D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Friday, September 4, 2009

Politik Perkauman SMS UBN Oleh: Nash Ar-Rawy

Politik Perkauman SMS UBN
Sep 3rd, 2009 | By webmaster | Category: Team PerakExpress, nash ar-rawy, utama
( www.perakexpress.com )

Oleh: Nash Ar-Rawy

Satu Malaysia Sekular ( SMS ); begitulah kondisi dan situasi negara ini dulu dan kini.; sejak kolonial British keluar daripada tanah air. Jika anda mahu fenomena ini bertukar kepada Negara Berkebajikan dan keadilan untuk semua berdasarkan kepada prinsip-prinsip sejagat yang ada dalam Islam ( Pas For All ). Pastikan akan datang ; iaitu , PRU 13 kemenangan berada di pihak kebenaran dan musnahnya kejahatan, kerakusan , kezaliman , kemaksiatan, kebongkakan dan ego politik SMS UBN untuk selama-lamanya. Sebagaimana firmanul Lahu , “ wa qulja alhakku wazahaqal batil ‘’( apabila datang yang hak, maka musnahlah kebatilan ).

Setakat menjatuhkan UBN di Kelantan, Kedah, Pulau Pinang dan Selangor sahaja tiada memadai kerna puak ekstemis nasionalis sekular; masih lagi menguasai kerajaan persekutuan dan menguasai semua kementerian . Termasuklah PDRM, SPRM, SPR, Mahkamah , petronas , khazanah dan kewangan negara .

Ini bermakna UBN masih lagi ada talian hayat melalui agensi kerajaan tersebut dan dengan menguasai khazanah negara; walaupun kecundang di beberapa buah negeri dalam PRU 12 . Tetapi, masih bisa lagi melakukan autokrasi ke atas rakyat dan tradisi politik wang dan kronisma.

Ini menyemerakkan lagi identiti kesekularan UBN kerna seharusnya , Allah dan Rasul di dahulukan dan Ad-deen Waddaulah diutamakan ; barulah keberkatan dan rahmah Allah melimpahi rakyat dan negara , insyaAllah. Yakni, menjurus kepada Negara “ Baidatun thoiyibatun warabbun grofur “ ( Negara yang kaya raya , aman damai dan mendapat keampunan ‘Dia’)

Tetapi, apabila UBN mengamalkan Politik SMS ( Sekular Satu Malaysia ) maka berlakulah kesyaitanan ke-Berhala-an sekularisme ialitu ; ‘ The End Justifies The Means “ ( Matlamat menghalalkan cara resepi politik Machievelli ) . Antaranya kudeta ( rampasan kuasa ) secara rakus , bongkak dan tiada berperlembagaan di negeri Perak . Menangkap 500 orang demonstran Anti ISA secara aman dan tanpa senjata . ISA itu sendiri adalah tiada Islamik kerna penangkapan dan penghukuman dalam tahanan ISA tanpa bicara adalah zalim dan tiada berperikemanusiaan dan melanggar prinsip –prinsip demokrasi sejagat dan peruntukan perlembagaan Malaysia sendiri; yang membenarkan kebebasan menyatakan pendapat , bersuara dan berpersatuan serta berkumpul secara aman ( ‘a peaceful unarmed assembly’ ). Yakni. jaminan perlembagaan.

Politik SMS meletakkan PM melalui perkudaannya iaitu; PDRM mengatasi perkara asasi dalam perlembagaan Malaysia yang lebih besar dariapada Akta Polis sekalipun dengan menyalahgunakan kuasa eksekutif . Memerintah polis melakukan pengekangan ke atas ceramah-ceramah Pakatan Rakyat dan menahan pencermah-pencermahnya. Akan tetapi, akhirnya Dr. Hatta memenangi kes beliau yang di tahan polis sewaktu berceramah . Keputusan mahkamah ini membuktikan bahawa ceramah di dalam premis sendiri tiada memerlukan permit polis.

Politik SMS juga menjelekkan lagi demokrasi apabila speaker Kerajaan Negeri Perak yang sah iaitu, Sivakumar di heret keluar daripada Dewan Persidangan Negeri, dengan menggunakan bantuan polis yang tiada berhak berada di dalam dewan . Bahkan yang mempunyai otoriti di dalam mana-mana Dewan Perundangan Negeri di dalam dunia ini . Bukannya PM, SS, IGP , peguam negara atau hakim negara . Tetapi, adalah Speaker Dewan Perundangan Negeri . Ini ada kerna beliau adalah Pengerusi Badan Perundangan Negeri Bagaimanapun, politik SMS bisa digunapakai polis dan SS tangkap speaker . Jika Badan Perundangan Negeri tiada bisa dihormati lagi oleh PM , siapa yang gangster ! Inilah kerakusan politik SMS UBN . Jangan lupa rakyat bukannya warga tahun 70an yang bisa ditipu dengan salah informasi propaganda UBN . Tetapi, celik siber yang menunggu PRU 13 dengan penuh kesabaran untuk menamatkan riwayat UBN.dan politik SMS

