D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!

D ATROCITIES OF INTRUDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N  UNO !! IN GAZA! RAMADHAN 2014 !!
UN UNDER TERRORIST ZIONIST ISRAEL N TERRORIST AMERICA CONTROLLED !! Y IN GAZA MASSACRES NO UN SECURITY FORCE SENT 2 PROTECT GAZA INNOCENT CIVILIANS ! EMIRATES OIC R SUBORDINATES OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UNO !! OIC NATIONS MUST WITHDRAW FROM UNO LEAVING JUST D EMIRATES THERE!! NOT EVEN A SOLDIER SENT 2 PROTECT GAZA N PALESTINIANS MUSLIMS N CHRISTIANS FROM D ZIONIST ISRAEL , AMERICA N UN MASSACRES!! MUSLIMS NATIONS MUST SEND AIDS; SOLDIERS N SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM ; SARAYA AL QUDS; , JIHAD ISLAMI N HISBULLAH 2 SAVE HUMANITY IN GAZA WITH D HUMANITARIAN BROTHERHOOD N ISLAMIC BROTHERHOOD!! BY D GRACE OF D PROPRIETOR OF ALL CREATIONS ( AL KHALIQUE ! ) N ALL THINGS ! TILL D TERRORIST ZIONIST ISRAEL OUSTED FROM THIS WORLD !! INSYA ALLAH HU ! WHAT R U " JIHADIST " IN SYRIA DOING A STUPID THING FELL UNDER D TERRORIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA N UN ENTRAPMENT!! FIGHTING WITH UR OWN BROTHERS! Y R U NOT IN D RIGHT PLACE IN GAZA NOW ! IF U R "JIHADIST " D PLACE IS IN GAZA WITH D ISLAMIST N D MUJAHIDEEN THERE!; AL QASSAM'S HAMAS,; SARAYA AL QUDS ; JIHAD ISLAMI N HISBULLAH !!; TERRORIST PRES. AMERICA SAID, " I STRONGLY SUPPORTS ISRAEL 2 DEFEND ITSELF "PROVEN TERRORIST AMERICA SUBORDINATE OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL GENOCIDES IN GAZA ; ALL D PRESIDENTS OF AMERICA IN D ZIONIST PROTOCOLS, UNO N D EMIRATES R D TOOLS N FOOLS N ABETTOR OF TERRORIST ZIONIST ISRAEL! THEREFOR, ALL MUSLIM MUST SUPPORT DEFEND GAZA FR. TERRORIST ZIONIST ISRAEL, TERRORIST AMERICA , UN N EMIRATES BY GIVING FULL SUPPORTS 2 HAMAS'S AL QASSAM N SARAYA AL QUDS! REFUTE AMERICA'S TPPA N BOYCOTT AMERICAN PRODUCTS; NAJIB UMNO MUST STOP TRADE WITH ISRAEL RANKING 14; EFFECTIVE IMMEDIATELY N UMNO DON B ANOTHER " BARUA" OF ZIONIST! WHERE IS OUR OWN MILITARY FROM OIC!! WITHDRAW NOW FROM UN BEING D OPERA OF TERRORIST ISRAEL N SEND OUR OWN MILITARY 2 DEFEND GAZA! IT'S OUR RIGHTS !! By : Nash Ar-Rawy/26.7.14 www.nasharrawy.blogspot.com; UNO Human Rights Council has reported zionist israel intruder is solely responsible 4 d deaths ( martyrs ) of 1,462 civilians inclusive of 550 children within 51 days of zonist israel intrusion in d Gaza Strip which ended on 26 Ogos 2014. . Meanwhile Al Qassam has got 2 new missiles 2 protect d gazans fr. d zionist israel intruders !! / 11.7.15

