerakan Islam ( Pas bersama rakannya dalam Pakatan Rakyat) yang sudah pun menyediakan Hukum Hudud, Kisos dan Ta’zir dengan diperundangakan Kanun Jenayah Syariah di dalam DUN Kelantan dan Terengganu.

Namun seperti yang sedia maklum , kerajaan pusat di kuasai oleh parti nasionalis sekular yang mengekang perlaksanaan hudud melalui perlembagaan persekutuan dan ugutan mageran. Insya Allahu , jika anda beriman dan mahu Hudud di laksanakan , berkewajipan bagi anda untuk menggunakan tangan ada( mengundi) memenangkan dan memerdekakan Islam untuk memelihara maruah Islam , umat Islam dan tanah air daripada penjajahan bentuk baru (“Neo-Colonialsm) ; yang membelenggu dan mengongkong kebebasan Islam dan ummah untuk memilih Islam dan meletakkan Kanun Jenayah syariah ( Bukan syariat UBN ) pada kedudukan dan tempatnya yang sebenar .

Kes Kartika boleh dijadikan ‘iktibar bagi orang yang beriman dan bijaksana untuk menilai setelah lima dekad ; merdeka dariapda kolonial British , namun Satu Malaysia (SMS ) masih lagi belum merdeka dalam ertikata yang sebenarnya . Justeru kerna ‘Neo Colonialisme” UBN meragut kemerdekaan rakyat melalui akta dayus dan opresi( “ Draconian Law ‘) seperti ISA( Ikut Suka Aku) tangkap tanpa bicara, Akta Cetak dan Universiti yang tiada selari dengan syariat Islam .Lantaran itu, memperkudakan SPRM, Mahkamah, polis dan SPR yang kononnya terkejut besar dengan kemerosotan peratusan yang keluar mengundi di DUN Permatang Pasir . Sedangkan sebenarnya SPR lawak besar kerna memaksakan rakyat keluar mengundi pada hari bekerja.Pengundi di Taiping, Ipoh , KL dan lain-lain tidak bisa pulang kerna masaalah cuti , sedangkan hari Ahad bukankah ada.

Namun, bagi kes Kartika ini, layak mendapat penghormatan daripada seluruh umat Islam Satu Malaysia dan dunia kerna keinsafannya bertaubat untuk kembali kepada syariat Islam demi untuk menebus dosa beliau di akhirat kelak;sekalipun yang berjalan adalah syariat UBN. Itu bukan persoalan beliau , tetapi persoalan yang akan tertanggungjawaban oleh parti pemerintah di hadapan Rabbul Jalil nanti. Masyarakat majmuk bukannya alasan kerna Hudud hanya untuk umat Islam sahaja dan bukan Islam bisa ‘opt ‘kepada ‘Civil Law”. Tetapi, malang sekali UBN tiada bisa memperundangkan Akta Hudud di dalam parlimen sekaligus menolak cadangan tersebut daripada PAS.

Hudud adalah bertujuan untuk menghapus dosa si pesalah di akhirat kelak , mendidik ummah dan mencegah kemungkaran. Justeru, rotan yang diguna-pakai itu pendek , tidak tebal dan menyebat sederhana sahaja , tidak bisa melebihi bahu mengangkat tangan; ibarat si bapa merotan si anak( berusia sembilan tahun) yang enggan solat dengan penuh kasih sayang dan mendidik sebelum ia akhir baligh tanpa sebarang kecederaan dan bisa di tonton di khalayak yang bisa menberi kesan saikologi mencegah kemaksiatan zina, qozaf( 80 kali sebatan) syurb( minum arak) dan lain-lain.

Akhir kalam , selagi hukum hudud tiada bisa di laksanakan ke atas umat Islam ( sahaja) dalam Satu Malayisia. Maka semua umat Islam berada di dalam keadaan subahah dan berdosa ; selama mana mereka itu redha dan menyokong syariat UBN di kekalkan oleh Penjajahan Bentuk Baru ( kesinambungan thogut, sekular British) . Justeru itu, untuk melepaskan dosa tersebut; semestinyalah dengan kesadaran dan keinsafan kendiri dan taubatan nasuha kerna membiarkan selama lima dekad Islam , ummah dan tanah air terus berada di dalam cengkaman qorun kroni UBN; di jajah oleh penguasa thoghut sekular . Laksanakanlah tanggungjawab anda kerna tangan yang memangkah itu pastinya akan dipersoalkan oleh Tuhan di akhirat kelak, Lakukannya semata-mata ‘lil Lahi Robbil ‘alameen’ sebagai memenuhi tuntutan Jihad Fi Sabilillah dalam Satu Malaysia : melaksanakan Ad-deen Waddaulah
Tags: nash ar-rawy

( www.perakexpress.com ) ( www.nashsisepuluh.spaces.live.com )

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14