Sehingga mutakhir ini, hak peuntukan petronas , 5% ke atas rakyat Kelantan masih lagi di kongkong dalam cengkaman politik SMS. Pengkhianatan ke atas peruntukan perlembagaan persekutuan dalam hal Bahasa Melayu masih lagi bersandiwara apabila penggunaan Bahasa Malaysia dalam mata pelajaran matematik dan sains ditangguhkan bukannya dimansuhkan kerna demi untuk memenuhi kontrak kroni UBN yang telah menelan belanja sebanyak RM 5 Billion sebagaiman pengakuan PM sendiri. Sewaktu perlaksanaannya mengapakah tiada bisa ditangguhkan ? Terus sahaja secara mendadak , gopoh dan rakus memaksakan perlaksanaannya ke atas guru-guru dan murid-murid ; sekalipun mendapat tentangan daripada pelbagai pihak ! Inilah dia politik SMS. Anak-anak bangsa yang akhirnya menjadi mangsa politik SMS UBN.

Politik SMS yang kononya untuk meraih sokongan bukan Melayu yang merosot sekali dalam PRU 12 . Namun, terbongkar rahsia politik perkauman SMS apabila problema ternakan babi di Kedah bisa diselesaikan dengan baik sekali oleh pimpinan PR yang tiada bisa ditangani oleh politik SMS UBN selama lebih daripada 30 tahun.

Kecundangan dengan semerak perkauman; permainan isu babi, politik SMS UBN cuba pula bermain dengan isu perkauman dengan masyarakat Hindu pula di seksyen 23, Shah Alam. Bukankah pimpinan PR telah berani turun ke padang berinteraksi dengan penuh hormat dengan masyarakat India untuk menangani isu perpindahan kuil ke tempat yang lebih baik sebagaimana perayaan pelita masyarakat Tionghua telah dipertempatkan di tempat yang paling kondusif dan menyeronakkan mereka; yang tiada bisa diperdulikan oleh politik SMS UBN , selama lebih 26 tahun. Tetapi, diadu-domba dengan politik perkauman SMS. Ini fakta yang diperhatikan oleh masyarakat satu Malaysia akan permainan kotor politik perkauman SMS UBN.

Semua orang tahu siapakah dalang disebaliknya kalau bukan kalangan ekstremis assobiyyah Melayu SMS Umno yang mengheret kepala lembu yang masih berdarah , tetapi cuba berpalit kepada Pas . Namun , identiti mereka mudah di kenali oleh masyarakat setempat.

Ternyatalah potitik SMS UBN ini hanya bisa hidup dengan talian hayat tradisi mereka iaitu, ‘ racist’ atau perkauman yang tidak bisa lagi dipakai dan di tolak oleh masyarakat satu Malaysia. Lawan kepada politik SMS UBN adalah politik “Ad-Deen waddaulah “ dan “ Ad-deen wa syariah “ yakni ; Islam For All ! PAS For All yang menghapuskan politk perkauman dan politik SMS UBN . Islam For All sebagai asas kemasyarakan, ketatanegaraan, perundangan, kepolitikan dan sosio –ekonomi dalam konteks “Ad- Deen Waddaulah” yang tiada memisakkan paksi dan panduan beragama dalam politk yang samasekali berbeda dengan politk SMS UBN ; matlamat menghalalkan cara yang memisahkan politik daripada agama.

Poltik Islam yang dibawa PAS sejak dahulu lagi adalah berasaskan kepada ‘ The Arts And Science Of How To Govern ‘ dengan mendahulukan Allah dan Rasul yakni, Kitabullah dan Assunnah sebagai teras pemerintahan negara bukannya poltik SMS UBN yang bernadikan dan hidup dengan perkauman dan ‘chaos’(mageran ) seperti yang pernah mereka lakukan di Kelantan . Tahukah anda politik SMS ini mencetuskan trajedi 13 Mei yang bisa berlaku dalam satu Malaysia; tetapi tiada pernah tercetus di Kelantan di bawah pemerintahan PAS walaupun orang Melayu adalah 90 %; kerna Islam menjamin keselamatan ummah dan semua kaum .
Tags: nash ar-rawy ( www.perakexpress.com )

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14