Monday, April 29, 2013

CHINESE VOTERS R D DECIDING FACTORS 4 PAS 2 WIN MORE SEATS! WHICH SUPPORTS IS INCREASING FAST! Nash Ar-Rawy

http://bloggerpakatan.com/v/2389
http://www.youtube.com/watch?v=_kAeq4BJeck&feature=youtu.be
OH MY GOD! PLEASE GIVE VICTORIES TO ISLAMIC MOVEMENT IN GE13!
OH MY GOD! PLEASE DESTROY ALL THE STRATEGIES OF JAHILIYYAH 'S MOVEMENT!
OH MY GOD! GIVE MORE SUPPORT FROM PEOPLE LIKE ABU TALIB IN THE ISLAMIC MOVEMENT OR SUPPORTERS OF THE ISLAMIC MOVEMENT
 IN THE GE13! IN MALAYSIA
OH MY GOD! DESTROY ALL THE GROUND WORKS AND DIRTY WORKS OF THE MUNAFIKUN THE LIKENESS OF ABDULLAH BIN UBAI!
OH MY GOD! DESTROY THE JAHILIYYAH MOVEMENT TOGETHER WITH THE MUNAFIKUN THE LIKENESS OF ABDULLAH BIN UBAI AND THOSE WHO ARE ANTI ISLAM;
THE LIKENESS OF ABU JAHAL AND ABU LAHAB!
OH MY GOD! THE SUSTAINER, THE PRESERVER, THE ALMIGHTY; AND THE OWNER OF POWER IN THIS WORLD AND IN THE HEREAFTER! ;

OH MY GOD! PLEASE GIVE VICTORY TO OPPRESSED AND SUPPRESSED RAKYAT!
OH MY GOD! PLEASE DETHRONE THE OPPRESSED DRACONIAN LAW; UNJUST RULE!
OH MY GOD! PLEASE DETHRONE JAHILIYYAH AND PRIMITIVE SOVEREIGN IN GE 13! ; DETHRONE THE POWER OF RACISM, CHAUVINISM, CORRUPTIONS, CRONISM AND ABUSES OF POWER IN ONE MALAYSIA ; CHANGE NOW!
OH MY GOD! PLEASE LET PURTRAJAYA, PARLIAMENT AND MALAYSIA BE TAKEN OVER ;
PEACEFULLY AND HARMONIOUSY WITHOUT BLOODSHED!; A SMOOTH TRANSITION OF POWER;
FROM THE  JAHILIYYAH PARTY  OR THE WELL KNOWN PARTY OF SATAN TO '
THE ISLAMIC MOVEMENT;  FOR A BENEVOLENT STATE ; REGARDLESS OF RELIGION, RACE AND POLITICAL IDEOLOGY; AND SAVE MALAYSIA FROM THE  PAROAH AND QOROON VULTURES! IN THE GE 13!

OH MY GOD! PLEASE LET THE MASSES MOVEMENT LED BY THE ISLAMIC MOVEMENT ;
TO SUSTAIN AND MAINTAIN THE DIGNITY OF YOUR RELIGION, RACE AND NATION!
" ISLAM FOR ALL " ; JUSTICE FOR ALL ; REGARDLESS OF RACE AND RELIGION!
AMEEN!

" ALLAH HU AKBAR! "   " ALLAH HU AKBAR! " ALLAH HU AKBAR! "
By: Nash Ar-Rawy/27.4.13  www.nasharrawy.blogspot.com   www.twitter.com/adnanrawa

http://nasharrawy.blogspot.com/2013/04/dethrone-devil-party-force-and.html

DEMI MENEGAKKAN KEADILAN
DEMI KESEJAHTERAAN RAKYAT,BANTULAH KAMI
 dengan-dap-tolak-umno
 http://bloggerpakatan.com/v/2389

Monday, April 29, 2013

Di Perak, Pakatan melihat kemenangan dengan peningkatan sokongan Cina pedalaman

April 29, 2013
Pada Jumaat, sesi 'teh tarik' secara mengejut bersama Lim Guan Eng menarik ramai orang di Kinta Riverfront Hotel & Suites di Ipoh. – Gambar oleh Choo Choy May
IPOH, 29 April — Pakatan Rakyat (PR) yakin mengambil alih Perak pada 5 Mei ini dengan peningkatan sokongan di kawasan majoriti Melayu pedalaman melalui sokongan pengundi Cina, yang kini sudah tidak keberatan untuk mengundi bukan Cina bagi mewakili mereka.
Cina merupakan minoriti di kebanyakkan kerusi pendalaman ini dimana parti PR, terutamanya parti Islam PAS, kalah dengan margin kecil dalam Pilihan Raya 2008.
Akan tetapi Setiausaha DAP Perak Ngar Kor Ming mengatakan dengan PAS, DAP dan PKR kini berkempen sebagai satu di bawah payung PR, komuniti Cina luar bandar sudah semakin selesa untuk mengundi calon Islam dari PAS atau PKR.
“Dalam tinjauan bebas terbaru kami, kami agak optimistik. Kami mempunyai kerusi yang kuat sekarang… diantara 35 dan 38. Paling baik ialah 40,” katanya kepada The Malaysian Insider apabila ditemui semasa berkempen di Trong, berdekatan Taiping pada Jumaat.
Terdapat 59 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di Perak. Dalam Pilihan Raya 2008, DAP, PKR dan PAS secara kolektifnya memenangi 31 kerusi berbanding Barisan Nasional (BN) 28.
“Di kerusi marginal seperti ini, undi bukan Melayu adalah penting,” kata Nga, merujuk kepada Trong, kerusi DUN dimana PAS tewas kepada Umno dengan 916 undi dalam Pilihan Raya 2008.
Nga menambah, seperti dimana-mana di Perak, kekalahan di Trong sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan sokongan Cina kepada calon PAS Norazli Musa, kerana takut dengan pendirian parti Islam itu.
Termasuk Trong, PAS juga kalah di 15 kerusi DUN dalam pilihan raya 2008, 10 kerusi dengan majoriti kecil di bawah 1,000 undi dan lima kerusi di bawah 500 undi.
Dengan situasi sebegini, Nga mengatakan sokongan Cina dari kawasan pedalaman Perak boleh meningkatkan sokongan dari komuniti itu sebanyak 10 peratus dan peralihan selebihnya memihak kepada PR 5 Mei ini.
“Di Perak, kita mendapat lebih kurang 70 peratus undi Cina sebelum ini. Jika kita boleh meningkatkan kepada 80 peratus, kita bukan sahaja boleh menubuhkan kerajaan akan tetapi boleh menubuhkan yang stabil untuk mengelakkan lompat parti,” katanya.
Kerajaan PR Perak jatuh pada 2009 selepas memerintah selama 11 bulan oleh kerana tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) melompat parti.
Semasa pilihan raya 2008, tiga parti tersebut menang di Perak sebahagian besarnya disebabkan oleh sokongan besar Cina, terutamanya di kerusi kawasan bandar di Lembah Kinta.
DAP telah memenangi kesemua 18 kerusi majoriti Cina yang mereka tandingi dan kalah di satu kerusi Parlimen mereka tandingi - Kampar.
Akan tetapi kali ini, bintang paling besar DAP Lim Kit Siang telah meninggalkan kerusinya di Ipoh Timur untuk bertanding di Gelang Patah sebagai strategi parti itu untuk meningkatkan kempen mereka di negeri selatan tanahair.
Terdapat ketakutan kemungkinan tindakan Kit Siang meninggalkan Ipoh Timur akan menyebabkan kemarahan penyokong yang mengundinya pada dua pilihan raya lalu akan tetapi menurut pemimpin DAP tempatan, ini tidak menjadi masalah setakat ini.
Disebalik ketiadaan Kit Siang, kata mereka, kehadiran pemimpin veteran DAP itu masih dirasai disepanjang Lembah Kinta dan sokongan Cina kepada PR berterusan kuat.
“Mereka memahami sebab mengapa beliau ke Johor. Dan sebenarnya, mereka lebih bimbang daripada bersedih.. sesetengahnya berjumpa saya untuk menyatakan kebimbangan Kit Siang mungkin kalah di Gelang Patah,” kata Thomas Su yang menggantikan Lim untuk kerusi Ipoh Timur.
“Kematangan politik mereka sangat tinggi. Sambutan sangat menggalakkan walaupun kami sudah tidak lagi punyai personaliti besar bertanding di sini.”
Penyandang kerusi Pasir Panji itu menambah di kebanyakkan tempat, bukan sahaja bersalaman dan sorakkan yang diterima oleh calon DAP dalam walkabout mereka, akan tetapi tepukan gemuruh.
“Respon yang menarik. Ceramah kami agak hebat juga,” kata Su kepada The Malaysian Insider.
Pada Jumaat, sesi “teh tarik” secara mengejut bersama Lim Guan Eng, anak kepada Kit Siang menarik ramai orang di Kinta Riverfront Hotel & Suites di sini.
Acara tersebut yang sebenarnya bermaksud sebagai sesi minum teh bertukar menjadi ceramah waktu petang dengan ucapan dari pemimpin DAP Perak termasuk Su, penyandang kerusi Parlimen Ipoh Barat M. Kula segaran dan bekas Speaker Perak V Sivakumar, selain daripada Guan Eng sendiri.
Bilik itu penuh dengan penonton bersemangat, majoriti daripada mereka adalah Cina, manakala yang tiba terlambat beberapa minit terpaksa bersesak sehingga pintu masuk.
Penganjur hanya menjangkakan paling maksimum 400 orang akan tetapi sekurang-kurangnya 600 cuba masuk ke bilik Pusing di hotel, yang hanya mempunyai kapasiti tempat duduk sebanyak 400.
Seorang penyelaras acara hotel memberitahu The Malaysian Insider dia tidak pernah melihat seperti rusuhan dalam apa-apa acara di hotel ini sebelum ini.
“Mereka berulang kali memberitahu kami, hanya 400 orang. Tetapi lihatlah sekarang,” katanya.
Selepas kekecohan, kerusi dalam bilik Pusing itu terpaksa dikeluarkan untuk memberikan peluang lebih ramai untuk masuk.
Walaupun di luar pintu masuk, sesetengah cuba untuk mengambil gambar pemimpin apabila mereka mengambil alih mikrofon. Sesetengah mengadu kerana terlepas ucapan.
Di dalam lif hotel untuk ke lobi, hadirin yang tidak kenal antara satu sama lain bertukar maklumat mengenai ceramah seterusnya, terdapat juga menasihati sesama sendiri mengenai waktu terbaik untuk sampai bagi mengelakkan kesesakan.
Apabila ditemui di luar bilik program penyandang kerusi Canning Wong Kah Who memberitahu The Malaysian Insider acara tersebut merupakan bukti sokongan kuat masyarakat Cina terhadap PR di Ipoh.
“Kami juga tidak menjangkakan hadirin sebagini. Ia sangat menggalakkan,” katanya.
Seperti Su, Wong mengatakan kekurangan nama besar di PR untuk perlawanan di Perak tidak mengurangkan sokongan kepada pembangkang, terutamanya dari pengundi Cina.
“Tidak, penyokong kami tidak meninggalkan kami. Mereka telah sangat, sangat responsif setakat ini,” katanya.
 The Malaysian Insider
 OLEH CLARA CHOOI
PENOLONG PENGARANG BERITA

No comments:

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??

EVEN D FATHER OF UMNO TUNKU D IST PREMIER REFUTED UMNO N ASSISTED PAS PLIGHT! Y ??
TUNKU D IST PREMIER FROM UMNO SAID; AT FEDERAL HOTEL IN KL , ON OKTOBER 12, 1983; AS FOLLOWS; " MALAYS MUST ELIMINATE UMNO ! " ( Y ??? ) ; N " UMNO LEADERS NOW JUST WANT NAME N POSTS ! " ( 4 WEALTH N POWER )........ ASK URSELF ! Y TUNKU DIED OUTSIDE UMNO !! ; Y D FATHERS OF UMNO LEFT UMNO !! ; DATO' ONN JAAFAR; D FOUNDER OF UMNO LEFT UMNO N FORMED " PARTI NEGARA " ( NATIONAL PARTY ); 'COS UMNO INSISTED 2 TURN D PARTY INTO A NON -RACIST PARTY OR MULTI-RACIAL; ( AGAINST ONE MALAYIST RACIST ! ) ; NAMELY AS " UNITED MALAYANS NATIONAL PARTY " !! ; N HIS SON TUN HUSSEIN ONN ( EX PM N EX PRESIDENT OF UMNO; HISHAMUDDIN'S FATHER ) ; OSO LEFT UMNO ! ; N TUNKU OSO LEFT UMNO N FOUGHT AGAINST UMNO N UBN WITH SEMANGAT 46 PARTY IN " ANGKATAN PERPADUAN UMMAH ( APU ); WITH PAS N DAP !; IN A SPEECH AT BUKIT CHANDAN. KUALA KANGSAR, PERAK TUNKU OSO SAID, " IF WE WIN D GE ; D FIRST THING I WANT 2 DO IS 2 MAKE SURE THAT HORSE RACING IS PROHIBITED IN MALAYSIA ! ; THIS IS ACTUALLY D MUKADDDIMAH ( INTRODUCTORY ) OF HUDUD OR PREREQUISITE OF HUDUD . THAT IS; D PROHIBITION OF GAMBLING AS WHAT DONE BY KELANTAN NOW N OSO IN BRUNEI B4 N OSO PROHIBITION OF SELLING LIQUOR IN KELANTAN EXCEPT 4 CERTAIN PLACES MEANT 4 D NON-MUSLIMS ; BUY N CARRY BACK HOME ; NOT DRUNK IN D TOWN OR SHOPS! 4 PUBLIC SAFETY !! By: Nash Ar-Rawy/15.5.14